Gamer musemåtte – Komplet købsguide og test (2019)

gamer musemåtte

I dag kan en gamer musemåtte fås i mange forskellige materialer, former og størrelser. Det kan derfor være en jungle at begive sig ud i at vælge den rette for dig. Vi vil i denne artikel hjælpe dig med at vælge den rigtige gamer musemåtte for dig.

Som sagt vil vi i denne artikel hjælpe dig på rette vej. Du er sikkert i fuld gang med at finde frem til en gamer musemåtte, der lever op til dine krav. Heldigvis for dig har vi researchet hele markedet for gamer musemåtter og testet et utal af gamer musemåtter. Vi har anmeldt de allerbedste gamer musemåtter, som du kan læse mere om nedenfor i vores test. I testen har vi samlet de 10 bedste gamer musemåtter i 2019, og inddelt dem i tre forskellige prisklasser: lav, mellem og høj. Så uanset om du er på udkig efter en billig gamer musemåtte eller en high-end gamer musemåtte, så garanterer vi, at der er lidt til enhver smag – god læselyst!

Hvis du også er på udkig efter et gaming tastatur, kan du eventuelt læse vores guide til valg af gaming tastatur.

Se Danmarks største og billigste udvalg af gamer musemåtter

Gamer musemåtte test

Hvem er vi, og hvordan tester vi?

Gamingmagasinet
Her ses en af vores gaming eksperter, som er i fuld gang med at teste gaming udstyr på vores kontor i Århus.

Gamingmagasinet drives af en flok dedikerede gaming eksperter, der har mange års erfaring med gaming branchen. At drive Gamingmagasinet er vores fuldtidsstilling, og derfor sætter vi pris på at hjælpe de besøgende med at vælge det rette gaming udstyr. Hvert år bruger vi mere end 8.000 timer på at researche, teste og anmelde gaming udstyr, og du kan derfor være sikker på at vores anbefalinger er troværdige.

Som nævnt ovenfor bruger vi årligt omkring 8.000 timer på at researche, teste og anmelde gaming udstyr. Det er alt lige fra gamer stole til gaming headsets. Vi bruger naturligvis også meget tid på at researche, teste og anmelde gamer musemåtter, så vi kan hjælpe vores besøgende med at træffe det rigtige valg. Vi tester alt lige fra gamer stofmusemåtter til hårde gamer musemåtter.

Eftersom en gamer musemåtte er et meget simpelt stykke gaming udstyr, så tester vi gamer musemåtter på en lidt anden måde. Der er nemlig ikke behov for at anvende komplicerede software simuleringer, og derfor tester vi typisk bare gamer musemåtterne i praksis. Så når vi modtager nye gamer musemåtter til test, så gør vi det vi er bedst til – at spille computer! Sammenlagt gamer vi i hundrede vis af timer med de forskellige gamer musemåtter og bruger i gennemsnit 4 timer på at teste én gamer musemåtte. I de 4 timer spiller vi i 2 timer med en laser mus og de sidste 2 timer med en optisk mus. Derudover spiller vi forskellige spil i løbet af de 4 timer. Nogle af de spil vi bruger til at teste gamer musemåtterne er: Fortnite, League of Legends, Dota 2, CS:GO, Overwatch, Call of Duty: Black Ops 4, World of Warcraft, Battlefield V og Red Dead Redemption 2.

Lav pris (under 100 kr.)

Her i lavprisklassen anbefaler vi de tre bedste budget gamer musemåtter i 2019. Det, de har tilfælles er, at selvom de koster under 100 kroner, så er de af høj kvalitet og kan derfor bruges i mange år. De mærker der er repræsenteret i lavprisklassen er Havit og SteelSeries.

Havit Hydra Small

Havit Hydra Small
Havit Hydra Small er den billigste gamer musemåtte i 2019.

Pris: 49 kr.

Hvis du virkelig er ude efter den absolut billigste gamer musemåtte, så er Havit Hydra Small uden tvivl musemåtten for dig! For sølle 49 kr. får du en velfungerende musemåtte, der tilfredsstiller de fleste behov en gamer har. Vi har selv testet denne gamer musemåtte i mange timer, og er positivt overrasket over resultatet. Musen bevæger sig ligeså godt på denne musemåtte som de high-end gamer musemåtter fra blandt andet Razer og Corsair.

Der er tale om en stofmusemåtte med en længde på 21 cm, bredde på 25 cm og en tykkelse på 0,2 cm. Musemåtten har også en gummibelagt underside, så den ikke rykker sig ud af flækken, når man gamer på den. Musemåtten fra Havit er helt ideel til dig, der er på udkig efter en billig gamer musemåtte af høj kvalitet. Den vil også passe til dig, der måske ikke har alverdens plads på skrivebordet til en musemåtte. Hvis du rejser meget er musemåtten også ideel eftersom den intet fylder. Det eneste minus er designet, hvis man altså ikke er til en masse grafik på ens musemåtte.

Køb Havit Hydra Small billigst her

Havit Hydra Large

Pris: 59 kr.

Havit Hydra Large
Havit Hydra Large er et scoop udover det sædvanlige.

Her har vi igen fat i den samme model fra Havit – dog i large i stedet for small. Som du nok har fået på fornemmelsen, er vi her hos Gamingmagasinet glade for Havit produkter. Det skyldes, at du får høj kvalitet til meget billige penge – det gælder alt gaming udstyr fra Havit. I dette tilfælde er der tale om en gamer musemåtte i størrelsen large til kun 10 kroner mere end small modellen. Det er altså et scoop udover det sædvanlige! Musemåtten fra Havit er næsten på størrelse med. Det giver et godt billede af, at du får meget gamer musemåtte for pengene, hvis du vælger Havit Hydra Large.

Havit Hydra Large er en stofmusemåtte med en længde på 60 cm, en bredde på 30 cm og en tykkelse på 0,2 cm. Ligesom small modellen har large modellen også et gummibelagt underlag, så musemåtten er skridsikker. Designet er super enkelt. Overfladen er vandresistent, så hvis du spilder vand eller andet væske henover musemåtten, så kan det tørres væk uden de store problemer. Havit Hydra Large er til dig, der er på udkig efter en stor men billig gamer musemåtte. Den er især til dig, der godt kan lide at lave store bevægelser med musen eftersom musemåtten er meget lang og bred.

Køb Havit Hydra Large billigst her

SteelSeries QcK

SteelSeries QcK
SteelSeries QcK er den mest solgte og bedst anbefalet gamer musemåtte i 2019.

Pris: 89 kr.

QcK musemåtten fra SteelSeries har været den bedst sælgende gamer musemåtte i meget lang tid. Populariteten skyldes, at du får en enestående størrelse samt høj kvalitet til en super skarp pris. Musemåtten er blevet brugt af eSports-spillere i mere end 15 år. Den har fået en lang række kåringer og priser i løbet af årene. Den er blandt andet blevet udnævnt til at være den bedste budget gamer musemåtte af de to verdenskendte elektronik/gaming medier, TechRadar og Tom’s Guide. Vi har naturligvis også testet gamer musemåtten og kan kun sige positive ting om den. Til dagligt bruger vi også SteelSeries QcK på kontoret og derhjemme. Så det siger lidt om, hvilken plads musemåtten har i vores gamer hjerter. 🙂

SteelSeries QcK (medium) er en stofmusemåtte med en længde på 27 cm, en bredde på 32 cm og en tykkelse på 0,2 cm. Musemåtten har en special designet skridsikker gummibund. Og vi kan simpelthen ikke komme uden om det mikro-vævet stof, der sikrer maksimal kontrol med dine musebevægelser. Musemåtten fra SteelSeries er bare en tand bedre end alle andre stofmusemåtter – længere er den ikke! Overfladen er lækker, blød og super glat. I øvrigt kan musemåtten vaskes. SteelSeries QcK er til dig der er på udkig efter den bedste gamer musemåtte i 2019.

Køb SteelSeries QcK billigst her

Mellem pris (100 kr. til 300 kr.)

Hvis du vælger en gamer musemåtte fra mellemprisklassen, får du som regel en højere kvalitet end gamer musemåtterne fra lavprisklassen. Og du kan også forvente en større størrelse musemåtte og dødlækkert RGB belysning.

SteelSeries QcK+

SteelSeries QcK+
SteelSeries QcK+ er large modellen af den mest solgte og bedst anbefalet gamer musemåtte i 2019.

Pris: 149 kr.

Her har vi fat i large modellen af den prisvindende gamer musemåtte fra SteelSeries. Den er blandt andet blevet udnævnt af TechRadar og Tom’s Guide til en af de bedste budget gamer musemåtter i 2019. I øvrigt er SteelSeries QcK også den bedst anbefalet og mest solgte gamer musemåtte i 2019. Som tidligere nævnt anvender vi selv SteelSeries QcK (medium modellen) på vores kontor og derhjemme, og vi vil til enhver tid anbefale musemåtten. Mange eSports-spillere foretrækker QcK+ størrelsen, fordi de gerne vil have mere bevægelsesplads.

SteelSeries QcK+ er en stofmusemåtte med en længde på 45 cm, en bredde på 40 cm og en tykkelse på 0,2 cm. Gamer musemåtten har også en special designet non-slip gummibund ligesom de andre størrelser af modellen. Gummibunden sikrer, at måtten ikke skrider. Derudover er musemåtten også udstyret med en mikro-vævet overflade, der sikrer hurtige og kontrollerede bevægelser. SteelSeries QcK+ er til dig, der er på udkig efter en stor gamer musemåtte af høj kvalitet.

Køb SteelSeries QcK+ billigst her

ROCCAT Taito Control

ROCCAT Taito Control
ROCCAT Taito Control er den ideelle gamer musemåtte til eSport.

Pris: 159 kr.

Nu er vi nået til ROCCAT’s bestseller, som er en eSportsoptimeret gamer musemåtte. Vi mener, at musemåtten er en af de bedste gamer musemåtter i 2019, og det er vi ikke alene om. Det populære medie PC Gamer mener, at ROCCAT Taito Control er en af de bedste gamer musemåtter og har udnævnt musemåtten til at være den bedste stofmusemåtte i 2019.

ROCCAT Taito Control er en stofmusemåtte og har en længde på 40 cm, en bredde på 32 cm og en tykkelse på 0,35 cm. Bunden er af gummi, og dermed er musemåtten 100% skridsikker. Kontrol og komfort har været i højsædet under udvikling af musemåtten. Overfladen er special designet til eSports-spillere og består af den prisvindende blueprint af den originale Taito, der er blevet videreudviklet med fokus på mere kontrol. Forskellen ROCCAT Taito Control og SteelSeries QcK er, at Taito Control’s overflade er en smule mere ru. Det betyder, at overfladen ikke er ligeså glat som andre stofmusemåtter, men det er kun positivt, da den lille friktion giver mere kontrol uden at miste hastighed. Det tager lidt tid at vænne sig til ROCCAT Taito Control, men det giver virkelig igen, når du har vænnet dig til overfladen. Så hvis du er på udkig efter en gamer musemåtte, der er dedikeret til eSport, så er ROCCAT Taito Control værd at overveje!

Køb ROCCAT Taito Control billigst her

SteelSeries QcK XXL

SteelSeries QcK XXL
SteelSeries QcK XXL er den største model af den mest solgte og bedst anbefalet gamer musemåtte i 2019.

Pris: 289 kr.

Her har vi igen fat i den prisvindende SteelSeries QcK – men her er der tale om XXL modellen. SteelSeries QcK XXL er den største gamer musemåtte fra det danske SteelSeries. Som du kan se på billedet kan både dit gaming tastatur og din gamer mus stå på musemåtten. Det er super smart eftersom dit tastatur nu også bliver skridsikker. Når du spiller med QcK XXL er du sikker på, at der er nok bevægelsesplads til din mus.

SteelSeries QcK XXL er en stofmusemåtte med en længde på 90 cm, en bredde på 40 cm og en tykkelse på 0,4 cm. Gummibunden (non-slip) er special designet til at være 100% skridsikker, så du ikke oplever, at musemåtten bevæger sig mens du gamer. Som vi har nævnt tidligere er QcK modellen fra SteelSeries af mikro-vævet stof, der medfører optimal glathed. Du kan forvente hurtige og kontrollerede bevægelser, når du spiller på SteelSeries QcK XXL musemåtten. SteelSeries QcK XXL er til dig, der er på udkig efter en stor musemåtte af høj kvalitet, som giver dig mulighed for at lave de største bevægelser. Den passer især godt til dig, der spiller med lav sensitivity.

Køb SteelSeries QcK XXL billigst her

Paracon FLARE RGB

Paracon FLARE RGB
Paracon FLARE RGB er den bedste billigste gamer musemåtte med lys i 2019 og er dedikeret til eSport.

Pris: 299 kr.

Den danske producent Paracon er en ukendt perle i gaming branchen. Det er et forholdsvis nyt gaming brand, der indtil videre har taget den danske gaming branche med storm. Paracon udvikler billigt gaming udstyr af dansk kvalitet. Det formår de også at gøre, når det kommer til gamer musemåtter. Paracon FLARE RGB er et godt eksempel på dette. For kun 299 kr. kan du anskaffe dig en forholdsvis stor stofmusemåtte med super cool lys, der kan justeres efter eget ønske. Det er altså den billigste gamer musemåtte med lys (RGB) på markedet lige nu. Så hvis du leder efter en billig gamer musemåtte med lys, så er Paracon FLARE RGB et rigtig godt bud!

Musemåtten er en hård micro-texture overflade og har en længde på 25 cm og en bredde på 35 cm. Under udvikling af gamer musemåtten har der været fokus på at skabe en lavfriktions overflade, så der skabes de perfekte forhold til at optimere præcision, fart og kontrol. Bunden af musemåtten er et non-slip gummiunderlag. Det smarte ved musemåtten er, at lyset justeres ved brug af de to knapper på musemåtten – på denne måde mindskes opsætningstiden. Ledningen er af forstærket stof og har en længde på 180 cm. Paracon FLARE RGB er velegnet til dig, der leder efter en billig gamer musemåtte med lækkert lys. Du får virkelig meget gamer musemåtte for pengene!

Køb Paracon FLARE RGB billigst her

Høj pris (over 300 kr.)

I højprisklassen kan du forvente både bløde og hårde gamer musemåtter. Derudover betaler man også typisk for super cool lys. Så hvis du er på udkig efter en gamer musemåtte med lys, så skal du vælge en gamer musemåtte fra højprisklassen.

Razer Goliathus Chroma

Razer Goliathus Chroma
Razer Goliathus Chroma er den bedste gamer stofmusemåtte med lys i 2019.

Pris: 349 kr.

Her har vi fat i en bestseller fra Razer, der har fået fantastiske anmeldelser af blandt andet Windows Central. Derudover mener det verdenskendte medie TechRadar også, at Razer Goliathus Chroma er blandt de bedste gamer musemåtter i 2019. Razer Goliathus Chroma er en af de mest solgte stofmusemåtter fra Razer, og det er der en god grund til. Først og fremmest er musemåtten af stof og samtidig udstyret med lys/RGB belysning, hvilket meget få producenter har udviklet indtil nu. Derudover er overfladen vævet i Razers prisvindende mikrotekstur, så du opnår maksimal kontrol, høj hastighed, høj responsiv tracking og bedste præcision. Sidst og ikke mindst kan du folde musemåtten, hvilket er en sjældenhed, når det kommer til gamer musemåtter med lys. Prikken over i’et er, at gamer musemåtten kun koster 349 kroner! Normalt er gaming udstyr fra Razer en smule overpriced, men det gælder ikke Razer Goliathus Chroma. Her har Razer virkelig gjort et godt stykke arbejde. Vi testede naturligvis selv gamer musemåtten og vi må erkende, at alt spiller bare. Det er kort sagt en unik glat overflade, der er komfortabel og problemfri at spille på. Derudover er lyset også super cool!

Razer Goliathus Chroma er som tidligere nævnt en stofmusemåtte med en længde på 25,5 cm, en bredde på 35,5 cm, en tykkelse på 0,3 cm og en vægt på 230 gram. Stoffet er blevet mikro-vævet for at skabe de bedste rammer for optimering af kontrol, hastighed, tracking og præcision. Bunden er naturligvis anti-slip og af gummi. For at lyset kan fungere optimalt, skal musemåtten tilsluttes via USB. Musemåtten har et kabel med en længde på hele 210 cm.

Hvis du er på udkig efter en stofmusemåtte med lys, der danner ramme for optimering af kontrol, hastighed, tracking og præcision, så er Razer Goliathus Chroma uden tvivl det rette valg!

Køb Razer Goliathus Chroma billigst her

Produktvideo:

Corsair MM800 RGB Polaris

Corsair MM800 RGB Polaris
Corsair MM800 RGB Polaris er blandt de bedste, hvis ikke den bedste gamer musemåtte med lys i 2019.

Pris: 549 kr.

Vi er ikke de eneste, som er begejstret for Corsair MM800 RGB Polaris og mener den er blandt de bedste gamer musemåtter i 2019. Corsair MM800 RGB Polaris er nemlig også blevet udnævnt til at være den bedste gamer musemåtte med lys/RGB af PC Gamer og TechRadar. Og kort sagt er musemåtten fra Corsair også den ultimative gamer musemåtte med lys. Lyset er super cool og kan justeres ned til mindste detalje, så selv den kræsne gamer, kan blive tilfredsstillet. Derudover er overfladen også i en klasse for sig. Når man gamer på musemåtten, kan man virkelig mærke, at man spiller på en enestående og unik overflade. Der er nemlig tale om en lavfriktions overflade, så du optimerer kontrol, hastighed og præcis tracking.

Corsair MM800 RGB Polaris er en gamer musemåtte med en hård overflade af plastik. Musemåtten har en længde på 26 cm, en bredde på 35 cm og en tykkelse på 0,5 cm. Musemåtten er udstyret med en non-slip gummibund, så musemåtten er 100% skridsikker. Som nævnt ovenfor er der tale om en lavfriktions overflade, der virkelig kan give dig konkurrencemæssige fordele. Vi bør naturligvis også nævne RGB belysningen, som justeres ved hjælp af CUE 2 softwaren – den er noget helt for sig selv. Der er kort sagt ingen andre gamer musemåtter med lys, der nærmer sig de samme RGB-justeringsmuligheder som Corsair MM800 RGB Polaris.

Hvis du er ude efter den ultimative gamer musemåtte med lys, så vælg Corsair MM800 RGB Polaris – det vil du ikke fortryde!

Køb Corsair MM800 RGB Polaris billigst her

Produktvideo:

Razer Firefly Hard

Razer Firefly Hard
Razer Firefly Hard er en prisvindende gamer musemåtte med lys, der er blandt de allerbedste i 2019.

Pris: 579 kr.

Så er vi nået til rosinen i pølseenden! Vi har gemt det bedste til sidst, og det er bestselleren Razer Firefly Hard. Gamer musemåtten har vundet adskillige priser og fået topkarakterer i diverse tests/anmeldelser. Blandt andet har de verdenskendte medier PC Gamer og Tom’s Guide udnævnt musemåtten til at være en af de bedste gamer musemåtter i 2019. Vi mener også, at Razer Firefly Hard er en af de bedste gamer musemåtter vi nogensinde har testet. Det er også grunden til, at den er i vores top 10.

Razer Firefly Hard er udstyret med en hård micro-textured overflade af plastik. På dansk vil det sige, at overfladen er optimeret for højeste præcision og gør det muligt at have en god balance mellem kontrol og hurtighed. Selve musemåtten har en længde på 25,5 cm, en bredde på 35,5 cm, en tykkelse på 0,4 cm og en vægt på 380 gram. Musemåtten er optimeret for alle sensitivity settings og sensorer (både laser og optisk). Sidst og ikke mindst har vi selve RGB belysningen, hvilket er noget af det vildeste, vi nogensinde har oplevet på en gamer musemåtte. Du kan foretage adskillige justeringer, så selv den mest kræsne gamer kan blive tilfredsstillet.

Vi anbefaler Razer Firefly Hard til dig, der er på udkig efter en eSportsoptimeret gamer musemåtte med enestående lys.

Køb Razer Firefly Hard billigst her

Produktvideo:

Hvilke gamer musemåtter bruger de professionelle eSports-spillere?

For hver artikel vi skriver, så viser vi altid, hvilke gamer musemåtter nogle af de professionelle eSports-spillere anvender – se her:

Ninja

Ninja
Ninja

Ninja, som rigtigt hedder Tyler Blevins, er kort sagt den mest populære streamer til dato. Han spiller Fortnite på professionelt plan og har blandt andet Red Bull som sponsor. Han kan derfor kalde sig for en Red Bull atlet. Ninja anses for at være den bedste Fortnite spiller i verden. Det skyldes hans fantastiske egner til ramme præcist, tænke hurtigt, bygge/redigere hurtigt og have en super god spilforståelse. Ninja har i øvrigt vundet adskillige turneringer ved brug af musemåtten SteelSeries QcK Heavy.

SteelSeries QcK Heavy
SteelSeries QcK Heavy

Til dagligt bruger Ninja SteelSeries QcK Heavy som sin primære musemåtte. Heavy serien fra det danske SteelSeries er den tykkeste musemåtte producenten tilbyder. Det betyder, at du er sikret en utrolig holdbar musemåtte, der har en levetid på mange år. Tykkelsen har den fordel, at hvis du pludselig skal spille på ujævne overflader, så kan du ikke mærke ujævnheden. Et eksempel kunne være LAN events, her vil man typisk spille på et ujævnt og slidt bord – her vil musemåtten være helt ideel. SteelSeries QcK Heavy er en stofmusemåtte, hvilket er den mest almindelige type gamer musemåtte. Det er altså en blød og lækker overflade, du kommer til at bevæge musen på. Vi har selv testet musemåtten og kan varmt anbefale den. Og eftersom Ninja foretrækker SteelSeries QcK Heavy, må der være noget om snakken!

Køb SteelSeries QcK Heavy billigst her

Dev1ce

Dev1ce
Dev1ce

Nicolai Reedtz, bedre kendt som “Dev1ce“, spiller til dagligt for verdens bedste CS:GO hold, Astralis. Sammen med sine holdkammerater er han en af de mest vindende og bedste CS:GO-spillere i historien. I 2018 skrev ham og Astralis historie ved at vinde stort set alle turneringer holdet deltog i. Det medførte også, at Astralis vandt den prestigefyldte pris “Esports Team of the Year” i 2018. Dev1ce og de andre gutter fra Astralis er i øvrigt også de rigeste CS:GO-spillere i verden og har tjent omkring 1,3 millioner dollars bare på at vinde turneringer. Kort sagt har det været et guldår for Dev1ce og de andre drenge fra Astralis.

ZOWIE P-SR
ZOWIE P-SR

Dev1ce gamer med den såkaldte ZOWIE P-SR gamer musemåtte, hvilket er bestselleren fra ZOWIE. ZOWIE er det mest populære gaming brand blandt CS:GO-spillerne. De andre danske spillere fra Astralis bruger også ZOWIE P-SR, som deres gamer musemåtte. Musemåtten har en lækker og blød overflade, der giver mulighed for lynhurtige bevægelser, tilpas friktion og de mest præcise trackingforhold man kunne forestille sig. Musemåtten har en længde på 35,5 cm, en bredde på 31,5 cm og en tykkelse på 0,35 cm. Der er altså masser af plads til at bevæge musen. Vi har selv testet musemåtten på mange forskellige spil og kan varmt anbefale den uanset, hvilke spil du spiller.

Køb ZOWIE P-SR billigst her

Caps (professionel LoL-spiller)

Caps
Caps

Rasmus Winther på 19 år, der i eSport branchen bliver kaldt “Caps“, er en af de mest lovende eSport talenter i verden i skrivende stund. Caps er en professionel League of Legends spiller og kommer fra Danmark. Allerede som 16-årig begyndte han at spille på professionelt plan. Han har i 2 år været kendt for at være midlaneren fra Fnatic. Han valgte dog at skifte til G2 Esports i vinteren 2018. I øvrigt er han bedre kendt som “Baby Faker” eftersom han er yngre og bedre end Faker. Caps kom på en 2. plads til Worlds i 2018 sammen med Fnatic. I øvrigt deltog Caps også for første gang i All-Star 2018, hvilket er verdensmesterskabet i 1 mod 1 (1v1) i League of Legends. Han vandt turneringen og slog blandt andet tidligere verdensmester Uzi. Derfor kan Caps nu kalde sig for verdens bedste League of Legends spiller.

SteelSeries QcK Heavy XXL
SteelSeries QcK XXL

Caps bliver sponsoreret af SteelSeries, og derfor gamer han til dagligt med SteelSeries QcK XXL. SteelSeries er jo et verdenskendt dansk gaming brand, og det giver mening for Caps at støtte op om brandet. Især også fordi SteelSeries er det mest populære gaming brand, når det kommer til gamer musemåtter. Det der kendetegner musemåtterne fra SteelSeries er høj kvalitet til en fornuftig pris. SteelSeries QcK XXL er den største gamer musemåtte SteelSeries tilbyder. Den fylder så meget, at både gaming tastatur og gamer mus kan være på gamer musemåtten, og derved bliver gaming udstyret skridsikker. Vi har selv testet SteelSeries QcK XXL og kan varmt anbefale den brede og lange stofmusemåtte til alle. Vi har i øvrigt anmeldt musemåtten i vores test længere oppe i artiklen eftersom den er i vores top 10 – her kan du læse mere om musemåtten og dens specifikationer.

Køb SteelSeries QcK XXL billigst her

Gamer musemåtte guide

Gaming branchen er i konstant udvikling, og det gælder også gamer musemåtter. Det betyder, at der hele tiden er nye ting, man skal tage hensyn til og vide noget om. I min gamer musemåtte guide vil jeg forklare de ting, du skal være opmærksom på og tage til overvejelse, når du vælger din musemåtte. På denne måde vil du træffe det helt rigtige valg efter at have læst guiden. Jeg anbefaler, at du gør dig tanker om følgende punkter.

 • Hvad er en gamer musemåtte?
 • Gamer musemåtte med lys
 • Materiale
 • Størrelse
 • Skridsikkerhed
 • Pris
 • Mærker

Hvad er en gamer musemåtte?

gamer musemåtte
Den verdenskendte SteelSeries QcK musemåtte der er den bedst sælgende gamer musemåtte til dato.

Hvorfor ikke bare købe en helt almindelig musemåtte, i den farve du bedst kan lide? Det kan man skam også, hvis man bare vil vælge den hurtige løsning. Men selvom du ikke skulle tro, at musemåtter kan variere, så kan de faktisk variere så meget, at det kan påvirke din performance, når du gamer. En musemåtte kan altså have virkninger på, hvordan din mus bevæger sig og tracker. Og i sidste ende er det afgørende for din performance.

Der findes mange typer af gamer musemåtter eftersom der er forskellige farver, størrelser og materialer at vælge mellem. Der er en række forskelle på en gamer musemåtte og en almindelig musemåtte. En gamer musemåtte er typisk større end en almindelig musemåtte, så gameren har mere plads til at bevæge musen. Og når det kommer til bløde musemåtter (stofmusemåtter), så er den bløde gamer musemåttes overflade langt mere holdbar og tætvævet end den almindelige stofmusemåtte. Den tætvævet overflade medfører en glathed og optimerer sporingsnøjagtighed/tracking af mus – der forekommer altså ingen pludselig sensor-hak. Derudover er en gamer musemåtte altid udstyret med en gummibund, der er designet til at eliminere uønsket bevægelse, hvilket en almindelig musemåtte sjældent er udstyret med.

Konklusionen er, at en gamer musemåtte har langt flere fordele end en almindelig musemåtte. Så hvis du tager gaming seriøst og ikke vil støde ind i irriterende problemer, anbefaler vi, at du anskaffer dig en gamer musemåtte.

Gamer musemåtte med lys

gamer musemåtte med lys
Her ses bestselleren fra Razer “Razer Firefly Hard” der udkom i 2015.

Som tidligere nævnt findes der mange forskellige gamer musemåtter heriblandt nogle med lys. En gamer musemåtte med lys kan på ingen måde forbedrer dig som spiller, men det ser super fedt ud, mens du spiller. Der er ingen tvivl om, at det giver et ekstra touch til dit gaming setup især, hvis det er dit eneste gaming udstyr med lys/RGB.

Vi har også testet en lang række gamer musemåtter med lys og anbefaler de bedste i vores test/top 10 – som ses længere oppe i artiklen. Her kan vi blandt andet nævne Paracon FLARE RGB til gameren med et stramt budget eller Razer Firefly Hard til gameren, der er på udkig efter en high-end gamer musemåtte med lys.

Materiale

Der findes mange forskellige materialer, når det kommer til, hvilken overflade en gamer musemåtte har. Det mest almindelige og populære materiale er stof, som de fleste gamere kender til. Den populære SteelSeries QcK musemåtte er en klassiker, og den er netop udstyret med en stofoverflade. Men som sagt findes der også andre materialer. Og man skelner typisk mellem den bløde gamer musemåtte og den hårde gamer musemåtte.

Blød gamer musemåtte

En blød musemåtte er lavet af stof og er den mest almindelige gamer musemåtte. De fleste professionelle eSport-spillere, streamers og almindelige gamere bruger den bløde gamer musemåtte. Eksperterne fra Gamingmagasinet bruger også den bløde gamer musemåtte. Vi må bare erkende, at der er flere fordele end ulemper – længere er den ikke. Men det kan jo være, at du er vant til at spille på en hård gamer musemåtte – så bliv endelig ved med det. I sidste ende handler det om ens præferencer.

Men hvis du først lige er begyndt på at game, er vant til at game med en blød gamer musemåtte, gerne vil købe en musemåtte til dine forældre eller gerne vil bruge den til at game forskellige steder i huset derhjemme, så er den bløde gamer musemåtte det rigtige valg.

Fordele:

 • Den bløde gamer musemåtte er meget komfortabel at spille på
 • Den kan nemt rulles/pakkes og fylder derfor ingenting, hvis man skal ud og rejse
 • Dine mouseskates (skøjterne under musen der får musen til at glide henover musemåtten) går aldrig i stykker på en blød gamer musemåtte
 • Du vænner dig hurtigt til at spille på en blød gamer musemåtte
 • Den er bevægelig og alsidig. Hvis du ikke har særlig meget plads på dit skrivebord til din musemåtte, så kan du nærmest rulle den ene halvdel af måtten sammen og spille på den anden halvdel

Ulemper:

 • Musen bevæger sig langsommere på en blød gamer musemåtte
 • Den har en kortere levetid end en hård gamer musemåtte. Men i dag er teknologien så god, at selv bløde gamer musemåtter kan holde sig i nærmest årtier. Det kommer naturligvis an på, hvilken blød gamer musemåtte du har. En blød gamer musemåtte fra SteelSeries som f.eks. SteelSeries QcK kan holde sig i meget lang tid

Hård gamer musemåtte

En hård gamer musemåtte kan være lavet af plastik, glas og mange andre hårde materialer. Der er ingen tvivl om, at den bløde gamer musemåtte er den mest populære, men der er stadig professionelle gamere, streamere osv., der foretrækker den hårde gamer musemåtte.

Hvis du er på udkig efter en glat gamer musemåtte eller måske er vant til at game på en hård gamer musemåtte, så anskaf dig en hård gamer musemåtte.

Fordele:

 • Musen bevæger sig hurtigere på en hård gamer musemåtte
 • Lang levetid/holdbar

Ulemper:

 • Det tager lang tid at vænne sig til at spille på en hård gamer musemåtte, hvis man ikke har prøvet det før
 • Dine mouseskates (skøjterne under musen der tillader musen at glide på musemåtten) skal erstattes efter tid
 • Hvis du skal ud og rejse og gerne vil have en hård gamer musemåtte med i rygsækken, kufferten m.m., så kan det godt være svært at pakke sådan en musemåtte
 • For mange gamere er det ikke særlig komfortabelt at spille på en hård gamer musemåtte
 • Den er ikke bevægelig og alsidig

Størrelse

Hvis du allerede har læst om vores top 10 gamer musemåtter eller researchet markedet en smule, så får du hurtigt et indtryk af, at der findes et utal af størrelser. Alt lige fra meget små gamer musemåtter på 25 cm x 21 cm til XXL gamer musemåtter der næsten fylder hele skrivebordet. Men før du laver et impulskøb og eventuelt køber en uden videre at tænke over det, vil jeg råde dig til at gøre analysere dine bevægelser med musen.

Laver du store bevægelser, fordi du måske spiller med en lav sensitivity? Så anskaf dig en stor gamer musemåtte som f.eks. SteelSeries QcK XXL, SteelSeries QcK+ eller Havit Hydra Large, hvis du har et stramt budget at gøre godt med. En stor gamer musemåtte er ideel til dig, der har en tendens til at lave store bevægelser.

Hvis du derimod laver små bevægelser, fordi du muligvis spiller med en høj sensitivity, så anskaf dig en lille gamer musemåtte. Af små gamer musemåtter kan vi anbefale følgende, som også ses i vores test/top 10: Havit Hydra Small (det billige alternativ) og SteelSeries QcK (det lidt dyrere alternativ).

Hvis du er interesseret i at læse mere om de nævnte gamer musemåtter, så læs vores test/top 10. I vores top 10 anmelder vi alle de nævnte gamer musemåtter.

Skridsikkerhed

Skridsikkerhed er uden tvivl en af de vigtigste ting på en gamer musemåtte. Hvis en gamer musemåtte ikke er skridsikker, så er den stort set ubrugelig, eftersom musemåtten vil glide rundt på skrivebordet/gamer bordet. Derfor skal du anskaffe dig en gamer musemåtte, der har et skridsikkert underlag. Og hvis du vælger at købe en gamer musemåtte fra et kendt gaming brand som f.eks. SteelSeries, Razer, Corsair, ZOWIE, Paracon og Havit, så tænk ikke videre over det. Gamer musemåtter fra kendte brands (nævnt ovenfor) har altid et skridsikkert underlag – typisk af gummi.

Gamer musemåtterne i vores test/top 10 er alle udstyret med en skridsikker bund. Så hvis du vil være på den sikre side, så anskaf dig en af de 10 gamer musemåtter, vi mener, der er de bedste i 2019.

Pris

Der findes adskillige gamer musemåtter i dag. Nogle koster næsten ingenting, mens andre kan koste flere hundrede kroner. Prisen på en gamer musemåtte afhænger meget af mærke, størrelse og funktioner.

Hvis du råder over et lille budget, så kan du stadig anskaffe dig en helt fin gamer musemåtte af god kvalitet. Havit er kendt for at udvikle billige gamer musemåtter af høj kvalitet. Efter selv at have testet gamer musemåtter fra Havit, er vi blevet meget glade for produkterne. Derfor er modellerne Havit Hydra small og large også med i vores top 10. Vi mener, at netop de to modeller fra Havit er nogle af de bedste budget gamer musemåtte i 2019. Du kan læse vores anmeldelser af modellerne i begyndelsen af testen.

SteelSeries – som er kendt for høj kvalitet – har også udviklet SteelSeries QcK, hvilket er den danske producents bestseller inden for gamer musemåtter. QcK modellen er en prisvenlig gamer musemåtte, som kan fås i small, medium, large og xxl. Og på grund af prisen og det store udvalg af størrelser er der utrolig mange gamere (især de danske gamere), der anvender denne gamer musemåtte fra SteelSeries. Så hvis du er på et meget stramt budget, kan du købe eventuelt købe SteelSeries QcK (medium) til 89 kroner.

Hvis du råder over et lidt større budget, så er du måske også interesseret i en lidt større gamer musemåtte. Her kan vi varmt anbefale SteelSeries QcK XXL til 289 kroner. Det kan også være, at du er interesseret i en gamer musemåtte med lys. Der er skam ikke nogen konkurrencemæssig fordel i at spille på en gamer musemåtte med lys, men det ser dog super dope ud. Her kan vi anbefale Razer Goliathus Chroma til 349 kroner, hvis du er mest til den bløde musemåtte (altså stofmusemåtte). Hvis du er mere til en hård gamer musemåtte, anbefaler vi den prisvindende Corsair MM800 RGB Polaris til 549 kroner.

Mærker

Som tidligere nævnt anbefaler vi, at du vælger en gamer musemåtte fra et velkendt mærke, der er vært at stole på. I vores test/top 10 (som kan læses længere oppe i artiklen) er der gamer musemåtter fra SteelSeries, Razer, Corsair, Paracon og Havit. Ved køb af en gamer musemåtte fra en af disse mærker, er du garanteret god kvalitet. Havit og Paracon tilbyder gamer musemåtter til lave priser, mens SteelSeries, Razer og Corsair tilbyder lidt mere high-end gamer musemåtter.

Der findes naturligvis også andre gaming mærker så som ZOWIE, LogitechHyperX og ROCCAT. Disse mærker kan du også stole på, og dér får du også en super god kvalitet.

Gamer musemåtte – Komplet købsguide og test (2019)
5 (100%) 41 votes