Gamer stol – Komplet købsguide og test (2019)

gamer stol

Uanset om du gamer på pc eller konsol, så har du brug for et sted at sidde. Du kan sidde på alt lige fra en sofa, til en spisebordsstol og til at ligge i sengen. Men hvis du virkelig gerne vil sidde komfortabelt, mens du gamer, så bør du anskaffe dig en gamer stol.

Gamer stolen er inden for den seneste tid blevet et meget populært fænomen, og flere af de danske gamere vælger at tilføje gamer stolen til sit gaming setup. Og det er der en god grund til. En gamer stol – også kaldet en gaming stol – er designet til gaming og giver dig derfor den ultimative oplevelse foran skærmen. En gamer stol er lavet af bløde materialer og udstyret med en lang række funktioner. De ting gør, at du kan opretholde en fornuftig kropsholdning i flere timer, så du undgår langvarige rygproblemer. I dag findes der et hav af gamer stole, og derfor kan det være svært at finde frem til, hvilken gamer stol der passer bedst til dine krav.

Anders
Et billede af mig fra en turnering jeg deltog i, da jeg spillede på professionelt plan.

Mit navn er Anders, og jeg har udarbejdet en omfattende test og guide til valg af gamer stol. Jeg er tidligere professionel eSports-spiller og arbejder nu på fuldtid som analytisk træner for et CS:GO eSport hold. Jeg har derfor kendskab til, hvilke mærker der er værd at betale for. Jeg ved også, hvilke ting du skal tage til overvejelse, når du vælger din gamer stol. Nedenfor kan du læse mine anmeldelser af de gamer stole, der har klaret bedst i testen. Jeg har inddelt stolene i tre forskellige prisklasser: lav pris, mellem pris og høj pris.

Hvis du er på udkig efter en gamer stol til børn, så klik her for at læse om den bedste gamer stol til børn. I øvrigt kan du også se mine anbefalinger af gamer stole til de tunge/overvægtige drenge længere nede i artiklen (stole der kan holde til mere end 120 kilo). Klik her for at læse om gamer stole til tunge/overvægtige drenge.

Jeg har skrevet flere købsguides til valg af andet gaming udstyr. Du kan for eksempel læse min guide til valg af gamer bord eller min guide til valg af gamer mus, hvis det har interesse.

Se Danmarks største og billigste udvalg af gamer stole

Gamer stol test

Som nævnt tidligere har jeg udarbejdet en omfattende test og anmelder nedenfor de gamer stole, der har klaret sig bedst i testen. Jeg er tidligere professionel eSports-spiller og arbejder nu som analytisk træner for et CS:GO eSport hold. Jeg har derfor en bred viden inden for gaming udstyr, som jeg har valgt at dele ud af, så du kan vælge en kvalitetssikker og komfortabel gamer stol.

Lav pris (under 1.000 kr.)

Hvis du vælger en stol i lavprisklassen, ofrer du en række funktioner, men til gengæld er byggekvaliteten stort set den samme som stolene fra mellemprisklassen og højprisklassen. Du får også meget gamer stol for pengene, hvis du køber en gamer stol fra lavprisklassen.

Paracon RANGER

Paracon RANGER
Paracon RANGER

Pris: 649 kr.

Brugervægt: 105 kg

Farver: kan fås i 4 forskellige farver

Paracon RANGER er den billigste gamer stol, du kan anskaffe dig i 2019. Som tidligere nævnt ofrer du en række funktioner, når du vælger en billig gamer stol. Det er også tilfældet med Paracon RANGER stolen. Det du ofrer, er et justerbar armlæn. Til gengæld får du en gamer stol, der er betrukket af både PU-læder og mesh. Det er en super god kombination af anvendelse af materialer, som gør, at stolen er mere åndbar end nogle af de dyreste og mere high-end gamer stole (heriblandt DXRacer FORMULA og AKRACING Player).

Paracon RANGER har en meget stærk ramme og stjernefod, som gør, at stolen har mange år i sig. Derudover kan stolen højde justeres, hvilket du altid kan få gavn af. På grund af stolens simple og stilrent design, kan den passe ind i mange forskellige gaming setups.

Du kan lige nu købe stolen til sølle 649 kr., hvilket gør stolen den billigste gamer stol på markedet lige pt. Så hvis du ikke har det store behov for funktioner, har et lille budget, vejer mindre end 105 kg og ønsker en simpel gamer stol med et klassisk design, så er Paracon RANGER måske din kommende gamer stol.

Køb Paracon RANGER her

Nordic Gaming CHARGER

Nordic Gaming CHARGER
Nordic Gaming CHARGER

Pris: 799 kr.

Brugervægt: 105 kg

Farver: kan fås i 6 forskellige farver

Nordic Gaming CHARGER stolen er den mest populære gamer stol i lavprisklassen. Årsagen til at mange vælger at købe stolen er, at du får super meget gamer stol for pengene. For sølle 799 kroner får du en robust, komfortabel og ergonimisk gamer stol med et stilrent look.

I forhold til visse andre gamer stole i lavprisklassen har man under udviklingen af Nordic Gaming CHARGER haft et stort fokus på komfort og ergonomi. Så Nordic Gaming CHARGER tilbyder en ergonomisk korrekt udformning, der forhindrer dig i at få problemer med ryggen. Det er en sjældenhed, at man kan anskaffe sig en komfortabel og ergonomisk gamer stol for under 1.000 kroner. I øvrigt er Nordic Gaming CHARGER lavet af slidstærke materialer, og derfor har stolen mange leveår i sig. Stolen kan også højde justeres, så du opnår maksimal komfort.

Stolen er på nuværende tidspunkt prissat til 799 kr., som i den grad er en super skarp pris. Nordic Gaming CHARGER er til dig, der er på udkig efter en billig gamer stol med et virkelig cool racer look, som leverer komfort i allerhøjeste grad.

Køb Nordic Gaming Charger her

Paracon REAPER

Paracon REAPER
Paracon REAPER

Pris: 999 kr.

Brugervægt: 105 kg

Farver: kan fås i 9 forskellige farver

Paracon REAPER blev lanceret i januar 2019 og er den nyeste gamer stol i Paracons sortiment. Stolen er en af producentens stærkeste og mest robuste gamer stole. Paracon REAPER er en fantastisk gamer stol til prisen. Stolen er lavet af stærke materialer og har en bundsolid ramme. Derfor har stolen en meget lang levetid.

Stolens stærke materialer og muligheden for at justere stolens højde betyder, at du får en super komfortabel stol, der sikrer dig mange timers uafbrudt gaming. Designet har hentet inspiration fra racer verdenen, og derfor har Paracon REAPER et super lækkert futuristisk design. Ergonomi, komfort og design har været i fokus under udvikling af Paracon REAPER.

I skrivende stund koster Paracon REAPER 999 kr., hvilket er en meget lav pris for en full-feature gamer stol. En full-feature gamer stol defineres som en gamer stol udstyret med alt (justerbar og aftagelige armlæn, justerbar sædehøjde og justerbar ryglæn). Det eneste der adskiller Paracon REAPER fra andre full-feature gamer stole i mellemprisklassen og højprisklassen er, at REAPER stolen ikke er udstyret med puder til nakke og lænd. Så hvis du ikke har brug for puder, så er Paracon REAPER den perfekte stol til dig!

Køb Paracon REAPER her

Mellem pris (1.000 kr. til 1.900 kr.)

Hvis du vælger en stol i mellemprisklassen, får du en stol, der tilbyder en god balance mellem pris, komfort, funktioner og design. Stolene fra mellemprisklassen er de mest populære og bedst anbefalet gamer stole, da de passer til både mindre og større gamere. Det er også i denne prisklasse, hvor du får mest gamer stol for pengene. Nordic Gaming RACER og Paracon ROGUE er de gamer stole, hvor du får absolut mest for pengene – læs mere om dem nedenfor.

Nordic Gaming RACER

Nordic Gaming RACER
Nordic Gaming RACER

Pris: 1199 kr.

Brugervægt: 120 kg

Farver: kan fås i 5 forskellige farver

Nordic Gaming RACER er svaret på den billigste full-feature gamer stol i 2019. Stolen er udstyret med de samme funktioner som en high-end gamer stol fra DXRacer eller AKRACING, men prisen er en hel anden! For kun 1199 kroner kan du købe Nordic Gaming RACER, hvilket er det hidtil vildeste røverkøb i 2019. Efter selv at have testet stolen kan jeg garantere, at stolen kan det samme, er af samme kvalitet og tilbyder ligeså høj komfort som de dyreste high-end gamer stole.

RACER stolen fra Nordic Gaming er en full-feature gamer stol til en knivskarp pris. Under udvikling af stolen har man haft et særligt fokus på at skabe en komfortabel, ergonomisk, rummelig og funktionsdygtig gamer stol i et exceptionelt racing design – det er lykkedes til punkt og prikke. Stolen er betrukket med PU-læder, hvilket er meget komfortabelt. Derudover tilbyder stolen en ergonomisk udformning, så du ikke kommer til at opleve smerter i blandt andet ryggen. Sidst og ikke mindst er stolen udstyret med alt det en gamer kan drømme om (justerbar armlæn, ryglæn, sædehøjde og puder til nakke og lænd).

I skrivende stund koster stolen 1199 kroner, hvilket er mind-blowing! Der er ingen tvivl om, at du får mest gamer stol for pengene, hvis du vælger Nordic Gaming RACER.

Køb Nordic Gaming RACER her

Paracon ROGUE

Paracon ROGUE
Paracon ROGUE

Pris: 1399 kr.

Brugervægt: 105 kg

Farver: kan fås i 5 forskellige farver

Her har vi fat i den mest solgte gamer stol i Danmark i 2018 og indtil videre også i 2019. Stolen tilbyder den samme kvalitet, komfort, holdbarhed og samme funktioner, som de mere high-end gamer stole fra DXRacer og AKRACING. Årsagen til at ROGUE-stolen er prissat så lavt er, at du kun betaler for stolen og ikke for brandet. Paracon er nemlig et forholdsvis nyt gaming brand, og derfor betaler du meget få penge for producentens gamer stole. Paracon er i øvrigt en dansk producent, og derfor kan du forvente høj kvalitet. Paracon ROGUE er et røverkøb og den bedste gamer stol til prisen.

Paracon ROGUE er special designet til gaming! Stolen er betrukket med PU-læder, der giver stolen et stilrent racer design. Udover designet sidder du helt igennem fantastisk i Paracon ROGUE stolen. Det multifunktionelle armlæn, den justerbare højde, det justerbare ryglæn og de justerbare puderne giver dig alle muligheder for at tilpasse til lige præcis din krop. Puderne kommer i øvrigt med en klassisk klik-montering, så du hurtigt og nemt at tage puderne af og på.

Du kan lige nu købe Paracon ROGUE til 1399 kr., som er en super skarp pris. Som vi før har nævnt, er Paracon ROGUE den absolut bedste gamer stol til prisen. Du får samme kvalitet, komfort, holdbarhed og funktioner, som du ville få, hvis du købte en high-end gamer stol fra f.eks. DXRacer og AKRACING.

Køb Paracon ROGUE her

Paracon KNIGHT

Paracon KNIGHT
Paracon KNIGHT

Pris: 1799 kr.

Brugervægt: 105 kg

Farver: kan fås i 9 forskellige farver

Dette er Paracons nyeste skud fra stammen, som blev lanceret sidst i oktober 2018. Stolen – som er Paracon ROGUE’s “storebror” – har fået en varm velkomst af stort set alle nationale og internationale medier inklusiv os. Vi er overrasket over, at danske Paracon kan udvikle en high-end stol til kun 1799 kroner. Den har alle de funktioner, som andre high-end gamer stole til flere tusinde kroner og mere til. Ydermere er stolen komfortabel at sidde i, holdbar og har et super fedt design. Det er også grunden til, at stolen har vundet en lang række tests og priser på meget kort tid – heriblandt Læserprisen på mediet idenyt. Vi mener, at stolen er den bedste high-end gamer stol i 2019.

Paracon KNIGHT er en prisvindende high-end stol til en super skarp pris. Polstringen og kunstlæderet, som stolen er betrukket med, gør det meget komfortabelt at game i lang tid uden pauser. Stolen tilbyder en ekstra høj justerbar ryg (kan justeres mellem 90-180 grader), justerbar armlæn, nakke- og lændepude og sædehøjdejustering.

Køb Paracon Knight her

Produktvideo:

Arozzi Verona V2

Arozzi Verona V2
Arozzi Verona V2

Pris: 1899 kr.

Brugervægt: 140 kg

Farver: kan fås i 7 forskellige farver

Hvis du er på udkig efter en lidt mere rummelig gamer stol (mere bredde og længde) til en fornuftig pris, så er Arozzi Verona V2 værd at tage et kig på. Arozzi Verona V2 er en rummelig gamer stol med en maks vægtkapacitet på hele 140 kg. Det vil sige, at stolen er utrolig robust og oser af stabilitet og holdbarhed.

Ligesom alle andre gamer stole har Arozzi Verona V2 et elegant racing look. Stolen er udstyret med en letvægts metalramme, hvilket gør stolen let og nem at manøvre. Stolen er betrukket med PU-læder, som er nemt at rengøre og giver et mat look. Derudover tilbyder Arozzi Verona V2 en lang række funktioner heriblandt justerbar armlæn, justerbar ryglæn, justerbar højde via gas fjeder og justerbare puder.

Arozzi Verona V2 har hele pakken og endda til en super skarp pris. Køb Arozzi Verona V2 allerede i dag og se frem til nogle uforglemmelige gaming oplevelser!

Køb Arozzi Verona V2 her

Høj pris (over 1.900 kr.)

Stolene i højprisklassen tilbyder samme funktioner som stolene i mellemprisklassen. Du betaler også mere for brandet end selve stolen. Men stolene i højprisklassen er ofte mere rummelige end gamer stolene fra lavpris- og mellempris klassen. Stolene i denne prisklasse anvendes af de absolut største og bedste streamers (f.eks. Fortnite-streameren Ninja) og eSport hold (f.eks. Astralis og Fnatic).

Nordic Gaming Heavy Metal

Nordic Gaming Heavy Metal
Nordic Gaming Heavy Metal

Pris: 1989 kr.

Brugervægt: 200 kg.

Farver: kan fås i 3 forskellige farver

Heavy Metal stolen er udviklet af det nye danske gaming brand Nordic Gaming. Heavy Metal stolen er en high-end gamer stol, der tilbyder masser af plads. Derfor er den især velegnet til de tunge drenge, eftersom stolen kan bære hele 200 kg. Men den er stadig behagelig at sidde i, hvis du har en helt normal størrelse – man føler sig som en konge! Da vi testede den, blev vi selv overrasket over, hvor meget rummelighed man får for pengene. Stolen er et pragteksemplar på en rummelig high-end gamer stol til en knivskarp pris.

Stolen kan fås i enten hvid, rød eller sort. Den er udstyret med forholdsvis tyk polstring, solid base og har et racing-inspireret design. Den har justerbare armlæn, nakke- og lændepuder, justerbart ryglæn og sædehøjdejustering. Stolens stel er i øvrigt af kraftig stål. Du kan derfor forvente, at stolen kan holde sig i mange år.

Køb Nordic Gaming Heavy Metal her

DXRacer FORMULA

Pris: 2089 kr.

Brugervægt: 100 kg

Farver: kan fås i 17 forskellige farver

DXRacer FORMULA
DXRacer FORMULA

Her har vi fat i DXRacer’s F-serie, der er en af de mest solgte og bedst anbefalet gamer stol-serier til dato. F-serien er producentens originale serie af gamer stole, der er basis for stort set alle andre serier fra DXRacer. F-serien er kort sagt eliten inden for gamer stol branchen og har absolut al det du kan drømme om! Stolen er meget brugt af diverse eSports teams inden for Fortnite, CS:GO, Call of Duty og League of Legends. Stolen tilbyder en høj ergonomisk komfort, stor rummelighed, mange nyttige funktioner og en super robust konstruktion. DXRacer FORMULA er sammen med AKRACING Player stolen den bedste og mest komfortabel gamer stol, som er langt mere robust, komfortabel og rummelig end de gamer stole, jeg har nævnt i lav prisklassen og mellem prisklassen.

DXRacer FORMULA er betrukket med det fineste og mest komfortable PU-læder, hvilket er super nemt at rengøre. Stolen er udstyret med en poleret aluminiums bund, et justerbar ryglæn, justerbar 3d armlæn, justerbare nakke- og lændepuder, en tiltmekanisme med låsefunktion og højdejustering.

DXRacer FORMULA er en rummelig, robust og ekstrem luksuriøs gamer stol, der lige nu er prissat til 2089 kr. Køb den allerede i dag og glæd dig til komfortable gaming oplevelser.

Køb DXRacer FORMULA her

AKRACING Player

AKRACING Player
AKRACING Player

Pris: 2389 kr.

Brugervægt: 150 kg

Farver: kan fås i 5 forskellige farver

AKRACING Player var den bedst sælgende high-end gamer stol i 2018 og er indtil videre den mest solgte gamer stol i 2019. Populariteten skyldes, at stolen er noget helt for sig selv. Først og fremmest er designet helt unik. Det er et stilrent design, der virkelig kan få mundvigene til at løbe i vand. Derudover er ergonomi, komfort og funktionalitet det, der gør denne stol hel unik. Under udviklingen af AKRACING Player stolen, har man haft fokus på at skabe en ergonomisk, komfortabel og funktionel stol, der giver dig rig mulighed for at opretholde en god kropsholdning. I øvrigt er stolen lavet af kvalitetsstærke materialer, heriblandt den aluminiums baseret stol base og den robuste metalkonstruktion, der sikrer stolen mange leveår.

AKRACING Player er betrukket med PU-læder og er udstyret med en lang række funktioner, der tilfredsstiller selv den mest kræsne gamer. Stolen er blandt andet udstyret med højdejustering, et justerbar armlæn, et justerbar ryglæn og en nakkepude samt lændepude.

AKRACING Player er til dig, der er på udkig efter den bedste gamer stol. AKRACING Player er den mest luksuriøse, komfortabel og robuste gamer stol, der lige nå kan fås til 2389 kr.

Køb AKRACING Player her

Gamer stole til de tunge drenge (+140 kilo)

Disse stole er de absolut bedste til de tunge drenge. Stolene er fra Arozzi, AKRACING og DXRacer, som er de tre eneste producenter, der skaber stole-serier, der tilgodeser overvægtige gamere. Stolene kan klare meget vægt og tilbyder stor rummelighed sammenlignet normale gamer stole.

Arozzi Torretta XL

Arozzi Torretta XL
Arozzi Torretta XL

Pris: 2089 kr.

Brugervægt: 140 kg

Farver: kan fås i 7 forskellige farver

Arozzi er kendt for at producerer gamer stole af højeste kvalitet til lave priser, og dette er også tilfældet for deres Torretta XL-serie. Torretta XL stolen er producentens svar på en gamer stol, der er specialdesignet til personer med behov for en større og bredere stol. Torretta XL stolen oser af funktionalitet, komfort og kvalitet – og alt dette til en super skarp pris. Stolen er nemlig den billigste gamer stol, der er specialdesignet til de tunge drenge.

Stolen utrolig stærk og robust, hvilket giver stolen mange år at leve i. Den ergonomiske gamer stol er udstyret med en lang række nyttige funktioner heriblandt højdejustering, justerbare armlæn, justerbare puder og et justerbar ryglæn. Disse funktioner giver dig mulighed for at øge komforten.

Arozzi Torretta XL koster 2089 kr. i skrivende stund. Du finder ikke en billigere gamer stol til tunge drenge, der tilbyder den samme komfort, funktionalitet og kvalitet.

Køb Arozzi Torretta XL her

AKRACING ProX

AKRACING ProX
AKRACING ProX

Pris: 3199 kr.

Brugervægt: 150 kg

Farver: kan fås i 4 forskellige farver

AKRACING ProX er producentens ultimative gamer stol-serie, der er dedikeret til de lidt større og bredere drenge. Ergonomi og komfort er i fokus, da stolen er udstyret med en splinter ny og meget robust stål ramme. ProX rammen er noget større end den forhenværende, så der er mere plads til ryg og hofterne. Stolen er betrukket med PU-læder, som i den grad giver stolen et dødlækkert futuristisk og gameragtigt look.

AKRACING ProX stolen har en stol base af aluminium og en stærk metalkonstruktion, der gør, at stolen er utrolig holdbar og har en meget lang levetid. I øvrigt er stolen udstyret med højdejustering, justerbare armlæn, justerbare puder (nakkepude og lændepude) og et justerbart ryglæn, så du kan tilpasse stolen for at opnå maksimal komfort

AKRACING ProX stolen kan på nuværende tidspunkt købes til 3199 kr., som er hver en øre værd, hvis du sætter pris på rummelighed, holdbarhed og lækkert design.

Køb AKRACING ProX her

DXRacer KING

DXRacer KING
DXRacer KING

Pris: 3499 kr.

Brugervægt: 150 kg

Farver: kan fås i 9 forskellige farver

Her har vi fat i DXRacer’s KING-serie, som er specialdesignet til de tunge gamere. Stolen er et absolut bæst og oser af rummelighed. Den er så høj, bred og dyb, at selv de største gamere kan sidde super komfortabelt i stolen i timevis. Stolen er betrukket med hamrende lækkert PU- og PVC læder af høj kvalitet. Derudover er stolen af en robust metalkonstruktion og har en stol base i aluminium.

DXRacer KING er den bredeste gamer stol i producentens sortiment, og du får nærmest følelsen af, at du sidder i en 5-personers sofa helt for dig selv. Stolen er udstyret med et justerbart ryglæn, justerbare armlæn og justerbare puder til lænd og nakke, som kan tilpasses til dine ønsker og behov. Stolen kan naturligvis også højde justeres. Ergonomien, komforten og funktionaliteten er altså i højsædet, og det giver dig rig mulighed for at opretholde en god kropsholdning.

I skrivende stund kan stolen fås til 3499 kr., hvilket er en god pris, hvis vi tager højde for, hvor rummelig stolen er. Du finder ikke en stol, der tilbyder den samme rummelighed som DXRacer KING.

Køb DXRacer KING her

Gamer stol til børn (gamer stol junior)

Nordic Gaming Little Warrior
Nordic Gaming Little Warrior

Pris: 749 kr.

Brugervægt: 100 kg

Farver: rød, blå og sort

Hvis du er på udkig efter en gamer stol til dit barn, så tag og spids ører. De fleste producenter af gamer stole producerer ikke gamer stole til børn, men for nyligt lancerede Nordic Gaming en gamer stol skræddersyet til børn. Stolen hedder Nordic Gaming Little Warrior og passer perfekt til børn i alderen 6-12 år.

Det er altså den ideelle stol til den lille gamer, eftersom stolen er noget mindre end de andre stole, jeg har testet og anmeldt ovenfor. Min egen søn på 12 år gamer selv med denne her stol til dagligt, og han er helt vild med den. Stolen har et ergonomisk design, så den lille gamer kan sidde komfortabelt i flere timer. Derudover er stolen udstyret med en lang række lækre features/funktioner heriblandt hjul, justerbart ryglæn, højdejustering og armlæn. Stolen tilbyder alt det den lille gamer kan drømme om!

Køb Nordic Gaming Little Warrior her

Gamer stol guide

Nedenfor kan du læse min guide til valg af gamer stol. Som anført tidligere hedder jeg Anders. Jeg er tidligere professionel eSports-spiller og arbejder i dag som analytisk træner for et CS:GO hold. I guiden forklarer jeg de ting, du skal være opmærksom på, når du vælger en gamer stol. Jeg anbefaler, at du tager følgende punkter til overvejelse:

  • Hvad er en gamer stol?
  • Brugervægt
  • Materiale
  • Funktioner
  • Pris
  • Mærker
  • Gamer stol tilbud

Hvad er en gamer stol?

Mange undrer sig over, hvad en gamer stol egentlig er, og hvad forskellen er på en gamer stol og en normal kontorstol. Jeg har prøvet at forklare forskellen mellem en gamer stol og en almindelig kontor stol nedenfor.

Først og fremmest er nogle af elementerne fra gamer stole taget fra de stole racerkørere sidder på. Uanset om man gamer eller kører Formel 1, så skal man sidde i en stol/et sæde i meget lang tid. Derfor har man brug for en/et komfortabel og robust stol/sæde. På baggrund af det har producenter af gamer stole hentet inspiration fra racerbilernes sæder.

For eksempel har gamer stolens ryg den samme opbygning og støtte, som de stole racerkørere sidder på. Med en gamer stol har du mange muligheder for at justere de forskellige dele af stolen, så du opnår optimal komfort. Derfor er en gamer stol meget mere komfortabel og robust end en almindelig kontorstol. Derudover er en gamer stols design også noget anderledes end en kontor stols design. En gamer stol har et vildt, råt og farverigt design, som ser hamrende fedt ud, hvor en kontor stol har et forholdsvis kedeligt design.

Så hvis du sidder meget foran skærmen i hverdagen og gerne vil passe godt på dit helbred, så anbefaler jeg, at du anskaffer dig en gamer stol.

Brugervægt

Når du vælger din gamer stol, skal du være opmærksom på din størrelse (hvor stor er du og hvor meget vejer du). En gamer stol angiver altid den maksimale brugervægt. Alle de gamer stole, som har klaret sig bedst i min test, kan klare mindst 95 kilo. De fleste gamere tænker ikke særlig meget over den maksimale brugervægt, da de ikke vejer mere end 105 kilo. Jeg har også anbefalet og anmeldt de 3 bedste gamer stole for de tunge/overvægtige drenge, som kan læses længere oppe i artiklen.

I samarbejde med min søn på 12 år har jeg testet en lang række gamer stole til børn. Du kan læse resultatet af testen længere oppe i artiklen. Testvinderen blev Nordic Gaming Little Warrior, som er en super komfortabel gamer stol til børn i alderen 6-12 år. Stolen er altså udelukkende skræddersyet til den lille gamer. Du kan købe stolen billigst her.

Materiale

I dag kan du stort set kun få gamer stole i PU-læder. Grunden til det er, at PU-læder er komfortabelt at sidde i og har et død-lækkert look. PU-læder sørger for, at holde dig varm og materialet er super nemt at rengøre.

Men hvis du har en tendens til at svede og ønsker en gamer stol, der er åndbar, så anbefaler jeg mesh materialet. Paracons budget-serier ‘RANGER’ og ‘RANGER Pro’ er begge betrukket med PU-læder og mesh. Jeg anbefaler og anmelder i øvrigt disse to stole-serier i testen ovenfor.

De gamer stole som har klaret sig bedst i testen (kan ses længere oppe i artiklen) er alle af PU-læder. Nogle er dog en blanding af PU-læder og mesh (Paracons ‘RANGER’ og ‘RANGER Pro’ stole-serier). Jeg mener, at PU-læder og mesh giver den absolut bedste spiloplevelse. For nogen kan det endda påvirke ens spillestil i en positiv retning.

Funktioner

En gamer stol kan have mange nyttige funktioner, som øger komforten og spiloplevelsen. Før du anskaffer dig en gamer stol, bør du gøre op med dig selv, hvilke funktioner du er interesseret i din stol skal være udstyret med. Her er en række nyttige funktioner, som er værd at overveje:

Hjul

Hvis du virkelig gerne vil have den bedste oplevelse ud af dit spil, så kræver det, at du sidder helt perfekt foran skærmen. En gamer stol med hjul giver dig mulighed for helt selv at bestemme, hvor du gerne vil sidde ud fra din skærm. Derudover kan du hele tiden ændre dit siddested.

Højdejustering

I dag er stort set alle gamer stole udstyret med mulighed for justering af stolens højde. En gamer stol med højdejustering giver dig mulighed for mere komfort. Alle de gamer stole som klarede sig bedst i testen (kan ses længere oppe i artiklen), er alle udstyret med højdejustering.

Ryglæn

Nogle gamer stole gør det muligt at læne sig tilbage. Mange vil elske sådan en funktion, hvor andre synes det er en nytteløs funktion. Jeg er selv fan af et justerbar ryglæn.

Armlæn

Der findes gamer stole med og uden justerbar armlæn. Et fast armlæn kan ikke justeres. Til gengæld er en gamer stol med et fast armlæn betrukket med et blødt materiale, så dine arme kan ligge komfortabelt på armlænet. Et justerbar armlæn har naturligvis den fordel, at armlænet kan justeres. Til gengæld er en gamer stol med et justerbar armlæn ikke betrukket med et blødt materiale.

Puder

Der findes gamer stole med og uden lænde- og nakke puder. Puderne giver dig mulighed for mere komfort, hvis du har brug for nakkestøtte eller støtte til lænden samt resten af ryggen. Så hvis du føler, at du har brug for nakkestøtte og rygstøtte, så anbefaler jeg, at du anskaffer dig en gamer stol med inkluderede puder.

Pris

Prisen for en gamer stol afhænger af dit budget. Og ofte afhænger dit budget af, hvor meget tid du bruger foran skærmen. Hvis du har et stort budget og bruger meget tid foran skærmen, kan du med fordel vælge at investere et stort beløb i din gamer stol. Men har du et lille budget og bruger mindre tid foran skærmen, så er der typisk ikke nogen grund til at smide mange penge efter en gamer stol.

Det afhænger naturligvis også om andet end din tid foran skærmen. Hvis du gerne vil sidde i en stor, bred og komfortabel gamer stol, der er udstyret med alle tænkelige funktioner, så bliver du nød til at punge lidt ekstra ud.

I testen ovenfor, som er foretaget af mig (jeg er tidligere professionel eSports-spiller og arbejder som analytisk træner for et CS:GO hold), kan du både se anmeldelser af de bedste gamer stole til en lav, mellem og høj pris. Jeg har altså fundet de bedste gamer stole til en lav, mellem og høj pris, så der er lidt til enhvers budget.

Mærker

Nedenfor har jeg skrevet lidt om de forskellige mærker, jeg mener, er de bedste i 2019.

Paracon

Paracon er et nyt gamer brand, som har taget hele gamer branchen med storm – især på det nordiske marked eftersom Paracon er en dansk producent. På kort tid har Paracon skabt nogle af de mest populære og bedst anbefalet gamer stole. Paracon tilbyder kvalitetsstærke og robuste gamer stole til super skarpe priser. Selvom Paracon stolene er noget billigere end gamer stole fra Arozzi, DXRacer og AKRACING, så er kvaliteten, komforten, holdbarheden fuldstændig den samme.

Producentens mest populære og bedst anbefalet stol er den såkaldte Paracon ROGUE stol. Populariteten og anbefalingerne skyldes, at stolen er prissat meget lavt, fordi du kun betaler for stolen og ikke for brandet. Ifølge mig er Paracon ROGUE et røverkøb, og jeg anbefaler stolen til alle, der er på udkig efter den bedste gamer stol til prisen. Derudover har Paracon for nyligt (oktober 2018) udviklet og lanceret Paracon KNIGHT, hvilket er storebroren til ROGUE stolen. Den blev på kort tid en af de mest populære high-end gamer stole pga. prisen. Kort fortalt får du uden tvivl mest gamer stol for pengene hos Paracon.

Se udvalget af Paracon gamer stole her

Nordic Gaming

Nordic Gaming er et forholdsvis nyt gaming brand, som er ved at etablere sig på det danske marked. Det er et dansk brand. Så Nordic Gaming minder meget om Paracon eftersom begge producenter er danske, og begge producerer gamer stole af høj kvalitet til knivskarpe priser. Nordig Gaming er kendt for at producere og udvikle Little Warrior gamer stolen. Stolen er den eneste på markedet, der udelukkende er designet til børn. Det er en prisvenlig gamer stol af høj kvalitet, som især de danske børn er glade for.

Nordic Gaming udvikler naturligvis også gamer stole til unge/voksne. Man kan blandt andet nævne deres Nordic Gaming Racer stol som er producentens nyeste udvikling. Det er en high-end gamer stol til sølle 1199 kroner. Udover Racer stolen udvikler Nordic Gaming også andre gamer stole – så de har altså et stort sortiment.

Se udvalget af Nordic Gaming gamer stole her

Arozzi

Her har vi at gøre med gamer stole af svensk kvalitet. Arozzi er en svensk producent, der har udviklet gamer stole i mange år. Arozzi producerer billige gamer stole af høj kvalitet ligesom Paracon. Arozzi gamer stole er dog stadig en smule dyrere end Paracon’s produkter. Producentens topmodel koster lidt over 2.000 kr., så det siger naturligvis lidt om de konkurrencedygtige priser producenten tilbyder.

Arozzi har et forholdsvis bredt sortiment bestående af fem forskellige typer gamer stole. Derfor er der lidt til enhver smag. Stolene fra Arozzi er holdbare, komfortable og har et fedt design. Før i tiden kunne man kun få high-end gamer stole til høje priser. Men Arozzi var den første producent af gamer stole, der valgte at tilbyde high-end gamer stole til lave priser. Producenten har blandt andet haft stor succes med sin Enzo-serie, som er en komfortabel, robust, holdbar og samtidig prisvenlig stol-serie.

Derudover er Arozzi også blevet bemærket for sin Torretta XL-serie, som tilgodeser den lidt større gamer. Stolen er den absolut billigste stol til de tunge gamere, men tilbyder stadig den samme kvalitet, levetid, komfort og funktioner som stol-serierne med fokus på tunge gamere fra DXRacer og AKRACING.

Se udvalget af Arozzi gamer stole her

DXRacer

DXRacer er en af verdens førende producenter af gamer stole. DXRacer er kendt for sit unikke design, der minder meget om racerverdenen. Derudover er ergonomi, komfort, funktionalitet og kvalitet i højsædet hos DXRacer. DXRacer stolene er i den lidt dyrere ende sammenlignet med Arozzi og Paracon.

DXRacer er kendt for at lytte til sine brugere, og det kan man tydeligt mærke, når man har prøvet at sidde i en DXRacer gamer stol. Producenten samarbejder med en lang række streamers (Fortnite-streameren Ninja) og eSport-hold (heriblandt Fnatic), for at få konstruktiv kritik, som de kan bruge til at forbedre og videreudvikle deres gamer stole. Og det er netop det, der gør DXRacer til en unik gamer stol producent.

DXRacer tilbyder en lang række stole-serier, som er specialdesignet til hver sin kundegruppe. Deres stole-serie kaldet ‘FORMULA’, er uden tvivl producentens bedst sælgende gamer stol. Mange af de største eSport-hold og streamers bruger FORMULA stolen i deres hverdag.

Se udvalget af DXRacer gamer stole her

AKRACING

AKRACING er en producent, der minder meget om DXRacer. AKRACING producerer gamer stole af højeste kvalitet og komfort. Forskellen på AKRACING og DXRacer er, at AKRACING er relativt nye på markedet. Producenten blev grundlagt i 2014, og har på små 4 år formået at skabe en af verdens største producenter af gamer stole. AKRACING er ligesom DXRacer gode til at lytte til deres brugere. AKRACING samarbejder med en stribe af streamers samt eSport hold heriblandt det velkendte Dignitas.

Stolene fra AKRACING er yderst holdbare og designet er hamrende lækkert. Ligesom alle andre producenter af gamer stole har AKRACING fået inspiration fra racerbilverdenen, og derfor ligner gamer stolene fra producenten en racerbils sæde. Men AKRACING bruger også samme materialer og konstruktionsteknikker, som gør, at deres gamer stole er meget robuste og har en utrolig lang levetid.

Se udvalget af AKRACING gamer stole her

Gamer stol tilbud

Der er et hav af gode tilbud på gamer stole hver uge. Men nogen tilbud er bedre end andre, og nogen webshops tilbyder lavere priser end andre. Jeg har foretaget en grundrig prissammenligning og er kommet frem til, at WEBdanes tilbyder de laveste priser og bedste tilbud på gamer stole. Derudover har webshoppen også det største sortiment af gamer stole i hele Danmark. Man kan naturligvis købe gamer stole fra de velkendte mærker som DXRacer, AKRACING, Arozzi og Paracon hos WEBdanes. Men webshoppen tilbyder også gamer stole fra andre velkendte brands.

WEBdanes.dk

WEBdanes er i øvrigt en troværdig dansk webshop, der er E-mærket. Webshoppen har en Trustpilot score på hele 9,4 ud af 10. Alt det gaming udstyr jeg bruger i mine tests, køber jeg selv hos WEBdanes. Derfor anbefaler jeg, at du tager et kig på det store udvalg af gamer stole WEBdanes har at byde på. Du kan eventuelt læse min anmeldelse af WEBdanes. Klik på linket nedenfor for at se deres tilbud og lave priser på gamer stole.

Se udvalget af gamer stole hos WEBdanes

Gratis professionel rådgivning

Jeg håber, at min gamer stol/gaming stol test og guide har været brugbar. Hvis du brænder inde med spørgsmål, skal du være mere end velkommen til at skrive til mig. Som tidligere nævnt er jeg tidligere professionel eSports-spiller og arbejder nu som analytisk træner for et CS:GO hold. Jeg vil til enhver tid hjælpe dig på rette vej og svarer altid tilbage inden for 24 timer. Smid en kommentar i kommentarfeltet nedenfor eller send mig en e-mail – så skal jeg nok give dig et hurtigt og professionelt svar.

Gamer stol – Komplet købsguide og test (2019)
4.8 (96.67%) 54 votes