Guide: Hvilken Razer mus passer bedst til din spillestil?

razer mus

Er du på udkig efter en Razer mus, men i tvivl om hvilken en der er den rette for dig? Jeg har testet alle Razer muse og vil i denne guide hjælpe dig med at træffe det rigtige valg.

Razer er en af verdens største gaming brands med et super godt ry – og det er der en god grund til. Razer producerer enestående, ergonomisk gaming udstyr af høj kvalitet. Razer er i øvrigt en af de gaming producenter der investerer i udvikling af nye teknologier (heriblandt udvikling af en bedre og mere avanceret sensor til sine gamer muse) og dermed sætter Razer standarden for gaming udstyr i gaming branchen. Razer er især kendt for sine gamer muse som for eksempel den prisvindende Razer DeathAdder. Udover Razer DeathAdder produktlinjen producerer og udvikler Razer naturligvis også andre gamer muse. Men hvilken Razer mus skal du vælge? Hvilken en passer bedst til din spillestil?

Anders
Billedet er taget i forbindelse med en af de turneringer jeg deltog i, da jeg spillede på professionelt plan.

Mit navn er Anders, og jeg har udarbejdet en omfattende test og guide til valg af Razer mus – så du i sidste ende træffer det rigtige valg. Jeg er tidligere professionel eSports-spiller og arbejder nu på fuldtid som analytisk træner for et CS:GO eSport hold. Jeg har derfor kendskab til, hvilke mærker der er værd at betale for. Jeg ved også, hvilke ting du skal tage til overvejelse, når du vælger din Razer mus. Der er nemlig en hel del faktorer, du skal tage stilling til og bør vide, før du kaster dig ud i at købe en Razer mus. Nogle af de ting der har indflydelse på dit valg af Razer mus er bl.a. dit greb (dvs. hvordan du holder om en mus) samt hvilken hånd du bruger. Men alt dette kan du læse mere om længere nede i artiklen.

Jeg vil først vise dig min test/produktanmeldelser af alle Razer muse (jeg har testet alle sammen ned til mindste detalje). I produktanmeldelserne fortæller jeg om, hvilken spillestil musene er velegnet til, så du kan finde frem til den rette Razer mus. Hvis du er interesseret i at læse mine andre guides til valg af gaming udstyr, så tag et kig på min guide til valg af gamer mus. I guiden afslører jeg blandt andet de 10 bedste gamer muse i 2018.

Køb din Razer mus her

Razer mus test

Som tidligere nævnt har jeg testet alle muse fra Razer. Jeg er tidligere professionel eSports-spiller og arbejder nu som analytisk træner for et CS:GO eSport hold. Af disse årsager har jeg meget kendskab til gaming. Nedenfor ser du mine produktanmeldelser af alle Razer muse i 2018. Jeg har testet hver og en ned til mindste detalje. I produktanmeldelserne forklarer jeg hvilken spillestil, de passer bedst til. Læs mere om dem nedenfor.

Razer DeathAdder Elite

Razer DeathAdder Elite
Razer DeathAdder Elite

Pris: 499,00 kr.

Her har vi fat i Razers mest solgte og bedst anbefalet gamer mus til dato! Musen har vundet et utal af priser og har scoret topkarakterer hos diverse internationale medier heriblandt Tom’s Guide og TechSpot. Musen blev lanceret helt tilbage i 2006, og siden da er der sket en hel del. Razer har videreudviklet og forbedret musen på mange parametre så som komfort, materialevalg, vægt, sensor teknologi og kvalitet i det hele taget. Razer DeathAdder Elite er altså det banebrydende resultat af mere end 10 års videreudvikling. Razer DeathAdder Elite udmærker sig ved at tilbyde et komfortabelt ergonomisk design og en Razer 5G sensor (anses for at være verdens bedste optiske sensor) til en overkommelig pris. Musen er især et hit blandt de professionelle CS:GO-spillere og Overwatch-spillere, men bliver også anvendt af Battle Royale-spillere (Fortnite, PUBG og Blackout) og MOBA-spillere (LoL og Dota 2).

Razer DeathAdder Elite er en gamer mus med et letvægts fiberkabel. Musen er designet til den højrehåndet gamer med to makroknapper i musens venstre side. Musen er velegnet til alle slags greb – både palm, claw og finger-tip (læs mere om grebene længere nede i guiden). Eftersom musen er udstyret med fem programmerbare knapper og vejer 105 gram er det en super god allround gamer mus. Du kan bruge musen til alle slags spil. Og alsidigheden er også den primære grund til musens popularitet. Men hvis du er typen, der ønsker mange programmerbare knapper og spiller MMO og MMORPG spil som WoW og Guild Wars 2, så anskaf dig i stedet Razer Naga Trinity (læs min produktanmeldelse af Razer Naga Trinity nedenfor).

Køb Razer DeathAdder Elite billigst her

Produktvideo:

Razer Lancehead Tournament Edition

Razer Lancehead Tournament Edition
Razer Lancehead Tournament Edition

Pris: 614,00 kr.

Her har vi fat i Razers nyeste skud fra stammen, som virkelig har overrasket anmeldere og eSports atleter positivt. Musen er blevet rost til skyerne både i nationale og internationale medier. Rosen kommer af, at musen er enestående og unik. Den er blandt andet udstyret med en af verdens bedste optiske sensorer (den såkaldte Razer 5G), og har et “ambidextrous design”. Det betyder, at både højre- og venstrehåndede gamere kan bruge musen. Derudover er musen udstyret med en lang række programmerbare knapper, hvilket gør musen til en super god allround gamer mus. Du kan altså spille alle slags spil med Razer Lancehead Tournament Edition. Musen minder meget om den populære SteelSeries Sensei 310, som også har et ambidextrous design og er udstyret med en hel del programmerbare knapper.

Razer Lancehead Tournament Edition er en gamer mus med kabel. Som anført ovenfor er musen designet, så både højre- og venstrehåndede gamere kan bruge musen. Eftersom musen har en almindelig størrelse og vejer 104 gram er den designet til alle greb, dvs. både finger-tip, claw og palm grebene. Musen giver dig mulighed for at spille alle slags spilgenrer uden problemer grundet størrelse, vægt og de forholdsvis mange mekaniske knapper på musen.

Køb Razer Lancehead Tournament Edition billigst her

Razer Naga Trinity

Razer Naga Trinity
Razer Naga Trinity

Pris: 799,00 kr.

Razer Naga Trinity er med sine 12 sideknapper Razer’s svar på verdens bedste gamer mus til MOBA (f.eks. LoL og Dota 2) og MMO (WoW og Guild Wars 2) spil. Musen er blevet et hit, eftersom musen er udviklet til at give dig en fordel, når du spiller MOBA og MMO spil. Især de professionelle MMO-spillere er helt vild med musen. Musen har også fået enestående anmeldelser af blandt andet TechRadar og PCGamesN. I øvrigt er musen udstyret med Razer 5G sensor, som er en af de absolut bedste optiske sensorer verden.

Razer Naga Trinity udmærker sig ved at være udstyret med hele 3 udskiftelige sideplader (se produktvideoen nedenfor). Razer Naga Trinity er en højrehåndet mus, som tydeligt kan ses på billedet. Så hvis du er højrehåndet får du et forbedret komfortabelt greb om musen. Eftersom musen er forholdsvis bred og vejer hele 120 gram, er musen velegnet til palm grebet. Claw- og finger-tip brugerne vil have svært ved at løfte og holde fat om musen pga. bredden og vægten. Eftersom musen er udstyret med en lang række programmerbare knapper og er designet til palm greb brugere, er musen velegnet til MOBA og MMO spil så som League of Legends, Dota 2, World of Warcraft og Guild Wars 2. Men efter selv at have testet musen vil jeg pointere, at musen også kan bruges i spilgenrer så som FPS spil (CS:GO, Overwatch osv.) og Battle Royale spil (Fornite, PUBG osv.).

Køb Razer Naga Trinity billigst her

Produktvideo:

Razer Basilisk

Razer Basilisk
Razer Basilisk

Pris: 499,00 kr.

Razer Basilisk er en toptunet FPS (first-person shooter) mus, der er udviklet til FPS gameren. Præcision og ergonomi har været i højsædet under udvikling af Razer Basilisk. Du kan også se på musens form (se eventuelt produktvideoen), at vi har at gøre med en ergonomisk og komfortabel gamer mus. Men det som gør Razer Basilisk unik er den aftagelige DPI clutch knap, der giver dig en kæmpe fordel i FPS spil så som CS:GO og Overwatch. Knappen har en lille trigger, der aktiverer en DPI-sænkende sniper tilstand, så du nemmere kan ramme dine modstandere.

Razer Basilisk er en højrehåndet gamer mus skabt til FPS spil. Musen er forholdsvis stor (i bredde og højde) sammenlignet med andre razer muse og vejer 109 gram. Størrelsen og vægten samt formen betyder også, at Razer Basilisk vil passe godt til palm grebet. Eftersom musen er udstyret med en DPI-sænkende sniper tilstand knap, er den designet til FPS spil (CS:GO, Overwatch, Call of Duty, Battlefield osv.). Men efter selv at have testet musen i en lang række spil, kan jeg med sikkerhed sige, at musen sagtens kan bruges til at spille andre spil som f.eks. LoL og Fortnite.

Køb Razer Basilisk billigst her

Produktvideo:

Razer Abyssus V2

Razer Abyssus V2
Razer Abyssus V2

Pris: 399,00 kr.

Razer Abyssus V2 er en lille og kompakt gamer mus, der kan anvendes af både højre- og venstrehåndet gamere. Musen er udstyret med Razers egen 5G sensor, hvilket anses for at være en af verdens bedste optiske sensorer. I udviklingen af musen har der været et stor fokus på at skabe en gamer mus med et simpelt design. Derfor er musen heller ikke udstyret med en lang række features. Musen er derimod udstyret med de mest nødvendige features så som 4 knapper, RGB-belysning, lækre materialer og en toptunet optisk sensor.

Musen er en gamer mus med kabel. Og fordi musen har et “ambidextrous design”, kan den anvendes af både højre- og venstrehåndede gamere. Musen er forholdsvis lille/smal og vejer knap 80 gram, hvilket gør musen velegnet til finger-tip grebet og claw grebet. Men man kan sagtens også bruge palm grebet på musen. Musen passer bedst til FPS spil (CS:GO, Overwatch osv.) og Battle Royale spil (Fortnite, PUBG osv.) på baggrund af de få knapper musen har. Så hvis du er på udkig efter en forholdsvis lille gamer mus du hurtigt kan rykke rundt med, så er Razer Abyssus V2 det helt rigtige valg.

Køb Razer Abyssus V2 billigst her

Razer Lancehead

Razer Lancehead
Razer Lancehead

Pris: 1099,00 kr.

Hvis du er på udkig efter en trådløs gamer mus fra Razer, så anbefaler jeg Razer Lancehead. Razer Lancehead er Razers svar på den bedste trådløse gamer mus i 2018. Musen har scoret topkarakterer og er blevet rost i diverse medier som Trusted Reviews, IGN og PCMag. Musen er den trådløse version af Razer Lancehead Tournament Edition. Og eftersom Razer Lancehead er en trådløs gamer mus, er der en række forskelle. Razer Lancehead er en trådløs gamer mus udstyret med verdens mest præcise laser sensor. Det som begge muse har tilfælles er det såkaldte “ambidextrous design”. Kort sagt betyder det, at både venstrehåndede og højrehåndede kan bruge musen. I øvrigt er musen udstyret med mekaniske knapper, hvilket vi sjældent ser på gamer muse.

Razer Lancehead er en trådløs gamer mus. Razer Lancehead er udstyret med sin egen Razer proprietary Adaptive Frequency Technology, hvilket giver en 100% stabil forbindelse (no-lag). Der er altså tale om en hurtig og præcis trådløs gamer mus fra Razer. Musen har en størrelse på 117 mm x 71 mm x 38 mm og en vægt på 111 gram. Musen er altså forholdsvis bred og vejer en smule mere end andre gamer muse. Og på baggrund af det, passer palm grebet super godt til Razer Lancehead. De andre greb (finger-tip og claw) kan også sagtens anvendes, da jeg selv har testet alle greb. Musen er velegnet til alle slags spil, eftersom musen er udstyret med en lang række knapper. Det er en meget alsidig trådløs gamer mus, der vil tilfredsstille selv den mest kræsne gamer.

Køb Razer Lancehead billigst her

Produktvideo:

Sådan vælger du den rigtige Razer mus

Hvis du vil vælge den rette Razer mus til din spillestil, så læs med nu. Nedenfor har jeg nævnt en række ting der omfatter din spillestil. Det er vigtigt, at du tager hensyn til dem, når du vælger din Razer mus. Gør dig selv den tjeneste at læse punkterne nedenfor, så du træffer det rigtige valg af Razer mus.

  • Hvilken hånd bruger du?
  • Kabel eller trådløs
  • Hvilken type spil spiller du?
  • Greb (hvordan holder du om din mus?)
  • DPI

Hvilken hånd bruger du?

Enhver mus er designet til enten højrehåndede, venstrehåndede eller begge dele. Når du vælger en gamer mus, så er det vigtigt, du finder ud af, om den valgte mus passer til din foretrukne hånd. De fleste producenter udvikler kun muse til højrehåndede eller begge hænder. Jeg er endnu ikke stødt på muse, der udelukkende er udviklet til venstrehåndede.

Som højrehåndet kan du vælge mellem alle de ovennævnte razer muse jeg har anmeldt og testet, eftersom de alle har et højrehåndet design. Som venstrehåndet står du over for en lidt anden udfordring, når du skal vælge en mus fra razer. Der eksisterer ikke en razer mus, der er udelukkende designet til venstrehåndede. Men til gengæld kan du anskaffe dig en såkaldt ‘ambidextrous’ mus. En ambidextrous mus er på dansk, en mus der kan anvendes af både højre- og venstrehåndede. Og hvis du er på udkig efter en ambidextrous razer mus, så kan jeg varmt anbefale Razer Lancehead Tournament Edition og Razer Abyssus V2. De to razer muse er designet til både højre- og venstrehåndede. Læs mine produktanmeldelser og test af musene længere oppe i artiklen.

Kabel eller trådløs

Valget afhænger af, hvad du foretrækker. En mus med kabel giver naturligvis den bedst mulige forbindelse, dvs. ingen lag. Razer har en lang række gamer muse med kabel, som jeg har anmeldt og testet længere oppe i artiklen, hvis det har interesse.

En trådløs mus vil altid have en eller anden form for delay. Men i dag er teknologien så god, at selv professionelle eSport-atleter bruger trådløse gamer muse. Mange professionelle er især vild med den nye trådløse gamer mus fra Razer, den såkaldte Razer Lancehead. Razer Lancehead er Razers bud på verdens bedste trådløs mus, og det vil jeg også give Razer ret i. Musen har den nyeste teknologi inden for trådløs forbindelse og sensor. Du finder ikke en gamer mus, der reagerer og tracker ligeså hurtigt og præcist som Razer Lancehead. Læs min produktanmeldelse og test af Razer Lancehead længere oppe i artiklen.

Hvilken type spil spiller du?

Dit valg af gamer mus afhænger også af, hvilke spil du spiller.

FPS, Battle Royale m.m.

Hvis du spiller FPS og Battle Royale spil kræver det en hurtig reaktion. Den hurtige reaktion afhænger blandt andet af musens vægt. Jo lettere musen er, desto hurtigere vil du kunne bevæge den. Derfor vil gamere, der spiller FPS spil (CS:GO, Overwatch osv.), Battle Royale spil (Fortnite, PUBG osv.) og andre skydespil, typisk vælge en forholdsvis let mus. Her er Razer Abyssus V2 er super godt valg, da der er tale om en letvægtsmus på 80 gram. Du har i disse spil heller ikke brug for en masse programmerbare knapper på musen.

Udover Abyssus V2 er der naturligvis også andre razer muse, der også er velegnet til skydespil. Razer Basilisk er et godt eksempel på en razer mus, der er designet til skydespil. Musen er af et ergonomisk design og udstyret med en lille trigger, der aktiverer en DPI-sænkende sniper tilstand, så du nemmere kan ramme dine modstandere. Så hvis du bruger meget tid på skydespil, så er Razer Basilisk måske din kommende razer mus.

MOBA og MMO/MMORPG

Når du spiller MOBA spil (LoL, Dota 2 osv.) og MMO/MMORPG (WoW, Guild Wars 2 osv.) spil så er vægt ikke en særlig vigtig faktor. Det er vigtigere, at du vælger en mus med mange knapper eftersom du har flere keybindings i de spil. Her vil Razer Naga Trinity være det oplagte valg. Musen tilbyder en lang række programmerbare knapper (helt op til 12 knapper), som er til stor gavn.

Alle spil

Hvis du er typen, der spiller mange forskellige typer spil (både skydespil, strategispil osv.), så er der naturligvis også en razer mus til dig. Razer DeathAdder Elite er en enestående allround gamer mus, der er blandt de mest solgte gamer muse til dato. Populariteten skyldes, at musen har et ergonomisk design, der tillader alle greb om musen (claw, finger-tip og palm). Derudover er vægten lav nok til FPS spil, og musen er udstyret med nok programmerbare knapper til dine keybindings i MOBA spil og MMO/MMORPG spil.

Greb (hvordan holder du om din mus?)

Dit greb om musen, er noget af det, de fleste glemmer at lægge mærke til. Faktisk er dit greb altafgørende for valget af gamer mus. Gamer muse er designet til en, to eller nogen gange tre forskellige slags greb. Det samme gælder for Razer muse. Derfor bør du analysere dit greb, før du køber en Razer mus. For hvis du vælger en gamer mus, der er designet til dit foretrukne greb, så kan du nemmere styre og kontrollere musen.

Men du kan stadig spille med en gamer mus uden at vide, hvilket greb musen er designet til. Men hvis du vælger en gamer mus, der er designet til dit foretrukne greb, så vil du bedre kunne kontrollere musens bevægelser og være mere præcis. Derfor vil jeg til enhver tid anbefale dig at vælge en gamer mus, der er designet til dit foretrukne greb. Der findes tre forskellige greb teknikker/typer: claw, fingertip og palm. Nedenfor forklarer jeg, hvad der kendetegner hvert enkelt greb.

Claw grip

claw grip
claw grip

Det første greb er det såkaldte claw grip. Det er det mest populære greb, fordi du opnår ekstra stabilitet og præcision. Det sker ved, at man kombinere tryk med fingerspidserne med det bagerste af hånden holder om og stabiliserer musen. En mus der er designet til claw grip kan både være let og tung, valget afhænger af gamerens præferencer.

Alle Razer muse er designet til claw grip. Det er typisk de professionelle eSport-atleter og streamers, der anvender dette greb. Grunden til eSport-atleter og streamers foretrækker claw grip er – som nævnt ovenfor – fordi grebet giver ekstra stabilitet og præcision.

Fingertip grip

fingertip grip
fingertip grip

Det andet greb er det såkaldte fingertip grip. Grebet minder meget om claw grip. Forskellen er, at man ved fingertip grip kun bruger fingerspidserne. Det vil sige, at man holder musen med fingerspidserne, mens musen nærmest løftes over musemåtten. Og fordi du “løfter” musen over musemåtten, har du derfor brug for en forholdsvis let mus, så din reaktionsevne ikke forværres pga. musens vægt.

De Razer muse der er designet til fingertip grip er følgende: Razer DeathAdder Elite, Razer Lancehead Tournament Edition, Razer Abyssus V2 og Razer Lancehead.

Palm grip

palm grip
palm grip

Det sidste og tredje greb er det såkaldte palm grip. Dette greb er en smule anderledes end de to andre, fordi du har langt mere berøring med musen. Din hånd ligger fladt henover musen. Det vil sige, at du hviler håndleddet på musen, og på denne måde skubber du den rundt på musemåtten. Med sådan et greb har du brug for en større og tungere mus, så man nemmere kan støtte håndleddet.

De Razer muse der er designet til palm grip er følgende: Razer DeathAdder Elite, Razer Lancehead Tournament Edition, Razer Naga Trinity, Razer Basilisk og Razer Lancehead.

DPI

DPI står for dots per inch. I teorien betyder det, at hvis man flytter en mus med 5000 DPI en inch (2,54 cm), så vil cursoren flytte sig 5000 pixels. Jo højere DPI, jo mere følsom bliver din cursor. En højere DPI har sine fordele og ulemper. Du kan reagere hurtigere og vende dig om hurtigere med en højere DPI. Til gengæld kræver det meget træning at kunne ramme præcist med en høj DPI – netop fordi cursoren bliver mere følsom.

De professionelle foretrækker en højere DPI, hvorimod os der gamer for sjov ikke har behov for en høj DPI. Alle muse fra Razer har en høj nok DPI, der kan tilfredsstille selv den mest kræsne gamer og diverse eSports-atleter. Så uanset hvilken razer mus du køber, er du sikret en høj DPI.

Guide: Hvilken Razer mus passer bedst til din spillestil?
5 (100%) 30 votes