Gamer skærm (2020) – Komplet test og købsguide

gamer skærm

Hvis du er interesseret i at opnå de vildeste gaming oplevelser, så er en gamer skærm the way to go! I dag findes der tusindvis af gamer skærme og mange forskellige gaming brands, hvilket gør det svært at vælge den helt rigtige gamer skærm. En gamer skærm er et avanceret og kompliceret stykke gaming udstyr, som kun gør det sværere for dig at vælge en skærm. Nogle skærme er designet til FPS spil som CS:GO, Fortnite, Apex Legends, PUBG og Overwatch, mens andre er velegnet til lidt mindre hektiske spil som MOBA og MMORPG spil heriblandt League of Legends og World of Warcraft.

Nedenfor afslører vi de 10 bedste gamer skærme i 2020. Gamer skærmene er alt lige fra den bedste eSports gamer skærm til den bedste budget gamer skærm – der er altså lidt til ethvert budget. For mere information, så se hvilke gamer skærme de professionelle eSport-spillere anvender eller læs vores købsguide. Hvis du også er på jagt efter en gamer stol, så kan du eventuelt tage et kig på vores gamer stol test.

Gamer skærm test

Testen er inddelt i tre forskellige prisklasser (lav, mellem og høj). Derfor er der gamer skærme til enhver smag, hvad angår pris. Uanset om du har et lille budget eller gerne vil investere flere tusinde kroner i en gamer skærm, så er du godt dækket af testen. Og uanset om du spiller FPS spil, MOBA spil, MMORPG spil eller noget helt fjerde, så vil denne test hjælpe dig med at finde den helt ideelle gamer skærm. Så tag og spids ører – for nu afsløres de bedste gamer skærme i 2020!

Lav pris (under 2000 kr.)

Skærmene i denne prisklasse er for dig, der er på udkig efter en billig gamer skærm, hvor du får mest for pengene. Skærmene i denne prisklasse er Full HD og udstyret med en refresh rate på minimum 75hz samt en responstid på maksimum 1 ms. Det største minus ved disse skærme er, at billedkvaliteten ikke er helt i top.

1. AOC G2460VQ6

AOC G2460VQ6
AOC G2460VQ6

Bedste pris: 979 kr. hos Proshop

AOC G2460VQ6 har et stilrent og klassisk AOC design i rød og sort. Skærmen, som koster 965 kroner, er en 24 tommer Full HD skærm og har en refresh rate på 75hz samt en responstid på 1 ms. Den forholdsvis høje refresh rate (taget prisen i betragtning) og den lave responstid eliminerer ghosting og motion blur. På dansk betyder det, at du oplever hurtigere og mere smooth bevægelser, når du spiller eSports spil. I øvrigt tilbyder skærmen den såkaldte AOC Flicker Free teknologi, som sikrer en mere behagelig visning.

De eneste minusser ved skærmen er refresh rate (hz) og billedkvalitet. Når skærmen har en refresh rate på kun 75hz, kan du ikke forvente de vildeste spiloplevelser – du vil opleve hak engang imellem. Derudover er kvaliteten af farver og grafik forholdsvis lav, men det er en selvfølge til denne pris. Med lav mener vi, at skærmens farver ikke er ligeså fængende og livlige som farverne på en high-end gamer skærm. Så hvis du kan leve med, at skærmen ikke tilbyder den højeste refresh rate og bedste billedkvalitet, så er skærmen fra AOC måske det rette valg for dig.

AOC skærmen er til dig med et meget stramt budget, som gerne vil have en begynderskærm! Skærmen kan bruges til alle spil inklusiv eSports titler som CS:GO, LoL, Fortnite og PUBG.

2. Acer KG241QP

Acer KG241QP
Acer KG241QP

Bedste pris: 1.035 kr. hos Proshop

Her har vi fat i budget skærmen fra populære Acer, som kun har fået positive anmeldelser af både nationale og internationale gaming-medier. Vi mener, at Acer KG241QP er den bedste billigste gamer skærm i 2020. Udover at vi er begejstret for skærmen, så er den også en af Wuptis og De3Bedstes anbefalede gamer skærme. KG241QP skærmen er Acers svar på den bedste billigste gamer skærm i 2020 – vi kan kun give Acer ret!

Det burde være umuligt at udvikle en Full HD gamer skærm med 144hz og en responstid på 1 ms til under 1500 kroner, men Acer har gjort det umulige! Ikke nok med det, så er skærmen også udstyret med FreeSync teknologien og har en responstid på 1 ms. Disse tre ting sikrer dig hurtige bevægelser, ingen input lag og ingen hak. De 144hz spiller en stor rolle for, at billedet er flydende og dynamisk – 144hz er nok guldstandarden for den seriøse gamer. Skærmen har – som mange andre gamer skærme – en farvekombination af sort og rød. Designet er enkelt og minimalistisk, og det stilfulde trebenet stativ sparer plads på skrivebordet/gamer bordet. Acer KG241QP er helt klart et af årets største røverkøb, når det kommer til gamer skærme. Du får virkelig meget gamer skærm for pengene!

Anmeldere og eksperter taler kun positivt om skærmen. Den høje refresh rate og lave responstid gør, at det bliver nemt og problemfrit at spille med skærmen. Men selvom der er så meget positivt at sige om skærmen, så har den også et minus – billedkvaliteten. Man får ikke wow-effekten, når det kommer til billedkvaliteten. Det er også en selvfølge, eftersom prisen er meget lav og Acer har valgt at fokusere mere på de ekstra hertz og den lave responstid.

Acer skærmen er velegnet til eSports gameren, der gerne vil opnå en høj framerate (fps). Skærmen er idéel til eSports spil som CS:GO, Fortnite, Overwatch, PUBG og League of Legends, hvor man har brug for en høj framerate, så man opnår de fedeste spiloplevelser.

3. ASUS VG245HE

ASUS VG245HE
ASUS VG245HE

Bedste pris: 1.312 kr. hos Proshop

ASUS VG245HE er en meget populær budget gamer skærm, som har vundet tests og er blevet rost til skyerne af mange medier. F.eks. har IGN, som er et af verdens største elektronik-medier, udnævnt ASUS VG245HE til at være den bedste budget gamer skærm i 2020. Skærmen fra ASUS er en 75hz Full HD skærm med en responstid på 1 ms. Størrelsen er en 24 tommer, og eftersom der er tale om en 75hz skærm skulle man tro, man ikke kan spille diverse eSports spil med skærmen – men det kan man sagtens! Vi bør jo huske på, at skærmen har en responstid på 1 ms.

Skærmen er også udstyret med en række andre skærm funktioner heriblandt GameFast Input-teknologien og FreeSync, der sikrer lynhurtige og glidende bevægelser uden hak og skærmrivning. Noget af det som man også har lagt vægt på i udviklingen af skærmen er funktioner. Skærmen er udstyret med hele 2 HDMI-porte, hvilket er enhver gamers drøm.

En anden vigtig funktion at nævne er ASUS’ GamePlus-hurtigtasten, som kort sagt giver dig in-game forbedringer, der hjælper dig med at få mere ud af spillet. Skærmen er også udstyret med ASUS’ GameVisual-teknologi, som giver dig seks forindstillede visningstilstande, der er let tilgængelige. Sidst og ikke mindst har ASUS også valgt at smække sin Flicker-Free teknologi ind i skærmen for at eliminere flimren og give dig bedre spiloplevelser. Skærmen fra ASUS har også et dødlækkert futuristisk gaming design – især bagsiden af skærmen. Sådan et design ser man sjældent til denne her pris.

Det korte og det lange er, at skærmens billedkvalitet er langt bedre end hvad nogen anden gamer skærm kan præstere i lavprisklassen. Skærmen har også et væld af nyttige funktioner og et indbydende design. Det eneste minus er, at skærmen har en refresh rate på 75hz, hvilket nok er et minimum, hvis du vil spille eSports spil. I eSports spil som CS:GO, League of Legends, Fortnite m.m. reagere du hurtigt og laver hurtige bevægelser. Disse bevægelser kan aldrig blive glidende og smooth, hvis du spiller med en 75hz skærm. Men hvis du kan nøjes med de 75hz og vægter billedkvaliteten, funktioner og design højere end refresh raten, så kan vi varmt anbefale ASUS VG245HE.

ASUS VG245HE er det perfekte valg for dig, der gerne vil have en billig allround gamer skærm, der tilbyder en fin kombination af ydeevne (hz og responstid), billedkvalitet, funktioner og design.

4. AOC G2590PX

AOC G2590PX
AOC G2590PX

Bedste pris: 1.713 kr. hos Proshop

AOC G2590PX er en splinterny skærm fra AOC, som er den bedste budget gamer skærm til eSports spil i 2020. Vi er blevet meget begejstret for skærmen fra AOC, eftersom den udkonkurrede alle gamer skærme i lavprisklassen på næsten alle parametre i vores test. Og det er ikke kun os, som er begejstret. Andre internationale medier roser også skærmen til skyerne. Skærmen er endda blevet kåret til at være den bedste budget gamer skærm af YouTube kanalen PC Centric (se videoen nedenfor).

Grunden til at skærmen er blevet så populær og anmeldt så positivt er, fordi skærmen tilbyder en super god kombination af ydeevne (hz og responstid), billedkvalitet, funktioner og design til en knivskarp pris. Du får en 144hz Full HD skærm på 24 tommer med en responstid på 1 ms til under 2000 kroner. Ikke nok med det, så er billedkvaliteten højere end mange andre billige gamer skærme. I øvrigt er skærmen også udstyret med FreeSync, så du kan opnå den højeste framerate (fps) og de mest flydende bevægelser uden skærmrivning og hak. Det er en Full HD skærm/1080p.

Det eneste negative man kan sige om skærmen, er dens billedkvalitet. Farverne og kontrasten er ikke på samme niveau som ASUS VG248QE (læs vores anmeldelse af ASUS skærmen nedenfor). Og det er netop disse to skærme (AOC G2590PX og ASUS VG248QE) der konkurrerer om at være den bedste budget gamer skærm. AOC skærmen er den bedste budget gamer skærm til eSports spil, mens ASUS skærmen er den bedste allround budget gamer skærm.

Så hvis du udelukkende spiller de såkaldte eSports spil (CS:GO, LoL, Overwatch, Fortnite, PUBG, Dota osv.), hvor man skal reagere hurtigt og derfor har brug for en skærm med mange hertz og lav responstid, så er AOC G2590PX et super godt valg.

5. ASUS VG248QE

ASUS VG248QE
ASUS VG248QE

Bedste pris: 1.499 kr. hos Proshop

ASUS VG248QE er den bedste allround budget gamer skærm i 2020. Selvom skærmen er i den billige ende af skalaen, så anvender flere professionelle eSports-spillere skærmen til daglig. Skærmen har i flere år været den mest solgte budget gamer skærm, hvilket den stadig er i 2020. Skærmen er en 24 tommers Full HD skærm med 144hz og en lav responstid på 1 ms. Derudover er billedkvaliteten faktisk det bedste vi har set, hvad angår de billige gamer skærme i lavprisklassen. Ikke nok med at vi synes godt om skærmen fra ASUS, så mener de største elektronik medier også, at ASUS VG248QE er en af de bedste budget gamer skærme i 2020. Medier som PC Gamer mener også, at skærmen er den bedste til prisen og en super god allround gamer skærm. Ydermere har skærmen over 2700 anmeldelser inde på Amazon med en gennemsnitlig score på 4,4 ud af 5 – det siger lidt om dens popularitet!

Selvom skærmen fra ASUS er en fantastisk budget skærm, så har den et minus. For selvom at skærmen har en høj refresh rate på 144hz, en responstid på 1 ms og en Full HD opløsning, så er skærmen ikke udstyret med FreeSync. FreeSync er nærmest obligatorisk for de billige gamer skærme, fordi teknologien forhindre skærmrivning og hak i at forekomme – men det er marginaler, vi snakker om.

ASUS VG248QE er designet til den seriøse eSports gamer, der er på udkig efter en budget gamer skærm, som ikke kun kan levere en høj framerate, men også høj billedkvalitet.

Mellem pris (2000 kr. til 3600 kr.)

Ved køb af en gamer skærm fra mellemprisklassen er du garanteret en mere holdbar skærm, højere billedkvalitet og flere/bedre funktioner end skærmene fra lavprisklassen. Skærmene har en refresh rate på minimum 144hz (typisk med en højere opløsning) og en responstid på maksimalt 1 ms. Derudover er skærmene ofte større (flere tommer) end dem fra lavprisklassen.

6. MSI Optix MAG27C

MSI Optix MAG27C
MSI Optix MAG27C

Bedste pris: 1.879 kr. hos Proshop

MSI Optix MAG27C er et unikt mesterværk! Skærmen er en bøjet eSports gamer skærm, som leverer en høj framerate, krystalklare billeder og giver en fordybende spiloplevelse pga. det bøjet design. Eftersom skærmen har et VA panel, kan du forvente flotte og klare farver samt forrygende kontrast. Derudover er skærmen hele 27 tommer (Full HD/1080p), hvilket giver den fedeste spiloplevelse. Ikke nok med det, så har skærmen også en refresh rate på 144hz og en responstid på 1 ms, hvilket kan tilfredsstille selv den kræsne gamer.

Skærmen er udstyret med en lang række funktioner og teknologier. For eksempel kan du tilte, rotere og ændre skærmens højde. Skærmen er udstyret med en lang række porte (HDMI osv.), så du kan tilslutte alt til skærmen. Derudover er skærmen udstyret med rød LED lys. Nogle af de teknologier skærmen indeholder er blandt andet FreeSync, som eliminere skærmrivning og hak. Derudover er skærmen også udstyret med Anti-Flicker teknologien, som mindsker flimren på skærmen.

Det eksperter og anmeldere rigtig godt kan lide ved skærmen fra MSI er, at den tilbyder en høj fps, en høj billedkvalitet og et dødlækkert design, som virkelig får mundvandet til at løbe på højtryk! Og netop det bøjet design påvirker faktisk ens spiloplevelse på den måde, at du kan se mere komfortabelt på skærmen, det mindsker distortion/forvrængning i spillet og du kan se mere af spillet (større synsfelt).

Skærmen fra MSI er velegnet til dig, der er på udkig efter en bøjet/curved gamer skærm i et stilrent design, som leverer en høj framerate og krystalklare billeder. Skærmen er idéel til eSports spil, men også spil, hvor du virkelig kan få meget ud af billedkvaliteten. For eksempel Open World spil (f.eks. GTA, Monster Hunter: World og The Witcher 3: Wild Hunt), hvor du kan opleve billedkvaliteten til sit ypperste og få nogle unikke spiloplevelser.

7. AOC Agon AG271QX

AOC Agon AG271QX
AOC Agon AG271QX

Bedste pris: 4.497 kr. hos Proshop

Skærmen fra AOC en af de mest solgte mid-end gamer skærme i 2020. Skærmen er blevet anbefalet i en lang række tests og vundet utallige priser gennem tiden, og det er der en god grund til. Blandt andet har danske elektronik-medier givet skærmen høje karakterer i sine anmeldelser. Men hvad gør skærmen så unik?

AOC Agon AG271QX tilbyder en solid byggekvalitet, et lækkert design, høj billedkvalitet, en refresh rate på 144hz, en responstid på 1 ms og har en størrelse på 27 tommer samt en opløsning på hele 1440p. Skærmen er også udstyret med en lang række funktioner som f.eks. FreeSync (eliminerer skærmrivning og hak), en lang række porte (USB, HDMI osv.), en headset-holder på højre side af bagsiden, en smart fjernbetjening og skærmen kan justeres i højden og roteres fra horisontal til vertikal. Vi kan kun tale positivt om skærmen fra AOC. Man kunne forvente et bedre panel til prisen, men her har AOC så valgt at gå all-in på billedkvalitet og ydeevne. Alt i alt er skærmen fra AOC et super godt køb.

Du skal vælge AOC Agon AG271QX, hvis du leder efter en funktionel, stor og holdbar gamer skærm, der sikrer dig en høj framerate (fps), billedkvalitet og opløsning. Selvom skærmen snildt kan bruges til eSports spil som CS:GO, Overwatch, Fortnite, League of Legends m.fl., så er den velegnet til dig som f.eks. spiller Open World spil, hvor man virkelig kan nyde billedkvaliteten i allerhøjeste grad.

8. BenQ ZOWIE XL2546

BenQ ZOWIE XL2546
BenQ ZOWIE XL2546

Bedste pris: 3.766 kr. hos Proshop

Her har vi fat i den ekstrem stærke og lynhurtige 24 tommer gamer skærm fra BenQ, der er dedikeret til den seriøse eSports gamer. Skærmen er uden tvivl en af de bedste gamer skærme til eSports spil. Skærmen er en fintunet eSports skærm, der garanterer de mest glatte og smooth bevægelser samt krystalklare billeder, uanset hvor hurtige dine bevægelser er. Mange professionelle gamere spiller på denne her skærm til daglig og til turneringer – skærmen er især populær blandt professionelle CS:GO spillere. Skærmen er blevet rost af mange internationale medier heriblandt IGN.

Skærmens performance er noget udover det sædvanlige. De 240 hertz, 1 ms,  FreeSync-teknologien og DyAc-teknologien eliminerer stort set alt bevægelses-uskarphed. Det er en vild oplevelse at spille med skærmen fra BenQ. Alt føles meget lettere – man kan nemmere tracke sine modstandere og følge med i de hurtige bevægelser og reaktioner. Skærmen er Full HD. Skærmens eneste minus er billedkvaliteten, hvilket giver god mening, da skærmen er optimeret til eSports spil.

Hvis du elsker eSports spil så som CS:GO, Overwatch, LoL, Apex Legends, Fortnite eller PUBG og er på udkig efter den ultimative eSports skærm til under 3600 kroner, så er BenQ ZOWIE XL 2546 et super godt valg.

Høj pris (over 3600 kr.)

Skærmene i højprisklassen er en klasse for sig, når det kommer til design, byggekvalitet, billedkvalitet, funktioner, refresh rate, responstid og størrelse. Hvis du vil gå all-in på dit køb af gamer skærm, så skal du vælge en gamer skærm fra denne prisklasse.

9. Acer Predator XB272

Acer Predator XB272
Acer Predator XB272

Bedste pris: 4.199 kr. hos Proshop

Acer Predator XB272 er den bedste gamer skærm til eSports spil. Den har en refresh rate på 240hz og en responstid på 1 ms. Udover det er skærmen 27 tommer (Full HD), og derved opnår du de mest ekstreme spiloplevelser. Mange velkendte elektronik magasiner heriblandt det verdenskendte TechSpot mener, at Acer Predator XB272 er blandt de bedste i gamer skærme i øjeblikket.

Du finder ikke en skærm, der er optimeret til eSports spil (så som Fortnite, PUBG, League of Legends, CS:GO m.fl.) på samme niveau som Acer Predator XB272. Det er kort sagt en fantastisk følelse at spille med en 27 tommers Full HD skærm med en refresh rate på 240hz og en responstid på 1 ms.

Og teknologier som G-Sync hjælper skærmen med at eliminere hak og slør i fineste stil, så der skabes krystalklare billeder ved selv de hurtigste bevægelser. G-Sync er i øvrigt mere effektiv og stabil end FreeSync teknologien. ULBM er en anden teknologi som skærmen også er udstyret med og den mindsker sløringen af billedet, som typisk sker, hvis du laver hurtige bevægelser med musen. Derudover eliminerer teknologien også ghosting, dvs. teknologien fjerner uønske skygge og fastholdelse af tidligere billeder der optræder på skærmen. Når det kommer til billedkvalitet, er skærmen spot on! Den leverer lækre, indbydende billeder med præcise farver og god kontrast.

Acer skærmen har et meget stilrent og minimalistisk design. Rammen er en ZeroFrame ramme, hvilket vil sige, at den kan næsten ikke ses, fordi man har under udviklingen forsøgt at skabe mere plads til panelet. De fire støttende ben passer også godt til resten af skærmen. Acer skærmen halter heller ikke efter, når det kommer til funktioner. Man kan blandt andet justere skærmens højde. Vi anbefaler Acer Predator XB272 til den seriøse gamer, der er på udkig efter det bedste af det bedste.

10. ASUS ROG Strix XG27VQ

ASUS ROG Strix XG27VQ
ASUS ROG Strix XG27VQ

Bedste pris: 3.024 kr. hos Proshop

ASUS ROG Strix XG27VQ er et monster af en curved/bøjet gamer skærm, som er velegnet til Open World, MMORPG, MMO og RPG spil. Skærmen fra ASUS er en af de mest populære skærme hos dem, der gamer de nævnte spilgenrer. Skærmen fra ASUS er blevet kåret til at være den bedste gamer skærm til Open World, MMORPG, MMO og RPG spil af verdenskendte medier som IGN og TechSpot.

Når man spiller med ASUS ROG Strix XG27VQ får man en ubeskrivelig gaming oplevelse. Det er sjældent man oplever en så enestående og høj billedkvalitet. Det er netop billedkvaliteten, der gør skærmen unik. Når du ser på billederne, bliver det nærmest ikke mere livagtigt end det kan blive. Farvenøjagtigheden, kontraster, skygger osv. sidder lige i skabet. Den høje billedkvalitet skyldes de 27 tommer (Full HD). Jo flere tommer, desto mere livagtigt bliver spiloplevelsen. Men den høje billedkvalitet kommer også af VA panelet, som giver billederne et langt bedre look. Derudover spiller bøjningen af skærmen også en stor rolle for spiloplevelsen. Når du spiller på en bøjet/curved skærm som ASUS ROG Strix XG27VQ, er det mere komfortabelt at kigge på skærmen, det mindsker distortion/forvrængning i spillet og du har et større synsfelt at gøre godt med.

Designet oser også bare af gaming, især fordi skærmens bagside er udstyret med LED belysning. ASUS ROG Strix XG27VQ er enhver Open World, MMORPG, MMO OG RPG spillers drøm. Og selvom skærmen har en responstid på 4 ms, kan man stadig spille diverse eSports titler (CS:GO, LoL, Fortnite, PUBG osv.), hvis man har lyst til det – i ny og næ. Skærmen er trods alt rustet med 144 hz.

Hvis du er på udkig efter den absolut bedste gamer skærm til Open World, MMORPG, MMO og RPG spil, så er ASUS ROG Strix XG27VQ det rette valg.

Hvilke gamer skærme bruger professionelle eSports-spillere?

Det er et spørgsmål, mange gamere brænder inde med. Derfor har vi researchet for at finde ud af, hvilke gamer skærme nogle af de allerbedste eSports-spillere anvender til daglig. Læs mere om resultatet herunder.

Tfue

Tfue
Tfue

Året 2018 var et stort år for den professionelle Fortnite-spiller Tfue. Det hele startede med at Tfue dræbte Ninja i foråret 2018, og det var begyndelsen på et af de vildeste Twitch-eventyrer nogensinde! I dag er Tfue en af de mest populære Twitch streamers og ikke nok med det, så har han også mere end 9 millioner følgere på YouTube. Til daglig spiller han for FaZe Klanen, som er blandt de største eSports-hold i verden. Tfue er en af de mest vindende Fortnite-spillere. Han har blandt andet vundet turneringer mod store navne som Ninja, Myth og Nick Eh 30. Derfor anses han også for at være en af de bedste Fortnite-spillere i 2020.

Tfue har et unikt gaming setup, som de færreste har råd til. Den skærm han anvender hedder ASUS ROG Strix XG27VQ. Skærmen er i øvrigt en del af vores test. Der er tale om en curved 27 tommer Full HD skærm med 144 hz og en responstid på 4 ms. Få mere at vide om skærmen ved at klikke på linket herunder:

Bedste pris: 3.024 kr. hos Proshop

Dev1ce

dev1ce
dev1ce

Du kender formentlig den professionelle CS:GO-spiller Dev1ce, hvis du er tilhænger af CS:GO. Det kan også være, at du har hørt om ham i nyhederne. Dev1ce (Nicolai Reedtz) er en dansk CS:GO-spiller, som spiller på professionelt plan for verdens bedste CS:GO hold, det danske Astralis. I 2018 vandt Astralis stort set alle turneringer de deltog i, og kunne derfor kalde sig det bedste CS:GO hold. Ikke nok med det, så er Dev1ce kåret som den næstbedste Counter-Strike-spiller i verden i 2019.

Til daglig spiller Dev1ce samt resten af Astralis med BenQ ZOWIE XL2546 skærmen. Skærmen udmærker sig ved at være en 24 tommers Full HD skærm med en refresh rate på hele 240hz og en ekstrem lav responstid på 1 ms. I øvrigt er skærmen også en del af vores test, så det giver mening, at de spiller med denne skærm. Skærmen er udviklet og designet til den seriøse eSports gamer der har brug for den absolut højeste framerate (fps). Så hvis du vil steppe dit gaming setup op med en eSports optimeret gamer skærm, så er BenQ ZOWIE XL2546 et muligt valg. Få mere at vide om skærmen ved at klikke på linket herunder:

Bedste pris: 4.530 kr. hos Proshop

Bjergsen

Bjergsen
Bjergsen

Når man taler om de danske LoL-spillere, der spiller på professionelt plan, så kan vi ikke komme uden om Bjergsen. Bjergsen (Søren Bjerg) har spillet på professionelt plan siden 2012. I dag spiller han for TSM (Team SoloMid), hvilket er et af verdens bedste League of Legends hold. Bjergsen har spillet i USA siden 2013, og det ser ud til, at han fortsætter karrieren på den anden side af atlanten. Bjergsen er en spiller som ofte bliver betegnet som en af de bedste midlaners i verden.

Sammen med resten af TSM-holdet spiller Bjergsen med ASUS VG248QE skærmen til daglig. Her er der igen tale om en gamer skærm, som er en del af vores test. Skærmen har en størrelse på 24 tommer (Full HD), en refresh rate på 144hz og en responstid på 1 ms. Alt dette sikrer en høj fps, når du spiller med skærmen. Prisen for skærmen ligger på 1898 kroner, hvilket er en forholdsvis lav pris. Kort fortalt er skærmen designet til eSports-spil som League of Legends, CS:GO, Fortnite, PUBG, Overwatch og Dota 2. Få mere at vide om skærmen ved at klikke på linket herunder:

Bedste pris: 1.499 kr. hos Proshop

Gamer skærm guide

Nedenfor kan du læse vores guide til, hvordan du vælger den rette gamer skærm. Vi vil i denne guide forklare de ting, du bør vide noget om, så du i sidste ende kan vælge den rette gamer skærm. Her er de punkter, vi anbefaler, at du læser grundigt:

  • Hvad er en gamer skærm?
  • Størrelse
  • Skærmopløsning
  • Hvor mange hertz (hz) skal du vælge?
  • Hvad betyder responstid/ms?
  • Skærm panel typer: TN, IPS og VA
  • Forskellen mellem G-Sync og FreeSync
  • Curved eller non-curved gamer skærm?
  • Pris
  • Mærker

Hvad er en gamer skærm?

En gamer skærm defineres som en skærm, der er designet til (eller fungerer godt med) spil. De kommer i forskellige størrelser (typisk mellem 24 og 27 tommer), varierer i funktioner og pris. De to vigtigste ting at kigge efter, når du skal vælge en skærm er refresh rate og responstid. Hvis ikke du spiller med en skærm, som har en høj refresh rate og en lav responstid, så opstår der blandt andet input lag.

En høj refresh rate sikrer dig en høj framerate (fps). I dag er 144hz guldstandarden for refresh rate, som kan tilfredsstille selv den mest kræsen gamer. 1 ms er standarden for responstid.

Kan det betale sig at købe en gamer skærm?

Det korte svar er JA. Når du spiller med en gamer skærm, er det meget nemmere at spille eSports-spil, Open World spil m.fl. Og det skyldes, at en gamer skærm er udstyret med en høj refresh rate og lav responstid, som sikrer en høj framerate (fps). Så hvis du gerne vil spille CS:GO, Fortnite, League of Legends, PUBG og andre spil optimalt, så anbefaler vi, at du anskaffer dig en gamer skærm.

Størrelse

Der findes mange størrelser af gamer skærme i dag, men hvilken en er bedst til gaming? Det korte svar er, at 24 tommer er den mest komfortabel størrelse at se på. 27 tommer størrelsen bruges ofte til skærme med høje skærmopløsninger (1440p, 2K og 4K). I sidste ende handler det om, hvad du bedst kan lide at se på.

Skærmopløsning

1080p (Full HD)

1080p skærmopløsningen passer super godt til eSports-spil som CS:GO, Fortnite, League of Legends, Overwatch og PUBG. I de her spil har du ikke brug for en høj skærmopløsning, det handler mere om refresh rate (hz) og responstid (ms). Så hvis du bruger meget tid på eSports-spil, hvor man hele tiden skal lave lynhurtige bevægelser, så gå efter en skærmopløsning på 1080p.

1440p, 2K og 4K

Hvis du hellere vil læne dig tilbage og opleve de bedste Openworld, MMORPG, MMO eller RPG spil som Assassin’s Creed Odyssey, Red Dead Redemption 2, The Witcher 3: Wild Hunt og World of Warcraft, så kan det betale sig at købe en gamer skærm med en højere opløsning. Når du spiller ovennævnte spil handler det meget om spiloplevelsen, og en enestående spiloplevelse kommer blandt andet af en høj skærmopløsning.

Hvor mange hertz (hz) skal du vælge?

Nu er vi nået til et punkt, som udelukkende afhænger af dine præferencer. Hvis du ønsker at være i spidsen på konkurrencedygtige spil/eSports-spil som CS:GO, Fortnite, Overwatch, PUBG, League of Legends og Dota 2, så skal du anskaffe dig en gamer skærm med en høj refresh rate (hz) og lav responstid (ms). Vi anbefaler en refresh rate på mindst 144hz og en responstid på maks 1 ms, hvilket er guldstandarderne i eSports-spil.

Hvis du er mere til MMORPG, MMO og RPG spil, så behøver du ikke en ligeså høj refresh rate. Vi anbefaler dog stadig, at refresh raten ligger på minimum 75hz og responstiden er på maksimum 7 ms. Hvis skærmen afviger den nævnte refresh rate og responstid for meget, så vil det gå ud over spiloplevelsen. For selvom at du ikke har brug for den højeste refresh rate og laveste responstid, så vil spiloplevelsen altid blive mere unik, jo flere hertz og jo lavere responstid en skærm har.

Hvad betyder responstid?

Responstid fortæller, hvor hurtig skærmen er til at følge med og opdatere handlinger. For at det ikke bliver alt for kompliceret, vil vi undlade at snakke mere om, hvad der definerer responstid. Vi vil hellere tale om, hvordan responstiden kan afgøre dit valg af gamer skærm.

1 ms eller derunder

Hvis en skærm har en responstid på 1 ms eller derunder, er skærmen designet til eSports-spil som CS:GO, PUBG, Fortnite, League of Legends og Dota 2. Altså spil hvor man konstant laver hurtige bevægelser. Det er vigtigt at skærmen kan følge med de hurtige bevægelser, og derfor er en lav responstid altafgørende i eSports-spil. De professionelle eSports-spillere spiller også med gamer skærme, der har en responstid på 1 ms eller derunder.

Over 1 ms

Hvis en skærm har en responstid over 1 ms, så er skærmen designet til spil, hvor man ikke hele tiden laver lynhurtige bevægelser. Det kan f.eks. være Open World og MMORPG spil som Red Dead Redemption 2, Assassin’s Creed Odyssey og World of Warcraft. I disse spil handler det meget om spiloplevelsen, og derfor vægter man billedkvalitet og paneltype højere end refresh rate og responstid. For at du stadig kan spille nogenlunde uden input lag, må responstiden ikke overstige 7 ms.

Skærm panel typer: TN, IPS og VA

Paneltyper er en af de ting de fleste overser, når man vælger en gamer skærm. Panelet er det, du hele tiden interagerer med, og derfor er det vigtigt, at du vælger det rigtige panel. Der findes tre panel teknologier; TN, IPS og VA. Hvert panel har forskellige karakteristika, læs mere om dem nedenfor.

TN panel skærme er de mest populære på grund af prisen. TN panel skærme har typisk en størrelse mellem 21 og 27 tommer og kan f.eks. fås i følgende skærmopløsninger: 1920 x 1080 (Full HD), 2560 x 1440 (QHD) og 3840 x 2160 (4K). Panelets fordele er, at de er billige, høj refresh rate (hz) og lav responstid (ms), hvilket gør panelet idéelt til gaming. Derfor er de fleste gamer skærme udstyret med et TN panel. Ulemperne er, at billedkvaliteten er lav (der er en begrænset farvedybde) og man ser fra en smal synsvinkel.

IPS panelet er blevet meget populært inden for den seneste tid. Dem som køber en skærm med et IPS panel, er dem som vægter billedkvalitet og synsvinkel højt. Et IPS panels fordele er, at billedkvaliteten er bedst (bedste farvedybde) og man ser fra en bredere synsvinkel. Ulemperne er den høje pris og ofte har skærme med et IPS panel lavere refresh rates (hz).

VA panelet minder meget om IPS panelet. IPS er dog det bedste panel, når det kommer til billedkvalitet og synsvinkel. Men VA panelet har også en super god billedkvalitet og bred synsvinkel – bedre end TN. VA panelets fordele er derfor, at du får en høj billedkvalitet og bred synsvinkel til en forholdsvis lav pris. Til gengæld har panelet den ulempe, at panelet ikke findes i særlig mange skærme og ofte har panelet en forholdsvis lav refresh rate.

Forskellen mellem G-Sync og FreeSync

G-Sync og FreeSync er to teknologier, der har til formål at eliminere skærmrivning og hak, så du hele tiden har lækre glidende og smooth bevægelser. Teknologien er naturligvis brugbar i alle spil, men især eSports-spil som CS:GO og Fortnite, hvor man hele tiden laver hurtige bevægelser.

G-Sync

G-Sync teknologien er udviklet af Nvidia, og kan kun bruges til producentens grafikkort. Teknologiens fordele er, at eftersom hver G-Sync skærm skal leve op til Nvidias strenge krav, så sikrer G-Sync en mere stabil og jævn spiloplevelse sammenlignet med FreeSync teknologien af AMD. Der er dog den ulempe, at teknologien er dyr at implementere i skærme, og derfor ser man ikke så mange G-Sync skærme.

FreeSync

FreeSync teknologien er udviklet af AMD, og kan kun bruges til producentens grafikkort. Teknologiens største fordel er dets åbenhed og den lave pris. Det betyder, at du kan finde FreeSync teknologien i nogle af de billigste gamer skærme. Det vil sige, at selv gamere med et stramt budget kan nyde godt af FreeSync teknologien. Derfor ses FreeSync teknologien også i flere skærme end G-Sync teknologien.

Hvilken teknologi er bedst?

G-Sync er den bedste teknologi, da den er mest konsekvent, effektiv, stabil og giver derfor den bedste spiloplevelse.

Curved eller non-curved gamer skærm?

Curved (bøjet) gamer skærme er et forholdsvis nyt fænomen. I begyndelsen var curved skærme prissat til uhyre høje priser, men pga. moderne teknologi kan man i dag få en curved skærm til en lav pris. Det betyder også, at producenterne har mere fokus på denne type af gamer skærm, fordi flere har mulighed for at købe dem. Men det er ikke kun prisen der gør en curved skærm eftertragtet, det er også dens fordele. For ved at bøje skærmens kanter mod dig, opnår du en langt mere livagtig spiloplevelse, det giver dig en bredere synsvinkel, det reducerer reflektion af lys og andet distraherende blænding og det giver mere dybde (altså det frembringer nærmest et 3D lignende billede). Ulemperne er, at en curved skærm forvrænger billedet og den reducerer dit synsområde.

Mærker

Her kan du læse lidt om de førende brands inden for gamer skærme branchen. På nuværende tidspunkt er det AOC, Acer, ASUS, MSI og BenQ som er de førende producenter og dominerer markedet. Du kan ikke ramme helt ved siden af, hvis du vælger en gamer skærm fra en af de brands.

AOC

AOC

AOC er ligesom de nedenstående brands en prisvindende producent af gamer skærme. Producenten har hovedkvarter i Taiwan. Producenten har i lang tid solgt billige modeller af gamer skærme, som også er blandt de mest solgte og bedst bedømte skærme i 2020.

I 2016 lancerede producenten sin high-end serie af gamer skærme kaldet AOC Agon. Salget af denne serie er gået forrygende, og det forventes, at producenten fremover vil satse mere på at videreudvikle sin high-end serie.

Acer

Acer

Acer har været en af de førende producenter af gamer skærme i årtier. Virksomheden blev grundlagt helt tilbage i 70’erne. Acer har et bredt og dybt sortiment af PC skærme, da producenten tilbyder almindelige PC skærme til kontorbrug og skærme til gaming. Predator-serien fra Acer – hvilket er virksomhedens high-end gamer skærm serie – er nok en af producentens bedst sælgende PC skærme serier til dato. Acer udvikler også budget gamer skærme heriblandt Acer KG241QP, som ifølge mange anerkendte gaming medier er en af de bedste budget gamer skærme i 2020.

ASUS

ASUS

ASUS er heller ikke en ny spiller på markedet, faktisk startede virksomhedens eventyr helt tilbage i 1989. Ligesom Acer har ASUS også et kæmpe sortiment af PC skærme heriblandt gamer skærme. ASUS har i årenes løb skabt og bliver ved med at skabe unikke budget gamer skærme og high-end gamer skærme, som meget få producenter kan konkurrere med.

MSI

MSI

MSI adskiller sig fra de andre brands ved udelukkende at producere hardware, udstyr og tilbehør til gaming. Alt det MSI udvikler er designet til den seriøse gamer. Det gælder også PC skærme, hvor MSI kun designer gamer skærme-serier. Her kan vi blandt andet nævne deres MAG-serie, som er en meget populær gamer skærm-serie fra MSI.

BenQ

BenQ

BenQ har i flere år været en af gamernes foretrukne brands, når det kommer til gamer skærme – hvilket BenQ stadig er! Inden for gamer skærm branchen har BenQ skabt et godt omdømme, fordi producenten udvikler gamer skærme af utrolig høj kvalitet.