Søg
Close this search box.

Headset holder

Sidst opdateret: maj, 2024 | Denne artikel indeholder annoncer

En headset holder/headset stand er ofte et overset stykke tilbehør til. Faktum er, at det er et nyttigt tilbehør til dit skrivebord, eftersom det holder dit headset pænt og redeligt.

Gamingmagasinet har i samarbejde med IT- og hardware ekspert Niklas Nyblom lavet en test af headset holdere. Se de 3 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Headset Holder Test: Top 3 Bedste Headset Standere

Produktvalg baseres på analyse og research, men artiklen indeholder kun produkter fra vores kommercielle partnere, hvilket gør den til en annonce. Læs her for at forstå, hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker vores produktvalg. Vores artikler bygger som udgangspunkt på eksterne tests og anmeldelser fremfor vores egne.

1. Gaming Headset Stativ Aluminium

Bedste headset holder

Pris: 129 DKK

Denne aluminium headset holderen udmærker sig som en elegant og stilren løsning til at opbevare ens headset. Med sin solide konstruktion i aluminium og sit enkle design passer denne holder ind i ethvert gaming-setup eller arbejdsområde. Holderens robuste base sikrer stor stabilitet, og den skridsikre underside beskytter mod ridser på bordpladen. Dens kompakte dimensioner sparer værdifuld plads, mens holderens højde er ideel til diverse headsetstørrelser. Som testvinder inden for kategorien bedste headset holder, har produktet bevist sin værdi både æstetisk og funktionelt.

Annonce

2. Multibrackets M

Bedste billige headset holder

Pris: 98 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige headset holder i test” er Multibrackets M. En relativ tung og dermed stabil holder af aluminium på 1 kg. Samtidig har den et minimalistisk design og så er den kompatibel med alle størrelser headsets.

Annonce

3. ASUS ROG Metal

Bedste premium headset holder

Pris: 299 DKK

ASUS ROG Metal Headset Stand viser sig at være en lige så imponerende accessory til gaming-setuppet, som den er praktisk. Med sit solide metaldesign og elegante sorte finish, tilføjer standeren et professionelt og stilrent touch til ethvert skrivebord. Standerens robuste konstruktion sikrer, at selv tungere headsets hviler sikkert uden at vælte. ASUS’ anerkendelse for kvalitet og design skinner igennem i dette produkt, der med rette har vundet prisen for bedste premium headset holder.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til headset holder

Hvad er en headset holder?

Kort sagt er en headset holder et sted, hvor du kan stille dit headset i stedet for at lade det ligge og fylde på skrivebordet. Der skabes altså orden og mindre rod i dit arbejdsområde. Derudover sørger en headset holder også for at holde dem sikre for ulykker og fald. Headset holdere er et udstyr til dem, som bruger meget tid foran computeren. Det er et udstyr, som har været på markedet i mange år. Men inden for den seneste tid, har bl.a. gaming brands som Corsair forsøgt at lave premium modeller af udstyret. Med premium menes der, at udviklerne har haft fokus på at lave en headset holder af lækre, robuste materialer og har forsøgt at skabe et stilrent design. Derudover tilbyder nogle headset holdere også funktioner heriblandt RGB lys, USB porte og 7.1 surround sound.

Størrelse

Noget af det første du skal lægge mærke til, når du vælger en headset holder er, om den passer til dit headset. Hvis ikke den passer, så er den direkte ubrugelig. Alle de headset holdere som ses i testen ovenfor, passer til alle headsets. Så hvis du vælger at købe en af de nævnte headset holdere i testen, så kan du være sikker på, at den passer til dit headset.

Placering

Hvor har du tænkt dig at stille headset holderen? Det er et godt spørgsmål at stille sig selv, før du køber en tilfældig headset holder. Skal headset holderen kunne stå på skrivebordet? Eller vil du hellere have en headset holder der kan monteres til din skærm? Hvad med at placere holderen under bordet? Der findes et utal af headset holdere, og de varierer i mange forskellige typer. Du kan vælge mellem alt lige fra de traditionelle headset holdere, som placeres på skrivebordet, til headset holdere som kan monteres fast til kanten af skærmen eller under skrivebordet.

Funktioner

I dag findes der et væld af headset holdere, som varierer meget i størrelse, type og funktioner. Nogle producenter (især gaming producenter) udvikler headset standere med en række nyttige funktioner. Her er nogle af de funktioner, du kan komme til at støde ind i.

RGB lys er noget de færreste headset holdere kan tilbyde. Det er naturligvis en super fed funktion og kan være prikken over i’et til dit PC/gaming setup. Hvis du er ligeglad med RGB lys, så lad vær med at bruge penge på det. Det eneste det er til for er udseende.

Surround sound er også en af de funktioner/teknologier, en headset holder kan være udstyret med. Det ses typisk i headset holdere fra gaming brands, at man har valgt at putte 7.1 surround sound ind i deres headset holdere. Men hvad betyder det? Først og fremmest er der tale om virtuel surround sound, hvilket ikke giver en ligeså god lyd som “rigtig” surround sound. Men surround sound funktionen kan via headset holderen transformere et headset, som måske ikke tilbød surround sound, til et surround sound headset.

USB porte ses også i nogle headset holdere. Meningen med USB porte er, at opladnings effekten bliver forbedret og tilføjer hurtigere datahastigheder til dit headset, telefon og andre enheder.

Materialer

Nogle materialer er mere holdbare og slidstærke end andre – sådan er det bare. Det er vigtigt, at du afgører med dig selv, om du er interesseret i en holdbar headset holder eller en ikke så holdbar headset holder. Holdbarheden afhænger naturligvis af prisen. Du kan ikke forvente, at headset holdere lavet af plastik kan holde i evigheder. Her er aluminium et meget mere slidstærkt og robust materiale, hvilket nogle headset holdere også er lavet af. Materialer har også indflydelse på udseendet. Det er en selvfølge, at en plastik headset holder ser mindre premium-agtig ud, end en headset holder som har en aluminiums konstruktion.

Pris

Jo flere penge du bruger, jo bedre bliver byggekvaliteten. Sådan siger man ofte, når man køber et produkt. Men for headset holdere er det sandt til en vis grad. Når der er tale om et udstyr som en headset holder, så er det begrænset, hvor meget mere kvalitet, du får for pengene. Hvis du køber en premium headset holder som Corsair ST100 RGB, så er byggekvaliteten naturligvis bedre end andre mid-end til low-end headset holdere. Men du betaler også et utrolig højt beløb for funktioner som RGB lys, surround sound teknologi og USB porte – er det det værd? Det skal du gøre op med dig selv, om du har brug for de funktioner/teknologier.

Derudover har brandet også indflydelse på prisen af en headset holder. Hvis du køber en headset holder fra Corsair, betaler du ikke kun for headset holderen, men også for brandet. Men hvis du vælger at købe en headset holder fra f.eks. SkyPAD, Deltaco og SpeedLink, så betaler du stort set kun for produktet.

Headset holder mærker

Corsair

Gaming producenten Corsair er kendt for sine unikke og teknologisk-udstyrede holdere, hvilket skinner igennem i deres sortiment. De laver typisk high-end produkter, som indebærer teknologier som virtuel surround sound og andre ting. Deurdover er kvaliteten i top, da konstruktionerne er lavet af slidstærke materialer.

Multibrackets

Et relativ ukendt brand, dog laver de nogle formidable stands til headsets, som mange er interesseret i at købe. Der er tale om en god kombination af kvalitet og pris, og derfor ses producentens produkter ofte i diverse tests som de bedste allround holdere. Du kan ikke gå galt i byen med en holder fra Multibrackets.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilken headset holder er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 3 bedste headset holdere. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Headset holderne vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en headset holder?

Valget af headset holder afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Forfatter
Picture of Niklas Nyblom
Niklas Nyblom

Niklas arbejder som IT- og hardware ekspert for Gamingmagasinet. Udover at rådgive magasinets læsere inden for hardware, udstyr og tilbehør til gaming, arbejder han som IT-tekniker for en større IT-koncern. Her plejer han systemer og maskiner for at sikre, at de fungerer upåklageligt. Med hans stilling og et anerkendt AI Controller certifikat i bagagen, har han en IT-erfaring som siger spar 2, og den nyder han at dele ud af her på magasinet.