Nu tjener Sony penge på at sælge PS5

Nu tjener Sony penge på at sælge PS5
Af: Gamingmagasinet
Udgivet: 12. sep 2021, 11:05

Sony har offentliggjort sine finansielle resultater for første kvartal (Q1) i 2021, og det viser sig nu for første gang siden lanceringen af PS5, at Sony ikke længere mister penge på at sælge konsollen.

Kvartalrapporten for Q1 siger, at Sony har solgt 10.1 mio. PS5 og hele 116.4 mio. PS4. Det er en voldsom god start på lanceringen af den nye gaming-konsol, og ikke nok med det, siger Bloomberg, at Sony ikke længere har underskud på at sælge PS5’en. For første gang siden lanceringen tjener Sony penge på konsollen, og inden længe vil der være sorte tal på bundlinjen (break-even), når regnestykket for PS5 skal beregnes.

Dét, som gør, at Sony kan tjene penge på salget og afsætningen af PS5 er først og fremmest den skyhøje udsalgspris, og dernæst salget af den digitale version af PS5.

Med den fart som Sony har i øjeblikket burde det godt kunne lade sig gøre at nå målet om at sælge 14.8 enheder af PS5 i 2021, såfremt der ikke opstår uforsete udfordringer i værdikæden.

Forfatter
Ricki Guldborg
Ricki Guldborg

Ricki arbejder som IT- og hardware ekspert for Gamingmagasinet. Elektronik er noget, der har fyldt meget i hans opvækst, og i dag er han ikke mange meter fra at kunne leve af sine IT-kundskaber. For i øjeblikket uddanner han sig som datamatiker med speciale i spilprogrammering. Eftersom han har bygget utallige PC’er gennem tiden, er hans spidskompetence afgjort PC-byg. Derfor ved han stort set alt om de forskellige komponenter, deres specifikationer, og hvad der bør kombineres for et optimeret byg.

Andre nyheder