Billig gamer stol

En rød billig gamer stol
Sidst opdateret: december, 2023 | Denne artikel indeholder annoncer

Gaming stole er så småt ved at blive en nødvendighed hos den ultimative gamer. I en verden hvor det kan være altbetydende hvilket gaming udstyr du har, er efterspørgslen for en billig gamer stol større end nogensinde før.

Gamingmagasinet har i samarbejde med IT- og hardware ekspert Tobias Mastek lavet en test af billige gamer stole. Se de 3 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Billig Gamer Stol Test: Top 3 Bedste Billige Gamer Stole

Produktvalg baseres på analyse og research, men artiklen indeholder kun produkter fra vores kommercielle partnere, hvilket gør den til en annonce. Læs her for at forstå, hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker vores produktvalg. Vores artikler bygger som udgangspunkt på eksterne tests og anmeldelser fremfor vores egne.

Bedste billig gamer stol

Pris: 899 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billig gamer stol i test” er Paracon SQUIRE. En stol som byder på det helt perfekte sweet-spot mellem pris og kvalitet. En stol i en stærk konstruktion og betrukket med slidstærkt PU-læder for en lang levetid. 

Annonce

Bedste billig gamer stol til børn

Pris: 589 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billig gamer stol til børn” er Mighty North Junior. En stol designet til aldersgruppen 6-10 år. Den har et ergonomisk design og er godt polstret fra top til tå. Højden kan justeres, og der er også tilt-funktion.

Annonce

Bedste billig gamer stol med lys

Pris: 1.389 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige gamer stol med lys” er Nordic Gaming Blaster RGB. Stolen kan justeres ved ryglæn, armlæn og tiltes frem og tilbage. Der medfølger nakke- og lændepuder for maksimal komfort. Stolen har indbygget RGB belysning.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til billig gamer stol

Hvad er en billig gamer stol?

Billige gamer stole har været på markedet siden 2006. Hele konceptet af en gamer stol er baseret på et bilsæde i en racerbil, men i dag ville gamers verden over, slet ikke kunne forestille sig et setup uden en gamer stol. Men hvad kendetegner en god gamer stol? Komfort, design og funktionalitet.

Siden de første stole kom ud i 2006 er der sket meget på markedet. Flere virksomheder er kommet på banen, flere funktioner som vi slet ikke vidste vi havde brug for er kommet i stolene. Hvad der startede som en “smart lille ide” har endt med at revolutionere gaming for evigt.

Hvid billig gamer stol

Hvorfor skal jeg købe en billig gamer stol?

En gamer stol er ikke bare et møbel der er til pynt. Det er en ligeså stor del af dit setup som din mus og dit tastatur. Når vi træder ind i verden af gaming og især esport kan selv de mindste ting gøre den største forskel. En billig gamer stol kan gøre den forskel der bestemmer om du vinder dagens spil, eller taber. Derudover er gamer stole langt bedre for kroppen end en normal kontorstol. Hvis du spiller regelmæssigt uden en gamer stol kan din ryg tage stor skade.

Hvilken billig gamer stol skal jeg vælge?

Det er meget forskelligt fra person til person, hvilken slags stol man foretrækker. Hvis du er den ultimative gamer der stræber efter at være den bedste, så er komfort det kriterie du skal være mest kritisk på. Er du en streamer eller drømmer om at streame, er design måske den ting der gør den største forskel for dig. Heldigvis er markedet så stort at der er noget til næsten alle.

Kombinér billig gamer stol med andet gaming udstyr

Gamer bord

Gamer borde er også et forholdsvis nyt produkt på markedet. Men som esport vokser og vokser, vokser markedet også for hver fordel man overhovedet kan anskaffe sig. Gamer borde og gamer stole går faktisk ret godt hånd i hånd. Hvis du både har et gamer bord og en gamer stol vil du kunne have fuld kontrol over hvordan du sidder og hvordan dine arme ligger på bordet. Gaming borde er ikke en nødvendighed på samme måde som en gamer stol, men hvis man skal have det ene, ville det give god mening at anskaffe sig det andet også.

Billig gamer stol vs. dyr gamer stol

Når det kommer til den klassiske kamp som er billigt vs. dyrt er gaming stole ikke anderledes. Når markedet nu er så stort som det er, er der selvfølgelig også gamer stole i alle prisklasser. Om du vil købe en gamer stol til 700 kr eller om du vil købe en gamer stol til 2500 kr er der noget til dig. Den største forskel når man køber en billig gamer stol frem for en dyr gamer stol er materiale kvaliteten. Når man først er gået væk fra de ultra billige gamer stole, handler det næsten kun om læderet der er i stolen.

Men det har også en stor betydning. Den største forskel på billig og dyr når det kommer til gamer stole er holdbarhed. Både i forhold til hvor længe stolen rent faktisk virker, men også hvor hurtigt den bliver slidt. Stolene i den billige ende har det med at få slidmærker markant hurtigere end en stol i den dyre ende. Men når man først er kommet ud af den helt billige ende, er forskellen ikke så stor.

Opsætning af billig gamer stol

Når du køber en gamer stol skal du som regel selv samle den. Det kan virke uoverskueligt, men med denne step by step guide, burde det være lidt nemmere.

  • Trin 1: Pak kassen op og fordel de forskellige dele og dan et overblik.
  • Trin 2: Sammensæt den nederste del af stolen med underfladen man sidder på.
  • Trin 3: Skru dine hjul på stolen
  • Trin 4: Monter gaslift
  • Trin 5: Monter eventuelle puder der følger med stolen

Det er selvfølgelig forskelligt fra stol til stol hvordan man opsætter sin gamer stol. Men hver sin stol har sin helt egen manual du enten får fysisk med, eller kan finde frem med en hurtig google søgning.

Vedligeholdelse af billig gamer stol

Vedligeholdelser af gamer stole er faktisk mere intuitivt end man skulle tro.

Første trin er at finde ud af hvilket materiale din stol er lavet ud af. Typisk er det en af de følgende 4: PU læder, PVC læder, stof eller net. Hvis din stol består af enten stof eller net skal du fjerne støv med en støvsuger, hvis stolen består af PU/PVC læder vil en microfiber klud klare arbejdet.

Andet trin er at rense eventuelle mærker og pletter. Start med at lede efter vaskemærket på stolen, der står enten et S eller et W. S betyder at du skal bruge rensemiddel, og W betyder at du skal bruge vand og evt. sæbe. Husk at være ekstra forsigtig så indtrækket ikke tager skade.

Sidst men ikke mindst er det altid en god ide at stramme skruer som måske har sat sig løs under brug.

Valg af billig gamer stol

Støtte

Når det kommer til støtte er de fleste gamer stole rimelig ens. Men når man kommer op i den lidt dyre ende er der ekstra støtte puder til f.eks. nakke, ryg og arme. Med det sagt er der en standard som stort set alle gamer stole lever op til, men hvis man ønsker den ekstra luksus, er der altså også mulighed for det.

Materialer

Det bedste materiale man ser hos gamer stole er PU læder. Hvis du er på udkig efter en god gamer stol og ser at den er lavet af PU læder kan du altså være sikker på du ikke er helt gal på den. PVC læder er en lidt værre version af PU læder men er stadig god kvalitet og ganske udmærket. I den helt billige ende vil man også kunne se gamer stole lavet af f.eks. stof. Gamer stole som består af stof er helt klart værre end læder og giver slet ikke den samme oplevelse som læder gør.

Funktioner

Der er mange forskellige funktioner man kan få i en gamer stol i dag. Justerbart ryglæn, armlæn, højde og meget mere. De funktioner der kommer til at have mest effekt på din samlede oplevelse er dem der involverer ryglæn og hvor højt du sidder.

De fleste gamer stole som ikke befinder sig i den helt billige ende, har de her funktioner og er med til at sikre dig at du får den ultimative gaming oplevelse.

Størrelse

Når du er på udkig efter din nye gamer stol er størrelse ikke en ting du ser meget til. Man kalder sjældent gamer stole for “large”, “small” eller “medium”. Faktisk er der kun to størrelser der egentlig gælder. Normal og junior. Hvis du skal have en gamer stol til en der der er under 15 er junior modellen nok det rette valg, afhængigt af højden på personen selvfølgelig.

Det skal dog nævnes, at nogle af de virksomheder der producerer gamer stole har deres egen interne størrelsesguide, som man typisk kan finde på deres hjemmeside. På den måde handler størrelse af stolen altså mere om den individuelle person og foretrukne siddeposition.

Design

Men hvordan skal en gamer stol se ud? Der er selvfølgelig ikke noget konkret svar, men der er lidt til enhver smag. Om du er til et stilrent design eller en stol der blæser alle bagover, så er der nok noget på markedet for dig. Nogle hjemmesider lader dig endda ændre på din stols design og lader dig gøre det til din helt egen.

I praksis har designet som sådan, egentlig ikke nogen stor betydning for hvordan du sidder eller spiller da de fleste stole har samme form. Her handler det mere om udseendet på din gamer stol. Der er også stole der ser helt anderledes ud end dem man ser generelt, det kan være gamer stole som “konsol gamer stole” eller en “gamer liggestol”. 

Pris

Der er et rimelig fair og overskueligt marked når det kommer til gamer stole. Der er tre overordnede prisklasser. Den billige prisklasse. Middel prisklassen og den dyre prisklasse. Så en gamer stol kan altså koste dig alt mellem 700 kr og 2500 kr. Men hvad er den store forskel? Til at starte med er det kvaliteten der varierer i den billige og middel prisklassen.

Altså hvilke materiale bliver brugt, hvor lang tid holder stolen osv. Men når man først er kommet forbi den billige prisklasse, handler det om funktioner og mærkevare. Så mere end måske noget andet i dit setup, er en gamer stol altså hovedsageligt en smagssag. Hvad der føles godt for dig, er godt for dig.

Maks vægt

Det er vigtigt at nævne at på alle hjemmesider der sælger gamer stole er det muligt at se stolens maks vægt/anbefalede maks vægt. Det er en meget god ting at have i baghovedet når man skal vælge sin gamer stol.

3 tips til billig gamer stol

Tip 1: Kvalitet er vigtigt

En gamer stol koster mange penge, så hvis du har et stramt budget, kunne det være du skulle spare op og vente lidt. Fordi en gamer stol er et møbel er det noget der bliver slidt på en helt anden måde end noget såsom et keyboard og en mus. Så det kan måske svare sig bedre at spare lidt op og købe en stol der holder i lidt længere tid, fordi lidt penge kan gøre en stor forskel når det kommer til gamer stole.

Tip 2: Der er intet rigtigt svar

En gamer stol skal passe dine behov så godt som muligt. Og det er forskelligt fra person til person, hvad der udgør den perfekte stol. Så selvfølgelig tag hensyn til anmeldelser og anbefalinger, men i sidste ende er din mening den vigtigste, da det er dig der skal sidde i stolen.

Tip 3: Rengør regelmæssigt

Det er en rigtig god ide at rengøre sin stol regelmæssigt. Der er intet værre end at komme ind til en ildelugtende, faldefærdig stol. En gang hver anden uge er mere end nok til at holde sin stol ren og flot.

Hvad siger undersøgelser om billige gamer stole?

I artiklen “The dangers of sitting: why sitting is the new smoking” bliver emnet sundhed, når det kommer til at sidde ned, bragt op. Og selvom en gamer stol er mere komfortabel og i de fleste tilfælde, langt sundere for din ryg, er det vigtigt at huske at bevæge sig.

Så selvom du har været ude og bruge penge på en gamer stol så du sidder bedre og sundere, er det altså stadig dårligt for kroppen at sidde ned i længere perioder på den måde. Så hvis du vil gøre din krop en tjeneste, så husk at rejse dig og måske hente et glas vand i ny og næ, så du kan komme tilbage til din dejlige nye gamer stol.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke billige gamer stole er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 3 bedste billige gamer stole. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Stolene vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger billig gamer stol?

Valget af billig gamer stol afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Referencer
  • “The dangers of sitting: why sitting is the new ….” 10 aug.. 2016, https://www.betterhealth.vic.gov.au/health/healthyliving/the-dangers-of-sitting. Åbnet 1 feb.. 2021.
Forfatter
Tobias Mastek

Tobias arbejder som IT- og hardware ekspert for Gamingmagasinet. Når Tobias ikke deler ud af sin ekspertise på magasinet, fungerer han som eSportstræner for Blistrup Esport og Gribskov Ungdomsskole. Udover at være træner har han været semi-professionel eSportsspiller i 2 år, hvor han spillede sammen og imod de helt store navne i scrims og customs. Ikke nok med at have gode in-game færdigheder og har han også et indgående kendskab til hardware og software. Han har nemlig arbejdet selvstændigt som PC-bygger og været ansat som databaseadministrator hos en større IT-virksomhed.