Gamer bord

Lysende gamer bord
Sidst opdateret: juni, 2021 | Denne artikel indeholder annoncer

Et gamer bord er udstyret med en række nyttige funktioner, heriblandt højdejustering, musemåtte-overflade, rum til kabler og skærmarme. Dog eksisterer der et utal af modeller, og det kan derfor være en ren jungle at vælge det rette.

Gamingmagasinet har i samarbejde med IT- og hardware ekspert Anders Braun lavet en test af gamer borde. Se de 3 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Gamer Bord Test: Top 3 Bedste Gamer Borde

Testen er baseret på vores eksperts anbefalinger, erfaring og research. Vi tester ikke selv produkterne.

Bedste gamer bord

Pris: 2.399 DKK

Vinderen i kategorien “bedste gamer bord i test” er Arozzi Arena. Arozzi Arena Gaming Desk er et luksus gamer bord med et special designet gaming-design til en super skarp pris. Det svenske designteam fra Arozzi har brugt flere år på at designe og udvikle gamer bordet. De har især haft fokus på funktionalitet, kvalitet og design i løbet af denne proces.

Annonce

Bedste billige gamer bord

Pris: 1.389 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige gamer bord” er Nordic Gaming V10. Dette bord fra Nordic Gaming er fantastisk til prisen. Bordet er billigt men er stadig belagt med en full-size musemåtte og har desuden indbygget headset holder og kopholder.

Annonce

Bedste premium gamer bord

Pris: 4.399 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium gamer bord” er Arozzi Arena Moto. Dette bord fra Arozzi er lige et niveau over de andre. Bordet er af fantastisk kvalitet med hæve/sænke funktioner og er både vandafvisende og super holdbart.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til gamer bord

Hvad er et gamer bord?

Mange vil ofte stille sig selv det spørgsmål, hvad et gamer bord er – og hvad forskellen er på et gamer bord og et almindeligt skrivebord. Nedenfor forklarer vi, hvordan et gamer bord defineres, og hvad forskellen er på et gamer bord og et skrivebord.

Kort sagt er et gamer bord designet til gameren. Eksempler på det kan være et futuristisk gaming-udseende eller overfladens form. Med form mener vi en halvcirkel, som nogle gamer borde er formet som. Halvcirklen giver gameren mulighed for at sidde tættere på skærm, mus og skrivebord og alt dette øger komforten. Et eksempel på et gamer bord med sådan en form er Arozzi Arena Gaming Desk.

Oplysende gamer bord

Udover udseende og design vil et gamer bord altid have nogle nyttige funktioner, der er designet til gameren fx. en gamer musemåtte der fylder hele overfladen, udskæringer til hurtig installering af skærme, net til kabler og højdejustering.

Materiale

Et gamer bords levetid afhænger af de materialer bordet er lavet af. Der findes en lang række materialer som producenter af gamer borde anvender. De mest anvendte er metal og aluminium. Metal er det materiale, som har den længste levetid. Arozzi Arena Gaming Desk og Arozzi Arena Leggero Gaming Desk har en solid og robust metalkonstruktion.

Bordene består af en metal-base, som er med til at gøre bordene stabile og solide, hvilket sikrer dig de perfekte forhold til gaming. Nordic Gaming Champion består af ren aluminium, som også er et meget holdbart og robust materiale.

Funktioner

Et funktionelt gamer bord er nøglen til de ultimative spiloplevelser. Når et gamer bord er praktisk, nemt at anvende og tilbyder smarte funktioner, så tilfredsstiller det selv den mest kræsne gamer. Der findes en lang række funktioner, og nogle er mere brugbare end andre. Nedenfor kan du læse om de funktioner, vi mener, er de mest brugbare af slagsen.

Højdejustering

Højdejustering er nærmest et must, hvis man vil opnå den ultimative spiloplevelse. Der er forskel på, hvor høj man er og hvad ens højde-præferencer er. Derfor anbefaler vi, at man vælger et bord, som kan justeres i højden. De tre gamer borde som har klaret sig bedst i vores test, er alle udstyret med en form for højdejustering.

Musemåtte

Hvis du virkelig er en dedikeret gamer, så bør du vælge et gamer bord med musemåtte. Ved køb af et Arozzi bord, medfølger der altid en vandafvisende og skridsikker gamer musemåtte, som fylder hele overfalden. Musemåtten fra Arozzi er en vandtæt og meget robust musemåtte, der sidder stramt til bordet og kan maskinvaskes. Der medfølger også en gamer musemåtte, hvis du køber Nordic Gaming Champion. Men denne gamer musemåtte fylder ikke hele overfladen, da den har en bredde på 77,6 cm og en længde på 29,7 cm.

Rum til kabler

Et lille rum/net til kabler på bagsiden af et gamer bord er en super smart funktion, der giver dit gaming setup et ekstra skud glans. De fleste gamere kan hurtigt give os ret i, at det er irriterende at have en masse synlige kabler liggende. Hvis du den her type, anbefaler vi, at du anskaffer dig et gamer bord med et rum til kabler. Både Arozzi Arena Gaming Desk og Arozzi Arena Leggero Gaming Desk kan prale af, at de er udstyret med et net til kabler. Nordic Gaming Champion er dog ikke udstyret med sådan et net.

Let skærminstallation

Hvis du har det ultimative gaming setup, som består af flere gamer skærme, så vil du blive glad for et gamer bord med let skærminstallation. Let skærminstallation er, når bordet har udskæringer, som er forberedt til skærme, så de hurtigt og nemt kan installeres. Det er en funktion de færreste gamer borde er udstyret med. Men netop de to gamer borde fra Arozzi (med i vores test/top 3) tilbyder let skærminstallation til tre skærme via udskæringerne.

Pris

Jo højere pris, desto højere kvalitet og flere funktioner. Sådan forholder det sig i alle brancher inklusiv gamer borde branchen.

Hvis du har et stramt budget at gøre godt med, så vælg enten Arozzi Arena Leggero Gaming Desk eller Nordic Gaming Champion. Valget af de to gamer borde afhænger af dine behov og ønsker. Hvis du vægter byggekvalitet højere end funktioner og design, så vælg Arozzi Arena Leggero Gaming Desk. Men hvis du er mere interesseret i et gamer bord, der har et vildt futuristisk gaming-design og tilbyder en lang række funktioner, så er Nordic Gaming Champion det rette valg.

Hvis du er klar på et brænde mere end 2.000 kroner af på et gamer bord, så er Arozzi Arena Gaming Desk det rette valg. Du får et gamer bord af ekstrem høj kvalitet, så du er sikret et gamer bord med en lang levetid. Derudover får du også et stort bord, da overfladen er 160 cm (bredde) x 82 cm (længde). Der er altså masser af plads til mus, tastatur, snacks og så videre.

Bordet tilbyder også en bred vifte af nyttige funktioner herunder højdejustering, udskæringer til let skærminstallation og et rum/net under bordet til kabler. Sidst og ikke mindst medfølger der en toptunet gamer musemåtte, som fylder hele overfladen – du kommer altså aldrig til at løbe tør for musemåtte igen!

Mærker

Når det kommer til producenter af gamer borde, er der ikke mange i den her niche. Der findes hovedsageligt to gaming brands, hvilket er Arozzi og Nordic Gaming. Arozzi har domineret markedet i flere år, og Nordic Gaming er en ny spiller på markedet.

Arozzi

Arozzi er en svensk producent af gaming udstyr, der er mest kendt for sine gamer borde, gamer stole og gamer briller. Arozzi er den førende producent af gamer borde i og uden for EU. Arozzi har været med til at sætte standarden for udviklingen af gamer borde. Årsagen til det er, at producenten er en af de eneste aktører i nichen.

Udover Arozzi er der kun få andre gaming brands, som har valgt at begive sig ind i gamer bord branchen. Arozzi’s dominans skyldes, at producenten har været den førende produktudvikler og har udviklet sine helt egne metoder til at skabe de mest robuste, funktionelle og komfortable gamer borde fra begyndelsen af.

Man skulle tro at gaming producenter så som Razer og Steelseries også producerer gamer borde – men det gør de ikke. Arozzi har gjort et fremragende stykke arbejde for at skræmme alle andre gaming brands for at satse på udvikling af gamer borde. Der er dog for nyligt kommet et nyt gaming brand i gamer bord branchen – nemlig Nordic Gaming.

Nordic Gaming

Nordic Gaming er en ny spiller i gaming udstyr branchen, som har klaret sig godt indtil videre. Nordic Gaming holder til i Danmark og er meget kendt for at udvikle gaming udstyr af høj kvalitet til lave priser. Nordic Gaming er især kendt for at udvikle nogle enestående gamer stole til knivskarpe priser.

Det danske brand har også haft succes med at udvikle deres første og eneste gamer bord – Nordic Gaming Champion. Bordet fra Nordic Gaming er en af de bedst sælgende gamer borde.

Gamer bord tilbud

For hver uge der går, vil der være nye og spændende tilbud på gamer borde. Men nogen tilbud er bedre end andre, og nogen webshops tilbyder lavere priser end andre. Vi har foretaget en grundig prissammenligning og er kommet frem til, at WEBdanes tilbyder de laveste priser og bedste tilbud på gamer borde.

Derudover har webshoppen også det største sortiment af gamer borde i hele Danmark. Man kan naturligvis købe gamer borde fra de velkendte mærker som for eksempel Arozzi og Nordic Gaming hos WEBdanes. Men webshoppen tilbyder også gamer borde fra andre velkendte brands som f.eks. L33t.

Webshoppen er i øvrigt en troværdig dansk webshop, der er E-mærket. Webshoppen har en Trustpilot score på hele 9.3 baseret på mere end 2100 kundeanmeldelser. Derfor anbefaler vi, at du tager et kig på det store udvalg af gamer borde webshoppen har at byde på. 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke gamer borde er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 5 bedste gamer borde. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Gamer bordene vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger gamer bord?

Valget af gamer bord afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.