Gamer bærbar (2020) – Komplet test og købsguide

gamer bærbar

Skal du vælge en gamer bærbar eller en gaming PC? Der har altid været en hed debat om, hvorvidt man skulle vælge en gamer bærbar/gaming bærbar eller en gaming PC. I flere årtier har diverse brands (heriblandt Razer, ASUS og Acer) forsøgt at udvikle gamer bærbarer, som er værd at betale for. For et par år siden ville enhver IT ekspert anbefale en gaming PC frem for en gamer bærbar. I dag er situationen lidt anderledes, eftersom der næsten ikke er nogen forskel på, hvor meget hardware man får for prisen, når man taler om valget mellem gamer bærbar og gaming PC. Gamer bærbaren har også den fordel, at den let kan transporteres hen til venner, familie eller LAN events.

Nedenfor afslører vi de 10 bedste gamer bærbarer i 2020. Uanset om du er på udkig efter den bedste allround gamer bærbar eller den bedste budget gamer bærbar, så er der uden tvivl én som falder i din smag. Hvis du kun er interesseret i at se/læse om de bedste billige gamer bærbarer, så tag et kig på vores emne kaldet billig gamer bærbar, hvor vi afslører de bedste billige gamer bærbarer. Du kan også læse vores købsguide, hvor vi giver dig tips til at vælge den rette gamer bærbar. Hvis du er mere interesseret i en stationær gaming PC, så tag et kig på vores gaming PC test.

Gamer bærbar test

1. Acer Predator Helios 300

Acer Predator Helios 300
Acer Predator Helios 300

“Bedste allround gamer bærbar”

Pris: 7699 kr.

Acer Predator Helios 300 er en enestående gamer bærbar med en 15,6 tommer skærm med 60hz (Full HD/1920 x 1080), som tilbyder nok til at tilfredsstille de fleste gamere. Gamer bærbaren fra Acer er en af de mest populære, hvis ikke den mest populære gamer bærbar. Det er en exceptionel god allround gamer bærbar, som er blevet kåret til at være en af de bedste af blandt andet PC Gamer og PCMag. Bærbaren udmærker sig især ved at være prissat lavt men stadig tilbyde en enorm performance. Den kraftfulde performance kommer af bærbarens stærke processor, grafikkort og de mange GB RAM. Overordnet set er Acer Predator Helios 300 en skide god gamer bærbar, som kan bruges til alt – gaming, streaming, videoproduktion, billedredigering og meget mere.

Masser af gamer bærbar for pengene

Acer Predator Helios 300 er udstyret med en i7-8750H processor, et GTX 1060 6GB grafikkort og 8 GB RAM som virkelig sparker røv. Derudover har gamer bærbaren en 256 GB SSD disk samt 1 TB hard disk. Alt dette giver dig mulighed for at spille spil på høje settings med høj FPS. Udover at bærbaren kan trække en lang stribe af spil på høje settings med høj FPS, så er de 2 AeroBlade 3D kølere også værd at nævne. De er specialdesignet til at sikre maksimal luftstrømning, så dine håndflader ikke bliver ristet/brændt, når de ligger på bærbaren og ingen PC komponenter går død. Gamer bærbaren er lavet af holdbare og robuste materialer, så bærbaren kan holde sig i mange år. Tastaturet er også lækkert at taste på og kan bruges i mørke, fordi det er udstyret med belysning.

Konklusion

Acer Predator Helios 300 er velegnet til dig, der er på jagt efter en gamer bærbar, som kan klare alle spil på høje settings med høj FPS. Den er god til mainstream gaming og et godt valg, hvis du leder efter en gamer bærbar som ikke er for billig, men heller ikke for dyr. Du er garanteret masser af gamer bærbar for pengene!

Køb Acer Predator Helios 300

Produktvideo:

2. MSI GE75 Raider

MSI GE75 Raider
MSI GE75 Raider

“Bedste high-end gamer bærbar”

Pris: 15.095 kr.

MSI GE75 Raider er en ny high-end gamer bærbar fra MSI, som blev lanceret i begyndelsen af 2019. Det er en monster af en gamer bærbar, som kan overkomme alle spil på ultra/bedste settings og stadig levere en ekstrem høj FPS. Det er den ultimative gamer bærbar til dig, som har alt det du som gamer kan drømme om. MSI GE75 har en 17,3 tommer (Full HD) skærm med 144hz. Derudover har bærbaren de stærkeste og mest performancedrevne komponenter, der giver anledning til at skabe de mest unikke gaming oplevelser. MSI GE75 Raider er en af de mest populære gamer bærbarer og har fået fremragende anmeldelser af mange forskellige ekspertpaneler rundt omkring i verdenen. MSI har virkelig formået at proppe masser af kraft ind i bærbaren, så den har samme styrke som en normal gaming PC.

En fremtidssikret og ekstrem stærk gamer bærbar

MSI GE75 Raider har nogle af de vildeste komponenter, som en gamer bærbar kan have. Det er værd at nævne processoren, som er en i7-8750H. Derudover kan MSI GE75 Raider også prale af sit RTX 2080 grafikkort, som sikrer, at du kan spille spil på de absolut højeste settings med et højt FPS tal. Bærbaren er endda også stemplet klar til virtual reality. Og for at sætte prikken over i’et har udviklerne valgt at smide 16 GB RAM. I øvrigt har udviklerne også smidt 512 GB SSD og 1 TB HDD ind i bærbaren.

En anden ting som er nævneværdig er skærmen. Skærmen er en 144hz skærm, hvilket er en sjældenhed blandt gamer bærbarer, da de typisk har en 60hz skærm. Og med de 144hz vil du på ingen måde opleve hak/lag. Designet er stilrent og rammen er ultra tynd, så der er mere plads til skærmen. Bærbaren udstyret med effektive kølere som producerer god luftstrømning. Tastaturet – som har baggrundslys/RGB – er fra danske SteelSeries, så du kan forvente lækre taster og holdbarhed samt slidstyrke på højt niveau.

Konklusion

MSI GE75 Raider er den ultimative gamer bærbar, og vil passe super godt til de krævende gamere, som ønsker at spille på højeste settings med en høj FPS. Gamer bærbaren er ekstrem stærk, holdbar, fremtidssikret og har et enestående design med en tynd ramme. Der er ingen tvivl om, at komponenterne (bl.a. processor, grafikkort og RAM) i bærbaren, er nogle af de bedste komponenter du kan finde i en bærbar.

Køb MSI GE75 Raider

Produktvideo:

3. Acer Nitro 5

Acer Nitro 5
Acer Nitro 5

“Bedste billig gamer bærbar”

Pris: 5599 kr.

Denne her gamer bærbar fra Acer kaldet “Nitro 5” er det bedste bud på en billig gamer bærbar. Acer Nitro 5 er det idéelle valg, hvis du ikke behøver spille spil på ultra high/bedste settings med en høj FPS, men kan nøjes med medium settings med en høj FPS. Det er et billigt alternativ, som kan stille de fleste gamere tilfreds. Processoren, grafikkortet og antal RAM er nok til at kunne yde godt nok til at skabe fine gaming oplevelser. Acer Nitro 5 har fået gode anmeldelser af flere gaming medier heriblandt PCWorld, som mener, at bærbaren fra Acer er en af de bedste, hvis ikke den bedste budget/billig gamer bærbar.

Et billigt alternativ som kan tilfredsstille de fleste gamere

Acer Nitro 5 har nok kraftfulde komponenter til at kunne klare spil på medium settings og stadig levere en høj FPS. i5-7300HQ processoren, GTX 1050 grafikkortet og de standard 8 GB RAM danner ramme for en fin performance. Harddisken består af en 512 GB SSD disk, som sørger for hurtig start af bærbaren og spil, samt en hurtigere loading af blandt andet maps. Bærbaren har en 15,6 tommer Full HD skærm med 60hz, som viser fine billeder.

Acer Nitro 5 har også et bagbelyst tastatur, så du kan game både nat og dag. Acer CoolBoost sørger for køling over hele bærbaren, så du ikke brænder dig på den. I øvrigt har du mulighed for at anvende den såkaldte “Turbo Mode”, som kan effektivisere blæserens kraft. Bærbarens eneste minus er vægten. Den vejer hele 2,7 kg, hvilket er forholdsvis meget, men hvis du kan leve med det, så bliver det intet problem.

Konklusion

Hvis du vælger Acer Nitro 5, så får du ekstrem meget gamer bærbar for pengene. For under 6000 kroner får du en gamer bærbar, der leverer en fin performance, som er nok til at spille spil på medium settings med en høj FPS. Bærbaren fra Acer er velegnet til dig, der er på jagt efter en billig gamer bærbar. Du finder ikke en ligeså billig gamer bærbar, som tilbyder det samme som Acer Nitro 5.

Køb Acer Nitro 5

Produktvideo:

4. Lenovo Legion Y540

Lenovo Legion Y530
Lenovo Legion Y530

“Bedste low-end gamer bærbar”

Pris: 9499 kr.

Her har vi fat i den prisvindende Lenovo Legion Y530 (15,6 tommer Full HD skærm) med 60hz, som er den bedste low-end gamer bærbar ifølge mange ekspertpaneler heriblandt PC Gamer og PCMag. Lenovo Legion Y530 minder meget om Acer Nitro 5, men der er dog stadig forskelle. Lenovo bærbaren koster et par tusinde kroner mere end Acer Nitro 5, så er de ekstra kroner værd at betale for? Uden tvivl! Du får faktisk utrolig meget for de ekstra kroner. Både processoren, grafikkortet, og ikke mindst vægten er markante forbedringer. Så hvis du ikke har noget imod at smide et par tusinde kroner mere i puljen, så får du altså meget mere for pengene, hvis du vælger Lenovo Legion Y530. Læs mere om opgraderingerne/forbedringerne herunder.

God performance til en spotpris

Her er forskellene på Lenovo Legion Y530 og Acer Nitro 5. Processoren i Acer Nitro 5 er en i5-7300HQ, og processoren i Lenovo Legion Y530 er en i5-8300H, hvilket er en markant forbedring. Derudover er grafikkortet i Lenovo Legion Y530 (GTX 1050 Ti) også en opgradering af Acer Nitro 5 grafikkortet (GTX 1050). Sidst og ikke mindst får du også en større og bedre harddisk eftersom Lenovo Legion Y530 er udstyret med 1 TB HDD og 128 GB SSD, hvor Acer Nitro 5 kun har en 512 GB SSD. Alle disse forbedringer som Lenovo Legion Y530 har sikrer, at du kan spille spil på bedre settings og få en højere FPS. Og selvom at Lenovo Legion Y530 har bedre komponenter, så vejer den faktisk også mindre end Acer Nitro 5. Tastaturet er komfortabelt at spille på og har baggrundslys.

Konklusion

Hvis du leder efter en billig gamer bærbar, som er Lenovo Legion Y530 er godt valg. Der er en markant forskel på komponenterne fra Lenovo Legion Y530 og Acer Nitro 5. Så stor en forskel at de 500 kroner ekstra, som Lenovo Legion Y530 koster, er det hele værd. Du får en bedre ydeevne (dvs. højere FPS og mulighed for at vælge bedre settings), en lettere bærbar og mere harddisk plads. Lenovo Legion Y530 har også et mere stilrent og minimalistisk design med en pæn sort farve. Kort sagt er Lenovo Legion Y530 den bedste billige gamer bærbar.

Køb Lenovo Legion Y540

Produktvideo:

5. MSI GP73 Leopard

MSI GP73 Leopard
MSI GP73 Leopard

“Bedste mid-end gamer bærbar”

Pris: 13.748 kr.

MSI GP73 Leopard er en fremragende mid-end gamer bærbar, der er et godt valg, hvis du har et budget på lidt over 10.000 kroner. Gamer bærbaren fra MSI kan faktisk trække alle spil på højeste settings og stadig levere høje FPS tal pga. sin kraftfulde processor, grafikkort og de mange RAM. Så MSI GP73 Leopard er er ekstremt godt valg, hvis du leder efter et billigt alternativ til en high-end gamer bærbar. Dét at bærbaren også har en 17,3 tommer 120hz skærm i Full HD er med til at sikre enestående gaming oplevelser uden hak eller slør. Overordnet set får du meget gamer bærbar for pengene, hvis du vælger at købe MSI GP73 Leopard.

En ekstrem kraftfuld gamer bærbar til under 14.000 kroner

For under 14.000 kroner får du en gamer bærbar med en kæmpe stor 17,3 tommer skærm (Full HD) med 120hz. Ikke nok med det så har udviklerne fra MSI valgt at proppe en i7-8750H processor, et GTX 1070 grafikkort, hele 16 GB RAM, 256 SSD og 1 TB HDD. Der er altså tale om et monster af en gamer bærbar, som faktisk er prissat meget lavt. Bærbaren kan køre alle spil på de bedste settings og levere høje FPS tal. Den er i den grad også fremtidssikret og kan bruges til virtual reality.

MSI bærbarens tastatur er lavet af SteelSeries, så du er sikret et slidstærkt og meget komfortabelt tastatur med baggrundslys, så du også kan spille om natten. Taget alt i betragtning er MSI GP73 Leopard et super valg af gamer bærbar, hvis du er interesseret i et billigt alternativ til en high-end gamer bærbar, som kan klare alle spil på højeste settings uden ringe FPS tal.

Konklusion

MSI GP73 Leopard er en gamer bærbar, som kan tilfredsstille selv den mest kræsne gamer. Bærbaren har nogle super kraftfulde komponenter og en unik 120hz skærm, som sikrer god performance. Grafikkortet (GTX 1070) er mere end nok til at køre alle spil på maksimale settings og samtidig få en høj FPS. Det eneste minus er dens størrelse og vægt, eftersom bærbaren vejer hele 4,56 kg og er lidt stor i størrelsen. Men hvis du kan leve med det, og vægter performance højere end vægt og tyndhed, så er MSI GP73 Leopard et godt valg.

Køb MSI GP73 Leopard

6. MSI GL73

MSI GL73
MSI GL73

“Bedste billig high-end gamer bærbar”

Pris: 13.990 kr.

Der findes et væld af gamer bærbarer, som hører til i high-end kategorien. MSI GL73 er den gamer bærbar, som virkelig skiller sig ud blandt mængden, når det kommer til prisen. For 13.990 kroner får du en high-end gamer bærbar med en ekstrem stærk processor og Nvidias splinternye RTX 2060 grafikkort. Hvad bedre er at MSI GL73 har en 17,3 tommer (Full HD) skærm med 120 hz, som leverer fremragende billeder. Bærbaren er også proppet med RAM og har flere kølere, så der opstår en god luftstrømning. Bærbaren er også VR klar. Kort sagt har vi at gøre med en unik high-end gamer bærbar til en overkommelig pris.

En high-end gamer bærbar til en overkommelig pris

Man skulle tro, at når en gamer bærbar er udstyret med en i7-8750H processor, et RTX 2060 grafikkort, 16 GB RAM, 256 SSD og 1 TB HDD, så må prisen være høj. Men det er ikke tilfældet for gamer bærbaren fra MSI. En gamer bærbar til 13.990 kroner kan lyde som en høj pris, men kigger man på bærbarens ovennævnte komponenter, så får man faktisk meget gamer bærbar for pengene. Derudover vejer den kun 2,9 kilo, som er en meget lav vægt for en high-end gamer bærbar.

Som tidligere nævnt har bærbaren en 17,3 tommer skærm med 120hz. Det er en super god størrelse, hvis du er ude efter en stor gamer bærbar, og refresh raten (hz) fejler heller intet. Så med den eSports optimeret skærm, processoren, grafikkortet og de mange RAM kan du snildt spille alle spil på høje settings og forvente en høj FPS. De mange hertz sikrer gaming oplevelser uden hak.

Konklusion

Du skal tage MSI GL 73 med i overvejelserne, hvis du er interesseret i en high-end gamer bærbar til en overkommelig pris. Du får en gamer bærbar, som yder en høj performance, har det klassiske MSI rød/sort design og har en stor 17,3 tommer skærm med 120hz – alt dette til under 14.000 kroner.

Køb MSI GL 73

7. MSI GS75 Stealth

MSI GS75 Stealth
MSI GS75 Stealth

“Bedste slim gamer bærbar”

Pris: 27.149

Denne her bærbar er MSI’s svar på en tynd, high-end gamer bærbar, som har en ekstrem kraftfuld processor og et grafikkort der siger spar to. MSI GS75 Stealth har et voldsomt, lækkert design, som er den nyeste trend inden for gamer bærbar branchen. MSI GS75 Stealth er en af de bedste gamer bærbarer i verden ifølge mange elektronik medier heriblandt det anerkendte ekspertpanel fra GamesRadar. Ikke nok med at bærbaren er tynd og kraftfuld, så vejer den ingenting sammenlignet med dens konkurrenter.

En tynd gamer bærbar med samme kraft som de tunge drenge

MSI GS75 Stealth har en 144hz 17,3 tommer (Full HD) skærm. Skærmen giver dig mulighed for at skabe unikke gaming oplevelser. Hvad angår komponenter, så er bærbaren udstyret med en i7-8750H processor, et RTX 2080 grafikkort og hele 16 GB RAM. Alle komponenter sikrer, at du kan spille alle spil på ultra/bedste settings og stadig opnå skyhøje FPS tal. MSI har fået SteelSeries til at placere deres RGB tastatur i bærbaren, og du kan derfor være sikker på, at det er af høj kvalitet, komfortabelt og holdbart.

Og selvom man ikke bør vælge en gamer bærbar ud fra batterilevetid, så er det stadig værd at nævne, at MSI GS75 Stealth har en fremragende batterilevetid sammenlignet med andre gamer bærbarer i samme priskategori. Vægten er også noget af det, udviklerne har haft fokus på. Bærbaren vejer 2,25 kg, hvilket er ekstremt lidt taget de store komponenter i betragtning. Det er inspirerende, at MSI kan udvikle sådan en kraftfuld gamer bærbar og stadig holde vægten i bund. Der er ingen andre gamer bærbarer med samme performance, som er ligeså let som MSI GS75 Stealth.

Konklusion

MSI GS75 Stealth er det rette valg, hvis du leder efter en tynd og kraftfuld gamer bærbar. Gamer bærbaren fra MSI har et tyndt, stilrent og minimalistisk design samtidig med at den kan klare alle spil på de absolut højeste settings og stadig levere ultra høje FPS tal. Og med sin 144hz skærm opnår du de vildeste gaming sessions med MSI GS75 Stealth.

Køb MSI GS75 Stealth

Produktvideo:

8. HP Omen 15

HP Omen 15
HP Omen 15

“Bedste budget RTX gamer bærbar”

Pris: 11.999 kr.

HP Omen 15 er en billig RTX gamer bærbar, som er blevet kåret til at være en af de bedste af diverse gaming medier heriblandt Trusted Reviews. HP har virkelig formået at lavet en godt stykke arbejde, idet de har udviklet en gamer bærbar til knap 12.000 kroner med et RTX 2060 grafikkort. På papiret virker det urealistisk, men HP har altså gjort det umulige med sin HP Omen 15 gamer bærbar. Noget andet som også er lidt uvirkeligt – taget prisen i betragtning – er, at HP Omen 5 også er udstyret med en i7-8750H processor. Bærbaren har altså også en af de mest kraftfulde processorer, som high-end gamer bærbarer til over 20.000 kroner er udstyret med.

Et andet godt alternativ til en high-end gamer bærbar

HP Omen 15 er et super godt alternativ til en high-end gamer bærbar, som måske løber op i de 15-25.000 kroner. HP Omen 15 tilbyder en fremragende kraft eftersom den har en i7-8750H processor, et RTX 2060 grafikkort og 8 GB RAM. Bærbaren indeholder kun 256 SSD, hvilket kan være tilstrækkelig plads for nogle gamere. Men har du ikke brug for særlig meget plads på bærbaren, så bliver det intet problem. Bærbarens tastatur er komfortabelt at anvende og tilbyder baggrundslys.

Konklusion

Kort sagt er HP Omen 15 et godt valg, hvis du gerne vil have en gamer bærbar, som ikke er for dyr men heller ikke for billig. Det er en kraftfuld gamer bærbar, som leverer høje FPS tal, når du spiller spil på høje settings.

Køb HP Omen 15

Produktvideo:

9. MSI GT63 Titan

MSI GT63 Titan
MSI GT63 Titan

“Bedste 15,6″ gamer bærbar”

Pris: 17.990 kr.

MSI GT63 Titan er en unik 15,6 tommer high-end gamer bærbar, som ingen andre med samme skærmstørrelse kan hamle op med. Den har fået fabelagtige anmeldelser af en lang række verdenskendte gaming medier. Årsagen til de positive anmeldelser er, at MSI har skabt en gamer bærbar, som er det ultimative valg af bærbar, hvis man ikke vægter skærmstørrelse særlig højt. Hvis man vægter processoren, grafikkortet og de andre komponenter højere, så er MSI GT63 lige sagen.

En verdensklasse 15,6 tommer gamer bærbar

Bærbaren fra MSI har ligesom hovedparten af high-end gamer bærbarer en i7-8750H processor. Derudover har man også smidt et GTX 1080 grafikkort, 16 GB RAM, 256 SSD og 1 TB HDD i bærbaren. Den 15,6 tommer skærm er en Full HD skærm, som har en refresh rate på hele 120hz. De 120hz sørger for at levere smooth billeder, når du gamer. Bærbarens tastatur er fra SteelSeries og tilbyder baggrundslys. Når en gamer bærbar når en vis størrelse pga. kraftfulde komponenter, så er det svært at holde vægten nede. Derfor er bærbarens eneste minus, at den vejer meget (4,56 kg.) sammenlignet med andre high-end gamer bærbarer.

Konklusion

MSI GT63 er det ultimative valg, hvis du leder efter den bedste 15,6 tommer gamer bærbar. Hvis du godt vil gå på kompromis med skærmstørrelsen, men ikke PC komponenter, så er MSI GT63 er super godt valg. Du får masser af power for en helt fin pris.

Køb MSI GT63

10. MSI GT75 Titan Pro

MSI GT75 Titan Pro
MSI GT75 Titan Pro

“Bedste 17,3″ gamer bærbar”

Pris: 21.448 kr.

Nu har vi fat i rosinen i pølseenden, som er en anden enestående gamer bærbar fra MSI – mere præcist MSI GT75 Titan Pro. Gamer bærbaren fra MSI er blevet kåret som en af de bedste gamer bærbarer af blandt andet PCMag. Derudover er den blevet rost af mange andre gaming/elektronik magasiner. MSI GT75 Titan Pro er en af de mest kraftfulde 17,3 tommer gamer bærbarer, som de færreste kan hamle op med. Gamer bærbaren udmærker sig især med sit tastatur. Der er nemlig tale om et mekanisk RGB tastatur fra danske SteelSeries. Og det er de færreste gamer bærbarer, som er udstyret med et mekanisk tastatur – og endda fra SteelSeries!

Den idéelle gamer bærbar, hvis du ikke går på kompromis med skærmstørrelse

MSI GT75 Titan Pro har en 17,3 tommer Full HD skærm med en refresh rate på 120hz. Og som tidligere nævnt har MSI udviklerne sørme også smidt et meget komfortabelt mekanisk RGB tastatur i bærbaren. Bærbaren tilbyder også en række ekstrem effektive kølere, som sørger for at køle hele bærbaren ned – selv under meget høje temperaturer. Hvad angår PC komponenter, så er det værd at fremhæve i7-8750H processoren, GTX 1080 grafikkortet, 16 GB RAM, 256 SSD og 1 TB HDD. Det er altså kraftfulde komponenter, som sagtens kan trække spil på de bedste settings og stadig levere enormt høje FPS tal. Med MSI GT75 Titan Pro kommer du til at føle dig som en gamer-konge.

Konklusion

Er du på jagt efter den ultimative 17,3 tommer gamer bærbar? Så er MSI GT75 Titan Pro noget for dig. Gamer bærbaren fra MSI sikrer dig unikke gaming sessioner, og du er garanteret høje FPS tal uanset hvilket spil du spiller, og hvor høje settings der er tale om.

Køb MSI GT75 Titan Pro

Produktvideo:

Billig gamer bærbar

Vi har lavet et emne som hedder “billig gamer bærbar”, fordi det er dem, som bliver solgt flest af i Danmark. Årsagen til populariteten er, at du får ekstremt meget gamer bærbar, hvis du vælger at købe en billig gamer bærbar. Ifølge os er en billig gamer bærbar under 7000 kroner. Ovenfor i vores test afslørede vi to billige gamer bærbarer: Acer Nitro 5 og Lenovo Legion Y530. Herunder uddyber vi dem en smule, og forklarer hvad de gør godt hver især.

Acer Nitro 5 koster 5999 kroner, hvilket er en ekstrem god pris. Du får meget gamer bærbar for pengene, og det er det rigtige valg, hvis du ikke har flere penge at gøre godt med. Men hvis du sidder inde med en ekstra 500 lap, så anbefaler vi Lenovo Legion Y530. For selvom Lenovo Legion Y530 koster 6499 kroner, så er den bedst til prisen. Du får en mere kraftfuld processor, et bedre grafikkort samt mere harddisk plads. Derfor er Lenovo Y530 det bedste køb, hvis du har penge nok. For mere information om de to gamer bærbarer fra henholdsvis Acer og Lenovo, så læs vores anmeldelser af dem i vores test.

Gamer bærbar guide

Netop ved køb af en gamer bærbar, er det vigtigt, du sætter du har den nødvendige viden til at træffe det rigtige valg. Derfor vil vi fortælle lidt om de ting, du bør vide noget om, hvis du gerne vil være sikker på at vælge den rette gamer bærbar til dine behov og ønsker.

 • Hvad er en gamer bærbar?
 • Gamer bærbar vs gaming PC
 • Processor
 • Grafikkort
 • RAM
 • Harddisk
 • Skærmopløsning
 • Hertz
 • Responstid
 • Skærmstørrelse
 • Batterilevetid
 • Tastatur
 • Mærker

Hvad er en gamer bærbar?

Ordet “gamer bærbar” er egentlig bare et udtryk for en bærbar, som er optimeret til gaming. Der er ikke nogen bestemt definition af selve ordet, men der er en stor forskel på en gamer bærbar og en almindelig bærbar. De største forskelle ligger i kølemekanismen, tastaturet og det overordnet design af bærbaren. En gamer bærbar kan trække spil og samtidig modstå de høje temperaturer som forekommer, hvor en almindelig bærbar ikke vil kunne modstå de ekstrem høje temperaturer. Det betyder altså, at en gamer bærbar er udstyret med bedre og mange flere ventilatorer til afkøling, som sørger for en mere effektiv afkøling og luftstrømning. På denne måde undgår du at brænde dine håndflader på bærbaren, hvilket ofte sker, hvis man spiller på en almindelig bærbar.

Hvad angår design så er tastaturet også designet til gaming. En gamer bærbar er udstyret med et tastatur, som er langt mere responsivt. Derudover er det også en selvfølge, at tastaturet er udstyret med lys under tasterne. Selve gamer bærbaren – er som tidligere nævnt – udstyret med flere luftkanaler og der er plads til flere kølere. Derfor er designet anderledes, en gamer bærbar er ofte lidt stor i størrelsen.

En gamer bærbar er ofte udstyret med et større batteri, fordi bærbaren skal kunne klare de ekstra kølere samt grafikkortet. Det er jo sådan, at en gamer bærbar har indbygget krævende PC komponenter, som kan trække noget mere, end hvad en almindelig bærbar kan trække.

Og fordi en gamer bærbar er udstyret med kraftigere PC komponenter, så vejer en gamer bærbar også mere end en almindelig bærbar. Sidst og ikke mindst er en gamer bærbar i mange tilfælde dyrere end en almindelig bærbar.

Gamer bærbar vs gaming PC

Det korte svar: en gamer bærbar er det idéelle valg, hvis du er typen, der tager din gaming station med dig overalt. Til gengæld er en gaming PC det rette valg, hvis du vil have mest for pengene og være sikker på, at din gaming station er fremtidssikret.

Overordnet set handler det om, hvad du hælder mest til. Der er nemlig en lang række ulemper forbundet med en gamer bærbar. Men valget handler om, hvad du vægter højest. Hvis du vælger en gamer bærbar skal du være indstillet på, at du ikke får ligeså meget performance for pengene, end hvis du valgte en gaming PC. Derudover er en gamer bærbar ikke fremtidssikret, fordi du ikke kan opgradere den med nye PC komponenter (f.eks. hardisk, grafikkort eller processor), når den er ved at blive gammel. Du kan sagtens opgradere en gaming PC, fordi den har et kabinet som giver plads til forbedringer og opgraderinger. En gamer bærbar bliver også varm sammenlignet med en gaming PC. Dét at en gamer bærbar bliver varm, mindsker også dens levetid.

Til gengæld er en gamer bærbar meget fleksibel, da den vejer forholdsvis lidt og let kan tages med, hvis du skal til game med dine venner eller til LAN events. Her er en gaming PC en stor klods, som du ikke bare kan tage med på farten.

Processor

Processor er en af de vigtigste PC komponenter. En computer og bærbar kan ikke leve uden en processor, og derfor skal du være meget opmærksom på, hvilken processor din gamer bærbar skal være udstyret med. Med et lille budget kan du nøjes med en i5 processor, men hvis du gerne vil være fremtidssikret så vælg en gamer bærbar med en i7 eller i9 processor.

AMD laver også nogle udmærket processorer. Deres Ryzen 5 er velegnet til budget gameren, og Ryzen 7 passer godt til high-end gameren.

De fleste spil afhænger mest af grafikkortet, og derfor kan du sagtens spille mange spil med høje settings uden at have den allerbedste processor.

Grafikkort

Grafikkortet er virkelig en afgørende PC komponent i bærbaren og en af de vigtigste beslutninger, når du skal vælge en gaming laptop. Hovedparten af gamer bærbarer er udstyret med Nvidia GeForce GTX og RTX grafikkort. Konkurrenten er grafikkortene fra AMD, som sjældent bliver anvendt i gamer bærbarer. Forskellen på GTX og RTX er, at RTX er den nyeste udvikling af grafikkort fra Nvidia er derfor dyrest og mest kraftfuld. I begyndelsen af 2019 begyndte gaming producenter at udvikle gamer bærbarer med RTX grafikkort. Hovedparten af gamer bærbarer er stadig udstyret med GTX grafikkort, men RTX grafikkortet er så småt begyndt at tage over.

Low-end gaming

Hvis du har et forholdsvis lille budget, så kan du sagtens nøjes med et GTX 1050 grafikkort. Det er et godt valg, hvis du ikke har et behov for at spille på de højeste settings (ultra/best settings). Med grafikkortet kan du spille de fleste spil på medium settings. GTX 1050 Ti grafikkortet giver dig lidt ekstra performance, så du kan spille spil med bedre settings. Det er typisk GTX 1050 og 1050 Ti, som ses i de billige/budget gamer bærbarer. Gamer bærbarer med disse grafikkort har en pris på omkring 5.000-7.000 kroner.

Mainstream gaming

En god løsning midt i mellem de billige og dyre gamer bærbarer med et GTX 1060 grafikkort. Det er et grafikkort, der giver dig mulighed for at spille de fleste spil på høje settings med en høj FPS. Grafikkortet anses for at være det bedste til prisen. Gamer bærbarer med GTX 1060 grafikkortet ligger typisk på de 8.000-10.000 kroner.

High-end gaming

Hvis du er interesseret i high-end gaming med de bedste settings, så er enten GTX 1070 eller GTX 1080 gode bud. GTX 1070 grafikkortet er egentlig nok til at kunne spille alle spil med højeste settings, men med GTX 1080 grafikkortet er du i hvert fald fremtidssikret. Gamer bærbarer med de to grafikkort har en pris på over 10.000 kroner. Hvis du vil gå all-in og bare skal have det bedste af det bedste, så er et RTX 2070 og RTX 2080 nogle friske bud. Her kan du endda spille spil i 4K.

For mere information om grafikkort, så læs vores grafikkort test.

RAM

Når du spiller spil og gamer, er RAM også en vigtig faktor. Det er ofte en overset komponent, som mange ikke bruger særlig meget tid på at nær studere, hvilket man burde gøre! RAM standarden for gaming er 6GB. Hvis du kan, så find en gamer bærbar med 16GB RAM. 16GB sørger for at du opnår smooth gaming oplevelser. RAM kan opgraderes i en gamer bærbar.

Harddisk

Skal du vælge hard drive eller SSD? De fleste gamer bærbarer tilbyder en kombination af begge harddiske f.eks. en 128GB SSD og 1TB HDD kombination. Vi anbefaler, at du vælger en gamer bærbar med en sådan kombination af hard drive og SSD. Mere end 128GB SSD vil blive dyrt for dig, men det er naturligvis op til dig selv. Harddisk er sammen med RAM nogle af de komponenter du godt kan opgradere, og derfor behøver du ikke spendere alverdens penge på harddisk i begyndelsen.

Skærmopløsning

Når vi snakker om skærmopløsning, så aldrig køb en gamer bærbar med en skærmopløsning på mindre end 1920 x 1080. En skærmopløsning på 1920 x 1080 er velegnet til gamer bærbarer med et enten GTX 1050 eller 1060 grafikkort. Hvis du er interesseret i en gamer bærbar med et enten GTX 1070 eller 1080, så overvej en større skærmopløsning som 2560 x 1440. Hvis du vil have en 4K skærm, så skal du have enten RTX 2070 eller 2080.

Det mest gængse valg er 1920 x 1080, fordi du får mest for pengene og kan ligeså godt købe en gaming PC, hvis du går efter en bedre kvalitet end Full HD.

Hertz

Hertz står for hvor mange billeder skærmen viser i sekundet. Hvis der er tale om en 75hz skærm, så viser skærmen 75 billeder i sekundet. Jo flere hertz, jo bedre spiloplevelse.

Den refresh rate (hertz) som er den mest udbredte er 60Hz med en 1080p skærmopløsning. For de fleste gamere er det nok med 60Hz. Der findes dog også 144hz gamer bærbarer, som tilbyder enestående gameplay, men det har også sin pris. For det kræver også at grafikkortet er godt nok til at klare den refresh rate.

Responstid

Responstid defineres hvor hurtig det tager en pixel at ændre fra sort til hvid eller fra en grå skygge til en anden. Jo lavere responstid, jo bedre er skærmen til at registrere hurtige bevægelser i et spil. Responstid er derfor altafgørende for spiloplevelsen.

Dét som den kræsne gamer stræber efter er 1 ms, hvilket er guldstandarden. Men det er også begrænset hvor meget mennesket kan registrere. Derfor er det faktisk nok at have en 7 ms skærm, men responstiden må helst ikke overstige 7 ms, da man så vil kunne se billeder hakke.

Skærmstørrelse

Her handler det udelukkende om præferencer. Den gængse skærmstørrelse er 15,6 tommer, hvilket er mere end rigeligt for de fleste gamere. Så snart du bevæger dig op ad skærmstørrelse skalaen, så skal du til at punge ud – for det er bare dyrt! 17,3 tommer er en noget større skærm, som mange gamer bærbarer er udstyret med.

Du skal gøre op med dig selv, hvor meget du vægter skærmstørrelse. Der er mange penge at spare, hvis du ikke har et behov for en stor skærm. Så kan du eventuelt spare penge på skærmen, og bruge dem på et bedre grafikkort eller en mere kraftfuld processor.

Noget andet er, at du skal undgå touch skærme. Det kan være en meget sjov funktion, men det er kort sagt ikke nødvendigt. Ikke desto mindre har det en kæmpe stor indflydelse på batterilevetiden, da en touch skærm bruger afsindig meget batteri. Så sørg for at købe en gamer bærbar uden en touch skærm.

Batterilevetid

Kort sagt er der ingen grund til at vælge en gamer bærbar med lang batterilevetid. Eftersom du er på udkig efter en gamer bærbar, er du nok en gamer i en eller anden grad. Og hvis du skal bruge bærbaren til primært at spille spil på, så bliver du uanset hvad nød til at tilslutte opladningskablet for at opnå bærbarens fulde performance. Hvis du vælger ikke at tilslutte opladeren, så kan bærbaren knap nok holde sig i to timer, før den mister al strøm.

Tastatur

Tastaturet er en vigtig del af den gamer bærbar, du køber. Det første du skal lægge mærke til er, om tastaturet er et membran eller mekanisk. Overordnet set findes der meget få gamer bærbarer med et mekanisk tastatur, og du vil derfor opleve, at en bærbar er udstyret med et membran tastatur. Et membran tastatur kan i fleste tilfælde ikke rengøres, fordi tasterne sidder fast til bærbaren. Derudover har et membran tastatur en mindre levetid, de slides altså hurtigere op. I nogle tilfælde mister tasterne sin “tilbagemelding” hvilket vil sige, at man får svært ved at mærke, hvornår tasterne er presset nok ned. Til gengæld er et membran tastatur billigere, vejer mindre og larmer ikke, når der slås på tasterne. Et mekanisk tastatur har – som du nok har regnet ud – de modsatte fordele og ulemper.

Mærker

Nogle gaming mærker er bedre end andre til at udvikle gamer bærbarer. Her er et par af de nævneværdige mærker:

Acerer et af de gaming mærker, som er kendt for at udvikle gamer bærbarer til lave priser. Ikke nok med at bærbarerne er til lave priser, så er kvaliteten ganske udmærket. Udover at Acer Predator udvikler gamer bærbarer og gaming PC’er, så udvikler resten af Acer også bærbarer, PC’er og skærme til kontorbrug. Fra Acer kan vi blandt andet nævne Acer Nitro 5 og Acer Predator Helios 300, som er blandt de bedste gamer bærbarer og en del af vores top 10.

ASUS ROG: udmærker sig med sit design og kvalitet. Designet er altid stilrent og spot-on. Kvaliteten er også i en klasse for sig. ASUS er også et mærke, som udvikler en lang række gaming udstyr, PC komponenter, bærbarer og stationære PC’er. ASUS ROG er ASUS’ gaming brand, som udvikler produkter til forholdsvis høje priser, men du får også en performance og kvalitet uden lige.

HPer også et gaming mærke, som udvikler både budgetvenlige og high-end gamer bærbarer og stationærer. HP Pavilion er blandt andet en meget populær gaming stationær og bærbar. Deres OMEN serie er de mere high-end produkter.

Lenovoer kendt for at tilbyde stationærer og bærbarer af allerhøjeste kvalitet. Lenovo PC’er anses for at være de mest slidstærke og holdbare af alle. Udover at Lenovo udvikler gaming stationer med deres Legion serie, så har Lenovo også en kæmpe stor andel af kontormarkedet for PC’er.

MSIer et mærke dedikeret til gaming. MSI udvikler ikke til kontorbrug eller andet, de udvikler kun til gaming. MSI har i mange år været en af de førende udviklere af gamer bærbarer og PC’er, hvilket sagtens kan forstås, da kvaliteten og designet er unikt. Farverne sort og rød kendetegner MSI.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *