Gaming PC (2019) – Komplet test og guide

gaming pc

Artiklen indeholder reklamelinks.

En gaming PC giver dig mest performance for pengene sammenlignet med en gamer bærbar. Du kan også let tilpasse, opgradere og reparere en gaming PC, hvilket er meget begrænset hos en gamer bærbar. Det er meget få dele af en gamer bærbar, som du kan opgradere/reparere. Med en gaming PC kan du opgradere alt, eftersom der er masser af plads i gaming PC’ens kabinet og bundkortet. En gaming PC har også en tendens til at holde sig i flere år end en gamer bærbar, fordi gaming PC’en tilbyder en langt bedre luftgennemstrømning (grundet det store kabinet). Så ved køb af en gaming PC er der forbundet flere fordele end ulemper. Gaming PC’ens eneste minus er, at den ikke er let transportabel.

Nedenfor afslører vi de 10 bedste gaming PC’er i 2019, som er gaming PC’er i forskellige prislejer – alt lige fra budget til high-end gaming PC’er. Der er både gaming PC’er fra velkendte gaming brands samt færdigbygget gaming PC’er fra danske computerbyg virksomheder. For mere information så læs vores afsnit om billig gaming PC eller vores købsguide. Er du mere interesseret i en gamer bærbar? Så læs vores gamer bærbar test, hvor vi afslører de 10 bedste gamer bærbarer i 2019.

Gaming PC test

1. Mainstream Starter PC

Mainstream Starter PC
Mainstream Starter PC

“Bedste allround gaming PC”

Pris: 7899 kr.

Den såkaldte mainstream starter gaming PC er den bedste allround gaming PC i 2019, som er en meget populær konfirmationsgave og julegave til gameren. Det er en færdigbygget gaming PC med en 3-års garanti fra Compukit, hvilket er en troværdig, dansk computerbyg virksomhed, som bygger computere til lavere priser end velkendte mærker som MSI, Lenovo og HP. Når du køber maintstream starter PC’en får du overraskende meget performance for pengene. Med PC’ens kraftfulde processor og sit unikke RTX 2060 grafikkort fra MSI kan Gaming PC’en kan klare alle spil på højeste settings og stadig levere en høj FPS. Gaming PC’en er bedst allround, fordi den har en høj performance og er fremtidssikret – alt dette til en super skarp pris. Ikke nok med det så kan den også bruges til streaming, hvis du har interesse i at gøre et forsøg i den profession.

Det perfekte sweet-spot mellem pris og ydelse

For at gå lidt mere i dybden med de vigtigste komponenter i mainstream starter gaming PC’en, så er den udstyret med en et AMD Ryzen 5 2600X processor, et MSI RTX 2060 GAMING Z grafikkort og 16 GB RAM. Disse ting sørger for, at du uden problemer kan spille alle de nyeste spil samt krævende spil på højeste settings og samtidig opnå meget høje FPS tal. Du vil altså kunne spille dine yndlingsspil uden at der opstår hak/lag/sløring. Selve kabinettet (casen) er en stilren Corsair Carbide 275R Tempered Glass i enten sort eller hvid (op til dig). Bundkortet er et MSI B450 Gaming Plus, som giver anledning til opgraderinger og optimerer dine komponenter. Man har også valgt at proppe 120 GB SSD ind i gaming PC’en.

IT eksperterne, som har bygget denne her gaming PC, har udelukkende haft fokus på performance. Derfor er gaming PC’en ikke udstyret med særlig mange RGB/lys komponenter. Det eneste RGB er faktisk strømforsyneren, som er en RGB strømforsyner.

Konklusion

Mainstream Starter PC’en er idéel til dig, der ønsker en fremtidssikret og kraftfuld gaming PC til en lav pris, som kan trække alle spil med højeste settings og stadig levere en høj FPS. Gaming PC’en er det perfekte sweet-spot mellem pris og ydelse. Hvis du kan nøjes med Full HD, så er denne her gaming PC det rigtige valg. I øvrigt kan gaming PC’en også bruges til streaming.

Køb Mainstream Starter PC

2. Entry Budget PC

Entry Budget PC
Entry Budget PC

“Bedste billig gaming PC”

Pris: 2999 kr.

Her har vi fat i Entry Budget PC’en, hvilket er en færdigbygget gaming PC fra danske Compukit med en 3-årig garanti. Det er den idéelle gaming PC til begynderen eller gameren som har et meget stramt budget. Du kan snildt spille alle spil på gaming PC’en, men med low til medium settings. Så det er simpelthen en perfekt gaming PC, hvis du først nu skal begynde at game, men den passer også godt til casual gaming. Så længe settings er på low eller medium, så kan du sagtens spille diverse spil som LoL, CS:GO, Fortnite og Minecraft. Du får rigtig med gaming PC for pengene, hvis du vælger Entry Budget PC.

En god gaming PC til begynderen

Som nævnt ovenfor er Entry Budget PC’en en enestående gaming PC til begynderen, men også til dig med et meget stramt budget. Det kan også være et fint valg, hvis du er på jagt efter en gaming PC til casual gaming en gang om ugen/måneden. Entry Budget PC’en har nogle fine komponenter taget prisen i betragtning. Den har en AMD Ryzen 3 2200G processor, et Radeon Vega 8 grafikkort og 8 GB RAM fra Corsair. Derudover er kabinettet et simpelt sort BitFenix Comrade kabinet, som har et minimalistisk udtryk. Sidst og ikke mindst er PC’en udstyret med et ASRock bundkort, en Corsair strømforsyning og en 240 GB SSD disk fra Kingston.

Konklusion

Entry Budget PC’en er idéel til lettere opgaver, surfing på nettet og naturligvis også gaming på lave til medium settings. Du kan forvente en helt okay frame rate (FPS), når du spiller på lave eller medium settings. Som anført tidligere er den et godt bud på en begynder gaming PC eller til dig med et stramt budget.

Køb Entry Budget PC

3. Lenovo Legion T730

Lenovo Legion T730
Lenovo Legion T730

“Bedste high-end gaming PC”

Pris: 16.499 kr.

Lenovo Legion T730 er en vaskeægte bestseller fra Lenovo, som er blevet kåret som bedste high-end gaming PC i 2019 af en lang række anerkendte gaming medier. Det er en toptunet gaming PC, som kan klare alle spil på maksimale settings i 4K og levere de højeste FPS tal. Den er velegnet til dig, der er på udkig efter en ekstrem stærk gaming PC. Den færdigbygget gaming PC er blevet rost til skyerne, fordi du får meget gaming PC for pengene. Derudover er du sikret kvalitet og holdbarhed i allerhøjeste grad, da Lenovo er kendt for netop disse to ting. PC’en har også en unikt, minimalistisk og simpelt design, som appellerer til de fleste gamere. Gaming PC’en kan med fordel bruges til streaming, hvis du er interesseret i at give dig selv et forsøg som streamer.

En fremtidssikret og ekstrem stærk gaming PC

Her er der tale om en gaming PC, som er bygget af selveste Lenovo. Det er et special-designet kabinet, som sørger for at eliminere enhver form for overophedning. Derudover er det også stort og giver masser af plads til bundkortet og de andre komponenter samt opgraderinger i fremtiden. Derudover har kabinettet også et håndtag, så du let kan transportere PC’en hen til venner, bekendte eller LAN events. PC’en tilbyder RGB system belysning som kan justeres efter eget behov.

Selve PC’en består af den nyeste generation i7-9700K processor, så du kan køre masser af programmer på samme tid. Derudover kan PC’en prale af sit RTX 2080 grafikkort, sine 16 GB RAM og 512 GB SSD. Alle disse komponenter sørger for, at du kan spille alle spil på maksimale settings med de højeste FPS tal.

Konklusion

Lenovo Legion T730 er den ultimative gaming PC, som kan tilfredsstille selv den kræsne gamer. PC’en har en stærk processor, et fremtidssikret grafikkort og et unikt kabinet med RBG lys. Sidst og ikke mindst giver PC’en mulighed for opgraderinger i fremtiden. Du vil opnå de vildeste oplevelser pga. PC’ens ydeevne, som resulterer i gaming på maksimale settings med højeste FPS.

Køb Lenovo Legion T730

Produktvideo:

4. Budget Gamer PC

Budget Gamer PC
Budget Gamer PC

“Bedste low-end gaming PC”

Pris: 6099 kr.

Budget Gamer PC’en er en færdigbygget gaming PC med en 3-års garanti ideel for dig, der er på udkig efter en billig, men stærk gaming PC. Det er en gaming PC, som tilbyder en processor og et grafikkort, der gør det muligt at spille diverse spil (heriblandt CS:GO og LoL) på maksimale settings og stadig levere en +170 FPS. Derudover kan den klare de lidt mere krævende spil som Fortnite, Overwatch og PUBG på maksimale settings og levere +53 FPS. Hvis du vil have en højere FPS i de krævende spil, kan du sætte dine settings på medium eller high eller fjerne ligegyldigt grafik som skygger og anti-aliasing.

En billig gaming PC som kan levere høj FPS ved maksimale settings

For at gå lidt i detaljer er gaming PC’en udstyret med det populære GTX 1050 Ti, som er det mest populære budget grafikkort. Derudover har PC’en en i5-9600K processor, hvilket er den nyeste generation fra Intel. PC’en er yderligere udstyret med 8 GB RAM, 240 GB SSD, et MSI bundkort, en Corsair strømforsyner, køler fra Cooler Master og alt dette bliver sat ind i et lydisoleret kabinet fra Enermax.

Konklusion

Budget Gamer PC’en er en formidabel gaming PC til dig, der er på jagt efter en billig gaming PC, som stadig levere en ligeså god gaming oplevelse som mid-end gaming PC’er. Den giver dig mulighed for at spille alle spil på maksimale settings, og FPS tallet er til at lave med. Hvis du vil have en højere FPS med maksimale settings, så kan du altid skrue ned for settings.

Køb Budget Gamer PC

5. Mainstream Gamer PC

Mainstream Gamer PC
Mainstream Gamer PC

“Bedste mid-end gaming PC”

Pris: 10.299 kr.

Mainstream Gamer PC’en fra danske Compukit er en færdigbygget gaming PC, som er en mid-end gaming PC med en høj ydeevne og en 3-års garanti. For rundt regnet 10.000 kroner får du en gaming PC, som kan klare alle spil på maksimale settings med en meget høj FPS. PC’en leverer stort set samme performance som high-end gaming PC’er til over 15.000 kroner. Det er en gaming PC, som er alle pengene værd og kan tilfredsstille de fleste gamere.

En mid-end gaming PC med samme ydeevne som en high-end gaming PC

Mainstream Gamer PC’en har en i7-9700K processor, et RTX 2060 grafikkort, 16 GB RAM og 120 GB SSD. Derudover er kabinettet et NZXT H500, som har masser af opgraderingsmuligheder. PC’en er derfor fremtidssikret. Derudover er PC’en udstyret med en RGB strømforsyner af høj kvalitet, et par effektive kølere for god luft cirkulation samt et MSI B360 GAMING PLUS bundkort.

Kort fortalt tilbyder Mainstream Gamer PC’en masser af muligheder for unikke gaming oplevelser og opgraderinger i fremtiden. Det er den bedste mid-end gaming PC på knap 10.000 kroner, du kan anskaffe dig i 2019. Den kan trække alle spil på maksimale settings og stadig levere en høj FPS. Den kan snildt bruges til streaming.

Konklusion

10.000 kroner er et populært beløb at bruge på en gaming PC. Hvis du brænder inde med samme beløbstørrelse, så er Mainstream Gamer PC’en et super godt valg. Du finder ikke en anden færdigbygget gaming PC med samme ydeevne og muligheder. Du vil kunne spille alle spil på maksimale settings med en høj FPS. Derudover kan den sagtens bruges til streaming. Ved køb af PC’en medfølger der en 3-års garanti.

Køb Mainstream Gamer PC

6. MSI Infinite A

MSI Infinite A
MSI Infinite A

“Bedste billig high-end gaming PC”

Pris: 13.281 kr.

En klassiker fra MSI som er blevet rost af diverse anerkendte nationale og internationale elektronik medier. MSI Infinite A har et udseende som oser af futurisme. Årsagen til det er det stilrene kabinet samt RGB lyssystemet. Gaming PC’en har en stærk processor, et enestående grafikkort og masser af RAM samt SSD/HDD. Det er en gaming PC, som kan trække alle spil på maksimale settings og levere en høj FPS.

En kraftfuld high-end gaming PC med et futuristisk look

MSI PC’en har en i7-8700 processor, 16 GB RAM, hele 2256 GB SSD/HDD og et GTX 1070 Ti grafikkort. Alt dette er med til at sikre PC’en en enestående ydeevne i spil. Den kan altså trække alle spil uden problemer og levere skyhøje FPS tal. Selve kabinettet er i en klasse helt for sig selv, for her har MSI virkelig formået at designe et unikt kabinet som udtrykker futurisme og stilrenhed. Kabinettet har også et lydisoleret og effektivt kølingssystem, som sikrer, at komponenterne ikke overopheder. I øvrigt er kabinettet lavet af højkvalitets materialer, så det er holdbart og kan holde sig i mange år.

Konklusion

MSI Infinite A er et godt bud på en billig high-end gaming PC. Hvis du leder efter en kombination af en mid-end og en high-end gaming PC, så er MSI Infinite A det helt rigtige valg. Du får en gaming PC, som har et unikt udseende, masser af plads til opgraderinger og høj ydeevne – hvad mere kan man forlange?

Køb MSI Infinite A

Produktvideo:

7. MSI Trident X Plus

MSI Trident X Plus
MSI Trident X Plus

“Bedste extreme gaming PC”

Pris: 25.392 kr.

MSI Trident X Plus er et bæst af en gaming PC, som kun de færreste har råd til. Gaming PC’en har vundet flere priser for dens kompakte design og kraftfulde ydeevne. Det er en gaming PC, der kan trække alle spil på maksimale settings i 4K (Ultra HD) med den absolut højeste FPS. PC’en er velegnet til dig, der kun vil have det bedste af det bedste. Med den nyeste og mest kraftfulde processor samt det vildeste grafikkort i 2019, er der lagt i kakkelovnen til at opnå de vildeste og mest unikke gaming oplevelser. Kort fortalt finder du ikke en bedre og mere ekstrem gaming PC end MSI Trident X Plus.

Et monster af en gaming PC med et kompakt design

Monsteret fra MSI kan blære sig med sin i9-9900K, hvilket er verdens bedste processor. Derudover er PC’en også udstyret med verdens bedste grafikkort, nemlig RTX 2080 Ti fra Nvidia. Udover det har man smidt 16 GB RAM og 2512 GB kombineret SSD+HDD disk. Kabinettet er et RGB kabinet og har samtidig et futuristisk udseende. Derudover er det udstyret med ekstra kølere/blæsere og designet med fokus på udluftning, så ingen komponenter ødelægges af varme. Kabinettet er også lydisoleret. Kabinettet er af en lille størrelse, hvilket også har resulteret i en design-pris fra CES Innovation Awards.

Konklusion

MSI Trident X Plus er det rigtige valg af gaming PC, hvis du er ude efter den bedste gaming PC i 2019. Hvis du ikke vil gå på kompromis med ydeevne, så er gaming PC’en fra MSI et godt bud. Den er kraftfuld, kompakt, fremtidssikret og tilbyder masser af opgraderingsmuligheder.

Køb MSI Trident X Plus

Produktvideo:

8. HP Omen

HP Omen
HP Omen

“Bedste RGB gaming PC”

Pris: 16.999 kr.

Hvis du er på udkig efter en enestående RGB gaming PC, så er HP Omen måske noget for dig. For ikke nok med at HP Omen PC’en byder på nogle af de bedste PC komponenter i verden, så har PC’en også enestående og simpelt RGB lys. Det er en tilpas mængde RGB lys, som hverken er for meget eller for lidt. Derfor appellerer gaming PC’en til et væld af gamere. HP Omen PC’en er udstyret med en række PC komponenter, som anses for at være de bedste i verden. Du kan derfor være sikker på, at PC’en kan trække alle spil på maksimale settings med ekstremt høje FPS tal.

En gaming PC med simpelt og stilrent RGB lys

Det er udelukkende på fronten af gaming PC’en RGB lyset skinner gennem. Inde i selve PC’en har udviklerne bygget en PC med en i7-8700 processor, et RTX 2080 grafikkort, 16 GB RAM, 1 TB HDD og 256 GB SSD. Kabinettet gør det muligt at opgradere til bedre komponenter i fremtiden. Men eftersom komponenterne er så effektive og er af høj kvalitet, så bliver det først langt ud i fremtiden. Kabinettet giver også mulighed for at tilslutte en masse enheder, fx via USB. Derudover sikrer kabinettets design fremragende luftcirkulation, så komponenterne holder sig i længere tid.

Konklusion

Overordnet set er HP Omen udstyret med et super lækkert RGB lyssystem, som får det fleste gamere til at måbe. Hvad bedre er PC’ens kraftfulde PC komponenter, som sikrer dig ultimative gaming oplevelser.

Køb HP Omen

9. Mini Console Smasher

Mini Console Smasher
Mini Console Smasher

“Bedste mini gaming PC”

Pris: 12.599 kr.

Mini Console Smasher er det helt rigtige valg af gaming PC, hvis du leder efter en lille, men kraftfuld gaming PC. Mini Console Smasher er rustet med en i7-9700K processor, et RTX 2070 og 16 GB RAM, hvilket er mere end rigeligt til gaming på maksimale settings, men også nok til at streaming. Fordelene ved en lille og kompakt gaming PC er naturligvis, at den er lettere at transportere rundt og er idéel til gameren, som ikke har særlig meget plads på værelset/kontoret. Ulempen ved en mini gaming PC er, at den kan være svær at opgradere. Så det afgørende element er, hvad du vægter mest – transportabilitet eller opgraderingsmuligheder.

En kompakt gaming PC som også levere en høj ydeevne

Som nævnt ovenfor har mini gaming PC’en en i7-9700K processor, som gør det muligt at køre mange forskellige programmer på samme tid. RTX 2070 grafikkortet og de 16 GB RAM sørger for, at du kan spille spil på maksimale settings og stadig opnå ekstremt høje FPS tal. Derudover har PC’en også 250 GB SSD, en Corsair vandkøler samt en strømforsyner fra Corsair. Bundkortet er fra MSI og kabinettet er det såkaldte Cooler Master Elite 110A.

Konklusion

Mini Console Smasher er en fremragende mini gaming PC, som kan trække alle spil på maksimale settings og stadig levere en enormt høj FPS. Du får rigtig meget gaming PC for pengene og PC’en har en 3-års garanti. Mini Console Smasher er et ekstremt godt valg, hvis du ikke vil gå på kompromis med størrelse/vægt.

Køb Mini Console Smasher

10. MSI Aegis 3

MSI Aegis 3
MSI Aegis 3

“Bedste gaming PC design”

Pris: 13.683 kr.

MSI Aegis 3 er en af de gaming PC’er som har det mest unikke design i 2019. Det bemærker man også med det samme, når man ser MSI Aegis 3 for første gang. Det er et unikt og stilrent design som stråler af futurisme og gaming. Så hvis du lægger meget vægt på en gaming PC’s ydre, så kan MSI Aegis 3 meget vel være din kommende gaming PC. Gaming PC’en fra MSI er i øvrigt også kompakt og lille, hvilket gør den let transportabel. Så hvis størrelse er noget du vægter højt, så kan det være en god grund til at vælge MSI Aegis 3.

Et unikt design som får mundvandet til at løbe

Ja det er rigtigt – designet får virkelig mundvandet til at løbe på fuld tryk! Gaming PC’en ligner et stykke hardware fra det ydre rum, og det er for mange et stort plus. Man har endda valgt at udstyre PC’en med et lækkert RGB lyssystem, som fungerer helt igennem fantastisk og er prikken over i’et til dens udseende. Ikke nok med det er gaming PC’en udstyret med nogle fremragende PC komponenter i mid-end kategorien. Fx er PC’en udstyret med en i7-8700 processor, et GTX 1060 grafikkort, 16 GB RAM, 1 TB HDD og 128 SSD. Det er mere end rigeligt til at trække alle spil på høje settings og opnå høje FPS tal. Derudover er PC’en også oplagt til streaming. En af PC’ens største fordele er størrelsen. PC’en er nemlig let at transportere grundet dens lille størrelse.

Konklusion

Hvis du sætter pris på et unikt design, som i dette tilfælde oser af futurisme og gaming, så er MSI Aegis 3 det rette valg. Det er en gaming PC, som fås i mange forskellige varianter, og der er derfor noget til enhver smag. Der er ingen tvivl om, at du får ringere performance for pengene, når du vælger en gaming PC med sådan et design, eftersom du betaler mere for designet. Til gengæld får du en gaming PC med et opsigtsvækkende og banebrydende design.

Køb MSI Aegis 3

Produktvideo:

Billig gaming PC

I vores test ovenfor er der 3 gaming PC’er, som vi vil kategorisere som billige. Ifølge os koster en billig gaming PC omkring 6000 kroner og nedefter. Du finder de bedste billige gaming PC’er hos danske computerbyg virksomheder. De specialisere sig i at bygge gaming PC’er til lave priser, hvor gaming brands som Lenovo, MSI og HP gør det samme, men her betaler du flere penge for brandet. Derfor er det billigst at købe en færdigbygget gaming PC fra en dansk computerbyg virksomhed. Herunder afslører vi de 2 bedste billige gaming PC’er.

Hvis du råder over et meget lille budget, så anbefaler vi Entry Budget PC’en fra Compukit. Compukit er en dansk computerbyg virksomhed, som har de skarpeste priser på færdigbygget gaming PC’er. Entry Budget PC’en koster 2999 kr., og er den idéelle gaming PC til nybegynderen/den lille gamer/gameren med et lille budget. PC’en har en 3-års garanti. Læs vores anmeldelse af Entry Budget PC’en for mere information.

Men hvis du har et budget, der lyder på omkring de 6000 kr., så anbefaler vi Budget Gamer PC’en til 6099 kroner. Det er en ekstrem god low-end gaming PC, som giver dig masser af performance for en meget lav pris. Den bliver også bygget af IT eksperterne fra Compukit, og alle PC’er derfra får en 3-års garanti med i prisen. Læs vores anmeldelse af Budget Gamer PC’en for mere information.

Har du mulighed for at spendere lidt flere penge på en gaming PC, så er Mainstream Starter PC’en til 7899 kr. fra Compukit det rigtige valg. Det er den ultimative allround gaming PC, som er det perfekte sweet-spot mellem pris og ydelse. Den kan trække alle spil på højeste settings og stadig levere høje FPS tal. Derudover kan den snildt bruges til streaming. Læs vores anmeldelse af Mainstream Starter PC’en for mere information.

Gaming PC guide

At vælge en gaming PC kan være et mareridt, fordi der findes utallige af muligheder. Og inden for de seneste par år er det blevet en større jungle at finde frem til den helt rigtige gaming PC, fordi computerbyg virksomheder har taget fart. Computerbyg virksomheder er danske virksomheder, som samler og bygger gaming PC’er til lavere priser end velkendte gaming mærker som MSI, Lenovo, HP med flere. Nedenfor kan du læse vores tips og tricks til at vælge den rette gaming PC. Vi mener, at før du kan træffe det rigtige valg af gaming PC, så skal du kende til et par ting – god læselyst.

 • Hvad er en gaming PC?
 • Gaming PC vs gamer bærbar
 • Skal du vælge en gaming PC fra et gaming mærke eller en computerbyg virksomhed?
 • Processor
 • Grafikkort
 • RAM
 • Harddisk
 • Bundkort
 • Strømforsyning
 • Køling
 • Kabinet
 • Pris

Hvad er en gaming PC?

En gaming PC er egentlig bare et udtryk for en PC/computer, som er optimeret til at spille videospil på. Med optimeret menes der, at PC’en er udstyret med en kraftfuld processor, et unikt grafikkort og masser af RAM. Alt dette sikrer at du kan spille spil med høje settings og en høj FPS (frame rate). En af de største forskelle på en gaming PC og en almindelig PC til kontorbrug er videobehandling. Gaming PC’er har grafikkort med egne dedikeret RAM og egen køler, hvor en almindelig PC anvender et såkaldt “on-board” grafikkort.

Gaming PC vs gamer bærbar

Der har altid været en hed debat om det her emne. Når sandheden skal frem, så er der fordele og ulemper forbundet ved begge gaming stationer.

En gaming PC er det rigtige valg, hvis du vil have mest ydeevne/performance for pengene, være i stand til at opgradere, tilpasse, reparere og ønsker en gaming station med en længere levetid. Du kan også sagtens tage din gaming PC med dig på farten, hvis du f.eks. skal til en LAN-weekend.

En gamer bærbar er det rigtige valg, hvis du er meget på farten og gerne vil have mulighed for at tage den med dig overalt. Hvis du er til mange LAN events og tit er over ved dine venner for at game, så er en gamer bærbar nok det rette valg.

Skal du vælge en gaming PC fra et gaming mærke eller en computerbyg virksomhed?

Det korte svar: at købe en gaming PC fra et gaming mærke er en dyr fornøjelse. Hvis du køber en gaming PC fra en computerbyg virksomhed, er du sikret en langt lavere pris samt en 3-års garanti på den købte PC.

I lang tid har det været normalt at købe masseproducerede, færdigbyggede gaming PC’er fra velkendte gaming brands som MSI, HP og Lenovo. Men inden for den seneste tid er det blevet mere og mere populært at købe færdigbyggede gaming PC’er fra computerbyg virksomheder. Computerbyg virksomheder er danske virksomheder, som specialiserer sig i at købe PC komponenter hjem til en lav pris, hvor de efterfølgende samler og bygger gaming PC’er af komponenterne. Det er udelukkende IT eksperter som bygger disse gaming PC’er. Men er det sikkert at købe en gaming PC fra en computerbyg virksomhed?

Det korte svar er et stort JA! At købe en gaming PC fra en computerbyg virksomhed, er et ligeså sikkert køb, hvis ikke mere sikkert. De fleste computerbyg virksomheder tilbyder en 3-års garanti på alle deres gaming PC’er, hvilket er mere end hvad de velkendte gaming brands tilbyder. Derudover er prisen også værd at bemærke. For når man køber en gaming PC fra en dansk computerbyg virksomhed, frem for et gaming brand, så får du faktisk mere gaming PC for pengene. Det gør du, fordi gaming brands altid sætter prisen en smule op, fordi man også skal betale for mærket i sig selv. Men det betaler man ikke for hos de danske computerbyg virksomheder. Her betaler du kun for komponenterne samt byggetiden.

Af disse årsager anbefaler vi dig, at du køber din gaming PC hos en computerbyg virksomhed. Der findes mange computerbyg virksomheder i Danmark, og nogle af dem tilbyder mere performance til en lavere pris end andre. Compukit er uden tvivl den computerbyg virksomhed, hvor du får mest ydeevne for pengene. Ikke nok med det, får du også en 3-års garanti, og du kan altid spørge dem til råds, hvis du har spørgsmål – servicen er unik!

Gå til Compukit

Processor

De to største spillere på processor (CPU) markedet er Intel og AMD. Når der er to processor producenter at vælge mellem, kan det være svært at se forskellene. Det minder meget om dysten mellem Apple vs Microsoft eller Fortnite vs Apex Legends. Man har altid debateret, hvorvidt produkterne fra Intel er bedre end produkterne fra AMD. Lad os dykke ned i detaljerne og finde frem til, hvilken processor producent som passer bedst til dig.

Overordnet set er der ikke en særlig stor forskel på en top-end AMD processor og en top-end Intel processor. Der er naturligvis nogle afvigelser, når man foretager benchmarks, men processoren er ikke en ligeså vigtig brik i puslespillet, som den førhen har været. CPU’erne fra AMD er bedst til prisen i det hele taget. Og når vi taler om især low-end/budget til mid-end gaming PC’er, så er AMD et godt valg, hvis pris betyder meget for dig. Omvendt har Intel de bedste high-end CPU’er, som tilbyder bedre performance end AMD’s CPU’er. Husk på at ting kan hele tiden ændre sig i denne her branche, eftersom nye CPU’er bliver udviklet konstant.

Herunder kan du læse lidt om de forskellige CPU’er, og se hvilke som er de mest populære inden for hver kategori:

Low-end

Her i low-end kategorien ligger CPU’erne i prislejet fra 1500 kroner og nedefter. Her er det Intel’s i3 og AMD’s Ryzen 3, som er nogle af de mest populære CPU’er. Mere specifikt

Mid-end/mainstream

I mid-end/mainstream kategorien har vi at gøre med CPU’er fra 1500 til 2500 kroner. CPU’erne som skiller sig ud i mid-end/mainstream prislejet er Intel’s i5-8400 processor og AMD’s Ryzen 5 2600X. Det er de to mest populære CPU’er i denne her kategori.

High-end

I high-end kategorien er det alle CPU’er til over 2500 kroner. Her er det Intels i7 og i9 CPU’er som bliver solgt rigtig godt. Derudover har AMD også sine AMD Ryzen 7 og Threadripper CPU’er som er nogle gode valg i high-end kategorien.

Grafikkort

Valget af grafikkort er afgørende for din gaming PC’s ydeevne. Selvom du har den bedste processor, skal du stadig have et godt grafikkort, før du kan spille spil på højeste settings med en høj FPS. Grafikkortet er nok den vigtigste komponent i dag. Om du skal vælge et grafikkort fra Nvidia eller AMD til gaming afhænger af dit budget. Hvis du har tænkt dig at købe en billig gaming PC til omkring 3-4000 kroner, er AMD kun muligt. Så snart du har tænkt dig at spendere mere end 4.000 kroner på et grafikkort, er Nvidia grafikkortene det rigtige valg. Nvidia har lavet to serier til gaming henholdsvis GTX-serien og RTX-serien. GTX-serien er en grafikkort-serie, som har været på markedet i flere år, mens RTX-serien er en forholdsvis ny grafikkort-serie.

GTX 1050 og opefter kan bruges til gaming, mens RTX 2060 og opefter kan bruges til gaming. GTX 1050 og GTX 1050 Ti er low-end grafikkort og velegnet til casual gaming på 1080p Full HD med low til medium settings. GTX 1060, GTX 1060 Ti og GTX 1070 er mid-range grafikkort og godt for Full HD gaming med høje settings. GTX 1070 Ti, GTX 1080, GTX 1080 Ti, RTX 2060, RTX 2070, RTX 2080 og RTX 2080 Ti er high-end grafikkort og er velegnet til 1440p (QHD) og 2160p (4K UHD) med bedste settings.

Læs mere om grafikkort i vores grafikkort test, hvor vi afslører de 10 bedste grafikkort til ethvert budget.

RAM

RAM er også en vigtig komponent til din gaming PC, som sørger for at din PC kan arbejde med mere information på samme tid. Hvis du vil være fremtidssikret, så skal du vælge en gaming PC med guldstandarden, hvilket er 16 GB RAM. 8 GB RAM er i dag for lidt, hvis du vil kunne spille spil på høje settings med høj FPS. 32 GB og 64 GB giver naturligvis din gaming PC bedre performance, men RAM er altid noget du let kan opgradere, da det er billigt og nemt at montere. Derfor kan det i mange tilfælde være godt at starte ud med 16 GB, så du eventuelt kan bruge lidt flere penge på et bedre grafikkort. Hvis du gerne vil have de bedst mulige gaming oplevelser, så skal du vælge en gaming PC med 32 GB RAM eller mere.

Harddisk

Når du skal vælge harddisk, har du to at vælge mellem: HDD og SSD. HDD er den langsomme harddisk, som bruger lang tid på at åbne programmer. SSD er en meget hurtigere harddisk, hvor man typisk vil lade sit styresystem og de vigtigste spil være på SSD harddisken. På grund af SSD’ens hurtighed er den derfor også dyrere at købe.

Derfor anbefaler vi, at du vælger en kombination af HDD og SSD. Så har du lidt af hvert at vælge mellem, og det er det de fleste gaming PC’er er udstyret med. Du kan også sagtens nøjes med en  harddisk med få GB HDD eller SSD, hvis du ikke vil bruge særlig mange penge på PC plads. Men vi råder dig til at vælge SSD, hvis du ønsker sådan en løsning.

Bundkort

Bundkortet er det kort, som får alle komponenter til at hænge sammen – det er kernen i en gaming PC. Det får alle andre PC komponenter til at kommunikere og bearbejde kommunikation. Ethvert bundkort er unik på sin helt egen måde, da de passer til forskellige typer processorer, RAM, harddiske og strømforsyninger. Når du køber en færdigbygget gaming PC, er du sikret, at bundkortet passer til resten af komponenterne. Det er også bundkortet som har integreret USB porte, HDMI port, lyd port samt mange flere porte/funktioner.

Der findes primært to typer bundkort: AT og ATX. AT bundkortet er det ældste af alle bundkort. AT betyder, at bundkortet består af “avanceret teknologi” strøm forbindelser. Computere fra midt-80’erne var udstyret med et AT bundkort, og derfor ser man ikke de her bundkort i dag. I dag er alle computere udstyret med et ATX bundkort. ATX står for “avanceret teknologi extended” og blev udviklet i midt-90’erne. Det er det mest populære bundkort i dag og er en forbedring/opgradering af AT bundkortet. Nogle af forbedringerne er blandt andet den mere stabile strøm, mere plads til grafikkort kølere. Der findes i øvrigt følgende underarter af ATX bundkortet, som enten er større eller mindre: micro-ATX, mini-ITX, E-ATX og XL-ATX.

Strømforsyning

Strømforsyning er en overset komponent, som er ekstrem vigtig. Derfor er det vigtigt, at din gaming PC’s strømforsyning er af høj kvalitet. En god strømforsyning holder i flere år, end en low-end strømforsyning til en lav pris. Der er også en meget mindre risiko for at strømforsyningen fejler/bliver ødelagt og ødelægger de andre komponenter under ødelæggelsen. En god strømforsyning giver også dit bundkort, processor og grafikkort en længere levetid. Derudover vil du også opnå en bedre overclocking, de larmer ikke særlig meget og bruger mindre strøm.

Køling

Køling er også en vigtig del af din gaming PC, som du heller ikke bør spare penge på. Jo flere/mere effektive kølere, jo mindre er risikoen for at komponenterne bliver overophedet og går i stykker. Det er komponenter som processor, grafikkort, RAM, chipset og VRM som hurtigt bliver varme, hvis PC’en kører krævende spil. Færdigbygget gaming PC’er er heldigvis allerede udstyret med kølere, men du kan med fordel købe en eller to mere, hvis kabinettet tillader det.

Kabinet

Et kabinets formål er at indeholde alle de komponenter, der er i en gaming PC som f.eks. bundkort, processor, grafikkort, RAM og så videre. Nogle kabinetter kommer med en strømforsyning. Kabinetter fra gaming brands er selvfølgelig lavet af brandet selv, men computerbyg virksomheder køber typisk kabinetter fra dedikerede kabinet-producenter som NZXT og BitFenix. Kabinetter kommer i forskellige størrelser og tilbyder et forskelligt antal porte (HDMI, USB, lyd mfl.). Nogle kabinetter er store og har plads til f.eks. ekstra kølere, mens andre er små.

Så hvis du har et behov for de allerbedste porte og måske flere af dem, så er det vigtigt, at du kigger på både kabinet og bundkort. Men er du typen, der ikke behøver en lang række porte, så er valget af kabinet måske mindre vigtigt.

Pris

Når man taler om gaming PC’er, er der groft sagt utallige mængder af dem. Som regel kategoriserer man dem i følgende prislejer:

Low-end

I dette prisleje finder du gaming PC’er fra omkring de 6.000 kroner og nedefter. Det er et prisleje, som er idéelt til begynderen, dig med et stramt budget eller dig der sætter pris på casual gaming (spiller for sjov en gang i mellem). Fælles for de personer, som passer godt til low-end prislejet er, at de ikke har et stort behov for en kraftfuld gaming PC. PC’en skal bare kunne trække spil i Full HD på low til medium settings og levere en FPS som er til at leve med. PC’erne i dette prisleje er ikke velegnet til streaming.

Mid-end/mainstream

I dette prisleje finder du de mest populære gaming PC’er, da de tilbyder det perfekte sweet-spot mellem pris og ydelse. Prislejet er fra omkring 6.000 til 10.000 kroner. Der er naturligvis en stor forskel på en 6.000 kroner gaming PC’s ydeevne, hvis den sammenlignes med en 10.000 kroner gaming PC’s ydeevne. Men det gaming PC’erne i dette prisleje har tilfælles er, at de kan trække alle spil på meget høje settings, hvis ikke de højeste settings overhovedet. Derudover kan de fleste af dem anvendes til streaming. Du skal vælge en mid-end/mainstream gaming PC, hvis du er interesseret i en fremtidssikret gaming PC, som kan trække alle spil på høje settings med høj FPS.

High-end

I dette prisleje finder du de absolut bedste gaming PC’er til over 10.000 kroner. De er udstyret med de nyeste og bedste PC komponenter, så du kan spille alle spil i 4K på de allerbedste settings og stadig opnå de højeste FPS tal. Der er tale om fremtidssikret gaming PC’er, som passer utrolig godt til de kræsne gamere. Det vil sige gamere som ikke vil gå på kompromis med ydeevne/performance. Gaming PC’erne i dette prisleje er det rette valg, hvis du vil prøve kræfter med det at streame.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *