gaming pc

En gaming PC giver dig mest performance for pengene sammenlignet med en gamer bærbar. Du kan også let tilpasse, opgradere og reparere en gaming PC, hvilket er meget begrænset hos en gamer bærbar. Det er meget få dele af en gamer bærbar, som du kan opgradere/reparere. Med en gaming PC kan du opgradere alt, eftersom der er masser af plads i gaming PC’ens kabinet og bundkortet. En gaming PC har også en tendens til at holde sig i flere år end en gamer bærbar, fordi gaming PC’en tilbyder en langt bedre luftgennemstrømning (grundet det store kabinet). Så ved køb af en gaming PC er der forbundet flere fordele end ulemper. Gaming PC’ens eneste minus er, at den ikke er let transportabel.

Nedenfor afslører vi de 10 bedste gaming PC’er i 2020, som er gaming PC’er i forskellige prislejer – alt lige fra budget til high-end gaming PC’er. Der er både gaming PC’er fra velkendte gaming brands samt færdigbygget gaming PC’er fra danske computerbyg virksomheder. For mere information så læs vores afsnit om billig gaming PC eller vores købsguide. Er du mere interesseret i en gamer bærbar? Så læs vores gamer bærbar test, hvor vi afslører de 10 bedste gamer bærbarer i 2020.

Gaming PC test

1. Acer Nitro N50-600 – bedste allround gaming PC

Acer Nitro N50-600
Acer Nitro N50-600

Bedste pris: 7.499 kr. hos Proshop

Acer Nitro N50-600 indtager førstepladsen i vores test som den bedste allround gaming PC. Ved køb af Acer Nitro N50-600 får du ekstremt meget gaming PC for pengene. Det er en færdigbygget gaming PC som kan klare alle spil på højeste settings uden der opstår hak/lag/sløring. Ved maksimale grafiske settings kan du forvente +150 fps i CS:GO, +100 fps i Fortnite, +180 fps i League of Legends, +100 fps i Overwatch, +80 fps i PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) og +60 fps i GTA. Når du køber Acer Nitro N50-600 får du overraskende meget performance for pengene. Gaming PC’en er bedst allround, fordi den har en høj performance og er fremtidssikret – alt dette til en super skarp pris. Ikke nok med det så kan den også bruges til streaming, hvis du har interesse i at gøre et forsøg i den profession.

Det perfekte sweet-spot mellem pris og ydelse

For at gå lidt mere i dybden med de vigtigste komponenter i mainstream starter gaming PC’en, så er den udstyret med en en i5-9400 processor (den nyeste generation), et NVIDIA GeForce RTX 2060, 8 GB RAM og 256 SSD harddisk. Disse ting sørger for, at PC’en åbner og lukker lynhurtigt, og at du uden problemer kan spille alle de nyeste spil samt krævende spil på maksimale grafiske settings og samtidig opnå meget høje FPS tal. Du vil altså kunne spille dine yndlingsspil uden at der opstår hak/lag/sløring. Selve kabinettet (casen) oser af gaming pga. sine røde, grå og sorte farver. Bundkortet giver anledning til fremtidige opgraderinger.

Konklusion

Acer Nitro N50-600 er idéel til dig, der ønsker en fremtidssikret og kraftfuld gaming PC til en lav pris, som kan trække alle spil med højeste settings og stadig levere en høj FPS. Gaming PC’en er det perfekte sweet-spot mellem pris og ydelse, og den kan bruges til både gaming og streaming.

2. MSI Infinite 10SC – endnu et bud på bedste allround gaming PC

MSI Infinite 8RC 491EU
MSI Infinite 10SC

Bedste pris: 11.211 kr. hos Proshop

Endnu et seriøst bud på den bedste allround gaming PC. MSI Infinite 10SC er velegnet til casual gaming og streaming. Eftersom den er udviklet og produceret af MSI er den ekstremt holdbar. MSI er kendt for at udvikle kvalitetsbevidste gaming PC’er, og det samme er gældende for denne MSI PC. Hvis du indstiller PC’en til maksimale grafiske settings så kan den levere +140 fps i CS:GO, +90 fps i Fortnite, +160 fps i League of Legends, +85 fps i Overwatch, +70 fps i PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) og +50 fps i GTA.

En luksuriøs og kraftfuld MSI til en overkommelig pris

Hvis vi tager et lille kig på PC’ens specifikationer, så kan vi blandt andet nævne i5-8400 processoren, MSI GeForce GTX 1060 og 8 GB RAM. Tilsammen kan disse PC komponenter gøre underværker i diverse eSports-spil og levere en forholdsvis høj fps. Derudover kan PC’en også blære sig med sin SSD harddisk på 128 GB og HDD disk på 1 TB. SSD’en sikrer at PC’en hurtigt åbner og lukker, mens HDD disken giver dig mere end rigeligt plads til spil, video, programmer og så videre.

Konklusion

Hvis du er på udkig efter en allround gaming PC, så er MSI Infinite 8RC 491EU et godt bud. Du er sikret en gaming PC af høj kvalitet med fine specifikationer til prisen. Ikke nok med det så har PC’en et super lækkert udseende med metal finish.

3. HP Pavilion 690-0005no – bedste budget gaming PC

HP Pavilion 690-0005no
HP Pavilion 690-0005no

Bedste pris: 6.561 kr. hos Proshop

Her har vi fat i HP Pavilion 690-0005no, hvilket er en færdigbygget gaming PC fra den anerkendte PC producent HP. Det er den idéelle gaming PC til begynderen eller gameren som har et meget stramt budget. Du kan snildt spille alle spil på gaming PC’en, men forvent low til medium settings, hvis du vil spille uden hak/slør. HP Pavilion 690-0005no er simpelthen en perfekt gaming PC til casual gaming. Så længe settings er på low eller medium, så kan du sagtens spille spil med høj fps. Ved maksimale grafiske settings kan du forvente +120 fps i CS:GO, +80 fps i Fortnite, +140 fps i League of Legends, +80 fps i Overwatch, +60 fps i PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) og +50 FPS i GTA.

En god gaming PC til begynderen

Som nævnt ovenfor er HP Pavilion 690-0005no en enestående gaming PC til casual gaming, begynderen og dig med et stramt budget. HP Pavilion 690-0005no har nogle fine komponenter taget prisen i betragtning. Den har en i5-8400 processor, et NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti grafikkort og 8 GB RAM. Derudover er kabinettet i sorte og grønne farver med et stilrent metal udseende. Sidst og ikke mindst er PC’en udstyret med en 256 GB SSD disk.

Konklusion

Kort fortalt er HP Pavilion 690-0005no er idéel til casual gaming. Du kan forvente en helt okay frame rate (FPS), også hvis du spiller med maksimale grafiske settings. Alt i alt er det et godt bud på en begynder gaming PC eller til dig med et stramt budget.

4. Acer Predator Orion 3000 PO3-600 – bedste high-end gaming PC

Acer Predator Orion 3000 PO3-600
Acer Predator Orion 3000 PO3-600

Bedste pris: 10.499 kr. hos Proshop

Acer Predator Orion 3000 PO3-600 er en vaskeægte bestseller fra Acer, som er blevet kåret som bedste high-end gaming PC af en lang række anerkendte gaming medier. Det er en toptunet gaming PC, som kan klare alle spil på maksimale settings i 4K og levere de højeste FPS tal. Ved maksimale grafiske settings kan du forvente +170 fps i CS:GO, +150 fps i Fortnite, +220 fps i League of Legends, +140 fps i Overwatch, +115 fps i PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) og +100 FPS i GTA.

PC’en er velegnet til dig, der er på udkig efter en ekstrem stærk gaming PC. Den færdigbygget gaming PC er blevet rost til skyerne, fordi du får meget gaming PC for pengene. Derudover er du sikret kvalitet og holdbarhed i allerhøjeste grad, fordi Acer er kendt for netop disse to ting. PC’en har også en unikt, futuristisk og gaming design. Gaming PC’en kan med fordel bruges til streaming, hvis du er interesseret i at give dig selv et forsøg som streamer.

En fremtidssikret og ekstrem stærk gaming PC

Her er der tale om en gaming PC, som er bygget af selveste Acer. Det er et special-designet kabinet, som sørger for at eliminere enhver form for overophedning. Derudover er det også stort og giver masser af plads til bundkortet og de andre komponenter samt opgraderinger i fremtiden. PC’en tilbyder RGB system belysning som kan justeres efter eget behov.

Selve PC’en består af den nyeste generation i5-9400 processor, så du kan køre masser af programmer på samme tid. Derudover kan PC’en prale af sit RTX 2070 grafikkort, sine 16 GB RAM, 512 GB SSD og 1 TB harddisk. Alle disse komponenter sørger for, at du kan spille alle spil på maksimale settings med de højeste FPS tal.

Konklusion

Acer Predator Orion 3000 PO3-600 er den ultimative gaming PC, som kan tilfredsstille selv den kræsne gamer. PC’en har en stærk processor, et fremtidssikret grafikkort og et unikt kabinet med RBG lys. Sidst og ikke mindst giver PC’en mulighed for opgraderinger i fremtiden. Du vil opnå de vildeste oplevelser pga. PC’ens ydeevne, som resulterer i gaming på maksimale settings med højeste fps.

5. Acer Nitro N50-600 – bedste mainstream Gamer PC

Acer Nitro N50-600 - bedste mainstream gaming PC
Acer Nitro N50-600 – bedste mainstream gaming PC

Bedste pris: 7.499 kr. hos Proshop

Her er endnu en Acer gaming PC fra deres Nitro-serie, hvilket er en opgradering af den ovennævnte. For rundt regnet 10.000 kroner får du en gaming PC, som kan klare alle spil på maksimale settings med en meget høj fps. Med sit fremtidssikre grafikkort og processor er du sikret unikke gaming oplevelser for alle pengene. Det er en gaming PC, som er alle pengene værd og kan tilfredsstille de fleste gamere. Ved maksimale grafiske settings kan du forvente +160 fps i CS:GO, +140 fps i Fortnite, +210 fps i League of Legends, +130 fps i Overwatch, +110 fps i PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) og +95 FPS i GTA.

En mid-end gaming PC med samme ydeevne som en high-end gaming PC

Acer Nitro N50-600 har en i5-9400 processor, et RTX 2070 grafikkort, 8 GB RAM og 512 GB SSD. Derudover er kabinettet et Acer’s helt egen, som bliver brugt til hele Nitro-serien. Med casen og bundkortet er der masser af opgraderings-muligheder. PC’en er derfor fremtidssikret både med komponenter og opgraderings-muligheder. Derudover er PC’en udstyret med et par effektive kølere for god luft cirkulation samt et bundkort som er skræddersyet til alle PC komponenter.

Kort fortalt tilbyder Acer Nitro N50-600 masser af muligheder for unikke gaming oplevelser og opgraderinger i fremtiden. Du finder ikke en gaming PC med samme power til samme pris, og derfor anbefaler vi Acer Nitro N50-600, hvis du roder med et budget på lidt under de 10.000 kroner. Den kan trække alle spil på maksimale grafiske settings og stadig levere en høj FPS. Den kan snildt bruges til streaming.

Konklusion

Acer Nitro N50-600 er en oplagt gaming PC til gameren, der er på udkig efter en kraftfuld gaming PC. Du finder ikke en anden færdigbygget gaming PC med samme ydeevne og muligheder. Du vil kunne spille alle spil på maksimale settings med en meget høj fps, og du kommer ikke til at opleve hak/sløring/lag men derimod et flydende billede i alle spil.

6. Acer Nitro N50-600 – bedste entry-level gaming PC

Acer Nitro N50-600
Acer Nitro N50-600

Bedste pris: 7.499 kr. hos Proshop

Acer er endnu engang med på listen over de 10 bedste gaming PC’er. Denne gang er der tale om Nitro-seriens entry-level gaming PC, som er blevet rost af diverse anerkendte nationale og internationale elektronik medier. Den har vundet en lang række tests og scoret topkarakterer i diverse elektronik magasiner. Rosen skyldes, at du får rigtig meget gaming PC for pengene – kraftfuld men billig gaming PC. Ved maksimale grafiske settings kan du forvente +130 fps i CS:GO, +85 fps i Fortnite, +150 fps i League of Legends, +85 fps i Overwatch, +65 fps i PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) og +55 FPS i GTA.

En kraftfuld entry-level gaming PC med et futuristisk look

Acer PC’en har en i5-9400 processor, 8 GB RAM, hele 512 GB SSD og et GTX 1050 Ti grafikkort. Alt dette er med til at sikre PC’en en enestående ydeevne og performance i diverse spil. Den kan altså trække alle spil uden problemer (afhænger naturligvis af om man spiller med low, medium, high eller very high/ultra settings) og leverer et fint fps tal. Selve kabinettet er i en klasse helt for sig selv, for her har Acer virkelig formået at designe et unikt kabinet som udtrykker futurisme og stilrenhed. Kabinettet har også et lydisoleret og effektivt kølingssystem, som sikrer, at komponenterne ikke overopheder. I øvrigt er kabinettet lavet af højkvalitets materialer, så det er holdbart og kan holde sig i mange år.

Konklusion

Acer Nitro N50-600 er et godt bud på en entry-level gaming PC – velegnet til begynderen. Hvis du leder efter en kombination af en budget og en allround gaming PC, så er Acer Nitro N50-600 det helt rigtige valg. Som sagt får du meget gaming PC for pengene, bang for the buck!

7. Corsair ONE i164 – bedste extreme gaming PC

Corsair ONE i160
Corsair ONE i160

Bedste pris: 28.268 kr. hos Proshop

Corsair One i160 er et bæst af en gaming PC, som kun de færreste har råd til. Gaming PC’en har vundet flere priser for dens kompakte design og kraftfulde ydeevne. Det er en gaming PC, der kan trække alle spil på maksimale settings i 4K (Ultra HD) med den absolut højeste FPS. PC’en er velegnet til dig, der kun vil have det bedste af det bedste. Med den nyeste og mest kraftfulde processor samt et af de mest kraftfulde grafikkort, er der lagt i kakkelovnen til at opnå de vildeste og mest unikke gaming oplevelser. Kort fortalt finder du ikke en bedre og mere ekstrem gaming PC end Corsair One i160.

Et monster af en gaming PC med et kompakt design

Monsteret fra Corsair kan blære sig med sin i9-9900K, hvilket er en af verdens bedste processorer. Derudover er PC’en også udstyret med et af verdens bedste grafikkort, nemlig RTX 2080 Ti fra Nvidia. Udover det har man smidt 32 GB RAM, 480 GB SSD og 2 TB HDD ind i maskinen. Kabinettet er et RGB kabinet og har samtidig et futuristisk udseende. Derudover er det udstyret med ekstra kølere/blæsere og designet med fokus på udluftning, så ingen komponenter ødelægges af varme. Kabinettet er også lydisoleret. Kabinettet er af en lille størrelse, og derfor fylder gaming PC’en meget lidt.

Konklusion

Corsair ONE i160 er det rigtige valg af gaming PC, hvis du er ude efter et ordentligt bæst af en gaming PC. Hvis du ikke vil gå på kompromis med ydeevne, så er gaming PC’en fra Corsair et godt bud. Den er kraftfuld, kompakt, fremtidssikret og tilbyder masser af opgraderings-muligheder.

8. ASUS ROG STRIX GL10CS – endnu et bud på bedste allround gaming PC

ASUS ROG STRIX GL10CS
ASUS ROG STRIX GL10CS

Bedste pris: 7.530 kr. hos Computersalg

Hvis du er på udkig efter en enestående allround gaming PC, så er ASUS ROG STRIX GL10CS måske noget for dig. For ikke nok med at PC’en byder på nogle solide PC komponenter, så har PC’en også et stilrent silver udseende. I øvrigt er PC’en udstyret med RGB lys på fronten af PC kabinettet (casen). Ved maksimale grafiske settings kan du forvente +130 fps i CS:GO, +80 fps i Fortnite, +155 fps i League of Legends, +80 fps i Overwatch, +60 fps i PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) og +50 fps i GTA

En allround gaming PC i et stilrent design

Det er udelukkende på fronten af gaming PC’en RGB lyset skinner gennem. Inde i selve PC’en har ASUS bygget en PC med en i5-8400 processor, et GTX 1050 grafikkort, 8 GB RAM og 256 GB SSD. Kabinettet gør det muligt at opgradere til bedre komponenter i fremtiden. Hvad angår RAM så kan kabinettet klare hele 32 GB RAM. Kabinettet giver også mulighed for at tilslutte en masse enheder via de nyeste tilslutningsgange fx via USB. Kabinettet er designet således luftcirkulationen fungerer i topklasse, så PC komponenterne næppe brænder ud lige foreløbig.

Konklusion

Overordnet set er ASUS ROG STRIX GL10CS en rigtig fin allround gaming PC. Det er ikke den bedste allround gaming PC til prisen, men fordi PC’en er en ASUS, så kan du være sikker på, at kvaliteten af hver PC komponent er høj. Det lækre stilrene og RBG design vil også få de fleste gamere til at måbe.

9. HP 285 G3 – endnu et bud på bedste entry-level gaming PC

HP 285 G3
HP 285 G3

Bedste pris: 5.093 kr. hos Proshop

Her på 9. pladsen finder vi HP 285 G3, som er en entry-level gaming PC. Den er designet til begynderen og gameren med et stramt budget. Det er en kraftfuld gaming PC som performer godt og leverer en høj fps taget prisen i betragtning. Ved maksimale grafiske settings kan du forvente +125 fps i CS:GO, +85 fps i Fortnite, +145 fps i League of Legends, +85 fps i Overwatch, +65 fps i PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) og +55 FPS i GTA. PC kabinettet har et standard udseende, tilbyder en rigtig fin luftcirkulation og tilbyder at man kan opgradere til bedre/nyere komponenter.

Entry-level gaming PC til en lav pris

HP 285 G3 har en Ryzen 5 2400G processor, som gør det muligt at køre mange forskellige programmer på samme tid. Radeon RX Vega 11 grafikkortet og de 8 GB RAM sørger for, at du kan spille spil på maksimale settings og stadig opnå tilstrækkelig høje FPS tal. Derudover har PC’en også 256 GB SSD.

Konklusion

HP 285 G3 er en fremragende entry-level gaming PC, som kan trække alle spil på maksimale settings og stadig levere fine fps tal. Vælger du at spille på low eller medium settings, så kan du forvente intet hak/slør/lag. Gaming PC’en udmærker sig også ved at du få rigtig meget gaming PC for pengene.

10. MSI Infinite S 9SC-076MYS – endnu et bud på bedste high-end gaming PC

MSI Infinite S 9SC-076MYS
MSI Infinite S 9SC-076MYS

Bedste pris: 10.320 kr. hos Proshop

MSI Infinite S 9SC-076MYS er en super god high-end gaming PC, hvilket er grunden til at den indtager vores 10. plads. En kraftfuld gaming PC med holdbare og kvalitetsbevidste PC komponenter. PC’en har et unikt og stilrent design som stråler af futurisme og gaming. Hvad angår fps (frames per second) så kan du forvente +165 fps i CS:GO, +145 fps i Fortnite, +215 fps i League of Legends, +135 fps i Overwatch, +110 fps i PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) og +95 FPS i GTA.

High-end gaming PC fra MSI

Kabinettet oser af gaming, futurisme og stilrenhed. Man har endda valgt at udstyre PC’en med et lækkert RGB lyssystem, som fungerer helt igennem fantastisk og er prikken over i’et til dens udseende. Ikke nok med det er gaming PC’en udstyret med nogle fremragende PC komponenter som en i5-9400F processor, et RTX 2060 SUPER grafikkort, 16 GB RAM, 1,024 TB HDD og 476 SSD. Det er mere end rigeligt til at trække alle spil på høje settings og opnå høje FPS tal. Derudover er PC’en også oplagt til streaming.

Konklusion

Er du på udkig efter en high-end gaming PC? I så fald er MSI Infinite S 9SC-076MYS et godt bud på sådan en. Gaming PC’en fra MSI er et kraftfuldt monster som kan trække alle spil på maksimale grafiske settings. Hvis du sætter pris på et unikt design, som i dette tilfælde oser af futurisme og gaming, så er det også noget MSI PC’en byder på. Det er en gaming PC, som fås i mange forskellige varianter, og der er derfor noget til enhver smag. Der er ingen tvivl om, at du får ringere performance for pengene, når du vælger en gaming PC med sådan et design, eftersom du betaler mere for designet. Til gengæld får du en gaming PC med et opsigtsvækkende og banebrydende design.

Billig gaming PC

I vores test ovenfor er der en lang række gaming PC’er, som vi vil kategorisere som “billige”. Ifølge os koster en billig gaming PC omkring 6000 kroner og nedefter. Du finder de bedste billige gaming PC’er hos en lang række brands som MSI, Acer, ASUS, HP og Corsair.

Hvis du råder over et meget lille budget, så anbefaler vi budget, entry-level og allround gaming PC’er. Vores test indeholder faktisk en række af disse gaming PC’er, som er ideelle for begynderen eller gameren med et stramt budget.

Budget gaming PC’er er de billigste. Hvis du kun spiller “lette” spil som League of Legends, CS:GO, Fortnite og Hearthstone, så kan du snildt nøjes med en budget gaming PC til under 5.000 kroner.

Er du mere interesseret i at spille mange forskellige spil – både lette og krævende spil? Så kan en entry-level gaming PC være et godt bud, hvis du bare skal spille med low til medium settings med høj fps.

Har du mulighed for at spendere lidt flere penge på en gaming PC, så er en allround gaming PC det rigtige valg. En allround gaming PC er det perfekte sweet-spot mellem pris og ydelse. Den kan trække alle spil på højeste settings og stadig levere høje fps tal. Derudover kan den bruges til streaming. I vores test kan du læse om de bedste allround gaming PC’er.

Gaming PC guide

At vælge en gaming PC kan være et mareridt, fordi der findes utallige af muligheder. Og inden for de seneste par år er det blevet en større jungle at finde frem til den helt rigtige gaming PC, fordi computerbyg virksomheder har taget fart. Computerbyg virksomheder er danske virksomheder, som samler og bygger gaming PC’er til lavere priser end velkendte gaming mærker som MSI, Lenovo, HP med flere. Nedenfor kan du læse vores tips og tricks til at vælge den rette gaming PC. Vi mener, at før du kan træffe det rigtige valg af gaming PC, så skal du kende til et par ting – god læselyst.

Hvad er en gaming PC?

En gaming PC er egentlig bare et udtryk for en PC/computer, som er optimeret til at spille videospil på. Med optimeret menes der, at PC’en er udstyret med en kraftfuld processor, et unikt grafikkort og masser af RAM. Alt dette sikrer at du kan spille spil med høje settings og en høj FPS (frame rate). En af de største forskelle på en gaming PC og en almindelig PC til kontorbrug er videobehandling. Gaming PC’er har grafikkort med egne dedikeret RAM og egen køler, hvor en almindelig PC anvender et såkaldt “on-board” grafikkort.

Gaming PC vs gamer bærbar

Der har altid været en hed debat om det her emne. Når sandheden skal frem, så er der fordele og ulemper forbundet ved begge gaming stationer.

En gaming PC er det rigtige valg, hvis du vil have mest ydeevne/performance for pengene, være i stand til at opgradere, tilpasse, reparere og ønsker en gaming station med en længere levetid. Du kan også sagtens tage din gaming PC med dig på farten, hvis du f.eks. skal til en LAN-weekend.

En gamer bærbar er det rigtige valg, hvis du er meget på farten og gerne vil have mulighed for at tage den med dig overalt. Hvis du er til mange LAN events og tit er over ved dine venner for at game, så er en gamer bærbar nok det rette valg.

Skal du vælge en gaming PC fra et gaming mærke eller en computerbyg virksomhed?

Det korte svar: at købe en gaming PC fra et gaming mærke er den bedste og billigste løsning.

I lang tid har det været normalt at købe masseproducerede, færdigbyggede gaming PC’er fra velkendte gaming brands som MSI, HP og Lenovo. Men inden for den seneste tid er det blevet mere og mere populært at købe færdigbyggede gaming PC’er fra computerbyg virksomheder. Computerbyg virksomheder er danske virksomheder, som specialiserer sig i at købe PC komponenter hjem til en lav pris, hvor de efterfølgende samler og bygger gaming PC’er af komponenterne. Det er udelukkende IT eksperter som bygger disse gaming PC’er. Men er det sikkert at købe en gaming PC fra en computerbyg virksomhed?

Det korte svar er ja. At købe en gaming PC fra en computerbyg virksomhed, er et ligeså sikkert køb, hvis ikke mere sikkert. Når man køber en gaming PC fra en dansk computerbyg virksomhed, frem for et gaming brand, så får du det samme for pengene.

Processor

De to største spillere på processor (CPU) markedet er Intel og AMD. Når der er to processor producenter at vælge mellem, kan det være svært at se forskellene. Det minder meget om dysten mellem Apple vs Microsoft eller Fortnite vs Apex Legends. Man har altid debateret, hvorvidt produkterne fra Intel er bedre end produkterne fra AMD. Lad os dykke ned i detaljerne og finde frem til, hvilken processor producent som passer bedst til dig.

Overordnet set er der ikke en særlig stor forskel på en top-end AMD processor og en top-end Intel processor. Der er naturligvis nogle afvigelser, når man foretager benchmarks, men processoren er ikke en ligeså vigtig brik i puslespillet, som den førhen har været. CPU’erne fra AMD er bedst til prisen i det hele taget. Og når vi taler om især low-end/budget til mid-end gaming PC’er, så er AMD et godt valg, hvis pris betyder meget for dig. Omvendt har Intel de bedste high-end CPU’er, som tilbyder bedre performance end AMD’s CPU’er. Husk på at ting kan hele tiden ændre sig i denne her branche, eftersom nye CPU’er bliver udviklet konstant.

Herunder kan du læse lidt om de forskellige CPU’er, og se hvilke som er de mest populære inden for hver kategori:

Low-end

Her i low-end kategorien ligger CPU’erne i prislejet fra 1500 kroner og nedefter. Her er det Intel’s i3 og AMD’s Ryzen 3, som er nogle af de mest populære CPU’er. Mere specifikt

Mid-end/mainstream

I mid-end/mainstream kategorien har vi at gøre med CPU’er fra 1500 til 2500 kroner. CPU’erne som skiller sig ud i mid-end/mainstream prislejet er Intel’s i5-8400 processor og AMD’s Ryzen 5 2600X. Det er de to mest populære CPU’er i denne her kategori.

High-end

I high-end kategorien er det alle CPU’er til over 2500 kroner. Her er det Intels i7 og i9 CPU’er som bliver solgt rigtig godt. Derudover har AMD også sine AMD Ryzen 7 og Threadripper CPU’er som er nogle gode valg i high-end kategorien.

Grafikkort

Valget af grafikkort er afgørende for din gaming PC’s ydeevne. Selvom du har den bedste processor, skal du stadig have et godt grafikkort, før du kan spille spil på højeste settings med en høj FPS. Grafikkortet er nok den vigtigste komponent i dag. Om du skal vælge et grafikkort fra Nvidia eller AMD til gaming afhænger af dit budget. Hvis du har tænkt dig at købe en billig gaming PC til omkring 3-4000 kroner, er AMD kun muligt. Så snart du har tænkt dig at spendere mere end 4.000 kroner på et grafikkort, er Nvidia grafikkortene det rigtige valg. Nvidia har lavet to serier til gaming henholdsvis GTX-serien og RTX-serien. GTX-serien er en grafikkort-serie, som har været på markedet i flere år, mens RTX-serien er en forholdsvis ny grafikkort-serie.

GTX 1050 og opefter kan bruges til gaming, mens RTX 2060 og opefter kan bruges til gaming. GTX 1050 og GTX 1050 Ti er low-end grafikkort og velegnet til casual gaming på 1080p Full HD med low til medium settings. GTX 1060, GTX 1060 Ti og GTX 1070 er mid-range grafikkort og godt for Full HD gaming med høje settings. GTX 1070 Ti, GTX 1080, GTX 1080 Ti, RTX 2060, RTX 2070, RTX 2080 og RTX 2080 Ti er high-end grafikkort og er velegnet til 1440p (QHD) og 2160p (4K UHD) med bedste settings.

Læs mere om grafikkort i vores grafikkort test, hvor vi afslører de 10 bedste grafikkort til ethvert budget.

RAM

RAM er også en vigtig komponent til din gaming PC, som sørger for at din PC kan arbejde med mere information på samme tid. Hvis du vil være fremtidssikret, så skal du vælge en gaming PC med guldstandarden, hvilket er 16 GB RAM. 8 GB RAM er i dag for lidt, hvis du vil kunne spille spil på høje settings med høj FPS. 32 GB og 64 GB giver naturligvis din gaming PC bedre performance, men RAM er altid noget du let kan opgradere, da det er billigt og nemt at montere. Derfor kan det i mange tilfælde være godt at starte ud med 16 GB, så du eventuelt kan bruge lidt flere penge på et bedre grafikkort. Hvis du gerne vil have de bedst mulige gaming oplevelser, så skal du vælge en gaming PC med 32 GB RAM eller mere.

Harddisk

Når du skal vælge harddisk, har du to at vælge mellem: HDD og SSD. HDD er den langsomme harddisk, som bruger lang tid på at åbne programmer. SSD er en meget hurtigere harddisk, hvor man typisk vil lade sit styresystem og de vigtigste spil være på SSD harddisken. På grund af SSD’ens hurtighed er den derfor også dyrere at købe.

Derfor anbefaler vi, at du vælger en kombination af HDD og SSD. Så har du lidt af hvert at vælge mellem, og det er det de fleste gaming PC’er er udstyret med. Du kan også sagtens nøjes med en  harddisk med få GB HDD eller SSD, hvis du ikke vil bruge særlig mange penge på PC plads. Men vi råder dig til at vælge SSD, hvis du ønsker sådan en løsning.

Bundkort

Bundkortet er det kort, som får alle komponenter til at hænge sammen – det er kernen i en gaming PC. Det får alle andre PC komponenter til at kommunikere og bearbejde kommunikation. Ethvert bundkort er unik på sin helt egen måde, da de passer til forskellige typer processorer, RAM, harddiske og strømforsyninger. Når du køber en færdigbygget gaming PC, er du sikret, at bundkortet passer til resten af komponenterne. Det er også bundkortet som har integreret USB porte, HDMI port, lyd port samt mange flere porte/funktioner.

Der findes primært to typer bundkort: AT og ATX. AT bundkortet er det ældste af alle bundkort. AT betyder, at bundkortet består af “avanceret teknologi” strøm forbindelser. Computere fra midt-80’erne var udstyret med et AT bundkort, og derfor ser man ikke de her bundkort i dag. I dag er alle computere udstyret med et ATX bundkort. ATX står for “avanceret teknologi extended” og blev udviklet i midt-90’erne. Det er det mest populære bundkort i dag og er en forbedring/opgradering af AT bundkortet. Nogle af forbedringerne er blandt andet den mere stabile strøm, mere plads til grafikkort kølere. Der findes i øvrigt følgende underarter af ATX bundkortet, som enten er større eller mindre: micro-ATX, mini-ITX, E-ATX og XL-ATX.

Strømforsyning

Strømforsyning er en overset komponent, som er ekstrem vigtig. Derfor er det vigtigt, at din gaming PC’s strømforsyning er af høj kvalitet. En god strømforsyning holder i flere år, end en low-end strømforsyning til en lav pris. Der er også en meget mindre risiko for at strømforsyningen fejler/bliver ødelagt og ødelægger de andre komponenter under ødelæggelsen. En god strømforsyning giver også dit bundkort, processor og grafikkort en længere levetid. Derudover vil du også opnå en bedre overclocking, de larmer ikke særlig meget og bruger mindre strøm.

Køling

Køling er også en vigtig del af din gaming PC, som du heller ikke bør spare penge på. Jo flere/mere effektive kølere, jo mindre er risikoen for at komponenterne bliver overophedet og går i stykker. Det er komponenter som processor, grafikkort, RAM, chipset og VRM som hurtigt bliver varme, hvis PC’en kører krævende spil. Færdigbygget gaming PC’er er heldigvis allerede udstyret med kølere, men du kan med fordel købe en eller to mere, hvis kabinettet tillader det.

Kabinet

Et kabinets formål er at indeholde alle de komponenter, der er i en gaming PC som f.eks. bundkort, processor, grafikkort, RAM og så videre. Nogle kabinetter kommer med en strømforsyning. Kabinetter fra gaming brands er selvfølgelig lavet af brandet selv, men computerbyg virksomheder køber typisk kabinetter fra dedikerede kabinet-producenter som NZXT og BitFenix. Kabinetter kommer i forskellige størrelser og tilbyder et forskelligt antal porte (HDMI, USB, lyd mfl.). Nogle kabinetter er store og har plads til f.eks. ekstra kølere, mens andre er små.

Så hvis du har et behov for de allerbedste porte og måske flere af dem, så er det vigtigt, at du kigger på både kabinet og bundkort. Men er du typen, der ikke behøver en lang række porte, så er valget af kabinet måske mindre vigtigt.

Pris

Når man taler om gaming PC’er, er der groft sagt utallige mængder af dem. Som regel kategoriserer man dem i følgende prislejer:

Low-end

I dette prisleje finder du gaming PC’er fra omkring de 6.000 kroner og nedefter. Det er et prisleje, som er idéelt til begynderen, dig med et stramt budget eller dig der sætter pris på casual gaming (spiller for sjov en gang i mellem). Fælles for de personer, som passer godt til low-end prislejet er, at de ikke har et stort behov for en kraftfuld gaming PC. PC’en skal bare kunne trække spil i Full HD på low til medium settings og levere en FPS som er til at leve med. PC’erne i dette prisleje er ikke velegnet til streaming.

Mid-end/mainstream

I dette prisleje finder du de mest populære gaming PC’er, da de tilbyder det perfekte sweet-spot mellem pris og ydelse. Prislejet er fra omkring 6.000 til 10.000 kroner. Der er naturligvis en stor forskel på en 6.000 kroner gaming PC’s ydeevne, hvis den sammenlignes med en 10.000 kroner gaming PC’s ydeevne. Men det gaming PC’erne i dette prisleje har tilfælles er, at de kan trække alle spil på meget høje settings, hvis ikke de højeste settings overhovedet. Derudover kan de fleste af dem anvendes til streaming. Du skal vælge en mid-end/mainstream gaming PC, hvis du er interesseret i en fremtidssikret gaming PC, som kan trække alle spil på høje settings med høj FPS.

High-end

I dette prisleje finder du de absolut bedste gaming PC’er til over 10.000 kroner. De er udstyret med de nyeste og bedste PC komponenter, så du kan spille alle spil i 4K på de allerbedste settings og stadig opnå de højeste FPS tal. Der er tale om fremtidssikret gaming PC’er, som passer utrolig godt til de kræsne gamere. Det vil sige gamere som ikke vil gå på kompromis med ydeevne/performance. Gaming PC’erne i dette prisleje er det rette valg, hvis du vil prøve kræfter med det at streame.

[kkstarratings]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *