gamer briller

Gamer briller (gaming briller) er et meget omdiskuteret emne. Mange ser gamer briller som noget positivt, mens andre mener, at det er en værdiløs gadget. Hvis du selv har oplevet en irriterende hovedpine eller trætte øjne efter at have siddet foran computeren i lang tid, så skal du overveje at anskaffe et par gamer briller. For undersøgelser viser at gamer briller kan beskytte dine øjne mod det digitale blå lys, som computere og bærbarer udstråler. Derudover kan et par gamer briller lindre hovedpine, mindske risikoen for syn skader og mindske dine øjnes træthed.

Nedenfor afslører vi de 9 bedste gamer briller i 2020, som er alt lige fra de bedste budget gamer briller til de bedste high-end gamer briller. Hvis du er interesseret i at vide mere om, hvordan man vælger de rette gamer briller så læs vores købsguide. Er du på udkig efter andet gaming udstyr? I så fald så tag et kig på f.eks. vores gamer mus test eller gaming headset test.

Gamer briller test

Lav pris (under 300 kr.)

I lavprisklassen kan du læse vores anmeldelse af Arozzi Visione VX 200, som er den bedste budget gamer brille. Brillen er et scoop udover det sædvanlige, fordi der findes ingen andre gamer briller til under 300 kroner, som har samme effekt og er ligeså komfortabel som VX 200-brillen. Brillen blokere næsten den samme mængde blåt lys som high-end brillerne, som koster mere end det dobbelte af, hvad VX 200-brillen koster.

Arozzi Visione VX 200

Arozzi Visione VX 200
Arozzi Visione VX 200

Pris: 299 kr.

Linse: tonet/lilla

Brillestel farve: sort

Her har vi fat i den mest populære og bedst anbefalet budget gamer brille. Det er et par billige briller, som er udstyret med linser af samme kvalitet og har samme effekt som de dyre gamer briller. Men brillen fra Arozzi gør dig i stand til at klare lange gaming sessioner. Brillerne sørger for, at du ikke får hovedpine, tørre øjne eller synproblemer. Stellet er lavet af plastisk. Brillen har et klassisk og simpelt look.

Linserne er tonet i lilla og blokerer al blåt lys fra computerskærmen på bedste vis. Brillen blokerer op til 50% af blåt lys, hvilket også er gældende for alle de andre Arozzi gamer briller. Brillen filtrerer også mere end 99% af det skadelige UV lys, som kan forekomme. Du kan altså bruge brillen som både gamer brille og solbrille. Når det kommer til størrelsen af brillen, så har linsen en diameter på 35 mm og en dybde på 57 mm. Næsebroen har en længde på 14 mm, og brille stængerne har en længde på 145 mm. Brillen vejer 20 gram.

Køb Arozzi Visione VX 200

Mellem pris (300 kr. til 500 kr.)

Gamer briller i mellemprisklassen er lidt mere komfortabel at have på end de billige gamer briller fra lavprisklassen som f.eks. VX 200 fra Arozzi. Derudover er gamer briller i mellemprisklassen også mere holdbare, og linsebeskyttelsen er også mere effektiv.

Arozzi Visione VX 400

Arozzi Visione VX 400
Arozzi Visione VX 400

Pris: 369 kr.

Linse: tonet/lilla

Brillestel farve: vælg mellem sort eller hvid

Arozzi Visione VX 400 er en forholdsvis billig gamer brille, som er meget komfortabel at have på. Brillen har et mere brille-lignende udseende, sammenlignet med den ovennævnte VX 200 brille. Med Arozzi Visione VX 400 er du sikret samme gode linsekvalitet og effekt som de andre briller fra Arozzi. Brillen mindsker chancen for at synproblemer og hindrer øjenbelastning og hovedpine. Med Arozzi Visione VX 400 kan du sidde foran computeren i flere timer uden dine øjne tager skade. På grund af brillens ergonomiske design og de støttende næse puder gør komforten en tand bedre sammenlignet med den lidt billigere VX 200 brille.

Brillestellet er lavet af en kombination af rustfri stål og plastik, og det gør brillen holdbar. Brillens linser er ligesom VX 200-modellen tonet og farvet lilla. Linserne blokerer op til 50% af det skadelige blåt lys, som stråler ud af computer skærme. Derudover kan linserne også filtrere mere end 99% af UV lys, så brillen kan bruges som solbrille. Brillen vejer 19 gram. Linsen har en diameter på 37 mm og en dybde på 57 mm. Næsebroen har en længde på 15 mm, og brille stængerne er 140 mm i længden.

Køb Arozzi Visione VX 400

GUNNAR Enigma

GUNNAR Enigma
GUNNAR Enigma

Pris: 389 kr.

Linse: tonet/rav

Stelfarve: vælg mellem sort eller gennemsigtig

GUNNAR Enigma er en splinterny budget gamer brille fra velkendte GUNNER. Enigma brillen er blevet en meget populær gamer brille i løbet af årene. Populariteten kommer af, at du får en meget effektiv brille for næsten ingen penge. Brillen er udstyret med GUNNAR’s signatur linse Amber, hvilket er producentens mest beskyttende linse. Så når du gamer med GUNNAR Enigma kan du se frem til lange gaming-oplevelser på flere timer i streg uden at få ondt i øjnene eller hovedet. Derudover mindskes chancen for synproblemer. Brillens design minder meget om et solbrille design.

Brillestellet er lavet af polycarbonat. Linserne er GUNNAR’s signatur linse Amber, som er virksomhedens mest kraftfulde linse til gaming. Amber linsen udmærker sig ved at blokere helt op til 65% af blåt lys fra skærme. Linserne er altså mere effektiv end Arozzi VX 200 og Arozzi VX 400. Linsen blokerer i øvrigt 100% UV lys. GUNNAR Enigma vejer 33 gram. Linsens bredde er 58 mm, og brillens ramme er 137 mm bred. Brillens næsebro er 18 mm lang, og stængerne har en længde på 135 mm.

Køb gunnar enigma

GUNNAR Intercept

GUNNAR Intercept
GUNNAR Intercept

Pris: 479 kr.

Linse: tonet/rav

Stelfarve: sort

GUNNAR Intercept er en mid-end gamer brille, som er designet til at modstå meget blåt lys fra computer skærme. Den er designet til gaming og generelt folk, der bruger meget tid foran computeren. Sammenlignet med de andre gamer briller, som er nævnt ovenfor, så ser man kontraster og farver mere klart gennem GUNNER Intercept. Brillen giver et fremragende visuelt billede taget prisen i betragtning. Udover det, så er brillen udstyret med GUNNAR’s Amber linse, hvilket sikrer dig den ultimative beskyttelse mod digitalt blåt lys og UV lys. Selve designet minder både om solbrille og et almindeligt brille design.

Stellet er lavet polycarbonat, farven er sort og linserne er tonet og har en rav farve. Amber linsen, som brillen er udstyret med, kan blokere op til 65% af det digitale blå lys. Derudover kan den filtrere 100% af alt UV lys. GUNNAR Intercept vejer 33 gram, og bredden på linsen er 58 mm. Rammen er hele 133 mm bred, næsebroen er 17 mm og stængerne er 135 mm lang.

Køb gunnar intercept

Høj pris (over 500 kr.)

I højprisklassen kan du læse om de allerbedste gamer briller. Linsebeskyttelsen er den samme, som de fleste linser fra mellemprisklassen. Til gengæld er kvaliteten, holdbarheden og komforten i en klasse helt for sig selv.

GUNNAR Vayper

GUNNAR Vayper
GUNNAR Vayper

Pris: 619 kr.

Linse: tonet/rav

Stelfarve: sort

GUNNAR Vayper er en eksklusiv letvægts gamer brille med et meget klassisk, minimalistisk og gammeldags look. Den er komfortabel at have på uanset, hvor lang tid du gamer. Brillen vejer kun 23 gram, fordi den er lavet i rustfri stål. Den er holdbar, beskytter dine øjne og er fleksibel. Næse puderne er justerbare, hvilket øger komforten gevaldigt. Brillen er udstyret med den ekstrem beskyttende linse. Amber linse, som blokere op til 65% af digitalt blåt lys. Når det kommer til UV lys, så kan linsen filtrere alt (100%) pga. signatur linsen Amber.

Linserne er rav-farvet og tonet ligesom alle andre gamer briller fra GUNNAR. Som vi har nævnt ovenfor kan linsen filtrere op mod 65% af blåt lys og 100% UV lys. Brillen har en vægt på kun 23 gram pga. stellets rustfri stål konstruktion. Linsen har en bredde på 58 mm, rammen er 131 mm bred, næsebroen er 15 mm og stængerne er 130 mm.

Køb gunnar vayper

GUNNAR MLG

GUNNAR MLG
GUNNAR MLG

Pris: 619 kr.

Linse: tonet/rav

Stelfarve: sort/sølv

GUNNAR MLG er en premium brille med et klassisk og gammeldags look dedikeret til gaming. Selvom udseendet er klassisk og gammeldags, så er der faktisk Det er en komfortabel gamer brille, som vejer næsten ingenting. De justerbare næsepuder er blandt andet med til at øge komforten. Den er lavet af rustfri stål, hvilket gør den utrolig holdbar og fleksibel. Alt i alt er det et par super komfortable gamer briller, som kan tilfredsstille selv den mest kræsne gamer. Hvad angår linserne, så kan de beskytte dig op mod 65% af al blåt lys og 100% af al UV lys.

GUNNAR MLG er udstyret med den mest beskyttende linse, nemlig Amber linsen fra GUNNAR. Linsen er tonet og har en rav farve. Selve farven på hele stellet er en blanding af sølv og sort. Gamer brillen vejer 22 gram, linse bredden er 57 mm, næsebroen er 16 mm, ramme bredden er 130 mm og brillestængerne er 130 mm.

Køb gunnar mlg

GUNNAR RPG

GUNNAR RPG
GUNNAR RPG

Pris: 699 kr.

Linse: tonet/rav

Stelfarve: sort/grøn

Denne gamer brille fra GUNNAR hører til toppen af poppen inden for gamer briller. Den kaldes for GUNNAR RPG og er udviklet i samarbejde med Razer. Razer har i alt udviklet 3 gamer briller sammen med GUNNAR; RPG, CERBERUS og FPS. RPG brillen er udviklet til dem, som bruger rigtig meget tid foran computeren (heriblandt professionelle eSports-spillere). Den besidder en unik komfort og har et super lækkert udseende i sort og grøn. Brillen er utrolig holdbar, fordi den er lavet af slidstærke og robuste materialer som aluminium og magnesium.

GUNNAR RPG er udstyret med den ekstrem beskyttende Amber linse fra GUNNAR. Linsen er tonet og har en rav farve ligesom alle andre gamer briller fra GUNNAR. Linserne er forholdsvis store, så du har et stort synsfelt at gøre godt med. Linsen har en bredde på hele 62 mm. Næsebroen er 17 mm, stængerne er 120 mm, rammen er 141 mm bred og brillen vejer 33 gram.

Køb gunnar rpg

GUNNAR CERBERUS

GUNNAR CERBERUS
GUNNAR CERBERUS

Pris: 699 kr.

Linse: tonet/rav

Stelfarve: sort/grøn

Her har vi igen fat i en af de eksklusive gamer briller, som er blandt de bedste gamer briller. GUNNAR CERBERUS er også udviklet i samarbejde med Razer og har et lidt andet udseende end RPG brillen som nævnt ovenfor. GUNNAR CERBERUS blandt andet et lidt smallere stel ved linserne og den grønne signatur farve fra Razer er mere tydelig. Brillen sikrer dig den ultimative beskyttelse mod blåt lys samt UV lys. Og når det kommer til komfort, gør CERBERUS brillen er fantastisk stykke arbejde.

Linsen er Amber linsen fra GUNNAR, som beskytter dig mod op til 65% af digitalt blåt lys og 100% UV lys. Linserne er tonet og har en rav farve. Stellet er en blanding af sort og grøn. Det grønne ses på over halvdelen af brillestængerne, mens den sorte farve ses på brillens ramme om linserne/glasset. Brillen er lavet af en blanding af stål, aluminium og magnesium. Derfor vejer brillen sølle 26 gram. Brillen er også udstyret med et stort synsfelt på 59 mm (linse bredden). Rammens bredde er 135 mm, næsebroen er 17 mm og stængerne har en længde på 137 mm.

Køb gunnar cerberus

GUNNAR FPS

GUNNAR FPS
GUNNAR FPS

Pris: 699 kr.

Linse: tonet/rav

Stelfarve: sort/grøn

GUNNAR FPS er også et par gamer briller, som er udviklet i samarbejde med Razer. Udseendet udstråler virkelig Razer eftersom der på brillestængerne er et indgraveret Razer logo. GUNNAR FPS er en high-end gamer brille, som er lavet af en letvægts konstruktion af stål og har en vægt på 26 gram. Brillen tilbyder en enestående komfort blandt andet fordi brillen har et ergonomisk design. Derudover er brillen meget fleksibel og de justerbare næsepuder er prikken over i’et. Med GUNNAR FPS har du også et stort panorama synsfelt.

Linserne, som brillen er udstyret med, er Amber linsen fra GUNNAR. Amber linsen blokerer op til 65% af det digitale blå lys og 100% af alt UV lys. Den kan altså også bruges som solbrille. Brillestængerne er 138 mm lange, rammen har en bredde på 140 mm, næsebroen er 18 mm og linserne er 57 mm i bredden.

Køb gunnar fps

Gamer briller guide

For at vælge et par gamer briller anbefaler vi, at du læser vores guide herunder. Vi har nedenfor forklaret de ting, du skal vide noget om:

Hvad er gamer briller?

Gamer briller er designet til, at man kan have lange gaming sessioner uden at man får ondt i øjnene, hovedpine opstår eller at ens øjne bliver beskadiget. De hjælper primært med at lindre øjenbelastning, hvilket resulterer i, at man ikke bliver træt efter kort tid. Chancen for at dine øjne bliver skadet mindskes gevaldigt. Synproblemer kan godt ske, hvis dine øjne bliver eksponeret for meget blåt lys fra computeren af. Specielt gamer brillerne i højprisklassen sikrer dig, at blåt lys reflekterer, så du kan sidde i lang tid foran computeren uden irritation i øjnene.

Kort sagt er gamer briller en nærmest nødvendighed til dit gaming setup, hvis du gerne vil beskytte dine øjne, undgå hovedpine, trætte øjne og mindske chancen for at problemer med dit syn opstår. Hvis du tager tid helbred alvorligt, er gamer briller et langt mere vigtigt gaming udstyr end f.eks. en mouse bungee.

Hvordan virker gamer briller?

Det afgørende element er linserne. Uanset hvor komfortabel gamer briller er, så er linserne det absolut vigtigste. For hvis linserne ikke fungerer optimalt, så virker gamer briller ikke. Producenter bruger specifikke materialer, som hjælper med at reflekterer blåt lys samt andet lys, så det ikke rammer dine øjne.

Kan gamer briller forbedre mine gaming evner?

Det korte svar er nej. Gamer briller kan fjerne øjenbelastning, hovedpine og mindske chancen for at synproblemer opstår, hvilket er positivt i sig selv. Briller vil også gøre det lettere for dig at game i længere tid. Men brillerne har altså ingen effekt på dine gaming evner.

Hvem kan med fordel anvende gamer briller?

Det korte svar er, at alle der sidder foran computeren til dagligt, kan med fordel anvende gamer briller. Gamer briller har så mange fordele, at det ikke kun er gamere som anvender dem. Helt almindelige kontorfolk kan have gavn af dem. Du kan med fordel anvende gamer briller, hvis du er grafisk designer, video redigerings-ekspert eller har et andet lignende job, hvor du sidder foran computeren i lang tid.

Effekten af blåt lys

Blåt lys kan ødelægge dine øjne fra omkring 19 til 22 % hurtigere end din alder. Disse procenter er baseret på en lang række studier, som man har foretaget henover flere år. Siden lanceringen af smartphone har mange forsket inden for blåt lys eksponeringen. Det er noget man bør tage alvorligt, hvis man vil passe på sine øjne.

Så over eksponering af blåt lys er dårligt for dine øjne. Ved at blokere eksponeringen kan du lindre øjenbelastningen, forhindre hovedpiner og synproblemer i at forekomme og du vil nemmere kunne sove. Så uanset om du gamer eller sidder på kontoret i flere timer, så vil gamer briller komme dig til gode.

Hvilke brands tilbyder de bedste gamer briller?

Linser af dårlig kvalitet kan resultere i ingen beskyttelse og endda skade dine øjne. Det er vigtigt, at du vælger det rette gaming brand. Nogle gaming brands laver groft sagt forfærdelige gamer briller, som ikke hjælper brugeren på nogen som helst måde. Der er to gaming brands, som har mange års erfaring med at udvikle og sælge gamer briller med linser af høj kvalitet. Det er Arozzi og Gunnar, de to førende gaming brands inden for gamer briller nichen/branchen. Så længe du vælger en gamer brille fra en af de to brands/virksomheder, kan du ikke ramme helt ved siden af.

Arozzi

Arozzi har udviklet gaming udstyr i mange år, og dominerer markedet for gamer briller sammen med Gunnar. Det er en svensk virksomhed, som har fokus på at skabe både low-end, mid-end og high-end gamer briller til skarpe priser. De tilbyder altså en bred vifte af gamer briller.

Selve brillernes design er meget almindeligt og stilrent, så de appellerer til mange forskellige personer og kan bruges i offentligheden.

Gunnar

Gunnar er en brillevirksomhed, som kun udvikler briller hvoraf gamer briller er en del af virksomhedens sortiment. Virksomheden har også flere års erfaring med at udvikle gamer briller i høj kvalitet. Du kan derfor være sikker på, at hvis du vælger et par briller fra Gunnar, så er du sikret top kvalitet og høj komfort.

Gunnar har et stort udvalg af gamer briller til forskellige prisklasser og med forskellige designs. Virksomheden har blandt andet indledt et samarbejde med Razer for at skabe de ultimative gamer briller som også er blandt de bedste gamer briller – læs vores anmeldelse af brillen i vores test ovenfor.

[kkstarratings]