Gamer briller

Sidst opdateret: februar, 2024 | Denne artikel indeholder annoncer

Gamer briller blokerer blåt lys fra din skærm. Ifølge studier fører blåt lys-blokeringen til en dybere søvn, formindsker spændinger og hovedpiner, og så får du mere energi og fokus i hverdagen. Men hvilke briller skal du vælge?

Gamingmagasinet har i samarbejde med IT- og hardware ekspert Niklas Nyblom lavet en test af gamer briller/blue light briller. Se de 5 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Gamer Briller Test: Top 5 Bedste Blue Light Briller

Produktvalg baseres på analyse og research, men artiklen indeholder kun produkter fra vores kommercielle partnere, hvilket gør den til en annonce. Læs her for at forstå, hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker vores produktvalg. Vores artikler bygger som udgangspunkt på eksterne tests og anmeldelser fremfor vores egne.

1. Arozzi Visione VX-400

Bedste gamer briller i test

Pris: 369 DKK

Vinderen i kategorien “bedste gamer briller i test” er Arozzi Visione VX-400. Svenske Arozzi er verdensførende inden for gamer briller. VX-400 er deres bestseller og det er ikke uden grund. Den blokerer 50% af blåt lys, filtrerer UV lys og har et ergonomisk design og vejer kun 25 gram. 

Annonce

2. Unnamed Gule Gamer Briller

Bedste billige gamer briller

Pris: 89 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige gamer briller” er Gule Gamer Briller. Brillen er prisvenlig, meget behagelige at have på og blokerer tilstrækkeligt blåt lys. Brug den til gaming, kontorarbejde m.m. for at skåne dine øjne og dit helbred.

Annonce

3. Arozzi Visione VX-800

Bedste premium gamer briller

Pris: 449 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium gamer briller” er Arozzi Visione VX-800. Her har vi fat i en prisvindende og certificeret brille, som blokerer hele 50 % af blåt lys. Den har et eksklusivt tyndt design, som gør den kompatibel med headset. Perfekt til brug under gaming, skrivebordsarbejde m.m.

Annonce

4. Blue Light Junior

Bedste gamer briller til børn

Pris: 299 DKK

Vinderen i kategorien “bedste gamer briller til børn” er Blue Light Junior. Junior brillen er specialdesignet til børn i alderen 5-12 år. Den blokerer op til 40 % af det blå lys, der kommer fra skærmen af, og kan fås i 5 forskellige farver.

Annonce

5. Twillight Glasses

Bedste blåt lys gamer briller

Pris: 349 DKK

Vinderen i kategorien “bedste blåt lys gamer briller” er Twillight Glasses. Her har vi fat i en prisvindende og certificeret brille, som blokerer hele 92% % af blåt lys. Perfekt til brug under gaming, skrivebordsarbejde m.m. Vælg mellem gennemsigtig eller sort.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til gamer briller

Gamer briller (også kaldet gaming briller og blue light briller) er et meget omdiskuteret emne. Mange ser gaming briller som noget positivt, mens andre mener, at det er en værdiløs gadget. Hvis du selv har oplevet en irriterende hovedpine eller trætte øjne efter at have siddet foran computeren i lang tid, så skal du overveje at anskaffe et par gamer briller. For undersøgelser viser at gamer briller kan beskytte dine øjne mod det digitale blå lys, som computere og bærbarer udstråler. Derudover kan et par gamer briller lindre hovedpine, mindske risikoen for syn skader og mindske dine øjnes træthed.

For at vælge et par gamer briller anbefaler vi, at du læser vores guide herunder. Vi har nedenfor forklaret de ting, du skal vide noget om:

  • Hvad er gamer briller?
  • Hvordan virker gamer briller?
  • Kan gamer briller forbedre mine gaming evner?
  • Hvem kan med fordel anvende gamer briller?
  • Effekten af blåt lys
  • Hvilke gamer briller tilbyder de bedste gamer briller?

Hvad er gamer briller?

Gamer briller er designet til, at man kan have lange gaming sessioner uden at man får ondt i øjnene, hovedpine opstår eller at ens øjne bliver beskadiget. De hjælper primært med at lindre øjenbelastning, hvilket resulterer i, at man ikke bliver træt efter kort tid. Chancen for at dine øjne bliver skadet mindskes gevaldigt. Synproblemer kan godt ske, hvis dine øjne bliver eksponeret for meget blåt lys fra computeren af. Specielt gamer brillerne i højprisklassen sikrer dig, at blåt lys reflekterer, så du kan sidde i lang tid foran computeren uden irritation i øjnene.

Kort sagt er gamer briller en nærmest nødvendighed til dit gaming setup, hvis du gerne vil beskytte dine øjne, undgå hovedpine, trætte øjne og mindske chancen for at problemer med dit syn opstår. Hvis du tager tid helbred alvorligt, er gamer briller et langt mere vigtigt gaming udstyr end f.eks. en mouse bungee.

Hvordan virker gamer briller?

Det afgørende element er linserne. Uanset hvor komfortabel gamer briller er, så er linserne det absolut vigtigste. For hvis linserne ikke fungerer optimalt, så virker gamer briller ikke. Producenter bruger specifikke materialer, som hjælper med at reflekterer blåt lys samt andet lys, så det ikke rammer dine øjne.

Kan gamer briller forbedre mine gaming evner?

Det korte svar er nej. Gamer briller kan fjerne øjenbelastning, hovedpine og mindske chancen for at synproblemer opstår, hvilket er positivt i sig selv. Briller vil også gøre det lettere for dig at game i længere tid. Men brillerne har altså ingen effekt på dine gaming evner.

Hvem kan med fordel anvende gamer briller?

Det korte svar er, at alle der sidder foran computeren til dagligt, kan med fordel anvende gamer briller. Gamer briller har så mange fordele, at det ikke kun er gamere som anvender dem. Helt almindelige kontorfolk kan have gavn af dem. Du kan med fordel anvende gamer briller, hvis du er grafisk designer, video redigerings-ekspert eller har et andet lignende job, hvor du sidder foran computeren i lang tid.

Effekten af blåt lys

Blåt lys kan ødelægge dine øjne fra omkring 19 til 22 % hurtigere end din alder. Disse procenter er baseret på en lang række studier, som man har foretaget henover flere år. Siden lanceringen af smartphone har mange forsket inden for blåt lys eksponeringen. Det er noget man bør tage alvorligt, hvis man vil passe på sine øjne.

Så over eksponering af blåt lys er dårligt for dine øjne. Ved at blokere eksponeringen kan du lindre øjenbelastningen, forhindre hovedpiner og synproblemer i at forekomme og du vil nemmere kunne sove. Så uanset om du gamer eller sidder på kontoret i flere timer, så vil gamer briller komme dig til gode.

Nævneværdige gaming briller producenter

Hvilke brands tilbyder de bedste gamer briller?

Linser af dårlig kvalitet kan resultere i ingen beskyttelse og endda skade dine øjne. Det er vigtigt, at du vælger det rette gaming brand. Nogle gaming brands laver groft sagt forfærdelige gaming briller, som ikke hjælper brugeren på nogen som helst måde. Der er to gaming brands, som har mange års erfaring med at udvikle og sælge gamer briller med linser af høj kvalitet. Det er Arozzi og Gunnar, de to førende gaming brands inden for gamer briller nichen/branchen. Så længe du vælger en gamer brille fra en af de to brands/virksomheder, kan du ikke ramme helt ved siden af. Derudover er der også poppet andre nye danske producenter op med tiden, som gør det exceptionelt heriblandt Luxreaders og Blueglass. Læs om alle producenter vi kan anbefale herunder.

Luxreaders

Luxreaders er en relativ ny dansk producent af gamer briller, som gør et fremragende job. Ikke nok med at de tilbyder et stort sortiment af briller til gaming, er de også godt anmeldt af forbrugere og eksperter. Med andre ord; du kan ikke gå galt i byen med en brille fra Luxreaders.

Blueglass

Her har vi fat i endnu en dansk producent, som især er kendt for sine premium briller, som kan blokere – hold nu fast – helt op til 92 % af blåt lys. Blueglass har revolutioneret branchen og baner vejen for den nye teknologi inden for gamer brille-nichen.

Arozzi

Arozzi har udviklet gaming udstyr i mange år, og dominerer markedet for gamer briller sammen med Gunnar. Det er en svensk virksomhed, som har fokus på at skabe både low-end, mid-end og high-end gamer briller til skarpe priser. De tilbyder altså en bred vifte af gamer briller.

Selve brillernes design er meget almindeligt og stilrent, så de appellerer til mange forskellige personer og kan bruges i offentligheden.

Gunnar

Gunnar er en brillevirksomhed, som kun udvikler briller, hvoraf gaming briller er en del af virksomhedens sortiment. Virksomheden har også flere års erfaring med at udvikle gamer briller i høj kvalitet. Du kan derfor være sikker på, at hvis du vælger et par briller fra Gunnar, så er du sikret top kvalitet og høj komfort.

Gunnar har et stort udvalg af gamer briller til forskellige prisklasser og med forskellige designs. Virksomheden har blandt andet indledt et samarbejde med Razer for at skabe de ultimative gamer briller som også er blandt de bedste gamer briller – læs vores anmeldelse af brillen i vores test ovenfor.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke gamer briller er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 5 bedste gamer briller. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Gamer brillerne er blevet vurderet ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger gamer briller?

Valget af gamer briller afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Forfatter
Niklas Nyblom
Niklas Nyblom

Niklas arbejder som IT- og hardware ekspert for Gamingmagasinet. Udover at rådgive magasinets læsere inden for hardware, udstyr og tilbehør til gaming, arbejder han som IT-tekniker for en større IT-koncern. Her plejer han systemer og maskiner for at sikre, at de fungerer upåklageligt. Med hans stilling og et anerkendt AI Controller certifikat i bagagen, har han en IT-erfaring som siger spar 2, og den nyder han at dele ud af her på magasinet.