Mouse bungee

Sort mouse bungee
Sidst opdateret: december, 2023 | Denne artikel indeholder annoncer

En mouse bungee – også kaldt ledningsholder til mus – er et udstyr, som holder musens ledning. Det sikrer stabile og lette bevægelser uden nogen form for modstand fra ledningen.

Gamingmagasinet har i samarbejde med IT- og hardware ekspert Ricki Guldborg lavet en test af mouse bungees. Se de 3 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Mounse Bungee Test: Top 3 Bedste Ledningsholdere Til Mus

Produktvalg baseres på analyse og research, men artiklen indeholder kun produkter fra vores kommercielle partnere, hvilket gør den til en annonce. Læs her for at forstå, hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker vores produktvalg. Vores artikler bygger som udgangspunkt på eksterne tests og anmeldelser fremfor vores egne.

1. Glorious Mouse Bungee

Bedste mouse bungee

Pris: 149 DKK

Vinderen i kategorien “bedste mouse bungee i test” er Glorious Mouse Bungee. Bungeen fra Glorious er udstyret med en skridsikker base og en justerbar arm, så du kan hæve og sænke ledningen alt efter behov. Til gameren der vil ramme det perfekte sweet-spot mellem kvalitet og pris.

Annonce

2. Xtrfy C1

Bedste billige mouse bungee

Pris: 129 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige mouse bungee” er Xtrfy C1. Trods den lave pris er modellen fra Glorious funktionsdygtig. Du stiller en af de medfulgte metalplader bag musemåtten, og ledningsholderen holdes fast af en indbygget magnet.

Annonce

3. Zowie Camade II

Bedste premium mouse bungee

Pris: 239 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium mouse bungee” er Zowie Camade II. En prisvindende ledningsholder som, til trods for at have et par år på bagen, fortsat er blandt eliten. Et sikkert valg hvis du ikke vil gå på kompromis med kvalitet og funktionalitet.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til mouse bungee

Hvad er en mouse bungee?

En mouse bungee er en ledningsholder, der sørger for at museledningen ikke forstyrre dig, mens du gamer. Den holder museledningen over musemåtten, så den ikke irritere dine bevægelser. En ledningsholder har typisk en base og en arm. Basen sørger for at ledningsholderen ikke vælter eller glider, når du bevæger musen. Armens opgave er at følge musens bevægelser og holde museledningen over musemåtten, så den ikke rammer gameren. Armen er fleksibel og er enten lavet af plastik eller gummi.

Sort og rød mouse bungee

Når du anvender en ledningsholder, får du følelsen af, at du spiller med en trådløs mus – hvilket er et stort plus! Dét, at museledningen ikke forstyrre din gaming påvirker din spillestil. For når du gamer kan en smule modstand fra museledningen være altafgørende for, om du vinder eller ej. En ledningsholder vil derfor hjælpe dig med at forbedre din præcision in-game. En ledningsholder giver også et mere stilrent look, fordi museledningen bliver organiseret frem for at den bliver viklet ind i andre ledninger.

En mouse bungee er et meget unikt værktøj, som har eksisteret i en del år, men det tog en del tid før de faktisk blev populære. Igennem årene har de også ændret sig en del. Siden musen kom på markedet, har det været mange DIY, “Do It Yourself”, løsninger, men det var først i midt 90’erne, hvor et egentligt produkt, dukkede op. Produktet var en mouse bungee og musemåtte i en. Det var dog ikke et særligt populært produkt, så 15 år senere slog de sig sammen med Razer, som dannede de mouse bungees, du kender i dag.

En mouse bungee er et simpelt, men ret fantastisk redskab. Disse små bungees består af en solid bundplade, med en kran lignende arm som består af et fleksibelt materiale, såsom en fjeder eller gummi. I enden, og til tider på selve bundstykket, vil der sidde en klemme hvor du sætter din muse ledning fast. Ved at påføre en mouse bungee på din muse ledning, vil du have nemmere ved at kontrollere ledningens bevægelse og derved reducere slid og diverse ubehageligheder din ledning har det med at danne.

Hvorfor skal jeg købe en mouse bungee?

Du kan kigge på en mouse bungee og ikke umiddelbart se en grund til at investere i en. Produktet er designet til at være simpelt, men give dig en masse gode funktioner der vil hjælpe dig. Du har nok oplevet at din muse ledning kan være godt træls. Det kan være ledningen er så tung at den påvirker den bevægelse i spil og måske endda tung nok, til at trække musen i en bestemt retning. Det kan også ske at din ledning har det med at sætte sig fast i bordkanten eller andre objekter og derfor stopper bevægelse helt. Mouse bungees er designet til at forhindre de dårlige oplevelser. Når ledningen først er monteret på din mouse bungee vil ledningens vægt ikke længere være en faktor. Mouse bungees design og klemme kraft forhindrer ledningen i at bevæge sig, af sig selv og det er kun dig som kan justere på ledningen. Ved hjælp af en mouse bungee vil ledningen heller ikke have mulighed for at sætte sig fast i alt muligt. Grundet den kran lignende og fleksible arm, vil de ledning blive hvor den er, men stadig give dig rigelig med bevægelse. 

Hvilken mouse bungee skal jeg vælge?

Dette produkt har siden den blevet opfundet været mere eller mindre perfekt, da den kan det den skal, men ekstra features vil næsten altid blive tilføjet til gaming produkter. Det er dog ikke alt der er yderst nødvendig at have for øje, når du vælger en mouse bungee. Meget vil faktisk komme ned til dine egne personlige krav. Der er dog nogle få ting du skal have styr på, for at vælge den rette bungee. Du skal være sikker på at størrelsen er rigtig, samt at produktet faktisk fungere, da man kan være ude for, at bundpladen ikke er tung nok eller at den kran lignende ende ikke er fleksibel nok og det er derfor vigtigt at have styr på materialet. Så snart du har styr på dette kan du kigge på de mere personlige valg du gerne vil gå efter, såsom designet og mulige ekstra funktioner. Vi vil gennemgå alle disse områder i denne artikel.

Kombinér mouse bungee med andet gamingudstyr

For overhovedet at kunne bruge en mouse bungee, kræver det en mus. Musen, eller mere præcist ledningen, er jo den som skaber dig problemer. En mouse bungee er derfor en god kombination med en mus med tykke, tunge eller generelt bare har en træls ledning.

For at optimere brugen af din mus og mouse bungee, er det en god ide at anskaffe sig en frisk musemåtte, som er lavet af et materiale, der har svært ved at går i stykker. På den måde undgår du problemer med det sidste af din ledning, som ikke kan undgå at røre måtten. En frisk og ren musemåtte kan meget vel også hjælpe med andre små problemer med din mus. 

Mouse bungee vs. tape

Ved at klistre din ledning fast under eller på siden af din skærm eller andre objekter der hæver din ledning, kan du lave en ledningsholder til din mus. Allerede her kan du muligvis komme på en del ulemper. Da det kun er tape, vil det meget lettere, kunne gå i stykker eller bliver slidt ned hurtigere. Derudover kan den klistrende bagside forhindre dig i at bevæge ledningen uden at skulle påføre ny tape. Hvis du desuden skulle ende med at lave en voldsom bevægelse, kan din DIY mouse bungee af tape simpelthen ende med at rive sig løs. 

Selv de mest tvivlsomme mouse bungees du kan finde, vil faktisk være en bedre løsning. Da de ikke rigtig bliver slidt, er det en meget lille investering på et redskab der vil hjælpe dig i mange år. Produktet er desuden lavet til at du kan justere ledningen og lave voldsomme bevægelser uden problemer. Den kommer desuden med den dejlige fordel, at den ikke efterlader klister rester på skærm eller ledning.

Der er en række ting, du skal være opmærksom på og tage til overvejelse i forbindelse med valget er en mouse bungee. Herunder kan du læse om de vigtigste ting:

  • Hvad er en mouse bungee?
  • Bevægelser
  • Indstillings muligheder
  • Kabeltykkelse
Valg af mouse bungee

Typer af mouse bungee

Simpel

Langt de fleste mouse bungees prøver ikke på at være unikke. De er lavet til at være hjælpsomme, forholdsvis billige og gør det let for dig at bruge den. Det betyder ikke at de alle er ens. Næsten alle virksomheder som producerer disse små vidundere, har deres eget unikke design. Så bare fordi produktet er simpelt, betyder det ikke det er kedeligt.

Hårdfør

Nogle af de mange mouse bungees der bliver produceret er ikke dannet til bare at gøre sit arbejde, men til at klare det til nær perfektion. Disse bungees vil ligne de simple produkter, men de vil have et eller flere tricks oppe i ærmet. De være ekstra slidstærke og vil have en anderledes både at montere sig på dit bord.

Funktionsrige

Det kan dog være at simpelt ikke er din stil. Der er heldigvis også mouse bungees til dig. Disse bungees er ikke bange for at lege med normen og være lidt unik. De kommer ofte med flere funktioner end hvad de normalt er kendt for, her i blandt RGB lys eller fungere som en USB hub og ofte begge dele i et produkt. 

Materialer

Fjeder: Alle mouse bungees har en lang kran lignende ende, som skal hjælpe dig med at holde styr på din ledning, samt give dig den fleksibilitet som du ønsker. En af de metoder der bliver brugt, er to fjedre som er stive nok til at holde vægten af ledningen, men da det er fjedre, stadig være ret fleksible. Det er desuden det mest populære valg for mange virksomheder og der er derfor et større antal af mouse bungees med denne type ende. 

Gummi: Dette materiale kan bestemt være et fleksibelt materiale og er derfor også brugt meget for enden af bungees. Det er dog mere stift end en fjeder, hvilket kunne være noget for dig. Det er ofte brugt til bungees som understøtter tykkere ledninger. Gummi bliver også brugt til bundpladen af bungees. Det har svære ved at glide og nogle har endda en sugekop i bunden, som selvfølgelig gør at en bungee ikke render nogen vegne. 

Plastik: Arme af plastik ses ikke særlig tit, men det kan dog sagtens ske. Ofte kommer de i et design der minder om et sugerør, da designet er overraskende godt til at kontrollere en ledning. Derudover er plastik grundstenen i langt de fleste bungees, da de kommer op i en pris, få ville betale, hvis det var af solidt metal.

Funktioner

Mouse bungees er nærmest uundværlige, hvis du benytter mus med ledning. Flere og flere mouse bungees kommer med andre funktioner end dens primære og det kan muligvis være rart for dig.

En funktion som er meget populært med alle gaming produkter er lys i form af LED og RGB. Dette kan være rart, da justeringer om aftenen kan være trælse, især da disse ofte er placere bag din skærm, hvor der intet lys er. Det kan selvfølge også bare give dit computer opsætning et frisk pust. Dog er det en god feature at have, hvis din mouse bungee også er en USB hub. En funktion som ses mere og mere er at bundpladen ikke kun giver vægt til produktet, men også har USB indgange og laver dine produkter om til to i et. Hvis du benytter eller gerne vil benytte dig af en USB hub, er dette en god måde at opnå et mere ryddeligt skrivebord, men stadig give dig de samme muligheder.

Størrelse

Visse modeller kan godt være lidt tyndere og kan ofte være et godt valg, hvis de er i fleksible materialer. Det er nemlig ofte bedre at købe en mouse bungee som er til mindre ledninger, end til store. Hvis du får fat i en bungee til store ledninger, vil den ikke have lige så nemt ved at kontrollere din ledning. Ledningen kunne endda hoppe ud af din bungee. Hvis du har en mus med gummiledning eller af tyk paracord kan du dog snildt købe stort set alle mouse bungees og de vil virke. Hvis dog gerne vil gå efter dimensionerne, kan det blive svært. Det er ikke altid information der er nem at finde, men visse mærker oplyser målene på deres hjemmeside.

Design

Forenklet: Et populært design er simplicitet. Mouse bungees har bestemt ikke prøvet på at undvige dette design. Du kan finde bungees i simple farve og former eller endda lavet af få materialer.

Trekanten: Mange mouse bungees kommer med et lidt unikt design i form af en trekant eller pyramide. Dette design er ret fantastiske, da det giver en tung bund og en naturlig kurve til ledningen. Disse design kan stadig variere lidt, men hvis du ser godt efter, vil du se at ret mange har en trekantet form. 

Gamer look: Disse design vil ofte have et mere modigt design, med skarpe kanter og unødvendigt ekstra plastik for at give den ekstra “kant”. Disse designs er ikke for alle, men hvis det er et look du går efter kan det findes på alle gamer produkter. 

Pris

Mouse bungees er et redskab til dig der gamer og har en primær funktion. Der er endda sjældent nogen form for elektronik. Vil det så sige, at prisen på bungees er lav? Ja, det er helt rigtigt. En mouse bungee koste dig mellem 100 DKK til 200 DKK for langt de fleste modeller. Det betyder dog ikke at du er fastlåst på denne ikke særlige varierende prisklasse. Det kan sagtens ske du falder over en for under 100 DKK. På samme måde kan du også finde dem helt op til omkring de 500 DKK, men med denne pris er de ofte dannet af mere premium materialer og har ekstra funktioner, såsom USB hubs og lys.

Bevægelser

Noget af det som du skal lægge mærke til, før du køber en ledningsholder til din mus er dine bevægelser. Analysér dine bevægelser med musen og find frem til, om du laver store eller små bevægelser. Hvis du laver store bevægelser, anvender du formentlig en lav DPI. Og hvis det er tilfældet, anbefaler vi, at du vælger en ledningsholder som har en meget fleksibel arm. Hvis du laver mange små bevægelser, er din DPI formentlig lav. Hvis du laver små bevægelser, har du ikke brug for en særlig fleksibel ledningsholder. Det vil sige, at du kan vælge alle ledningsholdere, som er nævnt i vores test ovenfor.

Justerbarhed

Hvis du gerne vil have mulighed for at justere din ledningsholders armlængde, så skal du naturligvis vælge en ledningsholder som udstyret med en justerbar funktion. Oppe i vores test kan du se, hvilke mouse bungees som tilbyder justerbar arm og vægt. At justere armlængden giver dig mulighed for at lave alle former for bevægelser med musen uden ledningsholderen vælter eller glider på skrivebordet. Det er en smart funktion, som godt kan betale sig. Vægten er også smart at kunne justere, eftersom det er forskellige fra PC bruger til PC bruger, hvor store armbevægelser man laver. Så husk at have dette in mente, når du vælger en mouse bungee.

Ledningstykkelse

Ledningstykkelse er en meget vigtig ting at være opmærksom på. De forskellige ledningsholdere der findes er ikke designet til alle ledningstykkelser. Alle ledningsholdere i testen oven for er designet til alle tykkelser. Derfor kan du ikke gå ramme helt ved siden af, hvis du vælger en af de fem ledningsholdere fra vores test.

6 tips til mouse bungees

Tip 1: Hold styr på, hvor du placerer din mouse bungee

Det hænder, at du stiller din bungee på to forskellige underlag, f.eks. skrivebord og musemåtte (især hvis du har en udvidet musemåtte), hvilket er en begynderfejl, idet det reducerer stabiliteten. Så husk at placere bungeen på ét underlag, så bungeen står lige.

Tip 2: Pas på ledningen

Mange har en tendens til at presse ledningen ind i bungeen, hvilket kan gøre mere skade end gavn. Der er ingen grund til at bruge flere kræfter end nødvendigt, for du kan risikere at ledningen slides op og går i stykker over tid. Så i stedet for at presse ledningen i hullet, kan du med fordel glide ledningen i et roligt tempo.

Tip 3: Lad ledningen falde

Du kan med fordel lade ledningen falde en smule, så den ikke sidder for stramt til mouse bungeen. Således reducerer du friktion og risikoen for at bungeen går i stykker.

Tip 4: Henkast ikke tape

Det kan være at din ledning fra musen hopper ud af klemmen på din bungee, hvilket desværre kan ske, da ledninger ikke har en universel størrelse. Tape er fantastisk til at putte over klemmen og din bungee vil nu fungere uden problemer.

Tip 5: Gå gerne efter stil

Langt de fleste mouse bungees kommer med den nøjagtig samme funktion og de alle fungere som beregnet. Du skal derfor ikke være bange for at gå efter et bestemt design eller en stil som du rigtig godt kan lide.

Tip 6: Vælg samme mærke

Hvis du stadig er lidt usikker på hvilken mouse bungee du skal købe, kan du gå efter det samme mærke som din mus. Hvis en virksomhed både laver mus og bungees, vil deres bungees virke perfekt med deres mus. Overvej derfor hvilket mærke dit mus er fra og tjek om de også laver mouse bungees.

Mouse bungee mærker

Razer

Razer er et prominent gaming mærke, som har et sortiment bestående af både hardware, udstyr og tilbehør til gaming. Det er primært mus, tastatur og headset, som Razer udvikler og har fokus på, men i løbet af de seneste år, har virksomheden udvidet deres sortiment med bl.a. mouse bungees. Med en bungee fra Razer er du sikret en høj kvalitet og fleksible samt stabile bevægelser med musen.

Zowie

Zowie er bedst kendt for at udvikle gamer skærme, gamer mus, gamer musemåtter og bungees. Fællesnævneren for alle produkter fra Zowie er, at de er af høj kvalitet, og samtidig kan de anskaffes til yderst fordelagtige priser. Alt dette gør sig også gældende for deres bungee produkter.

Glorious

Glorious er et forholdsvist nyt gaming mærke, som for alvor så dagens lys omkring 2015. Siden da har virksomheden reddet på vækstbølgen og har udviklet nogle af de allerbedste gamer mus, som nogle af de største esportsspillere har taget til sig. 

Hvad siger undersøgelser om mouse bungees?

En undersøgelse lavet af Washington Seattle Universitetet, har testet hvorvidt de nye ergonomiske muse designs hjælper på helbred og muse præcision. Tolv test individer blev udsat for to forskellige mus. Den ene er en traditionel kontormus og den anden var et ergonomisk design, som vi kender fra gaming mus. Resultatet viste stor forbedring for helbredet, men muse præcision var hverken blevet værre eller bedre. Det manglede altså nogle faktorer. Heriblandt, mouse bungees, som har bevidste effekter for forbedring at ens præcision.

En anden undersøgelse dannet af Jilin Universitetet i Kina, viste at det ikke bare er nok at have en mouse bungee med din kontormus, hvis du gerne vil spille. De nye ergonomiske designs er meget vigtige for dit helbred, især da brugen af computer mus er steget eksponentielt. En kombination af en gamer mus og en bungee, er en vigtig kombination. Ikke bare for ens spil evner, men også ens helbred og sind.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke mouse bungees er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 5 bedste mouse bungees. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Mouse bungees vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en mouse bungee?

Valget af mouse bungee afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Referencer
  • “Research on Mouse Design Based on Ergonomics | SpringerLink.” 27 aug.. 2016, https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-981-10-2323-1_25. Åbnet 8 apr.. 2021.
  • “(PDF) Evaluation of flat, angled, and vertical … – ResearchGate.” 25 nov.. 2020, https://www.researchgate.net/publication/282659809_Evaluation_of_flat_angled_and_vertical_computer_mice_and_their_effects_on_wrist_posture_pointing_performance_and_preference. Åbnet 8 apr.. 2021.
Forfatter
Ricki Guldborg
Ricki Guldborg

Ricki arbejder som IT- og hardware ekspert for Gamingmagasinet. Elektronik er noget, der har fyldt meget i hans opvækst, og i dag er han ikke mange meter fra at kunne leve af sine IT-kundskaber. For i øjeblikket uddanner han sig som datamatiker med speciale i spilprogrammering. Eftersom han har bygget utallige PC’er gennem tiden, er hans spidskompetence afgjort PC-byg. Derfor ved han stort set alt om de forskellige komponenter, deres specifikationer, og hvad der bør kombineres for et optimeret byg.