Gamer mus (2020) – Komplet test og købsguide

gamer mus

En gamer mus er din trofaste ven, der følger med dig i uanset om du taber eller vinder. Gamer musen er et ligeså vigtigt gaming udstyr som tastaturet, musemåtten og headsettet. En god gamer mus er udstyret med den nyeste sensor-teknologi m.m., og det kan give dig konkurrencemæssige fordele som f.eks. hurtigere og mere præcise bevægelser.

Vi afslører nu de 14 bedste gamer muse i 2020. Alt lige fra den bedste high-end gamer mus til den bedste budget gamer mus. Hvis du er interesseret i mere information, så kan du blandt andet læse om hvilke gamer muse professionelle eSport-spillere bruger eller vores købsguide. Hvis du mangler en gamer stol, kan du med fordel læse vores gamer stol test.

Gamer mus test

1. SteelSeries Rival 600 – bedste allround gamer mus

SteelSeries Rival 600
SteelSeries Rival 600

Bedste pris: 571 kr. hos Proshop

Her har vi fat i en af de mest omtalte og bedst anbefalet gamer muse i 2020. Med sit nye og revolutionerende sensor system (TrueMove3+) har Rival 600 taget verden med storm. Rival 600 har vundet et utal af priser, tests og fået anerkendelse hos mange verdenskendte magasiner. Blandt andet har TechRadar kåret SteelSeries Rival 600 som værende den bedste gamer mus i 2020. Derudover har musen fået top anmeldelser af diverse verdenskendte online medier som PC Gamer, Tom’s Guide og IGN.

Med Rival 600 kan SteelSeries igen kalde sig for verdens bedste producent af gamer muse. Den danske producent har formået at skabe et nyt dual sensorsystem, der kombinerer ægte 1 til 1 tracking med banebrydende lift off distance detektion. Med Rival 600 kan du for første gang i historien have fuldstændig kontrol – også når du løfter musen. Musen er også udstyret med justerbar vægt, perfekt antal side-knapper (programmerbare knapper), RGB spectrum lys. Du finder ikke en mus i samme prisklasse, der tilbyder det samme sensorsystem og antal funktioner/features. Musen er velegnet til alle slags spil.

Videoanmeldelse:

2. Razer DeathAdder Elite – næstbedste allround gamer mus

Razer DeathAdder Elite
Razer DeathAdder Elite

Bedste pris: 486 kr. hos Proshop

Razer DeathAdder Elite er en gamer mus, der anses for at være en af de bedste gamer muse i øjeblikket. Det simple og ergonomiske design passer til enhver gamers hånd. Med den nyeste optiske sensor-teknologi er du sikret præcision og tracking i verdensklasse. Musen er i øvrigt udstyret med hele 16,000 DPI, og derfor kan man opnå en ekstrem høj sensitivity, hvis man er til det.

Musen har 7 programmerbare knapper. Scroller-hjulet fungerer virkelig godt. Gummioverfladerne på siderne af musen er med til at give et super godt og fast grip om musen, når man holder om den. Sidst og ikke mindst er musen udstyret med grønt RGB lys, på Razer logo og scroller-hjulet.

Videoanmeldelse:

3. Logitech G502 HERO – bedste højrehåndet gamer mus

Logitech G502 HERO
Logitech G502 HERO

Bedste pris: 461 kr. hos Proshop

G502 HERO gamer musen er Logitech’s svar på verdens gamer mus. Logitech G502 HERO har en lang række unikke funktioner heriblandt justerbar optisk sensor, justerbar vægt og programmerbare knapper. Disse ting har medført at Logitech G502 HERO har gjort sig bemærket rundt omkring i verden. Musen har ligesom SteelSeries Rival 600 vundet en lang række priser og er blevet omtalt godt. Flere anerkendte elektronik magasiner har kåret musen til at være den bedste højrehåndet gamer mus i 2020.

Logitech G502 HERO er en ergonomisk, komfortabel, funktionel og banebrydende mus. Musen udmærker sig især på grund af dets avancerede justerbare vægt/balance-system. Systemet tillader dig at finpudse vægten helt ned til mindste detalje, og du kan samtidig balancere vægtlodderne på front, midte eller enden. Derudover er musen udstyret med en optisk sensor af allerhøjeste kvalitet – den tracker alle dine bevægelser med største præcision. Og man kan naturligvis ikke komme uden om de programmerbare knapper. Musen er udstyret med hele 11 programmerbare knapper. Det kan være til stor gavn, hvis du spiller spil, hvor du har brug for mange keybindings. Musen har et DPI niveau fra 100 til 16.000.

Videoanmeldelse:

4. SteelSeries Rival 310 – næstbedste højrehåndet gamer mus

SteelSeries Rival 310
SteelSeries Rival 310

Bedste pris: 449 kr. hos Proshop

Den næstbedste højrehåndet gamer mus er SteelSeries Rival 310. Musen er en esports-optimeret gamer mus med en optisk sensor (udviklet af SteelSeries), der byder på hurtighed og præcision. Musen er også ekstrem komfortabelt at holde på musen og passer til mange forskellige hænder. Gummidutterne i siderne er med til at sikre et stabilt greb.

I øvrigt er musen også udstyret med lidt RGB lys i form af logo og scroller-hjulet. Musen har en vægt på 88,3 gram, hvilket betragtes som en lav vægt. Kablet er 2 meter og lavet af holdbart gummi, så det ikke går i stykker uden videre. De materialer SteelSeries har valgt til at udvikle musen er også holdbare og slidstærke. Derfor kan du forvente, at musen kan holde i mange, mange år.

Videoanmeldelse:

5. SteelSeries Rival 110 – bedste budget gamer mus

SteelSeries Rival 110
SteelSeries Rival 110

Bedste pris: 272 kr. hos Proshop

SteelSeries Rival 110 er en fremragende gamer mus til en meget lav pris. Rival 110 er blevet gamernes “go to” budget gamer mus, og det er der en god grund til. Kort sagt har musen alt det, du har brug for som gamer: enkelt og komfortabelt design, bred DPI rækkevidde og præcis tracking. Derudover er SteelSeries softwaren også super brugervenlig og nem at anvende. Musen er blevet omtalt godt i de største elektronik magasiner heriblandt IGN, som er forbløffet over, hvor meget mus man får for pengene.

Musen er ligesom udstyret med den banebrydende TrueMove1 sensor, der garanterer 1:1 tracking. Du får altså en mus der tilbyder en forbløffende præcision. Noget andet der er værd at bemærke er, at musen kan fås i tre forskellige farver: sort, grå og hvid. Der er altså lidt til enhver smag, og det er sjældent, vi ser en gamer mus kan fås i forskellige farver.

Du går naturligvis glip af en række funktioner som f.eks. justerbar vægt, programmerbare knapper og RGB lys, hvis du sammenligner Rival 110 med high-end gamer muse som Logitech G502. Men hvis du vægter de vigtigste ting som komfort, kvalitet og performance, så er Rival 110 et super godt valg.

Videoanmeldelse:

6. Corsair HARPOON RGB PRO – næstbedste budget gamer mus

Corsair HARPOON RGB PRO
Corsair HARPOON RGB PRO

Bedste pris: 239 kr. hos Computersalg

Endnu en gamer mus til en skarp pris, nemlig Corsair HARPOON RGB PRO. Du får virkelig meget gamer mus for pengene, hvis du køber denne mus. Musen er udstyret med en optisk sensor, som tilbyder god tracking og præcision af dine bevægelser. De glatte mouseskates gør, at musen glider let på musemåtten. Den har en vægt på 85 gram, hvilket er i den lave ende. Så hvis du er på udkig efter en billig letvægtsmus, så overvej musen fra Corsair.

Musen byder også på RGB lys i form af logoet der lyser op, når musen er tilsluttet en PC. Den har et komfortabelt design, og derfor ligger musen rigtig godt i hånden. Gummifladerne i siderne gør, at du kan holde godt fat om musen, og du mister derfor sjældent grebet. I øvrigt er musen også udstyret med en række programmerbare knapper. Taget alting i betragtning er det en super fin gamer mus til pengene – et godt valg til gameren med et stramt budget.

Videoanmeldelse:

7. Glorious Model O – bedste letvægts gamer mus

Glorious Model O
Glorious Model O

Bedste pris: 429 kr. hos Proshop

Er du mest til letvægtsdesign, så du kan reagere lynhurtigt i spil? Hvis ja – så er Glorious Model O det rette valg. Musen fra Glorious er blevet en velkendt gamer mus på markedet og har indtaget positionen, som den bedste letvægts gamer mus. Med en vægt på KUN 67 gram er det verdens letteste RGB gamer mus. Og selvom musen vejer så lidt, så har man ikke gået på kompromis med sensor-teknologi og kvaliteten af de anvendte materialer.

Musen har nemlig en spritny optisk sensor, som tracker lynhurtigt og præcist. Musen har 6 programmerbare knapper, som du selv kan indstille til, hvad du har lyst til. Musen har nogle ekstrem glatte G-Skates (fødder), så den let kan manøvres rundt på musemåtten. Kabellængden er på 2 meter, hvilket er mere end rigeligt for de fleste.

Videoanmeldelse:

8. Razer Viper – bedste gamer mus til begge hænder

Razer Viper
Razer Viper

Bedste pris: 591 kr. hos Computersalg

Razer Viper er producentens bedste gamer mus til begge hænder i et legendarisk letvægtsdesign. Musen blev lanceret i august 2019, og den er hurtigt blevet en populær gamer mus blandt gamere. Dens performance er i en klasse helt for sig selv, eftersom den er udstyret med den nyeste 5G Optical Sensor (optisk sensor) – Razer’s nyeste sensor-teknologi. Musen har også et stilrent letvægtsdesign, så du ikke skal bruge alverdens kræfter på at bevæge musen. I øvrigt er musen designet således både højre- og venstrehåndede kan anvende musen.

Razer Viper byder også på 16,000 DPI, RGB lys og 8 programmerbare knapper. Musen er forholdsvis lille og kompakt, og derfor er den velegnet til alle slags spil. Musen er lavet af solide og holdbare materialer, og derfor har den mange leveår i sig. Kablet er fleksibelt, let og er designet på en måde, så det ikke sidder fast i musemåtten.

Videoanmeldelse:

9. SteelSeries Sensei 310 – næstbedste gamer mus til begge hænder

SteelSeries Sensei 310
SteelSeries Sensei 310

Bedste pris: 499 kr. hos WEBdanes

SteelSeries Sensei 310 har i mange år været en af de mest populære højrehåndet gamer muse. Årsagen til alsidigheden er musens design. Musen har et design så både højre- og venstrehåndet gamere kan bruge musen. Den nye version af Sensei kaldet Sensei 310 har fået et nyt visuelt makeover og en ny, banebrydende og avanceret sensor. Netop disse to ting har været med til at give musen super god omtale i diverse online elektronik magasiner. TechRadar har blandt andet givet Sensei 310 topkarakterer i sin test og nævner, at musen er den bedste, eksperterne nogensinde har testet.

Sensei 310 udmærker sig som sagt ved sit design, der tillader både højre- og venstrehåndet gamere at bruge musen. Musen er super komfortabel og har et utrolig godt grip. Derudover kommer Sensei 310 med den helt nye, optiske sensor fra SteelSeries kaldet TrueMove3. Sensoren garanterer dig 1:1 tracking, hvilket du ikke finder hos gamer muse fra andre producenter. Ikke nok med at musen er en klasse helt for sig selv, så er prisen sørme også lav. Du får rigtig meget gamer mus for pengene, hvis du vælger at anskaffe dig Sensei 310.

Videoanmeldelse:

10. ZOWIE EC1-A – bedste gamer mus til FPS spil

Zowie EC1-A
Zowie EC1-A

Bedste pris: 419 kr. hos Proshop

Zowie EC1-A er en gamer mus med et klassisk look, der er velegnet til FPS spil (f.eks. CS:GO, Overwatch og Call of Duty) og Battle Royale spil (f.eks. Fortnite, Apex Legends og PUBG). Musen er især blevet populær blandt de professionelle CS:GO-spillere. Den danske CS:GO-spiller fra Astralis kaldet “Dev1ce” spiller med Zowie EC1-A, hvilket siger lidt om, hvor god musen er.

Under udviklingen af Zowie EC1-A har komforten været i højsædet. Det kan også mærkes, når man spiller med musen. Musen er meget komfortabel og special designet til højrehåndet gamere. Den er ydligere blevet udstyret med en helt ny sensor, der ikke anvender prediction. Prediction (forudsigelse på dansk) definerer, om sensoren hjælper med at forudse brugerens næste bevægelse. Dette har Zowie valgt at fjerne, da prediction kan lede til en sensor der ikke reagerer på 100% samme måde som den bevæges. De professionelle inden for FPS spil vil helst være fri for prediction, så de kan have fuld kontrol over musens bevægelser. Noget andet der kendetegner Zowie EC1-A er den lave lift-off distance på 1,5-1,8 mm.

Vi vil anbefale dig at anskaffe Zowie EC1-A, hvis du spiller FPS spil. Den er super komfortabel, tilbyder høj performance og giver dig mulighed for fuldt ud at kontrollere musen selv.

Videoanmeldelse:

11. Razer Naga Trinity – bedste gamer mus til MMO og MOBA

Razer Naga Trinity
Razer Naga Trinity

Bedste pris: 799 kr. hos WEBdanes

Razer Naga Trinity har fået super god omtale for sit design. Musen er special designet til MMO og MOBA spil, hvor man ofte har brug for at sætte flere keybindings. Musen giver dig en fordel i MMO/MOBA spil, og giver dig kontrol lige ved hånden. Der er hele 12 sideknapper, som du selv kan programmere til in-game kommandoer. Det er super smart og giver dig en fordel, fordi du hurtigt og nemt kan eksekvere dine kommandoer. Og på grund af designet er Razer Naga Trinity blevet kåret som den bedste MMO mus af Tom’s Guide.

Udover de smarte programmerbare knapper er musen udstyret med en af verdens mest avancerede 5G optiske sensorer. Musens sensor garanterer præcision og tilbyder op til 16.000 DPI, hvilket er mere end rigeligt. Hvis du spiller MMO spil så som World of Warcraft eller MOBA spil så som League of Legends og Dota 2, så er Razer Naga Trinity det helt rigtige valg. I skrivende stund kan du købe musen for 799 kr.

Videoanmeldelse:

12. Logitech G Pro Wireless – bedste trådløs gamer mus

Logitech G Pro Wireless
Logitech G Pro Wireless

Bedste pris: 885 kr. hos Computersalg

Logitech G Pro Wireless indtager denne tests plads som den absolut bedste trådløs gamer mus. Sammenlignet med andre trådløse gamer muse er Logitech G Pro Wireless på forkant på alle parametre. Musen kan blære sig med en esport-optimeret optisk sensor, stilrene, ergonomiske og letvægts design, +40 timer batterilevetid, 8 programmerbare knapper og RGB lys.

Du vil på intet tidspunkt mærke langsom responstid, da det er en lag-fri gamer mus. Derfor opnår du den samme gaming oplevelse, som hvis du spillede med en gamer mus med kabel. Designet er i øvrigt et “ambidextrous design” hvilket vil sige, at både højre- og venstrehåndede gamere kan anvende musen. Musen føles på ingen måde billig, tværtimod føles den dyr og luksuriøs. Musen vejer sølle 81 gram, og det giver anledning til lynhurtige bevægelser. Alt i alt en fremragende trådløs gamer mus, og efter vores mening den bedste i 2020.

13. Razer Lancehead – næstbedste trådløs gamer mus

Razer Lancehead
Razer Lancehead

Bedste pris: 1.099 kr. hos WEBdanes

Med Razer Lancehead kan du være sikker på at få en 100% stabil trådløs forbindelse. Og denne banebrydende trådløs forbindelse har medført, at flere verdenskendte tech-magasiner så som IGN og PCMag har givet musen topkarakterer i sine tests. Musen tilbyder en DPI op til 16,000, hvilket er mere end rigeligt. Vægten er 111 gram.

Razer Lancehead har taget verdenen med storm. Grunden til det er, at musen har hele pakken. Med den nye trådløse teknologi fra Razer (Razer proprietary Adaptive Frequency Technology), så giver musen dig mulighed for at spille med en 100% stabil trådløs forbindelse. Du vil ikke kunne mærke det mindste lag, når du spiller med Razer Lancehead. Musen er i øvrigt også udstyret med den mest præcise laser gaming sensor for at opnå bedste præcision og hurtighed. Med andre ord: Razer Lancehead er den absolut bedste trådløse gamer mus til dato. Du finder ikke en trådløs gamer mus, der har den samme stabilitet, præcision og hurtighed.

Videoanmeldelse:

14. Corsair HARPOON RGB Wireless – bedste budget trådløs gamer mus

Corsair HARPOON RGB Wireless
Corsair HARPOON RGB Wireless

Bedste pris: 499 kr. hos WEBdanes

Corsair HARPOON RGB Wireless er det bedste bud på en billig trådløs gamer mus i 2020. Musen tilbyder en forsinkelsesfri forbindelse, og derfor vil du ikke opleve forsinkelser, når du gamer. Den optiske sensor sikrer dig fuld kontrol over musen og præcision i verdensklasse. Noget andet der er værd at bemærke er musens batterilevetid, som er på hele 60 timer! Der går altså lang tid, før musen har brug for en opladning.

Corsair HARPOON RGB Wireless er en forholdsvis lille gamer mus, men den vejer dog stadig 99 gram. Kablet har en længde på 1,8 m og er lavet af slidstærke materialer. Musen er beregnet til højrehåndede gamere, og designet er et klassisk Corsair design – oser af minimalisme. Når det kommer til prisen, så finder du ikke en lige så billig trådløs gamer mus, der performer lige så godt som denne fra Corsair. Så hvis du er på udkig efter en billig løsning, men ønsker en trådløs forbindelse, så vil du blive glad for Corsair HARPOON RGB Wireless.

Videoanmeldelse:

Hvilke gamer muse bruger professionelle eSports-spillere?

De fleste gamere er ofte interesseret i, hvilket gaming udstyr de største eSports-stjerner anvender. For hvis du vælger den samme gamer mus, som en professionel anvender til daglig, så er du garanteret en god gamer mus. Vi har derfor foretaget en grundig research for at finde frem til, hvilken gamer mus Ninja (professionel Fortnite-spiller), Dev1ce (professionel CS:GO-spiller) og N0tail (professionel Dota 2-spiller) anvender til daglig. Læs mere om resultatet nedenfor.

Ninja (Professionel Fortnite-spiller)

Ninja
Ninja (professionel Fortnite-spiller)

Ninja er verdens største og mest populære streamer og YouTube-gamer i skrivende stund. Han er sponsoreret af en lang række verdensomspændende virksomheder heriblandt RedBull, og han har en YouTube kanal med mere end 21 millioner abonnenter. Han har også over 13 millioner følgere på Instagram og 4 millionere på Twitter. Derudover kan ingen andre streamers og professionelle eSport-spillere måle sig med Ninjas gennemsnitlige seertal, som i øvrigt har slået mange rekorder på Twitch. Ninja anses for at være den bedste Fortnite-spiller i hele verden. Han har vundet nogle af de største Fortnite-turneringer.

Ninja anvender SteelSeries Rival 600 som sin gamer mus. Musen er af høj kvalitet og er super robust og slidstærk. Musen har en lang række nyttige funktioner. Den er blandt andet udstyret med en lang række knapper. Gamer musen er derfor velegnet til alle slags spil. Derudover er den udstyret med den nyeste optiske sensor af SteelSeries. Derfor er musen ultra nøjagtig i sine bevægelser og tracking. Se bedste pris på musen herunder.

Bedste pris: 516 kr. hos Computersalg

Dev1ce (Professionel CS:GO-spiller)

dev1ce
dev1ce

Dev1ce er en dansk professionel CS:GO-spiller, der anses for at være en af de bedste til CS:GO. Dev1ce spiller til dagligt for verdens bedste CS:GO-hold kaldet Astralis. Astralis er i øvrigt et dansk hold bestående udelukkende af danske gamere. Dev1ce har op til flere gange vundet nogle af de største turneringer i CS:GO, som i daglig tale hedder Major.

Dev1ce spiller med den meget populære Zowie EC1-A, som er velegnet til FPS spil (CS:GO, Overwatch og lignende spil). Zowie EC1-A er en klassiker og er blandt de absolut bedste gamer muse i 2020. Musen har en sensor som siger spar 2 – hurtighed og præcision i topklasse. Zowie EC1-A er af en størrelse, der passer til stort set alle hånd-typer. Musen har hele fire dpi-instillinger: 400, 800, 1600 og 3200 dpi. Musen er også kendt for sin meget lave lift-off distance på 1,5-1,8 mm. Den tracker altså stort set alt, selvom du løfter musen. Se bedste pris på musen herunder.

Bedste pris: 419 kr. hos Proshop

N0tail (Professionel Dota 2-spiller)

N0tail
N0tail (Professionel Dota 2-spiller)

Den danske Johan Sundstein på 24 år, også kaldet N0tail, er en af de absolut bedste Dota-spillere i hele verden. Han er en af de mest vindende Dota-spillere i historien og har i løbet af sin Dota-karriere tjent kassen. I dag spiller han stadig på den internationale eSports-scene og vedligeholder sit høje niveau. I 2019 vandt han eSports-turneringen ‘The international’, hvilket gav hans hold en præmiepulje på hele 72 millioner kroner som blev delt mellem holdmedlemmerne. Dette har også gjort ham til at være den anden rigeste eSports-spiller i hele verden.

Han anvender Razer DeathAdder Elite, hvilket er en bestseller fra det verdenskendte Razer brand. Razer er kendt for sine produkter af høj kvalitet, og det gør sig også gældende for DeathAdder Elite. Musen er udstyret med en helt igennem fantastisk og hurtigt-reagerende sensor. Musens sensor anses for at være den bedste i verden. Den leverer en enestående tracking, hurtighed og præcision. Se bedste pris på musen herunder.

Bedste pris: 470 kr. hos Proshop

Gamer mus guide

Når du skal til at vælge og købe en gamer mus, så er der en række ting, du skal tage stilling til. Går du efter en trådløs mus eller en almindelig mus med kabel? Hvad med DPI – har du brug for et højt eller lavt niveau? Nedenfor giver vi dig tips og tricks til, hvordan du kan få svar på alle de spørgsmål, der er forbundet med et køb af gamer mus.

  • Hvad er en gamer mus?
  • Trådløs vs kabel
  • DPI
  • Programmerbare knapper
  • Responstid
  • Sensor
  • Design og komfort
  • Pris
  • Mærker

Hvad er en gamer mus?

En gamer mus er en helt almindelig mus med yderligere funktioner, der gør den velegnet til computerspil. Med yderligere funktioner menes der programmerbare knapper, højere sensitivity/følsomhed, justerbar vægt og hurtigere responstid. Alle disse funktioner er med til at forbedre musens performance: hurtigere reaktioner og mere behagelige bevægelser.

Teknisk set gør gamer musen og den almindelige mus de samme ting. Men forskellen er, at gamer musen gør alting bedre og mere præcist. Derudover er en gamer mus typisk mere ergonomisk designet. Gamer musen kan kontrolleres og tracker langt bedre end den almindelige mus.

Trådløs vs kabel

Ligesom de almindelige standard pc muse kan gamer musen også fås trådløs eller med kabel. For et par år siden var en trådløs gamer mus ubrugelig grundet den langsomme tracking. Men der er sket en del siden da.

I dag spiller selv de professionelle streamers med trådløse gamer muse, da der stort set ikke er nogen forskel på trådløs og kabel gamer mus, når det kommer til performance. Men hvis du ønsker den bedste tracking og hurtigste responstid, så vælg en gamer mus med kabel for at være på den sikre side. Det bør også pointeres, at trådløse muse er en hel del dyrere end muse med kabler.

DPI

DPI står for “Dots Per Inch”, hvilket på dansk betyder pixels pr. tomme. I teorien skal det forstås således, at hvis en mus har 1600 DPI, og du flytter din mus en tomme (2,54 cm), så vil din musemarkør bevæge sig 1600 pixels. Des højere DPI, des mere følsom bliver din mus over for dine bevægelser. Du behøver nødvendigvis ikke anskaffe dig en gamer mus, der giver dig mulighed for at spille med en høj DPI.

Når det kommer til DPI, afhænger det af dine præferencer. Hvordan gamer du normalt med din mus? Spiller du med en lav sensitivity/følsomhed? Der er både fordele og ulemper forbundet med lav sensitivity og høj sensitivity. Når du spiller med lav sensitivity, har du – i skydespil som Fortnite og CS:GO – nemmere ved ramme dine modstandere. Til gengæld får du sværere ved at reagere hurtigt og rotere, f.eks. når en modstander skyder dig bagfra. Det er naturligvis en væsentlig ulempe. Fordelen ved ved spille med en høj sensitivity er, at du kan rotere og reagere hurtigere. Til gengæld vil en høj sensitivity forårsage, at du vil have svært ved at ramme dine skud.

Programmerbare knapper

Nogle af de high-end muse der er på markedet, er udstyret med knapper, der tillader hurtig adgang til specifikke funktioner og handlinger. Ekstra knapper kan være super brugbart til spil et spil som Fortnite. I Fortnite handler det om at overleve, og det gør du ved at skyde dine modstandere. Men et ligeså vigtigt element i Fortnite er byggedelen. Derfor kræver spillet, at du har en masse forskellige keybindings. Her kan en mus med programmerbare knapper være til stor gavn.

Det er ikke kun Fortnite, hvor programmerbare knapper er en fordel at foretrække. Spil som World of Warcraft, League of Legends og Dota 2 kræver også, at du har en del keybindings. Her kan programmerbare knapper igen være til stor gavn.

Responstid

Responstid betyder, hvor ofte musen er på udkig efter og rapportere input – jo højere, jo bedre. Det reducerede mellemrum mellem hver transmission giver markøren en mere jævn og præcis følelse af skærmen. Det resulterer altså i en bedre gaming oplevelse. Responstid måles i Hertz (Hz).

Standarden for almindelige kontormuse er omkring 125Hz. Vi gamere foretrækker en højere Hertz: 250Hz, 500Hz eller 1000Hz.

Sensor

Når vi snakker om sensorer, skelner man typisk mellem den optiske sensor og laser sensoren. Den optiske sensor i mange år været det mest populære valg. Men eftersom teknologien skrider frem, ser man mindre til den optiske sensor. Grunden til det er, at laser sensoren er mere præcis og har hurtigere responstider. Med det sagt skal det siges, at den optiske sensor er stadig den “go to” sensor for hovedparten af gamer muse. De fleste high-end gamer muse heriblandt SteelSeries Rival 600 og Logitech G502 er udstyret med en optisk sensor.

Design og komfort

Her handler det igen om præferencer. Der findes mange vildt fede designs som måske ikke giver den bedste komfort. Her skal du overveje om du vægter design mere end komfort, eller om du ønsker . SteelSeries og ZOWIE har altid været kendt for sine ergonomiske gamer muse, der er super komfortabel at spille med. Selvom disse to producenters gamer muse ikke har et super vildt og råt design, så er komforten helt i top.

Vi vil til enhver tid foretrække at spille med en ergonomisk mus, frem for en mus der sidder dårligt i ens hånd. Stort set alle de professionelle eSports-spillere spiller også med ergonomiske gamer muse fra velkendte gaming brands. Alle gamer muse i testen ovenfor har et ergonomisk design.

Pris

I dag er det muligt at få en gamer mus af høj kvalitet, der yder høj performance for sølle 300-500 kroner. Du kan naturligvis anskaffe dig en gamer mus til mindre end dette, men husk at vær opmærksom på, hvilken producent der har udviklet den pågældende gamer mus. Hvis du gerne vil gå efter det billige alternativ, så skal du uden tvivl tage et kig på Paracon. Paracon er en forholdsvis ny spiller på gaming udstyrs markedet, og producenten skaber gaming udstyr af høj kvalitet til lave priser. Vi har før testet og haft fingerene i gamer muse fra Paracon, og kan kun tale positivt om dem. De ligger næsten ligeså godt i hånden, som gamer musene fra de velkendte mærker som SteelSeries, Razer, Corsair, Logitech, ZOWIE og ROCCAT. Det er marginaler, der er tale om.

Mærker

Du kan aldrig gå galt i byen, hvis du vælger en gamer mus fra SteelSeries, Corsair, Logitech, Razer, ZOWIE og ROCCAT. Gamer musene fra disse velkendte producenter koster omkring 300-800 kroner, hvilket er små penge sammenlignet med priserne for et par år tilbage. Ny teknologi gør, at producenter i dag kan producere gamer muse af høj kvalitet til en forholdsvis lav pris.

Som anført tidligere kan du vælge et billigere alternativ end de ovennævnte high-end gaming brands så som SteelSeries og Logitech. Der er mange gaming producenter, der tilbyder gamer muse til uhørt lave priser. Vi vil til enhver tid anbefale den danske producent Paracon, hvilket er en forholdsvis ny spiller på gaming udstyr markedet. Producenten er hurtigt blevet kendt – især i Norden – for at producere ergonomisk og kvalitetsstærk gaming udstyr til meget lave priser.

Gamer mus tilbud

For hver uge der går, vil der være nye og spændende tilbud på gamer muse. Men nogen tilbud er bedre end andre, og nogen webshops tilbyder lavere priser end andre. Vi har foretaget en grundig prissammenligning og er kommet frem til, at WEBdanes tilbyder de laveste priser og bedste tilbud på gamer muse. Derudover har webshoppen også det største sortiment af gamer muse i hele Danmark. Man kan naturligvis købe gamer muse fra de velkendte mærker som for eksempel SteelSeries hos WEBdanes. Men webshoppen tilbyder også gamer muse fra mindre velkendte brands som Paracon, hvilket er et forholdsvis nyt gaming brand.

WEBdanes Trustpilot
WEBdanes har en TrustScore på 9,3, hvilket er en af de bedste på Trustpilot.

 

WEBdanes er i øvrigt en troværdig dansk webshop, der er E-mærket. Webshoppen har en Trustpilot score på hele 9.3. Vi har før bestilt gaming udstyr fra webshoppen, og indtil videre er vi ikke stødt på nogen problemer. Derfor anbefaler vi, du tager et kig på det store udvalg af gamer muse WEBdanes har at byde på. Klik på linket nedenfor for at se deres tilbud og lave priser på gamer muse.