Gamer mus (2019) – Komplet test og købsguide

gamer mus

Artiklen indeholder reklamelinks.

En gamer mus er din trofaste ven, der følger med dig i uanset om du taber eller vinder. Gamer musen er et ligeså vigtigt gaming udstyr som tastaturet, musemåtten og headsettet. En god gamer mus kan forbedre dig som spiller, mens en dårlig gamer mus kan forhindre dig i at præstere godt. På baggrund af det er det vigtigt, at du vælger en gamer mus og ikke en traditionel mus. Gamer musen er designet til gameren. Det vil sige, at ved brug af en præcis og hurtig sensor samt andre funktioner, så kan gamer musen have en positiv indflydelse på dine præstationer.

I vores test afslører vi de 10 bedste gamer muse i 2019. Alt lige fra den bedste high-end gamer mus til den bedste budget gamer mus. Hvis du er interesseret i mere information, så kan du blandt andet læse om hvilke gamer muse professionelle eSport-spillere bruger eller vores købsguide. Hvis du mangler en gamer stol, kan du med fordel læse vores gamer stol test.

Gamer mus test

SteelSeries Rival 600

SteelSeries Rival 600
SteelSeries Rival 600

“Bedste højrehåndet gamer mus”

Her har vi fat i en af de mest omtalte og bedst anbefalet gamer muse i 2019. Med sit nye og revolutionerende sensor system (TrueMove3+) har Rival 600 taget verden med storm. Rival 600 har vundet et utal af priser, tests og fået anerkendelse hos mange verdenskendte magasiner. Blandt andet har TechRadar kåret SteelSeries Rival 600 som værende den bedste gamer mus i 2019. Derudover har musen fået top anmeldelser af diverse verdenskendte online medier som PC Gamer, Tom’s Guide og IGN.

Med Rival 600 kan SteelSeries igen kalde sig for verdens bedste producent af gamer muse. Den danske producent har formået at skabe et nyt dual sensorsystem, der kombinerer ægte 1 til 1 tracking med banebrydende lift off distance detektion. Med Rival 600 kan du for første gang i historien have fuldstændig kontrol – også når du løfter musen. Musen er også udstyret med justerbar vægt, perfekt antal side-knapper (programmerbare knapper), RGB spectrum lys. Du finder ikke en mus i samme prisklasse, der tilbyder det samme sensorsystem og antal funktioner/features. Musen er velegnet til alle slags spil. SteelSeries Rival 600 er i skrivende stund prissat til 649 kr.

Køb SteelSeries Rival 600

Produktvideo:

Logitech G502

Logitech G502
Logitech G502

“Bedste high-end gamer mus”

G502 gamer musen er Logitech’s svar på verdens bedste high-end gamer mus. Logitech G502 har en lang række unikke funktioner heriblandt justerbar optisk sensor, justerbar vægt og programmerbare knapper. Disse ting har medført at Logitech G502 har gjort sig bemærket rundt omkring i verden. Musen har ligesom SteelSeries Rival 600 vundet en lang række priser og er blevet omtalt godt. Det anerkendte elektronik magasin Tom’s Guide har kåret Logitech G502 til at være den bedste gamer mus i 2019.

Logitech G502 er en ergonomisk, komfortabel, funktionel og banebrydende mus. Musen udmærker sig især på grund af dets avancerede justerbare vægt/balance-system. Systemet tillader dig at finpudse vægten helt ned til mindste detalje, og du kan samtidig balancere vægtlodderne på front, midte eller enden. Derudover er musen udstyret med en optisk sensor af allerhøjeste kvalitet – den tracker alle dine bevægelser med største præcision. Og man kan naturligvis ikke komme uden om de programmerbare knapper. Musen er udstyret med hele 11 programmerbare knapper. Det kan være til stor gavn, hvis du spiller spil, hvor du har brug for mange keybindings. Musen har et DPI niveau fra 200 til 12.000. Du kan på nuværende tidspunkt anskaffe dig Logitech G502 for 699 kr.

Køb Logitech G502

Produktvideo:

SteelSeries Rival 110

SteelSeries Rival 110
SteelSeries Rival 110

“Bedste budget gamer mus”

SteelSeries Rival 110 er en overraskende god gamer mus, taget prisen i betragtning. Rival 110 er blevet gamernes “go to” budget gamer mus, og det er der en god grund til. Kort sagt har musen alt det, du har brug for som gamer: enkelt og komfortabelt design, bred DPI rækkevidde og præcis tracking. Derudover er SteelSeries softwaren også super brugervenlig og nem at anvende. Musen er blevet omtalt godt i de største elektronik magasiner heriblandt IGN, som er forbløffet over, hvor meget mus man får for pengene.

Musen er ligesom udstyret med den banebrydende TrueMove1 sensor, der garanterer 1:1 tracking. Du får altså en mus der tilbyder en forbløffende præcision. Noget andet der er værd at bemærke er, at musen kan fås i tre forskellige farver: sort, grå og hvid. Der er altså lidt til enhver smag, og det er sjældent, vi ser en gamer mus kan fås i forskellige farver.

Du går naturligvis glip af en række funktioner som f.eks. justerbar vægt, programmerbare knapper og RGB lys, hvis du sammenligner Rival 110 med high-end gamer muse som Logitech G502. Men hvis du vægter de vigtigste ting som komfort, kvalitet og performance, så er Rival 110 et super godt valg. Køb musen lige nu for kun 299 kr.

Køb SteelSeries Rival 110

Produktvideo:

SteelSeries Sensei 310

SteelSeries Sensei 310
SteelSeries Sensei 310

“Bedste allround gamer mus”

SteelSeries Sensei har i mange år været en af de mest populære gamer muse, fordi den er bedst allround – den er velegnet til alle gamere. Årsagen til alsidigheden er musens design. Musen har et design så både højre- og venstrehåndet gamere kan bruge musen. Den nye version af Sensei kaldet Sensei 310 har fået et nyt visuelt makeover og en ny, banebrydende og avanceret sensor. Netop disse to ting har været med til at give musen super god omtale i diverse online elektronik magasiner. TechRadar har blandt andet givet Sensei 310 topkarakterer i sin test og nævner, at musen er den bedste, eksperterne nogensinde har testet.

Sensei 310 udmærker sig som sagt ved sit design, der tillader både højre- og venstrehåndet gamere at bruge musen. Musen er super komfortabel og har et utrolig godt grip. Derudover kommer Sensei 310 med den helt nye, optiske sensor fra SteelSeries kaldet TrueMove3. Sensoren garanterer dig 1:1 tracking, hvilket du ikke finder hos gamer muse fra andre producenter. Ikke nok med at musen er en klasse helt for sig selv, så er prisen sørme også lav. Du kan købe SteelSeries Sensei 310 for sølle 499 kr., hvilket er “out-of-this-world” ifølge os. Du får rigtig meget gamer mus for pengene, hvis du vælger at anskaffe dig Sensei 310.

Køb SteelSeries Sensei 310

Produktvideo:

ZOWIE EC1-A

Zowie EC1-A
Zowie EC1-A

“Bedste FPS gamer mus”

Zowie EC1-A er en gamer mus med et klassisk look, der er velegnet til FPS spil (f.eks. CS:GO, Overwatch og Call of Duty) og Battle Royale spil (f.eks. Fortnite, Apex Legends og PUBG). Musen er især blevet populær blandt de professionelle CS:GO-spillere. Den danske CS:GO-spiller fra Astralis kaldet “Dev1ce” spiller med Zowie EC1-A, hvilket siger lidt om, hvor god musen er.

Under udviklingen af Zowie EC1-A har komforten været i højsædet. Det kan også mærkes, når man spiller med musen. Musen er meget komfortabel og special designet til højrehåndet gamere. Den er ydligere blevet udstyret med en helt ny sensor, der ikke anvender prediction. Prediction (forudsigelse på dansk) definerer, om sensoren hjælper med at forudse brugerens næste bevægelse. Dette har Zowie valgt at fjerne, da prediction kan lede til en sensor der ikke reagerer på 100% samme måde som den bevæges. De professionelle inden for FPS spil vil helst være fri for prediction, så de kan have fuld kontrol over musens bevægelser. Noget andet der kendetegner Zowie EC1-A er den lave lift-off distance på 1,5-1,8 mm.

Vi vil anbefale dig at anskaffe Zowie EC1-A, hvis du spiller FPS spil. Den er super komfortabel, tilbyder høj performance og giver dig mulighed for fuldt ud at kontrollere musen selv. Den koster 529 kr. på nuværende tidspunkt.

Køb Zowie EC1-A

Produktvideo:

Razer Naga Trinity

“Bedste MMO/MOBA gamer mus”

Razer Naga Trinity
Razer Naga Trinity

Razer Naga Trinity har fået super god omtale for sit design. Musen er special designet til MMO og MOBA spil, hvor man ofte har brug for at sætte flere keybindings. Musen giver dig en fordel i MMO/MOBA spil, og giver dig kontrol lige ved hånden. Der er hele 12 sideknapper, som du selv kan programmere til in-game kommandoer. Det er super smart og giver dig en fordel, fordi du hurtigt og nemt kan eksekvere dine kommandoer. Og på grund af designet er Razer Naga Trinity blevet kåret som den bedste MMO mus af Tom’s Guide.

Udover de smarte programmerbare knapper er musen udstyret med en af verdens mest avancerede 5G optiske sensorer. Musens sensor garanterer præcision og tilbyder op til 16.000 DPI, hvilket er mere end rigeligt. Hvis du spiller MMO spil så som World of Warcraft eller MOBA spil så som League of Legends og Dota 2, så er Razer Naga Trinity det helt rigtige valg. I skrivende stund kan du købe musen for 799 kr.

Køb Razer Naga Trinity

Produktvideo:

Razer Lancehead

Razer Lancehead
Razer Lancehead

“Bedste trådløse gamer mus”

Med Razer Lancehead kan du være sikker på at få en 100% stabil trådløs forbindelse. Og denne banebrydende trådløs forbindelse har medført, at flere verdenskendte tech-magasiner så som IGN og PCMag har givet musen topkarakterer i sine tests.

Razer Lancehead har taget verdenen med storm. Grunden til det er, at musen har hele pakken. Med den nye trådløse teknologi fra Razer (Razer proprietary Adaptive Frequency Technology), så giver musen dig mulighed for at spille med en 100% stabil trådløs forbindelse. Du vil ikke kunne mærke det mindste lag, når du spiller med Razer Lancehead. Musen er i øvrigt også udstyret med den mest præcise laser gaming sensor for at opnå bedste præcision og hurtighed. Med andre ord: Razer Lancehead er den absolut bedste trådløse gamer mus til dato. Du finder ikke en trådløs gamer mus, der har den samme stabilitet, præcision og hurtighed. Musen er lige nu prissat til 1.099 kr.

Køb Razer Lancehead

Produktvideo:

Hvilke gamer muse bruger professionelle eSports-spillere?

De fleste gamere er ofte interesseret i, hvilket gaming udstyr de største eSports-stjerner anvender. For hvis du vælger den samme gamer mus, som en professionel anvender til daglig, så er du garanteret en god gamer mus. Vi har derfor foretaget en grundig research for at finde frem til, hvilken gamer mus Ninja (professionel Fortnite-spiller), Dev1ce (professionel CS:GO-spiller) og N0tail (professionel Dota 2-spiller) anvender til daglig. Læs mere om resultatet nedenfor.

Ninja (Professionel Fortnite-spiller)

Ninja
Ninja (professionel Fortnite-spiller)

Ninja er verdens største og mest populære streamer og YouTube-gamer i skrivende stund. Han er sponsoreret af en lang række verdensomspændende virksomheder heriblandt RedBull, og han har en YouTube kanal med mere end 21 millioner abonnenter. Han har også over 13 millioner følgere på Instagram og 4 millionere på Twitter. Derudover kan ingen andre streamers og professionelle eSport-spillere måle sig med Ninjas gennemsnitlige seertal, som i øvrigt har slået mange rekorder på Twitch. Ninja anses for at være den bedste Fortnite-spiller i hele verden. Han har vundet nogle af de største Fortnite-turneringer.

En af hovedårsagerne til, at han er en af de bedste Fortnite-spillere i verden er hans valg af gamer mus. Han anvender Logitech G502 Proteus Spectrum RGB. Musen er af høj kvalitet og er super robust og slidstærk. Musen har en lang række nyttige funktioner. Den er blandt andet udstyret med en lang række ekstra knapper – 11 programmerbare knapper for at være helt præcis. Gamer musen er derfor velegnet til alle slags spil – især Battle Royale, MOBA og MMO spil, hvor man har mange keybindings. Derudover kan musens vægt indstilles ved brug af de fem vægtlodder der medfølger. Den er yderligere udstyret med fem forskellige dpi-indstillinger fra 200 til 12.000 dpi. Sidst og ikke mindst tracker musens optiske sensor alle bevægelser med største præstation.

Køb Logitech G502 Proteus Spectrum RGB

Dev1ce (Professionel CS:GO-spiller)

dev1ce
dev1ce

Dev1ce er en dansk professionel CS:GO-spiller, der anses for at være en af de bedste til CS:GO. Dev1ce spiller til dagligt for verdens bedste CS:GO-hold kaldet Astralis. Astralis er i øvrigt et dansk hold bestående udelukkende af danske gamere. Dev1ce har op til flere gange vundet nogle af de største turneringer i CS:GO, som i daglig tale hedder Major. For nylig blev han seedet til at være den anden bedste CS:GO-spiller i hele verden. Seedninger ændrer sig hele tiden, men i skrivende stund er han – som nævnt – den anden bedste. En af de årsager til, at han er en af de bedste CS:GO-spillere i verden er hans valg af gamer mus.

Dev1ce spiller med den meget populære Zowie EC1-A. Zowie EC1-A er en af de bedst sælgende gamer muse i 2019, og det skyldes, at den er super komfortabel, minimalistisk og simpel gamer mus. Musen er især populær blandt CS:GO-spillerne. Det er nemlig ikke kun Dev1ce, der spiller med gamer musen. Andre CS:GO-spillere, så som olofmeister, spiller også med Zowie EC1-A. Zowie EC1-A er af en størrelse, der passer til stort set alle hånd-typer – derfor er musen meget populær. Musen har hele fire dpi-instillinger: 400, 800, 1600 og 3200 dpi. Musen er også kendt for sin meget lave lift-off distance på 1,5-1,8 mm.

Køb Zowie EC1-A

N0tail (Professionel Dota 2-spiller)

N0tail
N0tail (Professionel Dota 2-spiller)

Den danske Johan Sundstein på 24 år, også kaldet N0tail, er en af de absolut bedste Dota-spillere i hele verden. Han er en af de mest vindende Dota-spillere i historien og har i løbet af sin Dota-karriere tjent kassen. I dag spiller han stadig på den internationale eSports-scene og vedligeholder sit høje niveau. I 2019 vandt han eSports-turneringen ‘The international’, hvilket gav hans hold en præmiepulje på hele 72 millioner kroner som splittes mellem holdmedlemmerne. Dette har også gjort ham til at være den anden rigeste eSports-spiller i hele verden. Hans succes skyldes mange faktorer heriblandt valg af gamer mus.

Han anvender SteelSeries Sensei 310, hvilket er en gamer mus fra SteelSeries. SteelSeries, hvilket er et dansk gaming brand, er en af de mest populære og bedst anbefalet gaming grands. SteelSeries er kendt for sin høje kvalitet, og det samme er gældende for Sensei 310. Musen er udstyret med en helt igennem fantastisk og hurtigt-reagerende sensor. Musens sensor anses for at være den bedste i verden. SteelSeries har i samarbejde med verdens største sensorproducent Pixart udviklet en splinterny sensor kaldet ‘TrueMove3’. Sensoren kan som den eneste i verden levere 100 % en til en tracking. Det medfører lav responstid og enestående præcision.

Køb SteelSeries Sensei 310

Gamer mus guide

Når du skal til at vælge og købe en gamer mus, så er der en række ting, du skal tage stilling til. Går du efter en trådløs mus eller en almindelig mus med kabel? Hvad med DPI – har du brug for et højt eller lavt niveau? Nedenfor giver vi dig tips og tricks til, hvordan du kan få svar på alle de spørgsmål, der er forbundet med et køb af gamer mus.

  • Hvad er en gamer mus?
  • Trådløs vs kabel
  • DPI
  • Programmerbare knapper
  • Responstid
  • Sensor
  • Design og komfort
  • Pris
  • Mærker

Hvad er en gamer mus?

En gamer mus er en helt almindelig mus med yderligere funktioner, der gør den velegnet til computerspil. Med yderligere funktioner menes der programmerbare knapper, højere sensitivity/følsomhed, justerbar vægt og hurtigere responstid. Alle disse funktioner er med til at forbedre musens performance: hurtigere reaktioner og mere behagelige bevægelser.

Teknisk set gør gamer musen og den almindelige mus de samme ting. Men forskellen er, at gamer musen gør alting bedre og mere præcist. Derudover er en gamer mus typisk mere ergonomisk designet. Gamer musen kan kontrolleres og tracker langt bedre end den almindelige mus.

Trådløs vs kabel

Ligesom de almindelige standard pc muse kan gamer musen også fås trådløs eller med kabel. For et par år siden var en trådløs gamer mus ubrugelig grundet den langsomme tracking. Men der er sket en del siden da.

I dag spiller selv de professionelle streamers med trådløse gamer muse, da der stort set ikke er nogen forskel på trådløs og kabel gamer mus, når det kommer til performance. Men hvis du ønsker den bedste tracking og hurtigste responstid, så vælg en gamer mus med kabel for at være på den sikre side. Det bør også pointeres, at trådløse muse er en hel del dyrere end muse med kabler.

DPI

DPI står for “Dots Per Inch”, hvilket på dansk betyder pixels pr. tomme. I teorien skal det forstås således, at hvis en mus har 1600 DPI, og du flytter din mus en tomme (2,54 cm), så vil din musemarkør bevæge sig 1600 pixels. Des højere DPI, des mere følsom bliver din mus over for dine bevægelser. Du behøver nødvendigvis ikke anskaffe dig en gamer mus, der giver dig mulighed for at spille med en høj DPI.

Når det kommer til DPI, afhænger det af dine præferencer. Hvordan gamer du normalt med din mus? Spiller du med en lav sensitivity/følsomhed? Der er både fordele og ulemper forbundet med lav sensitivity og høj sensitivity. Når du spiller med lav sensitivity, har du – i skydespil som Fortnite og CS:GO – nemmere ved ramme dine modstandere. Til gengæld får du sværere ved at reagere hurtigt og rotere, f.eks. når en modstander skyder dig bagfra. Det er naturligvis en væsentlig ulempe. Fordelen ved ved spille med en høj sensitivity er, at du kan rotere og reagere hurtigere. Til gengæld vil en høj sensitivity forårsage, at du vil have svært ved at ramme dine skud.

Programmerbare knapper

Nogle af de high-end muse der er på markedet, er udstyret med knapper, der tillader hurtig adgang til specifikke funktioner og handlinger. Ekstra knapper kan være super brugbart til spil et spil som Fortnite. I Fortnite handler det om at overleve, og det gør du ved at skyde dine modstandere. Men et ligeså vigtigt element i Fortnite er byggedelen. Derfor kræver spillet, at du har en masse forskellige keybindings. Her kan en mus med programmerbare knapper være til stor gavn.

Det er ikke kun Fortnite, hvor programmerbare knapper er en fordel at foretrække. Spil som World of Warcraft, League of Legends og Dota 2 kræver også, at du har en del keybindings. Her kan programmerbare knapper igen være til stor gavn.

Responstid

Responstid betyder, hvor ofte musen er på udkig efter og rapportere input – jo højere, jo bedre. Det reducerede mellemrum mellem hver transmission giver markøren en mere jævn og præcis følelse af skærmen. Det resulterer altså i en bedre gaming oplevelse. Responstid måles i Hertz (Hz).

Standarden for almindelige kontormuse er omkring 125Hz. Vi gamere foretrækker en højere Hertz: 250Hz, 500Hz eller 1000Hz.

Sensor

Når vi snakker om sensorer, skelner man typisk mellem den optiske sensor og laser sensoren. Den optiske sensor i mange år været det mest populære valg. Men eftersom teknologien skrider frem, ser man mindre til den optiske sensor. Grunden til det er, at laser sensoren er mere præcis og har hurtigere responstider. Med det sagt skal det siges, at den optiske sensor er stadig den “go to” sensor for hovedparten af gamer muse. De fleste high-end gamer muse heriblandt SteelSeries Rival 600 og Logitech G502 er udstyret med en optisk sensor.

Design og komfort

Her handler det igen om præferencer. Der findes mange vildt fede designs som måske ikke giver den bedste komfort. Her skal du overveje om du vægter design mere end komfort, eller om du ønsker . SteelSeries og ZOWIE har altid været kendt for sine ergonomiske gamer muse, der er super komfortabel at spille med. Selvom disse to producenters gamer muse ikke har et super vildt og råt design, så er komforten helt i top.

Vi vil til enhver tid foretrække at spille med en ergonomisk mus, frem for en mus der sidder dårligt i ens hånd. Stort set alle de professionelle eSports-spillere spiller også med ergonomiske gamer muse fra velkendte gaming brands. Alle gamer muse i testen ovenfor har et ergonomisk design.

Pris

I dag er det muligt at få en gamer mus af høj kvalitet, der yder høj performance for sølle 300-500 kroner. Du kan naturligvis anskaffe dig en gamer mus til mindre end dette, men husk at vær opmærksom på, hvilken producent der har udviklet den pågældende gamer mus. Hvis du gerne vil gå efter det billige alternativ, så skal du uden tvivl tage et kig på Paracon. Paracon er en forholdsvis ny spiller på gaming udstyrs markedet, og producenten skaber gaming udstyr af høj kvalitet til lave priser. Vi har før testet og haft fingerene i gamer muse fra Paracon, og kan kun tale positivt om dem. De ligger næsten ligeså godt i hånden, som gamer musene fra de velkendte mærker som SteelSeries, Razer, Corsair, Logitech, ZOWIE og ROCCAT. Det er marginaler, der er tale om.

Mærker

Du kan aldrig gå galt i byen, hvis du vælger en gamer mus fra SteelSeries, Corsair, Logitech, Razer, ZOWIE og ROCCAT. Gamer musene fra disse velkendte producenter koster omkring 300-800 kroner, hvilket er små penge sammenlignet med priserne for et par år tilbage. Ny teknologi gør, at producenter i dag kan producere gamer muse af høj kvalitet til en forholdsvis lav pris.

Som anført tidligere kan du vælge et billigere alternativ end de ovennævnte high-end gaming brands så som SteelSeries og Logitech. Der er mange gaming producenter, der tilbyder gamer muse til uhørt lave priser. Vi vil til enhver tid anbefale den danske producent Paracon, hvilket er en forholdsvis ny spiller på gaming udstyr markedet. Producenten er hurtigt blevet kendt – især i Norden – for at producere ergonomisk og kvalitetsstærk gaming udstyr til meget lave priser.

Gamer mus tilbud

For hver uge der går, vil der være nye og spændende tilbud på gamer muse. Men nogen tilbud er bedre end andre, og nogen webshops tilbyder lavere priser end andre. Vi har foretaget en grundig prissammenligning og er kommet frem til, at WEBdanes tilbyder de laveste priser og bedste tilbud på gamer muse. Derudover har webshoppen også det største sortiment af gamer muse i hele Danmark. Man kan naturligvis købe gamer muse fra de velkendte mærker som for eksempel SteelSeries hos WEBdanes. Men webshoppen tilbyder også gamer muse fra mindre velkendte brands som Paracon, hvilket er et forholdsvis nyt gaming brand.

WEBdanes Trustpilot
WEBdanes har en TrustScore på 9,3, hvilket er en af de bedste på Trustpilot.

 

WEBdanes er i øvrigt en troværdig dansk webshop, der er E-mærket. Webshoppen har en Trustpilot score på hele 9.3. Vi har før bestilt gaming udstyr fra webshoppen, og indtil videre er vi ikke stødt på nogen problemer. Derfor anbefaler vi, du tager et kig på det store udvalg af gamer muse WEBdanes har at byde på. Klik på linket nedenfor for at se deres tilbud og lave priser på gamer muse.