Razer mus – Her er de bedste razer muse i 2020

razer mus

Razer er en af verdens største gaming brands med et super godt ry – og det er der en god grund til. Razer producerer enestående, ergonomisk gaming udstyr af høj kvalitet. Razer er i øvrigt en af de gaming producenter der investerer i udvikling af nye teknologier (heriblandt udvikling af en bedre og mere avanceret sensor til sine gamer muse) og dermed sætter Razer standarden for gaming udstyr i gaming branchen. Razer er især kendt for sine gamer muse som for eksempel den prisvindende Razer DeathAdder. Udover Razer DeathAdder produktlinjen producerer og udvikler Razer naturligvis også andre gamer muse. Men hvilken Razer mus skal du vælge? Hvilken Razer mus er bedst?

Nedenfor afslører vi de 6 bedste Razer muse i 2020. Du finder alt lige fra den bedste allround razer mus til den bedste FPS razer mus. Med andre ord er der lidt til enhver type gamer. For mere information, så læs vores købsguide under testen. Hvis du hellere vil se de 10 bedste gamer muse i 2020 fra alle gaming brands, så læs vores gamer mus test.

Razer mus test

1. Razer DeathAdder Elite

Razer DeathAdder Elite
Razer DeathAdder Elite

“Bedste højrehåndet razer mus”

Pris: 499,00 kr.

Her har vi fat i Razers mest solgte og bedst anbefalet gamer mus til dato! Musen har vundet et utal af priser og har scoret topkarakterer hos diverse internationale medier heriblandt Tom’s Guide og TechSpot. Musen blev lanceret helt tilbage i 2006, og siden da er der sket en hel del. Razer har videreudviklet og forbedret musen på mange parametre så som komfort, materialevalg, vægt, sensor teknologi og kvalitet i det hele taget. Razer DeathAdder Elite er altså det banebrydende resultat af mere end 10 års videreudvikling. Razer DeathAdder Elite udmærker sig ved at tilbyde et komfortabelt ergonomisk design og en Razer 5G sensor (anses for at være verdens bedste optiske sensor) til en overkommelig pris. Musen er især et hit blandt de professionelle CS:GO-spillere og Overwatch-spillere, men bliver også anvendt af Battle Royale-spillere (Fortnite, PUBG og Apex Legends) og MOBA-spillere (LoL og Dota 2).

Razer DeathAdder Elite er en gamer mus med et letvægts fiberkabel. Musen er designet til den højrehåndet gamer med to makroknapper i musens venstre side. Musen er velegnet til alle slags greb – både palm, claw og finger-tip (læs mere om grebene længere nede i guiden). Eftersom musen er udstyret med fem programmerbare knapper og vejer 105 gram er det en super god allround gamer mus. Du kan bruge musen til alle slags spil. Og alsidigheden er også den primære grund til musens popularitet. Men hvis du er typen, der ønsker mange programmerbare knapper og spiller MMO og MMORPG spil som WoW og Guild Wars 2, så anskaf dig i stedet Razer Naga Trinity, som vi også har anmeldt længere nede i testen.

Køb Razer DeathAdder Elite

Produktvideo:

2. Razer Lancehead Tournament Edition

“Bedste allround razer mus”

Razer Lancehead Tournament Edition
Razer Lancehead Tournament Edition

Pris: 614,00 kr.

Her har vi fat i Razers nyeste skud fra stammen, som virkelig har overrasket anmeldere og eSports atleter positivt. Musen er blevet rost til skyerne både i nationale og internationale medier. Rosen kommer af, at musen er enestående og unik. Den er blandt andet udstyret med en af verdens bedste optiske sensorer (den såkaldte Razer 5G), og har et “ambidextrous design”. Det betyder, at både højre- og venstrehåndede gamere kan bruge musen. Derudover er musen udstyret med en lang række programmerbare knapper, hvilket gør musen til en super god allround gamer mus. Du kan altså spille alle slags spil med Razer Lancehead Tournament Edition. Musen minder meget om den populære SteelSeries Sensei 310, som også har et ambidextrous design og er udstyret med en hel del programmerbare knapper.

Razer Lancehead Tournament Edition er en gamer mus med kabel. Som nævnt ovenfor er musen designet, så både højre- og venstrehåndede gamere kan bruge musen. Eftersom musen har en almindelig størrelse og vejer 104 gram er den designet til alle greb, dvs. både finger-tip, claw og palm grebene. Musen giver dig mulighed for at spille alle slags spilgenrer uden problemer grundet en god balance mellem størrelse, vægt og de forholdsvis mange mekaniske knapper på musen.

Køb Razer Lancehead Tournament Edition

3. Razer Naga Trinity

Razer Naga Trinity
Razer Naga Trinity

“Bedste MMO/MOBA razer mus”

Pris: 799,00 kr.

Razer Naga Trinity er med sine 12 sideknapper Razer’s svar på verdens bedste gamer mus til MOBA (f.eks. LoL og Dota 2) og MMO (WoW og Guild Wars 2) spil. Musen er blevet et hit, eftersom musen er udviklet til at give dig en fordel, når du spiller MOBA og MMO spil. Især de professionelle MMO-spillere er helt vild med musen. Musen har også fået enestående anmeldelser af blandt andet TechRadar og PCGamesN. I øvrigt er musen udstyret med Razer 5G sensor, som er en af de absolut bedste optiske sensorer verden.

Razer Naga Trinity udmærker sig ved at være udstyret med hele 3 udskiftelige sideplader (se produktvideoen nedenfor). Razer Naga Trinity er en højrehåndet mus, som tydeligt kan ses på billedet. Så hvis du er højrehåndet får du et forbedret komfortabelt greb om musen. Eftersom musen er forholdsvis bred og vejer hele 120 gram, er musen velegnet til palm grebet. Claw- og finger-tip brugerne vil have svært ved at løfte og holde fat om musen pga. bredden og vægten. Eftersom musen er udstyret med en lang række programmerbare knapper og er designet til palm greb brugere, er musen velegnet til MOBA og MMO spil så som League of Legends, Dota 2, World of Warcraft og Guild Wars 2. Razer musen kan dog også anvendes til spilgenrer så som FPS spil (CS:GO, Overwatch osv.) og Battle Royale spil (Fornite, PUBG osv.).

Køb Razer Naga Trinity

Produktvideo:

4. Razer Basilisk

“Bedste FPS razer mus”

Razer Basilisk
Razer Basilisk

Pris: 499,00 kr.

Razer Basilisk er en toptunet FPS (first-person shooter) mus, der er udviklet til FPS gameren. Præcision og ergonomi har været i højsædet under udvikling af Razer Basilisk. Du kan også se på musens form (se eventuelt produktvideoen), at vi har at gøre med en ergonomisk og komfortabel gamer mus. Men det som gør Razer Basilisk unik er den aftagelige DPI clutch knap, der giver dig en kæmpe fordel i FPS spil så som CS:GO og Overwatch. Knappen har en lille trigger, der aktiverer en DPI-sænkende sniper tilstand, så du nemmere kan ramme dine modstandere.

Razer Basilisk er en højrehåndet gamer mus skabt til FPS spil. Musen er forholdsvis stor (i bredde og højde) sammenlignet med andre razer muse og vejer 109 gram. Størrelsen og vægten samt formen betyder også, at Razer Basilisk vil passe godt til palm grebet. Eftersom musen er udstyret med en DPI-sænkende sniper tilstand knap, er den designet til FPS spil (CS:GO, Overwatch, Call of Duty, Battlefield osv.). Eksperter og anmeldere mener dog også, at musen sagtens kan bruges til at spille andre spil som f.eks. LoL og Fortnite.

Køb Razer Basilisk

Produktvideo:

5. Razer Abyssus V2

“Bedste budget razer mus”

Razer Abyssus V2
Razer Abyssus V2

Pris: 399,00 kr.

Razer Abyssus V2 er en lille og kompakt gamer mus, der kan anvendes af både højre- og venstrehåndede gamere. Musen er udstyret med Razers egen 5G sensor, hvilket anses for at være en af verdens bedste optiske sensorer. Under udviklingen af musen har der været et stor fokus på at skabe en gamer mus med et simpelt design. Derfor er musen heller ikke udstyret med en lang række features. Musen er derimod udstyret med de mest nødvendige features så som 4 knapper, RGB-belysning, lækre materialer og en toptunet optisk sensor.

Musen er en gamer mus med kabel. Og fordi musen har et “ambidextrous design”, kan den anvendes af både højre- og venstrehåndede gamere. Musen er forholdsvis lille/smal og vejer knap 80 gram, hvilket gør musen velegnet til finger-tip grebet og claw grebet. Men man kan også bruge palm grebet på musen. Musen passer bedst til FPS spil (CS:GO, Overwatch osv.) og Battle Royale spil (Fortnite, PUBG osv.) på baggrund af de få knapper musen har. Så hvis du er på udkig efter en forholdsvis lille gamer mus du hurtigt kan rykke rundt med, så er Razer Abyssus V2 det helt rigtige valg.

Køb Razer Abyssus V2

6. Razer Lancehead

“Bedste trådløse razer mus”

Razer Lancehead
Razer Lancehead

Pris: 1099,00 kr.

Hvis du er på udkig efter en trådløs gamer mus fra Razer, så anbefales Razer Lancehead. Razer Lancehead er Razers svar på den bedste trådløse gamer mus. Musen har scoret topkarakterer og er blevet rost i diverse medier som Trusted Reviews, IGN og PCMag. Musen er den trådløse version af Razer Lancehead Tournament Edition. Og eftersom Razer Lancehead er en trådløs gamer mus, er der en række forskelle. Razer Lancehead er en trådløs gamer mus udstyret med verdens mest præcise laser sensor. Det som begge muse har tilfælles er det såkaldte “ambidextrous design”. Kort sagt betyder det, at både venstrehåndede og højrehåndede kan bruge musen. I øvrigt er musen udstyret med mekaniske knapper, hvilket man sjældent ser på gamer muse.

Razer Lancehead er en trådløs gamer mus. Razer Lancehead er udstyret med sin egen Razer proprietary Adaptive Frequency Technology, hvilket giver en 100% stabil forbindelse (no-lag). Der er altså tale om en hurtig og præcis trådløs gamer mus fra Razer. Musen har en størrelse på 117 mm x 71 mm x 38 mm og en vægt på 111 gram. Musen er altså forholdsvis bred og vejer en smule mere end andre gamer muse. Og på baggrund af det, passer palm grebet super godt til Razer Lancehead. De andre greb (finger-tip og claw) kan også sagtens anvendes. Musen er velegnet til alle slags spil, eftersom musen er udstyret med en lang række knapper. Det er en meget alsidig trådløs gamer mus, der vil tilfredsstille selv den mest kræsne gamer.

Køb Razer Lancehead

Produktvideo:

Razer mus guide

Når du vælger en razer mus, er det vigtigt, at du har din spillestil i tankerne. Med spillestil menes der, hvilken type spil du spiller, hvilket greb du bruger, DPI behov m.m. Alt dette har en betydning for dit valg af razer mus. Så gør dig selv den tjeneste at læse med nedenfor, hvor vi forklarer de vigtigste ting, der omfatter din spillestil. På denne måde sikrer du dig, at du har den rette viden til at træffe det rigtige valg.

  • Hvilken hånd bruger du?
  • Kabel eller trådløs
  • Hvilken type spil spiller du?
  • Greb (hvordan holder du om din mus?)
  • DPI

Hvilken hånd bruger du?

Alle gamer muse er designet til enten højrehåndede eller begge hænder. Derfor er det vigtigt, at du får styr på, om musen er designet til din foretrukne hånd. Hovedparten af gaming producenterne udvikler gamer muse, der udelukkende er designet til højrehåndede eller begge hænder (med begge hænder menes der en mus, der er designet til både højrehåndede og venstrehåndede).

Som højrehåndet kan du vælge mellem alle razer muse, eftersom de alle har et højrehåndet design i en eller anden grad. Som venstrehåndet står du over for en lidt anden udfordring, når du skal vælge en mus fra razer. Der eksisterer ikke en razer mus, der er udelukkende designet til venstrehåndede. Men til gengæld kan du anskaffe dig en såkaldt ‘ambidextrous’ mus. En ambidextrous mus – er på dansk – en mus der kan anvendes af både højre- og venstrehåndede. Og hvis du er på udkig efter en ambidextrous razer mus, så vil vi til enhver tid anbefale Razer Lancehead Tournament Edition og Razer Abyssus V2. De to razer muse er designet til både højre- og venstrehåndede. Hvis du endnu ikke har læst vores anmeldelser af gamer muse fra Razer, så anbefaler vi, at du læser dem.

Kabel eller trådløs

Igen handler det om præferencer. Og som du nok kan regne ud vil en mus med kabel give dig den absolut bedste forbindelse eftersom du er garanteret no-lag, hvorimod en trådløs mus vil give dig en lidt mere ustabil forbindelse.

Uanset om en trådløs mus kommer fra Razer, SteelSeries eller et helt tredje brand, vil den altid have en dårligere forbindelse end en mus med kabel. Heldigvis har gaming producenterne udviklet og forbedret den trådløse forbindelse i en lang årrække, så man i dag ikke kan mærke forskel på forbindelsen hos en mus med kabel og en trådløs mus. Derfor er der mange professionelle eSport-atleter, som foretrækker en trådløs mus og har lagt musen med kabel på hylden.

Hvis man skulle anbefale en trådløs gamer mus fra Razer, ville man til enhver tid anbefale den nye trådløse gamer Razer Lancehead. Razer Lancehead er et hit blandt de professionelle eSports-spillere og er producentens bud på verdens bedste trådløse gamer mus. Musen er udstyret med den nyeste teknologi inden for trådløs forbindelse og sensor. Kort sagt finder du ikke en trådløs gamer mus, der kan hamle op med Razer Lancehead, når det kommer til hurtig og præcis reaktion og tracking. Hvis det har interesse, kan du læse vores anmeldelse af Razer Lancehead i vores test.

Hvilken type spil spiller du?

Hvilken type spil du spiller, har en stor indflydelse på dit valg af mus. Det er også grunden til, at Razer samt andre gaming udstyrs producenter tilbyder gamer muse inden for hver spilgenre.

FPS og Battle Royale

Hvis du spiller FPS eller Battle Royale spil kræver det en hurtig reaktion. Den hurtige reaktion afhænger blandt andet af musens vægt. Jo lettere musen er, desto hurtigere vil du kunne bevæge den. Så gamere der bruger meget tid på FPS spil (CS:GO, Overwatch osv.), Battle Royale spil (Fortnite, PUBG osv.) og andre skydespil vil for det meste vælge en forholdsvis let mus. Her er Razer Abyssus V2 er super godt valg, da der er tale om en letvægtsmus på 80 gram. Du har i disse spil heller ikke brug for en masse programmerbare knapper på musen.

Udover Abyssus V2 er der naturligvis også andre razer muse, der også er designet til skydespil. Razer Basilisk er et godt eksempel på en razer mus, der er designet til skydespil. Musen er af et ergonomisk design og udstyret med en lille trigger, der aktiverer en DPI-sænkende sniper tilstand, så du nemmere kan ramme dine modstandere. Så hvis du bruger meget tid på skydespil, så er Razer Basilisk måske din kommende razer mus.

MOBA og MMORPG

Når du spiller MOBA spil (LoL, Dota 2 osv.) og MMORPG (WoW, Guild Wars 2 osv.) spil så er vægt ikke en særlig vigtig faktor. Det er vigtigere, at du vælger en mus med mange knapper eftersom du har flere keybindings i de spil. Her vil Razer Naga Trinity være det oplagte valg. Musen tilbyder en lang række programmerbare knapper (helt op til 12 knapper), som kan være til stor gavn.

Alle spil

Hvis du er typen, der spiller mange forskellige typer spil (både FPS, MOBA, MMORPG, Open World osv.), så er der naturligvis også en razer mus til dig. Razer DeathAdder Elite er en enestående allround gamer mus, der er blandt de mest solgte gamer muse til dato. Populariteten skyldes, at musen har et ergonomisk design, der tillader alle greb om musen (claw, finger-tip og palm). Derudover er vægten lav nok til FPS spil, og musen er udstyret med nok programmerbare knapper til dine keybindings i MOBA spil og MMO/MMORPG spil.

Greb (hvordan holder du om din mus?)

Dit greb om musen, er noget af det, de fleste glemmer at lægge mærke til, når de skal vælge en mus. Faktisk er dit greb altafgørende for valget af gamer mus. Gamer muse er designet til en, to eller nogen gange tre forskellige slags greb. Det samme gælder for Razer muse. Derfor bør du analysere dit greb, før du køber en Razer mus. For hvis du vælger en mus, der er designet til dit foretrukne greb, så vil du have nemmere ved at styre og kontrollere musen og dermed være mere præcis. Med det sagt kan du stadig bruge en gamer mus, der ikke er designet til dit foretrukne greb. Men vi vil stadig anbefale dig at vælge en gamer mus, der er designet til dit foretrukne greb.

Der findes der tre forskellige greb typer: claw, fingertip og palm. Nedenfor forklarer vi, hvad der kendetegner hvert enkelt greb.

Claw greb

claw greb
claw greb

Det første greb bliver kaldt claw greb i daglig tale. Claw grebet er det mest populære greb og grunden til det er, at man bedre kan stabilisere musen og være mere præcis. Som vist på billedet til højre går claw grebet ud på, at man trykker/klikker med fingerspidserne og bruger det bagerste af hånden til at hole om musen og stabilisere den.

Alle muse fra Razer er designet til claw grebet. Mange professionelle eSports-atleter og streamers anvender claw grebet, fordi grebet giver langt mere stabilitet og præcision, hvis man altså kan udføre grebet til perfektion.

Fingertip greb

fingertip greb
fingertip greb

Fingertip grebet er et andet greb, der minder utrolig meget om claw grebet. Der er dog en forskel i og med, at man kun bruger fingerspidserne ved brug af fingertip grebet. Du holder altså musen udelukkende med fingerspidserne. Nogle fingertip gamere har endda en tendens til at løfte musen over musemåtten. En mus der er designet til fingertip grebet kendetegnes ved at være en let mus. Du bruger nemlig kun fingerspidserne, og derfor har du brug for en let mus.

Razer tilbyder en række gamer muse, der er designet til fingertip grebet: Razer DeathAdder Elite, Razer Lancehead Tournament Edition, Razer Abyssus V2 og Razer Lancehead.

Palm greb

palm grip
palm grip

Sidst og ikke mindst har vi det afslappet palm greb. Palm grebet afviger meget de andre greb. Når man udfører palm grebet har man langt mere berøring med musen, som du nok også kan se på billedet til højre. Du bruger hele hånden, så den ligger på musen. Du bevæger musen ved at bruge dit håndled/håndflade. Når du er på udkig efter en mus designet til palm grebet, så vil man typisk gå efter en mus, der er stor og tung. Du kan lettere støtte håndleddet/håndfladen og udføre palm grebet, hvis du

Razer tilbyder en række gamer muse, som er designet til palm grebet: Razer DeathAdder Elite, Razer Lancehead Tournament Edition, Razer Naga Trinity, Razer Basilisk og Razer Lancehead.

DPI

Dots per inch, sådan udtales udtales DPI på engelsk. På dansk kan vi oversætte det til pixels pr. tomme. I praksis betyder det, at hvis du bevæger en mus med 10.000 DPI en inch (2,54 cm), så vil muse-cursor bevæge sig 10.000 pixels. Så jo højere DPI din mus har, desto mere følsom bliver din cursor over for bevægelser. Der er naturligvis forbundet nogle fordele og ulemper til en høj DPI. Som du nok allerede kan regne ud, kan du ved en høj DPI bevæge dig hurtigere, når du f.eks. spiller CS:GO. Men der er naturligvis en bagside af medaljen. Du vil få sværere ved at stabilisere din mus og ramme dine modstandere.

Razer producerer gamer muse med både lave og høje DPI niveauer. Du kan nemlig justere DPI niveauet hos alle muse fra Razer. Så selvom du vælger en razer mus med en høj DPI, så har du altid mulighed for at justere DPI’en.