Gamer stol (2020) – Komplet test og købsguide

gamer stol

Opgradér dit gaming setup med en gamer stol (også kaldet gaming stol)! Inden for den seneste tid er gamer stolen blevet et meget populært gaming udstyr. Flere af de danske gamere tilføjer gamer stolen til deres gaming setup, og det er der en god grund til. Gamer stolen er designet til gaming og giver dig derfor den ultimative oplevelse foran skærmen. Stolen er lavet af bløde materialer og udstyret med en lang række funktioner, som gør, at du kan opretholde en fornuftig kropsholdning i flere timer. På denne måde undgår du langvarige rygproblemer.

Nedenfor afslører vi de 10 bedste gamer stole i 2020, som er alt lige fra de bedste high-end gamer stole til de bedste budget gamer stole. For mere information, så læs vores købsguide. Hvis du er på udkig efter en gamer stol til børn, så læs vores afsnit under testen, hvor vi anmelder den bedste gamer stol til børn. Vi har også anmeldt de bedste gamer stole til overvægtige gamere. Hvis du udelukkende er interesseret i at købe en gamer stol til en lav pris, så tag et kig på vores test af budget gamer stole.

Gamer stol test

Bedste gamer stol til børn (gamer stol junior)

Nordic Gaming Little Warrior
Nordic Gaming Little Warrior

Bedste pris: 699 kr. hos WEBdanes

Hvis du er på udkig efter en gamer stol til dit barn, så tag og spids ører. De fleste producenter af gamer stole producerer ikke gamer stole til børn, men for nyligt lancerede Nordic Gaming en gamer stol skræddersyet til børn. Stolen hedder Nordic Gaming Little Warrior og passer perfekt til børn i alderen 6-12 år. Stolen kan klare en brugervægt på hele 100 kg.

Det er altså den ideelle stol til den lille gamer, eftersom stolen er noget mindre end de andre stole fra vores test. Stolen har et ergonomisk design, så den lille gamer kan sidde komfortabelt i flere timer. Derudover er stolen udstyret med en lang række lækre features/funktioner heriblandt hjul, justerbart ryglæn, højdejustering og armlæn. Stolen tilbyder alt det den lille gamer kan drømme om!

Lav pris (under 1.000 kr.)

Hvis du vælger en gamer stol i lavprisklassen, ofrer du en række funktioner, men til gengæld er byggekvaliteten stort set den samme som stolene fra mellemprisklassen og højprisklassen. Du får også meget gamer stol for pengene, hvis du køber en gamer stol fra lavprisklassen.

1. Paracon BRAWLER

Paracon Brawler Stol
Paracon Brawler Stol

Bedste pris: 999 kr. hos WEBdanes

Paracon BRAWLER er en exceptionel god gamer stol til en ekstrem lav pris. Som tidligere nævnt ofrer du en række funktioner, når du vælger en gamer stol til en lav pris. Det er også tilfældet med Paracon BRAWLER stolen. Det du ofrer, er et justerbar armlæn. Til gengæld får du en gamer stol, der er betrukket af både PU-læder og mesh. Stolen kan klare hele 105 kg brugervægt. Det er en super god kombination af anvendelse af materialer, som gør, at stolen er mere åndbar end nogle af de dyreste og mere high-end gamer stole.

Paracon BRAWLER har en meget stærk ramme og stjernefod, som gør, at stolen har mange år i sig. Derudover kan stolen højde justeres, hvilket du altid kan få gavn af. På grund af stolens simple og stilrent design, kan den passe ind i mange forskellige gaming setups.

Du kan lige nu købe stolen til sølle 999 kroner, som er den laveste pris for en gamer stol i øjeblikket. Så hvis du ikke har det store behov for funktioner, har et lille budget, vejer mindre end 105 kg og ønsker en simpel gamer stol med et klassisk design, så er Paracon BRAWLER måske din kommende gamer stol.

2. Nordic Gaming Charger V2

Nordic Gaming Charger V2
Nordic Gaming Charger V2

Bedste pris: 899 kr. hos WEBdanes

Nordic Gaming Charger V2 er en af de mest populære og bedst anbefalet budget gamer stole. Årsagen til at mange vælger at købe stolen er, fordi du får utrolig meget gamer stol for pengene. For sølle 899 kroner får du en robust, komfortabel og ergonimisk gamer stol med et stilrent look. Stolen kan klare en brugervægt på 150 kilo.

I forhold til visse andre gamer stole i lavprisklassen har man under udviklingen af Nordic Gaming Charger V2 haft et stort fokus på komfort og ergonomi. Så Nordic Gaming Charger V2 tilbyder en ergonomisk korrekt udformning, der mindsker chancen for problemer med ryggen. Det er en sjældenhed, at man kan anskaffe sig en komfortabel og ergonomisk gamer stol for under 1.000 kroner. I øvrigt er Nordic Gaming Charger V2 lavet af slidstærke materialer, og derfor har stolen mange leveår i sig. Stolen kan også justeres i højden, så du opnår maksimal komfort. Stolen har en tilt funktion, så du kan justere vinklen alt efter hvordan du vil sidde.

Stolen er på nuværende tidspunkt prissat til 899 kroner, som i den grad er en super skarp pris. Nordic Gaming Charger V2 er til dig, der er på udkig efter en komfortabel gamer stol med et virkelig cool racer udseende til en lav pris.

3. XTRIKE HYDRA 905

Xtrike Hydra 905
Xtrike Hydra 905

Bedste pris: 939 kr. hos Evermart

Hvis du er på udkig efter den bedste gamer stol til prisen, så vil du blive meget glad for XTRIKE HYDRA. For under 1.000 kroner får du en rummelig full-feature gamer stol. Stolen er udstyret med justerbare armlæn, tilt funktion på ryglænet, og to puder til nakke og lænd. Desuden kan gamer stolen kan dreje og justeres i højden. Du finder ikke en anden gamer stol til samme pris, som tilbyder det samme som denne.

Ligesom mange andre gamer stole er XTRIKE HYDRA 905 betrukket med PU-læder. Det giver en behagelig spiloplevelse uanset hvor lang tid du sidder foran skærmen. Alt i alt en fremragende full-feature gamer stol til en lav pris, som kan det samme som de dyreste high-end gamer stole til flere tusinde kroner.

4. Paracon SQUIRE

Paracon SQUIRE
Paracon SQUIRE

Bedste pris: 799 kr. hos WEBdanes

Paracon SQUIRE blev lanceret i januar 2020 og er producentens nyeste skud fra stammen. Stolen har et stilrent og minimalistisk design. Paracon SQUIRE er en enestående gamer stol til prisen. Stolen er lavet af stærke materialer og har en bundsolid ramme. Derfor har stolen en meget lang levetid. Stolen kan klare en brugervægt på hele 105 kilo.

Stolens stærke materialer og muligheden for at justere stolens højde betyder, at du får en super komfortabel stol, der sikrer dig mange timers uafbrudt gaming. Designet har hentet inspiration fra racer verdenen, og derfor har Paracon SQUIRE et super lækkert futuristisk design. Ergonomi, komfort og design har været i fokus under udvikling af Paracon SQUIRE.

I skrivende stund koster Paracon SQUIRE 599 kr., hvilket er en meget lav pris. Paracon SQUIRE er udstyret med aftagelige armlæn, justerbar sædehøjde og justerbar ryglæn. Det eneste der adskiller Paracon SQUIRE fra andre full-feature gamer stole i mellemprisklassen og højprisklassen er, at den ikke er udstyret med puder til nakke og lænd. Så hvis du ikke har brug for puder, så er Paracon SQUIRE det rigtige valg!

Mellem pris (1.000 kr. til 1.900 kr.)

Hvis du vælger en stol i mellemprisklassen, får du en gamer stol, der tilbyder en god balance mellem pris, komfort, funktioner og design. Stolene fra mellemprisklassen er de mest populære og bedst anbefalet gamer stole, da de passer til både mindre og større gamere. Det er også i denne prisklasse, hvor du får mest gamer stol for pengene. Her kan vi blandt nævne Nordic Gaming RACER og Paracon ROGUE som er et par meget udsædvanlige scoops, man får masser af gamer stol for pengene – læs mere om dem nedenfor.

5. Nordic Gaming RACER

Nordic Gaming RACER
Nordic Gaming RACER

Bedste pris: 1.199 kr. hos WEBdanes

Nordic Gaming RACER er svaret på den bedste budget full-feature gamer stol. RACER stolen fra Nordic Gaming er faktisk en splinterny model, som er en gemt perle i gamer stol branchen. Stolen er nemlig udstyret med de samme funktioner som en high-end gamer stol fra DXRacer eller AKRACING, men prisen er en hel anden! For kun 1199 kroner kan du købe Nordic Gaming RACER, hvilket er det hidtil vildeste røverkøb. Stolen kan det samme, er af samme kvalitet og tilbyder næsten en ligeså høj komfort som de dyreste high-end gamer stole.

RACER stolen fra Nordic Gaming er en full-feature gamer stol til en knivskarp pris. Under udvikling af stolen har man haft et særligt fokus på at skabe en komfortabel, ergonomisk, rummelig og funktionsdygtig gamer stol i et exceptionelt racing design – det er lykkedes til punkt og prikke. Stolen er betrukket med PU-læder, hvilket er meget komfortabelt. Derudover tilbyder stolen en ergonomisk udformning, så du ikke kommer til at opleve smerter i blandt andet ryggen. Sidst og ikke mindst er stolen udstyret med alt det en gamer kan drømme om (justerbar armlæn, ryglæn, sædehøjde og puder til nakke og lænd).

I skrivende stund koster stolen 1199 kroner, hvilket er mind-blowing! Der er ingen tvivl om, at du får en hel del gamer stol for pengene, hvis du vælger Nordic Gaming RACER.

6. Paracon ROGUE

Paracon ROGUE
Paracon ROGUE

Bedste pris: 1.399 kr. hos WEBdanes

Nu er vi kommet til den legendariske ROUGE gamer stol af det danske brand Paracon. Stolen fra Paracon er en af de bedst sælgende gamer stole til dato her i Danmark. Stolen er blevet rost til skyerne af diverse elektronik/gaming magasiner. Stolen tilbyder den samme kvalitet, komfort, holdbarhed og samme funktioner, som de mere high-end gamer stole fra DXRacer og AKRACING. Årsagen til at ROGUE-stolen er prissat så lavt er, fordi du kun betaler for stolen og ikke for brandet. Paracon er nemlig et forholdsvis nyt gaming brand, og derfor betaler du en lav pris for producentens gamer stole. Paracon er i øvrigt en dansk producent, og derfor kan du forvente høj kvalitet. Paracon ROGUE er et røverkøb og blandt de bedste gamer stole til prisen.

Paracon ROGUE er special designet til gaming! Stolen er betrukket med PU-læder, der giver stolen et stilrent racer design. Udover designet sidder du helt igennem fantastisk i Paracon ROGUE stolen. Det multifunktionelle armlæn, den justerbare højde, det justerbare ryglæn og de justerbare puderne giver dig alle muligheder for at tilpasse til lige præcis din krop. Puderne kommer i øvrigt med en klassisk klik-montering, så du hurtigt og nemt at tage puderne af og på.

Du kan lige nu købe Paracon ROGUE til 1399 kr., som er en super skarp pris. Du får samme kvalitet, komfort, holdbarhed og funktioner, som du ville få, hvis du købte en high-end gamer stol fra f.eks. DXRacer og AKRACING.

7. Nordic Gaming Heavy Metal

Nordic Gaming Heavy Metal
Nordic Gaming Heavy Metal

Bedste pris: 1.999 kr. hos WEBdanes

Heavy Metal stolen er udviklet af det nye danske gaming brand Nordic Gaming. Heavy Metal stolen er en high-end gamer stol, der tilbyder masser af plads. Derfor er den især velegnet til de tunge drenge, eftersom stolen kan bære hele 200 kg. Men den er stadig behagelig at sidde i, hvis du har en helt normal størrelse – man føler sig som en konge! Stolen er et pragteksemplar på en rummelig high-end gamer stol til en knivskarp pris.

Stolen kan fås i enten hvid, rød eller sort. Den er udstyret med forholdsvis tyk polstring, solid base og har et racing-inspireret design. Den har justerbare armlæn, nakke- og lændepuder, justerbart ryglæn og sædehøjdejustering. Stolens stel er i øvrigt af kraftig stål. Du kan derfor forvente, at stolen kan holde sig i mange år.

8. Paracon KNIGHT

Paracon KNIGHT
Paracon KNIGHT

Bedste pris: 1.799 kr. hos WEBdanes

Dette er en af Paracons nye gamer stole-modeller, som blev lanceret sidst i oktober 2018. Paracon KNIGHT er Paracon ROGUE’s “storebror”, og den har fået en varm velkomst af stort set alle nationale og internationale medier. Vi er selv overrasket over, at danske Paracon kan udvikle en high-end stol til kun 1799 kroner. Den har alle de funktioner, som andre high-end gamer stole til flere tusinde kroner og mere til. Ydermere er stolen komfortabel at sidde i, holdbar og har et super fedt design. Det er også grunden til, at stolen har vundet en lang række tests og priser på meget kort tid – heriblandt Læserprisen på mediet idenyt.

Paracon KNIGHT er en prisvindende high-end stol til en super skarp pris. Polstringen og kunstlæderet, som stolen er betrukket med, gør det meget komfortabelt at game i lang tid uden pauser. Stolen tilbyder en ekstra høj justerbar ryg (kan justeres mellem 90-180 grader), justerbar armlæn, nakke- og lændepude og sædehøjdejustering. Stolen kan klare helt op til 105 kg.

9. Arozzi Verona V2

Arozzi Verona V2
Arozzi Verona V2

Bedste pris: 1.889 kr. hos WEBdanes

Hvis du er på udkig efter en lidt mere rummelig/lidt større gamer stol til en fornuftig pris, så er Arozzi Verona V2 værd at tage et kig på. Arozzi Verona V2 er en rummelig gamer stol med en maks vægtkapacitet på hele 140 kg. Det vil sige, at stolen er utrolig robust og oser af stabilitet og holdbarhed.

Ligesom alle andre gamer stole har Arozzi Verona V2 et elegant racing look. Stolen er udstyret med en letvægts metalramme, hvilket gør stolen let og nem at manøvre. Stolen er betrukket med PU-læder, som er nemt at rengøre og giver et mat look. Derudover tilbyder Arozzi Verona V2 en lang række funktioner heriblandt justerbar armlæn, justerbar ryglæn, justerbar højde via gas fjeder og justerbare puder.

Arozzi Verona V2 har hele pakken og endda til en super skarp pris. Køb Arozzi Verona V2 allerede i dag og se frem til nogle uforglemmelige gaming oplevelser!

Høj pris (over 1.900 kr.)

Gamer stolene i højprisklassen tilbyder samme funktioner som stolene i mellemprisklassen. Du betaler også mere for brandet end selve stolen. Men stolene i højprisklassen er ofte mere rummelige end gamer stolene fra lavpris- og mellempris klassen. Stolene i denne prisklasse anvendes af de mest populære streamers (f.eks. Fortnite-streameren Ninja) og eSport hold (f.eks. Astralis og Fnatic).

10. DXRacer FORMULA

DXRacer FORMULA
DXRacer FORMULA

Bedste pris: 2.089 kr. hos WEBdanes

DXRacer Formula stolen har et stilrent udseende og er en luksuriøs full-feature gamer stol. DXRacer’s F-serie er en af de mest solgte og bedst anbefalet gamer stol-serier til dato. Den er desuden kåret som en af verdens bedste gamer stole af det verdensomspændende GamingScan. F-serien er producentens originale serie af gamer stole, der er basis for stort set alle andre serier fra DXRacer. F-serien er kort sagt eliten inden for gamer stol branchen og har absolut al det du kan drømme om! Stolen er meget brugt af diverse eSports teams inden for Fortnite, CS:GO, Call of Duty og League of Legends. Stolen tilbyder en høj ergonomisk komfort, stor rummelighed, mange nyttige funktioner og en super robust konstruktion. DXRacer FORMULA er sammen med AKRACING Player (læs om stolen nedenfor) stolen blandt de allerbedste gamer stole.

DXRacer FORMULA er betrukket med det fineste og mest komfortable PU-læder, hvilket er super nemt at rengøre. Stolen er udstyret med en poleret aluminiums bund, et justerbar ryglæn, justerbar 3d armlæn, justerbare nakke- og lændepuder, en tiltmekanisme med låsefunktion og højdejustering. DXRacer FORMULA er en rummelig, robust og ekstrem luksuriøs gamer stol, der lige nu er prissat til 2089 kr. Køb den allerede i dag og glæd dig til komfortable gaming oplevelser.

11. DXRacer RACING

DXRacer RACING
DXRacer RACING

Bedste pris: 2.289 kr. hos WEBdanes

DXRacer RACING anses for at være blandt de bedste, hvis ikke DEN bedste gamer stol. Stolen blev bestseller sidste år og fortsætter sin vækstkurve igen i år. Populariteten skyldes, at stolen er noget helt for sig selv. Først og fremmest er designet helt unik. Det er et stilrent design, der virkelig kan få mundvigene til at løbe i vand. Og med en maks brugervægt på 100 kg, kan selv de største gamere benytte sig af stolen.

Derudover er ergonomi, komfort og funktionalitet det, der gør denne stol hel unik. Under udviklingen af DXRacer RACING stolen, har man haft fokus på at skabe en ergonomisk, komfortabel og funktionel stol, der giver dig rig mulighed for at opretholde en god kropsholdning. I øvrigt er stolen lavet af kvalitetsstærke materialer, heriblandt den aluminiums baseret stol base og den robuste metalkonstruktion, der sikrer stolen mange leveår.

DXRacer RACING er betrukket med PU-læder og er udstyret med en lang række funktioner, der tilfredsstiller selv den mest kræsne gamer. Stolen er blandt andet udstyret med højdejustering, et justerbar armlæn, et justerbar ryglæn og en nakkepude samt lændepude. I øvrigt sidder du fabelagtigt i stolen grundet bløde tekstiler og ergonomisk design.

DXRacer RACING er til dig, der er på udkig efter den bedste gamer stol. DXRacer RACING er en af de mest luksuriøse, komfortable og robuste gamer stole.

Gamer stole til de tunge drenge (+140 kilo)

Disse stole er de absolut bedste til de tunge drenge. Stolene er fra Arozzi, AKRACING og DXRacer, som er de tre eneste producenter, der skaber stole-serier, der tilgodeser overvægtige gamere. Stolene kan klare meget vægt og tilbyder stor rummelighed sammenlignet normale gamer stole.

12. Arozzi Torretta XL

Arozzi Torretta XL
Arozzi Torretta XL

Bedste pris: 2.089 kr. hos WEBdanes

Arozzi er kendt for at producerer gamer stole af højeste kvalitet til lave priser, og dette er også tilfældet for deres Torretta XL-serie. Torretta XL stolen er producentens svar på en gamer stol, der er specialdesignet til personer med behov for en større og bredere stol. Torretta XL stolen oser af funktionalitet, komfort og kvalitet – og alt dette til en super skarp pris. Stolen har en overraskende lav pris sammenlignet med andre gamer stole specialdesignet til tunge drenge.

Stolen utrolig stærk og robust, hvilket giver stolen mange år at leve i. Den ergonomiske gamer stol er udstyret med en lang række nyttige funktioner heriblandt højdejustering, justerbare armlæn, justerbare puder og et justerbar ryglæn. Disse funktioner giver dig mulighed for at øge komforten.

Arozzi Torretta XL koster 2089 kr. i skrivende stund. Du finder ikke en bedre budget gamer stol til tunge drenge, der tilbyder den samme komfort, funktionalitet og kvalitet.

13. AKRACING ProX

AKRACING ProX
AKRACING ProX

Bedste pris: 3.199 kr. hos WEBdanes

AKRACING ProX er producentens ultimative gamer stol-serie, der er dedikeret til de lidt større og bredere drenge. Ergonomi og komfort er i fokus, da stolen er udstyret med en splinter ny og meget robust stål ramme. ProX rammen er noget større end den forhenværende, så der er mere plads til ryg og hofterne. Stolen er betrukket med PU-læder, som i den grad giver stolen et dødlækkert futuristisk og gameragtigt look. Stolen kan holde op til 150 kg.

AKRACING ProX stolen har en stol base af aluminium og en stærk metalkonstruktion, der gør, at stolen er utrolig holdbar og har en meget lang levetid. I øvrigt er stolen udstyret med højdejustering, justerbare armlæn, justerbare puder (nakkepude og lændepude) og et justerbart ryglæn, så du kan tilpasse stolen for at opnå maksimal komfort

AKRACING ProX stolen kan på nuværende tidspunkt købes til 3199 kr., som er hver en øre værd, hvis du sætter pris på rummelighed, holdbarhed og lækkert design.

14. DXRacer KING

DXRacer KING
DXRacer KING

Bedste pris: 3.149 kr. hos WEBdanes

Her har vi fat i DXRacer’s KING-serie, som er specialdesignet til de tunge gamere. Stolen er et absolut bæst, oser af rummelighed og kan klare en brugervægt på hele 150 kg. Den er så høj, bred og dyb, at selv de største gamere kan sidde super komfortabelt i stolen i timevis. Stolen er betrukket med hamrende lækkert PU- og PVC læder af høj kvalitet. Derudover er stolen af en robust metalkonstruktion og har en stol base i aluminium.

DXRacer KING er den bredeste gamer stol i producentens sortiment, og du får nærmest følelsen af, at du sidder i en 5-personers sofa helt for dig selv. Stolen er udstyret med et justerbar ryglæn, justerbare armlæn og justerbare puder til lænd og nakke, som kan tilpasses til dine ønsker og behov. Stolen kan naturligvis også højde justeres. Ergonomien, komforten og funktionaliteten er altså i højsædet, og det giver dig rig mulighed for at opretholde en god kropsholdning.

I skrivende stund kan stolen fås til 3499 kr., hvilket er en god pris, hvis vi tager højde for, hvor rummelig stolen er. Du finder ikke en stol, der tilbyder den samme rummelighed som DXRacer KING.

Gamer stol guide

Nedenfor kan du læse vores guide til valg af gamer stol. I guiden forklarer vi de ting, du skal være opmærksom på, når du vælger en gamer stol. For hvis du gerne træffe et godt valg, så kræver det, at du sætter dig ind i tingene og kender til de forskellige muligheder. Vi anbefaler, at du tager følgende punkter til overvejelse:

  • Hvad er en gamer stol?
  • Brugervægt
  • Materiale
  • Funktioner
  • Pris
  • Mærker
  • Gamer stol tilbud

Hvad er en gamer stol?

Mange undrer sig over, hvad en gamer stol egentlig er, og hvad forskellen er på en gamer stol og en normal kontorstol. Vi har prøvet at forklare forskellen mellem en gamer stol og en almindelig kontor stol nedenfor.

Først og fremmest er nogle af elementerne fra gamer stole taget fra de stole racerkørere sidder på. Uanset om man gamer eller kører Formel 1, så skal man sidde i en stol/et sæde i meget lang tid. Derfor har man brug for en/et komfortabel og robust stol/sæde. På baggrund af det har producenter af gamer stole hentet inspiration fra racerbilernes sæder.

For eksempel har gamer stolens ryg den samme opbygning og støtte, som de stole racerkørere sidder på. Med en gamer stol har du mange muligheder for at justere de forskellige dele af stolen, så du opnår optimal komfort. Derfor er en gamer stol meget mere komfortabel og robust end en almindelig kontorstol. Derudover er en gamer stols design også noget anderledes end en kontor stols design. En gamer stol har et vildt, råt og farverigt design, som ser hamrende fedt ud, hvor en kontor stol har et forholdsvis kedeligt design.

Så hvis du sidder meget foran skærmen i hverdagen og gerne vil passe godt på dit helbred, så anbefaler vi, du anskaffer dig en gamer stol.

Brugervægt

Når du vælger din gamer stol, skal du være opmærksom på din størrelse (dvs. hvor stor du er og hvor meget du vejer). En gamer stol angiver altid den maksimale brugervægt. Alle de gamer stole, som har klaret sig bedst i vores test, kan klare mindst 95 kilo. De fleste gamere tænker ikke særlig meget over den maksimale brugervægt, da de ikke vejer mere end 105 kilo. Vi giver dig også en oversigt over de 3 bedste gamer stole for overvægtige drenge længere oppe i artiklen.

Hvad angår gamer stole til børn, så findes der ikke særlig mange. Der er dog en gamer stol til børn, som har vundet en lang række priser og er blevet anmeldt godt af anerkendte medier. Stolen hedder Nordic Gaming Little Warrior. Det er en super komfortabel gamer stol til børn i alderen 6-12 år. Stolen er altså udelukkende skræddersyet til den lille gamer. Du kan læse vores anmeldelse af stolen under vores test.

Materiale

I dag kan du stort set kun få gamer stole i PU-læder. Grunden til det er, at PU-læder er komfortabelt at sidde i og ser fedt ud i manges øjne. PU-læder sørger også for, at holde dig varm og materialet er super nemt at rengøre.

Men hvis du har en tendens til at svede og ønsker en gamer stol, der er åndbar, så anbefaler vi mesh materialet. Paracons budget-model ‘RANGER’ er betrukket med PU-læder og mesh. Vi anmelder i øvrigt stolen i testen ovenfor.

De gamer stole som har klaret sig bedst i testen (kan ses længere oppe i artiklen) er alle af PU-læder. Men der er dog én (Paracon RANGER), som er en blanding af PU-læder og mesh. Vi mener, at PU-læder og mesh giver den absolut bedste spiloplevelse.

Funktioner

En gamer stol kan have mange nyttige funktioner, som øger komforten og spiloplevelsen. Før du anskaffer dig en gamer stol, bør du gøre op med dig selv, hvilke funktioner du er interesseret i din stol skal være udstyret med. Her er en række nyttige funktioner, som er værd at overveje:

Hjul

Hvis du virkelig gerne vil have den bedste oplevelse ud af dit spil, så kræver det, at du sidder helt perfekt foran skærmen. En gamer stol med hjul giver dig mulighed for helt selv at bestemme, hvor du gerne vil sidde ud fra din skærm. Derudover kan du hele tiden ændre dit siddested.

Højdejustering

I dag er stort set alle gamer stole udstyret med mulighed for justering af stolens højde. En gamer stol med højdejustering giver dig mulighed for mere komfort. Alle de gamer stole som klarede sig bedst i testen (kan ses længere oppe i artiklen), er alle udstyret med højdejustering.

Ryglæn

Nogle gamer stole gør det muligt at læne sig tilbage. Mange vil elske sådan en funktion, hvor andre synes det er en nytteløs funktion. Vi er selv fan af et justerbar ryglæn.

Armlæn

Der findes gamer stole med og uden justerbar armlæn. Et fast armlæn kan ikke justeres. Til gengæld er en gamer stol med et fast armlæn betrukket med et blødt materiale, så dine arme kan ligge komfortabelt på armlænet. Et justerbar armlæn har naturligvis den fordel, at armlænet kan justeres. Til gengæld er en gamer stol med et justerbar armlæn ikke betrukket med et blødt materiale.

Puder

Der findes gamer stole med og uden lænd- og nakke puder. Puderne giver dig mulighed for mere komfort, hvis du har brug for nakkestøtte eller støtte til lænden samt resten af ryggen. Så hvis du føler, at du har brug for nakkestøtte og rygstøtte, så anbefaler vi, du anskaffer dig en gamer stol med inkluderede puder.

Pris

Prisen for en gamer stol afhænger af dit budget. Og ofte afhænger dit budget af, hvor meget tid du bruger foran skærmen. Hvis du har et stort budget og bruger meget tid foran skærmen, kan du med fordel vælge at investere et stort beløb i din gamer stol. Men har du et stramt budget og bruger mindre tid foran skærmen, så er der typisk ikke nogen grund til at smide mange penge efter en gamer stol.

Det afhænger naturligvis også om andet end din tid foran skærmen. Hvis du gerne vil sidde i en stor, bred og komfortabel gamer stol, der er udstyret med alle tænkelige funktioner, så bliver du nød til at punge ud.

I testen ovenfor, som er udarbejdet af os, kan du både se anmeldelser af de bedste gamer stole til en lav, mellem og høj pris. Vi har altså fundet de bedste gamer stole til en lav, mellem og høj pris, så der er lidt til hvert budget.

Gaming brands som Paracon og Nordic Gaming har et enestående sortiment af gamer stole til lave priser. Arozzi, DXRacer og AKRACING er kendt for at udvikle high-end premium gamer stole.

Mærker

Paracon

Paracon er et nyt brand, som har taget hele branchen med storm – især på det nordiske marked eftersom Paracon er en dansk producent. På kort tid har Paracon skabt nogle af de mest populære og bedst anbefalet stole. Paracon tilbyder kvalitetsstærke og robuste stole til super skarpe priser. Selvom priserne for Paracon produkter er noget lavere end stole fra Arozzi, DXRacer og AKRACING, så er kvaliteten, komforten, holdbarheden stort set den samme.

Producentens mest populære og bedst anbefalet stol er den såkaldte Paracon ROGUE. Populariteten og anbefalingerne skyldes, at stolen er prissat meget lavt, fordi du kun betaler for stolen og ikke for brandet. Ifølge eksperter fra anerkendte gaming medier er Paracon ROGUE et røverkøb, og vi anbefaler stolen til alle, der er på udkig efter den bedste stol til prisen. Derudover har Paracon for nyligt (oktober 2018) udviklet og lanceret Paracon KNIGHT, hvilket er storebroren til ROGUE stolen. Den blev på kort tid en af de mest populære high-end stole på grund af prisen. Kort fortalt får du uden tvivl mest for pengene hos Paracon samt Nordic Gaming, som du kan læse om herunder. Hvis du er interesseret i at få et overblik over alle stole fra Paracon, så læs vores tekst om dette.

Se udvalget af stole fra Paracon

Nordic Gaming

Nordic Gaming er et forholdsvis nyt gaming brand, som er ved at etablere sig på det danske marked. Det er et dansk brand. Så Nordic Gaming minder meget om Paracon eftersom begge producenter er danske, og begge producerer gamer stole af høj kvalitet til knivskarpe priser. Nordig Gaming er kendt for at producere og udvikle Little Warrior gamer stolen. Stolen er den eneste på markedet, der udelukkende er designet til børn. Det er en prisvenlig gamer stol af høj kvalitet, som især de danske børn er glade for.

Nordic Gaming udvikler naturligvis også gamer stole til unge/voksne. Man kan blandt andet nævne deres Nordic Gaming Racer stol som er producentens nyeste udvikling. Det er en high-end gamer stol til sølle 1199 kroner. Udover Racer stolen udvikler Nordic Gaming også andre gamer stole – så de har altså et stort sortiment.

Se udvalget af Nordic Gaming gamer stole

Arozzi

Her har vi at gøre med gamer stole af svensk kvalitet. Arozzi er en svensk producent, der har udviklet gamer stole i mange år. Arozzi producerer kvalitetsstærke gamer stole til skarpe priser. Arozzi gamer stole er dog stadig en smule dyrere end stolene fra Nordic Gaming og Paracon. Arozzis topmodel koster lidt over 2.000 kr., så det siger naturligvis lidt om de konkurrencedygtige priser producenten tilbyder.

Arozzi har et forholdsvis bredt sortiment bestående af fem forskellige typer gamer stole. Derfor er der lidt til enhver smag. Stolene fra Arozzi er holdbare, komfortable og har et fedt design. Før i tiden kunne man kun få high-end gamer stole til høje priser. Men Arozzi var den første producent af gamer stole, der valgte at tilbyde high-end gamer stole til lave priser. Producenten har blandt andet haft stor succes med sin Verona V2, som er en komfortabel, robust, holdbar og samtidig prisvenlig gamer stol.

Derudover er Arozzi også blevet bemærket for sin Torretta XL-serie, som tilgodeser den lidt større gamer. Stolen er et godt valg, hvis du leder efter en stol til en lav pris, som er designet til tunge gamere. Hvis du er meget interesseret i stolene fra Arozzi, kan du læse vores test af alle stole fra Arozzi.

Se udvalget af Arozzi gamer stole

DXRacer

DXRacer er en af verdens førende producenter af gamer stole. DXRacer er kendt for sit unikke design, der minder meget om racerverdenen. Derudover er ergonomi, komfort, funktionalitet og kvalitet i højsædet hos DXRacer. DXRacer stolene er i den lidt dyrere ende sammenlignet med Arozzi og Paracon.

DXRacer er kendt for at lytte til sine brugere, og det kan man tydeligt mærke, når man har prøvet at sidde i en DXRacer gamer stol. Producenten samarbejder med en lang række streamers (Fortnite-streameren Ninja) og eSport-hold (heriblandt Fnatic), for at få konstruktiv kritik, som de kan bruge til at forbedre og videreudvikle deres gamer stole. Og det er netop det, der gør DXRacer til en unik gamer stol producent.

DXRacer tilbyder en lang række stole-serier, som er specialdesignet til hver sin kundegruppe. Deres stole-serie kaldet ‘FORMULA’, er uden tvivl producentens bedst sælgende gamer stol. Mange af de største eSport-hold og streamers bruger FORMULA stolen i deres hverdag.

Se udvalget af DXRacer gamer stole

AKRACING

AKRACING er en producent, der minder meget om DXRacer. AKRACING producerer gamer stole af højeste kvalitet og komfort. Forskellen på AKRACING og DXRacer er, at AKRACING er relativt nye på markedet. Producenten blev grundlagt i 2014, og har på små 4 år formået at skabe en af verdens største producenter af gamer stole. AKRACING er ligesom DXRacer gode til at lytte til deres brugere. AKRACING samarbejder med en stribe af streamers samt eSport hold heriblandt det velkendte Dignitas.

Gamer stolene fra AKRACING er yderst holdbare og designet er hamrende lækkert. Ligesom alle andre producenter af gamer stole har AKRACING fået inspiration fra racerbilverdenen, og derfor ligner gamer stolene fra producenten en racerbils sæde. Men AKRACING bruger også samme materialer og konstruktionsteknikker, som gør, at deres gamer stole er meget robuste og har en utrolig lang levetid.

Se udvalget af AKRACING gamer stole

Gamer stol tilbud

Der er et hav af gode tilbud på gamer stole hver uge. Men nogle tilbud er bedre end andre, og nogle webshops tilbyder lavere priser end andre. Tilbuddene kommer i perioder. Højsæson for skarpe tilbud er typisk henover slutningen af efteråret samt hele vinteren. Black Friday er det første kryds, du skal sætte i kalenderen, for dette er årets største elektronikfest med de helt store besparelser. Cyber Monday er mandagen efter Black Friday og her plejer elektronik giganter og webshops også at køre vilde tilbud. I hele december måned vil der også være juleudsalg og her kan du derfor også foretage dig et godt køb. Januarudsalget er også en stor begivenhed inden for elektronik, gaming m.m.