Gamer stol

Række af gamer stol
Sidst opdateret: september, 2023 | Denne artikel indeholder annoncer

Uanset om du gamer på din trofaste PC eller din splinternye konsol, bør du ikke gå på kompromis med siddekomforten. Med en gamer stol er du garanteret top-notch komfort og skåner samtidig din nakke og ryg.

Gamingmagasinet har i samarbejde med IT- og hardware ekspert Ricki Guldborg lavet en gamer stol test. Se de 5 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Gamer Stol Test: Top 5 Bedste Gaming Stole

Testen er baseret på vores eksperts anbefalinger, erfaring og research. Vi tester ikke selv produkterne.

1. Paracon Brawler

Bedste gamer stol

Pris: 1.199 DKK

Vinderen i kategorien “bedste gamer stol i test” er Paracon Brawler. Stolen er det perfekte sweet-spot mellem pris og kvalitet. Den er komfortabel, rummelig, har en max. kapacitet på 100 kg og passer de fleste gamere.

Annonce

2. Paracon Squire

Bedste billige gamer stol

Pris: 899 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige gamer stol” er Paracon Squire. Stolen fra danske Paracon er super god value for money. Trods den lave pris har producenten stadig proppet lækre materialer i stolen, puder og justerbarhed. Uden tvivl bedst til prisen!

Annonce

3. Svive Phoenix Tier 3

Bedste premium gamer stol

Pris: 2.590 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium gamer stol” er Svive Phoenix Tier 3. Komfort er i højsædet hos denne stol, som er betrukket og polstret med de fineste materialer. Den kommer med tilt-funktion, eksklusiv nakkepude, 4D armlæn og bittesmå ventilationshuller.

Annonce

4. Mighty North Junior

Bedste gamer stol til børn

Pris: 649 DKK

Vinderen i kategorien “bedste gamer stol til børn” er Mighty North Junior. Stolen er skræddersyet til børn og er perfekt til at håndtere mini-gamere. Stolen kan holde op til 100 kg. og holder i lang tid – dvs. dit barn vokser ikke fra den med det vuns.

Annonce

5. FOURZE Lightning RGB

Bedste gamer stol med lys

Pris: 1.499 DKK

Vinderen i kategorien “gamer stol med lys” er FOURZE Lightning RGB. Stolen har et avanceret lys-panel for gaming lys i allerhøjeste kaliber. Der medfølger puder til nakke og lænd og et justerbart ryglæn og justerbare armlæn for ekstra komfort.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til gamer stol

Hvad er en gamer stol?

Konceptet om en gaming stol kan muligvis være lidt mærkeligt, da den jo ikke vil gøre en bedre til at spille eller giver dig sjove funktioner. En gamer stol er dog skabt at øge komfort og mindske smerter. Du vil derfor ikke blive bedre til at spille med en gamer stol, men din ryg og nakke vil have det meget bedre på sigt. Så gør dig klar til at være mindre udenfor – med en gamer stol er du sikret masser af sjove indetimer.

Gaming stole er ofte meget lette at genkende, da de skiller sig meget ud. Gamer stole er skabt til at øge komfort de steder andre stole ikke kan, samt være alsidig i dens brug. Disse stole vil ofte have fokus i ekstra lændestøtte, da det er her der har været mangel på markedet før gamer stolen kom til. Deres armlæn vil altid have ekstra indstillinger, da højere armlæn, kan forhindre unødvendig og dårlige sidde vaner.

Hvorfor skal jeg købe en gamer stol?

Når du benytter en gamer stol, vil du ikke nødvendigvis blive bedre i dine spil. Det er ikke det, de er skabt til, dog kan det være en positiv sideeffekt. En gamer stol er designet til at øge komfort, ved at forme stolen mere ergonomisk, benytte mere behagelige materialer og til tider gøre sædet blødere. Ved hjælp af lændestøtte og ofte en pude til hovedet, giver det dig bedre sidde vaner og mindsker risiko for ryg og nakkeskader der kan plage resten af livet.

Alt dette samlet giver flere positive effekter, da det kan forlænge din sidde tid før det bliver trættende, samt kan den øgede komfort, gøre at du slapper mere af når du spiller. Jo mere afslappet du her, jo nemmere vil du have det med at koncentrere dig om dit spil. 

Hvilken gaming stol skal jeg vælge?

Der er en mange forskellige gamer stole på markedet. Disse stole kan variere i kvalitet, pris, design og materiale. Endda hvad og hvordan du spiller, har indflydelse på hvilken gamer stol du skal vælge. Når du skal vælge en ny stol, skal du se på hvilken maskine du spiller på og hvordan du spiller på den. Selvom du spiller konsol, kan du stadig sidde ved et skrivebord. Selvom du spiller computer, kan sidde i din stue.

En gamer stol er nemlig ikke bare en bedre kontorstol, men kan sagtens være et produkt der er tættere på gulvet og er mere på højde med et tv bord end et skrivebord. Der er desuden her du skal vurdere hvordan du sidder og om du sidder rigtigt og udvælge den bedste gamer stol, som hjælper dig bedst muligt. Du skal altså ikke nødvendigvis tænke på hvad du kan få, men hvad du har brug for, til at skabe en bedre spiloplevelse.

Kombinér gamer stolen med andet gaming udstyr

Gaming stole kan komme med en del funktioner der kan øge komfort, men de kan ikke alt og meget få kommer med en kopholder. Det kan derfor være en god ide at kombinere din gaming stol med andet udstyr. Det er svært at forestille sig hvad man kan kombinere gamer stolen med. Det er jo en stol. Langt de fleste gamer stole vil ikke have den mest optimale effekt, hvis ikke dit bord er passende.

Hvis bordet er for lavt, vil du ikke benytte lændestøtten. Hvis bordet er for højt, vil armlænene ikke hjælpe og kan give potentielle skader. Det er derfor en rigtigt god ide at anskaffe sig et ordentligt skrivebord. Gaming borde er et produkt som eksisterer.

Disse borde kan justeres i højden, kommer med den mest brugte dybde og kommer endda med kopholder. Disse typer borde er rare, hvis man gerne vil undgå en masse undersøgelse med andre skriveborde eller ikke har tiden til at lave dit eget.

Gamer stol vs. kontorstol

Ved første øjekast ser det ud til at en almindelig stol og en gamer stol er meget forskellige og på visse områder er dette sandt. Gamer stole er heller ikke for alle eller til alt brug. Det er desuden også vigtigt at du ikke henkaster normale kontorstole, samt ergonomiske stole, især hvis du har rygproblemer.

Grå gamer stol

Størrelse: Gamer stole vil fylde mere end en almindelig stol. Det kan være de ekstra materialer eller fordi denne gamer stol er lavet til en større spiller. Normale kontorstole kan sjældent findes i forskellige størrelser og vægtype. Dette gør at de kan føles mere ubehagelige eller holder kortere tid. Det er dog ikke altid sandt, da langt de fleste gamer stole kun kan holde cirka samme vægt som andre stole.

Design: Det der er mest iøjnefaldende, er den åbenlyse forskel i deres designs. Gaming stole vil ofte være bredere, højere og det generelle design vil ofte ligne et sæde fra en racerbil. Mange af disse kosmetiske forskelle har dog ikke nogen funktionel forskel.

Racerbil designet giver mening i den type biler, da de skal hjælpe køreren i deres ræs, men med gaming stole vil det enten ikke have en effekt og hvis gamer stolen er for lille, faktisk forværre din oplevelse med gamer stolen, da designet kan lægge tryk på dine arme og lår.

Funktioner: Den største forskel på en almindelig og en gamer stol er funktionerne. Det er desuden her det er mindre åbenlyst, men på samme tid her hvor en gaming stol virkelig viser hvor meget bedre de kan være. Vi vil gå i dybden med de bedste gamer stole funktioner længere ned i artiklen, men der er en del forskelle.

Alt efter hvilken kontorstol du sammenligner med, vil der være flere eller færre ligheder. Gamer stole har ofte op til tre funktioner bare i armlænet, samt mulighed for justeringer i ryglæn. På dyrere modeller kan man også finde ordentlig lændestøtte, som kan justeres og derfor passer til alle.

Opsætning af gamer stol

Når du modtager din nye gamer stol, vil den med stor chance, ikke være samlet. Nogle stole kræver meget lidt for at samle dem, hvor andre nærmest skal bygges fra bunden. Hvis din nye stol skal samles en del, spørg om hjælp.

Delene kan være ret store og besværlige at flytte på. Vi anbefaler derfor at være mindst to personer om at samle produktet, for at undgå at du skader dig selv eller din nye stol.

Når stolen er samlet, er den egentlig klar til brug. Du er dog stadig præsenteret med nogle justeringer, du kan rode med før du læner dig tilbage og nyder din nye gamer stol. Da det ofte kommer til ens egen præference og muligvis bordhøjde, kan vi kun anbefale at du leger lidt med alle dine funktioner og finder ud af hvad der passer dig bedst. 

Vedligeholdelse af gamer stol

Det er vigtigt at vedligeholde den gamer stol. Hvis stolen ikke rengøres fra tid til anden, vil den blive hurtigere slidt, blive ukomfortabel og muligvis skade dit gulv.

Før du kan starte rengøringen, skal du have styr på hvilket materiale din gamer stol er lavet af, da rengøringen kan variere en smule. Det første der skal gøres, er at fjerne skidt, krummer og lignende. Ved stole med stof polstring, kan du benytte en støvsuger på stoffet, så længe du er lidt forsigtig. Med plastik, faux læder eller ægte, kan du tage en mikrofiber klud, da de tager god fat på snavs, især på glatte overflader. 

Nu hvor alt løst snavs er væk skal pletter fjernes. Det er her du har styr på materialet eller har en manual eller rense guide fra virksomheden. Ikke alle former for stof kan tåle at man benytter sæbe. Hvis stoffet kan tåle sæbe, dan et vandbad med sæbe, men undgå skum. Rens derefter stoffet grundigt.

Med faux og ægte læder vil du få at vide at du ikke må bruge sæbe. Heldigvis, er denne type materiale nemmere at rengøre og sæbe vil derfor være unødvendig alligevel. Ved slemme pletter, er vand og sæbe ikke altid nok. Her kan du eventuel benytte dig af husholdningssprit på en vatpind, dog er der en chance for at det kan skade nogle materialer.

Når du vasker din gaming stol, er det vigtigt at du husker hjulene. De samler meget skidt op under brug og kan være lidt besværlige at gøre rene. Start med at lægge din stol ned eller vend den på hovedet, hvis det er muligt. Benyt et sprækkeværktøj, som ofte følger med støvsugere og sug snavs ud. Resten af hjulene, samt resten af stolen, kan rengøres som normalt.

Valg af gamer stol

Typer

Når du tænker på en gamer stol, tænker du højst sandsynligt på en modificeret kontor stol, lavet til gaming. Du vil bestemt have ret. Det er også den mest velkendte gamer stol på markedet, men der mange forskellige typer gamer stole, til næsten alt slags brug.

Konsol stol

Denne type af gaming stol er en af de mere velkendte stole. De er ofte placeret lavt til gulvet, da konsoller ofte bliver opsat i et stue forhold, hvor konsollen og skærmen, står på et tv bord. Deres buede “J ” form giver dem en vis alsidighed, hvad deres brug angår.

Du har mulighed for at bruge den som en almindelig stol, eller endda sidde sidelæns hvis det ønskes. Disse stole kan dog ikke blive brugt med et skrivebord og er ikke lige så ergonomisk som en traditionel gamer stol. 

Skrivebordsstol

Denne type stol er den man forbinder med ordet gamer stol. Det er den mest velkendte type. Stolen er designet til at blive brugt med skriveborde, da de skal erstatte traditionelle kontorstole.

Disse gamer stole kommer i mange former og farver, men uanset hvilken en du anskaffer dig vil de have bedre komfort end de fleste kontorstole og muligvis flere funktioner. Dette er bestemt den type stol du skal kigge på hvis du spiller på computer eller konsol ved et skrivebord. 

Simulator stol

Denne type stol er for bestemte grupper af entusiaster. Disse stole kommer med et skelet af metal, hvor rat og pedaler og måske endda en skærm kan sidde, til at simulere et køretøj. Hvis du godt kan lide at simulator kørespil, vil du muligvis være interesseret i denne type stol. Simulator stole er dog ikke billige og stolen kommer ikke med alt det udstyr du skal bruge for at kunne spille dine simulator spil.

Sækkestol

Man skulle ikke tro sækkestolen vil dukke op på denne liste, men denne type stol er faktisk meget populære blandt mere afslappede spillere. Når du sænker dig ned i en sækkestol for at spille, vil du meget hurtigt føle dig mere afslappet. Din krop og sind, vil hurtigt forbinde denne specielle position, med afslapning og du vil derfor have det nemmere ved at koncentrere dig om at spille.

Gaming station

Den ultimative bedste gamer stol er en gaming station. Disse utrolige dyre teknologiske vidundere er et helt gaming opsætning i et og giver dig en følelse af at du er en del af en sci-fi film. Ulempen ved disse gaming stationer, udover deres høje pris og krav for plads, er at selve stolen du sidder i, ikke er alt for komfortabel. Gaming stations er dog også svære at finde for forbrugere og er for mange virksomheder, mere et fedt koncept, end et godt produkt. 

Ergonomisk stol

Det har længe været en diskussion hvorvidt du som forbruger skal investere i en gamer stol eller en stol lavet for maksimal ergonomisk støtte. Disse stole var på mange måder bedre end gaming stole, men prisen er meget høj. Dog er stregen mellem gamer og ergonomiske stole, begyndt at blive lidt sløret.

Gaming industrien har nemlig begyndt at producere gamer stole, med samme ergonomiske mål som de meget dyre stole har. Det ændrer dog ikke på at prisen stadig er meget høj på en gaming stol med fuld ergonomisk støtte. 

Spil

Spillene du spiller vi ikke have den store indflydelse i dit valg af stol. Dog kan genren, spil vaner eller den hardware du spiller på, have en stor indflydelse. 

Hvis du spiller MMO, “Massive Multiplayer Online”, spil eller lignende, vil du ofte ende med at sidde i mange timer for at opnå det grej du gerne vil have. Dette kan dog hurtig føles hårdt for kroppen og det er derfor vigtigt at du udvælger en stol med maksimal komfort og ergonomisk støtte. Gaming stole er ikke så forskellige. Hvis budgettet er til det er næsten alle stole komfortable, men det er dog ikke alle stole der passer til alt hardware.

Hvis du spiller på en konsol væk fra et skrivebord, vil en skrivebordsstol ikke være det bedste valg. Her kan du vælge imellem en konsol stol, hvis du spillere i længere tid eller spiller mere seriøse spil. Sækkestol kan også være et godt valg, især hvis du ikke spiller meget. Sækkestolen, vil give dig en følelse af at det er tid til at slappe af og spille. 

Det er desuden en god ide at kigge på dine spillevaner. Hvis du er meget energisk når du spiller, vil en kraftigere stol være en god ide. Kig på en gaming stol med højere vægt end hvad du egentlig har brug for.

Hvis du har det med at sidde forkert, er det igen en god ide at investere i en ergonomisk stol, der vil tvinge dig i en bedre position. De vil ikke være særlige behagelige til at starte med, men det vil komme med tiden. 

Materialer

Læder

En gaming stol af læder har altid været populære og er i egentligt hvad de er blevet lavet af fra starten. Der er dog stor forskel på læder, da det ikke er særlige ofte du faktisk får en stol af rigtigt læder.

Ægte Læder: Langt de fleste gamer stole vil ikke engang være i nærheden af ægte læder, men skulle du falde over en meget dyr stol, kunne du faktisk være så heldig at have fundet en stol med den ægte vare. Disse stole er bestemt pengene værd, da materialet holder i mange år og kan blive bedre med årene. Den bedste gamer stol i vores oversigt er dog ikke af ægte læder.

PU Læder: Denne lædertype er nemmere at finde på gaming stole. PU læder har den fordel at det er en blanding mellem rester fra ægte læder og polyuretan, hvilket for det til at virke mere som ægte læder, men holder ikke lige så lang tid og kan ikke klare lige så meget slid. 

PVC Læder: Denne lædertype har i realiteten intet med læder at gøre, udover at ligne det ægte materiale en smule. Det kommer dog med nogle fordele. Materialet er vanvittig modstandsdygtigt mod alt spildbart, hvilket gør det meget nemt at holde rent. Materialet kan endda tåle ild, men forhåbentligt kommer du ikke til at få brug for den feature. PVC læder bliver dog hurtigere slidt end de forhenværende lædertyper, men er til gengæld en del billigere. 

Stof

Almindeligt stof: Kontorstole lavet af stof kender vi alle og gamer stole kan bestemt også findes lavet af dette materiale. En gamer stol af stof er gode for langvarig gaming, da stof har nemmere ved at slippe af med varme og du vil derfor ikke have det lige så varmt når du spiller. Stof kommer så med alle de ulemper lædertyper ikke har. Materialet er svære at gøre rent, hvis du ender med at spilde på det.

Mesh: Stole med et net lignende materiale er ofte svære at finde på gamer stole, men de eksisterer. De materiale er bestemt det bedste, hvis du lever varmt. Materialet er ofte brugt på mere ergonomiske design og kommer derfor ikke billigt. Stole der bruger mesh ofte bruger også andre materialer, men da det fungerer som et net, kan du ikke rigtig spilde på det så rengøring er ikke et problem, dog kan det blive slidt op hurtigt, alt efter brug og hvordan du sidder. 

Funktioner

Ryglæn

En ting alle gamer stole har tilfælles, er en form for ryglæn. Selv en sækkestol har da en smule ryg støtte. Ryglænet er ikke bare en støtte, der sørger for du ikke falder bagover når du bliver træt, men kommer med en masse goder. De fleste ryglæn kommer med små indstillinger, hvor du kan justere vinklen på ryglænet.

Med andre ord, kan du tage en lur i din stol, uden at du vågner op i smerter. Et blødt ryglæn i gode materialer vil bestemt også være noget du vil sætte pris på, selv hvis du ikke er klar over det. Den bedste gamer stol har altid et godt ryglæn.

Armlæn

Når du kigger på en ny gamer stol, tænker du nok ikke meget over armlænene. Så længe de er der, vil nok være glad. De er bestemt også vigtige for dit helbred. Uden armlæn vil du lægge mere stress på dine skuldre og vil desuden forøge chancen for smerter i håndleddet. Det virker dog knapt så godt hvis du ikke bruger dem, hvilket mange enten glemmer eller ikke kan. Det er vigtigt at sørge for at din stol kan nå samme højde som dit bord, så armlænene faktisk bliver brugt.

Puder

Du har nok lagt mærke til, ved en hurtig søgning på nettet, at næsten alle de bedste gamer stole kommer med mindst én pude. Disse er ikke for at give din stol mere personlighed, men en nem og billig løsning på et ergonomisk problem der er ved gaming stole. En gaming stol vil for det meste, kommer med en nakke og ryg pude.

Størrelse

Når den rigtige gamer stol skal findes, er det absolutte vigtigste aspekt størrelsen. Gamer stole og specielt dem til skrivebord, kommer ikke i én størrelse, men i mange forskellige. At finde den rigtige størrelse stol er nemt, da du kun skal bruge to stykker information. 

Højde

Din højde spiller en stor rolle i dit valg af stol. Hvis stolen er for lav, kommer det med nogle problemer. Hvis den er for lav, er den også for smal og vil derfor trykke dig i siderne. Derudover, vil du desuden ikke gøre ordentlig brug af lændestøtten og den kunne i værste fald, gøre skade.

Nakkestøtten vil også være helt ubrugelig, da dit hoved vil være over dit ryglæn. Selv armlæn vil ikke kunne bruges ordentligt. Det er dog nemt at finde sin egen højde og du har ikke engang brug for præcise tal, da stolene enten har et anbefalet minimum eller maksimum højde. 

Vægt

Din vægt spiller en rolle i levetiden af dit produkt. Hvis du benytter en stol der på papir ikke kan klare din vægt, vil dette komme med nogle ulemper. Levetiden på din stol, vil ikke være særlig lang. Det er derfor vigtigt at holde godt øje med stolens specifikationer, når du leder efter en stol. Du skal dog ikke være bange for at købe en stol med høj maksimal vægt, selv hvis du ikke er i nærheden af denne vægt. Ofte vil gamer stole der kan klare høj vægt, være de samme stole der er for høje mennesker. 

Design

Det kan være svært for dig at udvælge en gaming stol. Der er mange faktorer der spiller en rolle. Ikke nok med det det, så kan de bestemt også være ret store, hvilket kan være træls. Du kan dog altid trøste dig med at disse stole kommer i nogle forskellige designs, så mon ikke du kan finde en du bliver glad for. I denne del af artiklen vil vi dog gerne fortælle dig om de mere generelle designs.

Racer Design: Stole med dette design er nemme at spotte. De ligner nemlig sæder fra racerbiler og har en god grund til det. DXRacer lavede nemlig premium sæder og andet udstyr til racerbiler og valgte at tage deres design og lave stole for gamere. De havde en rigtig god grund.

De vidste hvilke fordele deres design havde, da de var blevet gennemtestet til brug af racerbiler og var et meget populært produkt. Det viste sig at gaming stole var et genialt produkt og alle andre virksomheder begyndte at kopiere dem. Snart 15 år senere og designet er her stadig. Det viste sig dog at designet ikke kom uden fejl. For brug i bil er designet fantastisk, men som kontorstol, var der nogle problemer, heriblandt ingen lændestøtte.

Throne Design: Hvis du har pengene, er det dog meget nemt at finde andre designs til en vis grad. Stort set alle de bedste gamer stole, vil minde en smule om racer designet, da det det et rigtig godt udgangspunkt, men der er bestemt plads til forbedringer.

Dyre stole, vil have et design der minder mere om en trone. De er større, bredere og deres farver, materialer og mønstre vil have en bedre kvalitet. Disse design kommer ofte med en del flere funktioner, såsom en justerbar lændestøtte og flere indstillinger for armlæn. 

Ergonomisk Design: Som nævnt tidligere er der en gruppe gamer stole der er vanvittig dyre. Disse stole vil på ingen måde ligne de andre og vil se meget mere unikke ud. Deres høje pris og unikke design bestemt ikke uden grund. Disse stole er nemlig designet til at give dig den ultimative form for støtte når du spiller. Deres design er ikke altid flotte og simple, men den hjælp de giver dig, kan ikke slås af andre stole. 

Pris

Som næsten alle produkter kommer gamer stole i mange forskellige priser og kvalitet. Prisen på disse stole kan variere lige fra omkring 800 DKK til 12.000 DKK. Det er bestemt noget af prisforskel, men ikke alle gamer stole der er pengene værd og du behøver bestemt heller ikke et vildt budget for at få en god stol.

Budget: Op til omkring 1400 DKK får du stole der kan meget lidt og er lavet af billige materialer. Disse stole kan ikke holde en særlig stor vægt eller give støtte til højere mennesker. Disse stole er ofte lavet af en del plastik og har en forholdsvis dårlig konstruktion. Gamer stole på et budget er altså sjældent pengene værd, da de bliver slidt hurtigt og kan i visse tilfælde gøre mere skade end godt. Det betyder ikke at der ikke er gode stole for et forholdsvis lille budget. 

God kvalitet for pengene: Gamer stole fra omkring 1800 DKK vil være et godt sted at starte, her vil de begynde at have mange af de funktioner du nok gerne vil have, samt begynder at se lidt mere forskellige ud. 1800 DKK og lyder bestemt ikke billigt, men forskellen i kvaliteten er voldsom stor. Det desuden også prisen du skal op på for at finde stole med stof eller for større personer. 

Premium stole: Når vi når omkring de 3000 DKK, begynder vi at ramme premium gamer stole. De er bestemt også pengene værd. Med denne høje pris kommer en endnu højere kvalitet, såsom PU læder, specielle typer stof og ordentlig kropsstøtte. Langt de fleste af disse stole kan desuden klare ret store mennesker og kommer ofte med en ret lang garanti.

5 tips til gamer stole

Tip 1: Undgå Budget

Igennem denne artikel er det flere gange blevet nævnt at stole med en meget lav pris, bare ikke er pengene værd. Disse stole er ofte kun til meget specifikke personer, som er har en mindre højde, vejer lidt eller spiller sjældent.

Disse stole giver ikke ordenlig støtte og er ofte i en tvivlsom kvalitet. Du vil derfor få en del mere ud af at spare yderligere penge op og købe en stol der vil holde længe og ikke gøre skade.

Det er desuden vigtigt at pointere at dette ikke kun gælder gamer stole, men at billige kontorstole sjældent er en god ide at investere i. 

Tip 2: Lyt til anbefalingerne 

Fra gamer stol til gaming stol, vil der være nogle forskellige anbefalinger omkring brugen af stolen. Disse oplysninger vigtige at lytte til og vil ofte omhandle din højde og vægt. Langt fra alle stole er ens og kan ikke håndtere alle vægte. Nogle stole kan kun klare 80 kilogram, mens andre kan klare op til 180 kilogram.

Højde anbefalingen er også meget vigtigt. Hvis du ikke passer i højden, vil du sidde unaturligt i din gamer stol, hvilket kan give rygskader.

Tip 3: Op og stå

Selvom du har den mest ergonomiske gaming stol på markedet, har ingen godt af at sidde ned i lang tid. Det er derfor vigtigt, du husket at holde nogle pauser. Kom op og stå og gå lidt rundt, så du kan få gang i blodcirkulationen. 

Tip 4: Beskyttelse af gulv

Vi har tidligere nævnt at hjulene på en gamer stol, hurtigt kan blive beskidte. Hvis hjulene ikke rengøres regelmæssigt, kan de ridse ens gulve eller værre. Det kan dog være svært at gøre disse hjul ordentligt rent, især hvis de er af plastik. Du kan i stedet for, anskaffe en gulvmåtte at ligge under. Plastmåtter vil dog hurtigt blive slidt, så måtter af gummi og stof anbefales.

Tip 5: Skab bedre siddevaner

Når du sidder ved computeren eller konsollen i mange timer, ender man ofte med at ændre sin siddestilling. Enten for at komme tættere på skærmen, eller øge koncentrationen. For din egen skyld, burde du prøve at tvinge dig selv til at sidde ordentligt uanset hvad, så ofte som muligt. På den måde vender du dig selv til at bruge gamer stolens støtte og skader derfor ikke din ryg og kan forbedre din positur.

Bedste gamer stol mærker

Paracon

Paracon er et nyt brand, som har taget hele branchen med storm – især på det nordiske marked eftersom Paracon er en dansk producent.

Denne danske gaming virksomhed er relativt ny, da de startede tilbage i 2016. Deres første produkt var endda en gaming stol kaldet Paracon Rouge, som var et stort hit. Paracon har lige siden skabt gode produkter som næsten altid er et hit.

På kort tid har Paracon skabt nogle af de mest populære og bedst anbefalet stole. Paracon tilbyder kvalitetsstærke og robuste stole til super skarpe priser. Selvom priserne for Paracon produkter er noget lavere end stole fra Arozzi, DXRacer og AKRACING, så er kvaliteten, komforten, holdbarheden stort set den samme.

Producentens mest populære og bedst anbefalet stol er den såkaldte Paracon ROGUE. Populariteten og anbefalingerne skyldes, at stolen er prissat meget lavt, fordi du kun betaler for stolen og ikke for brandet. Ifølge eksperter fra anerkendte gaming medier er Paracon ROGUE et røverkøb, og vi anbefaler stolen til alle, der er på udkig efter den bedste stol til prisen.

Nordic Gaming

Nordic Gaming er et forholdsvis nyt gaming brand, som er ved at etablere sig på det danske marked. Det er et dansk brand. Så Nordic Gaming minder meget om Paracon eftersom begge producenter er danske, og begge producerer gamer stole af høj kvalitet til knivskarpe priser.

Nordic Gaming er kendt for at producere og udvikle Little Warrior gamer stolen. Stolen er den eneste på markedet, der udelukkende er designet til børn. Det er en billig gamer stol af høj kvalitet, som især de danske børn er glade for.

Nordic Gaming udvikler naturligvis også gamer stole til unge/voksne. Man kan blandt andet nævne deres Nordic Gaming Racer stol som er producentens nyeste udvikling. Det er en high-end gamer stol til sølle 1199 kroner. Udover Racer stolen udvikler Nordic Gaming også andre gamer stole – så de har altså et stort sortiment.

Arozzi

Denne svenske gaming virksomhed, gav dem selv et mål. Lav gaming stole der ikke bare var i høj kvalitet, men var budgetvenlige. Dette mål har de så sandelig opnået. De har endda udvidet deres virksomhed til at producere andet gaming udstyr og sælger deres produkter mange steder i Europa. 

Her har vi at gøre med gamer stole af svensk kvalitet. Arozzi er en svensk producent, der har udviklet gamer stole i mange år. Arozzi producerer kvalitetsstærke gamer stole til skarpe priser.

Arozzi gamer stole er dog stadig en smule dyrere end stolene fra Nordic Gaming og Paracon. Arozzis topmodel koster lidt over 2.000 kr., så det siger naturligvis lidt om de konkurrencedygtige priser producenten tilbyder.

Arozzi har et forholdsvis bredt sortiment bestående af fem forskellige typer gamer stole. Derfor er der lidt til enhver smag. Stolene fra Arozzi er holdbare, komfortable og har et fedt design. Før i tiden kunne man kun få high-end gamer stole til høje priser.

Arozzi var den første producent af gamer stole, der valgte at tilbyde high-end gamer stole til lave priser. Producenten har blandt andet haft stor succes med sin Verona V2, som er en komfortabel, robust, holdbar og samtidig prisvenlig gamer stol.

Derudover er Arozzi også blevet bemærket for sin Torretta XL-serie, som tilgodeser den lidt større gamer. Stolen er et godt valg, hvis du leder efter en stol til en lav pris, som er designet til tunge gamere.

DXRacer

DXRacer er en af verdens førende producenter af gamer stole. DXRacer er kendt for sit unikke design, der minder meget om racerverdenen. Derudover er ergonomi, komfort, funktionalitet og kvalitet i højsædet hos DXRacer. DXRacer stolene er i den lidt dyrere ende sammenlignet med Arozzi og Paracon.

DXRacer var de første der dannede de gamer stole vi kender i dag helt tilbage i starten af år 2000. Før de producerede de mest ikoniske stole i verdenen, lavede de luksuriøse stole til biler, hvilket er hvor de har fået deres design fra. Deres stole er meget populære og meget svære at finde på lager.

DXRacer er kendt for at lytte til sine brugere, og det kan man tydeligt mærke, når man har prøvet at sidde i en DXRacer gamer stol. Producenten samarbejder med en lang række streamers (Fortnite-streameren Ninja) og eSport-hold (heriblandt Fnatic), for at få konstruktiv kritik, som de kan bruge til at forbedre og videreudvikle deres gamer stole. Og det er netop det, der gør DXRacer til en unik gamer stol producent.

DXRacer tilbyder en lang række stole-serier, som er specialdesignet til hver sin kundegruppe. Deres stole-serie kaldet ‘FORMULA’, er uden tvivl producentens bedst sælgende gamer stol. Mange af de største eSport-hold og streamers bruger FORMULA stolen i deres hverdag.

AKRACING

AKRACING er en producent, der minder meget om DXRacer. AKRACING producerer gamer stole af højeste kvalitet og komfort. Forskellen på AKRACING og DXRacer er, at AKRACING er relativt nye på markedet. Producenten blev grundlagt i 2014, og har på små 4 år formået at skabe en af verdens største producenter af gamer stole.

AKRACING er ligesom DXRacer gode til at lytte til deres brugere. AKRACING samarbejder med en stribe af streamers samt eSport hold heriblandt det velkendte Dignitas.

Gamer stolene fra AKRACING er yderst holdbare og designet er hamrende lækkert. Ligesom alle andre producenter af gamer stole har AKRACING fået inspiration fra racerbilverdenen, og derfor ligner gamer stolene fra producenten en racerbils sæde.

Men AKRACING bruger også samme materialer og konstruktionsteknikker, som gør, at deres gamer stole er meget robuste og har en utrolig lang levetid.

Noblechairs

Gamer stole fra Noblechairs er inspireret af det dyreste og mest luksuriøse biler der findes. Det giver derfor meget mening, at deres produkter er premium gamer stole. Da deres priser er høje, lytter de også til deres kunder og har derfor mange forskellige stole af mange forskellige materialer.

Secret Lab

Secret Lab startede i 2014, men udvikler stole i en kvalitet, der er svært at finde andre steder. De er åbne om deres proces og viser med glæde deres certifikater, der viser at de ved hvad de laver. De er endda så selvsikre i deres produkter at de giver dig 5 års garanti.

Hvad siger undersøgelser om gamer stole?

Gamer stole spiller en stor rolle i vores dagligdag, selv for mange som ikke spiller ofte. Stolene er kendt for at optimere ens sidde vaner eller i det mindste give bedre støtte end normale kontorstole. Det er en af de mange grunde til at vi vælger at gå ud og købe dem, men er det egentlig sandt?

Universiteter fra Sydafrika og Australien har i samarbejde med flere internationale helbreds afdelinger, undersøgt hvorvidt stole lignende gamer stole faktisk hjælper på muskuloskeletale problemer eller i det mindste ikke skaber dem. En del test blev dannet med forskellige grupper af mennesker i forskellige miljøer. Der forløb to test ved hver gruppe. De testede først arbejdsforholdene før de skiftede stolene ud og en efter.

Ved den anden test, kunne effekten ses hurtigt. Der var meget færre udmeldinger om muskuloskeletale problemer. Det viste sig dog at bias havde skabt et problem i testen, grundet dårlig blanding af mennesker, forhold, samt andre faktorer.

Ud fra disse test ser det ud til at disse mere ergonomiske stole havde en positiv effekt, men flere test skal laves før det rent faktisk kan bevises.

Det Norske Institut for Teknologi, Trondheim universitet har i samarbejde med Boston universitet, lavet en lignende test som den forrige, men i meget større skala. De næsten 100 undersøgelser endte desværre ikke som håbet. Selv med alle disse undersøgelser, gav de samlet en meget usikker konklusion. Mange af disse undersøgelser var ikke grundige, nok eller gav usikre resultater.

De test der dog forløb godt, samt en del af de andre gav positive resultater. Der var mange faktorer som ikke var blevet overvejet. Resten af testene havde ingen ændringer i menneskers dagligdag og professionelle fysioterapeuter kunne heller ikke konkludere at de ergonomiske stole havde en effekt. 

Hvis du ser på estimeringerne på gamer stols markedet, vil det hurtigt ses at selvom de fleste test kommer med tvivlsomme resultater, har det ikke haft den store effekt på markedet. Derudover ser det ud til at gamer stol markedet kun vi gro årene frem.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilken gamer stol er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 5 bedste gamer stole. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Gamer stolene vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en gamer stol?

Valget af bedste gamer stol afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Referencer
  • “The effectiveness of a chair intervention in the … – NCBI – NIH.” 13 aug.. 2012, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3552974/. Åbnet 30 mar.. 2021.
  • “Ergonomic intervention research for improved musculoskeletal ….” https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0169814196000765. Åbnet 30 mar.. 2021.
  • “Gaming Chair Market | Growth, Trends, Forecast (2020-2025).” https://www.mordorintelligence.com/industry-reports/gaming-chair-market. Åbnet 30 mar.. 2021.
Forfatter
Ricki Guldborg
Ricki Guldborg

Ricki arbejder som IT- og hardware ekspert for Gamingmagasinet. Elektronik er noget, der har fyldt meget i hans opvækst, og i dag er han ikke mange meter fra at kunne leve af sine IT-kundskaber. For i øjeblikket uddanner han sig som datamatiker med speciale i spilprogrammering. Eftersom han har bygget utallige PC’er gennem tiden, er hans spidskompetence afgjort PC-byg. Derfor ved han stort set alt om de forskellige komponenter, deres specifikationer, og hvad der bør kombineres for et optimeret byg.