Gaming headset (2019) – Komplet test og købsguide

gaming headset

Artiklen indeholder reklamelinks.

Et gaming headset er designet til at kunne give dig en anelse om, hvor dine modstandere er, uden du rent faktisk kan se dem. Vi vil vove at påstå, at lyd er et ligeså vigtigt element i gaming, som det at være god til et spil. Som tidligere nævnt kan lyd fra et gaming headset give dig en idé om, hvor dine modstandere befinder sig. Men et gaming headset kan naturligvis også være med til at skabe unikke gaming oplevelser, fordi skarp og præcis lyd er sød musik til ørerne.

Nedenfor afslører vi de 10 bedste gaming headsets i 2019. Det er alt lige fra det bedste high-end gaming headset til det bedste budget gaming headset. For mere information så se, hvilke gaming headsets de professionelle eSport-spillere bruger. Du kan også læse vores købsguide, hvis du vil vide, hvordan du vælger det rette gaming headset til dine behov. Hvis du mangler et gaming tastatur til dit gaming setup, kan du med fordel læse vores gaming tastatur test.

Gaming headset test

Lav pris (under 500 kr.)

Et gaming headset i lavprisklassen koster under 500 kroner. Hvis du vælger at købe et gaming headset herfra, kommer du til at ofre god lydkvalitet, ergonomisk design og en række funktioner på grund af den lave pris. Til gengæld får du meget gaming headset for pengene.

Paracon SONA

Paracon SONA
Paracon SONA

Pris: 179,00 kr.

Her har vi fat i den absolut billigste løsning. Paracon SONA er velegnet til dig, der ikke gider spendere særlig mange penge på et gaming headset. Det er også velegnet til nybegynderen, som aldrig har haft et gaming headset før. Paracon SONA er et af de mest solgte gaming headsets i lavprisklassen. Det skyldes nok den utrolig lave pris. Men selvom prisen er lav, så er kvaliteten, lyd og mikrofonen faktisk ikke helt så ringe endda.

Hvis du aldrig før har haft et gaming headset, så har du heller ikke noget at sammenligne med. Derfor vil du formentlig synes, at Paracon SONA er et helt fint gaming headset, hvis det er dit første gaming headset. Men hvis du før har spillet med high-end gaming headsets, vil du kunne høre forskel på lyd og mikrofonens klarhed. Vi kan ikke komme uden om, at der er forskel på lyd, mikrofon og komfort, hvis Paracon SONA sammenlignes med et mere high-end gaming headset fra f.eks. SteelSeries, HyperX og Logitech. Men målet med at udvikle Paracon SONA var ikke at skabe et high-end gaming headset udstyret med den bedste lydkvalitet og krystalklar mikrofon. Målet var derimod at skabe et billigt gaming headset, der havde den basale lydkvalitet til at kunne registrere ens modstandere og en nogenlunde klar mikrofon. Og det har Paracon gjort til punkt og prikke!

Køb Paracon SONA

Havit 7.1 USB Gaming Headset

Havit 7.1 USB
Havit 7.1 USB

Pris: 299,00

Havit er et gaming brand, der er kendt for at udvikle gaming udstyr (heriblandt gaming headsets) af god kvalitet til super lave priser. Havit 7.1 USB er producentens nyeste skud fra stammen. Når du køber Havit 7.1 USB gaming headsettet, får du faktisk alt det den almene gamer kan drømme om til en meget lav pris.

Havit 7.1 USB tilbyder nemlig sin helt egen 7.1 surround sound, der leverer professionel lyd i en prisklasse, hvor alle kan være med. Lyden er skarp, præcis og kan hjælpe dig med at lokalisere dine modstandere helt ned til mindste detalje. Og ikke nok med det, så er headsettet også udstyret med en støjsvag og klar mikrofon. Komfort og ergonomi har været i højsædet ved udvikling af headsettet. Du kan derfor forvente, at Havit 7.1 USB er et super komfortabelt gaming headset, der passer til alle hoved typer og størrelser. Headsettet fra Havit er også er udstyret med lækker RGB-belysning i siderne af headsettet og på spidsen af mikrofonen. Og vi bør ikke glemme den fastmonteret controller på ledningen, som giver dig mulighed for at styre voice chat, game sound og lys.

Køb Havit 7.1 USB

HyperX Cloud Stinger

HyperX Cloud Stinger
HyperX Cloud Stinger

Pris: 469,00 kr.

Her har vi fat i HyperX Cloud Stinger, der hører til den dyrere ende af lavprisklassen. Og det er netop her, der virkelig er meget at hente, hvad angår lydkvalitet og mikrofonens klarhed. HyperX Cloud Stinger er blevet udnævnt som det bedste, billigste gaming headset af et af verdens største online medier, Forbes. Ifølge eksperter og anmeldere er HyperX Cloud Stinger det bedste eksempel på et billigt gaming headset, der tilbyder ergonomisk- og letvægts design, enestående lyd og en super klar mikrofon med næsten ingen støj. Flere tusinde anmeldere har i øvrigt givet HyperX Cloud Stinger 4 ud af 5 stjerner, hvilket siger lidt om headsettets popularitet. Men eftersom headsettet har en pris på 469 kr., kommer du naturligvis til at ofre et par ting.

Cloud Stinger er HyperX’s billigste model af gaming headsets, og derfor får du ikke en premium kvalitet. Til gengæld får du en super fin lyd og klar mikrofon, der tilfredsstiller de fleste gamere. Mikrofonen skiller sig ud fra andre gaming headsets i lavprisklassen, da den er super klar, filtrerer støj og reproducerer din stemme nøjagtig. Og selvom der ikke er tale om premium kvalitet, er byggekvaliteten stadig helt i orden. Du kan forvente, at have headsettet i mange år, hvis du passer godt på det. Headsettet kan også bruges til gaming på konsoller (PS4 og Xbox), hvilket altid kan være brugbart. Headsettet er også komfortabelt at have på. Så hvis du ikke har brug for en masse funktioner, RGB-belysning og den bedste byggekvalitet, så er HyperX Cloud Stinger et godt valg.

Køb HyperX Cloud Stinger

Produktvideo:

Mellem pris (500 kr. til 1000 kr.)

I mellemprisklassen finder du de mest populære gaming headsets, fordi stort set alle har mulighed for at være med, hvad angår prisen. Det er også i denne prisklasse, hvor du virkelig får meget gaming headset for pengene. Sammenlignet med lavprisklassen er gaming headsets fra mellemprisklassen udstyret med en langt bedre lydkvalitet og mikrofon klarhed.

Corsair HS50

Corsair HS50
Corsair HS50

Pris: 529,00 kr.

Corsair HS50 er også et gaming headset, som er blevet anmeldt godt og har vundet tests hos de største internationale medier og sider. PC Gamer, Trusted Reviews og TechRadar har blandt andet kåret Corsair HS50 til at være et af de bedste gaming headsets i 2019. Grunden til den positive feedback er, at headsettet er et Multi-Platform (dvs. kan tilsluttes PC, konsol, smartphone, tablet osv.) gaming headset, der tilbyder god byggekvalitet, lydkvalitet og en klar og præcis mikrofon. Og alt dette til en meget lav pris. Kort sagt har Corsair skabt et enestående gaming headset til en pris, hvor stort set alle kan være med.

Corsair er kendt for sit premium/high-end gaming udstyr, der typisk koster meget, men Corsair HS50 er en undtagelse. Corsair HS50 har et meget simpelt, clean og minimalistisk design. Derudover er byggekvaliteten og holdbarheden i en klasse for sig selv sammenlignet med andre headsets i mellemprisklassen. De 50mm neodym højtalerdrivere leverer professionel og premium lyd, som vil tilfredsstille de fleste gamere. Ikke nok med det så kan mikrofonen selv reducere omgivende støj, så dine venner altid kan høre dig klart og tydeligt.

Køb Corsair HS50

Produktvideo:

HyperX Cloud 2

HyperX Cloud 2
HyperX Cloud 2

Pris: 689,00 kr.

HyperX Cloud 2 er det mest solgte gaming headset i Danmark, fordi du får enestående lyd og mikrofon klarhed til en helt igennem fantastisk pris. Derudover er det også et af de bedst anmeldte gaming headsets i mellemprisklassen og headsettet har scoret topkarakterer hos internationale gaming medier heriblandt det anerkendte Trusted Reviews. HyperX Cloud 2 anses for at være det bedste allround gaming headset.

Headsettet er udstyret med virtuel 7.1 surround sound, som positionere alle lyde utrolig præcist, så du kan registrere, hvor dine modstandere befinder sig. Mikrofonen er i øvrigt også super skarp, præcis og mindsker støjen omkring dig. Men det der virkelig gør, at HyperX Cloud 2 skiller sig ud er, at headsettet er udstyret med en masse funktioner. Og disse funktioner ser man typisk kun hos de mere high-end/premium gaming headsets i højprisklassen. Det er funktioner som den aftagelige mikrofon og det, at man kan tilslutte headsettet på to forskelliger måder. Med USB og mini-jack. Du får virkelig meget gaming headset for pengene, hvis du anskaffer dig HyperX Cloud 2.

Eftersom HyperX Cloud 2 kan fås to forskellige farver (rød og sort/metal), så har vi lavet to forskellige links. Et link til den røde model og et andet link til den sorte/metal model. Den røde model er den bedst sælgende model.

Køb HyperX Cloud 2 (rød)

Køb HyperX Cloud 2 (sort/metal)

Produktvideo:

Razer Kraken Pro V2

Razer Kraken Pro V2
Razer Kraken Pro V2

Pris: 849,00 kr.

Razer Kraken Pro V2 er et Multi-Platform (kan tilsluttes PC, Mac, PS4, Xbox og mobile/tablet devices) gaming headset, der har taget verden med storm. Razer har kaldt headsettet for eSport spillernes gaming headset. Grunden til det er, at en lang række eSports-spillere heriblandt verdens bedste LoL-spiller Faker bruger Razer Kraken Pro V2. Headsettet fra Razer har i øvrigt også fået super gode anmeldelser af blandt andet Trusted Reviews og IGN.

Headsettet er den nye, opdaterede version af Razers tidligere Kraken headset, som også havde succes. Men det nye Razer Kraken Pro V2 udmærker sig ved bl.a. at være udstyret med en avanceret 7.1 surround sound software. Kort sagt levere softwaren en helt vildt enestående og præcis lydpositionering, så du ikke er i tvivl om, hvor dine modstandere er. Derudover er de lydisolerende ørepuder kæmpe store og super bløde, så du kan sidde og game komfortabelt i lang tid af gangen. Mikrofonen giver dig også en uhørt klarhed og er udstyret med en aktiv støj-reduktion. Selve byggekvaliteten er naturligvis også blevet opdateret, så headsettet har en længere levetid.

Køb Razer Kraken Pro V2

Produktvideo:

SteelSeries Arctis 5

SteelSeries Arctis 5
SteelSeries Arctis 5

Pris: 849,00 kr.

SteelSeries Arctis modellerne er de mest vindende gaming headsets modeller i gaming historien indtil videre. Alle modeller (Arctis 3, Arctis 5 og Arctis 7) er udstyret med den samme mikrofon, men ikke den samme lydkvalitet. SteelSeries Arctis 5 tilbyder den bedste lydkvalitet og hurtigste latenstid/ingen lyd-lag. Arctis 5 er også blevet kåret af diverse internationale medier og tech-magasiner som et af de bedste gaming headsets i 2019. Det har Tom’s Guide blandt andet udtalt sig om.

SteelSeries Arctis 5 kan tilsluttes på to forskellige måder, via USB eller analog. Headsettet fra SteelSeries er også et såkaldt Multi-Platform gaming headset. Det vil sige, at du kan bruge gaming headsettet på forskellige platforme (PC, Mac, PS4 og mobile/tablet devices). SteelSeries Arctis 5 er også den eneste af modellerne, der tilbyder RGB-belysning. Det som gør, at SteelSeries Arctis 5 skiller sig ud blandt mængden af andre gaming headsets er mikrofonen. Den såkaldte ClearCast mikrofon er af så en god kvalitet, at SteelSeries valgte at optage al lyd, som skulle optages til headsettets produkvideo med ClearCast mikrofonen. Se produktvideoen nedenfor. I øvrigt kan alt lyd, lys og voice chat kan justeres ved hjælp af SteelSeries ChatMix, som sidder på kablet. SteelSeries Arctis 5 er i en klasse for sig selv og vil tilfredsstille selv den kræsne gamer.

Eftersom SteelSeries Arctis 5 kan fås i to forskellige farver, har vi lavet to links til headsettet, som du kan klikke på nedenfor. Headsettet findes nemlig fås i sort og hvid.

Køb SteelSeries Arctis 5 (sort)

Køb SteelSeries Arctis 5 (hvid)

Produktvideo:

Høj pris (over 1.000 kr.)

I højprisklassen har producenterne valgt at lægge meget fokus på komfort og ergonomisk design samt at tilføje yderligere funktioner/features til gaming headsettene. Lyden og mikrofonens skarphed og klarhed er stort set det samme som det man får i mellemprisklassen. Men hvis du er en kræsen gamer, kan du sagtens høre forskel og vil derfor nok foretrække et gaming headset fra højprisklassen. De gaming brands som udvikler de bedste high-end gaming headsets er SteelSeries, Razer og Turtle Beach.

SteelSeries Arctis Pro

SteelSeries Arctis Pro
SteelSeries Arctis Pro

Pris: 1499,00 kr.

Den danske producent af gaming udstyr Steelseries er de ukronede konger af gaming lyd, og SteelSeries Arctis Pro er producentens svar på verdens bedste gaming headset. Headsettet anses dog også for at være en af de bedste i hele verden, og det bekræftes blandt andet af amerikanske WIRED, som har kåret headsettet til at være det bedste gaming headset i 2019. Derudover har headsettet vundet en lang række tests og scoret topkarakterer hos diverse danske gaming medier som Tweak og internationale sider som Tom’s GuideTechRadarWindows Central og CNET. Ikke nok med det, så bliver headsettet anvendt af en lang række verdenskendte eSport-spillere heriblandt den danske profesionelle CS:GO-spiller “karrigan”.

SteelSeries Arctis Pro er verdens første High-Fidelity (HiFi) gaming headset. En forenklet forklaring på ordet er, at du finder ikke et gaming headset med bedre lydkvalitet end den Arctis Pro producerer. SteelSeries Arctis Pro er et Multi-Platform gaming headset. Det vil sige, at headsettet er kompatibel med alle platforme så som PC, PlayStation, Xbox, Nintendo Switch og mobile/tablet devices. Og med sin prisvindende Arctis ClearCast mikrofon kan du forvente mikrofonkvalitet i studiekvalitet uden  baggrundsstøj. Al lyd i produktvideoen af SteelSeries Arctis Pro nedenfor er i øvrigt optaget med Arctis ClearCast mikrofonen. Ikke nok med det så er SteelSeries Arctis Pro bestående af en let aluminiumslegering og en stålkonstruktion samt polstret med premium vævet skibrille stof – komforten og ergonomien er i top. Sidst og ikke mindst er headsettet udstyret med SteelSeries Prism, der giver dig mulighed for at vælge mellem 16,8 millioner individuelle farver eller designe dine helt egne lyseffekter.

Nedenfor har vi lavet to links: et til SteelSeries Arctis Pro og SteelSeries Arctis Pro Wireless. Begge er den samme model. Forskellen er, at Wireless-modellen er den trådløse version af SteelSeries Arctis Pro.

Køb SteelSeries Arctis Pro

Køb SteelSeries Arctis Pro Wireless

Produktvideo:

Razer ManO’War

Razer ManO'War
Razer ManO’War

Pris: 1549,00 kr.

Razer ManO’War er Razers svar på det bedste trådløse gaming headset i 2019. Razer ManO’War har vundet en lang række internationale tests hos både nationale og internationale medier/sider. Det understreger bare, at Razer ManO’War er et af verdens bedste trådløse gaming headsets i 2019.

Det trådløse Multi-Platform (kan tilsluttes PC, Mac, PS4 og Xbox) gaming headset fra Razer er naturligvis lavet af de mest holdbare og komfortable materialer, for at give gameren en komfortabel gaming oplevelse. Desuden har Razer valgt at tilføje kølematerialer til puderne, så dit hoved forholder sig køligt, når du gamer. Men Razer ManO’War skiller sig ud blandt mængden af trådløs gaming headsets ved at tilbyde en lag-free wireless ydeevne. Det vil sige, at signalet går klart og tydeligt igennem ligesom en ledning-forbindelse. Derudover er headsettet udstyret med Razers egen 7.1 surround sound software, som giver dig en gaming oplevelse uden lige!

Noget andet – som er helt forbløffende – er, at en hel opladning af headsettet, giver dig hele 7 dages gaming. Selve mikrofonen er også unik i sig selv, da den er Discord® certificeret. Der er altså garanti for krystalklar kommunikation med Razer ManO’War. Du kan kontrollere mikrofonen, lyd og meget mere på selve ørepuderne. Sidst og ikke mindst er headsettet udstyret med RGB-belysning. Razer ManO’War er designet til den seriøse gamer, der er på udkig efter det ultimative trådløs gaming headset.

Køb Razer ManO’War

Produktvideo:

Turtle Beach Elite Pro Tournament

Turtle Beach Elite Pro
Turtle Beach Elite Pro Tournament

Pris: 1649,00 kr.

Turtle Beach Elite Pro Tournament er sammen med SteelSeries Arctis Pro og Razer ManO’War eliten inden for gaming headsets. Du finder ikke et bedre gaming headset i 2019 end disse tre. For at kunne skabe Turtle Beach Elite Pro Tournament har man brugt flere år på videnskabelige undersøgelser på alt det, der er med til at give gameren den bedste gaming oplevelse. Turtle Beach valgte endda at lade professionelle eSport-spillere fra OpTic Gaming (et verdenskendt eSport-hold) teste headsettet og give feedback. På denne måde fik Turtle Beach skabt et enestående gaming headset der er designet og optimeret til de mest seriøse gamere i verden.

Turtle Beach Elite Pro Tournament adskiller sig fra andre high-end gaming headsets ved at være udstyret med en helt ny teknologi inden for justeringssystemer kaldet ComforTec™ Fit System. Det nye system giver dig mulighed for at tilpasse headsettet til dit hoved som aldrig før. Komforten er altså helt i top hos Turtle Beach Elite Pro Tournament. Også materialerne er utrolig bløde og komfortable. Du kan altså game med headsettet, uden du mærker, at du har det på. Desuden er lyden af højeste kvalitet og giver dig præcis positionering af dine modstandere. Mikrofonen er klar og præcis, så dine venner kan høre dig uden problemer. Turtle Beach Elite Pro Tournament er et Multi-Platform gaming headset. Det vil sige, at du kan tilslutte det til PC, Mac, PS4, Xbox, Nintendo Switch og mobile/tablet devices. Turtle Beach Elite Pro Tournament har alt det, den seriøse gamer kan drømme om.

Køb Turtle Beach Elite Pro Tournament

Produktvideo:

Hvilke gaming headsets bruger professionelle eSports-spillere?

Er du interesseret i at vide, hvilke gaming headsets de professionelle bruger? Vi har researchet og er kommet frem til, hvilket gaming headset en professionel Fortnite-spiller kaldet CouRageJD, en professionel CS:GO-spiller kaldet karrigan og en professionel LoL-spiller kaldet Bjergsen bruger til daglig. Læs mere om disse eSports-stjerner og deres valg af gaming headset nedenfor.

CouRageJD (Professionel Fortnite-spiller)

CouRageJD
CouRageJD

CouRageJD er inden for det seneste år blevet en meget populær Fortnite streamer og spiller for OpTic Gaming. Udover at være en professionel eSports-spiller for Optic Gaming, så er CouRageJD en af verdens største Fortnite-streamere på Twitch. Han har flere hundrede tusinde følgere på YouTube, Twitter, Instagram, Twitch m.m. Udover at være professionel gamer og streamer er CouRageJD også kendt for at være en eSports kommentator for blandt Call of Duty. I dag bliver han tit hyret af Epic Games til at kommentere Fortnite’s egne turneringer som for eksempel Fornite Summer Skirmish og Fortnite Fall Skirmish. Ligesom mange andre professionelle streamere og eSports-spillere, så har CouRageJD også et enestående gaming setup. Han bruger Turtle Beach Elite Pro Tournament, som er Turtle Beach’s absolut bedste gaming headset i deres sortiment.

Turtle Beach Elite Pro Tournament er et high-end gaming headset, der er kompatibel med PC, PS4, Xbox, Nintendo Switch og mobile/tablet devices. Headsettet er designet til eSport atleter og de seriøse gamere, da det kombinerer en lydkvalitet i topklasse og krystalklar mikrofon med ergonomisk og komfortabelt design. Turtle Beach Elite Pro Tournament er yderligere udstyret med Turtle Beach’s ComforTec™ Fit System, hvilket er et revolutionært justeringssystem. Du kan herved tilpasse headsettet efter eget behov. Også ørepuderne, der er lavet af slidtstærkt læder, giver dig god luftcirkulation, så dine øre forholder sig køligt under gaming. Derudover giver de også fantastisk støjisolation, så du kommer helt tæt på alle lydkilder.

Køb Turtle Beach Elite Pro Tournament

Karrigan (Professionel CS:GO-spiller)

Karrigan
Karrigan

Finn Andersen, som på eSports scenen bliver kaldt for karrigan, er en dansk CS:GO-spiller. Til dagligt spiller han for den amerikanske professionelle eSports organisation FaZe Clan. Karrigan er en af de mest succesfulde CS:GO spillere i eSports historien. Og trods sin alder (28 år) er han stadig på sit højeste niveau nogensinde. Karrigan har, ligesom alle andre professionelle CS:GO-spillere, det ultimative gaming setup. Og når karrigan gamer med kvalitets gaming udstyr, får han naturligvis en række konkurrencemæssige fordele. For eksempel når han spiller med et gaming tastatur med den laveste responstid, vil det forbedre hans performance. Eller hvis han spiller med et ergonomisk, high-end gaming headset med super god surround sound, så kan han høre selv det mindste skridt fra en modstander. Det gaming headset karrigan anvender til dagligt og i turneringer er det velkendte SteelSeries Arctis Pro.

SteelSeries Arctis Pro er verdens første HiFi gaming headset. Headsettet er blevet tildelt adskillige priser, vundet en lang række tests og har fået topkarakterer hos de største, nationale og internationale medier. Med sin krystalklare mikrofon og den ubeskrivelige lydkvalitet, finder du ikke et bedre gaming headset i 2019. Ikke nok med det, så er headsettet udstyret med super fedt RGB-belysning. Du kan også forvente, at headsettet har en forholdsvis lang levetid. Headsettet er nemlig bestående af en let aluminiumslegering og en stålkonstruktion.

Køb SteelSeries Arctis Pro billigst her

Bjergsen (Professionel Lol-spiller)

Bjergsen
Bjergsen

Bjergsen er den anerkendte mid laner fra det nordamerikanske TSM (Team SoloMid). Bjergsen der i daglig tale hedder Søren Bjerg, er en professionel League of Legends spiller, der anses for at være den bedste mid laner i verden. Bjergsen er så heldig at være en Red Bull atlet, og dermed er Red Bull hans sponsor. Da Bjergsen er en professionel eSports-spiller har han naturligvis brug for det bedste mulige gaming setup. Derfor gamer han med det såkaldte Logitech G933 ARTEMIS SPECTRUM, som er Logitech’s svar på det bedste trådløse gaming headset i 2019. Læs mere om gaming headsettet nedenfor, hvor vi anmelder det.

Logitech G933 ARTEMIS SPECTRUM er et trådløst, Multi-Platform gaming headset, der er udstyret med den nyeste teknologi. Selvom headsettet fra Logitech er et trådløst gaming headset, så kan du også tilslutte ledning til headsettet. Headsettet har en helt igennem fantastisk lydkvalitet med sit 7.1-surround sound. Headsettet er også udstyret med RGB-belysning i to forskellige programmerbare zoner: lysstriben og logoet. Du kan også tilpasse keybindings til de tre programmerbare G-taster. Og med sin krystalklar og støjreducerende mikrofon er du sikker på dine venner kan høre dig klart og tydeligt. I øvrigt har Logitech valgt at anvende nye, bløde og åndbare polstringsmaterialer, der er brugt i ørepuderne og hovedbøjlerne for at skabe den bedste komfort. Sidst og ikke mindst har headsettet et død lækkert, futuristisk og ergonomisk design der får munden til at løbe i vand!

Køb Logitech G933 ARTEMIS SPECTRUM

Gaming headset guide

Nedenfor kan du læse vores guide til, hvordan du vælger det rette gaming headset. Der er nemlig en hel del faktorer, du skal tage stilling til og bør vide, før du kaster dig ud i at købe et gaming headset. Noget af det du skal tage stilling til, er om dit headset skal være trådløst eller ej, hvilken platform (PC, PS4 eller Xbox) du spiller på, hvilken tilslutningstype (USB eller analog) der passer bedst til dit gaming setup og om du hælder mest til et åbent eller lukket headset. Vi råder dig til, at du tager følgende punkter til overvejelse:

 • Hvad er et gaming headset?
 • Platform
 • Forskellen på et gaming headset og høretelefoner
 • Ledning vs trådløs
 • Typer af trådløs forbindelse
 • Åbent eller lukket headset
 • Pris
 • Mærker

Hvad er et gaming headset?

Groft sagt er et gaming headset egentlig bare et sæt høretelefoner med indbygget mikrofon. Før i tiden valgte mange gamere at købe et separat sæt høretelefoner og en dedikeret mikrofon frem for et gaming headset, men lad vær med det!

Eftersom teknologien skrider frem – især inden for gaming branchen – bør du anskaffe dig et gaming headset. Et gaming headset er designet til den seriøse gamer. Gaming headsettet er langt mere bekvemmeligt end at købe høretelefoner og mikron hver for sig, da du slipper for bøvl med kabler. Et gaming headsets lyd og mikrofon er i øvrigt også bedre kvalitet end et sæt høretelefoner og en dedikeret mikrofon, fordi et gaming headset tilbyder virtual surround sound. Det betyder, du i højere grad kommer helt tæt på lyden i dit spil og hører mange flere lydkilder end der ellers ville være i et par almindelige høretelefoner.

Som du nok kan fornemme, er der en lang række fordele ved at vælge et gaming headset. Derfor vil vi til enhver tid anbefale dig at anskaffe et gaming headset frem for et par høretelefoner og en dedikeret mikrofon. De professionelle eSports-spillere anvender også gaming headsets i deres hverdag og til turneringer.

Platform

Noget af det først du skal overveje, når du vælger et gaming headset, er hvilken platform du spiller på. Der findes nemlig en utal af gaming headsets til både PC, PS4 og Xbox. Men der findes naturligvis også gaming headsets, der kan bruges til gaming på alle platforme. SteelSeries og Sennheiser er blandt andet nogle af de producenter, der producerer de såkaldte Multi-Platform gaming headsets.

Forskellen på et gaming headset og høretelefoner

Der har i lang tid været en hed debat om, der overhovedet er en forskel på et gaming headset og almindelige høretelefoner fra B&O, Sony og Bose. Svaret er følgende: der er en meget stor forskel!

Lad os starte med at fortælle lidt om, hvad et gaming headset er. Et gaming headset karakteriseres ved at have en indbygget mikrofon og surround sound for at give gameren en konkurrencemæssig fordel og derved den ultimative gaming oplevelse. Derudover er et gaming headset designet med fokus på ergonomi og komfort. Producenterne ved nemlig, at en gamer skal kunne holde ud at have et gaming headset på mange timer om dagen.

Gaming headset – fordele og ulemper

 • Fordele
  • Der er en indbygget mikrofon
  • Eftersom du skal kunne sidde foran computeren i lang tid, er gaming headsets designet med fokus på ergonomi og komfort
  • Gaming headsets er udstyret med surround sound teknologien, der giver gameren den helt rigtige lydkvalitet, så man kan lokalisere sine modstandere
 • Ulemper
  • Den kræsne bruger af almindelige høretelefoner/hovedtelefoner vil mene, at et gaming headset har en for høj bas og ukontrolleret diskant. Brugeren vil også mene, at et gaming headset ikke egnet til at høre musik på. Det vil i længden være en smule ubehageligt at høre musik på et gaming headset grundet for høj bas, ukontrolleret diskant og fordi der ikke er nogen ordentlig midrange. Kort sagt er der ifølge den kræsne bruger af almindelige høretelefoner for meget støj ved et gaming headset.

Almindelige høretelefoner er beregnet til at man kan høre musik i lang tid af gangen. Det vil sige, at lyden er meget komfortabel hos et sæt almindelige høretelefoner sammenlignet med et gaming headset. Dem som producerer almindelige høretelefoner har fokuseret på lydkvaliteten (bas, midrange, diskant og støj), hvor man i udviklingen af gaming headsets fokuserer på surround sound (lyden gengives flere kanaler fordelt omkring lytteren, så man har en bedre idé om, hvor ens modstander er).

Høretelefoner – fordele og ulemper

 • Fordele
  • Høretelefoner tilbyder en mere behagelig og afslappet lyd
  • Lyden er af en højere kvalitet med en bedre bas, full midrange og en kontrolleret diskant
 • Ulemper
  • Høretelefoner er ikke udstyret med en indbygget mikrofon
  • De har langt fra den samme, skarpe og præcise surround sound som gaming headsets besidder

Konklusionen er, at hvis du spiller meget og ønsker et sæt høretelefoner, der kan levere en god gaming oplevelse, så er et gaming headset det rigtige valg.

Ledning vs trådløs

Spørgsmålet om, hvor stor forskellen er på et almindeligt gaming headset med ledning og et trådløs gaming headset, har vi prøvet på at besvare herunder.

Det spørgsmål som forekommer hyppigst er, om lydkvaliteten og latenstiden er den samme hos et almindeligt gaming headset med ledning og et trådløs gaming headset. Først og fremmest bør vi slå fast, at lydkvaliteten afhænger af andre faktorer end bare typen af forbindelse. Typisk er det kvaliteten af drivers, der har en stor påvirkning på lydkvaliteten.

Når du skal måle lydkvaliteten, er den bedste måde at gøre det på, at kigge på de såkaldte bitrates. Og der er ingen tvivl om, at en ledning forbindelse understøtter bitrates langt bedre end en trådløs forbindelse. Spørgsmålet er så, om så høje bitrates overhovedet er nødvendigt. I de fleste tilfælde er svaret nej. Når sandt skal være, vil digital lyd sjældent toppe bitrates, der ikke er understøttet af en trådløs forbindelse. Derfor vil en ledning-forbindelse kun være nødvendigt, hvis du hører topkvalitets digital lyd. Og når det kommer til in-game lyd, vil du næppe kunne høre en forskel.

Det korte og det lange er, at signal komprimeringen er ultra lav i dag med nutidens teknologi og det vil kun blive forbedret med tiden. Vigtigst er, at den nuværende trådløse teknologi er i stand til at håndtere det meste af digital lyd.

Et gaming headset med ledning kan være besværligt at håndtere grundet ledningen og det begrænsede bevægelsesområde. Til gengæld skal du ikke tænke på batteriladning. Så selvom et trådløs headset kan give dig mulighed for at bevæge dig frit, så vær opmærksom på, at du bliver du nød til at oplade headsettet dagligt eller et par gange om ugen (afhænger af kvaliteten af det trådløse headset).

Sidst og ikke mindst bør du også tage prisen i betragtning. De trådløse teknologier er dyrere end den almindelige ledning. Derfor er et trådløs gaming headset også en hel del dyrere end et almindeligt gaming headset med ledning. På baggrund af det vil et gaming headset med ledning altid tilbyde bedre kvalitet til en lavere pris. Til gengæld er et trådløst gaming headset noget mere alsidigt, fordi du kan bevæge dig frit rundt i huset og stadig have headsettet på.

Typer af trådløs forbindelse

Når det kommer til gaming er et gaming headset med ledning værd at foretrække. Der er trods alt en grund til, at de professionelle gamere/esports-atleter anvender gaming headsets med ledning. Men hvis du foretrækker at spille på en konsol eller ofte tilslutter din PC til dit TV, så vil du måske nyde fleksibiliteten af et trådløs headset. I dag er der stort set ingen forskel på lydkvaliteten og responstiden, hvis man sammenligner et almindeligt gaming headset med ledning med et trådløs headset.

Vi lever i en verden, hvor kabler er begyndt at blive forældet. Producenter der producerer alle slags produkter prøver så vidt muligt at fjerne kabler fra deres produkter til fordel for et mere praktisk og bekvemt produkt. Og her er gaming udstyr, herunder gaming headsettet, ikke en undtagelse.

Ikke alle trådløs headsets er ens. Der findes nemlig to typer af trådløs forbindelse: Bluetooth og WiFi. Begge forbindelser har sine fordele og ulemper:

Bluetooth

 • Fordele
  • Kompatibel med alle Bluetooth-tilgængelige enheder
  • Generelt set er priserne mere overkommelige
 • Ulemper
  • Lavere lyd
  • Kortere lydrange

WiFi

 • Fordele
  • Bedre lydkvalitet
  • Længere lydrange
 • Ulemper
  • Har brug for sit eget trådløs device til at forbinde
  • Begrænset kompatibilitet

Bluetooth headsets er velegnet til dig, der har intentioner om at bruge gaming headsettet på flere forskellige devices. Men hvis du har planer om kun at bruge headsettet til din egen PC og eventuelt andre PC’er, så vil et WiFi gaming headset give dig den bedste mulige lyd.

Åbent eller lukket headset

Noget af det, du skal tage hensyn til, når du vælger et gaming headset er, om det skal være åbent eller lukket. Både et åbent og lukket headset giver sin helt egen lyd oplevelse. Og det kan være besværligt at vælge, hvilken model der er den rette for dig. Nedenfor forklarer vi forskellen på de to muligheder, så du nemmere kan vælge, hvilken version/model der bedst passer til dine gaming behov.

Et åbent gaming headset er designet til at give et realistisk miljø for dine spiloplevelser. Det åbne design tillader god luftcirkulation samt du vil kunne høre omgivelserne omkring dig, uden at kunne høre omgivelserne for meget. Det åbne design er velegnet til brug i stuen, kælderen, værelset og gaming rummet (steder hvor der er lidt støj omkring dig).

Et lukket gaming headset er derimod designet til at lave et isoleret miljø til ultimative spiloplevelser. Det lukket design giver dig mulighed for at lukke helt ned for omverdenen for kun at fokusere på din gaming. Du vil altså ikke kunne høre omverdenen, men kun dit spil. Det lukket design er velegnet til brug i turneringer, LAN-parties, lufthavne og lejligheder (steder hvor der er meget støj omkring dig).

Pris

Prisen bestemmer kvalitet, komfort og funktioner. Og det gælder naturligvis også, når du vælger et gaming headset. Desto større budget, desto bedre lydkvalitet og mere klar mikrofon med mere.

Hvis du har at gøre med et lille budget, så vælg HyperX Cloud Stinger. HyperX Cloud Stinger er det bedste, billigste gaming headset (læs vores anmeldelse af headsettet i begyndelsen af testen).

Hvis du har et budget på omkring de 600-900 kroner, så tag et kig på SteelSeries Arctis 5. SteelSeries Arctis 5 er det mest vindende gaming headset til dato.

Har du mulighed for at smide en masse penge efter et high-end gaming headset, vil vi anbefale SteelSeries Arctis Pro til enhver tid. Arctis Pro modellen fra SteelSeries er et headset, der tilbyder den bedste lyd og mikrofon i 2019. Ingen gaming headsets i 2019 kan måle sig med SteelSeries Arctis Pro på lydkvalitet, mikrofon klarhed, komfort og ergonomisk design.

Mærker

Når du vælger et gaming headset, er det vigtigt, at du vælger et fra et velkendt brand. Så længe du vælger at købe et gaming headset fra velkendte gaming brands som SteelSeries, HyperX, Razer, Corsair, Logitech, Havit og Paracon, så kan det ikke gå helt galt.

Men så snart du køber et gaming headset fra et ukendt gaming brand, så kan det være der er tale om lav kvalitet. Så bliv ikke fristet, bare fordi et gaming headset er billigt – brug fornuften.