Gaming headset (2020) – Komplet test og købsguide

gaming headset

Et gaming headset er designet til at kunne give dig en anelse om, hvor dine modstandere er, uden du rent faktisk kan se dem. Dit headset er et ligeså vigtigt element i gaming som f.eks. mus og tastatur. Der er mange gaming headsets at vælge mellem, og derfor kan det være besværligt at træffe et valg.

Gamingmagasinet afslører de 13 bedste gaming headsets i 2020. Det er alt lige fra det bedste high-end gaming headset til det bedste budget gaming headset. For mere information så se vores købsguide, hvis du vil vide, hvordan du vælger det rette gaming headset til dine behov. Hvis du mangler et gaming tastatur til dit gaming setup, kan du med fordel læse vores gaming tastatur test.

Gaming headset test

1. HyperX Cloud 2 – bedste allround gaming headset

HyperX Cloud 2
HyperX Cloud 2

Bedste pris: 579 kr. hos Proshop

Hvis du er HyperX Cloud 2 er det mest solgte gaming headset i Danmark. Populariteten skyldes, at du får enestående lyd og mikrofon klarhed til en helt igennem fantastisk pris. Derudover er det også et af de bedst anmeldte gaming headsets og headsettet har scoret topkarakterer hos internationale gaming medier heriblandt det anerkendte Trusted Reviews. HyperX Cloud 2 anses for at være det bedste allround gaming headset.

Headsettet er udstyret med virtuel 7.1 surround sound, som positionere alle lyde utrolig præcist, så du kan registrere, hvor dine modstandere befinder sig. Mikrofonen er i øvrigt også super skarp, præcis og mindsker støjen omkring dig. Men det der virkelig gør, at HyperX Cloud 2 skiller sig ud er, at headsettet er udstyret med en masse funktioner. Og disse funktioner ser man typisk kun hos de mere high-end/premium gaming headsets i højprisklassen. Det er funktioner som den aftagelige mikrofon og det, at man kan tilslutte headsettet på to forskelliger måder. Med USB og mini-jack.

Hvad angår komfort, så byder headsettet på en meget høj komfort. Faktisk er headsettet mere behageligt at have på end de fleste high-end gaming headsets. Det skyldes det bløde skum, som er betrukket med super lækker læder. Kopperne sidder godt rundt om ørerne og lydisolerer, så man kun kan høre lyden fra headsettet og ikke baggrundsstøj. Det bør i øvrigt nævnes, at HyperX Cloud 2 kan fås to forskellige farver (rød og sort/metal). Så der er altså lidt til enhver smag.

Videoanmeldelse:

2. SteelSeries Arctis 5 – næstbedste allround gaming headset

SteelSeries Arctis 5
SteelSeries Arctis 5

Bedste pris: 983 kr. hos Proshop

Her har vi fat i bestselleren fra SteelSeries, nemlig deres Arctis 5 gaming headset. Headsettet har indtaget 2. pladsen som det næstbedste allround gaming headset, og det er der en god forklaring på. Det er udstyret med en krystalklar mikrofon, så du er til at holde ud at høre på. Derudover leverer headsettet en enestående lydkvalitet pga.  7.1 surround sound. Hvad bedre er, at headsettet har en lynhurtig latenstid, dvs. ingen lyd-lag. Arctis 5 er også blevet kåret af diverse internationale medier og tech-magasiner som et af de bedste gaming headsets. Det har Tom’s Guide blandt andet udtalt sig om.

SteelSeries Arctis 5 kan tilsluttes på to forskellige måder, via USB eller analog. Headsettet fra SteelSeries er også et såkaldt Multi-Platform gaming headset. Det vil sige, at du kan bruge gaming headsettet på forskellige platforme (PC, Mac, PS4 og mobile/tablet devices). SteelSeries Arctis 5 er også den eneste af modellerne, der tilbyder RGB-belysning. Det som gør, at SteelSeries Arctis 5 skiller sig ud blandt mængden af andre gaming headsets er mikrofonen. Den såkaldte ClearCast mikrofon er af så en god kvalitet, at SteelSeries valgte at optage al lyd, som skulle optages til headsettets produkvideo med ClearCast mikrofonen. I øvrigt kan alt lyd, lys og voice chat kan justeres ved hjælp af SteelSeries ChatMix, som sidder på kablet. Vi skal jo heller ikke glemme at nævne, at headsettet også byder på RGB lys. Headsettet fås i to forskellige farver; sort og hvid. SteelSeries Arctis 5 er i en klasse for sig selv og vil tilfredsstille selv den kræsne gamer.

Videoanmeldelse:

3. HyperX Cloud Orbit S – bedste high-end gaming headset

HyperX Cloud Orbit S
HyperX Cloud Orbit S

Bedste pris: 2.727 kr. hos Proshop

Hvis du ikke vil gå på kompromis med lyd, mikrofon klarhed, komfort, funktioner og er klar på at smide mange penge efter et gaming headset, så er HyperX Cloud Orbit S det helt rigtige valg. Der er et Multi-Platform gaming headset hvilket vil sige, at det kan tilsluttes PC/Mac, PS4, Xbox One, Nintendo Switch og mobil/tablet. Siden sin lancering i 2019 har det taget gaming headset branchen med storm. Lyden kan ikke sammenlignes med noget andet gaming headset – det er bare studio-kvalitet i allerhøjeste grad.

HyperX Cloud Orbit S udmærker sig ved bl.a. at være udstyret med avanceret 7.1 surround sound og Waves Nx 3D, som giver dig mulighed for at høre alt ned til mindste detalje. Surround sound systemet leverer en enestående og præcis lydpositionering, så du ikke er i tvivl om, hvor dine modstandere er. Derudover er de lydisolerende ørepuder kæmpe store og super bløde, så du kan sidde og game komfortabelt i lang tid af gangen. Headsettet har et premium design og er lavet af holdbare og slidstærke materialer. Mikrofonen giver dig også en uhørt klarhed og er udstyret med en aktiv støj-reduktion. Selve byggekvaliteten er naturligvis også blevet opdateret, så headsettet har en længere levetid. Hvis du er på jagt efter det mest avanceret gaming headset med bedste lyd og mikrofon, så anbefaler vi HyperX Cloud Orbit S til enhver tid.

Videoanmeldelse:

4. SteelSeries Arctis Pro – næstbedste high-end gaming headset

SteelSeries Arctis Pro
SteelSeries Arctis Pro

Bedste pris: 1.275 kr. hos Proshop

Den danske producent af gaming udstyr SteelSeries er den kronede konge af gaming headsets. SteelSeries Arctis Pro er producentens svar på verdens bedste gaming headset. Gamingmagasinet kårer headsettet til at være det bedste high-end gaming headset. Udover at vi selv er begejstret for headsettet, så har det vundet en lang række andre internationale tests og scoret topkarakterer hos diverse elektronik medier som Tom’s GuideTechRadarWindows Central og CNET. Ikke nok med det, så bliver headsettet anvendt af en lang række verdenskendte eSport-spillere. Der er altså ingen tvivl om, at SteelSeries Arctis Pro er i en klasse HELT for sig selv.

SteelSeries Arctis Pro er verdens første High-Fidelity (HiFi) gaming headset – altså en top-notch lydkvalitet. En forenklet forklaring på HiFi er, at du finder ikke et gaming headset med bedre lydkvalitet end den Arctis Pro producerer. SteelSeries Arctis Pro er et Multi-Platform gaming headset. Det vil sige, at headsettet er kompatibel med alle platforme så som PC, PlayStation, Xbox, Nintendo Switch og mobile/tablet devices. Og med sin prisvindende Arctis ClearCast mikrofon kan du forvente mikrofonkvalitet i studiekvalitet uden  baggrundsstøj. Al lyd i produktvideoen af SteelSeries Arctis Pro nedenfor er i øvrigt optaget med Arctis ClearCast mikrofonen. Ikke nok med det så er SteelSeries Arctis Pro bestående af en let aluminiumslegering og en stålkonstruktion samt polstret med premium vævet skibrille stof – komforten og ergonomien er i top. Sidst og ikke mindst er headsettet udstyret med SteelSeries Prism, der giver dig mulighed for at vælge mellem 16,8 millioner individuelle farver eller designe dine helt egne lyseffekter.

Videoanmeldelse:

5. HyperX Cloud Revolver S – tredjebedste high-end gaming headset

HyperX Cloud Revolver S
HyperX Cloud Revolver S

Bedste pris: 1.169 kr. hos Computersalg

HyperX Cloud Revolver S er endnu et godt bud på det bedste high-end gaming headset. Headsettet har en super sprød mikrofon, som udelukker al baggrundsstøj. Det er kompatibel med flere platforme (Multi Platform headset) og leverer lyd i studiokvalitet blandt andet pga. 7.1 surround sound. Det giver altså anledning til de mest episke gaming sessions. Du bliver i stand til at høre, hvor alle dine modstandere befinder sig i diverse spil som CS:GO, Fortnite og PUBG.

Headsettet består af en holdbar, pålidelig stålramme som fører ned til kopperne. For at skabe en komfortabel spiloplevelse har HyperX smidt deres signatur memoryskum på kopper og ramme. Derudover er det betrukket med blødt læder. Headsettet er meget responsivt og kan justeres i hovedstørrelse. Kablet er langt og beskyttet af stærke materialer. Overordnet set er det et super godt gaming headset, som er på lige fod med resten af high-end gaming headsets.

Videoanmeldelse:

6. HyperX Cloud Stinger – bedste budget gaming headset

HyperX Cloud Stinger
HyperX Cloud Stinger

Bedste pris: 405 kr. hos Proshop

Her har vi fat i HyperX Cloud Stinger, der hører til den dyrere ende af lavprisklassen. Og det er netop her, der virkelig er meget at hente, hvad angår lydkvalitet og mikrofonens klarhed. HyperX Cloud Stinger er blevet udnævnt som det bedste, billigste gaming headset af et af verdens største online medier, IGN. Ifølge eksperter og anmeldere er HyperX Cloud Stinger det bedste eksempel på et billigt gaming headset, der tilbyder ergonomisk- og letvægts design, enestående lyd og en super klar mikrofon med næsten ingen støj. Flere tusinde anmeldere har i øvrigt givet HyperX Cloud Stinger 4 ud af 5 stjerner, hvilket siger lidt om headsettets popularitet.

Cloud Stinger er HyperX’s billigste model af gaming headsets, og derfor får du ikke en premium kvalitet. Til gengæld får du en super fin lyd og klar mikrofon, der tilfredsstiller de fleste gamere. Mikrofonen skiller sig ud fra andre gaming headsets i lavprisklassen, da den er super klar, filtrerer støj og reproducerer din stemme nøjagtig. Og selvom der ikke er tale om premium kvalitet, er byggekvaliteten stadig helt i orden. Du kan forvente, at have headsettet i mange år, hvis du passer godt på det. Headsettet kan også bruges til gaming på konsoller (PS4 og Xbox), hvilket altid kan være brugbart. Headsettet er også komfortabelt at have på. Så hvis du ikke har brug for en masse funktioner, RGB-belysning og den bedste byggekvalitet, så er HyperX Cloud Stinger et godt valg.

Videoanmeldelse:

7. Corsair HS50 – næstbedste budget gaming headset

Corsair HS50
Corsair HS50

Bedste pris: 433 kr. hos Proshop

Corsair HS50 er også et fremragende bud på et af de bedste budget gaming headsets. Her hos Gamingmagasinet har headsettet fået prisen som næstbedste budget gaming headset. Headsettet er et Multi-Platform gaming headset (dvs. kan tilsluttes PC, konsol, smartphone, tablet osv.). Derudover er der tale om en høj byggekvalitet, lydkvalitet og en klar og præcis mikrofon – alt dette til en meget lav pris. Kort sagt har Corsair skabt et enestående gaming headset til en pris, hvor stort set alle kan være med.

Corsair er kendt for sit premium/high-end gaming udstyr, der typisk koster meget, men Corsair HS50 er en undtagelse. Corsair HS50 har et meget simpelt, clean og minimalistisk design. Derudover er byggekvaliteten og holdbarheden i en klasse for sig selv sammenlignet med andre headsets i mellemprisklassen. De 50mm neodym højtalerdrivere leverer professionel og premium lyd, som vil tilfredsstille de fleste gamere. Ikke nok med det så kan mikrofonen selv reducere omgivende støj, så dine venner altid kan høre dig klart og tydeligt.

Videoanmeldelse:

8. Havit 7.1 USB Gaming Headset – bedste ultra-budget gaming headset

Havit 7.1 USB
Havit 7.1 USB

Bedste pris: 219 kr. hos Evermart

Havit er et gaming brand, der er kendt for at udvikle gaming udstyr (heriblandt gaming headsets) af god kvalitet til super lave priser. Havit 7.1 USB er producentens nyeste skud fra stammen. Når du køber Havit 7.1 USB gaming headsettet, får du faktisk alt det den almene gamer kan drømme om til en meget lav pris.

Havit 7.1 USB tilbyder nemlig sin helt egen 7.1 surround sound, der leverer professionel lyd i en prisklasse, hvor alle kan være med. Lyden er skarp, præcis og kan hjælpe dig med at lokalisere dine modstandere helt ned til mindste detalje. Og ikke nok med det, så er headsettet også udstyret med en støjsvag og klar mikrofon. Komfort og ergonomi har været i højsædet ved udvikling af headsettet. Du kan derfor forvente, at Havit 7.1 USB er et super komfortabelt gaming headset, der passer til alle hoved typer og størrelser. Headsettet fra Havit er også er udstyret med lækker RGB-belysning i siderne af headsettet og på spidsen af mikrofonen. Og vi bør ikke glemme den fastmonteret controller på ledningen, som giver dig mulighed for at styre voice chat, game sound og lys.

9. Paracon SONA – næstbedste ultra-budget gaming headset

Paracon SONA
Paracon SONA

Bedste pris: 179 kr. hos WEBdanes

Her har vi fat i den absolut billigste løsning. Paracon SONA er velegnet til dig, der ikke gider spendere særlig mange penge på et gaming headset. Det er også velegnet til nybegynderen, som aldrig har haft et gaming headset før. Paracon SONA er et af de mest solgte gaming headsets i lavprisklassen. Det skyldes nok den utrolig lave pris. Men selvom prisen er lav, så er kvaliteten, lyd og mikrofonen faktisk ikke helt så ringe endda.

Hvis du aldrig før har haft et gaming headset, så har du heller ikke noget at sammenligne med. Derfor vil du formentlig synes, at Paracon SONA er et helt fint gaming headset, hvis det er dit første gaming headset. Men hvis du før har spillet med high-end gaming headsets, vil du kunne høre forskel på lyd og mikrofonens klarhed. Vi kan ikke komme uden om, at der er forskel på lyd, mikrofon og komfort, hvis Paracon SONA sammenlignes med et mere high-end gaming headset fra f.eks. SteelSeries, HyperX og Logitech. Men målet med at udvikle Paracon SONA var ikke at skabe et high-end gaming headset udstyret med den bedste lydkvalitet og krystalklar mikrofon. Målet var derimod at skabe et billigt gaming headset, der havde den basale lydkvalitet til at kunne registrere ens modstandere og en nogenlunde klar mikrofon. Og det har Paracon gjort til punkt og prikke!

10. SteelSeries Arctis Pro Wireless – bedste trådløs gaming headset

SteelSeries Arctis Pro Wireless
SteelSeries Arctis Pro Wireless

Bedste pris: 2.325 kr. hos Wupti

SteelSeries Arctis Pro Wireless er toppen af poppen, når det kommer til trådløse gaming headsets. Det leverer “lossless” og lag fri lyd, og derfor er det det allerførste true wireless HiFi (high fidelity) gaming headset. Du vil altså ikke kunne mærke nogen former for lydforsinkelser, da forbindelsen er lige så stabil og hurtig som et kabel headset. Arctis Pro Wireless leverer sin sprøde lyd i form af Headphone:X v2.0 surround sound. Et enestående lydsystem der giver dig mulighed for at høre ting ned til mindste detalje. Mikrofonen anses for at være den bedste mikrofon i gaming, fordi den leverer studio-kvalitet stemme klarhed og fjerner baggrundsstøj.

Det er et multi-platorm gaming headset, som er kompatibel med både PC og Platstation. Det dobbelte og justerbare dual-batteri system gør, at når det ene batteri løber tør for strøm, så kan du smide det andet ind i systemet og game videre. Ét batteri svarer til 10 timers gaming, dvs. begge batterier giver en batterilevetid på 20 timer. Selve konstruktionen er letvægts og lavet af stål og aluminium. Headsettet har et udført design som oser af stilrenhed og enkelthed. Så hvis du leder efter det bedste trådløse gaming headset, så er SteelSeries Arctis Pro Wireless helt klart noget for dig.

Videoanmeldelse:

11. Razer Nari Ultimate – næstbedste trådløs gaming headset

Razer Nari Ultimate
Razer Nari Ultimate

Bedste pris: 1.222 kr. hos Proshop

Razer Nari Ultimate er sammen med SteelSeries Arctis Pro Wireless eliten inden for trådløse gaming headsets. Razer har brugt flere år på at udvikle  headsettet, og man har endda anvendt professionelle esportsspillere i processen. De har givet feedback på prototyper, som har ledt til forbedringer og et endeligt produkt – nemlig Razer Nari Ultimate. Headsettet fra Razer er producentens svar på det bedste trådløse gaming headset.

Lydkvaliteten hos Razer Nari Ultimate er i top. Den høje lydkvalitet skyldes, at Razer er et af få gaming headsets som understøtter THX Spatial Audio, hvilket giver en mere virkelig og præcis lyd end 7.1 surround sound. Du kommer til at få gode indikationer om, hvor dine modstandere befinder sig i diverse spil. Mikrofonen er klar og præcis, så dine venner kan høre dig uden problemer. I øvrigt er headsettet designet til at eliminere baggrundsstøj. Den trådløse forbindelse er sten-solid, og du vil derfor ikke opleve lyd forsinkelser. Razer Nari Ultimate byder på en komfort i verdensklasse.

Du kan justere headsettet og dermed tilpasse det til netop din hovedstørrelse. Razer har valgt at smide skum rundt om bøfferne, hvorefter man har betrukket det med premium læder. I øvrigt har Razer tilføjet køle-gel så du ikke kommer til at svede. Alt dette giver anledning til komfortable gaming sessions uden det mindste ubehag ved ører og hoved i det hele taget. Headsettet har en batterilevetid på hele 20 timer, og det er meget gennemsnitligt.

Videoanmeldelse:

12. Corsair HS70 – bedste budget trådløs gaming headset

Corsair HS70
Corsair HS70

Bedste pris: 673 kr. hos Computersalg

Typisk koster trådløse gaming headsets spidsen af en jetjæger, men Corsair HS70 er en undtagelse. I løbet af den seneste tid er gaming headsets som både er billige og trådløs begyndt at ramme markedet, og her er det især Corsair HS70 som brillerer. For under 700 kroner får du et fantastisk 7.1 surround sound headset, som samtidig er komfortabelt og leverer en god stemmeklarhed. Headsettet tilbyder op til 16 timers batteriliv. Desuden er headsettet kompatibel med PS4.

Corsair HS70 har også et meget unikt design sammenlignet med resten af trådløse gaming headsets. Et premium design hvor memory skum er placeret på kopperne og pandebåndet. Pandebåndet som er tilknyttet ørekopperne er lavet af en holdbar og responsiv metalkonstruktion. Det bløde læder som skummet er betrukket med er med til at øge komforten. Mikrofonen er aftagelig, og du kan derfor tage mikrofonen af, hvis du vil have at headsettet får et mindre gaming-agtigt look.

Videoanmeldelse:

13. SteelSeries Arctis 1 Wireless – næstbedste budget trådløs gaming headset

SteelSeries Arctis 1 Wireless
SteelSeries Arctis 1 Wireless

Bedste pris: 880 kr. hos Wupti

Arctis 1 Wireless er SteelSeries’ svar på det bedste billige trådløse gaming headset. SteelSeries Arctis 1 Wireless og har allerede nu indtaget pladsen som en af de bedste trådløse gaming headsets til prisen. Headsettet fra SteelSeries er et multi-platform headset, og det kan derfor tilsluttes PC/Mac, PS4, Xbox One, Nintendo Switch og mobil/tablet. Hvad angår den trådløse forbindelse så er der tale om en lynhurtig lossless (lag-fri) forbindelse, så du slipper for lyd forsinkelser. Mikrofonen er den anerkendte og super klare ClearCast mikrofon, som selv de bedste gaming headsets fra SteelSeries er udstyret med. Headsettet har også signatur speakerne som det prisvindende SteelSeries Arctis 7, og du er derfor sikret en super lydkvalitet.

Headsettet er naturligvis lavet af de mest holdbare og komfortable materialer, for at give gameren en komfortabel gaming oplevelse. Pandebåndet er forstærket med en stålkonstruktion for perfekt fit og øget holdbarhed. På den ene af ørekopperne er der et par knapper som giver dig mulighed for at justere lydniveauet, muting af mikrofon og play/pause videoer. Batterilevetiden er på hele 20 timer. Du kan højst gå 9 meter væk fra PC’en for at headsettet stadig er forbundet.

Videoanmeldelse:

Gaming headset guide

Nedenfor kan du læse vores guide til, hvordan du vælger det rette gaming headset. Der er nemlig en hel del faktorer, du skal tage stilling til og bør vide, før du kaster dig ud i at købe et gaming headset. Noget af det du skal tage stilling til, er om dit headset skal være trådløst eller ej, hvilken platform (PC, PS4 eller Xbox) du spiller på, hvilken tilslutningstype (USB eller analog) der passer bedst til dit gaming setup og om du hælder mest til et åbent eller lukket headset. Vi råder dig til, at du tager følgende punkter til overvejelse:

 • Hvad er et gaming headset?
 • Platform
 • Forskellen på et gaming headset og høretelefoner
 • Ledning vs trådløs
 • Typer af trådløs forbindelse
 • Åbent eller lukket headset
 • Pris
 • Mærker

Hvad er et gaming headset?

Groft sagt er et gaming headset egentlig bare et sæt høretelefoner med indbygget mikrofon. Før i tiden valgte mange gamere at købe et separat sæt høretelefoner og en dedikeret mikrofon frem for et gaming headset, men lad vær med det!

Eftersom teknologien skrider frem – især inden for gaming branchen – bør du anskaffe dig et gaming headset. Et gaming headset er designet til den seriøse gamer. Gaming headsettet er langt mere bekvemmeligt end at købe høretelefoner og mikron hver for sig, da du slipper for bøvl med kabler. Et gaming headsets lyd og mikrofon er i øvrigt også bedre kvalitet end et sæt høretelefoner og en dedikeret mikrofon, fordi et gaming headset tilbyder virtual surround sound. Det betyder, du i højere grad kommer helt tæt på lyden i dit spil og hører mange flere lydkilder end der ellers ville være i et par almindelige høretelefoner.

Som du nok kan fornemme, er der en lang række fordele ved at vælge et gaming headset. Derfor vil vi til enhver tid anbefale dig at anskaffe et gaming headset frem for et par høretelefoner og en dedikeret mikrofon. De professionelle eSports-spillere anvender også gaming headsets i deres hverdag og til turneringer.

Platform

Noget af det først du skal overveje, når du vælger et gaming headset, er hvilken platform du spiller på. Der findes nemlig en utal af gaming headsets til både PC, PS4 og Xbox. Men der findes naturligvis også gaming headsets, der kan bruges til gaming på alle platforme. De fleste gaming headset producenter som SteelSeries, HyperX og Razer producerer de såkaldte multi-platform gaming headsets. Multi-platform betyder bare, at headsettet er kompatibel med flere platforme.

Forskellen på et gaming headset og høretelefoner

Der har i lang tid været en hed debat om, der overhovedet er en forskel på et gaming headset og almindelige høretelefoner fra B&O, Sony og Bose. Svaret er følgende: der er en meget stor forskel!

Lad os starte med at fortælle lidt om, hvad et gaming headset er. Et gaming headset karakteriseres ved at have en indbygget mikrofon og surround sound for at give gameren en konkurrencemæssig fordel og derved den ultimative gaming oplevelse. Derudover er et gaming headset designet med fokus på ergonomi og komfort. Producenterne ved nemlig, at en gamer skal kunne holde ud at have et gaming headset på mange timer om dagen.

Gaming headset – fordele og ulemper

 • Fordele
  • Der er en indbygget mikrofon
  • Eftersom du skal kunne sidde foran computeren i lang tid, er gaming headsets designet med fokus på ergonomi og komfort
  • Gaming headsets er udstyret med surround sound teknologien, der giver gameren den helt rigtige lydkvalitet, så man kan lokalisere sine modstandere
 • Ulemper
  • Den kræsne bruger af almindelige høretelefoner/hovedtelefoner vil mene, at et gaming headset har en for høj bas og ukontrolleret diskant. Brugeren vil også mene, at et gaming headset ikke egnet til at høre musik på. Det vil i længden være en smule ubehageligt at høre musik på et gaming headset grundet for høj bas, ukontrolleret diskant og fordi der ikke er nogen ordentlig midrange. Kort sagt er der ifølge den kræsne bruger af almindelige høretelefoner for meget støj ved et gaming headset.

Almindelige høretelefoner er beregnet til at man kan høre musik i lang tid af gangen. Det vil sige, at lyden er meget komfortabel hos et sæt almindelige høretelefoner sammenlignet med et gaming headset. Dem som producerer almindelige høretelefoner har fokuseret på lydkvaliteten (bas, midrange, diskant og støj), hvor man i udviklingen af gaming headsets fokuserer på surround sound (lyden gengives flere kanaler fordelt omkring lytteren, så man har en bedre idé om, hvor ens modstander er).

Høretelefoner – fordele og ulemper

 • Fordele
  • Høretelefoner tilbyder en mere behagelig og afslappet lyd
  • Lyden er af en højere kvalitet med en bedre bas, full midrange og en kontrolleret diskant
 • Ulemper
  • Høretelefoner er ikke udstyret med en indbygget mikrofon
  • De har langt fra den samme, skarpe og præcise surround sound som gaming headsets besidder

Konklusionen er, at hvis du spiller meget og ønsker et sæt høretelefoner, der kan levere en god gaming oplevelse, så er et gaming headset det rigtige valg.

Ledning vs trådløs

Spørgsmålet om, hvor stor forskellen er på et almindeligt gaming headset med ledning og et trådløs gaming headset, har vi prøvet på at besvare herunder.

Det spørgsmål som forekommer hyppigst er, om lydkvaliteten og latenstiden er den samme hos et almindeligt gaming headset med ledning og et trådløs gaming headset. Først og fremmest bør vi slå fast, at lydkvaliteten afhænger af andre faktorer end bare typen af forbindelse. Typisk er det kvaliteten af drivers, der har en stor påvirkning på lydkvaliteten.

Når du skal måle lydkvaliteten, er den bedste måde at gøre det på, at kigge på de såkaldte bitrates. Og der er ingen tvivl om, at en ledning forbindelse understøtter bitrates langt bedre end en trådløs forbindelse. Spørgsmålet er så, om så høje bitrates overhovedet er nødvendigt. I de fleste tilfælde er svaret nej. Når sandt skal være, vil digital lyd sjældent toppe bitrates, der ikke er understøttet af en trådløs forbindelse. Derfor vil en ledning-forbindelse kun være nødvendigt, hvis du hører topkvalitets digital lyd. Og når det kommer til in-game lyd, vil du næppe kunne høre en forskel.

Det korte og det lange er, at signal komprimeringen er ultra lav i dag med nutidens teknologi og det vil kun blive forbedret med tiden. Vigtigst er, at den nuværende trådløse teknologi er i stand til at håndtere det meste af digital lyd.

Et gaming headset med ledning kan være besværligt at håndtere grundet ledningen og det begrænsede bevægelsesområde. Til gengæld skal du ikke tænke på batteriladning. Så selvom et trådløs headset kan give dig mulighed for at bevæge dig frit, så vær opmærksom på, at du bliver du nød til at oplade headsettet dagligt eller et par gange om ugen (afhænger af kvaliteten af det trådløse headset).

Sidst og ikke mindst bør du også tage prisen i betragtning. De trådløse teknologier er dyrere end den almindelige ledning. Derfor er et trådløs gaming headset også en hel del dyrere end et almindeligt gaming headset med ledning. På baggrund af det vil et gaming headset med ledning altid tilbyde bedre kvalitet til en lavere pris. Til gengæld er et trådløst gaming headset noget mere alsidigt, fordi du kan bevæge dig frit rundt i huset og stadig have headsettet på.

Typer af trådløs forbindelse

Når det kommer til gaming er et gaming headset med ledning værd at foretrække. Der er trods alt en grund til, at de professionelle gamere/esports-atleter anvender gaming headsets med ledning. Men hvis du foretrækker at spille på en konsol eller ofte tilslutter din PC til dit TV, så vil du måske nyde fleksibiliteten af et trådløs headset. I dag er der stort set ingen forskel på lydkvaliteten og responstiden, hvis man sammenligner et almindeligt gaming headset med ledning med et trådløs headset.

Vi lever i en verden, hvor kabler er begyndt at blive forældet. Producenter der producerer alle slags produkter prøver så vidt muligt at fjerne kabler fra deres produkter til fordel for et mere praktisk og bekvemt produkt. Og her er gaming udstyr, herunder gaming headsettet, ikke en undtagelse.

Ikke alle trådløs headsets er ens. Der findes nemlig to typer af trådløs forbindelse: Bluetooth og WiFi. Begge forbindelser har sine fordele og ulemper:

Bluetooth

 • Fordele
  • Kompatibel med alle Bluetooth-tilgængelige enheder
  • Generelt set er priserne mere overkommelige
 • Ulemper
  • Lavere lyd
  • Kortere lydrange

WiFi

 • Fordele
  • Bedre lydkvalitet
  • Længere lydrange
 • Ulemper
  • Har brug for sit eget trådløs device til at forbinde
  • Begrænset kompatibilitet

Bluetooth headsets er velegnet til dig, der har intentioner om at bruge gaming headsettet på flere forskellige devices. Men hvis du har planer om kun at bruge headsettet til din egen PC og eventuelt andre PC’er, så vil et WiFi gaming headset give dig den bedste mulige lyd.

Åbent eller lukket headset

Noget af det, du skal tage hensyn til, når du vælger et gaming headset er, om det skal være åbent eller lukket. Både et åbent og lukket headset giver sin helt egen lyd oplevelse. Og det kan være besværligt at vælge, hvilken model der er den rette for dig. Nedenfor forklarer vi forskellen på de to muligheder, så du nemmere kan vælge, hvilken version/model der bedst passer til dine gaming behov.

Et åbent gaming headset er designet til at give et realistisk miljø for dine spiloplevelser. Det åbne design tillader god luftcirkulation samt du vil kunne høre omgivelserne omkring dig, uden at kunne høre omgivelserne for meget. Det åbne design er velegnet til brug i stuen, kælderen, værelset og gaming rummet (steder hvor der er lidt støj omkring dig).

Et lukket gaming headset er derimod designet til at lave et isoleret miljø til ultimative spiloplevelser. Det lukket design giver dig mulighed for at lukke helt ned for omverdenen for kun at fokusere på din gaming. Du vil altså ikke kunne høre omverdenen, men kun dit spil. Det lukket design er velegnet til brug i turneringer, LAN-parties, lufthavne og lejligheder (steder hvor der er meget støj omkring dig).

Pris

Prisen bestemmer kvalitet, komfort og funktioner. Og det gælder naturligvis også, når du vælger et gaming headset. Desto større budget, desto bedre lydkvalitet og mere klar mikrofon med mere.

Et gaming headset i lavprisklassen koster under 500 kroner. Hvis du vælger at købe et gaming headset herfra, kommer du til at ofre god lydkvalitet, ergonomisk design og en række funktioner på grund af den lave pris. Til gengæld får du meget gaming headset for pengene.

Hvis du har at gøre med et lille budget, så vælg et af de billige gaming headsets fra vores test. Vi har testet og anmeldt en række billige gaming headsets længere oppe i artiklen.

I mellemprisklassen finder du de mest populære gaming headsets, fordi stort set alle har mulighed for at være med, hvad angår prisen. Det er også i denne prisklasse, hvor du virkelig får meget gaming headset for pengene. Sammenlignet med lavprisklassen er gaming headsets fra mellemprisklassen udstyret med en langt bedre lydkvalitet og mikrofon klarhed.

I højprisklassen har producenterne valgt at lægge meget fokus på komfort og ergonomisk design samt at tilføje yderligere funktioner/features til gaming headsettene. Lyden og mikrofonens skarphed og klarhed er stort set det samme som det man får i mellemprisklassen. Men hvis du er en kræsen gamer, kan du sagtens høre forskel og vil derfor nok foretrække et gaming headset fra højprisklassen. De gaming brands som udvikler de bedste high-end gaming headsets er SteelSeries, Razer og Turtle Beach.

Har du mulighed for at smide en masse penge efter et high-end gaming headset, vil vi anbefale ét af de high-end gaming headsets fra vores test. De leverer den bedste lydkvalitet og mikrofon klarhed. Ingen gaming headsets kan måle sig med dem på lydkvalitet, mikrofon klarhed, komfort og ergonomisk design.

Mærker

Når du vælger et gaming headset, er det vigtigt, at du vælger et fra et velkendt brand. Så længe du vælger at købe et gaming headset fra velkendte gaming brands som SteelSeries, HyperX, Razer, Corsair, Logitech, Havit og Paracon, så kan det ikke gå helt galt.

Men så snart du køber et gaming headset fra et ukendt gaming brand, så kan det være der er tale om lav kvalitet. Så bliv ikke fristet, bare fordi et gaming headset er billigt – brug din sunde fornuft.