Gaming headset

Hvidt gaming headset
Sidst opdateret: februar, 2024 | Denne artikel indeholder annoncer

Når du spiller, er det vigtigt at du kan se hvad du laver. Lyden spiller dog en enorm rolle, man først lægger mærke til når den er væk. I denne artikel vil vi gå over, hvorfor du burde få fat i et gaming headset.

Gamingmagasinet har i samarbejde med IT- og hardware ekspert Ricki Guldborg lavet en test af gaming headset. Se de 5 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Gaming Headset Test: Top 5 Bedste Gamer Headset

Produktvalg baseres på analyse og research, men artiklen indeholder kun produkter fra vores kommercielle partnere, hvilket gør den til en annonce. Læs her for at forstå, hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker vores produktvalg. Vores artikler bygger som udgangspunkt på eksterne tests og anmeldelser fremfor vores egne.

1. HyperX Cloud 2

Bedste gaming headset

Pris: 543 DKK

Vinderen i kategorien “bedste gaming headset” er HyperX Cloud 2. Headsettet har en fantastisk lyd ud af boksen, samt en mikrofon der gengiver din stemme klart og naturlig. Med virtual 7.1 surround sound kan du høre de mindste detaljer.

Annonce

2. Paracon MAJOR Pro

Bedste billige gaming headset

Pris: 349 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige gaming headset” er Paracon MAJOR Pro. Et ganske fint headset som leverer en fin lyd og producerer en klar stemme trods den lave pris. Headsettet er oplagt til dig, der ikke ønsker at punge stort ud.

Annonce

3. SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless

Bedste premium gaming headset

Pris: 2.849 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium gaming headset” er SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless. Med den banebrydende GameDac, får du detaljeret lyd som ingen andre headsets kan levere. Samtidig har det active noise cancelling, så du kan leve dig helt ind i spillet. Ørepuderne er store og betrukket med fint memory foam og den trådløse rækkevidde er 12 meter.

Annonce

4. Fourze GH400 Wireless

Bedste trådløse gaming headset

Pris: 749 DKK

Vinderen i kategorien “bedste trådløse gaming headset” er Fourze GH400 Wireless. Det trådløse headset har 7.1 surround sound, memory foam ørekopper og er lavet i en stærk ramme. Headsettet kan kobles til konsoller (PS5, Xbox, Switch osv.).

Annonce

5. Razer BlackShark V2 PRO

Bedste gaming headset til konsol

Pris: 1.589 DKK

Vinderen i kategorien “bedste gaming headset til konsol” er Razer BlackShark V2 PRO. Et trådløst headset med en lav vægt, og så har det et godt polstret design. Du kan derfor game i flere timer uden at det genererer dig. Headsettet er kompatibel med konsoller som PlayStation og Xbox.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til gaming headset

Hvad er et gaming headset?

Gaming headsets har eksisteret længere end de fleste tror, men har ikke altid været kendt under med den titel. Det første der skiller et gaming headset fra de andre, er den indbyggede mikrofon. Når du spiller, kan der være stor chance for at du spiller online og skal kommunikere med andre spillere.

Sort gaming headset

Der er dog mange forskelle på disse headsets. Heriblandt, mere modige designs, RGB og selvfølgelig er lyden blevet justeret til gaming. Hvis du er vant til dyre hovedtelefoner lavet til at give en rigtig lyd, vil du med det samme, kunne høre en forskel. Der kan være stor forskel på lyden fra headset til headset. Disse ændringer lyder ikke af meget, men giver en god gaming oplevelse, samt nem kommunikation med dine medspillere. 

Hvorfor skal jeg købe et gaming headset?

Der er mange fordele ved at købe et gaming headset, frem for et almindeligt headset til musik. Som nævnt tidligere kommer gaming headsets altid med en mikrofon, hvilket er meget praktisk, da man ikke skal ofre flere penge for at kunne kommunikere med andre. Headsets til gaming har ofte fokus på komfort og kan variere en del. De kan gøre brug af bløde materialer, holde vægten lav, eller gør at headsettet kan justeret så det passer perfekt. Komfort er vigtigt, når man skal bruge produktet i mange timer.

Den generelle lyd du hører er også vigtig, men varierer en del fra headset til headset. Gaming headset er dog meget kendt for at enten at have meget klar lyd, ved højere lyde eller benytte sig en del af bas. Dette bliver gjort for at give dig en bedre oplevelse i spil, såsom at høre detaljer i spillet eller for at få eventuelle kampe til at lyde mere intens. 

Hvilket gaming headset skal jeg vælge?

Gaming headsets er lavet til gaming, hvilket betyder der er nogle bestemte kriterier de skal overholde, for at være et godt headset. Med det sagt er headsets meget forskellige og kan være ret unikke, men der er visse generelle områder alle headset berøre, som kan hjælpe dig med at tage en beslutning. 

Gaming headset kommer ofte med ledning, men der er også trådløse varianter. Det er vigtigt at man læser grundigt om disse trådløse modeller, da batteritiden kan være ret svingende og headsets til gaming er ikke kendt for at have god batteritid. Du vil også ende med at have dit gaming headset på i mange timer.

Det er derfor vigtigt at, det er rart at have på. Materialerne brugt til driverne og toppen er derfor meget vigtigt, da det gerne skal være blødt, men det er meget op til den individuelle bruger, da nogen gerne vil have læder og andre gerne vil undgå det. Hvis du har planer om at benytte mikrofonen på dit headset, skal du undersøge grundigt om den er god. 

I korte træk, er det mest op til dig, hvilket headset du skal vælge og vi vil i løbet af denne artikel give dig informationer nok, til at hjælpe dig på vej, til den rette beslutning.

Kombinér gaming headset med andet gaming udstyr

Headsets til gaming køre ofte solo. Hvis du vælger et gaming headset fra samme virksomhed, som også har lavet dit tastatur, mus eller begge, vil der være nogle fordele. Ved at dette udstyr kører over den samme software, er der chance for at det kan snakke sammen. Hvis, for eksempel, tastatur og dit gaming headset har RGB, vil de kunne snakke sammen og illustrere visse funktioner igennem RGB. 

Der er desuden en anden kombination af udstyr du kan gå med, men den er lidt speciel. Hvis du har et almindeligt headset du er rigtig glad for eller har et dejligt gaming headset, men mikrofonen er ikke tilfredsstillende, er det muligt at købe en mikrofon du kan sætte på siden af dit headset. De har en fantastisk kvalitet og koster ikke alverden. Det er derfor en udmærket kombination, hvis du står i en lidt unik situation.

Gaming headset vs. normalt headset

Gaming headsets og almindelige headsets er ret forskellige, selvom det ikke altid ser sådan ud. Visse typer gaming headsets vil selvfølgelig have “Gamer” skrevet overalt på dem, med modige designs, RGB og virksomhedens navn eller logo illustreret tydelig på headsettet. Det er heldigvis ikke altid situationen, da man i dag kan få flotte headsets med simple og elegante designs, men selv der er der nogle forskelle.

Størrelse: Når man ser på et gaming headset er de ofte ret store og vil altid have et “over ear” design, hvilket betyder at du putter dit øre ind i headsettet, med puden rundt om øret. Almindelige headsets har dog ikke nødvendigvis dette det design. De findes også med “on ear” designet, hvor headsettet placere på øret i stedet for rundt om det. Disse designs ses dog ikke meget længere, da “over ear” giver den bedste lyd og kan komme med ekstra fordele.

Mikrofon: En ting du sjældent finder på almindelige headset er en mikrofon. Det kan dog godt ske at der er en indbygget i headset ledningen, men mikrofoner er meget tydeligere på et gaming headset. På headsets til gaming vil mikrofonen enten side på den ene side af headset eller kan trækkes ud fra skallen. 

Lyd: Lyden kan være det der skiller et almindeligt og et gaming headset mest fra hinanden. Lyden på headsets, gaming eller ej, kan variere en hel del og kan være ret subjektivt. Som nævnt tidligere går gaming headsets efter at give dig en god lyd til spil, ved at gør at du kan høre visse detaljer bedre eller hjælpe dig med at synke ind i spillet. 

Pleje af gaming headset

Hvis dit headset består af plastik, metal og læder, er du heldig. For at rengøre disse gamer headsets kræver det kun en fugtig mikrofiberklud. Tag headsettet fra computeren og vask det overalt. Hvis der er snavs som er svært at få af, benyt en vatpind til at gnubbe det væk eller kom ind i diverse kroge. Lad dem derefter tørre fuldstændig.

Hvis dine ørepuder ikke er lavet af læder, men kan blive taget af, kan du med lethed gøre dit gaming headset rent. Lav et lunkent vandbad med en lille smule sæbe. Læg ørepuderne i badet. Du kan eventuelt gnide dem op ad hinanden, hvis de er ekstra beskidte. Ørepuderne skal have lov til at være helt og aldeles tørre, før du sætter dem på dit headset. Resten af dit gaming headset, skal igen vaskes med en fugtig klud.

Hvis du derimod ikke kan tage dine ørepuder af, er yderst vigtigt at headsettet bliver tage fra strømkilden, da der er større chance for at vand vil komme i kontakt med elektronik. Tag en klud og dyp den i en lunkent vand bad med sæbe. Vrid kluden grundigt op og tør ørepuderne forsigtigt. Når du føler du har gjort dem rene, skal du lade dem tørre fuldstændigt.

Valg af gaming headset

Typer af gaming headset

Wireless

Wireless gaming headsets er et godt valg for en alsidig spiller. Disse headset har ikke nogen ledning til at genere og giver dig mulighed for at kunne sidde eller stå hvor som helst og spille. Hvis du har en travl hverdag eller familie at tage dig af, giver dig, mulighed for at gå fra computeren eller konsollen med lethed. Trådløs gaming headsets giver dig altså en vis frihed, end andre typer headsets.

Open Back

Det er ikke tit man finder et gaming headset med open back design, men kommer med gode fordele og trælse ulemper. Fordelen ved open back er at lyden du får med disse headsets, er på et helt andet niveau. Lyden vil være mere naturligt. Open back har desværre en del ulemper for gaming. Da bagsiden er åben, kan alle omkring dig høre hvad du høre og du har nemmere ved at høre andre. Open back headsets vil heller ikke have en dyb bas.

Closed Back

Langt de fleste gaming headset er closed back. Closed back headsets, giver en mere lukket lyd. Alle lydisoleret headsets er desuden closed back, da lyden ikke kan slippe ud fra bagsiden af headsettet. Closed back betyder desuden at der er chance for at headsettet har en dybere bas, som ikke finder på open back. 

Letvægt

Lette gaming headsets har aldrig haft stor fokus, men er meget relevant for ens komfort. Lette gaming headsets kan ofte hjælpe dig med at beholde dit headset på hovedet i timevis eller endda glemme du har det på. Det er desværre ikke alle typer headsets der kan være lette. Trådløse headset vil være tungere, da det indbyggede batteri vil ligge til den totale vægt. 

Lydisolation

Der er generelt to typer lydisolation du kan finde på headsets. Aktiv og passiv.. Passiv lydisolation er et meget simpelt koncept og gør ikke brug af teknologi, til at isolere lyd. Passiv lydisolation bliver opnået ved hjælp af materialer. Headsettet vil sidde rundt om øret og materialet brugt til ørepuderne, samt resten af headsettet vil sidde tæt og lukket om dit øre, så lyd udefra ikke vil forstyrre lige så meget. 

Aktiv lydisolation benytter sig af teknologi og blokere trælse lyde med lyd. Headsettet vil registrere uvelkomne lydbølger og danne nøjagtig omvendte lydbølger. Når disse to bølger af lyd kulminerer, vil den uvelkomne lyd blive neutraliseret. Aktiv lydisolation er klart den bedste af de to, men headsets med aktiv isolation, benytter ofte også passiv for en ekstra god lydisolation.

Hvilken platform?

Gaming headset er et dejligt værktøj når man sidder og spiller. De er behagelige, har god lyd og en mikrofon der ikke vil genere. Headsets til gaming kan endda blive brugt på næsten alle maskiner. Det vil altså sige hvis du spiller Xbox, PlayStation eller computer, vil du kunne benytte dig af et gaming headset. Der er dog nogle ting som du skal vide før du kaster dig over hvilket som helst headset.

Software: Mange gaming headsets i dag, kommer med software som skal bruges for at kunne ændre indstillinger og denne software vil for det meste kun virke på computeren. Visse mærker tillader at man ændrer indstillingerne ved computeren og derefter benytter det på konsoller. Andre har en simpel app på konsollen, så få indstillinger kan blive ændret. 

Konsol specifik: Du vil også se, at der bliver lavet gaming headsets til specifikke konsoller. Ofte er dette kosmetiske ændringer eller visse indstillinger er blevet ændret så de virker bedre med en unik konsol. Trådløse headsets til en specifik konsol, kan også have den fordel at forbindelsen mellem headset og konsol fungere meget bedre.

Input: Dette er ikke så relevant i dag, som det var før i tiden. Nogle headsets benytter sig af USB 2.0, 3.0, jackstik eller bluetooth til at få forbindelse til din maskine. Ikke alle konsoller har mulighed for disse forbindelser. For eksempel, har Nintendo Switch hverken USB 2.0, 3.0 eller bluetooth. 

Polstring

Velour

Denne tekstil findes sjældent på gaming headsets, men er godt for polstring. Velour føles blødt og silkeagtigt og bliver bedre af brug. Dyre headsets benytter derfor velour, da det holder lang tid og giver dig god komfort, selv ved mange timers brug. Velour har dog den ulempe at det kan være svært at rengøre. Olie, skidt og støv vil sætte sig i de små fibre og hvis ørepuderne ikke kan tages af, er de nærmest umulige at gøre ordentlig rene.

Læder

Denne tekstil er en af de mere populære og bliver brugt meget på gaming headsets. Det er dog ofte en form for kunstlæder man får, medmindre det er et meget dyrt headset. Læder har den fordel at det kan blokere lyd nemmere og derved opnår headsets med læder nemmere passiv lydisolation. Materialet er også meget nemt at rengøre, selv hvis materialet ikke kan tages af. Den eneste ulempe ved læder er at man hurtigt kan få det varmt med dem på og det kan være ubehageligt for nogle.

Ruskind

Dette tekstil er et type læder der har en mere ru overflade end almindeligt læder og minder derfor mere om stof ved berøring end læder. Denne type polstring bliver ofte brugt til mere premium gaming headsets. Ruskind er nemmere at gøre rent end materialer, som velour og føles ikke lige så varmt som læder. Til gengæld, isolere det ikke lyd på samme måde som læder.

Memory foam

Denne type polstring er lidt unik. Ofte vil denne type polstring have en anden type polstring over som, såsom læder eller ruskind. Materialet er perfekt for et gaming headset som går efter komfort. Memory foam vil forme sig efter dit hoved og derfor ikke ligge et unødvendigt pres på bestemte punkter og da det former sig efter dit hoved, hjælper materialet også med passiv lydisolering.

Mikrofon

Mikrofonen er den svageste punkt på hele gaming headsettet. Det kan være svært at finde et gaming headset med en fin mikrofon, da der ikke var fokus på længere samtaler eller optagelser. Mikrofonen var så man kunne kommunikere med andre spillere og så længe man kunne høre hvad du sagde, var der ingen grund til at lyden skulle være bedre. Det er heldigvis ved at blive lavet om. Nyere gaming headsets kommer med fine og til tider fantastiske mikrofoner.

Trådløs: Kvaliteten på lyden dine medspillere hører kan variere fra headset til headset, men der er et punkt hvor du ved, at lyden vil være værre. Trådløse headsets har desværre aldrig haft en god mikrofon. Selv i dag vil mikrofonen på et trådløs headset have dårligere kvalitet end en med ledning. Det er derfor vigtigt at have det i tankerne hvis du gerne vil gå trådløs. Mikrofonerne på trådløse modeller er ikke vildt dårlige og man kan sagtens høre dig snakke, men bestemt ikke samme kvalitet, som på modeller med ledning.

Background noise: Lyde i baggrunden kan være distraherende for dine medspillere, især hvis du har et meget højlydt tastatur eller et meget aktivt hjem. Det er derfor muligt at få headsets med mikrofoner, der isolerer baggrundslyd og reducere det så godt det kan. Effektiviteten varierer fra headset til headset og ofte vil denne funktion også reducere kvaliteten af mikrofon lyden en smule, så det er bestemt også et punkt der skal overvejes.

Ekstra funktioner: Gaming headsets kan være fyldt med funktioner, hvilket også gælder mikrofonen selv. Mange af disse ekstra funktioner vil ikke have en effekt på kvaliteten, men er stadig overvejelser du kan vælge at tage.

Nogle headsets har, for eksempel, mulighed for at gemme mikrofonen inde i selve headsettet, hvor du kan trække det ud når du skal bruge det. En af de bedste funktioner er slukning af mikrofon. Visse gaming headsets kommer mediefunktioner, hvor en af de mere populære er en “mute” knap, så du let kan slukke mikrofonen. 

Surround Sound

Surround sound i et headset lyder meget imponerende, men kan ikke opnås på samme måde, som det kan med højtalere. Gaming headset bruger noget der bliver kaldt “virtual surround sound”, hvor der ved emulation igennem software, giver brugeren følelsen af surround sound. Selvom det opnås gennem software, kan det dog føles meget virkeligt, men er det værd at investere i et gaming headset med surround system? 

Det kommer lidt an på hvad du leder efter. Først og fremmest er Virtual surround sound ikke den samme oplevelse som almindeligt surround system og ikke alle spil fungerer godt med dette. Der er desuden ingen beviser for at det gør en bedre til at spille. I teorien, burde du have nemmere ved at høre hvor lyde kommer fra, men resultatet varierer en del i test. Det er dog stadig en god oplevelse første gang man spiller et spil, hvor oplevelsen ligger lige så meget i lydende, som resten af spillet. 

Spil

Når det kommer til gaming headsets er der ikke en speciel type, som vil være bedre til bestemte genre af spil. Alt efter hvilket spil du spiller, er der muligvis nogle features der er mere vigtig end andre og det er her hvor spillet muligvis kan have indflydelse i dit valg af gamer headset.

Nogle spil kræver en del kommunikation, så andre spillere vil høre din stemme ofte. Det er derfor vigtigt at din stemme er klar og tydelig. Et headset med en god mikrofon vil bestemt være en god ide.

Det kan også være du spiller et spil, hvor du ender med at sidde i mange timer. Det headset du vælger, vil derfor have større fokus på komfort. Der er en masse du skal overveje her. Materialer, vægt og hvor meget det trykker. Hvis headsettet trykker for meget på siden af hovedet, kan det ikke bare være ubehageligt efter noget tid, men kan føre til hovedpine. 

På samme måde skal du også overveje lyd. Hvis du spiller et spil hvor lyden er meget vigtigt, skal du overveje hvordan du vil have lyden. Gaming headsets har ofte god lyd, med passende indstillinger til spil, men der er stadig lidt valg fra din side. Blandt andet, hvor høj det kan spille og om du vil have ekstra bas. 

Materialer

Et ganske almindeligt headset består af mange forskellige materialer, men du har ikke kontrol over de fleste. Der er dog visse materialer og dele af disse produkter som varierer. Det er her du kan tage et valg, hvad du helst vil have.

Plastik: Det mest brugte materiale er plastik. Den bestemte type, kan dog variere meget, men ABS plastik bliver brugt til næsten alle gaming produkter. Plastik bliver brugt til det meste af et gaming headset, til at beskytte alt skrøbeligt elektronik.

Metal: Metal er et andet materiale som altid vil være i et gaming headset. Selv i plastik headset vil metal blive brugt til den del, hvor du tilpasser headsettet til dit størrelse hoved. Headsets af metal, såsom aluminium, kan faktisk fås. Det vil altså sige at metal vil dække det skrøbelige elektronik og udgør det flotte design dit headset har.

Andet: Gaming headsets vil altid være produceret af enten plastik eller metal. Der er stor chance for at det er blevet produceret af en stor mængde af begge, uden du er klar over det. Men det er ikke altid det pæneste. Derfor er der flere virksomheder, der ligger et yderligere lag over dit headset. Dette er ofte forskellige typer læder eller stof, for enten at gøre dit headset pænere eller øge komfort.  

Funktioner

Man skulle ikke tro gaming headsets ville have nogle specielle funktioner, men funktionerne er en af de ting der definerer headsets til gaming og der kan være mange funktioner på sådan et produkt.

Bluetooth: Wireless headsets ses ikke som et som en funktion, men mange Wireless headsets har muligheden for at fungere igennem en USB modtager eller bluetooth. Du kan altså have den tilsluttet til computeren og ved et enkelt knap vil det være tilsluttet til din bluetooth enhed. 

Mediefunktioner: En funktion der er på mange gaming headsets, er mediefunktioner. Det kan dog variere hvor meget kontrol man har. Det kan være alt lige fra lydstyrke hjul, til fuld kontrol, såsom pause og sang skift. Kontrol over lyd, kan være meget vigtigt i nogle typer spil og er desuden en feature man vil benytte mere end man tror. 

Makroknapper: En ting både gaming mus og tastaturer har tilfælles er deres elskede makroknapper. De er bestemt ikke alene. Gaming headsets kan bestemt også have makroknapper. Det er ikke lige så ofte at falde over, men de kan findes og fungere nøjagtigt som dem du finder på andre produkter.

Størrelse

Størrelsen på produkter du ofte bruger, er vigtigt. Hvis ikke, kan du ende med ubehageligheder og i værste fald smerter. Et af de større problemer med headsets generelt, er at det er op til hver person om et headset passer dig. Alle headset kommer i nogenlunde samme størrelse og det kommer ofte ned til design og materialer brugt, som vil detaljer hvor godt det vil sidde på dit hoved. Hvis du førhen har haft problemer med headsets, er der nogle ting du kan se efter.

Alle headsets har headbands og de fleste kan justere i længden og er fleksible nok til at kunne udvide i bredden. Hvis du førhen har haft et for lille headset, er det en god ide at finde et gaming headset der kan justeres så meget som muligt.

Earcup rotation er en meget brugbar justering. Alles hoveder er unikke og det er derfor svært for virksomheder at lave generelle designs der passer til alle. Der er derfor flere virksomheder der producerer headset med rotation i selve driverne som sidder på dine øre.

Design

Gaming headsets er ret specielle når det kommer til designs. Meget gaming udstyr er ret kedelige når det kommer til designs, men det gælder ikke gamer headsets. Med det sagt, er der dog nogle features der går igen og kan hjælpe dig med at indsnævre hvilket udseende du gerne vil gå efter.

Gamer Look: Forskellige virksomheder vil danne headsets med mere modige designs. Disse designs, vil ofte gøre headsettet en smule større en nødvendig, give headsettet unødvendige kantede former og benytte sig af specielle fonts og have deres navn og logo skrevet tydeligt på headsettet. Deres farvekombination vil ofte være lidt specielle, ved at blande mørke og lyse farver. 

Moderne Look: I løbet af de sidste par år har virksomhederne begyndt at gå i en anden retning med deres design. Det moderne look er forenklet, stille og hvis det er iøjnefaldende, er det på grund af designes unikke yndefulde look. Disse designs vil ofte holde headsettet så lille som muligt, men stadig beholde de vigtigste funktioner, såsom passiv lydisolering eller mute knappen. Virksomheden ville også have reduceres deres valg af branding. Ved enten at benytte logo eller indgravere navn med en matchende farve. 

RGB: Belysning på headset er helt bestemt en ting, selvom der ikke har nogen god begrundelse for det. RGB belysning kan dog findes på alle slags gaming headsets. Om designet er traditionel gamer eller moderne gør ingen forskel, men kan give nogle typer headsets et frisk pust, især hvis farven på dit headset ikke er sort.

Farver: Desværre kommer de fleste headsets i sort, men når man finder et headset til gaming i farver, er de ofte ret unikke. Sorte headset kan bestemt også se godt ud, men størstedelen er sorte, der er derfor mange moderne looks der benytter metal til at give mere kontrast, i stedet for at holde det til sort plastik og muligvis RGB. 

Pris

Alt for billige gamer headset, vil være billige hele vejen igennem. Lige fra billig plastik til forfærdelig lyd. Den bedste måde at undgå disse headset er ved at have et mindste budget på omkring 500 DKK. Headset som ligger mellem 500 – 800 DKK er her du finder de mest pålidelige headsets på markedet. De vil ikke nødvendigvis have de fleste funktioner, men vil ofte komme med god lyd, fin mikrofon og bestemt bedre byggekvalitet end billigere modeller. 

Trådløse Gaming headsets er ofte dem som springer budgettet og kommer op over 1000 DKK. Alt efter hvilke funktioner og batteritid du ønsker, kan prisen godt kommer højt op, hvis du søger efter et trådløs headset.

5 tips til gaming headset

Tip 1: Undersøg grundigt

Når du leder efter et godt gaming headset, er det vigtigt at du undersøger det grundigt. Selv hvis en anmeldelse sig godt om headsettet, er der nogle områder, selv på de bedste headset, som ikke altid er for alle. Især når det kommer til lyd og komfort. Det er derfor en god ide at læse, samt se anmeldelser om produktet og hvis det er muligt, høre hvad andre som har købte produkt, syntes om det.

Tip 2: Leg med indstillingerne

Mange gaming headset kommer standard med gode indstillinger, men hvis det har software, er der stor chance for du kan gøre det endnu bedre. Du skal ikke være bange for at rode med indstillingerne, for at finde den bedste lyd for dig. Du kan altid gå tilbage til fabriksindstillingerne. 

Tip 3: Tid til at tage headsettet af

Selv de mest komfortable headset, bliver nødt til at blive taget af en gang imellem. Din hovedbund og dine øre kan let blive ømme og kan have langvarige effekt, hvis du ikke holder pauser ofte. Du kan reducere mængden af pauser ved at vælge et open back headset, med ørepuder af et let stof og holde vægten af dit headset lav.

Tip 4: Masser af justering

Hvis du ikke har mulighed for at prøve gaming headsets før du køber dem, har haft problemer med komfort eller bare i tvivl om gaming headsettet passer sig, kan du tage et sikkert valg. Jo mere et headset kan justeres, jo mere sikker er du i, at det vil passe dig. Gaming headset kan fås med en del justeringer, men nogle indstillinger kan kun findes ved bestemte produkter. Hvis du er i tvivl kig efter et gaming headset, som kan justeres i længden, samt kan rotere vertikalt og horisontalt. 

Tip 5: Hvem er i den anden ende?

Din mikrofon har ikke kun indflydelse på dig, men dine venner, medspillere eller endda kollegaer. Sørg derfor for, at din mikrofon ikke bare er okay og at du kan blive hørt, men at dine stemme går klart igennem og ikke skaber irritation for modtageren. En fin mikrofon er sjældent godt nok.

Gaming headset mærker

Logitech

Logitech har siden deres start haft fokus på innovation, men det var først sent i deres karriere, at de begyndte at producere gaming headsets. Det viste sig dog, at dette var smart, da deres headsets var ekstrem populære. Lige siden har Logitech holdt sig oppe blandt de mest kendte mærker af gaming headsets.  

SteelSeries

Den danske virksomhed SteelSeries startede ud med at producere gaming udstyr, ved at introducere et modig og unik design for en musemåtte. De fortsatte med at introducere de mest specielle designs til deres gaming udstyr og de skabte en stor mængde fans for deres headsets, som ikke bare havde unikke designs, men altid en egenskab der gjorde det svært at sige nej til det.  

HyperX

HyperX er en gren af Kingston, som først introducerede ram til gaming markedet. Da Esport steg kraftigt i popularitet, gjorde HyperX det samme. Virksomheden introducerede Cloud headsettet, som var ekstremt pålideligt og har lige siden lavet forbedringer til dette populære headset. De er desuden begyndt at eksperimentere med deres headsets, hvilket indtil videre er blevet modtaget godt.

Razer

Siden deres begyndelse har Razer haft fokus på gaming udstyr. Lyd var dog ikke deres fokus til at starte med og der gik en del år før deres første gaming headset blev introduceret. Efter dette headset, ændrede Razer sig en smule. Det begyndte nemlig at skabe en del headsets, hvor en stor del af dem, blev meget populære.

Corsair

Corsair startede ud lidt ligesom Kingston. De havde nemlig mere fokus på hardware der sidder inde i computeren. Der gik dog ikke længe før de også begyndte på deres gaming udstyr. Deres headset har bestemt en af de produkter der gjorde dem så populære som de er. Deres headset var nemlig pålidelige budget eller solide premium headsets, som begge var pengene værd.

Hvad siger undersøgelser om gaming headset?

Headsets generelt er et produkt mange benytter hver evig eneste dag. De bruges til at lytte til musik, videoer, lydbøger, film og spil, så lyd er derfor vigtigt for os alle. Du kender nok også andre fordele ved headsets, såsom reducering af støj eller indtage et medie uden at forstyrre andre. Det viser sig dog, at der også er voldsomme ulemper.

Fire universiteter fra rundt omkring i verdenen, har sammen testet hvad lydstyrken på headsets har af effekt på dig som bruger. Når du som bruger benytter et headset, vil du ofte have et andet lydniveau, end du vil have på andre enheder eller endda samtaler. Denne forhøjning af lydniveau kan skade din øre og reducere din hørelse. Denne undersøgelse fandt ud af, at de fleste headsets kan skade din hørelse på sigt på maksimal volumen og går ca. 18 procent over maksimal lydstyrke, som ens hørelse kan tåle langvarigt.

I et samarbejde med Dalhousie University i Canada og det iranske sundhedsministerium undersøgte de på næsten 900 studenter, hvorvidt headsets kunne have indflydelse i støjinduceret høretab, som er blevet et større problem globalt. Hver person fik et spørgeskema de skulle udfylde og ved at sammenligne resultaterne fra hvert individ, kunne de se et mønster i brugen af headsets. Næsten 90% viste sig at benytte headsets en hel del og omkring 50% procent af brugerne ville mene, at de havde bedre hørelse tidligere i deres liv.

Selvom det lyder skræmmende, er dette et problem med almindelig headsets og kunne derfor være mindst lige så slemt for gaming headsets. Det virker dog ikke til at være en krisesituation på nuværende tidspunkt. Globale statistikker illustrere faktisk at i løbet af de næste kommende år, kunne indtjeningen på gaming headset stige med næsten en milliard amerikanske dollars. Gaming headset er altså stigende i deres popularitet og med den stigning kommer der forhåbentlig nogle forbedringer med.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke gaming headset er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 5 bedste gaming headset. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Høretelefonerne vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger gaming headset?

Valget af gaming headset afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Referencer
  • “(PDF) A Potential Source of Hearing Impairment … – ResearchGate.” 9 jan.. 2015, https://www.researchgate.net/publication/270587008_A_Potential_Source_of_Hearing_Impairment_Headphones. Åbnet 15 mar.. 2021.
  • “(PDF) Prevalence and Pattern of Using Headphones and Its ….” https://www.researchgate.net/publication/327381300_Prevalence_and_Pattern_of_Using_Headphones_and_Its_Relationship_with_Hearing_Loss_Among_Students. Åbnet 15 mar.. 2021.
  • “Global Gaming Headset Market 2020-2024 – Research and Markets.” https://www.researchandmarkets.com/reports/5204176/global-gaming-headset-market-2020-2024. Åbnet 15 mar.. 2021.
Forfatter
Ricki Guldborg
Ricki Guldborg

Ricki arbejder som IT- og hardware ekspert for Gamingmagasinet. Elektronik er noget, der har fyldt meget i hans opvækst, og i dag er han ikke mange meter fra at kunne leve af sine IT-kundskaber. For i øjeblikket uddanner han sig som datamatiker med speciale i spilprogrammering. Eftersom han har bygget utallige PC’er gennem tiden, er hans spidskompetence afgjort PC-byg. Derfor ved han stort set alt om de forskellige komponenter, deres specifikationer, og hvad der bør kombineres for et optimeret byg.