Trådløs gaming headset (2020) – Komplet test og guide

trådløs gaming headset

Med et trådløs gaming headset er du fri for kabler og får i det hele taget et mere alsidigt headset. I dag er lydkvaliteten og forbindelsen stort set den samme, hvis man sammenligner almindelige gaming headsets med trådløse gaming headsets. Nutidens teknologi har gjort, at der i dag er tale om marginaler, som man alligevel ikke lægger mærke til, når man gamer. Så hvis du gerne vil have et mere alsidigt gaming headset, er et trådløs gaming headset måske noget for dig. Men hvilket et skal du vælge?

Nedenfor afslører vi de 5 bedste trådløse gaming headsets i 2020. For mere information, så læs vores køberåd. Hvis du er mere interesseret i finde ud af, hvilke gaming headsets (både trådløse og med kabel) der er de bedste, så tag et kig på vores gaming headset test.

Trådløs gaming headset test

1. SteelSeries Arctis 7

SteelSeries Arctis 7
SteelSeries Arctis 7

“Bedste allround trådløs gaming headset”

Pris: 1189 kr.

SteelSeries Arctis 7 er det mest vindende trådløse gaming headset nogensinde. Det er blandt andet anerkendte gaming/elektronik medier som IGN, PC Gamer og Tom’s Guide, som mener, SteelSeries Arctis 7 er det bedste trådløs gaming headset. Det er et trådløst gaming headset, som klarer sig fremragende i alle parametre. Når det kommer til lyd- og mikrofon kvalitet, så leverer headsettet en kvalitet man ikke finder i andre trådløse gaming headsets. Derudover kan headsettet holde sig i op til 24 timer på en enkel opladning. Designet er et ergonomisk design, som sikrer komfort på det højeste niveau. Derudover er headsettet kompatibel med PC, Mac, PlayStation, Nintendo Switch og smartphone.

Fremragende lydkvalitet, krystalklar mikrofon og kompatibel med mange platforme

Når det kommer til lyd, så gør SteelSeries Arctis 7 et fantastisk stykke arbejde. Med sit 7.1 surround sound og S1 drivers kan du høre de mindste detaljer og skridt dine modstandere tager, som du ikke ville kunne høre med et andet trådløs gaming headset (udover SteelSeries Arctis Pro Wireless som du kan læse mere om nedenfor). Mikrofonen er krystalklar og leverer en stemme klarhed udover det sædvanlige. Headsettet har også en batteritid på hele 24 timer, hvilket gør dig i stand til at game i lang tid af gangen uden at sætte headsettet til opladning. Under udvikling af headsettet har ergonomi været i højsædet. Derfor er SteelSeries Arctis 7 ekstremt komfortabel at have på. Designet er også tidløst og stilrent, som appellerer til de fleste gamere. Sidst og ikke mindst er headsettet kompatibel med PC, Mac, PlayStation, Nintendo Switch og smartphone.

Konklusion

SteelSeries Arctis 7 er et godt valg af trådløs gaming headset, hvis du er på udkig efter premium lyd- og mikrofon kvalitet, lang batterilevetid, ergonomisk design og et headset som er kompatibel med en lang række platforme. Kort sagt er det et alsidigt og premium trådløs gaming headset, som er prissat til en overraskende lav pris.

Køb SteelSeries Arctis 7

Produktvideo:

2. SteelSeries Arctis Pro Wireless

SteelSeries Arctis Pro Wireless
SteelSeries Arctis Pro Wireless

“Bedste high-end trådløs gaming headset”

Pris: 2599 kr.

Det er ikke uden grund, at SteelSeries Arctis Pro Wireless er kåret som verdens bedste trådløs gaming headset af anerkendte medier som CNET, TechRadar, PCMag og PC Gamer. Det skyldes, at headsettet er det eneste trådløse Hi-Fi gaming headset i verden. På forsimplet sprog betyder Hi-Fi, at headsettet leverer den absolut bedste lyd. Det vil sige, at du finder ikke et andet trådløs gaming headset, som tilbyder den samme lydkvalitet som SteelSeries Arctis Pro Wireless. Ikke nok med det så er headsettet også udstyret med SteelSeries’ egen ClearCast mikrofon, som anses for at levere den bedste stemme klarhed uden det mindste baggrundsstøj.

Verdens første Hi-Fi trådløs gaming headset

Som vi allerede har nævnt, leverer SteelSeries Arctis Pro Wireless en surround sound lyd i verdensklasse. Og med sin ClearCast bidirectional mikrofon er du sikret en stemme klarhed på studiekvalitet niveau. I øvrigt er der ingen baggrundsstøj, når du taler i mikrofonen. Ligesom de andre headset modeller fra SteelSeries, har SteelSeries Arctis Pro Wireless et minimalistisk og stilrent design. Headsettet er komfortabel at have på og er kompatibel med PC og PlayStation, hvilket er færre platforme end hvad Arctis 7 er kompatibel med. Til gengæld leverer SteelSeries Arctis Pro Wireless en bedre lyd i form af sine  og kan forbindes både med Wi-Fi og Bluetooth. Der medfølger også en transmitter base station, som kan bruges til at justere lydindstillinger. Headsettet har en letvægtskonstruktion af stål og aluminiums komponenter, der sikrer fleksibilitet og slidstyrke.

Konklusion

SteelSeries Arctis Pro Wireless er til den kræsne gamer, som vil have det bedste af det bedste. Du finder ikke et trådløs gaming headset, der kan det samme som Arctis Pro Wireless – længere er den ikke! Headsettet leverer lyd, mikrofonklarhed, komfort, byggekvalitet og funktioner i en klasse helt for sig selv. Hvis vi skal fremhæve et minus, er det platform-kompatibiliteten, eftersom SteelSeries Arctis Pro Wireless kun er kompatibel med to platforme: PC og PlayStation.

Køb SteelSeries Arctis Pro Wireless

Produktvideo:

3. Corsair HS70

Corsair HS70
Corsair HS70

“Bedste trådløs gaming headset til prisen”

Pris: 939 kr.

Corsair HS70 er et trådløs gaming headset, som har vundet mange priser for at være det bedste trådløs gaming headset til prisen. PC Gamer og TechRadar er blandt dem, som har kåret Corsair HS70 til at være det bedste budget/billig trådløs gaming headset. Det er et billigt trådløs gaming headset til 939 kroner, som ikke har en masse ubrugelige funktioner og knapper/taster. Udviklerne har derimod forsøgt at skabe et trådløs gaming headset, som har den nødvendige lydkvalitet, mikrofon klarhed, batterilevetid og er komfortabel at have på i lang tid. Og fordi man kun har haft fokus på de nødvendige og brugbare ting, så er prisen meget lav. Du får altså rigtig meget trådløs gaming headset for pengene, hvis du vælger Corsair HS70.

Premium lyd og krystalklar mikrofon til en lav pris

Man skulle tro at et trådløs gaming headset til under 1.000 kroner, ikke leverer en særlig god lyd eller mikrofon klarhed. Men det er ikke tilfældet for Corsair HS70, som har en exceptionel 7.1 surround sound lyd og mikrofon. Headsettet kan på én opladning holde sig i 16 timer, hvilket er noget af en åbenbaring taget prisen i betragtning. Selve designet er meget stilrent. Headsettet er behageligt at have på, og det skyldes bl.a. materialevalget. Udviklerne har nemlig puttet ekstra blød skum ind i ørekopperne og pandebåndet. Derudover kan ørekopperne justeres efter eget behov. Headsettet har en metalkonstruktion, som sikrer langsigtet holdbarhed. Headsettet tilbyder også on-ear kontrol, hvilket vil sige, at du nemt kan justere volume og muting ved brug af knapper på ørekopperne. Corsair HS70 er i øvrigt kompatibel med både PC og PlayStation.

Konklusion

Corsair HS70 er et godt valg, hvis du leder efter et billigt trådløs gaming headset. Det kan godt være, at Corsair HS70 ikke har en ligeså god lydkvalitet og mikrofon klarhed som SteelSeries Arctis 7 og SteelSeries Arctis Pro Wireless. Til gengæld får du et trådløs gaming headset til en lav pris, som leverer en super fin surround sound lyd og klar mikrofon. Ikke nok med er headsettet meget behageligt at have på.

Køb Corsair HS70

Produktvideo:

4. Logitech G933

Logitech G933
Logitech G933

“Bedste trådløs gaming headset med lys”

Pris: 1270 kr.

Headsettet fra Logitech er blevet kåret til at være en af de bedste trådløse gaming headsets af det anerkendte HardwareCanucks. Derudover har headsettet fået fremragende anmeldelser fra en lang række ekspertpaneler heriblandt panelet fra gaming-mediet PCMag. Logitech G933 er et af de trådløse gaming headsets, som er udstyret med mange forskellige ting. Det er nogle afhænger af, mens andre bare vil have et simpelt trådløs gaming headset. Men Logitech G933 er udstyret med super cool RGB belysning, som giver headsettet et futuristisk udseende. Derudover har headsettet også en række funktioner, som vi vil tale mere om herunder.

Futuristisk design, RGB lys og mange funktioner

Logitech G933 udmærker sig ved sit design. Ved første øjekast vil man hurtigt lægge mærke til, at headsettet stråler af futurisme. Det kommer af det lidt aggressive future design, men også RGB belysningen. Headsettet har hele to programmerbare zoner med lys, som kan tilpasses efter eget behov. Udover det super cool lys, er headsettet også udstyret med en lang række taster: tænd og sluk tast, mute tast, volume hjul og tre G-taster. Så hvis du gerne vil have kontrol og mulighed for at have kommandoer/keybindings på selve headsettet, så tillader Logitech G933 dette.

Konklusion

Logitech G933 er velegnet til dig, der er på jagt efter et trådløs gaming headset med lys og masser af funktioner. Headsettets eneste minusser er lydkvaliteten og mikrofon klarheden, som ikke er helt på samme niveau som SteelSeries Arctis 7 og SteelSeries Arctis Pro Wireless.

Køb Logitech G933

Produktvideo:

5. Hydra G50

Hydra G50
Hydra G50

“Bedste trådløs gaming headset for en slik”

Pris: 299 kr.

Det trådløse gaming headset fra Hydra, er et scoop udover det sædvanlige. Det kan godt være, at kvaliteten ikke kan måle sig med de andre trådløse gaming headsets i testen, men det kan prisen heller ikke! For sølle 299 kroner får du faktisk et trådløs gaming headset med mikrofon, som fungerer optimalt. Det kan godt være, at Hydra G50 ikke leverer den allerbedste lyd og mikrofon klarhed. Men du får altså stadig en lydkvalitet og en mikrofon, som sagtens kan bruges til casual gaming.

Spotpris og en tilstrækkelig kvalitet

Som nævnt ovenfor skal det ikke være nogen hemmelighed, at Hydra G50 ikke tilbyder den allerbedste lyd og mikrofon klarhed. For eksempel kan headsettet ikke levere surround sound, hvilket jo er meget essentielt, når det kommer til gaming. Når det er sagt, så er den tilstrækkelige kvalitet kun en selvfølge til den pris headsettet koster. Du får et ekstremt billigt trådløs gaming headset, som er designet til PC brug. Når det kommer til ergonomi, så gør headsettet det faktisk okay. Headsettet er komfortabelt at have på og kan overraskende nok holde sig i hele 10 timer på én opladning! Selve kopperne er 50 mm.

Konklusion

Hydra G50 er et idéelt valg af trådløs gaming headset, hvis du er på udkig efter et billigt alternativ. Du får et velfungerende trådløs gaming headset med mikrofon, som leverer en fair lyd og mikrofon kvalitet. Det er et fint køb, hvis du ikke er interesseret i at spendere et stort beløb.

Køb Hydra G50

Trådløs gaming headset guide

Når du skal vælge et trådløs gaming headset, så mener vi, at du bør vide noget om blandt andet teknologier. For at kunne træffe det rigtige valg er det uden tvivl en fordel at vide noget om, hvad f.eks. forskellen er på et åbent og lukket headset. Herunder kan du læse om de ting, du bør vide noget om og tage stilling til.

  • Hvad er et trådløs gaming headset?
  • Forskellen på åbent og lukket headset
  • Platform
  • Trådløs forbindelse
  • Lydkvalitet
  • Mikrofon
  • Komfort
  • Pris
  • Mærker

Hvad er et trådløs gaming headset?

Først og fremmest vil vi kort beskrive et gaming headset. Et gaming headset er et headset, som er optimeret til gaming. Optimeret til gaming kan være mange ting heriblandt surround sound (så du kan høre de mindste detaljer), mikrofon (så du kan snakke med dine venner/teammates) og funktioner (RGB lys og ekstra taster til tilpasning af lyd eller keybindings).

Et trådløs gaming headset har meget af ovennævnte ting i sig og er samtidig trådløs. Du slipper for diverse kabler i dit gaming setup, hvilket kan være rart, hvis du er ved at blive godt og grundigt træt af kabler. Derudover er headsettet også mere alsidigt, fordi du kan have det på og stadig snakke, hvis du skal hente vand eller på toilet.

Forskellen på åbent og lukket headset

Et åbent headset sørger for at isolere dig fra alt baggrundsstøj. Det er altså idéelt til steder, hvor der er meget støj som f.eks. LAN events. Andre fordele ved et åbent headset er, at du ikke behøver skrue særligt meget op for volumen, musik vil sjældent kunne høres af andre end dig selv og du kan få et åbent headset til mange forskellige priser.

Et lukket headset giver dig mulighed for at høre baggrundsstøj, hvilket kan være rart for mange gamere. Lyden er mere luftig og naturlig, der er en god lyd klarhed, det er mere køligt at have et åbent headset på og headsettet kan fås til mange forskellige priser.

Platform

Når du vælger et trådløs gaming headset, bliver du nød til at finde ud af, hvilke platforme det er kompatibel med. Det er langt fra alle trådløse gaming headsets, som er kompatibel med en stribe platforme. Så gør dig selv den tjeneste at få det undersøgt, før du laver et impulskøb.

Trådløs forbindelse

WiFi forbindelsen er anbefalet til gaming. Årsagen til det er, at forbindelsen leverer højere lydkvalitet og en noget længere lydrange. Det vil sige, at du kan bruge et WiFi headset længere væk fra PC’en/bærbaren/konsollen end et bluetooth headset.

Bluetooth forbindelsen udmærker sig ved sin pris. Prisen er ofte noget lavere end en WiFi forbindelse, men det er også den eneste fordel. Ulemperne er, at forbindelsen leverer en lavere lydkvalitet og kortere lydrange.

Lydkvalitet

Lydkvaliteten er naturligvis altafgørende for, om et trådløs gaming headset er godt eller ej. Guldstandarden for surround sound er 7.1, og når vi taler om surround sound, findes der to typer: rigtig surround sound og virtuel surround sound.

Rigtig surround sound

Rigtig surround sound er når en ørekop er udstyret med flere drivers. På denne måde kan hver enkel driver sige en lyd fra forskellige steder. På denne måde skabes der en autentisk og præcis lyd, som også er til at holde ud i flere timer af gangen. Et trådløs gaming headset med rigtig surround sound er noget dyrere end virtuel surround sound.

Virtuel surround sound

Virtuel surround sound er når et trådløs gaming headset bruger stereo drivers til at lave lyde fra flere positioner. Det er egentlig “fake” lyde, som skal lyde som surround sound i en gamers ører. Fordelen ved virtuel surround sound er, at det er billigere at implementere. Til gengæld er lyden mindre præcis og autentisk end rigtig surround sound.

Mikrofon

Der er en lang række spil, som nærmest kræver, at du har en mikrofon. Stort set alle trådløse gaming headsets har en indbygget mikrofon – nogle er bedre end andre. Mikrofon teknologier kan være et meget kompleks emne at beskrive, og derfor holder vi os til den mere overordnet beskrivelse.

Ofte er det sådan, at hver producent/gaming brand har udviklet sin egen mikrofon. Nogle producenter er bedre end andre til at udvikle mikrofoner til trådløse gaming headsets. SteelSeries, Corsair, Logitech og Razer er blandt de førende producenter inden for dette her felt, men også når det gælder lydkvalitet.

En ting som er værd at bemærke er, om mikrofonen leverer noise cancellation. På dansk betyder det, at mikrofonen kan filtrere al baggrundsstøj, så kun din stemme høres. Det er en super smart funktion, som du skal overveje, når du vælger et trådløs gaming headset. Alle gaming headsets fra SteelSeries er udstyret med den såkaldte ClearCast mikrofon, som leverer studiekvalitets stemme klarhed uden baggrundsstøj. Det er i øvrigt også den bedste mikrofon, der findes på nuværende tidspunkt.

Komfort

Når du vælger et trådløs gaming headset, er det også vigtigt at kigge på komforten. Om komforten er høj, afhænger udelukkende af design, materialevalg og funktioner.

Design

I dag finder du sjældent trådløse gaming headsets, som ikke er komfortable at have på. Gaming brands ved, at komfort spiller en stor rolle i valget af et trådløs gaming headset. Derfor har de fokus på at udvikle headsets med ergonomi i højsædet. Stort set alle gaming brands produktudvikler i samarbejde med esport hold, eftersom de kan give god kritik.

Materialevalg

Ikke nok med at materialevalget afgører hvor slidstærk og holdbar et headset er, så har det også indflydelse på komforten. Hvis produktudviklerne har anvendt fleksible og lette materialer som aluminium og stål, så skulle man gerne kunne bøje/tilpasse headsettet, hvilket resulterer i super høj komfort. Hvis man derimod anvender tunge eller ufleksible som f.eks.

Derudover er skum også en afgørende faktor for, om et trådløs gaming headset er komfortabelt eller ej. Skum er et blødt materiale, som gør det mere komfortabelt at have headsettet på. Materialet bliver ofte monteret på ved pandebåndet og rundt om ørekopperne.

Funktioner

Funktioner som at kunne justere ørekopperne har også indflydelse på komforten. For hvis du kan tilpasse ørekopperne til dit hoved, så giver det sig selv, at det bliver mere komfortabelt at have headsettet på.

Pris

Hvis du har at gøre med et stramt budget eller bare gerne vil bruge et mindre beløb på et trådløs gaming headset, så anbefaler vi Corsair HS70. Corsair HS70 har vundet flere priser for at være det bedste budget trådløs gaming headset. Det er et trådløs gaming headset som leverer en næsten ligeså god lyd, mikrofonklarhed og komfort som de mere high-end trådløse gaming headsets. Prisen på Corsair HS70 er så lav, fordi man har haft fokus på de mest essentielle ting og ikke RGB belysning og andre “ubrugelige” funktioner. Du kan læse vores anmeldelse af Corsair HS70 i testen ovenfor guiden.

Hvis du er klar på at smide lidt over 1.000 kroner efter et trådløs gaming headset, så er SteelSeries Arctis 7 eller Logitech G933 et par gode bud. SteelSeries Arctis 7 er kåret til bedste allround trådløs gaming headset af en række ekspertpaneler fra anerkendte gaming-medier. Med allround menes der, at headsettet klarer sig godt i alle parametre og koster ikke særlig meget. Headsettet udmærker sig specielt ved sin lydkvalitet, mikrofonklarhed og sit ergonomiske design. Logitech G933 er velegnet til gameren, der vægter RGB belysning og diverse funktioner højere end lydkvalitet, mikrofonklarhed og komfort. Så det er bare at gøre op med dig selv, hvad du vægter højest.

Hvis du er interesseret i at betale meget for et trådløs gaming headset, så skal du gå efter SteelSeries Arctis Pro Wireless. Det er blevet kåret som det bedste trådløs gaming headset af flere medier og udmærker sig ved sin lyd, mikrofon og komfort. Prisen for headsettet er forholdsvis høj, men du finder ikke et andet trådløs gaming headset som kan det samme.

Mærker

Når det kommer til mærker/gaming brands, så er der nogle mærker, der udvikler langt bedre trådløse gaming headsets end andre.

SteelSeries

Danske SteelSeries udvikler exceptionelle trådløse gaming headsets, som ingen andre mærker kan konkurrere med. SteelSeries har været det førende gaming brand inden for gaming headsets i mange år og udvikler stadig de allerbedste den dag i dag. Priserne varierer en del. Mærkets premium headsets er prissat forholdsvis højt, til gengæld finder du ikke andre headsets som leverer samme kvalitet. Mærkets mere mid-end modeller har nogle ganske fordelagtige priser. SteelSeries samarbejder med de esport hold, de sponsorer, for at skabe de allerbedste produkter.

Corsair

Corsair er udvikler og producerer både pc komponenter og gaming udstyr. Når det kommer til trådløse gaming headsets, så klarer de det ganske godt. I løbet af de sidste par år har de forsøgt at udvikle trådløse gaming headsets. Der er tale om mere low- til mid-end produkter, som gamerne har taget godt imod. Produkterne udmærker sig ved at levere høj kvalitet til en lav pris.

Logitech

Logitech er også en vigtig spiller på trådløs gaming headset markedet. De har i lang tid haft en stor del af kagen og udvikler unikke produkter. Logitech har også samarbejdsaftaler med diverse esport hold, så de kan få kritik fra professionelle gamere, hvilket resulterer i topklasse produkter.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *