Mekanisk tastatur (2020) – Komplet test og købsguide

mekanisk tastatur

Et mekanisk tastatur er det rigtige valg af tastatur, hvis du er på udkig efter det ultimative tastatur til gaming. Det mekaniske tastatur har i flere år været værd at foretrække til gaming, fordi de mekaniske switches reagerer hurtigere end nogen andre switches. Den mekaniske mekanik gør, at du som gamer, kan reagere ekstremt hurtigt og regne med at tastaturet gør det samme. Der findes et utal af mekaniske tastaturer. Nogle kan fås helt ned til et par hundrede kroner, mens andre koster flere tusinde kroner. Det kan derfor være svært at vælge det rette tastatur.

Nedenfor afslører vi de 5 bedste mekaniske tastaturer i 2020. Det er alt lige fra det bedste high-end mekanisk tastatur til det bedste budget mekanisk tastatur. Så uanset hvilket mekanisk tastatur fra testen du ender med at købe, er du garanteret et godt mekanisk tastatur. For mere information, så læs vores købsguide eller find ud af, hvilke mekaniske tastaturer de professionelle eSports-spillere anvender. Læs også vores komplette test af gaming tastaturer.

Mekanisk tastatur test

1. Razer Huntsman Elite

Razer Huntsman Elite
Razer Huntsman Elite

Pris: 1649 kr.

Hvis du er på udkig efter det ultimative gaming tastatur, så er det mekaniske Razer Huntsman Elite det helt rigtige valg. Tastaturet blev lanceret i sommeren 2018 og er efterfølgende blevet en af de mest populære tastaturer. Tastaturet er blevet kåret som verdens bedste gaming tastatur af en lang række anerkendte medier heriblandt TechRadar og Windows Central. Razer Huntsman Elite er prissat til 1649 kroner, hvilket er en forholdsvis høj pris. Men du finder heller ikke andre tastaturer, som kan det samme som Razer Huntsman Elite.

Lynhurtige switches, RGB lys og komfortabelt armlæn

Razer Huntsman Elite er et mekanisk tastatur, udstyret med Razers egne mekaniske switches kaldet Razer Opto-Mechanical™. De er nok verdens hurtigste switches, og i praksis er de lynhurtige og komfortable at skrive med. Tastaturet har også medieknapper, som altid kan være til stor gavn, hvis du hører meget musik. Selve tastaturet har et simpelt og minimalistisk design. Razer har en vane for at overdrive deres gaming udstyr med f.eks. den vilde grønne farve, men her har man gjort det lidt anderledes. Det ligner derfor ikke et Razer tastatur, eftersom det er et stilrent design, hvilket mange foretrækker.

Tastaturet er udstyret med RGB belysning, og der medfølger en armlæn pude. Ikke nok med at RGB belysningen kan ses i tasterne, så er der også lys rundt omkring hele tastaturet, hvilket ser super fedt ud. Tastaturet er af en stor størrelse sammenlignet med mange andre tastaturer. Kablet er tykt og slidstærkt. Der er monteret gummi fødder under tastaturet, så det er skridsikker samt stande så tastaturet kan hæves.

Konlusion

Razer Huntsman Elite er et idéelt mekanisk tastatur til dig, der er på udkig efter det bedste af det bedste. Det er et stort gaming tastatur med en lang række knapper (heriblandt medieknapper) som er ekstremt komfortabelt at game og skrive på, de mekaniske switches er lynhurtige og designet er simpelt. Der er intet at sætte en finger på.

Køb Razer Huntsman Elite

Videoanmeldelse:

2. Corsair K95 RGB Platinum

Corsair Gaming K95 RGB Platinum
Corsair Gaming K95 RGB Platinum

Pris: 1589 kr.

På en flot andenplads har vi det prisvindende mekanisk tastatur fra Corsair, K95 RGB Platinum. Det er marginaler der afgører om Corsair K95 RGB Platinum er bedre end Razer Huntsman Elite. Ærligt talt handler det også om ens personlige præferencer. Der er bare nogle mekaniske tastaturer, som du bedre vil kunne lide end andre – selvom de måske er dårligere ifølge eksperter. Corsair K95 RGB Platinum er blevet kåret som værende en af de bedste gaming tastaturer af blandt andre PCMag og IGN. Tastaturet koster 1589 kroner, hvilket er en af de højeste priser for et mekanisk tastatur sammen med Razer Huntsman Elite.

Ekstra G-knapper og stærk aluminiumsramme

Tastaturet fra Corsair blev lanceret helt tilbage i 2017. I dag refererer man stadig til Corsair K95 RGB Platinum, når man taler om de bedste gaming tastaturer i verden. Årsagen til det er blandt andet, at tastaturet er udstyret med de anerkendte Cherry MX switches, som anses for at være de bedste i verden. Tastaturet har også dedikeret medieknapper samt seks forskellige G-knapper. Det er et stort mekanisk tastatur med en stærk aluminiums ramme, som virkelig har et fedt udseende. Der medfølger en komfortabel armlæn pude ved køb af tastaturet. Under tastaturet er der en kabel styrings mulighed samt gummi fødder, som sørger for at tastaturet ikke bevæger sig, når man gamer. Derudover kan du hæve tastaturet ved brug af standene. Kablet er tykt og svær at bøje. Og vi bør ikke glemme det dødlækre RGB belysning, som kan justeres til dine ønsker.

Konklusion

Corsair K95 RGB Platinum er et godt bud på et mekanisk tastatur til dig, der er på udkig efter det ultimative gaming tastatur. Corsair K95 RGB er en ligeså stor kandidat til at være det ultimative gaming tastatur som Razer Huntsman Elite. I sidste ende afhænger det af dine præferencer, når det kommer til valg af gaming tastatur.

Køb Corsair K95 RGB Platinum

Videoanmeldelse:

3. SteelSeries Apex M750

SteelSeries Apex M750
SteelSeries Apex M750

Pris: 1299 kr.

SteelSeries Apex M750 er også et mekanisk tastatur som har klaret det forrygende i diverste tests og er blandt de bedste mekaniske tastaturer. Ikke nok med det er tastaturet også blevet rost til skyerne af anmeldere og ekspertpaneler. Det er et mekanisk tastatur som har en forholdsvis lav pris sammenlignet med andre full-size mekaniske tastaturer med RGB belysning. Det vigtigste på et mekanisk tastatur er naturligvis de mekaniske switches. Her er tastaturet udstyret med SteelSeries’ egne QX2, hvilket er blandt de bedste mekaniske switches.

Dansk kvalitet til en lav pris

SteelSeries Apex M750 har et stilrent og minimalistisk design ligesom alt andet gaming udstyr fra SteelSeries. Tastaturet har en ramme konstrueret i aluminiumslegering, hvilket gør 2 ting: tastaturet vejer lidt og er holdbart. De mekaniske switches er meget unikke, idet det føles smooth at taste på dem. Tastaturet har også RGB belysning, som kan tilpasses ved hjælp af SteelSeries’ egen software. Det giver dig mange muligheder for at lave det fedeste lys. Eftersom prisen er lav, sammenlignet med andre full-size mekaniske tastaturer som Corsair K95 RGB Platinum og Razer Huntsman Elite, er SteelSeries Apex M750 ikke udstyret med dedikeret medieknapper og ekstra taster. På tastaturets bund er der gummi fødder, som sikrer, at tastaturet ikke glider eller på nogen måde bevæger sig. I øvrigt er tastaturet hævet en smule (et par centimeter), hvilket skyldes dets design. Det gør det langt mere komfortabelt at spille og skrive på tastaturet.

Konklusion

SteelSeries Apex M750 er blandt toppen af poppen, når det kommer til mekaniske tastaturer. Tastaturet har ikke medieknapper og ekstra taster, hvilket resulterer i en lavere pris. Men hvis du ikke har et stort behov for medieknapper og ekstra taster, så er SteelSeries Apex M750 et godt valg. Tastaturet er i hvert fald et lidt billigere alternativ. Du får jo netop et fuldt fungerende mekanisk tastatur fra danske SteelSeries, som egentlig er udstyret med alt det nødvendige og har et stilrent udseende.

Køb SteelSeries Apex M750

Videoanmeldelse:

4. ROCCAT Vulcan 120 Aimo

ROCCAT Vulcan 120 Aimo
ROCCAT Vulcan 120 Aimo

Pris: 1249 kr.

I en tid hvor veletableret gaming brands som Razer, Corsair og SteelSeries dominerer gaming udstyr markedet, er andre brands nød til at bidrage med noget andet. Her er ROCCAT Vulcan 120 Aimo et godt eksempel på et anderledes mekanisk tastatur, som udmærker sig ved sit futuristiske design (flydende taster). Det er et mekanisk tastatur, som er blevet kåret til at være en af de bedste mekaniske tastaturer af mange anerkendte gaming medier heriblandt GamesRadar. Tastaturet er ekstrem komfortabel at spille på og som tidligere anført oser designet af futurisme. Det giver virkelig et lækkert finish til ens gaming setup. Tastaturet har en pris på 1249 kroner, hvilket er i den lave ende af skalaen, hvis tastaturet sammenlignes med andre full-size mekaniske tastaturer med RGB belysning.

Et stilrent og futurisk design

Tastaturet oser af futurisme og stilrenhed. ROCCAT Vulcan 120 Aimo er et full-size mekanisk tastatur med RGB belysning. Tastaturet er udstyret med ROCCAT’s egne mekaniske switches kaldet Titan. Titan switches registrere tryk utrolig hurtigt, fordi rejsetiden for et tryk er kort og tasterne vejer lidt. Selve tasterne er egentlig halvdelen af standardtaster. Det betyder, at de vejer halvdelen af standardtaster, og derfor bevæger de sig hurtigere på plads. Tastaturet er lavet af en sølvpoleret aluminiumsramme, hvilket sikrer stabilitet og holdbarhed.

RGB belysningen er også noget udover det sædvanlige og kan tilpasses til selv den mest kræsne gamer. Bagsiden af tastaturet har skridsikre gummi fødder, så tastaturet ikke bevæger sig. Derudover er tastaturet også udstyret med stande til at hæve tastaturet et par centimenter, hvilket øger komforten. Der medfølger et armlæn, som tilsluttes magnetisk til tastaturet. Med armlænet kan du nemt og komfortabelt placere dine arme på lænet. Øverst i højre side af tastaturet er der lydtaster, som kan justere lyden.

Konklusion

ROCCAT Vulcan 120 Aimo er et mekanisk tastatur, som har et enestående og unikt design. Tastaturet har nogle af de absolut bedste mekaniske switches, og derfor er tastaturet velegnet til gaming. Du får ikke medieknapper eller ekstra taster, til gengæld er tastaturet et full-size mekanisk tastatur med RGB belysning, skridsikre fødder, stande til hævning, lydtaster, armlæn og har et futuristisk design.

Køb ROCCAT Vulcan 120 Aimo

Videoanmeldelse:

5. Corsair K63 Compact

Corsair K63 Compact
Corsair K63 Compact

Pris: 699 kr.

Vi bliver nød til at afslutte vores test med K63 Compact fra Corsair. Tastaturet er det bedste budget mekanisk tastatur. Så hvis du har et stramt budget, så er Corsair K63 Compact et super godt valg. Det er et prisvindende mekanisk tastatur, som ikke koster alverden. Tastaturet er prissat til 699 kroner. Det er en meget lav pris taget i betragtning af, at du får et mekanisk tastatur med Cherry MX switches, som anses for at være de bedste switches i verden. Du får altså rigtig meget mekanisk tastatur for pengene, hvis du vælger det her tastatur fra Corsair. Tastaturet er blevet rost af diverse gaming medier heriblandt det anerkendte TechSpot.

Et kompakt mekanisk tastatur til en meget lav pris

Corsair K63 Compact er et forholdsvis lille tastatur, men det har stadig dedikeret medieknapper, som er idéelt for dig der hører meget musik. Medieknapperne er let anvendelige og fungerer som de skal. Selve konstruktionen er lavet af slidstærke materialer og føles også af høj kvalitet, når man taster og rører tastaturet. Tastaturet har RGB belysning, som er nemt at justere til dit behov. Det giver et lækkert finish til dit gaming setup. Det som tastaturet udmærker sig med er dets switches. Tastaturet er nemlig udstyret med Cherry MX Red switches, som har et velbalanceret lydniveau, som ikke bliver irriterende at høre på i længden.

Kablet til tastaturet er af tykt gummi, så det dermed har svært ved at gå i stykker. Længden på kablet er 2,1 meter lang. Under tastaturet er der gummi fødder, som sikrer at tastaturet ikke glider. I øvrigt er tastaturet let at rengøre. Tastaturet har en lille størrelse, hvilket er en selvfølge, når man tager et kig på prisen. Ydermere er tastaturet udstyret med stande, så tastaturet kan rejses op.

Konklusion

Corsair K63 Compact er et prisvenligt mekanisk tastatur, som er udstyret med alt det nødvendige til, at man kan game på ordentlig vis. Hvis du er meget kræsen og er interesseret i et større tastatur med flere knapper, så er Corsair tastaturet nok ikke noget for dig. Men hvis du derimod ikke vægter størrelse særligt højt, og du gerne vil spare en skilling på dit tastatur, så er Corsair K63 Compact et rigtig godt valg.

Køb Corsair K63 Compact

Videoanmeldelse:

Hvilke mekaniske tastaturer bruger professionelle eSports-spillere?

Er du interesseret i at vide, hvilke mekaniske tastaturer de professionelle eSports-spillere anvender i deres træning? Vi har foretaget en research af Dev1ce, Bjergsen og Ninja med udgangspunkt i at finde ud af, hvilke tastaturer de anvender. Læs mere om det herunder.

Dev1ce (professionel CS:GO-spiller)

dev1ce
dev1ce

Dev1ce er en meget kendt person i CS:GO verdenen. Han er en del af Astralis, som i skrivende stund er verdens bedste CS:GO hold. I 2018 satte Astralis flere rekorder, vandt næsten alle turneringer de deltog i og man talte om at man aldrig før havde set en så ekstrem dominans i CS:GO. Dev1ce er sammen med hans holdkammerater seedet til at være nogle af de bedste CS:GO-spillere i verden.

Dev1ce anvender Razer Huntsman Elite, når han træner på Astralis-kontoret i København. Razer Huntsman Elite er blevet kåret som det bedste mekanisk tastatur af flere anerkendte medier som TechRadar og Windows Central. Årsagen til kåringerne er, at tastaturet er udstyret med de nye Razer Opto-Mechanical switches, som er en af de mest effektive og hurtigste mekaniske switches. Derudover tilbyder Razer Huntsman Elite bl.a. en lang række brugbare medieknapper, slidstærk ramme, en armlæn pude og et minimalistisk design. Læs vores anmeldelse af Razer Huntsman Elite i testen ovenfor.

Køb Razer Huntsman Elite

Bjergsen (professionel LoL-spiller)

Bjergsen
Bjergsen

23 årige Søren Bjerg er en dansk professionel League of Legends-spiller for TSM i den Nordamerikanske liga LCS. Han har været en del af Leauge of Legends eliten i flere år, og har ikke tænkt sig at pensionere sig selv lige foreløbig. Hans in-game navn er Bjergsen, og han er nok en af de LoL-spillere, som har flest fans verden over. Han spiller mid-lane for TSM og har over en million fans sammenlagt på diverse medier.

Bjergsen bruger SteelSeries Apex M750 i hans daglige træning. Det giver også god mening, eftersom SteelSeries er et dansk gaming brand. SteelSeries Apex M750 er et high-end mekanisk tastatur, som er udstyret med de såkaldte QX2. QX2 switches anses for at være de bedste sammen med Cherry MX og Razer Opto-Mechanical. Du kan derfor forvente lynhurtige og responsive klik, som i den grad er en konkurrencemæssig fordel, hvis du er fan af eSports spil (LoL, CS:GO osv.). Tastaturet har et minimalistisk og clean design, og det har fedt belysning. Eftersom tastaturets ramme er af stærk aluminium kan du forvente en lang levetid. Alt i alt er SteelSeries Apex M750 et godt bud på et af verdens bedste mekaniske tastaturer. Læs vores anmeldelse af tastaturet i testen ovenfor.

Køb SteelSeries Apex M750

Ninja (professionel Fortnite-spiller)

Ninja
Ninja

Ninja er en professionel eSports-spiller som er blevet utrolig populær på at spille Fortnite på højt plan. Amerikanske Ninja er en af verdens største streamere og spiller forskellige spil heriblandt Fortnite på professionelt niveau. Han har mange millioner af følgere på de sociale medier og bliver sponsoreret af de største brands så som Red Bull. Hans karriere tog for alvor fart i 2018 efter hans gaming session med selveste Drake.

Ninja anvender Corsair K95 RGB Platinum til daglig, hvilket han har gjort i flere år. Tastaturet er et forholdsvis stort tastatur med mange taster, der giver dig konkurrencemæssige fordele i spil som Fortnite og World of Warcraft, hvor der er et stort behov for mange keybindings. Corsair K95 RGB Platinum er udstyret med Cherry MX switches, som er blandt de bedste, hvis ikke de bedste switches. Tastaturet har også belysning, hvilket giver et super look til dit gaming setup. Kort sagt er Corsair K95 RGB et enestående og unikt tastatur, som er velegnet til dig, der er på udkig efter det ultimative gaming tastatur. Læs vores anmeldelse af tastaturet i testen ovenfor.

Køb Corsair K95 RGB Platinum

Mekanisk tastatur guide

Før du laver et impulsivt køb, så anbefaler vi, du læser vores guide. I guiden giver vi dig information og råd til at træffe det rigtige valg af mekanisk tastatur. Det er vigtigt, at du ved, hvad et mekanisk tastatur er for en størrelse og overvejer en række ting. Læs om følgende ting:

  • Hvad er et mekanisk tastatur?
  • Trådløst eller kabel?
  • Størrelse
  • Funktioner
  • Pris
  • Mærker

Hvad er et mekanisk tastatur?

Der findes mange forskellige typer tastaturer, hvor den bedste type til gaming er det mekaniske tastatur. Et mekanisk tastatur er et tastatur med mekanik, som anvender switches til at sende et tast-signal. Der findes en lang række switches, og nogle er bedre end andre. Cherry MX switches er meget populære og flere gaming brands vælger at benytte sig af dem. Men der eksisterer også gaming brands, som udvikler sine egne som er ligeså gode som Cherry MX. Nogle af de brands er Razer og SteelSeries.

En af de fordele der er forbundet med et mekanisk tastatur er, at man kan fjerne tastarne fra tastaturet. Det tillader, at du kan tilpasse dit tastatur efter dine ønsker og behov. Det bliver også nemmere at rengøre et mekanisk tastatur, når man kan fjerne taster. En anden fordel er, at tasterne/switches på et mekanisk tastatur har en meget længere levetid. Med et mekanisk tastatur skal du heller ikke trykke særlig hårdt, før dine tryk registreres. Derfor er et mekanisk tastatur velegnet til dig, der gamer eller skriver hurtigt. Ulempen ved et mekanisk tastatur er den høje pris.

Trådløst eller kabel?

Hvis du har tænkt dig et købe et mekanisk tastatur, er noget af det første du skal overveje, om du er interesseret et trådløst tastatur eller et tastatur med kabel. Der har i mange år, været en hed debat om, hvilken forbindelse der er den bedste. Men når det kommer til gaming, giver det god mening at anskaffe et mekanisk tastatur med kabel.

Generelt set bruges et trådløst tastatur til kontorbrug samt andet casual brug, hvor hurtighed og præcision ikke er vigtige faktorer. Tastatur med kabel er idéelt til gaming, fordi du opnår en stabil, hurtig og præcis forbindelse uden nogen form for delay/forsinkelse. Derudover slipper du også for at risikere, at tastaturet løber tør for strøm, hvilket hænder ved brug af et trådløst tastatur. Det ville jo være direkte deprimerende og irriterende, hvis dit tastatur pludselig gik ud midt i en kamp.

På baggrund af ovenstående anbefaler vi, at du vælger et mekanisk tastatur med kabel. Hvis du gerne vil slippe for kabler og ikke vægter delay særlig højt, kan du naturligvis godt vælge et trådløst tastatur. Men i alle tilfælde er et tastatur med kabel det bedste til gaming.

Størrelse

Størrelsen afhænger i mange tilfælde af de spil du spiller og dit budget. Hvis du spiller spil som CS:GO, Overwatch og League of Legends, kan du sagtens nøjes med et mekanisk tastatur af en lille størrelse. I de ovennævnte spil har man ikke brug for at sætte mange keybindings. Noget andet er spil som World of Warcraft og Fortnite, hvor man har brug for at sætte mange keybindings. Derfor vælger WoW spillere og Fortnite spillere ofte et stort mekanisk tastatur med ekstra taster, da det giver dem en konkurrencemæssige fordel.

I sidste ende afhænger det naturligvis af dine præferencer. For selvom du spiller CS:GO, kan du sagtens have lyst til at spille på et stort mekanisk tastatur med ekstra taster og medieknapper. Vi giver dig såmænd bare køberåd her i guiden.

Funktioner

Hvad er dine præferencer, når det kommer til funktioner? Er du en giga lys-entusiast, der bare skal have masser af RGB belysning i dit tastatur? Vil du gerne kunne justere højden? Elsker du at høre musik, når du gamer, og ser du derfor medieknapper som en nødvendighed? Spiller du spil, hvor du har brug for ekstra taster? Nedenfor forklarer vi lidt om de forskellige funktioner, et mekanisk tastatur kan være udstyret med.

RGB belysning

Lys er noget som altid har været ekstremt populært blandt gamere. Men er du også en af dem, som elsker lys i dit gaming udstyr? Det skal du gøre op med dig selv, fordi der findes mange mekaniske tastaturer, som er udstyret med RGB belysning.

RGB belysning er ikke kun for udseendets skyld. Det kan også være til stor gavn, hvis du spiller i mørke. For hvis du spiller i mørke uden lys i tasterne, har du ikke nogen idé om, hvilke taster du rammer. Derfor kan det være godt at analysere, om du spiller mest om dagen eller aften/natten. Hvis du spiller på forskellige tidspunkter, så anbefaler vi, at du anskaffer dig et mekanisk tastatur med lys. Men hvis du kun spiller om dagen, er der ikke nogen grund til at betale den ekstra mønt for belysning.

Vi vil dog til enhver tid anbefale dig at købe et mekanisk tastatur med lys, fordi så kommer du aldrig til at få et problem med mørke.

Justering af højde

Mange mekaniske tastaturer samt andre tastaturer kan hæves, typisk ved hjælp af små stande. De ekstra graders hævning betyder bare ekstrem meget for os gamere. Det er langt nemmere at ramme tasterne og være mere præcis. Derfor er højdejustering super smart og meget effektivt.

Medieknapper

Medieknappers effekt på et tastatur afhænger naturligvis af, hvilket tastatur man snakker om. Men typisk er det sådan, at medieknapper kan tilpasse musik i form af volume, pause musikken, skifte til ny sang med mere. Det er nogle idéelle knapper for dig, der hører meget musik når du sidder foran computeren.

Programmerbare taster

Nu kommer vi til noget af det, som faktisk har en stor betydning for mange gamere. Programmerbare taster er egentlig bare et par ekstra taster, som i nogle tilfælde kaldes G-taster. De kan være til stor gavn, hvis du spiller spil, hvor du sætter mange keybindings. I MMORPG spil som World of Warcraft, men også i et spil som Fortnite, skal man holde styr på mange keybindings. Her kan programmerbare taster give dig en konkurrencemæssig fordel.

Pris

Hvis du har at gøre med et forholdsvis stramt budget, så enten vælg et billigt mekanisk tastatur eller et membran tastatur. Et billigt mekanisk tastatur kan i nogle tilfælde være ligeså effektivt som et high-end mekanisk tastatur. I sidste ende er det switches, som er afgørende for ens performance i et spil. Og billige mekaniske tastaturer kan altså sagtens have samme type switches, som de dyre mekaniske tastaturer er udstyret med. Men ulempen ved billige mekaniske tastaturer er ofte, at de en række mangler. For eksempel færre taster, mangel på medieknapper, ingen stande til højdejustering, ingen pude til armlæn. Alt dette er noget et dyrt/high-end mekanisk tastatur er udstyret med.

Hvis du har mulighed for at smide mange penge efter et mekanisk tastatur, så får du flere funktioner (medieknapper, pude til armlæn, højdejustering, ekstra taster osv.) og i nogle tilfælde også hurtigere switches.

Mærker

Når det kommer til mekaniske tastaturer, findes der en lang række gaming brands. De gaming brands som er repræsenteret i testen ovenfor, tilbyder og udvikler nogle af de bedste mekaniske tastaturer. Der findes naturligvis også andre gaming brands udover Razer, Corsair, SteelSeries og ROCCAT. Men netop de nævnte brands gør et fantastisk og enestående stykke arbejde, når det kommer til udvikling af mekaniske tastaturer.

Razer

Razer er et velkendt gaming brand, som udvikler alt inden for gaming udstyr. Alt lige fra mekaniske tastaturer til gaming headsets. Det er en amerikansk producent, som blev grundlagt helt tilbage i 1998. Razer er mest kendt for sine gaming tastaturer og gamer muse, som har vundet en lang række priser henover årene. Razer er kendt for sin høje kvalitet.

Corsair

Corsair er også et veletableret amerikansk gaming brand, som udvikler produkter både inden for gaming udstyr og hardware. Virksomheden blev grundlagt i 1994 og er i dag en af verdens førende gaming brands, når det kommer til gaming udstyr og hardware. Corsair er kendt for sin høje kvalitet.

SteelSeries

SteelSeries er et dansk gaming brand, som blev grundlagt i 2001. De er kendte for at udvikle gaming udstyr og tilbehør dertil som f.eks. gamer musemåtter, headsets, tastaturer og muse. Her har SteelSeries fokus på at udvikle produkter af høj kvalitet til fornuftige priser. SteelSeries sponsorerer en lang række eSport hold inden for forskellige eSports spil.

ROCCAT

ROCCAT er et forholdsvis nyt gaming brand sammenlignet med de ovennævnte brands. Virksomheden blev grundlagt i 2006 (Hamborg, Tyskland). Men selvom virksomheden er en forholdsvis ny spiller på gaming udstyr markedet, så klarer de det ganske godt. ROCCAT er kendt for at udvikle gaming udstyr til forholdsvis lave priser af høj kvalitet.