SteelSeries mus

Sort SteelSeries mus på en musemåtte
Sidst opdateret: september, 2023 | Denne artikel indeholder annoncer

Når det kommer til mus, har en SteelSeries mus altid været et sikkert valg. Om du er til mus med høj dpi, den helt specielle form eller bare er til en “old school” type mus, så har SteelSeries garanteret noget for dig.

Gamingmagasinet har i samarbejde med IT- og hardware ekspert Tobias Mastek lavet en test af SteelSeries mus. Se de 5 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

SteelSeries Mus Test: Top 5 Bedste Mus Fra SteelSeries

Testen er baseret på vores eksperts anbefalinger, erfaring og research. Vi tester ikke selv produkterne.

Bedste SteelSeries mus

Pris: 649 DKK

Vinderen i kategorien “bedste SteelSeries mus” er SteelSeries Rival 600. Med en toptunet sensor, et ergonomisk design og en justerbar vægt, er der lagt i kakkelovnen til fede gaming sessions. Et sikkert valg for langt de fleste gamere.

Annonce

Bedste billige SteelSeries mus

Pris: 299 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige SteelSeries mus” er SteelSeries Rival 3. Et vaskeægte røverkøb, hvis du spørger os. Du får en gamer mus, som har en fin optisk sensor, og er af en fin byggekvalitet. Desuden er den udstyret med lækkert RGB lys.

Annonce

Bedste premium SteelSeries mus

Pris: 1.099 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium SteelSeries mus” er SteelSeries Prime Wireless. Den absolut bedste mus i producentens serie, idet den er trådløs, udstyret med TrueMove Air sensoren, har en batteritid på 100 timer og har et universelt design.

Annonce

Bedste venstrehåndet SteelSeries mus

Pris: 599 DKK

Vinderen i kategorien “bedste venstrehåndet SteelSeries mus” er SteelSeries Sensei Ten. Den oplagte SteelSeries mus til den venstrehåndet gamer, idet musen har et ambidekstralt design. Sensoren er god og konstruktionen er vældig holdbar.

Annonce

Bedste letvægts SteelSeries mus

Pris: 799 DKK

Vinderen i kategorien “bedste letvægts SteelSeries mus” er SteelSeries Aerox 3 Wireless. Musen er trådløs og udstyret med SteelSeries’ splinternye optiske sensor for optimal reaktionstid. Den kommer i et exceptionelt letvægtsdesign, som reducerer tiden på dine bevægelser markant.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til SteelSeries mus

Hvad er en SteelSeries mus?

SteelSeries er et brand de fleste gamere kender. Om det handler om mus, keyboards eller headsets, har SteelSeries altid været en af de store drenge på markedet. Selvom SteelSeries ikke har et kæmpe udvalg af mus på deres hjemmeside, formår de stadig at vedligeholde deres relevans og kundebase. SteelSeries kom ud med en mus ved navn “SteelSeries Rival” i 2011 og den mus er stadig betragtet som en af de mest ikoniske og revolutionerende mus nogensinde.

Sort SteelSeries mus med lilla LED lys

Hvorfor skal jeg købe en SteelSeries mus?

Og nu til det måske vigtigste spørgsmål. Hvorfor vælge en SteelSeries mus frem for noget andet? Fordi at som om at være en af de største navne i branchen ikke er nok, så får du en ting hos SteelSeries som du kun kan få hos SteelSeries. En fuldt ud justerbar mus. Ved hjælp af SteelSeries driver kan du ændre alt fra: farve, dpi, angle snap, acceleration og en masse andre ting. Så for at sige det ligeud kan du simpelthen ikke gå forkert med en SteelSeries mus.

Kombinér SteelSeries mus med andet SteelSeries udstyr

En af de helt fantastiske ting ved SteelSeries gear, er deres samspil med hinanden. Ved hjælp af deres engine, der medfølger når du køber et SteelSeries produkt, kan du sammenkoble din SteelSeries mus og dit SteelSeries headset. Derefter kan du få farverne til at passe sammen, få farverne til at være styret af dit gameplay eller noget helt tredje. Alle nye SteelSeries produkter er fuldt kompatibel med SteelSeries Engine.

Pleje af SteelSeries mus

Til rengøring af en SteelSeries mus skal du bruge følgende:

 • Desinfektionsservietter
 • Anti-støv spray (Luft på dåse)
 • Køkkenrulle
 • Tandstik

Trin

 1. Træk stikket ud af din pc (Hvis musen er trådløs skal du tage batterierne ud).
 2. Placer nogle stykker køkkenrulle på dit bord, så alt uønsket snavs og støv ikke ryger på gulvet eller andre steder.
 3. Brug en tandstik til at få snavset ud af alle små hjørner og kroge. (Undgå at bruge tandstikken på musens sensor).
 4. Blæs luft ind i de små kroge der evt. stadig har snavs tilbage, som tandstikken ikke kunne få.
 5. Brug desinfektionsservietterne til at rengøre resten af musen. (Undgå at få servietter eller klude tæt på batteriholderen, hvis musen er trådløs).
 6. Sørg for at alt er tørt før du sætter stikket/batterierne i.

Opsætning af SteelSeries mus

Efter køb af en SteelSeries mus, er der nogle få trin før du er klar til at skyde hoveder med din nye mus.

Trin

 1. Pak musen ud af kassen og tilslut den til din computer.
 2. Lad Windows registrere og installere standard drivere til din nye SteelSeries mus.
 3. Download SteelSeries Engine 3 på SteelSeries hjemmeside eller via manualen der medfølger din SteelSeries mus.
 4. Installer SteelSeries Engine 3 og evt. andre drivere der følger med
 5. Du er nu klar til at modificere din SteelSeries mus så meget som du har lyst til.

Valg af SteelSeries mus

Typer

Der er lidt forskellige typer mus til gaming. Der er en sektion mus til standard gaming. Det kan være alt fra Counter-Strike til Fortnite. En sektion mus til MOBA spil såsom World Of Warcraft. Og så er der high-end mus som er perfekte til Esport.

Standard Gaming

En standard gaming mus er perfekt til dig, der spiller alt fra FPS til Battle Royale. Så længe du ikke spiller MOBA eller spiller på et konkurrence niveau, vil en standard gaming mus være alt du har brug for.

MOBA

MOBA mus skiller sig meget ud fra andre typer mus. En MOBA mus har som kendetegn altid knapper på siden, men om det er 6 knapper, 10 knapper eller 14 knapper er forskelligt. Grunden til MOBA har sin helt egen mus kategori er fordi at der ikke foregår så meget egentlig mus aktivitet. På den måde kan producenterne gå på kompromis med præcision og på sammen tid optimere pladsen på siden af musen, til flere knapper som gavner MOBA spilleren.

Esport

Der er ikke nogen kæmpe forskel på en standard gaming mus og en esport gaming mus. Hvis du ikke har forstand på gaming hardware, kan det være du slet ikke ville kunne kende forskel ved første blik. Men forskellen er der. En gaming mus, som er dedikeret til e-sport, går aldrig på kompromis med præcision og er typisk en let mus der kan justeres efter dit behov.

Spil

SteelSeries har faktisk gjort det forholdsvis nemt for forbrugeren. De har tre overordnede serier af mus. SteelSeries Rival, Steelseries Sensei og den nye SteelSeries Aerox.

Aerox er mere til fast paced action med høj dpi som f.eks. Fortnite. 

Rival er lavet til konkurrence spil og er perfekt til e-sport spil som f.eks. Counter Strike

Og Sensei til den rolige gamer som f.eks. spiller World Of Warcraft.

Hvilken hånd bruger du?

Den typiske mus er lavet til højrehåndede personer men der findes også deciderede gaming mus til venstrehåndede. Det er muligt at bruge en normal mus som venstrehåndet, men hvis man spiller til dagligt er der andre muligheder. Den første mulighed er at købe en venstrehåndet mus. Der er massere gode venstrehåndede mus på markedet og der bliver lavet nye hvert år. 

Den anden og lidt nyere mulighed er at tage en normal mus med god software, det kunne være en SteelSeries mus, og bytte om på venstreklik og højreklik. Det skal pointeres at dette kun virker optimalt, med en mus der har en simpel form og ikke har forskellige former på hver side.

Greb

I gaming anvender de fleste forskellige greb. Nogle anvender palm, andre anvender claw og så er der også dem som anvender finger tip. De fleste SteelSeries mus har et design der gør at du kan bruge det greb du foretrækker.

Palm

Palm grebet bliver oftest brugt til spil som Counter-Strike hvor præcision er det vigtigste. Med håndfladen på musen opnår du kontrol som er perfekt til at skyde hoveder. Palm grebet er oftest brugt af spillere, med lav sensitivitet

Claw

Claw grebet er lidt af en blanding mellem de to andre greb. Claw bliver også tit brugt i spil som Counter-Strike, men bliver ofte også brugt i mange andre spil. Claw grebet giver til gengæld en god blanding af både kontrol og fleksibilitet. 

Fingertip

Fingertip grebet er et greb man ikke ser så ofte, da det kun er dine 5 fingre der faktisk har kontakt med musen. Fingertip bruges lidt over det hele når det kommer til hvilke spil det bliver udnyttet i, men er indtil videre stadig et greb man ser sjældent.

Sensor

Der er hovedsageligt to forskellige slags sensorer, når det kommer til din gaming mus. En Optisk sensor og en laser sensor.

Optisk

En optisk sensor er det, der plejede at være standarden inden for gaming, indtil laser sensoren kom på markedet. En mus med optisk sensor er som regelt, billigere end en mus med laser sensor. Det betyder ikke at laser nødvendigvis er bedre end optisk, men laser sensor teknologi er alligevel den nyeste teknologi.

Laser

En laser sensor er som regelt lidt dyre og er mere effektiv til hurtige og pludselige bevægelser når du gamer. Der har i lang tid været diskussioner omkring hvorvidt, laser sensorer er bedre end optisk. Desværre kan vi ikke give noget konkret svar, da begge sensorer findes i mus som stadig bliver produceret nu og højst sandsynligt vil begge eksistere i gaming mus som bliver lanceret i fremtiden.

Responstid

Vi er kommet en lang vej fra at have gaming mus der har en responstid på 2-4 ms. I dag har de fleste mus en responstid på under 1 ms. Det er ikke længere så vigtigt at holde øje med responstid, når man skal købe en ny mus, da forskellen er blevet minimal. Responstid bliver nu oftest målt i antal hz under musens “polling rate”.

Alle gaming mus fra SteelSeries som fungerer med SteelSeries Engine 3, har en justerbar polling rate.

DPI

Hvis du er gamer har du helt klart hørt udtrykket “DPI” før. Men hvad betyder det?

“DPI” betyder “dots per inch” og bestemmer hvor meget du skal bevæge musen på din musemåtte i forhold til hvor meget respons din computer modtager. Det vil sige hvis din DPI er på 400, skal du altså bevæge din mus dobbelt så langt for at nå det samme resultat, som hvis din DPI var på 800.

Materialer

Det er rimelig ligetil når det kommer til materialet en gaming mus er lavet ud af. Der er ikke nogen klar vinder, det hele handler om præferencer. SteelSeries laver alle deres mus ud af stort set det samme materiale på overfladen. Den eneste måde at være helt sikker på det passer til dig, er at prøve musen eller en med lignende materiale på overfladen fysisk.

Vægt

Vægt betyder en hel del når det kommer til en gaming mus. Som huskeregel så skal du  typisk vælge en let mus, hvis du spiller med høj sensitivity. Og en tungere mus, hvis du spiller med lav sensitivity. Dette gælder dog ikke for alle, da nogle foretrækker en tung mus og nogen bare foretrækker en let mus. Når det kommer til stykket handler det om hvad du bedst kan lide. Men nogen SteelSeries mus, såsom “Rival 650” har mulighed for at justere både vægten af musen og balancen, så man kan få det præcis som man vil have det.

Funktioner

Før i tiden handlede funktioner i en gaming mus om, hvilke knapper der var på siden. Sådan er det ikke helt længere. Hvis en mus ikke har knapper på siden til at ændre på DPI, så har den det højst sandsynligt i dens software. I dag er funktionerne på en mus lidt mere overflødige. Det er ikke “vigtigt”, men mere en bonus.

Med det sagt kan du sagtens få en mus, der kan en masse ting som andre ikke kan. Men de funktioner vil nok ikke give dig en konkurrencemæssig fordel. Den eneste nye funktion som giver en markant fordel, er OLED skærm med in-game stats og notifikationer implementeret i selve musen, som f.eks i SteelSeries musen SteelSeries Rival 710.

Størrelse

Når du skal købe din næste SteelSeries mus, er det vigtigt at holde øje med størrelsen. Om du køber hos SteelSeries selv, eller hos en anden forhandler, vil det være muligt at læse specifikationerne og derunder størrelsen. Der er ikke nogen rigtig størrelse til nogen, men hvis du har en lille hånd skal du nok købe en lille mus.

Men det handler mere om hvad du er vant til. Det er ekstremt svært at gå fra en stor mus til en lille mus. Det kan lade sig gøre, men det tager noget tid at vænne sig til. Heldigvis laver SteelSeries altid deres mus i tæt på samme størrelse. Så hvis du har haft en SteelSeries mus før og den har passet godt, vil den næste højst sandsynligt også være godt tilpas. Men med det sagt er det altid en god ide at tjekke op på størrelsen på din næste SteelSeries mus, hvis du køber online.

Design

Designet på en mus kan betyde rigtig meget. Der er mange faktorer der spiller ind. Hvis musen bøjer for meget, kan jeg så have fingeren på side knapperne uden at miste kontrol over musen? Hvis musen læner til højre, kan jeg så sigte og skyde uden at miste præcision eller få krampe i hånden? Disse er alle sammen gode spørgsmål og desværre ligesom så meget andet, når det kommer til en gaming mus er der ikke noget konkret svar.

Det hele handler om hvad du er vant til, hvilke spil du spiller, din spillestil og dit greb. Men derfor er der stadig nogen designs der passer bedre til specifikke greb. En mus som “SteelSeries Sensei” passer f.eks. perfekt til palm grip, på grund af designet på musen. Så hold godt øje med designet af musen og hav den tanke i baghovedet, når du skal vælge din næste SteelSeries mus.

Pris

SteelSeries har faktisk altid formået at holde deres priser på et konkurrencedygtigt og fornuftigt niveau. Deres dyreste mus står lige nu,til en vejledende pris på 999 kr. Det eneste tidspunkt udover alderen på musen, at priserne varierer markant, er forskellen mellem en mus med ledning og en trådløs en. Men de fleste trådløse mus fås også i en billigere version der bruger ledning. Så hvis en trådløs mus er for dyr for dig, kan du altså få den samme mus bare med ledning til en stor besparelse.

Lidt om SteelSeries

Historie

SteelSeries er en af de absolutte “OG’s” i gaming scenen og har revolutioneret scenen siden de blev grundlagt i Danmark, i 2001. Allerede i 2001 lancerede de den første musemåtte dedikeret til gaming nogensinde. I 2002 var SteelSeries de første til at samarbejde med en professionel e-sports spiller nogensinde.

Og som om det ikke allerede var nok, introducerede SteelSeries senere det første gaming headset og det første mekaniske gaming tastatur. SteelSeries har eksisteret i 20 år og har gjort sig fortjent til at være en af de største gaming brands i verden, med deres evne til altid at innovere gaming og esport. 

Sortiment

Hvis man går ind på SteelSeries hjemmeside og ser deres sortiment af gaming mus, vil man opdage at der ikke er nær så mange, at vælge imellem, som deres konkurrenter har. SteelSeries har altid sat deres fokus på kvalitet over kvantitet. Hver mus på SteelSeries hjemmeside er testet, brugt og sagt god for, af samtlige professionelle gamere, produkttestere og gamere over hele verden.

SteelSeries er en af de få brands, der formår at sætte en standard på det højeste niveau. Om det handler om en mus, et tastatur eller noget helt andet, er SteelSeries set som et troværdig og konsekvent mærke, som har opbygget en af de mest loyale kundebaser på markedet.

Konkurrenter

Når det kommer til SteelSeries, er der virkelig kun to andre mærker der anses som værdige konkurrenter. Razer og Logitech. Der har altid været meget debat på online forums og mellem gamers generelt, omkring hvilket mærke er det bedste mærke. Men på trods af, at alle tre mærker har eksisteret i over 15 år, har der aldrig været en klar vinder. Med et marked så stort og en forbruger base så villig til at bruge penge på det bedste gear, har det aldrig føltes bedre at være en af de store drenge på markedet.

SteelSeries, Logitech og Razer vil med høj sandsynlighed, sameksistere på toppen i lang tid endnu. Det vigtige at huske,når det kommer til konkurrenter inden for gaming gear verdenen, er at konkurrence fremprovokerer fremskridt. Hvis SteelSeries har nogen at konkurrere med vil de også kæmpe hårdere for at være på toppen, hvilket resulterer i bedre til teknologi, til bedre priser for forbrugeren.

Kvaliteter

En ting som SteelSeries altid har formået, at gøre bedre end alle andre brands er at innovere. Om det er deres enestående engine der tillader maksimal customization, deres fantastiske kvalitet eller, at de er en dansk producent, som har haft den største effekt på at SteelSeries er blevet så store som de er vides ikke. Men en ting er sikkert, inden for E-sportens verden kender alle navnet SteelSeries. Og det er der en grund til.

Kritik

SteelSeries største kritik har igennem længere tid, været deres kundeservice. Fordi at mærket er internationalt og generelt bare stort, er ventetiden ikke den bedste. SteelSeries har fået en del kritik for deres kundeservice før i tiden, men har lovet at rette op på det og i de seneste par år, har der ikke været nær så meget snak om det, som der var førhen.

3 tips til SteelSeries mus

Tip 1: Mouse bungee

En “mouse bungee” er en super fed ting at have i dit setup, hvis du ikke bruger en trådløs mus. En mouse bungee er designet til at, holde ledningen til din mus, så den ikke forstyrrer imens du gamer. 

Som regel er en mouse bungee en ting der står på dit skrivebord og holder den del af ledningen fra musen du ikke bruger i skak. De koster som regel omkring 200 kr, men det er også muligt at lave sin egen.

Tip 2: Aim træning

Om du er en hardcore gamer, en der spiller for sjov eller noget helt tredje, vil aim træning gøre en kæmpe forskel. Hvis du lige har fået ny mus, eller selv hvis du ikke har, kan en times aim træning i et program såsom “Kovaak’s aim trainer” eller “Aimlab”, forøge dit sigte i spil markant. Selv hvis du ikke spiller spil, hvor man skal sigte og skyde giver lidt aim træning i ny og næ, en meget bedre følelse når du bruger din gaming mus og bare fører den hen over musemåtten.

Tip 3: Regelmæssig rengøring

Det kan være rigtig vigtigt at rengøre din mus. En gang om måneden er rigeligt, men vil gøre en kæmpe forskel for din oplevelse, når du gamer. Både fordi at musen er ren, så den fungerer mere optimalt, men også fordi det forhindrer slid på musemåtter.

Derudover ser en ren mus altså også bare meget flottere ud, end en mus der er beskidt og støvet til.

Hvad siger undersøgelser om SteelSeries mus?

I en undersøgelse udgivet af Pubmed bliver der undersøgt, hvorvidt vægten af din mus, kan have effekt på hyppigheden af skader, der kommer fra konsekvent brug af en computer mus. Undersøgelsen viser at en mus med den vægt der passer til dig, kan have en stor effekt på hvor effektivt, du bevæger dit håndled, din skulder og din underarm. 

Det vil altså sige, at du kan mindske risikoen for skader i de dele af din krop, ved at vælge en mus med den vægt der passer dine muskler bedst. I de seneste år, er det blevet mere og mere tydeligt at gaming i større tidsperioder, kan have en effekt på din sundhed. Men undersøgelsen fremhæver at der altså er en måde at mindske skaden det har på dine muskler, ved at øge effektiviteten for hver arm bevægelse.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke SteelSeries mus er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 5 bedste SteelSeries mus. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Musene vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger SteelSeries mus?

Valget af SteelSeries mus afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Referencer
 • “The weight of computer mouse affects the wrist motion and forearm ….” 12 okt.. 2011, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21989519/. Åbnet 15 mar.. 2021.
Forfatter
Tobias Mastek

Tobias arbejder som IT- og hardware ekspert for Gamingmagasinet. Når Tobias ikke deler ud af sin ekspertise på magasinet, fungerer han som eSportstræner for Blistrup Esport og Gribskov Ungdomsskole. Udover at være træner har han været semi-professionel eSportsspiller i 2 år, hvor han spillede sammen og imod de helt store navne i scrims og customs. Ikke nok med at have gode in-game færdigheder og har han også et indgående kendskab til hardware og software. Han har nemlig arbejdet selvstændigt som PC-bygger og været ansat som databaseadministrator hos en større IT-virksomhed.