SteelSeries mus – Her er de bedste steelseries muse i 2020

steelseries mus

SteelSeries er et kendt dansk gaming brand, som har taget – ikke kun Norden – men hele verden med storm. SteelSeries udvikler enestående og unikt gaming udstyr, som ingen andre gaming brands kan hamle op med. Det danske SteelSeries er kendt for det minimalistiske og ergonimiske design, høj kvalitet og en performance uden lige. Men hvilken mus fra SteelSeries skal du vælge? Hvilken en er bedst til din spillestil?

Nedenfor afslører vi de 6 bedste SteelSeries muse i 2020. Det er alt lige fra den bedste FPS SteelSeries mus til den bedste allround SteelSeries mus. For mere information, så læs vores købsguide under testen. Hvis du hellere vil se de 10 bedste gamer muse fra alle gaming brands, så læs vores gamer mus test.

SteelSeries mus test

1. SteelSeries Rival 110

“Bedste letvægts steelseries mus”

SteelSeries Rival 110
SteelSeries Rival 110

Pris: 299,00 kr.

SteelSeries Rival 110 er en letvægt mus fra SteelSeries, der har vundet et utal af priser i løbet af de seneste par år. Derudover har musen fået top karakterer i diverse tests. Det verdenskendte IGN har blandt andet givet SteelSeries Rival 110 en enestående produktanmeldelse.

SteelSeries Rival 110 er en gamer mus med kabel, der er designet til højrehåndede gamere eftersom den har knapperne i venstre side af musen. Med det sagt kan musen dog godt anvendes af venstrehåndede gamere uden problemer. Det universelle design betyder, at musen er velegnet til alle slags greb. Men SteelSeries mener selv, at Claw og Finger-Tip grebene passer bedst til musen. Eftersom musen kun vejer 87,5 gram, er den velegnet til spil, hvor du virkelig har brug for at reagere hurtigt. Det vil sige, at musen er designet til FPS spil (CS:GO, Overwatch osv.), MOBA spil (League of Legends, Dota 2, Heroes of the Storm osv.) og Battle Royale spil (Fortnite, PUBG, H1Z1 osv.). Musen vil være knap så god til MMO og MMORPG spil som WoW og Guild Wars 2, fordi man i de spil typisk har brug for flere knapper på ens mus.

Køb SteelSeries Rival 110

Produktvideo:

2. SteelSeries Rival 310

“Bedste FPS steelseries mus”

SteelSeries Rival 310
SteelSeries Rival 310

Pris: 499,00 kr.

SteelSeries Rival 310 er bedre end Rival 110 i den forstand, at Rival 310 er udstyret med en nyere og forbedret sensor type kaldet TrueMove 3. Det betyder, at musen tracker hurtigere og mere præcist end Rival 110. Rival 310 er også blevet anmeldt godt af verdenskendte gaming medier heriblandt TechRadar.

SteelSeries Rival 310 er en gamer mus med kabel, der udelukkende er designet til højrehåndede gamere. Det kan også tydeligt ses på designet. I forhold til greb så er musen designet til Palm grebet og Claw grebet. Rival 310 ligner meget Rival 110, når det kommer til, hvilke spil musen er velegnet til. Eftersom Rival 310 vejer forholdsvis lidt (92,1 gram) og ikke er udstyret med særlig mange knapper så er musen velegnet til FPS spil (CS:GO, Overwatch osv.), MOBA spil (League of Legends, Dota 2, Heroes of the Storm osv.) og Battle Royale spil (Fortnite, PUBG, H1Z1 osv.).

Køb SteelSeries Rival 310

Produktvideo:

3. SteelSeries Sensei 310

“Bedste allround steelseries mus”

SteelSeries Sensei 310
SteelSeries Sensei 310

Pris: 499,00 kr.

SteelSeries Sensei 310 er en af de mest prisvindende gamer muse fra SteelSeries. Den er blandt andet blevet rost til skyerne af Trusted Reviews. Musen anses for at være den bedste ambidextrous mus. På dansk betyder ambidextrous højre- og venstrehåndet. Det vil sige, at musen har et design der giver både højrehåndede- og venstrehåndede gamere mulighed for at anvende musen.

SteelSeries Sensei 310 er en gamer mus med kabel, der kan anvendes af både højre- og venstrehåndede gamere. Det er netop det, der gør musen unik. Musen er velegnet til Claw grebet og Finger-Tip grebet. Men alle greb kan bruges på musen uden problemer. Det der også gør musen unik er, at musen er udstyret med hele 8 knapper heriblandt 2 knapper i musens højre side og 2 knapper i musens venstre side. Det betyder også, at musen er velegnet til alle slags spil – både FPS, MOBA, Battle Royale, MMO og MMORPG spil. SteelSeries Sensei 310 er kort sagt en super allround gamer mus.

Køb SteelSeries Sensei 310

Produktvideo:

4. SteelSeries Rival 600

“Bedste højrehåndet steelseries mus”

SteelSeries Rival 600
SteelSeries Rival 600

Pris: 649,00 kr.

Her har vi fat i SteelSeries’ darling! SteelSeries Rival 600 er den mest vindende gamer mus fra SteelSeries. Kort sagt har musen taget gaming verden med storm. Det skyldes, at musen er udstyret med alt det en gamer kan drømme om: justerbar vægt, masser af knapper, RGB-belysning og meget mere. Ydermere er musen udstyret med en revolutionerende 2-sensor system, som ingen andre gaming producenter kan hamle op med.

SteelSeries Rival 600 er en kabel mus, der er designet til højrehåndede gamere. Musen er velegnet til dig, der ønsker det bedste af det bedste. Musen er udstyret med SteelSeries’ helt nye sensor system TrueMove 3+, der er bestående af hele 2 sensorer. Det vil sige, at du får en helt utrolig præcision, hurtighed, tracking og den absolut laveste lift off distance på 0,5 mm. Musen passer bedst til Palm grebet og Claw grebet. Musen er udstyret med hele 7 knapper og et vægtsystem, så du kan justere vægt efter eget behov. Af disse grunde er musen velegnet til alle spil typer så som FPS, MOBA, Battle Royale, MMO og MMORPG. Så hvis du leder efter en højrehåndet mus, der har hele pakken, så er Rival 600 et godt bud.

Køb SteelSeries Rival 600

Produktvideo:

5. SteelSeries Rival 650

“Bedste trådløs steelseries mus”

SteelSeries Rival 650
SteelSeries Rival 650

Pris: 899,00 kr.

SteelSeries Rival 650 er sammen med Rival 710 SteelSeries’ nyeste skud fra stammen. SteelSeries Rival 650 er SteelSeries’ eneste trådløse gamer mus, men også deres svar på den bedste trådløse gamer mus. Musen er nemlig udstyret med deres helt nye sensor system TrueMove 3+, som giver en præcision og hurtighed ingen andre trådløs gamer muse kan komme i nærheden af.

Rival 650 har det samme design, performance osv. som Rival 600. Forskellen er bare, at Rival 650 er trådløs. SteelSeries har altså udviklet en trådløs version af deres mest solgte og bedst anbefalet gamer mus, Rival 600. Så hvis du foretrækker den trådløse forbindelse, så er Rival 650 et super godt valg af SteelSeries mus. Ligesom Rival 600 er Rival 650 en højrehåndet mus udstyret med alt det en gamer kan drømme om. Musen kan bruges til alle slags spil (FPS, MOBA, Battle Royale, MMO og MMORPG).

Køb SteelSeries Rival 650

Produktvideo:

6. SteelSeries Rival 710

“Bedste high-end steelseries mus”

SteelSeries Rival 710
SteelSeries Rival 710

Pris: 799 kr.

SteelSeries Rival 710 er en af de nyere gamer muse fra SteelSeries. Musen udmærker sig ved at have et indbygget OLED display i venstre side af musen. Displayet giver dig visuelle notifikationer, in-game stats og meget mere. Ikke nok med det så vibrerer musen også, når du f.eks. får beskeder i Discord, bliver skudt i CS:GO eller mister HP i League of Legends. Alt dette kan du selv tilpasse. Derudover kan du også udskifte dele af musen (sensor, kabel og cover), så du selv kan tilpasse musen og så den er fremtidssikret.

Musen er designet til den seriøse gamer, der foretrækker en mus med en masse features/funktioner. Musen er en højrehånds-mus med kabel, der er designet til Palm grebet og Claw grebet. Musen er især velegnet til Palm grebet, fordi musen vejer hele 136 gram. Musen er designet til at kunne spille alle typer spil, men den er især velegnet til MMO og MMORPG spil så som World of Warcraft og Guild Wars 2.

Køb SteelSeries Rival 710

SteelSeries mus guide

Hvis du vil vælge den rette SteelSeries mus til din spillestil, så læs med nu. Nedenfor har vi nævnt en række ting der omfatter din spillestil. Det er vigtigt, at du tager hensyn til dem, når du vælger din SteelSeries mus. Gør dig selv den tjeneste at læse punkterne nedenfor, så du træffer det rigtige valg af SteelSeries mus.

  • Hvilken hånd bruger du?
  • Kabel eller trådløs
  • Hvilken type spil spiller du?
  • Greb (hvordan holder du om din mus?)
  • DPI

Hvilken hånd bruger du?

Enhver mus er designet til enten højrehåndede, venstrehåndede eller begge dele. Når du vælger en gamer mus, så husk at find ud af, om den valgte mus passer til din foretrukne hånd. De fleste producenter udvikler kun muse til højrehåndede eller begge hænder.

Men som venstrehåndet kan du med fordel anskaffe dig en såkaldt ‘ambidextrous’ mus. En ambidextrous mus er på dansk en mus, der kan anvendes af både højre- og venstrehåndede. Og hvis du er på udkig efter en SteelSeries mus, så kan vi varmt anbefale SteelSeries Sensei 310. Sensei 310 er designet til både højre- og venstrehåndede. Læs eventuelt vores anmeldelse af musen længere oppe i artiklen.

Kabel eller trådløs

Valget afhænger af, hvad du foretrækker. En mus med kabel giver naturligvis den bedst mulige forbindelse, dvs. ingen lag. SteelSeries har en lang række gamer muse med kabel, som vi har anmeldt længere oppe i artiklen.

En trådløs mus vil altid have en eller anden form for delay. Men i dag er teknologien så god, at du ikke kan mærke et delay, hvis du spiller med en high-end trådløs gamer mus. SteelSeries Rival 650 er et godt eksempel på netop det. Rival 650 er SteelSeries’ bud på verdens bedste trådløs mus. Musen har den nyeste teknologi inden for trådløs forbindelse og sensor. Du finder ikke en gamer mus, der reagerer og tracker ligeså hurtigt og præcist som Rival 650 fra SteelSeries. Læs eventuelt vores anmeldelse af SteelSeries Rival 650 længere oppe i artiklen.

Hvilken type spil spiller du?

Dit valg af gamer mus afhænger også af, hvilke spil du spiller. Hvis du spiller FPS og Battle Royale spil kræver det en hurtig reaktion. Den hurtige reaktion afhænger blandt andet af musens vægt. Jo lettere musen er, desto hurtigere vil du kunne bevæge den. Derfor vil gamere, der spiller FPS (CS:GO, Overwatch osv.), Battle Royale (Fortnite, PUBG osv.) og andre skydespil, typisk vælge en forholdsvis let mus. Her er SteelSeries Rival 110 er super godt valg, da der er tale om en letvægtsmus på 87,5 gram. Du har i disse spil heller ikke brug for en masse programmerbare knapper på musen.

Når du spiller MOBA (LoL, Dota 2 osv.) og MMO/MMORPG (WoW, Guild Wars 2 osv.) spil så er vægt ikke en særlig vigtig faktor. Det er vigtigere, at du vælger en mus med mange knapper eftersom du har mange flere keybindings i disse typer spil. Her vil SteelSeries Sensei 310 og SteelSeries Rival 600 være oplagte valg. Disse to muse fra SteelSeries tilbyder begge en lang række programmerbare knapper, som kan være til stor gavn.

Greb (hvordan holder du om din mus?)

De fleste glemmer helt, hvordan de holder om sin mus. Men det er faktisk super vigtigt, at du lægger mærke til og analysere dit greb, inden du vælger en gamer mus. Den rigtige mus til dig, afhænger af, hvilket greb musen er designet til, og om grebet passer til dig. Hvis du vælger en mus, der er designet til dit foretrukne greb, så kan du nemmere styre musen og derved formentlig forbedre dig. Med det sagt kan du stadig sagtens spille med en gamer mus uden at vide, hvilket greb musen er designet til. Men hvis du vælger en gamer mus, der er designet til dit foretrukne greb, så vil du bedre kunne kontrollere musens bevægelser og være mere præcis.

Claw greb

claw greb
claw greb

Groft sagt findes der tre forskellige greb teknikker/typer. Det første greb er det såkaldte claw greb. Det er det mest populære greb, fordi du opnår ekstra stabilitet og præcision. Det sker ved, at man kombinere tryk med fingerspidserne med det bagerste af hånden holder om og stabiliserer musen. En mus der er designet til claw grebet kan både være let og tung, valget afhænger af gamerens præferencer.

Alle SteelSeries muse er designet til claw grebet. Det er typisk de professionelle eSport-atleter og streamers, der anvender dette greb. Grunden til eSport-atleter og streamers foretrækker claw grebet er – som nævnt ovenfor – fordi grebet giver ekstra stabilitet og præcision.

Fingertip greb

fingertip greb
fingertip greb

Det andet greb er det såkaldte fingertip greb. Grebet minder meget om claw grebet. Forskellen er, at man ved fingertip grebet kun bruger fingerspidserne. Det vil sige, at man holder musen med fingerspidserne, mens musen nærmest løftes over musemåtten. Eftersom du næsten løfter musen over musemåtten, har du brug for en forholdsvis let mus, så din reaktionsevne ikke forværres pga. musens vægt.

De SteelSeries muse der er designet til fingertip grebet er følgende: SteelSeries Rival 110 og SteelSeries Sensei 310.

Palm greb

palm grip
palm grip

Det sidste og tredje greb er det såkaldte palm greb. Dette greb er en smule anderledes end de to andre, fordi du har langt mere berøring med musen. Du hviler håndleddet på musen, og på denne måde skubber du den rundt på musemåtten. Med sådan et greb har du brug for en større og tungere mus, så man nemmere kan støtte håndleddet.

De SteelSeries muse der er designet til palm grebet er følgende: SteelSeries Rival 310, SteelSeries Rival 710, SteelSeries Rival 600 og SteelSeries Rival 650 Wireless.

DPI

DPI står for dots per inch. I teorien betyder det, at hvis man flytter en mus med 5000 DPI en inch (2,54 cm), så vil cursoren flytte sig 5000 pixels. Jo højere DPI, jo mere følsom bliver din cursor. En højere DPI har sine fordele og ulemper. Du kan reagere hurtigere og vende dig om hurtigere med en højere DPI. Til gengæld kræver det meget træning at kunne ramme præcist med en høj DPI – netop fordi cursoren bliver mere følsom.

De professionelle foretrækker en højere DPI, hvorimod dem der gamer for sjov ikke har behov for en høj DPI. Alle muse fra SteelSeries – undtagen Rival 110 – har en DPI på maks 12000 DPI, hvilket er mere end rigeligt. Så du kan ikke komme galt afsted i byen, hvis du køber en SteelSeries mus – den har skam en høj nok DPI.