Trådløs gamer mus

Trådløs gamer mus fra Razer
Sidst opdateret: april, 2021 | Denne artikel indeholder annoncer

I dag performer en trådløs gamer mus lige så godt som en kabelføret gamer mus. Det er ganske enkelt umuligt at se og mærke forskel, selv for den rutinerede eSportsspiller. Så sig farvel til kablet og hej til den trådløse teknologi. 

Gamingmagasinet har i samarbejde med IT- og hardware ekspert Anders Braun lavet en test af trådløs gamer mus. Se de 5 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Trådløs Gamer Mus Test: Top 5 Bedste Trådløs Gaming Mus

Testen er baseret på vores eksperts anbefalinger, erfaring og research. Vi tester ikke selv produkterne.

Bedste trådløs gamer mus

Pris: 839 DKK

Vinderen i kategorien “bedste trådløs gamer mus” er Logitech G PRO. Et fremragende valg til FPS gaming hvor responstid er altafgørende. De fleste håndstørrelser kan anvende den, og den er forholdsvis let, så du let og elegant kan bevæge musen.

Annonce

Bedste billige trådløs gamer mus

Pris: 299 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige trådløs gamer mus” er Logitech G305. Musen har et simpelt design, som gør spiloplevelse behagelig. Den kan anvendes af både venstre- og højrehåndede, og så udmærker den sig især ved sine tilpasningsmuligheder.

Annonce

Bedste premium trådløs gamer mus

Pris: 1.154 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium trådløs gamer mus” er Razer Viper Ultimate. En god allrounder som kan klare de fleste størrelse hænder, grips og spil til UG. Designet til både højre- og venstrehåndede, udstyret med et væld af knapper og høj kvalitet.

Annonce

Bedste letvægts trådløs gamer mus

Pris: 749 DKK

Vinderen i kategorien “bedste letvægts trådløs gamer mus” er Glorious PC Gaming Race Model O. Letvægtsdesign er i højsædet, og med sin vægt på små 69 gram, er du sikret smooth bevægelser. Desuden er den af en solid konstruktion og har en lav responstid.

Annonce

Bedste ergonomiske trådløs gamer mus

Pris: 799 DKK

Vinderen i kategorien “bedste ergonomiske trådløs gamer mus” er Corsair Dark Core RGB PRO. En super komfortabel mus at anvende, især ved palm grip. Musen har en enestående sensor, som kan ramme en DPI på 18.000. Udstyret med en lav responstid.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til trådløs gamer mus

Hvis du vil være sikker på at træffe det helt rigtige valg af trådløs gamer mus, så er du nød til at sætte dig ind i tingene. Det er vigtigt, at du overvejer et par ting og samtidig får viden om andet, der har en relation til valget af trådløs gamer mus. Det er blandt andet fordele og ulemper ved en trådløs gamer mus, viden om DPI og hvor mange programmerbare knapper du har brug for. Herunder kan du læse om de ting, vi mener, har indflydelse på dit valg.

 • Hvad er en trådløs gamer mus?
 • Trådløs vs ledning
 • Laser vs optisk
 • Responstid
 • Batteritid
 • DPI
 • Programmerbare knapper
 • Sensor
 • Ergonomi
 • Pris
 • Mærker

Hvad er en trådløs gamer mus?

En trådløs gamer mus er en mus, som er optimeret til gaming samtidig med at den er trådløs. Optimeret til gaming betyder, at musen er præcis og hurtig, har programmerbare knapper, der er muligheder for at skrue op og ned på følsomheden/DPI og vægten kan i nogle tilfælde justeres.

Derudover vil man typisk også forbinde enhver gamer mus med RGB lys, som ofte er at se på de mere high-end gamer muse.

Trådløs vs ledning

Sort trådløs gamer mus

Vi er i år 2021, og trådløs gamer mus har eksisteret i lang tid nu. I over 10 år har producenter af gaming udstyr forsøgt at udvikle trådløse gamer muse, men hvorfor bruger streamere, professionelle eSports-spillere og gamere ikke dem? Se ulemperne ved at bruge en trådløs gamer mus til gaming.

Ulemper

 • Input lag. Når du gamer med en trådløs gamer mus, kommer du til at opleve input lag. På grund af teknologiens fremskridt er det dog i dag svært at mærke forskel på, om der er en input lag forskel.
 • Vægt. En trådløs gamer mus har en tendens til at veje mere end gamer muse med ledning. Musen kræver nemlig et batteri, som typisk medfører, at musen kommer til at veje mere end hovedparten af gamer muse med ledning.
 • Batteritid og opladning. En trådløs gamer mus kan også være besværlig, når det kommer til batteritid. For en trådløs gamer mus skal naturligvis oplades på et eller andet tidspunkt – uanset hvilken en du har. Og en mus skal typisk oplades flere gange om ugen, hvis du gamer hver dag. Hvis du glemmer at oplade musen, så kan musen risikere at disconnect imens du spiller, hvilket ikke er en særlig fed oplevelse.
 • Plads. Opladeren til den trådløse gamer mus kommer til at tage noget plads fra dit skrivebord/gamer bord.
 • Pris. Hvis du vil have en trådløs gamer mus, så bliver du også nød til at tage den store pung frem. Du kan sagtens få en god almindelig gamer mus til en lav pris, men en trådløs gamer mus koster bare mere – og det er en fact.

Laser vs optisk

Som gamer er musen noget af det absolut vigtigste gaming udstyr. Det er et must for enhver gamer. Hvis du bruger en mus til almindeligt arbejde, streaming og browsing, ja så er der ingen grund til at betale flere hundrede kroner for en gamer mus. Men hvis du er en gamer, så opnår du de fedeste gaming oplevelser, hvis du har det rette gaming udstyr. Men hvad er bedst til gaming: en laser eller optisk sensor?

Før vi giver dig svaret på ovenstående spørgsmål, vil vi kort forklare, hvordan de to sensorer fungerer i praksis. Begge sensorer har en indbygget CMOS-billedsensor, som analysere overfladen musen bevæger sig på samt hurtigheden. Det sker ved, at sensoren tager tusindevis af billeder per sekund. Men den store forskel på laser sensoren og den optiske sensor ligger i, hvilket lys de bruger til at belyse overfladen. En optisk sensor bruger LED lys og en laser sensor bruger laser. Begge metoder har sine fordele og ulemper, som vi forklarer nedenfor.

Følsomhed

Når det kommer til DPI (hvor følsom musen er overfor bevægelser), så er der faktisk ikke et særlig stort gap mellem laser og optisk. Før i tiden var laser muse de bedste, når det kom til DPI niveau. I dag er tilbyder laser muse stadig højeste DPI, men med et lille gap, som ikke bør afgøre din beslutning om, hvorvidt du skal vælge en laser eller optisk mus. De færreste (inklusiv professionelle eSports-spillere) kommer nemlig aldrig til at bruge de høje DPI niveauer, fordi de er FOR høje.

Præcision

Præcision er til gengæld noget du bør tage højde for. Her handler det om, hvor præcis musen er til at analysere overfladen. Og her er forskellen kæmpe, hvorfor du bør høre godt efter nu.

En laser mus kan bruges på enhver overflade og er super præcis uanset hvilken overflade du bruger musen på. Men musen kan i nogle tilfælde blive for præcis og overanalysere.

En optisk mus kan ikke bruges på overflader, som reflektere sensorens lys (musemåtter). Hvis du f.eks. bruger en optisk mus på et glas bord, så er musen ikke præcis og faktisk ubrugelig. En optisk mus er dog stadig bedst til gaming, når du bruger en gamer musemåtte eller en almindelig musemåtte. Derfor ser man stort set alle eSport hold, streamere og gamere anvende den optiske mus.

Pris

Før i tiden kostede optiske muse ikke særlig meget, og derfor var den optiske mus det billige valg. I dag er der faktisk ikke nogen forskel på prisen. Vi anbefaler, at du køber en trådløs gamer mus til minimum 450 kroner. Hvis du køber en trådløs gamer mus til under 450 kroner, risikerer du lav kvalitet i forhold til ydeevne og byggekvalitet. Hvis du har at gøre med et stramt budget, så er Corsair Harpoon RGB Wireless det rigtige valg.

Konklusion

Så hvilken type sensor vinder så – kan det afgøres? Både ja og nej. Der er ingen tvivl om, at en optisk mus er langt bedre til gaming end en laser mus, fordi den optiske sensor er mere pålidelig/stabil. Og som gamer er det ekstrem vigtigt, at du spiller med en mus, som har en pålidelig sensor. Når det kommer til DPI, så vil laser musen kunne tilbyde dig en højere DPI. Men som sagt så betyder det ikke spor, fordi du aldrig kommer til at anvende en så høj en DPI. Så hvis vi absolut skal kåre en vinder, bliver det den optiske mus.

Responstid

Responstid er nok det første du skal tage til overvejelse, når du vælger din mus. Responstid siger noget om, hvor hurtig musen er til at følge dine bevægelser. Responstid er derfor en altafgørende faktor, som du bør tage meget seriøst. Responstiden på trådløse gamer muse varierer meget. Vi anbefaler, at du vælger en trådløs gamer mus med en responstid på 2ms eller derunder. Guldstandarden er egentlig 1ms, hvilket er den bedste responstid til gaming.

Du kan ikke gå galt i byen, hvis du vælger en trådløs gamer mus fra vores test, da alle har en responstid på 1ms. Som tidligere anført kan du kun læse om de allerbedste trådløse gamer muse i vores test. Så eventuelt tag et kig på testen, hvis du endnu ikke har læst den igennem.

Batteritid

Batteritid er også noget, der har en stor betydning for valget af trådløs gamer mus. Nogle muse kan holde sig i mere end 50 timer, mens andre kan holde sig i få timer. Derfor skal du være opmærksom på batteritid, når du vælger en trådløs gamer mus.

DPI

Alle gamer muse har et minimum og et maksimum, når det kommer til DPI niveauer. I sig selv er DPI ikke noget du skal tænke overdrevent meget på. For en mus i denne her tidsalder vil have et lavt nok og højt nok DPI niveau til at kunne tilfredsstille selv den mest kræsne gamer. Det har musene i testen i hvert fald. Hvis du laver små bevægelser, når du gamer, så bruger du et højt DPI niveau. Hvis du derimod laver store bevægelser, så bruger du et lavt DPI niveau.

Der er fordele og ulemper for både et lavt og højt DPI niveau. Men et højt DPI niveau kan du nemmere vende dig rundt og eksekvere, til gengæld bliver dine bevægelser mindre præcise. Med et lavt DPI niveau kan du nemmere styre dine bevægelser, og derved opnår du mere præcision. Ulempen er, at du skal bruge mere tid på at eksekvere og f.eks. vende dig rundt i CS:GO, når en modstander skyder efter dig.

Programmerbare knapper

Programmerbare knapper er ekstra knapper på musen. Om du skal vælge en trådløs gamer mus med programmerbare knapper eller ej, afhænger af de spil du spiller. En trådløs gamer mus vil altid have en eller flere programmerbare knapper, fordi det er et must. Men nogle har flere end andre.

Hvis du bruger meget tid på spil som World of Warcraft, League of Legends og Fortnite, kan det være en fordel at spille med en trådløs gamer mus med mange programmerbare knapper. I de her spil bruger man typisk flere knapper på ens tastatur eller mus, fordi spillet kræver, at man sætter mange forskellige keybindings. Derfor kan det være en fordel at bruge en trådløs gamer mus med mange programmerbare knapper i sådanne situationer.

Hælder du mere til skydespil og andre spil, hvor man ikke har brug for at sætte særlig mange keybindings? Så behøver du ikke anskaffe dig en trådløs gamer mus, som er udstyret med mange knapper.

I sidste ende afhænger valget af dine egne behov og ønsker. Vi prøver såmænd bare, at vejlede og hjælpe dig på rette vej.

Sensor

Dette afsnit om sensor hænger egentlig lidt sammen med afsnittet om laser vs optisk. Vi vil dog alligevel forklare lidt om de sensorer som de forskellige gaming brands tilbyder. Til at begynde med vil vi pointere, at uanset hvilken trådløs gamer mus du vælger fra ovenstående test, så er du sikret høj præcision, pålidelighed og hurtighed.

Både SteelSeries, Logitech, Razer og Corsair tilbyder enestående og unikke sensorer, som næsten ingen andre gaming brands kan konkurrere med.

Ergonomi

Det er også vigtigt at have ergonomi i mente, når du skal til at vælge en trådløs gamer mus. Et ergonomisk design er altafgørende for, om dine fremtidige gaming oplevelser bliver fantastiske. Så snart din mus ligger godt i hånden, så kan du game i flere timer af gangen.

Alle de trådløse gamer muse som er nævnt i testen har et ergonomisk design, som gør, at du holder komfortabelt om musene. Designet er også grunden til at de ovennævnte trådløse gamer muse  i testen er de mest prisvindende og bedst anbefalet muse nogensinde.

Pris

Det giver lidt sig selv, at en trådløs gamer mus er dyrere end en almindelig gamer mus med ledning, fordi den trådløse teknologi koster mere at inkludere i en mus. Før i tiden var trådløse gamer muse prissat til ekstremt høje priser, men i dag er det lidt anderledes.

Hvis du har at gøre med et stramt budget, kan du faktisk få en trådløs gamer mus af høj kvalitet med et ergonomisk design til kun 499 kroner. Musen hedder Corsair Harpoon RGB Wireless og er også udstyret med fed RGB belysning. Så hvis du gerne vil spare penge på mus-fronten eller ikke har penge nok til en high-end trådløs gamer mus, så er Corsair Harpoon RGB Wireless et godt valg.

Men hvis du gerne vil have den ultimative trådløse gamer mus, så tag et kig på de andre muse fra testen af. Det er SteelSeries Rival 650, Logitech G903, Razer Lancehead og Razer Mamba, som du kan læse mere om i vores test.

Mærker

Der er nogle gaming brands, som er bedre end andre til at producere og udvikle trådløse gamer muse. Herunder får du et overblik over de bedste producenter af trådløse gamer muse.

SteelSeries

SteelSeries er et anerkendt gaming brand, som gamere fra hele verden kender til. SteelSeries er især kendt i norden, fordi det er et dansk gaming brand. Du kan derfor forvente høj kvalitet til rimelige priser. SteelSeries blev grundlagt tilbage i 2001, hvor virksomheden egentlig blev kaldt Soft Trading. Efterfølgende valgte man så at ændre navnet til SteelSeries i 2007.

SteelSeries er en af de gaming brands, som er mest kendt for sine gamer mus-serier. De har fået diverse kåringer og klarer sig altid fremragende i både nationale og internationale tests. Udover at SteelSeries udvikler gamer muse til gamer folket, så er virksomheden også kendt for sine gaming headsets og gamer musemåtter.

Logitech

Logitech er et computer udstyr brand, som har en bred vifte af produkter. Det er alt lige fra webcams til tastaturer. Så der er ingen tvivl om, at SteelSeries’ produktportefølje er noget anderledes end Logitechs. Logitech fokuserer ikke kun på gaming, men også på andet udstyr til den almene kontorarbejder. Men Logitech har en gaming afdeling, som de kalder for Logitech G.

Logitech G udvikler gaming udstyr af høj kvalitet. Priserne for Logitechs produkter er ofte højere end hvad andre gaming brands tilbyder. Til gengæld er kvaliteten også i en klasse for sig. Logitech er bedst kendt for sine gamer muse, gaming headsets og gaming tastaturer.

Razer

Razer er en af verdens største gaming brands og har også en forholdsvis stor produktportefølje, som ikke kun er gaming udstyr. Razer producerer og udvikler f.eks. også bærbarer og smartphones med fokus på gaming. Virksomheden blev grundlagt i 2005 og siden da har virksomheden været en afgørende faktor for, hvordan gaming branchen ser ud i dag.

Razer er meget kendt for sine gamer muse, gaming tastaturer og gaming headsets. Derudover er man sikret høj kvalitet og et aggressivt samt futuristisk design, hvilket appellerer til mange gamere.

Corsair

Corsair er en lidt mindre spiller på gaming udstyrs markedet, fordi de ligesom Logitech har en stor produktportefølje. De er mere kendt for at udvikle højkvalitets hardware til gaming pc’er end gaming udstyr.

Når det kommer til gaming udstyr er Corsair kendt for at udvikle enestående gamer muse, gaming tastaturer og gaming headsets til fordelagtige priser.

Hvad siger undersøgelser om trådløs gamer mus?

Ifølge en markedsanalyse af markedsanalysebureauet Grand View Research forventes det, at markedsstørrelsen for trådløse mus at ramme 1.77 billioner dollars i 2025. Det er en stigning på hele 3.7 %, og det er under forudsætning af, at gaming brands som Logitech bliver ved med at udvikle nye innovationer inden til forbrugerne. Brands spiller netop en afgørende rolle for forecastet. Når det er sagt har et større ønske om bekvemmelighed fra forbrugernes side også noget at skulle have sagt. Dét, at trådløse gamer mus hele tiden forbedres rent teknologi-mæssigt, som f.eks. batterilevetid, bluetooth o.lign. er faktorer, som er skyld i forudsigelserne, da forbrugerne netop efterspørger dette. Det er især i Kina og Indien, hvor man ser største vækst i markedet. Nordamerika er det største marked, mens Europa er næststørst. 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke trådløse gamer mus er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 5 bedste trådløse gamer mus. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

De trådløse gamer mus vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en trådløs gamer mus?

Valget af trådløs gamer mus afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Referencer
 •  “Wireless Mouse Market Size Worth $1.77 Billion By 2025 | CAGR 3.7%.” https://www.grandviewresearch.com/press-release/global-wireless-mouse-market. Åbnet 26 mar.. 2021.
Forfatter
Anders Braun