Trådløs gamer mus

Trådløs gamer mus
Sidst opdateret: februar, 2024 | Denne artikel indeholder annoncer

I dag performer en trådløs gamer mus lige så godt som en kabelføret gamer mus. Det er ganske enkelt umuligt at se og mærke forskel, selv for den rutinerede eSportsspiller. Så sig farvel til kablet og hej til den trådløse teknologi. 

Gamingmagasinet har i samarbejde med IT- og hardware ekspert Ricki Guldborg lavet en test af trådløse gamer mus. Se de 5 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Trådløs Gamer Mus Test: Top 5 Bedste Trådløs Gaming Mus

Produktvalg baseres på analyse og research, men artiklen indeholder kun produkter fra vores kommercielle partnere, hvilket gør den til en annonce. Læs her for at forstå, hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker vores produktvalg. Vores artikler bygger som udgangspunkt på eksterne tests og anmeldelser fremfor vores egne.

1. SteelSeries Prime Wireless

Bedste trådløs gamer mus

Pris: 1.099 DKK

Vinderen i kategorien “bedste trådløs gamer mus” er SteelSeries Prime Wireless. Et fremragende valg til FPS gaming hvor responstid er altafgørende. De fleste håndstørrelser kan anvende den, og den er forholdsvis let, så du let og elegant kan bevæge musen. Absolut en af de allerbedste der findes på markedet.

Annonce

2. Nordic Gaming FreeFlyer

Bedste billige trådløs gamer mus

Pris: 329 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige trådløs gamer mus” er Nordic Gaming FreeFlyer. Musen har et lækkert design, som gør spiloplevelse behagelig. Den kan anvendes af både venstre- og højrehåndede, og så udmærker den sig især ved sin lave vægt.

Annonce

3. Logitech G PRO X SUPERLIGHT 2

Bedste premium trådløs gamer mus

Pris: 1.290 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium trådløs gamer mus” er Logitech G PRO X SUPERLIGHT 2. En eksklusiv allrounder som kan klare alle typer spil, de fleste størrelse hænder, grips og spil til UG. Designet til både højre- og venstrehåndede, udstyret med et væld af knapper og høj kvalitet. Absolut den bedste mus på markedet lige nu.

Annonce

4. Glorious PC Gaming Race Model O Wireless

Bedste letvægts trådløs gamer mus

Pris: 749 DKK

Vinderen i kategorien “bedste letvægts trådløs gamer mus” er Glorious PC Gaming Race Model O. Letvægtsdesign er i højsædet, og med sin vægt på små 69 gram, er du sikret smooth bevægelser. Desuden er den af en solid konstruktion og har en lav responstid.

Annonce

5. ROCCAT Kone Pro Air

Bedste ergonomiske trådløs gamer mus

Pris: 999 DKK

Vinderen i kategorien “bedste ergonomiske trådløs gamer mus” er ROCCAT Kone Pro Air. Tysk kvalitet når det er bedst. En super komfortabel mus at anvende, og så har den en enestående optisk sensor, der byder på lav responstid. God allrounder også.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til trådløs gamer mus

Sort trådløs gamer mus

Hvis du vil være sikker på at træffe det helt rigtige valg af trådløs gamer mus, så er du nød til at sætte dig ind i tingene. Det er vigtigt, at du overvejer et par ting og samtidig får viden om andet, der har en relation til valget af trådløs gamer mus. Det er blandt andet fordele og ulemper ved en trådløs gamer mus, viden om DPI og hvor mange programmerbare knapper du har brug for. Herunder kan du læse om de ting, vi mener, har indflydelse på dit valg. Læs vores guide til og valg af trådløs gamer mus, således du har de bedste forudsætninger for at vælge den rette trådløse gamer mus til dine ønsker og behov.

Hvad er en trådløs gamer mus?

De trådløse gaming mus er meget ligesom alle andre mus. De bruges til at navigere rundt på din computer. Der er selvfølgelig meget mere til gaming mus og endnu mere som de trådløse gamer mus kan. Disse mus er designet til brug i spil og har derfor de bedste dele man kunne ønske sig. Gamer mus kommer med specielle sensorer, der gør, at du altid vil være præcis, ekstra knapper så du er mere effektiv og et ergonomisk design. Trådløse gaming mus går et skridt videre og introducerer en ledning fri oplevelse, som er svær at gå væk fra når man først har prøvet det.

Hvorfor skal jeg købe en trådløs gaming mus?

Der er mange grunde til at gå over til en trådløs gamer mus. Da denne type mus ikke har en ledning, vil ledningen ikke kunne frustrere dig eller endda giver dig problemer i spil. Uden en ledning har du desuden mulighed for, nemt at pakke musen sammen, hvis du bruger den til flere computere eller rejser en del. Gaming mus er lavet til at give dig den bedste oplevelse når du spiller og trådløse gaming mus gør nøjagtig det samme. Alt efter hvilke spil du spiller og hvordan du spiller dem, kan de endda forbedre dine evner. Igennem denne artikel vil flere at disse begrundelser blive uddybet. 

Hvilken trådløs gamer mus skal jeg vælge?

Når du skal vælge den rette trådløse gamer mus er der en hel del du kan tage stilling til. Mange af dem er de samme som med almindelige gamer mus, såsom størrelse, greb, sensor og DPI. Med trådløse gaming mus er der dog mere at holde styr på og kan være vigtigere end alt andet. Når du skal vælge den rette trådløse gamer mus er det vigtigt at du ved hvordan batteriet er. Du skal altså finde ud af hvor lang tid det holder strøm, hvordan den oplades og hvor lang tid det tager at oplade. Da disse mus har et batteri indbygget, vil vægten også være påvirket. Bare rolig, vi gennemgår alle disse områder i artiklen.

Kombinér trådløs gaming mus med andet gaming udstyr

Når du spiller med en trådløs gamer mus kan det være en så dejlig oplevelse, men ved at kombinere andet udstyr, kan du opleve den absolutte bedst måde at spille på. En musemåtte er et meget vigtigt redskab for dig og din mus. Musemåtten hjælper med at giver en overflade musen har bedre kontrol over, samt er lavet af materialer, som giver en glidende og fejlfri brug af din mus. Der er mange musemåtter, så du kan endda finde en som, passer med din mus’ stil. I dag skal du heller ikke være mange for at din musemåtte ikke er kompatibel med din mus, da gamer mus i dag, kan kalibrere sig til din unikke måtter. 

Trådløs gamer mus vs. gamer mus med kabel

Der er ikke ligefrem en masse forskelle på trådløse gamer mus og gamer mus med kabel, men der er bestemt fordele og ulemper ved begge. Den mest åbenlyse forskel på de to er ledningen. Trådløs gaming mus har, som navnet siger, ingen ledning. Dette kan give en mere fri oplevelse og gøre det nemmere at transportere rundt. Der er dog også mulige ulemper ved trådløse mus, som ikke findes på kabel mus. Gamer mus med kabel har selvfølgelig en ledning og derfor intet batteri du skal tænke på. Trådløs gaming mus har en hvis antal timer de fungere i og så skal de oplades. Både batteritiden og tiden det tager at oplade dem kan variere meget og det kan være et absolut mareridt, hvis man får fat i en forkert mus eller den er defekt. Det er dog ikke et stort problem i dag, da fleste kan holde strøm i mindst 24 timer.

Her ses en kort opridset udgave af ulemperne:

  • Input lag. Når du gamer med en trådløs gamer mus, kommer du til at opleve input lag. På grund af teknologiens fremskridt er det dog i dag svært at mærke forskel på, om der er en input lag forskel.
  • Vægt. En trådløs gamer mus har en tendens til at veje mere end gamer muse med ledning. Musen kræver nemlig et batteri, som typisk medfører, at musen kommer til at veje mere end hovedparten af gamer muse med ledning.
  • Batteritid og opladning. En trådløs gamer mus kan også være besværlig, når det kommer til batteritid. For en trådløs gamer mus skal naturligvis oplades på et eller andet tidspunkt – uanset hvilken en du har. Og en mus skal typisk oplades flere gange om ugen, hvis du gamer hver dag. Hvis du glemmer at oplade musen, så kan musen risikere at disconnect imens du spiller, hvilket ikke er en særlig fed oplevelse.
  • Plads. Opladeren til den trådløse gamer mus kommer til at tage noget plads fra dit skrivebord/gamer bord.
  • Pris. Hvis du vil have en trådløs gamer mus, så bliver du også nød til at tage den store pung frem. Du kan sagtens få en god almindelig gamer mus til en lav pris, men en trådløs gamer mus koster bare mere – og det er en fact.

Opsætning af trådløs gaming mus

Nutidens gaming virksomheder har gjort det stort set smertefrit at sætte deres produkter op. Sæt USB donglen til pc og tænd din mus. De skulle meget gerne kunne se hinanden med det samme. Hvis ikke, prøv at benytte ledningen, indtil du har installeret den rette software. Gå ind på den hjemmeside af dem som har skabt din mus og find deres software. Når den er installeret, skal musen gerne virke og du vil have mulighed for at lave diverse indstillinger. Hvis din computer stadig ikke kan finde din mus efter du har fjernet ledningen, kan du prøve at genstarte din pc. Langt de fleste trådløse mus vil dog ikke have nogen problemer overhovedet.

Valg af trådløs gaming mus

Typer

Ambidekstral mus

Venstrehånds mus er meget svære at finde med kabel og derfor næsten umuligt at finde trådløs. Ambidekstrale mus er den bedste løsning til dette problem. De er symmetriske på begge sidder af musen og af den grund, kan de bruges af alle. Der er dog ikke alle ambidekstrale gamer mus som er sande ambidekstrale mus. Der fokus på højrehåndet spillere, så selv symmetriske mus, vil til tider kun have makroknapper til højrehåndet.

MMO mus

Ved mange spil, kan den samme mus snildt bruges, men hvis du spiller mange eller meget MMO spil, vil en anden type mus måske være noget for dig. Disse mus er ofte større og tungere end andre mus, da de vil have en hel masse knapper på siden, som vil hjælpe dig med at opnå den bedst spiloplevelse i disse typer spil.

Letvægts mus

Gamer mus har ikke altid haft fokus på vægt og specielt ikke de trådløse, da de har et batteri. Nogle har dog fundet ud af at en mindre vægt har nogle fordele og det er derfor blevet yderst populært for alle virksomheder at reducere vægten på deres mus. De trådløse gamer mus vil ofte være de mus med en lidt højere vægt, da mangel på kabel kræver mere elektronik i musen. De kan dog stadig sagtens findes med en meget lille vægt.

Tung mus

Trådløs gaming mus er næsten de eneste mus tilbage, hvor du kan finde dem med en vægt over 100 gram. Dette er bestemt ikke for alle, men det kunne være for dig. Disse mus er ofte bare tunge, da de har mange features, men der er stadig virksomheder, som giver dig mulighed for at justere vægten.

Greb

Der findes mange forskellige former på både trådløs gamer mus og vores hænder. Dette betyder altså at vi holder forskelligt på musen og ikke alle mus er lige gode til alle typer greb. Der er 3 generelle typer. Palm, claw og fingertip. Vi har beskrevet de tre typer, så du kan finde ud af hvor du ligger. Hvis ingen af dem lyder helt rigtig, kan det være du benytter en blanding af to, hvilket mange andre også gør. 

Palm

Med palm grebet, vil din hånd ligge fladt på museryggen og fingrene er strakt langs musen. Benytter du dig at et greb lignende dette er lidt større ergonomiske mus klart et af de bedre valg.

Claw

Du vil ikke benytte nær så meget af musen til at holde fast. Det nederste af din håndflade vil røre musens ryg og dine fingre buet i en klo lignende form. Mindre eller ambidekstrale mus kunne være for dig. 

Fingertip

Benytter du dig af fingertip grebet, røre du knapt nok musen. Kun dine fingre vil holde om musens top og sidder. Det vil være mest optimalt at finde en trådløs gaming mus med lav ryg, hvis du kan lide dette greb.

Sensor (laser vs. optisk)

Som gamer er en trådløs gamer mus noget af det absolut vigtigste gaming udstyr. Det er et must for enhver gamer. Hvis du bruger en mus til almindeligt arbejde, streaming og browsing, ja så er der ingen grund til at betale flere hundrede kroner for en gamer mus. Men hvis du er en gamer, så opnår du de fedeste gaming oplevelser, hvis du har det rette gaming udstyr. Men hvad er bedst til gaming: en laser eller optisk sensor?

Før vi giver dig svaret på ovenstående spørgsmål, vil vi kort forklare, hvordan de to sensorer fungerer i praksis. Begge sensorer har en indbygget CMOS-billedsensor, som analysere overfladen musen bevæger sig på samt hurtigheden. Det sker ved, at sensoren tager tusindevis af billeder per sekund. Men den store forskel på laser sensoren og den optiske sensor ligger i, hvilket lys de bruger til at belyse overfladen. En optisk sensor bruger LED lys og en laser sensor bruger laser. Begge metoder har sine fordele og ulemper, som vi forklarer nedenfor.

Responstid

Responstid er nok det første du skal tage til overvejelse, når du vælger din mus. Responstid siger noget om, hvor hurtig musen er til at følge dine bevægelser. Responstid er derfor en altafgørende faktor, som du bør tage meget seriøst. Responstiden på trådløse gamer muse varierer meget. Vi anbefaler, at du vælger en trådløs gamer mus med en responstid på 2ms eller derunder. Guldstandarden er egentlig 1ms, hvilket er den bedste responstid til gaming.

Du kan ikke gå galt i byen, hvis du vælger en trådløs gamer mus fra vores test, da alle har en responstid på 1ms. Som tidligere anført kan du kun læse om de allerbedste trådløse gamer muse i vores test. Så eventuelt tag et kig på testen, hvis du endnu ikke har læst den igennem.

DPI

DPI har en sjov og forvirrende historie bag sig. DPI eller “Dots Per Inch” er nemlig ikke det rigtige navn for hvad der egentlig bliver målt. Heldigvis er det nemt at forstå hvad det har af betydning for dig. Niveauet af DPI på din trådløse gamer mus afgør hvor følsom din musemarkør er. Det vil altså sige den justere hvor meget du skal bevæge musen i forhold til musens bevægelse. Jo højere din DPI er, jo mindre skal du bevæge musen. Jo lavere, jo mere skal du bevæge den. Hvis vi tager 2000 DPI som eksempel, skal du kun bevæge dit håndled for at nå fra den ene ende af din skærm til den anden.

Alle gamer muse har et minimum og et maksimum, når det kommer til DPI niveauer. I sig selv er DPI ikke noget du skal tænke overdrevent meget på. For en mus i denne her tidsalder vil have et lavt nok og højt nok DPI niveau til at kunne tilfredsstille selv den mest kræsne gamer. Det har musene i testen i hvert fald. Hvis du laver små bevægelser, når du gamer, så bruger du et højt DPI niveau. Hvis du derimod laver store bevægelser, så bruger du et lavt DPI niveau.

Der er fordele og ulemper for både et lavt og højt DPI niveau. Men et højt DPI niveau kan du nemmere vende dig rundt og eksekvere, til gengæld bliver dine bevægelser mindre præcise. Med et lavt DPI niveau kan du nemmere styre dine bevægelser, og derved opnår du mere præcision. Ulempen er, at du skal bruge mere tid på at eksekvere og f.eks. vende dig rundt i CS:GO, når en modstander skyder efter dig.

Indgang

Trådløs gamer mus betyder at musen selvfølgelig ikke kræver en ledning for at kunne bruges, men uanset hvad skal din mus tilsluttes til din computer. Der er mange måder dette kan gøres på. Dem der ofte er brugt er 2.4Ghz USB dongle, bluetooth eller virksomhedernes egne versioner med deres egen teknologi. Der er dog nogle fordele og ulemper, som kan have effekt på dit endelige valg af mus. 

Trådløs via USB: USB dongles er meget smarte, da du bare skal sætte dem i din pc og så virker det bare. Hvis der er for mange produkter som køre på samme trådløse frekvens, kan din mus enten frakoble eller opføre sig mærkeligt. Dette er grunden til at mange virksomheder er begyndt at lave speciale trådløse USB dongles. Disse USB dongles er ret små og hvis man ikke passer på, kan man de let forsvinde. Det er de færreste virksomheder som sælger nye.

Bluetooth: De fleste trådløse gaming mus vil bruge USB, men bluetooth er et godt valg, hvis det er muligt. Da musen vil blive koblet til din enhed, vil de ofte være designet så de ikke kan kobles til andet, så længe du ikke beder musen om det. Mus med bluetooth holder som regel også længere strøm, da disse mus har færre informationer de skal sende frem og tilbage eller generelt bare ikke kræver den samme mængde energi for at køre. 

Batteri

Genopladeligt batteri: Langt de fleste trådløse gaming mus ligner en almindelig gamer mus med kabel, men de har et batteri inde i sig. Disse batterier kan variere meget, da de ikke kan holde samme mængde strøm og nogle mus kan kræve mere strøm end andre. Det er vigtigt at tjekke batteritiden på disse mus inden du køber dem og er som regel nemt at finde på købssiden. Hvis disse batterier skulle fejle, kan de ikke udskiftes og musen bliver derfor ubrugelig. 

Udskiftelige batteri: Det ses ikke meget på trådløse gaming mus, da dette kan blive dyrt, samt ligger til vægten af musen. Der er dog nogle fordele ved at kunne skifte de AA eller AAA batterier som sidder i. Du behøver nemlig ikke bekymre dig om batteriet en dag vil fejle, da de kan udskiftes. De holder ofte også længere, da den type mus der bruger dem, har færre funktioner.  

Oplader

Station: Nogle af de dyre trådløse gaming mus går meget på i udseende og vil derfor gøre alt hvad de kan, for at få din mus til at se godt ud hele tiden. Derfor kan nogle mus oplades på en station eller “dock”, som nærmest er en form for trone til din mus. Disse docks er magnetiske og din mus vil nemt klikke på og oplade, imens den ser fantastisk ud. 

Trådløs opladning: Det er efterhånden ved at være en meget kendt opfindelse. Du lægger din mobil på en lille plade og så begynder den bare at oplade. Denne form for teknologi findes også for visse trådløse gamer mus. Ligesom med mobilen, ligger du bare musen på pladen efter brug og den vil oplade.

Musemåtte: Ved du hvad lyder godt? En mus der aldrig løber tør for strøm. Det er faktisk muligt. De største gaming virksomheder, har bestemte trådløse gaming mus som kan oplades af specielle musemåtter. Så længe musen er på musemåtten vil den oplade. 

Kabel: Alle trådløse mus skal på et tidspunkt oplades og det er meget frustrerende at løbe tør midt under brug. Det er derfor vigtigt at vide, at næsten alle mus sagtens kan bruges imens de oplades med ledning. Hvis uheldet skulle være ude, har du en solid plan B. 

Spil

Ved mange gaming produkter spiller de forskellige genre af spil ikke en stor rolle i dit endelige valg. Det er dog helt anderledes ved trådløse gamer mus. Der er simpelthen så mange forskellige mus bygget til specifikke genre og spil har derfor stor indflydelse.

MMO, MOBA og ARPG: Disse spilgenrer kræver mange knapper, men det er ikke altid særligt intuitivt at benytte tastaturet. Disse spil kan kræve lige fra 4 til over 20 ekstra knapper. Der er mus, kaldet MMO mus, som er lavet til at hjælpe dig med at opnå en bedre spiloplevelse.

FPS og TPS: Skydespil er meget populære. FPS spil som Counter Strike eller TPS spil som Fortnite er meget dominerende på markedet. Disse spil kræver stor præcision og hurtige bevægelser. Der er derfor en helt masse mus, som specifikt er designet til at være så let og præcis som muligt.

Materialer

Plastik: Det er primært en enkelt type plast som bliver brugt. ABS plast er meget holdbart, selv i meget tynde lag og er nemt at forme under produktion, hvilket også gør det nemt at manipulere med og på den måde give en unik tekstur til musen. 

Teflon: Materialet brugt under musen til muse fødder er teflon. Også kaldet PTFE. Flere og flere mus kommer med helt hvide fødder. Det betyder at de er lavet af 100% teflon og musen vil glide meget nemmere rundt på din musemåtte. Er fødderne sorte er materiale en blanding og vil ikke glide på samme måde.

Funktioner

DPI: Vi har allerede været over DPI, men ikke hvordan du har kontrol over det. Langt de fleste trådløse gaming mus vil komme med en knap eller to, lige bag musehjulet. med disse knapper kan du skrue op og ned for DPI’en midt i et spil, så du ikke behøver at minimere spillet for at pille ved musens indstillinger.

Makroknapper: Din trådløse gamer mus vil ende med at have en form for makroknapper på sig. Disse knapper kan du give lige den funktion du ønsker. Kun fantasien sætter grænser eller musens software. Hvis du bruger meget tid på spil som World of Warcraft, League of Legends og Fortnite, kan det være en fordel at spille med en trådløs gamer mus med mange programmerbare knapper. I de her spil bruger man typisk flere knapper på ens tastatur eller mus, fordi spillet kræver, at man sætter mange forskellige keybindings. Derfor kan det være en fordel at bruge en trådløs gamer mus med mange programmerbare knapper i sådanne situationer.

Hælder du mere til skydespil og andre spil, hvor man ikke har brug for at sætte særlig mange keybindings? Så behøver du ikke anskaffe dig en trådløs gamer mus, som er udstyret med mange knapper.

I sidste ende afhænger valget af dine egne behov og ønsker. Vi prøver såmænd bare, at vejlede og hjælpe dig på rette vej.

RGB lys: I dag skal absolut alt lyse. Det gælder bestemt også din mus. Der vil være stor sandsynlighed for at din mus vil lyse flere steder. Igennem musens software vil du kunne ændre farven til den der passer dig eller bare lade den køre igennem dem alle.

Profiler: Når du har sat lys, DPI og makroer op til et bestemt spil, vil det være så træls at skulle ind og gøre det igen hver gang du vil spillet et nyt spil. Det er her profiler kommer ind i billedet. Ved at lave forskellige profiler, skal du bare ind og vælge den rigtige profil for, hver gang og nogle mus kommer endda med en profil knap, som du bare skal trykke på.

Størrelse

Det er vigtigt at forstå at mus ikke kommer i en bestemt størrelse. Formen og designet ændrer på længde, bredde og højde af musen og kan resultere at du ikke får den bedste spiloplevelse. I værste tilfælde kan det føre til hurtigere træthed og endda smerter.

For at finde den rette længde af din hånd, skal du måle fra din længste finger til starten af håndleddet.

For at finde den rette bredde af din hånd, skal du starte med at sætte din tommelfinger så tæt ind på siden af hånden som muligt. Mål derefter fra knoen af tommelfingeren til den anden side af hånden. 

Størrelse

Hånd længde

Hånd bredde

Lille

op til 17 cm

7.5 – 8.5 cm

Mellem

17 – 20 cm

8.5 – 10 cm

Stor

20 cm og op

10 – 11 cm

Vægt

Vægten på din trådløs mus er en vigtig faktor. Især hvis du går op i konkurrencepræget spil. En let mus vil give dig en fordel, da du vil have lettere ved at holde fast i musen og derfor nemmer med at lave hurtige bevægelser. Trådløse gamer mus kan være tungere end normale gamer mus, da de har et batteri som øger vægten. Langt de fleste har dog en meget lille vægt. Langt de fleste mus kommer i dag med et letvægtsdesign, så medmindre du gerne vil have en tungere mus, anbefaler vi du fokusere på andre aspekter først.

Ergonomi

Det er også vigtigt at have ergonomi i mente, når du skal til at vælge en trådløs gamer mus. Et ergonomisk design er altafgørende for, om dine fremtidige gaming oplevelser bliver fantastiske. Så snart din mus ligger godt i hånden, så kan du game i flere timer af gangen.

Alle de trådløse gamer muse som er nævnt i testen har et ergonomisk design, som gør, at du holder komfortabelt om musene. Designet er også grunden til at de ovennævnte trådløse gamer muse  i testen er de mest prisvindende og bedst anbefalet muse nogensinde.

Design

Når et design virker, bliver det kopieret, hvilket giver os en masse produkter der har den samme overordnede form, med sit eget lille design twist.

Gamer looket: Du kan altid finde dette design ved gaming produkter. Designet, benytter sig af mere unikke former og skarpe kanter. Trådløse gamer mus med dette design kan også gøre mere brug af farver og lys. Dog primært farven rød.

Forsimplet: Ens mus behøver ikke at skrige “gamer”, for at være en god trådløs gaming mus. Mange trådløse mus holder sig til simple designs, med runde kanter. Disse typer mus vil ikke have meget mere end et par makroknapper og måske lidt RGB lys.

Ergonomisk: Når du spiller i lang tid, er en ergonomisk mus meget vigtigt. Disse mus er ikke symmetrisk overhovedet, da de er formet til at støtte vores asymmetriske hænder bedst muligt. Disse, mus kan til tider forveksles med gamer looket, da ergonomiske design, kan være lidt vilde og have nogle skarpe kanter og unødvendigt indhug. 

Pris

I sidste ende er det næsten altid dit budget som bestemmer hvad du kan få fingrene i. Trådløse gaming mus kan variere en del i pris. Lige fra omkring de 300 DKK op til 1300 DKK. Det er ikke nogen hemmelig at de dyre produkter tilbyder dig teknologi og funktioner du bare ikke kan få billigt, men hvis det ikke er det du leder efter, er der billigere løsninger. Det er ikke tit man finder gode og billige trådløse gamer mus, men de findes og hvis du bare vil have et solidt produkt uden kabel, er det et fint valg. Du skal dog op omkring eller over 1000 DKK for at finde mus med trådløs opladning via musemåtte eller unikke funktioner, som ikke kan findes andre steder.

3 tips til trådløs gamer mus

Tip 1: Sluk lyset

Din trådløs gamer mus har en helt masse funktioner, kampklar og har intet kabel. Det vil altså sige alle disse funktioner skal køre på batteri. Disse batterier holder desværre ikke evigt, så for at få mest ud af din mus, sluk for LED lyset, da det faktisk kan give dig mange ekstra timer. 

Tip 2: Research må ikke overses

Der er trådløse gaming mus derude, der ser absolut fantastiske ud på papir, men ikke i praksis. Det er derfor vigtigt at undersøger grundigt via anmeldelser. Både bruger og professionelle, for at skabe det bedste overblik over produktet. 

Tip 3: Glem ikke software

Software som din mus skal bruge for at du kan bruge alle dens features, kan med nogle kabel mus glemmes. Softwaren er dog mere vigtigt for trådløse gamer mus, da der vil komme opdateringer til din mus, der kan forlænge batteritid eller generelt holde en bedre forbindelse mellem mus og computer.

Producenter af trådløse gaming mus

Der er nogle gaming brands, som er bedre end andre til at producere og udvikle trådløse gamer muse. Herunder får du et overblik over de bedste producenter af trådløse gamer muse.

SteelSeries

SteelSeries er et anerkendt gaming brand, som gamere fra hele verden kender til. SteelSeries er især kendt i norden, fordi det er et dansk gaming brand. Du kan derfor forvente høj kvalitet til rimelige priser. SteelSeries blev grundlagt tilbage i 2001, hvor virksomheden egentlig blev kaldt Soft Trading. Efterfølgende valgte man så at ændre navnet til SteelSeries i 2007.

SteelSeries er en af de gaming brands, som er mest kendt for sine gamer mus-serier. De har fået diverse kåringer og klarer sig altid fremragende i både nationale og internationale tests. Udover at SteelSeries udvikler gamer muse til gamer folket, så er virksomheden også kendt for sine gaming headsets og gamer musemåtter.

Logitech

Logitech er et computer udstyr brand, som har en bred vifte af produkter. Det er alt lige fra webcams til tastaturer. Så der er ingen tvivl om, at SteelSeries’ produktportefølje er noget anderledes end Logitechs. Logitech fokuserer ikke kun på gaming, men også på andet udstyr til den almene kontorarbejder. Men Logitech har en gaming afdeling, som de kalder for Logitech G.

Logitech G udvikler gaming udstyr af høj kvalitet. Priserne for Logitechs produkter er ofte højere end hvad andre gaming brands tilbyder. Til gengæld er kvaliteten også i en klasse for sig. Logitech er bedst kendt for sine gamer muse, gaming headsets og gaming tastaturer.

Razer

Razer er en af verdens største gaming brands og har også en forholdsvis stor produktportefølje, som ikke kun er gaming udstyr. Razer producerer og udvikler f.eks. også bærbarer og smartphones med fokus på gaming. Virksomheden blev grundlagt i 2005 og siden da har virksomheden været en afgørende faktor for, hvordan gaming branchen ser ud i dag.

Razer er meget kendt for sine gamer muse, gaming tastaturer og gaming headsets. Derudover er man sikret høj kvalitet og et aggressivt samt futuristisk design, hvilket appellerer til mange gamere.

Corsair

Corsair er en lidt mindre spiller på gaming udstyrs markedet, fordi de ligesom Logitech har en stor produktportefølje. De er mere kendt for at udvikle højkvalitets hardware til gaming pc’er end gaming udstyr.

Når det kommer til gaming udstyr er Corsair kendt for at udvikle enestående gamer muse, gaming tastaturer og gaming headsets til fordelagtige priser.

Hvad siger undersøgelser om trådløse gamer mus?

Vi som forbrugere har i mange år, haft diskussioner med hinanden, om hvad der er bedst at bruge når vi spiller. Trådløs mus eller kabel mus. Hvis du ikke er ny til spilverdenen, er der stor chance for at denne samtale har været igangsat mere end en gang. Konklusionen ender dog altid med at være uklar. Langt de fleste forbrugere ved egentlig ikke hvad der foregår inde i sådan en trådløs mus.

Instituttet for elektronik og kommunikation i Tamil Nadu har i samarbejde med Alpha kollegiet i Chennai, dannet en grundig undersøgelse af alle typer trådløse mus, for at se hvad der egentlig foregår. Deres undersøgelser kom grundigt ind på alle typer af trådløse mus, hvor det blev meget klart at nogle trådløse mus klart var langsommere end kabel mus, hvor andre kunne sagtens opholde samme fart. Her er der selvfølgelig tale om trådløse gamer mus. Eftersom årene går, vil den trådløse teknologi blive bedre, hvilket de største gaming virksomheder allerede har bevist, med banebrydende trådløse mus, bedre end mange af de fleste kabel mus.

Ifølge en markedsanalyse af markedsanalysebureauet Grand View Research forventes det, at markedsstørrelsen for trådløse mus at ramme 1.77 billioner dollars i 2025. Det er en stigning på hele 3.7 %, og det er under forudsætning af, at gaming brands som Logitech bliver ved med at udvikle nye innovationer inden til forbrugerne. Brands spiller netop en afgørende rolle for forecastet. Når det er sagt har et større ønske om bekvemmelighed fra forbrugernes side også noget at skulle have sagt. Dét, at trådløse gamer mus hele tiden forbedres rent teknologi-mæssigt, som f.eks. batterilevetid, bluetooth o.lign. er faktorer, som er skyld i forudsigelserne, da forbrugerne netop efterspørger dette. Det er især i Kina og Indien, hvor man ser største vækst i markedet. Nordamerika er det største marked, mens Europa er næststørst. 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke trådløse gamer mus er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 5 bedste trådløse gamer mus. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

De trådløse gamer mus vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en trådløs gamer mus?

Valget af trådløs gamer mus afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Referencer
  • “An Overview of Wireless Mouse : History, Challenges and … – IJERT.” https://www.ijert.org/research/an-overview-of-wireless-mouse-history-challenges-and-applications-IJERTV2IS121049.pdf. Tilgået 9 Jul. 2021.
  • “Wireless Mouse Market Size Worth $1.77 Billion By 2025 | CAGR 3.7%.” https://www.grandviewresearch.com/press-release/global-wireless-mouse-market. Tilgået 26 mar. 2021.
Forfatter
Ricki Guldborg
Ricki Guldborg

Ricki arbejder som IT- og hardware ekspert for Gamingmagasinet. Elektronik er noget, der har fyldt meget i hans opvækst, og i dag er han ikke mange meter fra at kunne leve af sine IT-kundskaber. For i øjeblikket uddanner han sig som datamatiker med speciale i spilprogrammering. Eftersom han har bygget utallige PC’er gennem tiden, er hans spidskompetence afgjort PC-byg. Derfor ved han stort set alt om de forskellige komponenter, deres specifikationer, og hvad der bør kombineres for et optimeret byg.