Gamer musemåtte (2020) – Komplet test og købsguide

gamer musemåtte

Hvis du er på jagt efter en gamer musemåtte, så er du landet det helt rette sted! En gamer musemåtte er designet til esports-brug og gaming i det hele taget. Overfladen på en musemåtte er altafgørende for, om du kan præstere i dine gaming sessions. En gamer musemåtte har en special-designet overflade, som tillader dig at lave hurtige og knivskarpe bevægelser. Men hvilken gamer musemåtte skal du vælge? Du er sikkert i fuld gang med at finde frem til en gamer musemåtte, der lever op til dine krav.

Nedenfor afslører vi de 10 bedste gamer musemåtter i 2020. Det er alt lige fra den bedste budget gamer musemåtte til den bedste high-end gamer musemåtte. For mere information, så se hvilke gamer musemåtter de professionelle eSport-spillere bruger eller læs vores købsguide. Hvis du også leder efter en gamer mus, kan du læse vores gamer mus test.

Gamer musemåtte test

1. SteelSeries QcK – bedste allround gamer musemåtte

SteelSeries QcK
SteelSeries QcK, en vaske ægte klassiker som aldrig går af mode

Bedste pris: 89 kr. hos WEBdanes

QcK musemåtten fra SteelSeries har været den bedst sælgende gamer musemåtte i meget lang tid. Populariteten skyldes, at du får en enestående størrelse samt høj kvalitet til en super skarp pris. Den har fået en lang række kåringer og priser i løbet af årene. Den er blandt andet blevet udnævnt til at være en af de bedste gamer musemåtte af de to verdenskendte gaming medier, TechRadar og Tom’s Guide. Musemåtten er blevet brugt af eSports-spillere i mere end 15 år. I øvrigt har vi også testet gamer musemåtten og kan kun sige positive ting om den. Til dagligt bruger vi også SteelSeries QcK, når vi arbejder og gamer. Så det siger lidt om, hvilken plads musemåtten har fået i vores gamer hjerter.

SteelSeries QcK er en stofmusemåtte med en længde på 27 cm, en bredde på 32 cm og en tykkelse på 0,2 cm. Musemåtten har en special designet skridsikker gummibund. Derudover er det også værd at nævne stoffet og gå lidt mere i detaljerne med det. Stoffet er nemlig mikro-vævet stof, der sikrer maksimal kontrol med dine musebevægelser og eliminerer ujævnheder. Musemåtten fra SteelSeries er bare en tand bedre end alle andre stofmusemåtter – længere er den ikke! Overfladen er lækker, blød og super glat. I øvrigt kan musemåtten vaskes. SteelSeries QcK er til dig der er på udkig efter den bedste gamer musemåtte i 2020.

2. ROCCAT Taito Control – bedste gamer musemåtte i stof

ROCCAT Taito Control
ROCCAT Taito Control er en unik gamer musemåtte som vil passe til de fleste gamere.

Bedste pris: 175 kr. hos Computersalg

Nu er vi nået til ROCCAT’s bestseller, som er en eSportsoptimeret gamer musemåtte. Der er mange eksperter og anmeldere, som mener, at ROCCAT Taito Control er en af de bedste gamer musemåtter. Nogle af dem er ekspertpanelet fra det populære medie PC Gamer. De mener, at ROCCAT Taito Control er en af de bedste gamer musemåtter og har udnævnt musemåtten til at være den bedste stofmusemåtte i 2020.

ROCCAT Taito Control er en stofmusemåtte og har en længde på 40 cm, en bredde på 32 cm og en tykkelse på 0,35 cm. Bunden er af gummi, og dermed er musemåtten 100% skridsikker. Kontrol og komfort har været i højsædet under udvikling af musemåtten. Overfladen er special designet til eSports-spillere og består af den prisvindende blueprint af den originale Taito, der er blevet videreudviklet med fokus på mere kontrol.

Forskellen ROCCAT Taito Control og SteelSeries QcK er, at Taito Control’s overflade er en lille smule mere ru. Det betyder, at overfladen ikke er ligeså glat som andre stofmusemåtter, men det er kun positivt, da den lille friktion giver mere kontrol uden at miste hastighed. Det tager lidt tid at vænne sig til ROCCAT Taito Control, men det giver virkelig igen, når du har vænnet dig til overfladen. Så hvis du er på udkig efter en gamer musemåtte, der er dedikeret til eSport, så er ROCCAT Taito Control værd at overveje!

 

3. Razer Goliathus Chroma – bedste high-end gamer musemåtte

Razer Goliathus Chroma
Razer Goliathus Chroma er den bedste gamer stofmusemåtte med lys i 2020.

Bedste pris: 311 kr. hos Proshop

Her har vi fat i en bestseller fra Razer, der har fået fantastiske anmeldelser fra de største og mest anerkendte gaming medier heriblandt Windows Central. Derudover mener det verdenskendte medie TechRadar også, at Razer Goliathus Chroma er blandt de bedste gamer musemåtter i 2020. Razer Goliathus Chroma er en af de mest solgte stofmusemåtter fra Razer, og det er der en god grund til. Først og fremmest er musemåtten af stof og samtidig udstyret med lys/RGB belysning, hvilket meget få producenter har udviklet indtil nu. Derudover er overfladen vævet i Razers prisvindende mikrotekstur, så du opnår maksimal kontrol, høj hastighed, høj responsiv tracking og bedste præcision. Sidst og ikke mindst kan du folde musemåtten, hvilket er en sjældenhed, når det kommer til gamer musemåtter med lys.

Prikken over i’et er, at gamer musemåtten koster 349 kroner! Normalt er gaming udstyr fra Razer en smule overpriced, men det gælder ikke Razer Goliathus Chroma. Her har Razer virkelig gjort et godt stykke arbejde. Det er kort sagt en unik glat overflade, der er komfortabel og problemfri at spille på. Derudover er lyset også super cool og kan tilføre prikken over i’et til dit gaming setup.

Razer Goliathus Chroma er som tidligere nævnt en stofmusemåtte med en længde på 25,5 cm, en bredde på 35,5 cm, en tykkelse på 0,3 cm og en vægt på 230 gram. Stoffet er blevet mikro-vævet for at skabe de bedste rammer for optimering af kontrol, hastighed, tracking og præcision. Bunden er naturligvis anti-slip og af gummi. For at lyset kan fungere optimalt, skal musemåtten tilsluttes via USB. Musemåtten har et kabel med en længde på hele 210 cm.

Hvis du er på udkig efter en stofmusemåtte med lys, der danner ramme for optimering af kontrol, hastighed, tracking og præcision, så er Razer Goliathus Chroma uden tvivl det rette valg!

4. Havit Hydra Large – bedste budget gamer musemåtte

Havit Hydra Large
Havit Hydra Large er et scoop udover det sædvanlige

Bedste pris: 59 kr. hos Evermart

Her har vi fat i Hydra gamer musemåtten fra Havit i størrelse large. Det er en stof musemåtte ligesom SteelSeries QcK og Razer Goliathus Chroma. Musemåtten fra Havit er næsten på størrelse med de dyre gamer musemåtter til flere hundrede kroner. Det giver et godt billede af, at du får meget gamer musemåtte for pengene, hvis du vælger Havit Hydra Large. Musen har let ved at tracke musemåtten, og det er marginaler der adskiller denne gamer musemåtte fra de mere high-end gamer musemåtter fra brands som Corsair, SteelSeries og Razer.

Havit Hydra Large er en stofmusemåtte med en længde på 60 cm, en bredde på 30 cm og en tykkelse på 0,2 cm. Ligesom small modellen har large modellen også et gummibelagt underlag, så musemåtten er skridsikker. Designet er super enkelt. Overfladen er vandresistent, så hvis du spilder vand eller andet væske henover musemåtten, så kan det tørres væk uden de store problemer. Havit Hydra Large er designet til gameren, der er på udkig efter en stor men billig gamer musemåtte. Så hvis du har nok plads til en stor gamer musemåtte eller godt kan lide at lave store bevægelser med musen, så er Havit Hydra Large et super godt valg.

5. SteelSeries QcK+ – bedste large gamer musemåtte

SteelSeries QcK+
SteelSeries QcK+ er large modellen af den mest solgte og bedst anbefalet gamer musemåtte i 2020.

Bedste pris: 149 kr. hos WEBdanes

SteelSeries QcK+ er large modellen af den prisvindende gamer musemåtte fra SteelSeries. Som tidligere nævnt er gamer musemåtten udnævnt af TechRadar og Tom’s Guide til at være en af de bedste gamer musemåtter i 2020. I øvrigt er SteelSeries QcK også den bedst anbefalet og mest solgte gamer musemåtte i 2020. Som tidligere nævnt anvender vi selv SteelSeries QcK (medium modellen) på vores kontor og derhjemme, og vi vil til enhver tid anbefale musemåtten. Mange eSports-spillere foretrækker QcK+ størrelsen, fordi de gerne vil have mere bevægelsesplads.

SteelSeries QcK+ er en stofmusemåtte med en længde på 45 cm, en bredde på 40 cm og en tykkelse på 0,2 cm. Gamer musemåtten har også en special designet non-slip gummibund ligesom de andre størrelser af modellen. Gummibunden sikrer, at måtten ikke skrider. Derudover er musemåtten også udstyret med en mikro-vævet overflade, der sikrer hurtige og kontrollerede bevægelser. SteelSeries QcK+ er til dig, der er på udkig efter en stor gamer musemåtte af høj kvalitet.

6. Havit Hydra Small – bedste small gamer musemåtte

Havit Hydra Small
Havit Hydra Small er den billigste gamer musemåtte i 2020.

Bedste pris: 49 kr. hos Evermart

Hvis du virkelig er ude efter en god, small gamer musemåtte, så er Havit Hydra Small uden tvivl musemåtten for dig! For sølle 49 kr. får du en velfungerende musemåtte, der tilfredsstiller de fleste behov en gamer har. Vi har selv testet denne gamer musemåtte i mange timer, og er positivt overrasket over resultatet. Musen bevæger sig ligeså godt på denne musemåtte som de high-end gamer musemåtter fra blandt andet Razer og Corsair.

Der er tale om en stofmusemåtte med en længde på 21 cm, bredde på 25 cm og en tykkelse på 0,2 cm. Musemåtten har også en gummibelagt underside, så den ikke rykker sig ud af flækken, når man gamer på den. Musemåtten fra Havit er helt ideel til dig, der er på udkig efter en billig gamer musemåtte af høj kvalitet. Den vil også passe til dig, der måske ikke har alverdens plads på skrivebordet til en musemåtte. Hvis du rejser meget er musemåtten også ideel eftersom den intet fylder. Det eneste minus er designet, hvis man altså ikke er til en masse grafik på ens musemåtte.

7. SteelSeries QcK XXL – bedste oversized gamer musemåtte

SteelSeries QcK XXL
SteelSeries QcK XXL – en udvidet version af den klassiske QcK-model.

Bedste pris: 289 kr. hos Webdanes

Her har vi igen fat i den prisvindende SteelSeries QcK – men her er der tale om XXL modellen. SteelSeries QcK XXL er den største gamer musemåtte fra det danske SteelSeries. Som du kan se på billedet kan både dit gaming tastatur og din gamer mus stå på musemåtten. Det er super smart eftersom dit tastatur nu også bliver skridsikker. Når du spiller med QcK XXL er du sikker på, at der er nok bevægelsesplads til din mus.

SteelSeries QcK XXL er en stofmusemåtte med en længde på 90 cm, en bredde på 40 cm og en tykkelse på 0,4 cm. Gummibunden (non-slip) er special designet til at være 100% skridsikker, så du ikke oplever, at musemåtten bevæger sig mens du gamer. Som vi har nævnt tidligere er QcK modellen fra SteelSeries af mikro-vævet stof, der medfører optimal glathed og eliminerer ujævnheder. Du kan forvente hurtige og kontrollerede bevægelser samt mere præcision, når du spiller med SteelSeries QcK XXL musemåtten. SteelSeries QcK XXL er til dig, der er på udkig efter en stor musemåtte af høj kvalitet, som giver dig mulighed for at lave de største bevægelser. Gamer musemåtten ville være ideel for dig, der spiller med lav sensitivity.

8. Corsair MM800 RGB Polaris – bedste RGB gamer musemåtte med blød overflade

Corsair MM800 RGB Polaris
Corsair MM800 RGB Polaris – en stofmusemåtte med dødlækker RGB lys.

Bedste pris: 549 kr. hos Computersalg

Nu er vi nået til Corsair MM800 RGB Polaris som er blandt de bedste gamer musemåtter i 2020. Musemåtten topper i hvert fald alle andre RGB gamer musemåtter. Corsair MM800 RGB Polaris er nemlig blevet udnævnt til at være den bedste gamer musemåtte med lys af PC Gamer og TechRadar. Og kort sagt er musemåtten fra Corsair også den ultimative gamer musemåtte med lys. Lyset er super cool og kan justeres ned til mindste detalje, så selv den kræsne gamer, kan blive tilfredsstillet. Derudover er overfladen også i en klasse for sig. Når man gamer med musemåtten, kan man virkelig mærke, at man spiller på en enestående og unik overflade. Der er nemlig tale om en lavfriktions overflade, så kontrol, hastighed og præcis tracking optimeres.

Corsair MM800 RGB Polaris er en gamer musemåtte med en blød overflade af stof. Musemåtten har en længde på 26 cm, en bredde på 35 cm og en tykkelse på 0,5 cm. Musemåtten er udstyret med en non-slip gummibund, så musemåtten er 100% skridsikker. Som nævnt ovenfor er der tale om en lavfriktions overflade, der virkelig kan give dig konkurrencemæssige fordele. Vi bør naturligvis også nævne RGB belysningen, som justeres ved hjælp af CUE 2 softwaren (en software der er nem at navigere). Der er kort sagt ingen andre RGB gamer musemåtter i stof, der nærmer sig de samme RGB-justeringsmuligheder som Corsair MM800 RGB Polaris.

Hvis du er ude efter den ultimative gamer musemåtte med lys, så vælg Corsair MM800 RGB Polaris – det vil du ikke fortryde!

9. Razer Firefly Hard – bedste RGB gamer musemåtte med hård overflade

Razer Firefly Hard
Razer Firefly Hard – en fremragende RGB gamer musemåtte til gameren, der ønsker en hård overflade.

Bedste pris: 511 kr. hos Proshop

Så er vi nået til den næstsidste gamer musemåtte i vores test! Det er bestselleren Razer Firefly Hard. Gamer musemåtten har vundet adskillige priser og fået topkarakterer i diverse tests/anmeldelser. Blandt andet har de verdenskendte medier PC Gamer og Tom’s Guide udnævnt musemåtten til at være en af de bedste gamer musemåtter i 2020.

Razer Firefly Hard er udstyret med en hård micro-textured overflade af plastik. På dansk vil det sige, at overfladen er optimeret for højeste præcision og gør det muligt at have en god balance mellem kontrol og hurtighed. Selve musemåtten har en længde på 25,5 cm, en bredde på 35,5 cm, en tykkelse på 0,4 cm og en vægt på 380 gram. Musemåtten er optimeret for alle sensitivity settings og sensorer (både laser og optisk). Sidst og ikke mindst er der selve RGB belysningen, hvilket er noget af det vildeste, man kan opleve som gamer på en gamer musemåtte. Du kan foretage adskillige justeringer, så selv den mest kræsne gamer kan blive tilfredsstillet.

Vi anbefaler Razer Firefly Hard til dig, der er på udkig efter en eSportsoptimeret gamer musemåtte med enestående lys.

10. Paracon FLARE RGB – bedste budget RGB gamer musemåtte

Paracon FLARE RGB
Paracon FLARE RGB – en billig gamer musemåtte med lækker RGB lys.

Bedste pris: 299 kr. hos WEBdanes

Den danske producent Paracon er en forholdsvis ukendt perle i gaming branchen. Paracon er et forholdsvis nyt gaming brand, der indtil videre har taget gaming udstyr markedet med storm. Paracon udvikler billigt gaming udstyr af dansk kvalitet. Det formår de også at gøre, når det kommer til gamer musemåtter. Paracon FLARE RGB er et godt eksempel på dette. For kun 299 kr. kan du anskaffe dig en forholdsvis stor stofmusemåtte med super cool lys, der kan justeres efter eget ønske. Det er altså den billigste gamer musemåtte med lys (RGB) på markedet lige nu. Så hvis du leder efter en billig gamer musemåtte med lys, så er Paracon FLARE RGB et rigtig godt bud!

Musemåtten er en hård micro-texture overflade og har en længde på 25 cm og en bredde på 35 cm. Under udvikling af gamer musemåtten har der været fokus på at skabe en lavfriktions overflade, så der skabes de perfekte forhold til at optimere præcision, fart og kontrol. Bunden af musemåtten er et non-slip gummiunderlag. Det smarte ved musemåtten er, at lyset justeres ved brug af de to knapper på musemåtten – på denne måde mindskes opsætningstiden. Ledningen er af forstærket stof og har en længde på 180 cm. Paracon FLARE RGB er velegnet til dig, der leder efter en billig gamer musemåtte med lys. Du får virkelig meget gamer musemåtte for pengene!

Hvilke gamer musemåtter bruger de professionelle eSports-spillere?

Selvom vi har lavet en test, så kan det være rart at vide, hvilken gamer musemåtter de professionelle anvender i deres hverdag og til turneringer. Herunder tager vi udgangspunkt i et par professionelle esportsudøvere, og viser hvilken gamer musemåtte hver især anvender.

Ninja

Ninja
Ninja

Ninja, som rigtigt hedder Tyler Blevins, er kort sagt den mest populære streamer til dato. Han spiller Fortnite på professionelt plan og har blandt andet Red Bull som sponsor. Han kan derfor kalde sig for en Red Bull atlet. Ninja anses for at være den bedste Fortnite spiller i verden. Det skyldes hans fantastiske egner til ramme præcist, tænke hurtigt, bygge/redigere hurtigt og have en super god spilforståelse. Ninja har i øvrigt vundet adskillige turneringer ved brug af gamer musemåtten Corsair MM800 RGB Polaris.

Corsair MM800 RGB Polaris
Corsair MM800 RGB Polaris – en stofmusemåtte med dødlækker RGB lys.

Til dagligt bruger Ninja Corsair MM800 RGB Polaris som sin primære musemåtte. Denne musemåtte fra Corsair er skræddersyet til gaming på højeste plan og er lavet af holdbare materialer. Det betyder, at du er sikret en utrolig holdbar musemåtte, der har en levetid på mange år. Grundet musemåtten har en bagside af plastik har musemåtten den fordel, at hvis du pludselig skal spille på ujævne overflader, så kommer du ikke til at mærke det. Et eksempel kunne være LAN events, her vil man typisk spille på et ujævnt og slidt bord – her vil musemåtten være helt ideel. Corsair MM800 RGB Polaris er en stofmusemåtte, hvilket er den mest almindelige type gamer musemåtte. Det er altså en blød og lækker overflade, du kommer til at bevæge musen på. Udover at Ninja anvender musemåtten til daglig, så har den også klaret sig fremragende i diverse tests. Klik herunder for at se bedste pris på gamer musemåtten.

Bedste pris: 519 kr. hos Computersalg

Dev1ce

dev1ce
dev1ce

Nicolai Reedtz, bedre kendt som “Dev1ce“, spiller til dagligt for verdens bedste CS:GO hold, Astralis. Sammen med sine holdkammerater er han en af de mest vindende og bedste CS:GO-spillere i historien. I 2018 skrev ham og Astralis historie ved at vinde stort set alle turneringer holdet deltog i. Det medførte også, at Astralis vandt den prestigefyldte pris “Esports Team of the Year” i 2018. Dev1ce og de andre gutter fra Astralis er i øvrigt også de rigeste CS:GO-spillere i verden og har tjent omkring over 1,3 millioner dollars bare på at vinde turneringer.

ROCCAT Taito Control
ROCCAT Taito Control er en unik gamer musemåtte som vil passe til de fleste gamere.

Dev1ce anvender ROCCAT Taito Control som sin trofaste gamer musemåtte. Det er en bestseller inden for musemåtte-branchen og den har vundet adskillige tests og scoret højt i diverse produktanmeldelser. ROCCAT Taito Control er en stofmusemåtte optimeret til gaming. Gamer musemåtten har en lækker, blød overflade, der giver mulighed for lynhurtige bevægelser, tilpas friktion og de mest præcise trackingforhold man kunne forestille sig. Gamer musemåtten har en forholdsvis stor overflade (40 cm længde, 32 cm bredde og 0,35 cm i tykkelsen). Med andre ord; der er meget plads til at bevæge musen. Gamer musemåtten fra ROCCAT har i øvrigt vundet en hel del priser og er også blevet kåret til at en af de bedste gamer musemåtter i 2020 af de største elektronik magasiner. Klik herunder for at se bedste pris på gamer musemåtten.

Bedste pris: 122 kr. hos Computersalg

Caps

Caps
Caps

Rasmus Winther er Danmarks unge håb inden for League of Legends verdenen. Hans IGN er “Caps“, og han er en af de mest lovende eSport talenter i verden i skrivende stund. Caps er en professionel League of Legends spiller og kommer fra Danmark. Allerede som 16-årig begyndte han at spille på professionelt plan. Han har i lang tid været kendt som midlaneren fra Fnatic, men i 2018 skiftede han til G2 Esports. I øvrigt er han bedre kendt som “Baby Faker” eftersom han er yngre og bedre end Faker. Caps kom på en 2. plads til Worlds i 2018 sammen med Fnatic. I øvrigt deltog Caps også for første gang i All-Star 2018, hvilket er verdensmesterskabet i 1 mod 1 (1v1) i League of Legends. Han vandt turneringen og slog blandt andet tidligere verdensmester Uzi.

SteelSeries QcK+
SteelSeries QcK+ er large modellen af den mest solgte og bedst anbefalet gamer musemåtte i 2020.

Til daglig spiller Caps med SteelSeries QcK+, hvilket er large modellen af SteelSeries’ bestseller QcK. SteelSeries er jo et dansk gaming brand, og derfor giver det mening for Caps at støtte op om brandet. Det der kendetegner gamer musemåtter fra SteelSeries er høj kvalitet til en fornuftig pris. SteelSeries QcK+ er den næststørste gamer musemåtte SteelSeries tilbyder. Musemåtten er skridsikker og har nok tykkelse til at man ikke kan mærke ujævnheder, når man bevæger musen henover musemåttens stofoverflade. Selve overfladen består af fint-vævet stof, så musen tracker alle bevægelser ned til mindste detalje. Klik herunder for at se bedste pris på gamer musemåtten.

Bedste pris: 149 kr. hos WEBdanes

Gamer musemåtte guide

Gaming branchen er i konstant udvikling, og det gælder også gamer musemåtter. Det betyder, at der hele tiden er nye ting, man skal tage hensyn til og vide noget om. Vores gamer musemåtte guide giver dig svar på de ting, du skal være opmærksom på og tage til overvejelse, når du vælger en gamer musemåtte. På denne måde vil du mere sandsynligt træffe det helt rigtige valg af gamer musemåtte.

 • Hvad er en gamer musemåtte?
 • Gamer musemåtte med lys
 • Materiale
 • Størrelse
 • Skridsikkerhed
 • Pris
 • Mærker

Hvad er en gamer musemåtte?

Hvorfor ikke bare købe en helt almindelig musemåtte, i den farve du bedst kan lide? Det kan man skam også, hvis man bare vil vælge den hurtige løsning. Men selvom du ikke skulle tro, at musemåtter kan variere, så kan de faktisk variere så meget, at det kan påvirke din performance, når du gamer. En musemåtte kan altså have virkninger på, hvordan din mus bevæger sig og tracker. Og i sidste ende er det afgørende for din performance.

Der findes mange typer af gamer musemåtter eftersom der er forskellige farver, størrelser og materialer at vælge mellem. Der er en række forskelle på en gamer musemåtte og en almindelig musemåtte. En gamer musemåtte er typisk større end en almindelig musemåtte, så gameren har mere plads til at bevæge musen. Og når det kommer til bløde musemåtter (stofmusemåtter), så er den bløde gamer musemåttes overflade langt mere holdbar og tætvævet end den almindelige stofmusemåtte. Den tætvævet overflade medfører en glathed og optimerer sporingsnøjagtighed/tracking af mus – der forekommer altså ingen pludselig sensor-hak. Derudover er en gamer musemåtte altid udstyret med en gummibund, der er designet til at eliminere uønsket bevægelse, hvilket en almindelig musemåtte sjældent er udstyret med.

Konklusionen er, at en gamer musemåtte har langt flere fordele end en almindelig musemåtte. Så hvis du tager gaming seriøst og ikke vil støde ind i irriterende problemer, anbefaler vi, at du anskaffer dig en gamer musemåtte.

Gamer musemåtte med lys

Razer Firefly Hard
Her er bestselleren Razer Firefly Hard som udkom i 2015.

Som tidligere nævnt findes der mange forskellige gamer musemåtter heriblandt nogle med lys. En gamer musemåtte med lys kan på ingen måde forbedrer dig som spiller, men det ser super fedt ud, mens du spiller. Der er ingen tvivl om, at det giver et ekstra touch til dit gaming setup især, hvis det er dit eneste gaming udstyr med lys/RGB.

I vores test vil du kunne læse om de bedste gamer musemåtter med lys. Her kan vi blandt andet nævne Paracon FLARE RGB til gameren med et stramt budget eller Razer Firefly Hard til gameren, der er på udkig efter en high-end gamer musemåtte med lys.

Materiale

Der findes mange forskellige materialer, når det kommer til, hvilken overflade en gamer musemåtte har. Det mest almindelige og populære materiale er stof, som de fleste gamere kender til. Den populære SteelSeries QcK musemåtte er en klassiker, og den er netop udstyret med en stofoverflade. Men som sagt findes der også andre materialer. Og man skelner typisk mellem den bløde gamer musemåtte og den hårde gamer musemåtte.

Blød gamer musemåtte

En blød musemåtte er lavet af stof og er den mest almindelige gamer musemåtte. De fleste professionelle eSport-spillere, streamers og almindelige gamere bruger den bløde gamer musemåtte. Vi bruger også selv stofmusemåtter. Vi må bare erkende, at der er flere fordele end ulemper – længere er den ikke. Men det kan jo være, at du er vant til at spille på en hård gamer musemåtte – så bliv endelig ved med det. I sidste ende handler det om ens præferencer.

Men hvis du først lige er begyndt på at game, er vant til at game med en blød gamer musemåtte, gerne vil købe en musemåtte til dine forældre eller gerne vil bruge den til at game forskellige steder i huset derhjemme, så er den bløde gamer musemåtte det rigtige valg.

Fordele:

 • Den bløde gamer musemåtte er meget komfortabel at spille på
 • Den kan nemt rulles/pakkes og fylder derfor ingenting, hvis man skal ud og rejse
 • Dine mouseskates (skøjterne under musen der får musen til at glide henover musemåtten) går aldrig i stykker på en blød gamer musemåtte
 • Du vænner dig hurtigt til at spille på en blød gamer musemåtte
 • Den er bevægelig og alsidig. Hvis du ikke har særlig meget plads på dit skrivebord til din musemåtte, så kan du nærmest rulle den ene halvdel af måtten sammen og spille på den anden halvdel

Ulemper:

 • Musen bevæger sig langsommere på en blød gamer musemåtte
 • Den har en kortere levetid end en hård gamer musemåtte. Men i dag er teknologien så god, at selv bløde gamer musemåtter kan holde sig i nærmest årtier. Det kommer naturligvis an på, hvilken blød gamer musemåtte du har. En blød gamer musemåtte fra SteelSeries som f.eks. SteelSeries QcK kan holde sig i meget lang tid

Hård gamer musemåtte

En hård gamer musemåtte kan være lavet af plastik, glas eller andre hårde materialer. Der er ingen tvivl om, at den bløde gamer musemåtte er den mest populære, men der er stadig professionelle gamere, streamere osv., som foretrækker den hårde gamer musemåtte.

Hvis du er på udkig efter en glat gamer musemåtte eller måske er vant til at game på en hård gamer musemåtte, så anskaf dig en hård gamer musemåtte.

Fordele:

 • Musen bevæger sig hurtigere på en hård gamer musemåtte
 • Lang levetid/holdbar

Ulemper:

 • Det tager lang tid at vænne sig til at spille på en hård gamer musemåtte, hvis man ikke har prøvet det før
 • Dine mouseskates (skøjterne under musen der tillader musen at glide på musemåtten) skal erstattes efter tid
 • Hvis du skal ud og rejse og gerne vil have en hård gamer musemåtte med i rygsækken, kufferten m.m., så kan det godt være svært at pakke sådan en musemåtte
 • For mange gamere er det ikke særlig komfortabelt at spille på en hård gamer musemåtte
 • Den er ikke bevægelig og alsidig

Størrelse

Hvis du allerede har læst om de 10 bedste gamer musemåtter i vores test eller researchet markedet en smule, så får du hurtigt et indtryk af, at der findes et utal af størrelser. Alt lige fra meget små gamer musemåtter på 25 cm x 21 cm til XXL gamer musemåtter der næsten fylder hele skrivebordet. Men før du laver et impulskøb og eventuelt køber en gamer musemåtte uden at tænke videre over det, vil vi råde dig til at analysere dine bevægelser med musen.

Laver du store bevægelser, fordi du måske spiller med en lav sensitivity? Så anskaf dig en stor gamer musemåtte som f.eks. SteelSeries QcK XXL, SteelSeries QcK+ eller Havit Hydra Large. En stor gamer musemåtte er ideel til dig, der har en tendens til at lave store bevægelser.

Hvis du derimod laver små bevægelser, fordi du muligvis spiller med en høj sensitivity, så anskaf dig en lille gamer musemåtte. Af små gamer musemåtter kan vi anbefale følgende gamer musemåtter, som du også kan læse om i vores test: Havit Hydra Small (det billige alternativ) og SteelSeries QcK (det lidt dyrere alternativ).

Hvis du er interesseret i at læse mere om de nævnte gamer musemåtter, så tag et kig på vores test. I testen anmelder vi alle de ovennævnte gamer musemåtter.

Skridsikkerhed

Skridsikkerhed er uden tvivl en af de vigtigste ting på en gamer musemåtte. Hvis en gamer musemåtte ikke er skridsikker, så er den stort set ubrugelig, eftersom musemåtten vil glide rundt på skrivebordet/gamer bordet. Derfor skal du anskaffe dig en gamer musemåtte, der har et skridsikkert underlag. Og hvis du vælger at købe en gamer musemåtte fra et kendt gaming brand som f.eks. SteelSeries, Razer, Corsair, ZOWIE, Paracon og Havit, så tænk ikke videre over det. Gamer musemåtter fra kendte brands (nævnt ovenfor) har altid et skridsikkert underlag – typisk af gummi.

Alle gamer musemåtter fra vores test er udstyret med en skridsikker bund. Så hvis du vil være på den sikre side, så anskaf dig en af de 10 gamer musemåtter fra vores test.

Pris

Der findes adskillige gamer musemåtter i dag. Nogle koster næsten ingenting, mens andre kan koste flere hundrede kroner. Prisen på en gamer musemåtte afhænger meget af mærke, størrelse og funktioner.

Hvis du råder over et lille budget, så kan du stadig anskaffe dig en helt fin gamer musemåtte af god kvalitet. Havit er kendt for at udvikle billige gamer musemåtter af høj kvalitet. Verdenskendte medier mener også, at Havit er blandt de bedste, når det kommer til gamer musemåtter. Derfor er modellerne Havit Hydra small og large også med i vores test. Eksperter mener, at netop de to modeller fra Havit er nogle af de bedste budget gamer musemåtter i 2020. Du kan læse vores anmeldelser af modellerne i begyndelsen af testen.

SteelSeries, som er kendt for høj kvalitet, har også udviklet SteelSeries QcK, hvilket er den danske producents bestseller inden for gamer musemåtter. QcK modellen er en prisvenlig gamer musemåtte, som kan fås i small, medium, large og xxl. Og på grund af prisen og det store udvalg af størrelser er der utrolig mange gamere (især de danske gamere), der anvender denne gamer musemåtte fra SteelSeries. Så hvis du er på et meget stramt budget, kan du købe eventuelt købe SteelSeries QcK (medium) til 89 kroner.

Hvis du råder over et lidt større budget, så er du måske også interesseret i en lidt større gamer musemåtte. Her anbefaler eksperter SteelSeries QcK XXL til 289 kroner. Det kan også være, at du er interesseret i en gamer musemåtte med lys. Det er skam ikke nogen konkurrencemæssig fordel i at spille med en gamer musemåtte med lys, men det ser dog super dope ud. Her anbefaler eksperter Razer Goliathus Chroma til 349 kroner, hvis du er mest til den bløde musemåtte (altså stofmusemåtte). Hvis du er mere til en hård musemåtte, anbefales den prisvindende Corsair MM800 RGB Polaris til 549 kroner.

Mærker

Vi anbefaler, at du vælger en musemåtte fra et velkendt mærke, der er vært at stole på. I vores test er der gamer musemåtter fra SteelSeries, Razer, Corsair, ROCCAT, Paracon og Havit. Ved køb af en gamer musemåtte fra en af disse mærker, er du garanteret god kvalitet. ROCCAT, Havit og Paracon tilbyder musemåtter til lave priser, mens SteelSeries, Razer og Corsair tilbyder lidt mere high-end gamer musemåtter.

Der findes naturligvis også andre gaming mærker så som ZOWIE, Logitech og HyperX. Disse mærker kan du også stole på, og dér får du også en super god kvalitet.