Brugt Gamer PC (2020) – 3 gode bud på en brugt gamer PC

brugt gamer pc

At købe brugt er den nye dille, og du kan spare mange penge på at købe en brugt gamer PC. For hvis du ikke har råd eller lyst til at spendere mange tusinde af kroner på en splinterny gaming PC, så er det bedste alternativ en brugt gamer PC. Der findes mange forskellige steder, hvor du kan købe en brugt gamer PC. Du kan både købe en hos diverse handelsportaler som DBA eller elektronik genbrugwebshops. Vi vil til enhver tid anbefale elektronik genbrugwebshops, da de er specialister i at købe brugt elektronik og istandsætte det til videreforbrug.

Du kan spare mere end 50 % af nyprisen, når du køber brugt elektronik hos en elektronik genbrugwebshop. Derudover er du sikret 2 års reklamation, 14 dages returret og 12 måneders garanti, hvis du køber en brugt gamer PC hos Refurb – danmarks største elektronik genbrugwebshop. Webshoppen sørger også for at rense, nyinstallere og teste PC’en, før den sendes ud til køberen. Det er derfor 100 % sikkert at købe en brugt gamer PC, hvis man køber den det rette sted – og det er Refurb.

Nedenfor afslører vi de 3 bedste brugte gamer PC’er i 2020. Dét, de brugte gamer PC’er har tilfælles er, at de er bedst til prisen. Du sparer altså mange tusinde kroner på at købe en af de nedenstående PC’er. Der er tale om to gamer stationærer og én gamer bærbar. For mere information så læs vores tips til at købe en brugt gamer PC. Læs også vores svar på spørgsmål til køb af brugt gamer PC. Hvis du er mere interesseret i en splinterny gaming PC, så læs vores gaming PC test eller gamer bærbar test.

Se udvalget af brugte gamer PC’er hos Refurb

3 gode bud på en brugt gamer PC

HP EliteDesk 800 G1 (GTX 1060)

HP EliteDesk 800 G1 (GTX 1060)
HP EliteDesk 800 G1 (GTX 1060)

Pris som ny: 10.125 kr.

Pris som brugt: 6249 kr.

Her har vi fat i en ekstrem god allround brugt gamer PC til 6249 kroner, som kan trække alle spil på høje settings og stadig levere en meget høj FPS. Den kan også bruges til streaming, hvis du har en lille streamer gemt i dig. Den er udstyret med en kraftfuld processor, et utrolig godt grafikkort samt masser af GB RAM, og den er derfor optimeret til gaming. Det er den mest populære brugte gamer PC. Du får ekstremt meget gamer PC for pengene, hvis du vælger HP EliteDesk 800 G1 (GTX 1060). Som ny koster HP EliteDesk 800 G1 (GTX 1060) 10.125 kroner, men som brugt kan du få PC’en til kun 6249 kroner!

En god allround brugt gamer PC

Det er tid til at gå lidt ned i detaljerne. HP EliteDesk 800 G1 (GTX 1060) er udstyret med en kraftfuld i7 processor, et GTX 1060 grafikkort, hele 16 GB RAM (hvilket er guldstandarden) og 480 GB SSD. Det er altså komponenter, som gør det muligt at opnå nogle af de vildeste gaming oplevelser. PC’en kan uden problemer trække spil på højeste settings. Eftersom PC’en har en i7, er den også velegnet til streaming, hvis det har interesse. Videoredigering, billedredigering og andre arbejdsrelateret programmer kan PC’en også klare. Selve kabinettet/casen er slidstærk og giver dig mulighed for at opgradere med bedre/flere PC komponenter.

Konklusion

Du skal vælge HP EliteDesk 800 G1 (GTX 1060), hvis du er på udkig efter en god allround gamer PC, som kan trække alle spil på høje settings med en høj FPS. Stationæren fra HP koster normalt 10.125 kroner som ny, men kan fås til 6249 kroner som brugt/refurbished. Det er det hidtil vildeste røverkøb.

Køb HP EliteDesk 800 G1 (GTX 1060)

ASUS FX553VD

ASUS FX553VD
ASUS FX553VD

Pris som ny: 8499 kr.

Pris som brugt: 6429 kr.

ASUS FX553VD er en gamer bærbar fra det verdenskendte gaming brand ASUS. Som ny koster bærbaren 8499 kroner, men som brugt kan du spare mere end 2000 kroner! Det er en meget populær brugt gamer bærbar, som har den nødvendige performance til at trække alle spil på medium til lave settings. Den er velegnet til nybegynderen eller dig der er på udkig efter en forholdsvis billig gamer bærbar.

Den har også et stilrent design og et gaming tastatur med lys, så du kan spille i mørke. Vær OBS på, at når du køber en gamer bærbar, vil du altid få mindre performance for pengene, fordi udviklerne bruger flere penge på ting som letvægts design og en et godt batteri, end selve PC komponenterne (fx processor og grafikkort). Alle dette er ekstra udgifter og derfor får du ikke ligeså gode komponenter for pengene, når du vælger en gamer bærbar. En gaming PC tilbyder mere performance for pengene, til gengæld er den ikke let at transportere.

En billig brugt gamer bærbar

Den brugte gamer bærbar fra ASUS har en 15,6 tommer Full HD skærm, hvilket er den mest gængse skærmstørrelse og skærmopløsning. Hvad angår komponenterne, så er bærbaren udstyret med en kraftfuld i5 processor, et GTX 1050 grafikkort, 8 GB RAM, 1024 GB HDD og 128 GB SSD. Komponenterne er altså nok til at bærbaren kan trække alle spil på lave eller medium settings og samtidig opnå høje FPS tal. Du kan også forvente, at bærbaren starter hurtigt op og programmer åbnes hurtigt pga. hastigheden fra SSD disken. Det er altså en fin brugt, low-end/budget gamer bærbar. Sidst og ikke mindst har den brugte gamer bærbar et bagbelyst tastatur, så du kan spille i mørke.

Konklusion

ASUS FX553VD er et oplagt valg af brugt gamer PC, hvis du er på jagt efter en let transportabel gaming station. Gamer bærbaren fra ASUS kan trække spil på medium eller lave settings og stadig levere en høj FPS. Hvis du er nybegynder eller ikke behøver spille spil på de allerbedste settings, så er ASUS FX553VD et godt valg.

Køb ASUS FX553VD

HP EliteDesk 800 G1 (GTX 1050 Ti)

HP EliteDesk 800 G1 (GTX 1050 Ti)
HP EliteDesk 800 G1 (GTX 1050 Ti)

Pris som ny: 9000 kr.

Pris som brugt: 5999 kr.

Hvis du er på udkig efter en fin brugt gamer PC til under 6000 kroner, så er HP EliteDesk 800 G1 (GTX 1050 Ti) det rigtige valg. Det er en billig gamer PC, som kan trække alle spil på medium til high settings med fornuftige FPS tal. Stationæren er et par hundrede kroner billigere end den ovennævnte gamer stationær, fordi grafikkortet er en nedgradering. Men PC’en kan stadig bruges til opgaver som videoredigering, billedredigering med flere. Det er en oplagt brugt budget gamer PC til nybegynderen eller gameren med et lille budget. Kabinettet er lavet af slidtstærke materialer, holdbart og der er mulighed for at opgradere med f.eks. flere RAM eller bedre grafikkort.

En billig brugt gamer PC

Den brugte gamer PC er udstyret med stort set de samme PC komponenter som GTX 1060 modellen på nær grafikkortet. Det vil sige, at HP EliteDesk 800 G1 (GTX 1050 Ti) har en stærk i7 processor. Derudover har PC’en et GTX 1050 Ti grafikkort, 16 GB RAM og 480 GB SSD. Det er altså en super færdigbygget gamer PC, som er idéel til casual gaming. Så hvis du ikke har et stort behov for at spille med højeste settings, er denne her gamer PC et godt valg. Som tidligere nævnt er kabinettet robust og stærkt, og du kan derfor forvente, at det har en lang levetid. Der er i øvrigt mange muligheder for opgradering af PC komponenterne.

Konklusion

Den brugte gamer PC fra HP er det idéelle valg, hvis du er på udkig efter en billig brugt gamer PC. Du får masser af performance for pengene og sparer flere tusinde kroner. Det er en low-end gamer PC, som kan klare alle spil på medium til høje settings. Den er velegnet til nybegynderen eller gameren med et lille budget.

Køb HP EliteDesk 800 G1 (GTX 1050 Ti)

Tips til at købe en brugt gamer PC

DBA eller elektronik genbrugwebshops

Vi vil til enhver tid anbefale elektronik genbrugwebshops frem for DBA eller lignende handelsportaler, hvis ikke du har 100% styr på IT/hardware. Det kan godt være, at der er mere elektronik at købe på DBA, men sælgerne kan nemt snyde dig med fx varens tilstand. Så derfor hold dig væk fra DBA.

Elektronik genbrugwebshops er i løbet af de seneste par år blevet meget populære i Danmark. Disse webshops køber brugte PC’er og bærbarer fra virksomheder, hvorefter de istandsættes og videresælges til private, skoler og erhverv. Årsagerne til populariteten er, at du kan spare op til 50 % af nyprisen og får samme garanti som ved nykøb. Ikke nok med det har IT eksperterne bag webshoppen naturligvis testet og renset PC’en før den bliver sendt ud til forbrugeren. Hvad bedre er du også støtter op om miljøet.

Refurb (Danmarks største elektronik genbrugwebshop)

Vi anbefaler Refurb, som er Danmarks største elektronik genbrugwebshop og har over 4.900 anmeldelser på Trustpilot med en 9.2 TrustScore ud af 10. Webshoppen har det største udvalg af brugte computere heriblandt brugte gamer PC’er (både stationærer og bærbarer). Derudover får du 2 års reklamation, 14-dages returret og 12 måneders garanti, når du handler med webshoppen. IT eksperterne bag webshoppen tester, renser og sørger for at PC’erne er nyinstalleret, før de bliver sendt ud til køberne. Hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om, hvilken brugt gamer PC du skal vælge, så kan du gøre brug af webshoppens support både online eller via telefon.

Webshoppen har i øvrigt et gradueringssystem fra A+ til C, så du får en idé om varens tilstand. Med varens tilstand menes der performance, batterikapacitet og kosmetisk stand. A+ er bedst, og C er dårligst. N står for at varen er helt ny og uåbnet.

Se udvalget af brugte gamer PC’er hos Refurb

Hvad skal du overveje, før du køber en brugt gamer PC?

Det første du skal finde ud af, er hvordan din computer forbrug ser ud. Hvis du bruger mest tid på lettere opgaver som f.eks. surfe rundt på nettet, streame film/serier og game i ny og næ, så har du ikke brug for en brugt gamer PC med den mest kraftfulde processor og det dyreste grafikkort. Her kan du sagtens nøjes med en i3 eller i5 processor fra Intel eller Ryzen 3 eller 5 processor fra AMD. Hvad angår grafikkort så er et GTX 1050 eller GTX 1050 Ti mere end rigeligt. Men hvis du gamer meget og vil have mulighed for at spille spil på høje settings og stadig opnå en høj FPS, skal du vælge et GTX 1060 grafikkort eller bedre (dvs. GTX 1070, GTX 1080, RTX 2060, RTX 2070, RTX 2080).

RAM har også en betydning for, hvor god PC’en er til gaming. Du skal som minimum have 8 GB RAM, men 16 GB RAM er den gyldne standard. Du kan også vælge en brugt gamer PC med 32 GB RAM eller endda 64 GB RAM, hvis du vil være sikker på at PC’en er fremtidssikret.

Ikke alle brugte gamer PC’er er gode deals

Uanset hvilken branche der er tale om, vil der altid være nogle ting, som ikke er gode deals. Det er også tilfældet, når det kommer til brugte gamer PC’er. Bare fordi der er tale om en brugt gamer PC, er det ikke ensbetydende med, at PC’en er en skide god deal. Derfor anbefaler vi, at du foretager research, før du køber en brugt gamer PC. Du kan eventuelt læse vores 3 gode bud på brugte gamer PC’er, som alle er nogle ekstrem gode deals – du sparer kassen!

I din research kan du eventuelt søge efter den brugte gamer PC’s modelnummer. Så kan du se, hvor meget den bliver solgt for hos almindelige elektronik webshops, hvis den altså stadig bliver solgt. Og hvis den stadig bliver solgt, kan det give dig en god indikation af, om du har fat i et godt tilbud eller ej.

Garanti

Elektronik er noget som altid har en risiko for at fejle eller have taget skade. Derfor er det super vigtigt, at du handler et sted, hvor du får en garanti. For mange brugte gamer PC’er bliver solgt med en kort garanti, og det er derfor vigtigt, at du vælger den rette elektronik genbrugwebshop.

Hovedparten af elektronik genbrugwebshops tilbyder en garanti på 3 måneder eller mindre. Men hos Refurb (danmarks største elektronik genbrugwebshop) har du en 12-måneders garanti, på den PC du køber derfra. Derudover tilbyder webshoppen også en 2-års reklamation og 14-dages returret. Det er en troværdig og velkendt elektronik genbrugwebshop, som får masser af ros af både private, skoler og erhverv.

Spørgsmål til køb af brugt gamer PC

Hvad betyder refurbished?

Det korte svar: gamer PC’er og andet elektronik som er lavet af brugte dele, kaldes refurbished.

Gamer PC’er (stationærer og bærbarer) kommer i forskellige typer som kaldes fabriksnye, pre-owned eller refurbished. Det giver lidt sig selv, hvad fabriksnye gamer PC’er er, nemlig en splinterny gamer PC fra fabrikken i forseglet emballage. Det vil sige, at ingen andre har rørt gamer PC’en, når køberen får den i hænderne for første gang. Pre-owned har du måske også hørt om før. Det er gamer PC’er, som har haft tidligere ejere. Refurbished gamer PC’er består af brugte dele fra defekte PC’er, som efterfølgende er sat sammen med andre brugte/nye dele for at skabe en brugt gamer PC, som ligner en ny.

Er du sikkert at købe en brugt gamer PC?

Det korte svar: ja – det er sikkert at købe en brugt gamer PC og andet brugt elektronik, hvis man vælger den rette elektronik genbrugwebshop.

Der har altid været en hed debat, om det er sikkert at købe brugt elektronik, mere specifikt brugte gamer PC’er. Herunder nævner vi en række fordele og ulemper ved køb af brugte gamer PC’er.

Fordele

 • Du sparer penge
  • Når du køber en brugt gamer PC, kan du spare helt op til 50 % af nyprisen. Den eneste forskel på en fabriksny gamer PC og en brugt gamer PC er små fejl/mangler, som ikke har særlig stor betydning for PC’ens performance. Typisk er det ligegyldige kosmetiske fejl.
 • 100 % renset, testet og nyinstalleret
  • En brugt gamer PC bliver testet, renset og nyinstalleret før den bliver sendt ud til køberen.
 • Brugte gamer PC’er kan følge med teknologien
  • En ældre, brugt gamer PC kan sagtens som har et par år på bagen kan uden problemer trække diverse spil. Sådan er det i de fleste tilfælde, faktisk 95 % af tilfældene. For selvom Intel og AMD hele tiden udvikler nye og mere kraftfulde processorer og grafikkort, så kan de ældre stadig håndtere de nyeste spil.
 • Du får en garanti
  • Hvis du køber hos den rette elektronik genbrugwebshop, får du en ligeså lang garanti, som hvis du købte en fabriksny gamer PC.
 • Du skåner miljøet
  • Nogen vil gerne bidrage til miljøet, mens andre er ligeglade. Faktum er, at du skåner miljøet, hvis du køber en brugt gamer PC. Det årlige forbrug af elektronik affald er enormt højt (cirka 50 millioner tons), hvilket overrasker mange, fordi det er et emne som få snakker om. Det er kun 12 % af det elektroniske affald, som bliver genbrugt.
 • Købeloven gælder brugte varer
  • Ifølge Købeloven gælder den stadig, hvis en gamer PC eller andet elektronik skifter ejer.

Ulemper

 • Fejl og mangler
  • Som vi tidligere har nævnt vil der altid være en risiko for, at en brugt gamer PC enten bryder sammen eller batterilevetiden er forringet. Og det er en risiko, man skal turde løbe, hvis man køber en brugt gamer PC. Man har jo en garanti og reklamationsret, så du er altså sikret i en vis grad. Mange nye gaming PC’er har også samme problemer og bryder også sammen af og til.

Hvor lang tid holder en brugt gamer PC?

Det afhænger af, hvad du bruger PC’en til. Hvis du bruger din PC til surfing, streame film/serier og generelt lettere opgaver, så kan den holde sig i nærmest et årti. Hvis du har tænkt dig at bruge PC’en til video redigering, billedredigering og lignende arbejde, så kan PC’en også holde sig i et årti. Hvis du er en sand gamer og udelukkende vil bruge PC’en til gaming, så kan PC’en holde sig i maksimum 7 år.

Levetiden kommer også an på, om der er tale om en stationær eller en bærbar. En stationær bliver mindre overophedet og kan derfor holde sig længere end en bærbar. På et tidspunkt vil din processor og grafikkort ikke længere kunne trække diverse software opdateringer, men det er en selvfølge. Så kan du vælge et opgradere din PC eller beholde de gamle/ældre softwares, hvilket mange gør.

Er det pengene værd at købe en brugt gamer PC?

Det korte svar: hvis du vil spare penge og bidrage til miljøet, så ja.

Det afhænger af mange forskellige ting. Hvis du gerne vil spare penge og eventuelt bidrage til miljøet, så kan det betale sig at købe en brugt gamer PC. Du får mere gamer PC for pengene, hvis du køber brugt. Og du har egentlig ikke brug for de nyeste komponenter, fordi det er først langt ud i fremtiden, at det bliver almindeligt at spille på en 4K skærm.

Er en brugt gamer PC bedre end en ny?

Det korte svar: nej.

Der vil altid være forskel på en brugt gamer PC og en fabriksny gamer PC, når man taler om performance og batteri. Brugte gamer PC’er består af brugte dele fra enten ældre eller defekte PC’er, og derfor har komponenterne en lavere levetid end nye komponenter. Til gengæld kan du spare utrolig mange penge på at købe brugt.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *