Top 10 bedste eSport efterskoler i Danmark

Sidst opdateret: december, 2023 | Denne artikel indeholder annoncer

Er du på udkig efter en esport efterskole, hvor du kan få lov til at udfolde dig som eSport-spiller? Jagter du drømmen om at blive en eSport-stjerne? Så er en efterskole med eSport som linjefag uden tvivl noget for dig.

Inden for de seneste par år har de danske efterskoler fået øjnene op for eSport som en potentiel linje. I dag kan du nemlig overalt i landet komme på en efterskole med eSport som linjefag. Og eftersom mange efterskoler er gået all-in på eSport, har det resulteret i at flere elever er blevet tilbudt kontrakter hos diverse eSport-hold efter endt efterskoleophold. Men på en eSport efterskole bliver du ikke kun en bedre eSports-spiller. Du møder også andre unge på din egen alder med en ligeså stor interesse for gaming som dig selv. Du kommer til at få nogle unikke venskaber i løbet af et efterskoleophold.

Sammen med Efterskole Info har Gamingmagasinet udarbejdet en liste over de 10 bedste og mest populære esport efterskoler. Herunder finder du listen, og hvis du ønsker at se listen over alle danske esport efterskoler med uddybende information, kan du med fordel besøge Efterskole Info.

De 10 bedste efterskoler med eSport som linjefag

  1. Stidsholt Efterskole
  2. Halstedhus Efterskole
  3. Højer Design Efterskole
  4. Rydhave Slots Efterskole
  5. Nordfyns Efterskole
  6. Design- & Idrætsefterskolen Skamling
  7. Frøslevlejrens Efterskole
  8. Ølgod Efterskole
  9. Thy Sportsefterskole
  10. Rejsby Efterskole

1. Stidsholt Efterskole

Spil: CS:GO

Stidsholt er en idrætsefterskole, som kombinerer fysisk træning og esport på allerhøjeste niveau. Du bliver budt de bedste faciliteter, alt lige fra de bedste PC komponenter i skolens PC’er til gaming udstyr fra de mest prominente gaming brands. Du kommer til at blive undervist i strategi, samarbejde, overblik og kommunikation, og der vil være elementer fra den fysiske sports verden, som inddrages på allerfineste vis i eSport undervisningen.

Stidsholt tilbyder KUN CS:GO, idet skolen ønsker at være den absolut bedste til spillet. Det har også ført til flere pokaler, mesterskaber og talenter. Trænerne har flere års erfaring som CS:GO-trænere og professionelle eSportsspillere i de største storklubber.

2. Halstedhus Efterskole

Spil: CS:GO

På CS:GO efterskolen Hastedhus har du gode muligheder for at blive en bedre eSportsspiller og tage dig selv til det næste niveau. Efterskolen optager udelukkende elever, som interesserer sig for CS:GO, men niveau er ligegyldigt, da der er et hold for ethvert niveau. Der er fokus på sammenhold, kommunikation, mentalitet og fysik til en vis grad. Fysisk træning er en obligatorisk undervisningsform for eleverne på eSport-linjen.

Hastedhus har selv egne PC’er, men du er også selv velkommen til at tage din egen med, hvis du føler dig bedst tilpas med dit eget setup. Efterskolen har topmoderne faciliteter bestående af bl.a. et ultrahurtigt netværk, og så er træneren ung og tidligere topspiller for store, internationale eSportshold.  Træneren ligger vægt på både at udvikle individuelle færdigheder hos de enkelte elever, men også det kommunikative og sociale aspekt.

3. Højer Design Efterskole

Spil: CS:GO

Udover at Højer Design Efterskole er en esport efterskole, så er det også en meget kreativ efterskole med linjefag som spildesign, animation og grafisk design & illustration. Efterskolen er en eliteskole og fokuserer udelukkende på CS:GO, hvilket man tydeligt kan se på efterskolens rangeringer, pokaler og mesterskabstitler. 

Faciliteter og undervisning

Efterskolen byder på moderne faciliteter ligesom alle andre eSport efterskoler, og den ugentlige CS:GO undervisning fylder mere end 12 timer. Udover de 12 timers spiltræning vil der også være fysisk træning for alle eSportshold (dvs. løb, styrke og fodbold).

Undervisningen består af teori, praksis og så vil der også lægges fokus på evaluering. Der arbejdes med 8 emner: defaults, afterplant, CT setups, executes, fakes, økonomi, pistolrunder og spawn tacs. 

4. Rydhave Slots Efterskole

Spil: CS:GO og League of Legends

Rydhave Slots Efterskole er Danmark’s elite efterskole nummer 1 med CS:GO. På Rydhave Slots Efterskole vil eleverne træne op til mange forskellige turneringer heriblandt EDU Cuppen (den danske liga for skoler, efterskoler, gymnasier og højskoler i CS:GO og LoL). Eleverne bliver undervist af professionelle eSport-atleter, trænere og analytikere. Rydhave Slots Efterskole tilbød for første gang sin eSport-linje i 2017 med en CS:GO-linje, og siden da har det taget fart! Førsteholdet vandt begge sæsoner (sæson 3 og 4) i løbet af efterskoleopholdet i 17/18, og finalen i sæson 3 blev endda vist på scenen ved ESL Pro League i Odense, hvor flere hundrede tusinde så kampen. Se kampen i videoen nedenfor:

Faciliteter og undervisning

Eftersom efterskolens eSport-linje har klaret sig godt i sit første år (17/18), så er eSport-linjen blevet meget eftertragtet. Derfor har Rydhave udvidet CS:GO-linjen i efterskoleåret 18/19, så endnu flere unge kan få muligheden for at udleve drømmen om at få en karriere inden for eSport. På grund af efterspørgslen tilbyder efterskolen nu også en LoL-linje (man kunne tilmelde sig linjen for første gang i efterskoleåret 18/19). LoL-linjen forventes at få ligeså stor succes som CS:GO-linjen.

Efterskolens flotte resultater skyldes gode faciliteter, men også et professionelt og ambitiøst personale, der sammensætter et professionelt program til eleverne på eSport-linjen. Som elev kan man forvente, at fitness og teamwork bliver en ligeså stor del af undervisningen som tiden foran computeren. Fitness vil give dig bedre reflekser og få dig til at tænke mere klart. Paintball og lasergame vil også være en del af den faste undervisning, og det vil blandt andet styrke teamwork, kommunikationen og holdets atmosfære. Som du kan se på billedet herunder, så tilbyder skolen gaming PC’er, men du kan naturligvis tage din egen gaming PC eller gamer bærbar med på dit ophold.

Talentsamarbejde med AGF Esport

Rydhave klarede sig så godt det første år (17/18), at førsteholdet blev samlet op af AGF Esport. Og i dag samarbejder Rydhave med AGF Esport om et talentsamarbejde. Et samarbejde hvor de bedste elever fra Rydhave får muligheden for at udvikle sig hos AGF Esport i fantastiske rammer, så de kan komme videre til den internationale verdenselite og få en langvarig karriere inden som eSport-atlet.

Rydhave Slots Efterskole er både for casual spillere, der egentlig bare gerne vil hygge med gaming, såvel som gamere på de højeste niveauer.

Herunder kan du se en video, som giver et indblik i eSport-linjen på Rydhave Slots Efterskole:

5. Nordfyns Efterskole

Spil: CS:GO og League of Legends

Nordfyns Efterskole er en meget eftertragtet eSport efterskole beliggende i Søndersø (Fyn). Efterskolen tilbyder undervisning i League of Legends og CS:GO. Nordfyns Efterskole deltager i mange forskellige eSport turneringer heriblandt NPF og EDU Cuppen, som efterskolen vandt sidste sæson i League of Legends. Dermed er Nordfyns Efterskole Danmarks bedste uddannelsesinstitution til League of Legends. EDU Cuppen er den danske liga for skoler, efterskoler, gymnasier og højskoler i CS:GO og LoL.

Faciliteter og undervisning

Det flotte resultat skyldes de super lækre faciliteter og den ambitiøse undervisning, som lærerne har skruet sammen. For hvis man er eSports-elev på Nordfyns Efterskole får man lov til at spille på efterskolens toptunede gaming pc’er tilhørende lækkert gaming udstyr for hvert setup (altså high-end gaming udstyr som gamer stole). Men udover de unikke faciliteter så er efterskolen også kendt for sin professionelle undervisning, hvor eleverne ikke kun kommer til at spille sine yndlingsspil. De bliver også undervist i de mest basale ting som kommunikation, logisk tænkning, strategier og taktikker, samarbejde, mentaltræning og udvikling af værktøjer. Undervisningen skal nemlig ligne den undervisning de professionelle eSport-atleter får til daglig.

Samarbejde med Tricked Esport

Nordfyns Efterskole har Tricked status i League of Legends. Det vil sige, at Nordfyns Efterskole samarbejder med en af Danmarks største eSport organisationer kaldet Tricked Esport. Samarbejdet giver mulighed for, at eleverne kan opnå en kontrakt med Tricked Esport. Eleverne modtager også undervisning af professionelle spillere, trænere og analytikere fra Tricked Esport. Derudover har Nordfyns Efterskole også adgang til dybt professionelt undervisningsmateriale, som virkelig kan skubbe eleverne i den rigtige retning, så de eventuelt kan få en karriere inden for eSport.

6. Design- & Idrætsefterskolen Skamling

Spil: CS:GO og League of Legends

Design- & Idrætsefterskolen Skamling, der holder til i Kolding, er til dig, der gerne vil kombinere eSport med fitness/aktivitet. Esport-linjen på efterskolen hedder nemlig eSport/Fitness-linjen. En kombination af eSport og fitness giver et godt billede af, hvordan dagligdagen forløber sig hos eSport elite-spillerne i CS:GO og League of Legends. Fitness er nemlig et must for eSport-stjerner, da det har en positiv indflydelse på reaktionsevne og hjernens effektivitet. Du vil også kunne præstere bedre, tænke mere klart og tage hurtigere og bedre beslutninger, når du shot caller i f.eks. CS:GO og League of Legends.

Faciliteter og undervisning

Design- & Idrætsefterskolen Skamling har sit helt eget gaming lokale bestående af super gode gaming setups, der kan trække alle krævende spil. Og fordi eSport-linjen på efterskolen hedder eSport/Fitness, så har efterskolen også et velfungerende og moderne fitnesscenter. Undervisningen på efterskolen er yderst ambitiøs og professionel. Underviserne på eSport/Fitness linjen har så vidt som muligt prøvet at stable en undervisning sammen, som skal ligne det, en professionel eSport-atlet bliver udsat for. Esport delen på efterskolen består af undervisning i enten CS:GO eller League of Legends. Udover at du kommer til at spille, vil du også blive undervist i at arbejde kommunikation, øje-hånd koordination, taktisk intelligens og fysisk grundform. Alle disse elementer vil gøre dig til en langt bedre eSport-spiller.

Fitness vil også være en fast del af din undervisning. Du vil blive introduceret til forskellige træningsformer og teknikker, som har til formål at forbedre din præstation som eSport-spiller. Desuden vil du blive undervist i ernæring, sundhed og forebyggende rehabiliterende træning. I forbindelse med undervisningen vil du få individuelle opgaver for at øge dit niveau. Der vil også være holdopgaver, der vil have fokus på forbedre teamwork og kommunikation.

Deltagelse til forskellige eSport-turneringer

Som eSport-elev kommer du til at spille mod andre efterskoler med eSport. Du vil blandt andet få mulighed for at deltage i EDU Cuppen, som er DM for uddannelsesinstitutioner i CS:GO og League of Legends. Du vil også deltage i andre turneringer og LAN-begivenheder. Design- & Idrætsefterskolen Skamling er kendt for at klare sig godt i eSport-turneringerne. Men selvom efterskolen tilbyder professionel og ambitiøs undervisning, er der plads til eSport-elever med alle niveauer. Underviserne sammensætter nemlig hold ud fra niveau. Så der er både plads til hygge-gameren samt den ambitiøse eSport-elev, der går efter en karriere inden for eSport.

7. Frøslevlejrens Efterskole

Spil: CS:GO, League of Legends og Hearthstone

Frøslevlejrens Efterskole er en efterskole med eSport beliggende i Padborg. Efterskolen var en af de første til at introducere eSport som linje, og siden hen er eSport-linjen blevet meget eftertragtet. Og fordi efterskolen har haft mere erfaring med eSport som linjefag end andre efterskoler, så har efterskolen opnået flotte placeringer til diverse turneringer. På Frøslevlejrens Efterskole bliver du ikke kun undervist i spillene, du lærer også om teamwork, kommunikation og den basale viden om PC’en. Efterskolen tilbyder i øvrigt, at du kan fordybe og dygtiggøre dig i hele 3 spil: CS:GO, League of Legends og Hearthstone.

Faciliteter og undervisning

Som du kan se på billedet ovenfor har Frøslevlejrens Efterskole sit helt eget nyindrettet gaming lokale, hvor der er en masse stærke gaming PC’er og splinternyt gaming udstyr der venter på at blive brugt. Der er også en projektor til undervisning, gode servere, lynhurtigt internet og dødlækkert LED-lys.

Undervisningen på Frøslevlejrens Efterskole er en smule anderledes sammenlignet med undervisningen hos de andre danske eSport efterskoler. På Frøslevlejrens Efterskole får du ikke kun en professionel undervisning i dit yndlingsspil og lærer værdien af taktikker, strategier, kommunikation, teamwork m.m. Du lærer også, hvordan en PC er skruet sammen og hvordan den fungerer. Det kan være meget nyttigt, hvis du selv skal bygge din egen gaming PC en dag. Esport-undervisningen på Frøslevlejrens Efterskole vil starte ud med, at hele linjen gennemgår de mest almindelige spil samt spillenes funktioner, regler og stil. Dernæst bliver der dannet hold ud fra dit spil-ønske, og du får tildelt en rolle i det pågældende spil.

Deltagelse til en lang række eSport-turneringer

Ligesom alle andre efterskole med eSport deltager Frøslevlejrens Efterskole også i mange eSport-turneringer og LAN-events heriblandt EDU Cuppen i både CS:GO og League of Legends. Eleverne på eSport-linjen er også med til selv at oprette et stort LAN-event på skolen. Her vil en masse gæster udefra besøge og deltage i begivenheden – det er helt klart et af eSport-linjens højdepunkter.

8. Ølgod Efterskole

Spil: CS:GO, League of Legends

Ølgod Efterskole er en eSport efterskole beliggende i Vestjylland med plads til 20 eSport elever. Efterskolen kommer ikke til at udvide sin eSport-linje, fordi de gerne vil skabe et hyggeligt og trygt miljø, hvor lærerne kender alle eleverne. Der er plads til henholdsvis 10 CS:GO elever og 10 League of Legends elever. Efterskolen stræber efter at være blandt det bedste eSport efterskoler i Danmark, hvilket efterskolen også er.

Faciliteter og undervisning

Ølgod Efterskole har nogle fantastiske faciliteter. Efterskolen har et splinternyt eSport-lokale der er udstyret med alt det en gamer kan drømme om: 20 kraftige gaming PC’er, masser af gaming udstyr, hurtig internet osv. Du “får” din egen computer, når du er elev på Ølgod Efterskole, og du kan frit benytte eSport-lokalet i din fritid. Der er separat undervisning i CS:GO og League of Legends. Undervisningen er skræddersyet ned til mindste detalje af super erfarne eSport folk. Du vil lære om selve spillet, taktikker, strategier, kommunikation og teamwork, men du vil også deltage i en fysisk træning. Efterskolen har endda sit eget fitnesscenter, som du vil stifte bekendskab til i løbet af efterskoleopholdet. En kombination af tid foran computeren, undervisning i spillet og fysisk træning, er det program som de professionelle eSport-atleter dagligt følger. Så du vil virkelig komme til at leve som de største eSport-stjerner på Ølgod Efterskole.

Ølgod Efterskole

Linjefagsrejse til verdens største eSport-turneringer

Udover at Ølgod Efterskole deltager i en lang række eSport-turneringer for efterskoler (heriblandt EDU Cup) samt de store LAN-events, så deltager eleverne også i en masse onlineligaer. Man vil som eSport-elev også komme på en linjefagsrejse. Sidste år tog eSport-eleverne til IEM Katowice, og i efterskoleåret 18/19 skal eleverne til FACEIT Major for CS:GO eleverne og LCS Finals for League of Legends eleverne. Du får altså virkelig en på opleveren, hvis du bliver elev på Ølgod Efterskole.

9. Thy Sportsefterskole

Spil: FIFA, CS:GO og Fortnite

Thy Sportsefterskole tilbyder linjefag i eSport og spillene FIFA, CS:GO og Fortnite. Efterskolen har en ambition om at udvikle Danmarks største eSport talenter ved at tilbyde en undervisning, som byder på en blanding af fysisk- og mental træning. Derudover er der et stort fokus på kosten, som består af næringsrigt indhold. 

Trænerne og instruktørerne som står for undervisningen er enten uddannede eSportstrænere eller tidligere professionelle spillere. På efterskolen er du garanteret mange timer med høj intensitet, strategi-indsigt professionel blanding af fysisk og mental træning samt meget mere.

10. Rejsby Efterskole

Spil: CS:GO, League of Legends, Paladins, VALORANT, Heroes of the Storm, Rocket League, Brawlhalla, Hearthstone, Overwatch, MW: Warzone, Starcraft og Age of Empires.

Rejsby Efterskole er en international efterskole, og derfor bliver du blandet med studerende fra andre lande end Danmark. Det betyder også, at du kommer til at indgå i en engelsksproget eSport-kultur, hvor du ikke nok med at blive bedre til eSportsspil, også bliver flydende i engelsk og på den måde skaber et godt fundament til at gøre dig endnu mere attraktiv over for internationale eSportshold.

Her på skolen er der fokus på mangfoldighed, idet der spilles flere end 10 spil. Det betyder også, at det er et mere chill miljø, hvor der er mindre fokus på competitive gaming. 

Konklusion på valg af eSport efterskole

Alle os der elsker gaming ved, at eSporten er blevet et populært fænomen i Danmark. Populariteten i Danmark skyldes især de danske eSport-holds gode præstationer heriblandt CS:GO-holdet Astralis, som på i skrivende stund er verdens bedste CS:GO-hold. Og ikke nok med den danske dominans i CS:GO, så er der også danske eSport-stjerner i andre populære spil som for eksempel League of Legends, hvor vi kan prale af navne som Bjergsen fra TSM, Caps (verdensmester i 1v1) og Wunder fra G2 og Broxah fra Fnatic. Ikke nok med at Danmark dominerer spil som CS:GO og League of Legends, så kan vi også blære os med bl.a. de danske FIFA-spillere heriblandt August “Agge” Rosenmeier og Mohamad Al-Bacha som begge har vundet verdensmesterskabet samt en lang række andre mesterskaber (ESWC/det uofficielle verdensmesterskab, de nordiske mesterskaber og DM) op til flere gange.

Hvis du drømmer om at blive professionel inden for esport, så er en esport efterskole det helt rette valg. Vi håber, du er blevet klogere på dit valg af eSport efterskole. Vi har udvalgt de efterskoler, der tager eSporten mest seriøst og tilbyder den bedste eSport oplevelse for deres elever. Og som du kan høre, eksisterer der rigtig mange eSport efterskoler i dag – og fænomenet bliver kun større. Uanset hvilken eSport efterskole du vælger, vil du uden tvivl få et helt fantastisk år med computerspil og nye venskaber. Det er en fantastisk mulighed for dig, der elsker gaming.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke eSport efterskoler er de bedste?

De bedste eSport efterskoler er: Stidsholt Efterskole, Halstedhus Efterskole, Højer Design Efterskole, Rydhave Slots Efterskole, Nordfyns Efterskole, Design- & Idrætsefterskolen Skamling, Frøslevlejrens Efterskole, Ølgod Efterskole, Thy Sportsefterskole og Rejsby Efterskole

Hvilket gaming udstyr tilbyder eSport efterskoler?

Efterskoler med eSport som linjefag har et gaming setup bestående af de det nyeste teknologi, gamer stole, gaming tastaturer, gamer muse og gamer musemåtter.

Forfatter
Ricki Guldborg
Ricki Guldborg

Ricki arbejder som IT- og hardware ekspert for Gamingmagasinet. Elektronik er noget, der har fyldt meget i hans opvækst, og i dag er han ikke mange meter fra at kunne leve af sine IT-kundskaber. For i øjeblikket uddanner han sig som datamatiker med speciale i spilprogrammering. Eftersom han har bygget utallige PC’er gennem tiden, er hans spidskompetence afgjort PC-byg. Derfor ved han stort set alt om de forskellige komponenter, deres specifikationer, og hvad der bør kombineres for et optimeret byg.