esport efterskole

Er du på udkig efter en esport efterskole, hvor du kan få lov til at udfolde dig som eSport-spiller? Jagter du drømmen om at blive en eSport-stjerne? Så er en efterskole med eSport som linjefag uden tvivl noget for dig.

Inden for de seneste par år har de danske efterskoler fået øjnene op for eSport som en potentiel linje. I dag kan du nemlig overalt i landet komme på en efterskole med eSport som linjefag. Og eftersom mange efterskoler er gået all-in på eSport, har det resulteret i at flere elever er blevet tilbudt kontrakter hos diverse eSport-hold efter endt efterskoleophold. Men på en eSport efterskole bliver du ikke kun en bedre eSports-spiller. Du møder også andre unge på din egen alder med en ligeså stor interesse for gaming som dig selv. Du kommer til at få nogle unikke venskaber i løbet af et efterskoleophold.

Vi har, ud fra en række kriterier (præstation, faciliteter, undervisning og talentsamarbejde), fundet de absolut bedste eSport efterskoler i Danmark, som kan realisere din drøm om at blive en professionel eSport-spiller. De eSport efterskoler vi har udvalgt er for både drenge og piger. Det skal fastslås, at vi har researchet os frem til de bedste, vi har altså ikke været ude på efterskolerne. Læs mere om dem herunder.

De 10 bedste efterskoler med eSport

1. Stidsholt Efterskole

Spil: CS:GO og League og Legends

Læs mere om at blive esport-elev på Stidsholt Efterskole her.

2. Halstedhus Efterskole

Spil: CS:GO og League of Legends

Læs mere om at blive esport-elev på Halstedhus Efterskole her.

3. Højer Design Efterskole

Spil: CS:GO

Udover at Højer Design Efterskole er en esport efterskole, så er det også en meget kreativ efterskole med linjefag som spildesign, animation og grafisk design & illustration. Efterskolen er en eliteskole og fokuserer udelukkende på CS:GO, hvilket man tydeligt kan se på

Faciliteter og undervisning

Højer Design Efterskole
Et lille glimt af hverdagen for esport-eleverne på Højer Design Efterskole

Læs mere om at blive esport-elev på Højer Design Efterskole her.

1. Rydhave Slots Efterskole

Spil: CS:GO og League of Legends

Rydhave Slots Efterskole er Danmark’s elite efterskole nummer 1 med CS:GO. På Rydhave Slots Efterskole vil eleverne træne op til mange forskellige turneringer heriblandt EDU Cuppen (den danske liga for skoler, efterskoler, gymnasier og højskoler i CS:GO og LoL). Eleverne bliver undervist af professionelle eSport-atleter, trænere og analytikere. Rydhave Slots Efterskole tilbød for første gang sin eSport-linje i 2017 med en CS:GO-linje, og siden da har det taget fart! Førsteholdet vandt begge sæsoner (sæson 3 og 4) i løbet af efterskoleopholdet i 17/18, og finalen i sæson 3 blev endda vist på scenen ved ESL Pro League i Odense, hvor flere hundrede tusinde så kampen. Se kampen i videoen nedenfor:

Faciliteter og undervisning

Eftersom efterskolens eSport-linje har klaret sig godt i sit første år (17/18), så er eSport-linjen blevet meget eftertragtet. Derfor har Rydhave udvidet CS:GO-linjen i efterskoleåret 18/19, så endnu flere unge kan få muligheden for at udleve drømmen om at få en karriere inden for eSport. På grund af efterspørgslen tilbyder efterskolen nu også en LoL-linje (man kunne tilmelde sig linjen for første gang i efterskoleåret 18/19). LoL-linjen forventes at få ligeså stor succes som CS:GO-linjen.

Efterskolens flotte resultater skyldes gode faciliteter, men også et professionelt og ambitiøst personale, der sammensætter et professionelt program til eleverne på eSport-linjen. Som elev kan man forvente, at fitness og teamwork bliver en ligeså stor del af undervisningen som tiden foran computeren. Fitness vil give dig bedre reflekser og få dig til at tænke mere klart. Paintball og lasergame vil også være en del af den faste undervisning, og det vil blandt andet styrke teamwork, kommunikationen og holdets atmosfære. Som du kan se på billedet herunder, så tilbyder skolen gaming PC’er, men du kan naturligvis tage din egen gaming PC eller gamer bærbar med på dit ophold.

Rydhave Slots Efterskole har investeret i toptunede gaming setups
Rydhave Slots Efterskole har investeret i toptunede gaming setups

Talentsamarbejde med AGF Esport

Rydhave klarede sig så godt det første år (17/18), at førsteholdet blev samlet op af AGF Esport. Og i dag samarbejder Rydhave med AGF Esport om et talentsamarbejde. Et samarbejde hvor de bedste elever fra Rydhave får muligheden for at udvikle sig hos AGF Esport i fantastiske rammer, så de kan komme videre til den internationale verdenselite og få en langvarig karriere inden som eSport-atlet.

Rydhave Slots Efterskole er både for casual spillere, der egentlig bare gerne vil hygge med gaming, såvel som gamere på de højeste niveauer.

Læs mere om at blive esport-elev på Rydhave Slots Efterskole her.

Et indblik i eSport-linjen på Rydhave Slots Efterskole:

2. Nordfyns Efterskole

Spil: CS:GO og League of Legends

Nordfyns Efterskole er en meget eftertragtet eSport efterskole beliggende i Søndersø (Fyn). Efterskolen tilbyder undervisning i League of Legends og CS:GO. Nordfyns Efterskole deltager i mange forskellige eSport turneringer heriblandt NPF og EDU Cuppen, som efterskolen vandt sidste sæson i League of Legends. Dermed er Nordfyns Efterskole Danmarks bedste uddannelsesinstitution til League of Legends. EDU Cuppen er den danske liga for skoler, efterskoler, gymnasier og højskoler i CS:GO og LoL.

Faciliteterne på Nordfyns Efterskole
Faciliteterne på Nordfyns Efterskole

Faciliteter og undervisning

Det flotte resultat skyldes de super lækre faciliteter og den ambitiøse undervisning, som lærerne har skruet sammen. For hvis man er eSports-elev på Nordfyns Efterskole får man lov til at spille på efterskolens toptunede gaming pc’er tilhørende lækkert gaming udstyr for hvert setup (altså high-end gaming udstyr som gamer stole). Men udover de unikke faciliteter så er efterskolen også kendt for sin professionelle undervisning, hvor eleverne ikke kun kommer til at spille sine yndlingsspil. De bliver også undervist i de mest basale ting som kommunikation, logisk tænkning, strategier og taktikker, samarbejde, mentaltræning og udvikling af værktøjer. Undervisningen skal nemlig ligne den undervisning de professionelle eSport-atleter får til daglig.

Tricked Esport

Samarbejde med Tricked Esport

Nordfyns Efterskole har Tricked status i League of Legends. Det vil sige, at Nordfyns Efterskole samarbejder med en af Danmarks største eSport organisationer kaldet Tricked Esport. Samarbejdet giver mulighed for, at eleverne kan opnå en kontrakt med Tricked Esport. Eleverne modtager også undervisning af professionelle spillere, trænere og analytikere fra Tricked Esport. Derudover har Nordfyns Efterskole også adgang til dybt professionelt undervisningsmateriale, som virkelig kan skubbe eleverne i den rigtige retning, så de eventuelt kan få en karriere inden for eSport.

Læs mere om at blive esport-elev på Nordfyns Efterskole her.

3. Design- & Idrætsefterskolen Skamling

Spil: CS:GO og League of Legends

Design- & Idrætsefterskolen Skamling, der holder til i Kolding, er til dig, der gerne vil kombinere eSport med fitness/aktivitet. Esport-linjen på efterskolen hedder nemlig eSport/Fitness-linjen. En kombination af eSport og fitness giver et godt billede af, hvordan dagligdagen forløber sig hos eSport elite-spillerne i CS:GO og League of Legends. Fitness er nemlig et must for eSport-stjerner, da det har en positiv indflydelse på reaktionsevne og hjernens effektivitet. Du vil også kunne præstere bedre, tænke mere klart og tage hurtigere og bedre beslutninger, når du shot caller i f.eks. CS:GO og League of Legends.

Faciliteterne på Design- & Idrætsefterskolen Skamling
Faciliteterne på Design- & Idrætsefterskolen Skamling

Faciliteter og undervisning

Design- & Idrætsefterskolen Skamling har sit helt eget gaming lokale bestående af super gode gaming setups, der kan trække alle krævende spil. Og fordi eSport-linjen på efterskolen hedder eSport/Fitness, så har efterskolen også et velfungerende og moderne fitnesscenter. Undervisningen på efterskolen er yderst ambitiøs og professionel. Underviserne på eSport/Fitness linjen har så vidt som muligt prøvet at stable en undervisning sammen, som skal ligne det, en professionel eSport-atlet bliver udsat for. Esport delen på efterskolen består af undervisning i enten CS:GO eller League of Legends. Udover at du kommer til at spille, vil du også blive undervist i at arbejde kommunikation, øje-hånd koordination, taktisk intelligens og fysisk grundform. Alle disse elementer vil gøre dig til en langt bedre eSport-spiller.

Fitness vil også være en fast del af din undervisning. Du vil blive introduceret til forskellige træningsformer og teknikker, som har til formål at forbedre din præstation som eSport-spiller. Desuden vil du blive undervist i ernæring, sundhed og forebyggende rehabiliterende træning. I forbindelse med undervisningen vil du få individuelle opgaver for at øge dit niveau. Der vil også være holdopgaver, der vil have fokus på forbedre teamwork og kommunikation.

Design- & Idrætsefterskolen Skamling deltager i mange forskellige eSport-turneringer og LAN-events
Design- & Idrætsefterskolen Skamling deltager i mange forskellige eSport-turneringer og LAN-events

Deltagelse til forskellige eSport-turneringer

Som eSport-elev kommer du til at spille mod andre efterskoler med eSport. Du vil blandt andet få mulighed for at deltage i EDU Cuppen, som er DM for uddannelsesinstitutioner i CS:GO og League of Legends. Du vil også deltage i andre turneringer og LAN-begivenheder. Design- & Idrætsefterskolen Skamling er kendt for at klare sig godt i eSport-turneringerne. Men selvom efterskolen tilbyder professionel og ambitiøs undervisning, er der plads til eSport-elever med alle niveauer. Underviserne sammensætter nemlig hold ud fra niveau. Så der er både plads til hygge-gameren samt den ambitiøse eSport-elev, der går efter en karriere inden for eSport.

Læs mere om at blive esport-elev på Design- & Idrætsefterskolen Skamling her.

4. Frøslevlejrens Efterskole

Spil: CS:GO, League of Legends og Hearthstone

Frøslevlejrens Efterskole er en efterskole med eSport beliggende i Padborg. Efterskolen var en af de første til at introducere eSport som linje, og siden hen er eSport-linjen blevet meget eftertragtet. Og fordi efterskolen har haft mere erfaring med eSport som linjefag end andre efterskoler, så har efterskolen opnået flotte placeringer til diverse turneringer. På Frøslevlejrens Efterskole bliver du ikke kun undervist i spillene, du lærer også om teamwork, kommunikation og den basale viden om PC’en. Efterskolen tilbyder i øvrigt, at du kan fordybe og dygtiggøre dig i hele 3 spil: CS:GO, League of Legends og Hearthstone.

Faciliteterne på Frøslevlejrens Efterskole
Faciliteterne på Frøslevlejrens Efterskole

Faciliteter og undervisning

Som du kan se på billedet ovenfor har Frøslevlejrens Efterskole sit helt eget nyindrettet gaming lokale, hvor der er en masse stærke gaming PC’er og splinternyt gaming udstyr der venter på at blive brugt. Der er også en projektor til undervisning, gode servere, lynhurtigt internet og dødlækkert LED-lys.

Undervisningen på Frøslevlejrens Efterskole er en smule anderledes sammenlignet med undervisningen hos de andre danske eSport efterskoler. På Frøslevlejrens Efterskole får du ikke kun en professionel undervisning i dit yndlingsspil og lærer værdien af taktikker, strategier, kommunikation, teamwork m.m. Du lærer også, hvordan en PC er skruet sammen og hvordan den fungerer. Det kan være meget nyttigt, hvis du selv skal bygge din egen gaming PC en dag. Esport-undervisningen på Frøslevlejrens Efterskole vil starte ud med, at hele linjen gennemgår de mest almindelige spil samt spillenes funktioner, regler og stil. Dernæst bliver der dannet hold ud fra dit spil-ønske, og du får tildelt en rolle i det pågældende spil.

Deltagelse til en lang række eSport-turneringer

Ligesom alle andre efterskole med eSport deltager Frøslevlejrens Efterskole også i mange eSport-turneringer og LAN-events heriblandt EDU Cuppen i både CS:GO og League of Legends. Eleverne på eSport-linjen er også med til selv at oprette et stort LAN-event på skolen. Her vil en masse gæster udefra besøge og deltage i begivenheden – det er helt klart et af eSport-linjens højdepunkter.

Læs mere om at blive esport-elev på Frøslevlejrens Efterskole her.

5. Ølgod Efterskole

Spil: CS:GO, League of Legends

Ølgod Efterskole er en eSport efterskole beliggende i Vestjylland med plads til 20 eSport elever. Efterskolen kommer ikke til at udvide sin eSport-linje, fordi de gerne vil skabe et hyggeligt og trygt miljø, hvor lærerne kender alle eleverne. Der er plads til henholdsvis 10 CS:GO elever og 10 League of Legends elever. Efterskolen stræber efter at være blandt det bedste eSport efterskoler i Danmark, hvilket efterskolen også er.

Faciliteterne på Ølgod Efterskole
Faciliteterne på Ølgod Efterskole

Faciliteter og undervisning

Ølgod Efterskole har nogle fantastiske faciliteter. Efterskolen har et splinternyt eSport-lokale der er udstyret med alt det en gamer kan drømme om: 20 kraftige gaming PC’er, masser af gaming udstyr, hurtig internet osv. Du “får” din egen computer, når du er elev på Ølgod Efterskole, og du kan frit benytte eSport-lokalet i din fritid. Der er separat undervisning i CS:GO og League of Legends. Undervisningen er skræddersyet ned til mindste detalje af super erfarne eSport folk. Du vil lære om selve spillet, taktikker, strategier, kommunikation og teamwork, men du vil også deltage i en fysisk træning. Efterskolen har endda sit eget fitnesscenter, som du vil stifte bekendskab til i løbet af efterskoleopholdet. En kombination af tid foran computeren, undervisning i spillet og fysisk træning, er det program som de professionelle eSport-atleter dagligt følger. Så du vil virkelig komme til at leve som de største eSport-stjerner på Ølgod Efterskole.

Ølgod Efterskole
Ølgod Efterskole har nogle super fede spillertrøjer!

Linjefagsrejse til verdens største eSport-turneringer

Udover at Ølgod Efterskole deltager i en lang række eSport-turneringer for efterskoler (heriblandt EDU Cup) samt de store LAN-events, så deltager eleverne også i en masse onlineligaer. Man vil som eSport-elev også komme på en linjefagsrejse. Sidste år tog eSport-eleverne til IEM Katowice, og i efterskoleåret 18/19 skal eleverne til FACEIT Major for CS:GO eleverne og LCS Finals for League of Legends eleverne. Du får altså virkelig en på opleveren, hvis du bliver elev på Ølgod Efterskole.

Læs mere om at blive esport-elev på Ølgod Efterskole her.

Konklusion på valg af eSport efterskole

Alle os der elsker gaming ved, at eSporten er blevet et populært fænomen i Danmark. Populariteten i Danmark skyldes især de danske eSport-holds gode præstationer heriblandt CS:GO-holdet Astralis, som på i skrivende stund er verdens bedste CS:GO-hold. Og ikke nok med den danske dominans i CS:GO, så er der også danske eSport-stjerner i andre populære spil som for eksempel League of Legends, hvor vi kan prale af navne som Bjergsen fra TSM, Caps (verdensmester i 1v1) og Wunder fra G2 og Broxah fra Fnatic. Ikke nok med at Danmark dominerer spil som CS:GO og League of Legends, så kan vi også blære os med bl.a. de danske FIFA-spillere heriblandt August “Agge” Rosenmeier og Mohamad Al-Bacha som begge har vundet verdensmesterskabet samt en lang række andre mesterskaber (ESWC/det uofficielle verdensmesterskab, de nordiske mesterskaber og DM) op til flere gange.

Hvis du drømmer om at blive professionel inden for esport, så er en esport efterskole det helt rette valg. Vi håber, du er blevet klogere på dit valg af eSport efterskole. Vi har udvalgt de efterskoler, der tager eSporten mest seriøst og tilbyder den bedste eSport oplevelse for deres elever. Og som du kan høre, eksisterer der rigtig mange eSport efterskoler i dag – og fænomenet bliver kun større. Uanset hvilken eSport efterskole du vælger, vil du uden tvivl få et helt fantastisk år med computerspil og nye venskaber. Det er en fantastisk mulighed for dig, der elsker gaming.

[kkstarratings]