Gamer mikrofon (2019) – Komplet test og guide

gamer mikrofon

Artiklen indeholder reklamelinks.

En gamer mikrofon leverer lyd i studiokvalitet og er idéel til gaming og streaming. Valget står ofte mellem at købe et gaming headset med mikrofon eller købe et headset/høretelefoner og en mikrofon separat. Der er fordele og ulemper forbundet med begge valg, men faktum er, at en gamer mikrofon – også kaldet mikrofon til PC – er designet til, at du bliver hørt klart og tydeligt. Derfor leverer en gaming mikrofon en bedre lyd end en mikrofon på et gaming headset. En gamer mikrofon er et essentielt gaming udstyr til dit gaming setup, hvis du vil prøve kræfter med streaming, voice-over til YouTube eller lignende.

Nedenfor afslører vi de 10 bedste gamer mikrofoner i 2019, som er alt lige fra den bedste high-end gamer mikrofon til den bedste allround gamer mikrofon. Hvis du stadig ikke kan beslutte dig efter at have læst vores test, så anbefaler vi, at du læser vores guide. Her giver vi dig tips, så du nemmere kan træffe dit valg. Hvis du er mere interesseret i et gaming headset med mikrofon, så læs vores gaming headset test.

Gamer mikrofon test

1. Blue Yeti

Blue Yeti
Blue Yeti

“Bedste allround gamer mikrofon”

Pris: 1.199 kr.

Den anerkendte Blue Yeti mikrofon er bare toppen af poppen, og det ultimative valg til gaming, streaming og i det hele taget amatøroptagelse! Ifølge det verdenskendte elektronik/gaming medie PC Gamer, så er Blue Yeti den bedste gamer mikrofon i 2019. Mikrofonen bliver brugt mest til gaming, streaming, voice-over til f.eks. YouTube og podcasts. Den har en overkommelig pris, så stort set alle kan være med. Derudover leverer den bare en enestående lyd kvalitet, som ikke er til at tage fejl af. Det er en fleksibel og alsidig mikrofon. Med fleksibel og alsidig mener vi, at gamer mikrofonen byder på en masse ting som nem opsætning (plug and play), tiltning, lav vægt, kompakt/robust design og fire forskellige pickup patterns. Derudover kan den også mute og justere volumen.

Kort sagt er Blue Yeti en gamer mikrofon, som klarer alt til UG. Det er en mikrofon, man ikke kan komme uden om, når man anbefaler mikrofoner til gaming, streaming, voice-over til f.eks. YouTube content, podcast med mere. Hvis man skal sige noget negativt om Blue Yeti, så er det nok skum polstringen, som ikke er særlig effektiv til at blødgøre vibrationer fra skrivebordet.

Køb Blue Yeti

Produktanmeldelse:

2. Røde NT-USB

Røde NT-USB
Røde NT-USB

“Bedste high-end gamer mikrofon”

Pris: 1.092 kr.

Røde NT-USB er en oplagt high-end mikrofon til PC, som leverer en krystalklar lyd. Gamer mikrofonen oser af professionalisme, og den er en af de bedste, hvis ikke den bedste gamer mikrofon. I hvert fald mener en lang række verdenskendte elektronik-medier (heriblandt PC Gamer), at Røde NT-USB er en af de bedste gamer mikrofoner i 2019. Røde NT-USB er velegnet til dig, der er villig til at gå all-in på mikrofonen. Derudover vil det være en exceptionel mikrofon til streaming, gaming, voice-over til YouTube content, podcast, musikoptagelser – ja stort set alt! Den er nem at sætte op og der medfølger et effektivt metal popfilter, et trefod stativ, en mikrofonholder, et etui og et 6 meter langt USB kabel.

Mikrofonens eneste ulempe er, at den kun er udstyret med ét pickup pattern. Pickup patterns bestemmer, hvorfra mikrofonen optager lyd. Og med ét pickup pattern er der ikke særlig mange muligheder for at tilpasse, hvor mikrofonen skal optage lyd. Med det sagt så finder du ikke en lyd, der kan måle sig med Røde NT USB’s lyd. Af den årsag er det den perfekte mikrofon til gaming og streaming.

Køb Røde NT-USB

Produktanmeldelse:

3. Blue Snowball

Blue Snowball
Blue Snowball

“Bedste mid-end gamer mikrofon”

Pris: 649 kr.

Blue Snowball er et godt valg, hvis du er på jagt efter en gamer mikrofon til en overkommelig pris. Det er en af de bedste gamer mikrofoner til prisen i 2019. Blue Snowball er en prisvindende gamer mikrofon, som har fået enormt flotte anmeldelser af blandt andre PCMag og IGN. Selvom prisen er noget lavere end Blue Yeti, er Blue Snowball’s lydkvalitet stadig ganske fin. Den kan bruges til alt lige fra streaming til podcasting. Den har et robust og stilrent design ligesom alle andre mikrofoner fra Yeti. Den er utrolig kompakt og kan derfor nemt tages med på farten. Mikrofonen har også hele tre pickup patterns, som giver dig rig mulighed for at bestemme, hvorfra mikrofonen skal optage lyd.

Hvis man skal hive noget negativt frem ved Blue Snowball, er det nok dens design. Mikrofonen har et blødt og børne-agtigt design af plastik, som nogle ikke vil synes om. Derudover har den kun tre pickup patterns, hvor Blue Yeti har hele fire mønstre. Det er naturligvis noget af det, man skal tage til overvejelse, når man vælger sin gamer mikrofon.

Køb Blue Snowball

Produktanmeldelse:

4. Arozzi Sfera

Arozzi Sfera
Arozzi Sfera

“Bedste low-end gamer mikrofon”

Pris: 349 kr.

Arozzi Sfera er en dedikeret gamer mikrofon med et stilrent design til en lav pris. Arozzi Sfera er et oplagt valg, hvis du er i færd med at skabe et billigt streaming setup eller gerne vil spare penge på mikrofonen. Mikrofonen er udviklet af Arozzi, som er et gaming brand. Mikrofonen er udelukkende designet til gaming og streaming. Den leverer ikke lyd i studiokvalitet, men den leverer stadig en sprød lyd, som kan tilfredsstille nybegynderen eller dem med et lille budget. Lyden er derfor velegnet til at snakke med dine venner eller low-end streaming. Mikrofonen har et super fedt udseende, som de færreste low-end gamer mikrofoner kan hamle op med. Designet er robust, stilrent og minder meget om Blue Snowball. Arozzi Sfera har dog et mere stilrent og kompakt design. I øvrigt har mikrofonen også et lag skridsikkert gummi under foden, som sørger for, at mikrofonen ikke falder.

Noget af det som gamer mikrofonen mangler er flere pickup patterns. Arozzi Sfera tilbyder kun et pickup pattern, og her kunne produktudviklerne godt have smidt et par ekstra mønstre ind for flere tilpasnings-muligheder.

Køb Arozzi Sfera

Produktvideo:

5. Zalman ZM-Mic1

Zalman ZM-Mic1
Zalman ZM-Mic1

“Bedste budget gamer mikrofon”

Pris: 79 kr.

Zalman ZM-Mic1 er det helt rigtige valg for dig, der er på udkig efter en super god budget gamer mikrofon. Det er især er et oplagt valg, hvis du ikke gider bruge flere hundrede kroner på en gamer mikrofon. Zalman ZM-Mic1 er blevet kåret som bedste budget gamer mikrofon af det populære PC Gamer elektronik magasin. Mikrofonen har også fået positive anmeldelser fra mange brugere af produktet. Når det er sagt, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du IKKE får en premium lyd. Du får derimod en lyd, som er god til at chatte med ens venner eller til budget streaming – og dette til en ekstrem lav pris!

Mikrofonen er faktisk bedre end mange mikrofoner på gaming headsets. Det bør i øvrigt nævnes, at gamer mikrofonen er en “clip-on” mikrofon, som monteres på din bluse. Alternativt kan du vikle den rundt om et eller andet, hvis du ikke vil have, at den sidder på din bluse. Mikrofonens største ulempe er støj. Mikrofonen har nemlig svært ved at filtrere støj fra. Så hvis du oplever meget støj omkring dig, når du gamer/streamer/optager lyd, så skal du nok ikke vælge Zalman ZM-Mic1. Men er der ingen støj omkring dig, så leverer Zalman ZM-Mic1 en overraskende sprød lyd.

Køb Zalman ZM-Mic1

Produktvideo:

6. Razer Seiren X

Razer Seiren X
Razer Seiren X

“Bedste design til gamer mikrofon”

Pris: 849 kr.

Hvis du er på udkig efter en gamer mikrofon, som kan give dit setup et ekstra skud glans, så er Razer Seiren X et oplagt valg. Razer Seiren X udmærker sig med sit design, som oser af stilrenhed, minimalisme og kompakthed. Mikrofonen fra Razer er designet til gaming, streaming og voice-over til YouTube content. Den leverer en super god og skarp lyd og er meget alsidig. Den kan transporteres let rundt og tages med på farten. Den er 50 % mindre end den førhenværende Seiren mikrofon og byder stadig på samme lydkvalitet. Mikrofonen kan drejes fra side til side og tiltes frem og tilbage, så du selv kan tilpasse mikrofonens stilling. Derudover har mikrofonen en støddæmper for at absorbere skrivebordets vibrationer. Mikrofonen er i øvrigt udstyret med en knap til lydstyrke og en anden knap til muting.

Mikrofonens eneste små minusser er, at den kun er udstyret med ét pickup pattern og somme tider fanger mikrofonen baggrundsstøj. Men taget prisen i betragtning er det nærmest en selvfølge, for du får en gamer mikrofon med et stilrent og kompakt udseende samt en sprød lyd i studio-kvalitet – og til en helt fair pris.

Køb Razer Seiren X

Produktanmeldelse:

7. Antlion ModMic 4

Antlion ModMic 4
Antlion ModMic 4

“Bedste gamer mikrofon til headset”

Pris: 559 kr.

Denne her ModMic 4 gamer mikrofon fra Antlion er den bedste gamer mikrofon til headsets. Den er blevet kåret som en af de bedste gamer mikrofoner i 2019 af flere medier. Så hvis du har et headset uden mikrofon og gerne vil omdanne headsettet til et gaming headset med mikrofon, så er Antlion ModMic 4 lige sagen. Med ModMic 4 kan du hurtigt “klistre” den på dit headset, så dit headset har en mikrofon. Det er et genialt design, som har vundet flere priser i løbet af årene. ModMic 4 er idéel til gaming, streaming og lydoptagelser til content creation. Hvad angår funktioner har den ikke særlig mange, kun en mute knap.

Men hvor god er lyden? Du kan naturligvis ikke forvente en premium studio-lyd som high-end gamer mikrofoner leverer. Til gengæld kan du forvente en sprød og klar lyd som slår stort set alle indbygget mikrofoner i gaming headsets. Den er også god til at filtrere al baggrundsstøj. Der medfølger selve mikrofonen samt et etui.

Køb Antlion ModMic 4

Produktvideo:

8. Audio-Technica AT2020 USB+

Audio-Technica AT2020 USB+
Audio-Technica AT2020 USB+

“Et andet godt bud på bedste high-end gamer mikrofon”

Pris: 1.007 kr.

Audio-Technica AT2020 USB+ er en velanmeldt og prisvindende gamer mikrofon. Det er et godt valg til gameren/streameren, der har tanker om at anskaffe en high-end gamer mikrofon. Den anses for at være en af de bedste high-end gamer mikrofoner sammen med Blue Yeti og Røde NT USB. Den er blevet kåret som en af de bedste gamer mikrofoner i 2019 af Podcast Insights. Årsagen til mikrofonens kåringer er, at dens robuste konstruktion og enestående lyd. Mikrofonen leverer en krystalklar lyd og filtrerer stort set al baggrundsstøj. Opsætningen af mikrofonen er utrolig let. Du får meget gamer mikrofon for prisen sammenlignet med mange andre high-end gamer mikrofoner.

Mikrofonen kan bruges til gaming (chat med venner), streaming, podcast, voice-over, sang, studieoptagelse – mulighederne er uendelige! Med i købet er der en tripod holder, et USB-stik og en A/D converter. Endeligt kan du tilslutte mikrofonen til dit headset/høretelefoner via det indbyggede jack-stik i mikrofonen.

Køb Audio-Technica AT2020 USB+

Produktanmeldelse:

9. Røde NT1 Sæt

Røde NT1 Sæt
Røde NT1 Sæt

“Bedste gamer mikrofon studio-sæt”

Pris: 2.328 kr.

Hvis du er på udkig efter et fremrangende gamer mikrofon studio-sæt, så er Røde NT1 sættet det oplagte valg. Der medfølger alt det udstyr, som du skal bruge for at kunne skabe unikke streaming oplevelser, snakke med dine venner, lave voice-over til YouTube content eller andre amatøroptagelser. Dét som medfølger er en af de bedste high-end gamer mikrofoner Røde NT1 og tilhørende holder/mount, filter og pose. Derudover får du også en Røde AI-1 boks, som giver dig mulighed for at skabe unikt content af meget høj kvalitet. Sammenlignet med andre mikrofon studio-sæt, så giver Røde TN1 dig hele pakken. Normalt medfølger der ikke et mount i købet af et mikrofon studio-sæt, men det er altså ikke tilfældet for Røde NT1 sættet. Og som tidligere nævnt får du en enestående gamer mikrofon, som leverer en krystalklar premium lyd.

Køb Røde NT1 Sæt

Produktanmeldelse:

10. Røde NT1-A Sæt

Røde NT1-A Sæt
Røde NT1-A Sæt

“Bedste gamer mikrofon studio-sæt til prisen”

Pris: 1.199 kr.

Det her sæt fra Røde er det idéelle valg, hvis du vil have et komplet streaming setup for en slik. Røde NT-A sættet koster halvdelen af, hvad Røde NT1 sættet koster. Og det er værd at bemærke, at der er en meget lille forskel på de to mikrofoners lydkvalitet. Udover at der medfølger en Røde NT1-A mikrofon, så består sættet også af et popfilter, holder, XLR kabel, støvhætte til beskyttelse af mikrofon og en dvd med gode råd og tips.

Alt i alt er det et billigt gamer mikrofon studio-sæt, som vi vil kalde et røverkøb. Sættet kan tilfredsstille de fleste, som er interesseret i en krystalklar gamer mikrofon til at chatte med vennerne, streame, voice-over til YouTube content eller andet.

Køb Røde NT1-A Sæt

Produktanmeldelse:

Gamer mikrofon guide

Dét at vælge en gaming mikrofon kan være en meget svær beslutning. Det afhænger af en lang række faktorer, som du bør vide noget om og tage stilling til. I vores guide til valg af gamer mikrofon hjælper vi dig med at træffe den rigtige beslutning. Nedenfor giver vi dig noget information, så du kan træffe det rigtige valg af gamer mikrofon – god læselyst:

  • Typer af gamer mikrofoner
  • Pickup pattern
  • Pris

Typer af gamer mikrofoner

I dag findes der et væld af gamer mikrofoner. Når vi taler om gamer mikrofoner, så er der nogle typer som er mere velegnet til gaming, streaming, voice-over og generelle amatøroptagelser end andre. USB mikrofoner er de mest populære til disse formål, og derfor kalder man en USB mikrofon en gamer mikrofon i daglig tale. Det vil sige, at gamer mikrofon egentlig bare er et udtryk for USB mikrofoner, selvom de oprindeligt hedder USB mikrofoner. Der findes også andre typer, som er beskrevet herunder:

USB

USB mikrofoner – også kaldet gamer mikrofoner – er en super nem og billig måde at optage lyd af studio-kvalitet på dine enheder (PC, Mac, iPad m.fl.). De vejer ikke særlig meget og er kompakte, så de kan let transporteres. Med en USB mikrofon slipper du for at købe alverdens grej til dit mikrofon setup, og det sparer dig mange penge. Et andet kendetegn er, at de er ekstrem lette at gøre klar til brug. Det eneste du skal gøre er at tilslutte mikrofonens USB kabel til din PC eller andre device – det kaldes plug and play. En USB mikrofon anvendes for det meste til at optage sang, instrumenter, voice-over, podcast, skype/discord og streaming.

Kondensator

Teknisk set er en USB mikrofon også en kondensator mikrofon, men forskellen ligger i tilslutningen af mikrofonen til PC’en. En kondensator mikrofon tilsluttes via et XLR kabel, hvilket er mere besværligt til computerbrug. Derfor er disse typer mikrofoner ikke særlig populære blandt gamere, fordi de passer langt bedre til musikere/sangere som er interesseret i tip-top studio-kvalitet. Men eftersom kondensator mikrofoner har en tendens til at levere en bedre lyd end USB mikrofoner, så er det typisk de verdenskendte streamere med masser af penge, som vælger at bruge denne her type mikrofon, fordi de netop har råd til det. De anvendes også til high-end podcast eller andet optagelse, hvor lydkvalitet betyder meget.

Pickup pattern

Pickup patterns kan lyde som et kompliceret emne, hvilket det egentlig ikke er, når først man bliver præsenteret for de forskellige pickup patterns og får forklaret, hvad forskellene er. Et pickup pattern Enhver mikrofon har et eller flere pickup pattern.

Omnidirectional

Omnidirectional pickup pattern er den nemmeste at forstå. En gamer mikrofon med et omnidirectional pickup pattern optager lyde fra alle sider. Det bliver meget brugt i interviews eller hvis en rapporter skal løbe efter en kendis eller lignende. Det er også noget som sangere, streamere og gamere anvender.

Cardioid

Lyde fra forsiden af mikrofonen optages. Alle andre lyde ignoreres. Et cardioid pickup pattern er et meget almindeligt pickup pattern som er idéelt til alt. Det bruges af mange gamere, streamere og på DSLR kameraer.

Hypercardioid og supercardioid

Det er pickup patterns som optager alle lyde fra forsiden, men i et begrænset område af forsiden af mikrofonen. Lyde fra bagsiden og siderne bliver filtreret/ignoreret. Det anvendes til film, reality shows og lignende, hvor man har brug for at optage lyd på længere distancer.

Bidirectional

Et bidirectional pattern er, hvor en mikrofon optager lyde for forsiden og bagsiden. Alle lyde som kommer fra siderne af ignoreres og filtreres. Man anvender ofte dette pickup pattern ved interviews, podcasts og til gaming/streaming.

Konklusion

De pickup patterns som bliver brugt mest til gaming og streaming er henholdsvis omnidirectional, cardioid og bidirectional. Hvis du vil vide mere om pickup patterns, så se videoen herunder:

Pris

Det afgørende for dit valg er naturligvis prisen – for hvad er dit budget? Vi kan sige så meget, at med et lille budget får du rigtig meget for pengene. Det forholder sig sådan, at lydkvalitet forskellen på billige gamer mikrofoner og dyre gamer mikrofoner ikke er særlig stor. Så når du køber en dyr gamer mikrofon til et par tusinde kroner, køber du dig til funktioner som plug in play funktion, mulighed for at vælge mellem flere pickup patterns frem for lydkvalitet. Det er de færreste, som kan høre en kæmpe stor forskel på en gamer/USB mikrofon til 1.000 kroner og en kondensator mikrofon til flere tusinde kroner. Så hvis du ikke har det store behov for funktioner, så kan sagtens nøjes med en billig gamer mikrofon. Men hvis du vil gå all-in på dit mikrofon setup, så skal du selvfølgelig bare gøre det.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *