Gamer mikrofon

Sort gamer mikrofon
Sidst opdateret: september, 2023 | Denne artikel indeholder annoncer

Hvis dine holdkammerater og venner er træt af, at det lyder som om du sidder i maskinrummet i et godstog fra 1800-tallet hver gang du taler, så er det nok på tide at se nærmere på en gamer mikrofon. Der er også fordele at hente, hvis du oftest bruger programmer som Zoom el. Microsoft Teams til møder med kollegaerne eller undervisning i skolen.

Gamingmagasinet har i samarbejde med IT- og hardware ekspert Niklas Nyblom lavet en test af gamer mikrofoner. Se de 3 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Gaming Mikrofon Test: Top 3 Bedste Gamer Mikrofoner

Testen er baseret på vores eksperts anbefalinger, erfaring og research. Vi tester ikke selv produkterne.

Bedste gamer mikrofon

Pris: 399 DKK

Vinderen i kategorien “bedste allround” er Nordic Gaming OnAir, der med en hæderlig byggekvalitet og en solid mikrofon der vil klare langt de fleste opgaver. Medmindre du har i sinde at optage i professionelt øjemed, som fx at indspille en sang, så er du meget godt dækket ind på stort set alle fronter.

Annonce

Bedste billige gamer mikrofon

Pris: 349 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige gamer mikrofon” er Sfera-serien fra svenske Arozzi. Her får du en nydelig mikrofon, der blot skal tilsuttes via USB, og så er du straks igang. Sfera-serien tilbyder flere forskellige farver, så hvis du har et farvetema kørende ved og på din gamerstation, er der mulighed for at komplimentere det med en mikrofon fra Arozzi.

Annonce

Bedste premium gamer mikrofon

Pris: 799 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium gamer mikrofon” er den lækre og flotte Colonna-modellen. Hvis du ønsker en helt sublim optageevne og lydprocessering, behøver du ikke at lede meget længere. En studiokvalitet ingen andre mikrofoner kommer i nærheden af.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til gaming mikrofon

Hvad er en gamer mikrofon?

Du er sikkert efterhånden ret overbevist om hvad en mikrofon egentlig er – men hvad gør en mikrofon til en særskilt gamermikrofon? Oftest er der tale om en gamermikrofon, når producenten postulerer at mikrofonen er netop en gamermikrofon. Altså, mikrofonen er designet og bygget til gaming. Det kan virke en anelse latterligt at det er denne måde en gamermikrofon er kategoriseret på, men det er slet og ret fordi producenten har haft gaming i tankerne, da mikrofonen blev designet og produceret. Teknisk set er der ingen mikrofoner der kun er til gaming, og ingen mikrofoner der kun er til podcasts, sangindspilning, arbejdsmøder mm. Nogle mikrofoner har en lydprofil og en ydeevne der er designet med henblik på at din stemme bliver gengivet tydeligt, klar og skarpt sådan dine holdkammerater og/eller venner ikke er i tvivl om hvad du forsøger at kommunikere.

Nok det mest vigtige aspekt for en gamermikrofon er slet og ret at der er fokuseret på lydkvaliteten fremfor så meget andet. Naturligvis er der særlige funktioner, et særpræget udseende eller måske endda en skærm på selve mikrofonen, men det der gør en mikrofon til en gamermikrofon er simpelthen at den gør dig til en bedre gamer. Nuvel, mikrofonen kan ikke foretage vigtige strategiske beslutninger eller sigte på fjende for dig, men den hæmmer ikke dit spil – nærmere tværtimod.

Hvorfor skal jeg købe en gamer mikrofon?

Gamer mikrofon med stativ

Man kan være så fræk at spørge; hvorfor skal du ikke købe en gamermikrofon? Hvis du allerede læser med her, har du formentlig nok i tankerne allerede at anskaffe eller opgradere din nuværende mikrofonløsning. En gamermikrofon kan være med til at fjerne alle slags unødvendige lyde, mindske støj og gøre det mere behageligt for dine modtagere at høre og forstå dig. Det kan give sig selv, men hvorfor skulle du ikke være interesseret i at fremstå klart og tydeligt, når du giver kommandoer, drøfter taktiske overvejelser, kalder vigtige informationer i et hæsblæsende spil? Hvorfor risikere at du/I taber runden, kampen, spillet eller turneringen fordi dine akustiske indspil ikke nåede frem i tide eller ikke nåede frem klart nok? Hvad enten du er på markedet for at opgradere eller anskaffe dig en helt ny mikrofon, så er du klædt allerbedst på til at dominere den digitale verden, hvis du har en mikrofon der giver dig de bedste forudsætninger for at kommunikation er sprød og tydelig.

Hvilken gamer mikrofon skal jeg vælge?

Der findes forskellige parametre du som gamer og køber kan fokusere på, for at optimere din nuværende eller din kommende lydprofil. For eksempel kan du være mere interesseret i at mikrofonen skal hænge fra en arm, sådan den ikke fylder på bordet. Det kan være at du ønsker at mikrofonen skal have mulighed for at mute direkte på enheden. Måske ser du helst at mikrofonen skal være flot at se på og gerne i flere farver. Hvorom alting er, så bør dit primære fokus være lydkvaliteten. Lydkvaliteten er det mest kritiske punkt for din mikrofon og det bør derfor også være det der dikterer dit valg.

Med det sagt, findes der dog nogle nævneværdige specifikationer og kategorier du kan have med i overvejelserne før du smider din foretrukne mikrofon til gaming i indkøbskurven:

Design og udformning

Eftersom mikrofonerne der er henvist til i denne artikel ikke er mikrofoner der er indbygget i et sæt hovedtelefoner, oftest kaldet et headset, men er selvstændige lydoptagningsenheder, kan det være en mægtig fin ide at overveje hvordan mikrofonen skal og må se ud. Nogle modeller kommer med indbygget LED-skærme, lyspaneler og andre flotte ting. Og ikke nok med at en mikrofon kan se flot ud, så kan mikrofonens udformning også have indflydelse på om netop den mikrofon er noget for dig. Det kan være at den er for stor, for høj, for bred, for tung eller noget femte. Mikrofonen skal gerne være en hjælp for dig og din gaming – ikke en hæmsko.

Ekstraudstyr

Nogle mikrofoner er “bare” en mikrofon. Altså en enhed der optager og videresender din stemme og ikke meget andet end det. Dog kan du i nogle tilfælde justere din mikrofons formåen og placering vha. metal- og stålarme, standere, popfiltre, justeringssoftware for lydoptag, tilslutningsmuligheder (XLR). Vær dog opmærksom på at nogle mikrofoner er mere eller mindre designet til at fungere som plug-and-play-modeller, hvor det ikke altid er muligt at tilføje standere, arme eller andre funktioner. Hav dette i mente når du kigger på en model, og muligvis har en plan om hvor og hvordan mikrofonen skal bruges.

Pris

Naturligvis er pris altid en kategori der er relevant, og det er ikke anderledes for mikrofoner til gaming. Som du sikkert har hørt en snes millioner af gange, så hænger pris og kvalitet også sammen hvad angår gamermikrofoner. Som altid er der undtagelser og enkelte afvigelser hvad denne regel angår, men se nærmere på mikrofonens specifikationer, formåen eller genlæs denne artikel, hvis du er stødt på en pris der er for god til at være sand.

Kombinér gamer mikrofon med andet gaming udstyr

Det mest oplagt at kombinere din gamermikrofon med er et gamerheadset. Nu hvor du er ved at tage et fornuftigt og aktivt valg om at højne din gamingoplevelse (og andre lytteres oplevelse), så giver den virkelig god mening at se efter et gamerheadset der også højner oplevelse for dig selv. Den totale pris for både gamermikrofon og -headset kan af og til virke en kende høj, men nu drejer det sig ikke længere om at overholde et budget eller lige præcis klemme en lavkvalitets- og lavprisheadset ind på indkøbslisten. Hvis du allerede er på udkig efter en mikrofon, da din nuværende løsning ikke er tilfredsstillende, eller hvis du slet ikke har en, så glem endelig ikke at du også selv skal have en del af glæden. Og ikke kun dine holdkammerater.

Gaming mikrofon vs. normal mikrofon

Når vi taler om en “normal” mikrofon, så mener vi et headset – altså kombineret høretelefon og mikrofon samlet i et stykke computer- eller konsol-tilbehør. Der er nogle helt klare forskelle mellem de to slags enheder, og i de forskelle ligger der nogle fordele og nogle ulemper, som for eksempel:

Pris

To-for-en-pris-kombinationen er svær at konkurrere med, når vi taler om pris. Markedet og udviklingen for gamerheadset er kun blevet større, hvorfor kvaliteten og prisen nu er nået et niveau hvor de fleste af os kan være med. Nuvel, hvis man absolut vil betale mange penge for et headset så er der også mulighed for det, men i langt de fleste tilfælde vil du ende med at betale mindre for et gamerheadset, end hvis du køber en selvstændig udover dit headset.

Lydkvalitet

Med tanke på lydkvalitet er der to kvaliteter du må have for øje; din egen lyd som mikrofonen optager og videresender og den lyd som dine høretelefoner afspiller. Nogle mikrofoner kommer udstyret med en mindre højtaler, men det er langt fra størstedelen af modellerne der kan tilbyde dette. Dog, eftersom vi nu fokuserer på mikrofon-delen af headsettet, så er der faktisk kælet langt mere for lyden som headsettet afspiller, end den lyd som mikrofonen optager. Det betyder i sidste ende, at hvis du er mere opmærksomhed på din egen formåen til at kunne kommunikere, og ønsker den højeste lydkvalitet der, så vil det som oftest være et fornuftigt valg at søge efter en selvstændig mikrofon.

Plads og komfort

En “normal” mikrofon, som del af et headset, eller en mikrofon som ikke er designet eller egnet til gaming, vil oftest ikke have din komfort i højsædet. Hvis du ser på alskens kontor-mikrofon, egnet til kontorarbejde, eller headsets der ikke er egnet til gaming, så vil du opleve at de af og til ikke er særligt rare at have på. Derimod fylder gamermikrofoner som regel mere på bordet, da de oftest er større og i mange tilfælde vil der løbe kabler til og fra enheden, som i mange tilfælde også vil være på bordet.

Pleje af gamer mikrofon

Når du endelig har modtaget din flytte nye mikrofon til gaming, bør du gøre dig selv den tjeneste og holde den ren og fri for snavs og skidt regelmæssigt. Det sikrer dig en dejlig og flot mikrofon, samt en levere levetid. Herunder kan du få nogle generelle råd og vejledninger til hvad du kan og skal gøre ved din gamermikrofon, sådan den kan tjene dig længst muligt:

Før du starter med rengøring og vedlighold, sørg for at:

 • Din enhed ikke er tilsluttet og/eller slukket.
 • Se efter om der er synlige skader eller andet der kan medvirke til at væske eller snavs kommer ind i selve mikrofonen.
 • Kontakt enten producenten direkte eller din nærmeste IT-forhandler hvis du er i tvivl, for at at høre om hvad og hvordan de anbefaler at du vedligeholder og rengører din enhed.

Når du har sikret det ovenstående, kan du starte med at rengøre din mikrofon. Start med at fjerne alle “løse” dele, som popfilter, arme, stander osv. så de er nemmere at tilgå og nemmere at rengøre.

 • Undgå at rengøre direkte på mikrofonens optage-indgang (hvis der er en).
 • Undgå at rengøre direkte på mikrofonens knapper (hvis der er knapper).
 • Brug kun en blød, fnugfri klud eller en tandbørste med bløde børster når du rengører din mikrofon.
 • Brug kun meget lidt væske til at rengøre med, således at væsken ikke løber eller drypper.
  • Der findes mange forskellige rengøringsvæsker og -materialer designet til at rengøre elektroniske enheder med, men vi anbefaler at bruge lunkent sæbevand – og meget lidt af det.
 • Tør alle delene af med en tør, fnugfri klud.
 • Lad alle delene lufttørre i rigelig tid efter, før du tilslutter og bruger din mikrofon igen.

Valg af gamer mikrofon

Typer af gamer mikrofon

Som sagt tidligere i artiklen, så er en lidt særlig måde at gamermikrofoner er blevet kategoriseret som gamermikrofoner. Det vil sige at de mikrofoner der egner sig til gaming i mange tilfælde også er exceptionelt gode til andre ting, som for eksempel at optage en podcast, streame med eller indspille musik og sang. Når vi her taler om typer af mikrofoner, er der ikke tale om at den ene eller den anden mikrofon er kun egnet til gaming eller streaming, men at de funktioner og den ydeevne og de specifikationer som mikrofon har, bliver spillet gode ved en særlig brug. 

Det ene udelukker ikke det andet. Det vil sige, at hvis en mikrofon egner sig særligt godt til at indtale ind podcast, så udelukker det ikke at den også kan være superb til “bare” at game med. Naturligvis fokuserer vi mest på gaming her hos os, men i og med at gaming har udviklet sig, og især i løbet af de sidste ti år, så er det ikke længere kun spille videospil der falder ind under betegnelsen gaming. Men, også at streame, finde sammen med venner og bekendtskaber online, skabe indhold og være kreativ er også blevet den del af gamingkulturen. 

Det betyder at der også er forskel på hvordan producenter designer og laver deres produkter, for at tilbyde et større kundesegment et varesortiment som kan bruges på tværs af aktiviteter. Dog er gaming fortsat den overordnede aktivitet som producenter fokuserer på. Nu har vi som brugere, købere og gamere flere muligheder og flere typer af mikrofoner at gøre godt med. Herunder finder du en kort liste af de mest populære typer af mikrofoner som du kan støde på, når du leder af din egen gamermikrofon:

Dynamiske mikrofoner

Denne type mikrofoner bliver yderst sjældent anvendt til gaming, da de egentlig er skræddersyet til at indspille sang og vokal. Med det sagt, tilbyder de muligvis den mest klare og reneste form for vokalgengivelse. Så hvis du vil have den mest skarpe og klare gennemslagskraft når du gamer, så anskaf dig denne type mikrofon. Dog er der den klare ulempe at denne mikrofon ikke er helt ideel at tilslutte og benytte sig af når du gamer. Dynamiske mikrofoner bliver oftest anvendt i musikstudier og på musikscener, så de kan være lidt svære at få til at passe ind på din gamerstation, hvis du også skal tilkøbe en stander. Derudover kan de som regel ikke forbindes vha. USB-kabel, hvorfor du oftest skal anskaffe andre kabler og måske endda anden slags hardware før du kan bruge dem i det hele taget. I mange tilfælde skal dynamiske mikrofoner tilsluttes med et XLR-kabel.

USB-mikrofoner 

I langt de fleste tilfælde vil du opleve at mikrofoner, og især gamermikrofoner, benytter sig af USB-teknologien for at kunne tilslutte til din computer. Det betyder at du sjældent skal gøre meget andet end at pakke din mikrofon ud, sætte kablet i mikrofonen og så er du faktisk klar til at bruge den. Nogle mikrofoner kommer dog med software eller programmer sådan du kan installere og justere mikrofonens ydeevne og andre indstillinger, men selve installationsprocessen er ret ligetil. Udover tilslutningsmuligheden er USB-mikrofoner ret alsidige i deres formåen og hvilke funktioner de kan tilbyde. Du vil se at langt de fleste inkarnerede gamere, streamere og andre herlige nørder benytte sig af denne slags mikrofon, da det er en uhyre simpel måde at sikre sig god lyd til sine lyttere. Og det uanset om lytterne er tætte venner, digitale bekendtskaber, tilfældige holdkammerater eller faste seere.

Kondensator-mikrofoner

Denne type mikrofoner kan du også komme til at støde på, men dette er en type af mikrofoner som ikke mange gamere anvender. Dette er oftest på grund af den højere pris og at denne type mikrofoner mange gange skal tilsluttes vha. et XLR-kabel – og altså ikke kun et USB-kabel. En kondensator-mikrofon er yderst sensitiv og meget responsiv for lyde, så de fanger nærmest alt der bliver sendt mod dem. Lydkvaliteten er helt i top her, hvorfor semiprofessionelle og professionelle musikere og musikstudier i mange tilfælde bruger netop denne type af mikrofoner.

Spil

En gamermikrofon har, meget nøgternt set, kun ét formål: at andre kan høre hvad du siger, klart og tydeligt. Det er ikke alle spil der kræver at du skal bruge en mikrofon, faktisk meget langt fra, men mange populære onlinetitler opfordrer til kommunikation og strategiførelse. Her er det en klar fordel hvis du har en gamermikrofon som går lige igennem, sådan dine medspillere kan drage nytte af dit helt overlegne indblik og indspil. Det er meget, meget få singleplayer-spil der kræver at du skal bruge en mikrofon, men nogle spil, hvor kommunikation og sammenspil er vigtige komponenter er blandt andre:

Tom Clancy’s: Rainbow Six Siege:

Dette taktiske skydespil blev udgivet 2015. Her kontroller hver spiller en forudvalgt karakter, hvor hvert modstander skiftes til enten at indtage eller forsvare en position. Der findes mange forskellige slags gamemodes, men det mest populære er det “klassiske” Bomb, som der også er opstået en eSport-scene på baggrund af. Her er kommunikation meget vigtigt, hvorfor du kan gøre dig klogt i at anskaffe en gamermikrofon, så dine medspillere kan få al den information du ligger ind med – for de får brug for det!

League of Legends:

Det populære MOBA-spil League of Legends indeholder næsten uendelige muligheder for at føre digital krig på. Med utallige karakterer, eller champions, at vælge imellem og hundredvis af magier og besværgelser at kaste, er det nødvendigt at kunne bevare det kølige overblik og koordinere den samlede indsats. For på trods af din egen indsats, så kræver det at I arbejder sammen for at ødelægge modstanderens Nexus. Selvom spillet ikke selv tilbyder en mulighed for at samtale, så kan du og dine medspillere finde sammen på programmer som Discord, TeamSpeak eller Skype og koordinere jeres vej til sejr!

Call of Duty: Warzone:

En af de nyeste skydespils-titler, hvor hold op til fire spillere, må udradere resten af modstanderne (op til 150 i øjeblikket) for at finde vej til sejrsskamlen. Dette spil bærer præg af hektiske dueller og belønner spillere der er gode til at sigte og spille aggressivt. Dog kan du og dine holdkammerater sagtens hive en sejr hjem ved at spille sammen, kommunikere ofte og præcist og udmanøvrere modstanderne. Du vil næppe finde sammen med tre (eller færre) passionerede gamere, for derefter at finde ud af at de ikke kan høre dig, eller forstå hvad du prøver at sige. Skaf dig en gamermikrofon så du ikke er den de udpeger til sorteper!

Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO):

En af de helt klassiske skydespil, hvor den tredje generation af det oprindelige Half-Life-mod ikke synes til at være til at stoppe. CS:GO er et rundebaseret skydespil hvor koordinering, taktik og hastige informationer skal kaldes til dine medspillere så de kan reagere fornuftigt og hurtigt. Dette er en af de spil hvor det kan virke som om du spiller med en arm bag ryggen, hvis du ikke har mulighed for at tale med dit hold. En gamermikrofon kan hjælpe dig med styre og informere dig hold, og kalde på hjælp hvis fjenden trænger sig på.

Funktioner

En mikrofon er et ganske simpelt stykke teknologi, forstået på den måde at mikrofonen skal gøre en ting, og det er at opfange og optage lyd som bliver sendt ind til optageenheden. Dog, med det sagt, så er selve teknologien bag ret imponerende, og de videnskabelige landvindinger der er sket, således at vi hver især kan sidde derhjemme, trygt og godt, og kommunikere med mennesker fra alle verdens hjørner er ganske imponerende. Men, stadig, dets funktion er forholdsvist ligetil. Dog er nogle ting du kan støde på, når du bladrer gennem kataloget for mikrofoner, som du muligvis kan undre dig over. Vi har her samlet nogle af de mest almindelige funktioner og beskrivelser af dem, sådan du slipper for at kigge andre steder:

Pick-up pattern el. polar pattern

Hver mikrofon kan have forskellige slags pickup patterns, eller polar patterns. Dette fortæller dig hvordan lyden bliver opfanget af mikrofonen. Nogle modeller kommer med kun en slags mønster der optager lyden, mens andre modeller gør det muligt at skifte mellem forskellige polar patterns. Der tales om tre forskellige patterns når vi snakker om mikrofonens måde at optage lyd på:

 

 • Cardioid polar pattern: Dette mønster er det mest almindelige eller det du oftest vil opleve at gamermikrofoner tilbyder. Den lyd som mikrofonen opfanger “nemmest”, eller den lyd som mikrofonen er mest sensitiv omkring, er den lyd der kommer det der er umiddelbar lige foran mikrofonen. Mikrofonen fanger lidt af den lyd der kommer fra siderne og ingen af den lyd der kommer bagfra.
 • Bidirectional polar pattern: Mikrofoner med bidirectional pattern fanger det der er umiddelbart lige foran og det der er lige umiddelbart bagved mikrofonen. Det opfanger ikke noget fra siderne. Denne type mikrofoner anvendes oftest hvis nogen skal tale eller synge i samme mikrofon på samme tid.
 • Omnidirectional polar pattern: Ved dette pattern opfanger mikrofonen lyde ligeligt fordelt fra alle sider. Ingen sider er forstærkede eller svage. Det kan være en ulempe at du skaffer dig denne slags mikrofon til gaming. Især hvis du er et sted hvor der er en masse andet støj, som for eksempel fra andre personer, fra gaden eller noget tredje som mikrofonen kan optage.

Popfilter

Et popfilter er med til at undgå at dine ord og udtale “popper” i mikrofonen, som kan være til gene for lytteren. Nogle modeller kommer med et indbygget popfilter, mens andre modeller klarer sig fint uden. I mange tilfælde vil det være muligt at tilkøbe og montere et popfilter, hvis det skulle være nødvendigt.

Boom arm

En boom arm, eller bare en arm, er en monteringsarm hvor du kan montere din mikrofon og lade den hænge fra armen, sådan at mikrofonen ikke er placeret på bordet. Det kan være med til at øge din bordplads, og på samme tid hæve mikrofonen sådan at den er placeret lige ud for din mund, i stedet for at skulle stå på bordet og være lige ud for dit bryst.

Pris

Prisen for en gamermikrofon kan variere ganske drastisk, alt efter hvad du sigter efter. Derudover skal du også medregne, at såfremt du anskaffer dig en selvstændig gamermikrofon skal du formentlig nok også have råd og overskud til at få et headset – medmindre du naturligvis har sådan et i forvejen. Men nu skal det ikke handle om headset, men derimod mikrofoner. 

I den billige ende af spektret skal du nok regne med ca. 300 – 500. Her får du en mikrofon som ikke er så ringe endda, men du må nok opgive den helt sprøde lydkvalitet og de solide og gode materialer. Hvis du derimod sigter efter noget mere ekstraordinært og lækkert, så kan du slippe afsted med at skulle lægge omkring 1.700 – 2.500. Her får du rigtig god lydkvalitet, et hav af opstillingsmuligheder og funktionelle mikrofoner. 

Lige i midten af dette, sådan ca. 700 – 1.200 finder du nogle meget fine, flotte og gode mikrofoner, uden at skulle sprænge budgettet alt for meget. Der er naturligvis et ret stort spænd mellem 700 – 1.200, men der findes og mange forskellige slags mikrofoner, som hver især tilbyder noget særligt.

5 tips til mikrofon til PC og konsol

Tip 1: Det må også være lidt lækkert

Kig gerne efter en mikrofon du synes der er flot, tiltalende, æstetisk, pæn eller hvilken som helst adjektiv der positiv beskriver mikrofons udseende. Det er et stykke udstyr du formentlig kommer til at have i dit åsyn hver gang du bruger det. Mikrofonen kommer sikkert også til at stå (eller hænge) fremme, så brug måske lidt ekstra tid, måske endda og penge, på at finde netop den model du synes om. Naturligvis er det fortsat lydkvaliteten der er det primære, men det må også være lidt lækkert.

Tip 2: Dyrt isenkram

Under prissegmentet og andre steder i artiklen nævner vi at mikrofoner er blevet virkeligt gode og i mange tilfælde er det også pengene værd. Du får en helt sublim måde at kommunikere på, og alle dine medspillere vil synes godt om det. Men solide og funktionelle gamermikrofoner kan fortsat godt være en kende dyre. Vær derfor opmærksom på at du har monteret din mikrofon korrekt, og undgå at din mikrofon er placeret således at du ved et uheld kan puffe den på gulvet. Mange modeller er solidt bygget, men der er fortsat skrøbelig teknologi som kan blive ødelagt efter en tur på gulvet.

Tip 3: Tag en prøver

Hvis du efterhånden er bekendt med headsettets og dets indbyggede mikrofon, så er det måske på tide at skifte mikrofonen ud med en herlig gamermikrofon. Det kan give en anderledes spilleoplevelse, at du nu har et dedikeret stykke udstyr som måske står placeret mere komfortabelt og som ikke fanger alle mulige grynt, host eller nys som pludselig opstår. Der findes al muligs slags opsætningsmuligheder, hvor du kan indstille lydoplevelsen til at være netop som du ønsker andre skal opleve det. Prøv det ad. Det kan være at du finder ud af at du ikke kan game uden lige pludselig. Du kan starte i det små og købe en af de billigere på markedet, som for eksempels Arozzis Sfera-serie som vi anbefaler. Der findes naturligvis også andre billige gamermikrofoner, men hvis du vil dyppe din tå i mikrofon universet, så kan du sagtens give en gedigen lydoplevelse for ca. 300 – 500 kroner.

Tip 4: Kopier nørderne

Hvis du er i tvivl om hvad der virker og hvad der ikke virker, så tag et kig på de personligheder som anvender en gamermikrofon til hverdag. Det kunne være personer som streamer, laver videoer til blandet Youtube, indtaler podcasts eller gamer professionelt hjemmefra. Hvis du ser rigtig efter vil du bemærke at flere og flere benytter sig af en gamermikrofon. Så tag ikke kun vores ord for at det er pengene værd. Se bare vores elskede topnørder, de har allerede taget beslutningen og hoppet ombord mikrofontoget.

Tip 5: Hard- og software

En ting er at du kan købe dig til en bedre lydoplevelse for dine lyttere, men en anden ting er at det kan være dit chatprogram der ikke er opsat korrekt. Hvis du oplever lidt svingende kvalitet eller udfald, gå dit foretrukne chatprogram efter i sømmene for at se om der er noget der stikker under. Det er programmer såsom Discord, Teamspeak eller noget helt tredje.Den lyd som du “sender” til andre går jo også gennem det program eller det spil du taler i, og der kan være nogle indstillinger der ikke gør dig nogen tjenester. Tjek det altid efter når du har sat dit udstyr op, og få gerne en bekendt til at dobbelttjekke at du går klart og tydeligt igennem. Skifter.

Hvad siger undersøgelser om gamer mikrofoner?

Mikrofonmarkedet i det hele taget er i en rivende udvikling og det lader til at det ikke kommer til at stoppe. Vi som forbrugere anvender mikrofoner i større grad end nogensinde før. Vi finder mikrofoner i vores telefoner, i vores fjernsyn, i vores spillekonsoller, i vores biler endda i vores køleskabe. En markedsanalyse forudser en stigning på 124% fra perioden 2015 – 2024. En markedsstigning på over 600 millioner amerikanske dollars. Men hvad har det mon med gaming at gøre? Hvilken som helst anordning der skal bruge og ønsker at bruge en mikrofon, kommer til at stille større og større krav til mikrofonen og dets ydeevne. Dette gælder også for gamingmikrofoner. Jo større krav og efterspørgsel, jo højere udbud og kvalitet kan vi som gamere forvente.

Mikrofoner er ikke kun en måde at optage og videresende lyd og tale, men faktisk er det også en ny måde at game på. Det spår tre eksperter fra Interface Design-afdelingen på Multimedia University i Malaysia at det er netop det de unge gamere vil have. Næst efter grafik, rangerer unge mennesker en alternativ måde at kontrollere spillet på, som for eksempel vha. mikrofonen, som det næstvigtigste når de gamer. Næsten en fjerdedel af de adspurgte ville foretrække at de kunne game bare ved hjælp af deres mikrofon. Der sker en masse nytænkning, hvorfor mikrofonerne i sidste ende også vil stige i kvalitet og ydeevne. 

Ikke nok med at det kan blive muligt at spille dit favoritspil ved bare at “tale” med spillet, men en helt ny teknologi kan gøre mikrofonerne endnu mere holdbare. En ny type mikrofoner kaldet piezoelectric-mikrofoner, som vil kunne tåle endnu mere stress, er vandafvisende, støvafvisende og kan tåle hårde stød er ved at blive sat i produktion. Så kan du måske slippe for at frygte at din mikrofonarm ikke holder, eller frygte at du kommer til at puffe din mikron på gulvet. Lad os håbe at den nye generation af (næsten) uskadelige mikrofoner finder vej til butikkerne inden længe.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilken gaming mikrofon er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 3 bedste gamer mikrofoner. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Gaming mikrofonerne vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en gamer mikrofon?

Valget af gamer mikrofon afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Referencer
 • “The Global Pro Microphone Market to Reach Revenues of Over $3.1 ….” 24 Oct. 2019, https://www.prnewswire.com/news-releases/the-global-pro-microphone-market-to-reach-revenues-of-over-3-1-billion-by-2024—market-research-by-arizton-300944818.html. Tilgået 25 Nov. 2021.
 • “Wind wheels: Using microphone as an alternative input method for ….” 7 Dec. 2016, https://www.researchgate.net/publication/289954368_Wind_wheels_Using_microphone_as_an_alternative_input_method_for_mobile_games_control_interface. Tilgået 25 Nov. 2021.
 • “Vesper’s new microphone technology attracts millions from the ….” 15 May. 2018, https://techcrunch.com/2018/05/15/vespers-new-microphone-technology-attracts-millions-from-the-biggest-names-in-sound-technology/. Tilgået 25 Nov. 2021.
Forfatter
Niklas Nyblom
Niklas Nyblom

Niklas arbejder som IT- og hardware ekspert for Gamingmagasinet. Udover at rådgive magasinets læsere inden for hardware, udstyr og tilbehør til gaming, arbejder han som IT-tekniker for en større IT-koncern. Her plejer han systemer og maskiner for at sikre, at de fungerer upåklageligt. Med hans stilling og et anerkendt AI Controller certifikat i bagagen, har han en IT-erfaring som siger spar 2, og den nyder han at dele ud af her på magasinet.